Σύνδεση

View Full Version : Triumph Tiger Sport 660 2023 vs Versys 650 vs tracer 700

NikosBu
05/02/2024, 07:36
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, είναι το πρώτο μου post ως εγγεγραμένος χρήστης και θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου σχετικά με την εν λόγω μηχανή. Πρόκειται προφανώς για την Tiger Sport 660 2023 και θα ήθελα να μάθω εμπειρίες αλλά και να ακούσω γνώμες σχετικά με αυτή καθώς ενδιαφέρομαι να την αγοράσω μετά απο μια καλή ευκαρία που βρήκα στα 8000 και με μόνο 1.800 χιλιόμετρα. Στο κεφάλι μου έπαιζε πολύ το Tracer 700 αλλά μετά απο μια μικρή έρευνα δεν μου άρεσαν κάποια πραγματάκια σχετικά με την ποιότητα βαφής και κατασκευής του αλλά φυσικά η αξιοπιστία του μοτέρ είναι εγγυημένη, κάτι που για εμένα μετα απο ταμπού μάλλον στο Tiger, δέν είναι βέβαιη:D. Σαφώς έχω οδηγήσει και το Versys 650 του 2016 που μου άφησε θετικές εντυπώσεις και αυτές τις μέρες θα πάρω για δοκιμή το Τriumph που μου αρέσει και σαν εμφάνιση και σαν μοτέρ. Ο φόβος μου είναι κυρίως στα ηλεκτρολογικά που εμφάνισαν τα Triumph πρίν αρκετό καιρό βέβαια αλλά και στην νορμάλ τιμή που έχει για τρικύλινδρο ενώ οι αντίπαλοι του έχουν περίπου ίδια τιμή και με δικύλνδρο μοτέρ. Επίσης είμαι 1.84 και κοντά στα 80 κιλά οπότε το θέμα ύψος της μοτοσυκλέτας η βάρος δεν με ακουμπάνε ιδιαίτερα καθώς έχω οδηγήσει αρκετές μηχανές όπως Vstrom 2005, Diversion f 2012 και άλλες που δεν θυμάμαι με την πιο βαριά (Μαούνα:lol:) το vStrom στα 225 κιλά συν τα πράγματα που είχε πάνω του. Γενικά το μηχανάκι θα έχει καθημερνό ρόλο με όχι πάνω απο 100 χιλιόμετρα την βδομάδα εκτός απροόπτου. Ψάχνω δηλαδή να βρώ που έχουν γίνει εκπτώσεις απο την εταιρεία η αν τα άλλα δυο μηχανάκια (Tracer 700 και Versys 650) είναι απλά υπερτιμολογημένα. Θα χαρώ να ακούσω οτιδήποτε μπορεί να με βοηθήσει και τις γνώμες όλων. Σας ευχαριστώ πολύ! Πάντα όρθιοι!
( Το πόστ έχει ανέβει και στην κατηγορία των Forum που είναι μόνο για την Triumph αν ενοχλεί ας κατεβεί απο εκεί , ευχαριστώ πολυ!)

harris_x
07/02/2024, 10:21
Εγώ θα έπαιρνα το Triumph.
Ο κινητήρας του είναι άσπαστος και τα όποια ηλεκτρολογικά εμφανίστηκαν κατά καιρούς είναι θεματάκια που μπορούν να προκύψουν σε οποιοδήποτε μηχανάκι.
Επιπλέον, εμφανισιακά (υποκειμενικό) δε συγκρίνεται με κάποιο άλλο.

450472

karellen
07/02/2024, 11:48
Το Tiger είναι μηχανάρα και αφού προέρχεσαι από διάφορα Ιαπωνικά θα σε εκπλήξει και ο Ευρωπαϊκός χαρακτήρας του.

THRESH
07/02/2024, 16:48
Εγώ θα έλεγα ,Θου, Κύριε, Φυλακήν Τω Στόματί Μου , να τα οδηγήσεις και να πάρεις αυτό που σου αρέσει.

Κώτσο να πιάσεις το κατασκευαστή σε αυτή τη κατηγορία, δύσκολο.

NikosBu
08/02/2024, 09:56
Μίλησα με πολύ καλό φίλο μηχανικό με πολλά χρόνια εμπειρία και μου είπε πως σαν μοτέρ είναι πολυφορεμένο και χωρίς θέματα όσο για τα ηλεκτρικά προέρχονται απο παντού π.χ Bosch injectors απλά μου φαίνεται λόγω καχυποψίας αρκετά καλή η τιμή του ειδικά για το πακέτο του και φοβάμαι μην έχει γίνει έκπτωση σε βασικά πράματα.

NikosBu
08/02/2024, 09:59
Είχα κατα νού και το Fazer 800 αλλά το θεωρώ αρκετά παλιό μηχανάκι όμως γνωρίζω περι αξιοπιστίας και βρήκα ένα με 14.000 χιλιόμετρα πράγμα που με βάζει σε σκέψεις για τα πραγματικά χιλιόμετρα μιας μοτοσυκλέτας 11 ετών.

giorgosb
08/02/2024, 10:54
Μίλησα με πολύ καλό φίλο μηχανικό με πολλά χρόνια εμπειρία και μου είπε πως σαν μοτέρ είναι πολυφορεμένο και χωρίς θέματα όσο για τα ηλεκτρικά προέρχονται απο παντού π.χ Bosch injectors απλά μου φαίνεται λόγω καχυποψίας αρκετά καλή η τιμή του ειδικά για το πακέτο του και φοβάμαι μην έχει γίνει έκπτωση σε βασικά πράματα.

Εντάξει, δεν έχει και 7.000€ κούτα. Η τιμή είναι πάνω κάτω στα ίδια με τους ανταγωνιστές. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά των τριών μοντέλων: Tracer 7, Tiger 660 και Versys 650, όλα έχουν ατσάλινο πλαίσιο και καλάμια εμπρός 41mm. Το Tiger όμως έχει ατσάλινο ψαλίδι και είναι νομίζω χωρίς μοχλικό, σε αντίθεση με τα άλλα δύο. Επίσης το Versys είναι το πιο βαρύ.

Για αλουμινένιο πλαίσιο/ψαλίδι, 43mm μπροστινό και μοχλικό, πας σε V-Strom 650.. :p

NikosBu
08/02/2024, 11:19
Εντάξει, δεν έχει και 7.000€ κούτα. Η τιμή είναι πάνω κάτω στα ίδια με τους ανταγωνιστές. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά των τριών μοντέλων: Tracer 7, Tiger 660 και Versys 650, όλα έχουν ατσάλινο πλαίσιο και καλάμια εμπρός 41mm. Το Tiger όμως έχει ατσάλινο ψαλίδι και είναι νομίζω χωρίς μοχλικό, σε αντίθεση με τα άλλα δύο. Επίσης το Versys είναι το πιο βαρύ.

Για αλουμινένιο πλαίσιο/ψαλίδι και μοχλικό, πας σε V-Strom 650.. :p

Το vstrom με απωθεί σε θέμα design καθώς το θεωρώ εντελώς άκομψο και βαρύ σαν μαούνα οπότε μέσα στην κίνηση θα με κούραζε αρκετά πιστεύω. Το versys που οδήγησα δεν μου φάνηκε καθόλου βαρύ οπότε θέλω να οδηγήσω τα άλλα δυο για να δω πως είναι στημένα. Επίσης το Tiger και το versys έχουν ανεστραμμένο πιρούνι και κερδίζει πολύ με το 3cyl μοτέρ ο τιγράκος. Άν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα θα χαρώ να την ακούσω η κανα tracer 9 ακόμα καλύτερα :D

dankannn
08/02/2024, 15:58
Γελάνε και οι πέτρες φίλε μου να συγκρίνεις το Triumph με το Tracer.
Πολύ καλό σε ποιότητα το Triumph και χάλια το Tracer , ακόμα είναι ομορφότερο το tiger και το ίδιο αξιόπιστο.
Η μόνη δυσκολία είναι ότι θα έχεις ένα μηχανικό μόνο σαν επιλογή στην Αθήνα (Κόντης)

Tallyban
08/02/2024, 19:18
Σε δέκα χρόνια που θα θες να το ξεφορτωθείς λόγω προβλήματος στη μέση(έλλειψη μοχλικου),το Στρουμφ θα πουλιέται τα μισά λεφτά από το Γιακλάπα.

dankannn
08/02/2024, 20:11
Σε δέκα χρόνια που θα θες να το ξεφορτωθείς λόγω προβλήματος στη μέση(έλλειψη μοχλικου),το Στρουμφ θα πουλιέται τα μισά λεφτά από το Γιακλάπα.
Στα 10 χρόνια το παντρεύτηκες το μηχανάκι και το tracer απλα θα έχει διαλυθεί.
Όλα ψεύτικα πάνω του.
Βασικά στην διετία, 100% θα έχει σπάσει ο μοχλός της ζελατίνας
και σίγουρα η ουρά, καθώς και οξείδωση σε διάφορα σημεία.

THRESH
08/02/2024, 21:31
Καλά ρε Ντανκαν , έχεις τέτοια αδιάσειστα στοιχεία και δε λες τίποτα? :a52::a52:
Θα προφύλασσε άλλους ακόμα 301 δυστυχείς ,μόνο τους πρώτους 9 μήνες πέρυσι , που πήγαν κ πήραν το 7αρι Tracer.

Πέταξαν τα λεφτά τους ξεκάθαρα, φαίνεται και στα μεταχειρισμένα πόσο άσχημα κρατάνε τιμή

Vassilis
08/02/2024, 22:24
Στα 10 χρόνια το παντρεύτηκες το μηχανάκι και το tracer απλα θα έχει διαλυθεί.
Όλα ψεύτικα πάνω του.
Βασικά στην διετία, 100% θα έχει σπάσει ο μοχλός της ζελατίνας
και σίγουρα η ουρά, καθώς και οξείδωση σε διάφορα σημεία.

Χμ, το έχω 2,5 χρόνια και είναι σαν καινούργιο ακόμα. Όποτε ήδη τα ποσοστά σου έχουν πέσει έξω :lol:
Επίσης, θα σοκαριστείς αλλά το Tiger 660 και το Tracer 7 δεν θα μπορούσαν να ήταν πιο άμεσοι ανταγωνιστές.

ioannispar
09/02/2024, 07:31
Και εγω στα 2,5 χρονια ειμαι και επισης ειναι σαν καινουργιο και δουλευουν ολα. Τωρα τι να πω......., κατα τυχη μαλλον....:lol:

harris_x
09/02/2024, 08:20
παλικάρια μου, δεν τις μετράμε.

Ο άνθρωπος ψάχνει να αποφασίσει μεταξύ των παραπάνω τριών μοτοσυκλετών, αν μπορείτε να βοηθήσετε έχει καλώς, διαφορετικά μπορούμε να ανοίξουμε ένα θεματακι στις αντιπαραθέσεις και να τις μετρήσουμε με άνεση :winka:

dankannn
09/02/2024, 08:25
Καλά ρε Ντανκαν , έχεις τέτοια αδιάσειστα στοιχεία και δε λες τίποτα? :a52::a52:
Θα προφύλασσε άλλους ακόμα 301 δυστυχείς ,μόνο τους πρώτους 9 μήνες πέρυσι , που πήγαν κ πήραν το 7αρι Tracer.
Πέταξαν τα λεφτά τους ξεκάθαρα, φαίνεται και στα μεταχειρισμένα πόσο άσχημα κρατάνε τιμή

Γιώργο το ότι πουλάει και ότι κρατάει την τιμή του σαν μεταχειρισμένο δεν λέει κάτι, τουλάχιστον όχι σε μένα.
Οι Έλληνες φημίζονται για τις επιλογές τους και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα
Ακόμα αναφέρω την εμπειρία μου σε υπάρχων μηχανάκι και όχι έτσι στο άσχετο.
Να πω φυσικά ότι μηχανές οδηγώ από το 1989 και όλων των ειδών και μάλιστα 365 μέρες τον χρόνο, έτσι μπορώ να έχω άποψη για το αν κάτι είναι ποιοτικό η όχι έστω και αν σε κάποιους φανεί υπερβολή.
Το μηχανάκι είναι μέτριο παντού, σε σχέση με tiger και versys.
Και απάντησα αναμεσά σε αυτά που έβαλε το παλικάρι, αλλιώς να αγοράσει ένα v-strom 650, αλλά είπαμε στην Ελλάδα είμαστε.

dankannn
09/02/2024, 08:35
παλικάρια μου, δεν τις μετράμε.

Ο άνθρωπος ψάχνει να αποφασίσει μεταξύ των παραπάνω τριών μοτοσυκλετών, αν μπορείτε να βοηθήσετε έχει καλώς, διαφορετικά μπορούμε να ανοίξουμε ένα θεματακι στις αντιπαραθέσεις και να τις μετρήσουμε με άνεση :winka:
Χάρη, τίποτα δεν μετράμε και εγώ ιδικά στα 51 μου δεν μπορώ :p.
Διάλογος γίνετε έστω και με διαφορετικές απόψεις.

harris_x
09/02/2024, 08:47
Χάρη, τίποτα δεν μετράμε και εγώ ιδικά στα 51 μου δεν μπορώ :p.
Διάλογος γίνετε έστω και με διαφορετικές απόψεις.

:beer:

DoctoR_k6
09/02/2024, 08:54
Εγω θεωρω πως ο φιλος ηδη εχει ψηθει για το σουτιεν. Οποτε παρτο να μην εχεις σκοτουρες και σκεφτεσαι αν επαιρνα το 660 κλπ κλπ.
Σιγουρα το 700 θα το καβαλας παντου και παντα. Απο παπι μεσα στην πολη μεχρι ταξιδια δικαβαλος χωρις να αγχωνεσαι να σε αφησει καπου.
Με το 660 θα εχεις καλυτερη αισθηση στο καβαλα αλλα αυτο το να βαζω μονο βενζινη και να μην σκεφτεσαι τιποτα αλλο δεν πιστευω οτι θα το εχεις.
Μετα τα σερβις του και που θα το πας...περισσοτερο περιορισμενος με τη Γιαμαχα. Ασε που το 700 το πουλας αυριο ευκολοτατα και αλλαζεις μοτο μπαμ μπαμ...

Ειναι τι θελει ο καθενας, ποσο σκεφτεσαι να το κρατησει και προφανως τι χρηση θελει να κανει. Αν μιλαμε για 5-6Κ το χρονο παρε το σουτιεν.

NikosBu
09/02/2024, 09:08
Γελάνε και οι πέτρες φίλε μου να συγκρίνεις το Triumph με το Tracer.
Πολύ καλό σε ποιότητα το Triumph και χάλια το Tracer , ακόμα είναι ομορφότερο το tiger και το ίδιο αξιόπιστο.
Η μόνη δυσκολία είναι ότι θα έχεις ένα μηχανικό μόνο σαν επιλογή στην Αθήνα (Κόντης)

Απο μηχανικό θα έχω δικό μου μετά τον σεπτέμρβη που τελειώνει η εγγύηση μιας και είναι μτχ με 1800χλμ αλλά μάλλο το έχασα λόγω κακής συννενόησης με το κατάστημα της Θεσσαλονίκης και έχω ξενερώσει απίστευτα γιατί το ήθελα το Triumph και θα ήταν καλή επιλογή για αυτό που θέλω να κάνω τουλάχιστον. Κάποια άλλη επιλογή σε αυτά τα χρήματα δεν βλέπω και το χειρότερο είναι ότι το Triumph είχε 1800 χιλιόμετρα και το έδινε 8000. Δράμα γενικά η κατάσταση ειδικά αφού έγινε λάθος συννενόηση με την triumph της Θεσσαλονίκης. Αν δεν εγκριθεί η χρηματοδότηση που έβαλε ο άλλος έχω πάει ίδια μέρα να το πάρω. Σας ευχαριστώ πολύ όλους θα επανέλθω θέλω να πιστεύω με θετική έκβαση αποτελέσματος.

NikosBu
09/02/2024, 09:08
Φαίνεται απο τόσο μακριά ε :D

CorpseAlive
09/02/2024, 09:12
Φαίνεται απο τόσο μακριά ε :D

Και πολύ λογικό.
Είναι ωραίο μεκανάκι.

harris_x
09/02/2024, 09:14
Με το 660 θα εχεις καλυτερη αισθηση στο καβαλα αλλα αυτο το να βαζω μονο βενζινη και να μην σκεφτεσαι τιποτα αλλο δεν πιστευω οτι θα το εχεις.

Αυτό ισχύει όσο και με τα άλλα δύο ;)

NikosBu
09/02/2024, 09:15
Και πολύ λογικό.
Είναι ωραίο μεκανάκι.

Μάκαρι να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να το πάρω αλλά δεν ξέρω αν έχω ελπίδες.

NikosBu
09/02/2024, 09:16
Αυτό ισχύει όσο και με τα άλλα δύο ;)

Είμαι αρκετά σχολαστικός γενικά αλλά κρατάω κατα νού ότι ειναι ενα ευρωπαικό μηχανάκι μαζι με τα παρελκόμενα.

NikosBu
09/02/2024, 09:18
Εγω θεωρω πως ο φιλος ηδη εχει ψηθει για το σουτιεν. Οποτε παρτο να μην εχεις σκοτουρες και σκεφτεσαι αν επαιρνα το 660 κλπ κλπ.
Σιγουρα το 700 θα το καβαλας παντου και παντα. Απο παπι μεσα στην πολη μεχρι ταξιδια δικαβαλος χωρις να αγχωνεσαι να σε αφησει καπου.
Μετα τα σερβις του και που θα το πας...περισσοτερο περιορισμενος με τη Γιαμαχα. Ασε που το 700 το πουλας αυριο ευκολοτατα και αλλαζεις μοτο μπαμ μπαμ...

Ειναι τι θελει ο καθενας, ποσο σκεφτεσαι να το κρατησει και προφανως τι χρηση θελει να κανει. Αν μιλαμε για 5-6Κ το χρονο παρε το σουτιεν.

Όλοι ξέρουμε πως το καλύτερο ειναι το Tracer 900 αλλά η τιμή μτχ τουλάχιστον γελοίες. Βέβαια τα μεταξωτά βρακιά (triumph μάρκας) θέλουν και το ανάλογο πίσω μέρος.

DoctoR_k6
09/02/2024, 09:23
Απο την στιγμη που η Τ εχει εκπτωσεις εως 700 ευρω γιατι να μην πας για καινουριο και φουλ εγγυηση?
Ρωτησες τελικη τιμη για καινουριο?

NikosBu
09/02/2024, 09:35
Απο την στιγμη που η Τ εχει εκπτωσεις εως 700 ευρω γιατι να μην πας για καινουριο και φουλ εγγυηση?
Ρωτησες τελικη τιμη για καινουριο?

Δυτυσχως ρώτησα και μόνο έκπτωση δεν είδα , το μοντέλο με το κόκκινο χρώμα το οποίο δεν θα ξαναβγεί πουλιέται ως στόκ ας πούμε 9.500. Τα άλλα χρώματα ακουμπάνε το 9.700 μαζί με όλα

THRESH
09/02/2024, 09:48
Γιώργο το ότι πουλάει και ότι κρατάει την τιμή του σαν μεταχειρισμένο δεν λέει κάτι, τουλάχιστον όχι σε μένα.
Οι Έλληνες φημίζονται για τις επιλογές τους και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα
Ακόμα αναφέρω την εμπειρία μου σε υπάρχων μηχανάκι και όχι έτσι στο άσχετο.
Να πω φυσικά ότι μηχανές οδηγώ από το 1989 και όλων των ειδών και μάλιστα 365 μέρες τον χρόνο, έτσι μπορώ να έχω άποψη για το αν κάτι είναι ποιοτικό η όχι έστω και αν σε κάποιους φανεί υπερβολή.
Το μηχανάκι είναι μέτριο παντού, σε σχέση με tiger και versys.
Και απάντησα αναμεσά σε αυτά που έβαλε το παλικάρι, αλλιώς να αγοράσει ένα v-strom 650, αλλά είπαμε στην Ελλάδα είμαστε.

Η εμπορική επιτυχία του μοντέλου και οι αντίστοιχες πωλήσεις - depreciation value είναι και στο εξωτερικό, δεν είναι μόνο εδώ, γνωρίζω πολύ καλά για τι μιλάω απλά μου αρέσει να κρατιέται το κλίμα χαλαρό, ειδικά σε τέτοια θρεντ που εξ αρχής ο κάτοχος έχει αποφασίσει απλά θέλει να επιβεβαιωθεί κ λίγο. Δεν είναι κακό, το στοιχειώδες λέμε, να δοκιμάσει.

Κ όλα αυτά πρίν πάμε σε τέστ και πώς μετρήθηκαν τα μηχανάκια αυτά.

Δεν μπορώ όμως να διαβάζω τέτοιες υπερβολές που δεν ευσταθούν, για μηχανάκια που σκορπάνε ή διαβρώνονται , ειδικά δεδομένου της αξιοπιστίας του cp2.
Φιλικά πάντα

ΥΓ το Γιώργος με αιφνιδίασε αλλά μάλλον πρέπει να το έχω δώσει κάπου στις πληροφορίες :lol: Αλλιώς συστηθειτε κύριε μου.

giorgosb
09/02/2024, 09:49
Δυτυσχως ρώτησα και μόνο έκπτωση δεν είδα , το μοντέλο με το κόκκινο χρώμα το οποίο δεν θα ξαναβγεί πουλιέται ως στόκ ας πούμε 9.500. Τα άλλα χρώματα ακουμπάνε το 9.700 μαζί με όλα

Καταλαβαίνω ότι αρκετός κόσμος δεν γουστάρει δόσεις κλπ, αλλά στην προκειμένη εφόσον έχεις 8k κασέρι και η διαφορά με το κούτα είναι 1.500€, δεν σκέφτεσαι να βάλεις πχ 12 δόσεις από 140€; Και θα χεις και την ευχαρίστηση του καινούργιου..

DoctoR_k6
09/02/2024, 09:50

Μπορει να ηταν για λιγα μοντελα οπως λεει στο site.

NikosBu
09/02/2024, 10:07
Καταλαβαίνω ότι αρκετός κόσμος δεν γουστάρει δόσεις κλπ, αλλά στην προκειμένη εφόσον έχεις 8k κασέρι και η διαφορά με το κούτα είναι 1.500€, δεν σκέφτεσαι να βάλεις πχ 12 δόσεις από 140€; Και θα χεις και την ευχαρίστηση του καινούργιου..

Το κασέρι μου είναι σχεδόν 10.000 αυτη την στιγμή αλλά δεν μπορώ να μείνω ρέστος καταλαβαίνεις . Προφανώς εγάζομαι αλλά θα ήθελα να έχω 1.5 κ άκρη για τυχόν ανάγκη κατάλαβες. Γι αυτό κοιτρούσα μτχ και δεν θέλω και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

NikosBu
09/02/2024, 10:12
Μπορει να ηταν για λιγα μοντελα οπως λεει στο site.

Κατά πάσα πιθανότητα ναι αλλά είναι και τα έξοδα που ακολουθούν τύπου αφάλεια κλπ. Κοιτούσα διάφορα μοντέλα οχι πάνω απο 5 ετία λόγω τεχνολογίας, καταπόνησης ανα τα χρόνια που κάτι μεγαλύτερο θα ήταν σίγουρα πιο ταλαιπωρημένο. Οπότε μετά κοιτούσα το Fazer 800 το οποίο κοστίζει 6000(έλεος) αλλά είναι και 11 ετών. Με δόσεις μόνο χόντα ειδικά το τρανσάλπ που θα ήμουν άρχοντας καθώς βρήκα ένα με 300 χλμ γύρω στα 10.500. Αν γενικά ήμουν άνετος με δώσεις είχα πάει να πάρω το 9αρι tracer και θα τα είχα αποφύγει όλα.