View Full Version : Oil filter sandwich plates (thermostatic & non-thermostatic)
Έχετε ακούσει, δει ή ακόμα και χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο;
Μπαίνουν ανάμεσα στο φίλτρο και το κάρτερ και δίνουν σημεία για pick up αισθητήρων πίεσης & θερμοκρασίας λαδιού ή/και εξόδους για ψυγείο λαδιού.
https://auto.helperformance.com/hel-non-thermostatic-oil-filter-sandwich-plate
https://fmic.eu/326121-mishimoto-mmoc-spc32-m20sl-oil-filter-spacer-32mm-m20x1-5-thread-silver-mmoc-spc32-m20sl.html
Το manual NC750X δεν έχει αισθητήρα θερμοκρασίας λαδιού όπως το DCT, οπότε καταλαβαίνετε :lol: ...
harris_x
13/02/2024, 09:11
Καλό!
Coyote.V
13/02/2024, 10:50
Από πολύ παλιά υπάρχουν, έτσι έβαζαν πρόσθετα ψυγεία λαδιού.
Στο θέμα μας τώρα. Για να βάλεις αισθητήριες βαλβίδες θα πρέπει να βάλεις και όργανα. Φοβάμαι μην γίνει λατέρνα. Το DCT πως παίρνει ένδειξη και που την δίνει; Έχετε διαφορετικά όργανα;
Στο θέμα μας τώρα. Για να βάλεις αισθητήριες βαλβίδες θα πρέπει να βάλεις και όργανα. Το DCT πως παίρνει ένδειξη και που την δίνει; Έχετε διαφορετικά όργανα;
Trivial, ένα microcontroller να διαβάσει τον αισθητήρα και το δείχνω σε οθόνη ή στο κινητό.
Στο θέμα μας τώρα :lol: ...
Coyote.V
13/02/2024, 10:59
Δηλαδή παίζει να οδηγάς και στο φανάρι να βγάζεις κινητό και να τσεκάρεις θερμοκρασία ή θα το έχεις σε βάση στο τιμόνι; Σε ποια οθόνη θα το δείχνεις... είμαι λίγο πίσω με αυτά, μόλις βγήκα από τη σπηλιά με το ρόπαλο.
Για να βάλεις αισθητήριες βαλβίδες θα πρέπει να βάλεις και όργανα. Φοβάμαι μην γίνει λατέρνα.
Η δουλειά που κάνει ο Θωμάς είναι καλύτερη σχεδιαστικά (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ αν δεν απατώμαι) και ποιοτικότερη ως υλοποίηση από του κατασκευαστή, επειδή αφιερώνει πολύ χρόνο με μεράκι και δεν φείδεται εξόδων.
Σχεδιασμός κυκλωμάτων, προσθήκη ποιοτικών ασφαλειών, 3D εκτύπωση βάσεων προστασίας, ασφαλής όδευση καλωδίων. Συγκαταλέγεται στις δουλειές που δεν κάνει ο κατασκευαστής, διότι δεν πληρώνεται τέτοια ποιότητα υλοποίησης και τέτοια διασφάλιση ακεραιότητσς ηλεκτρικού κυκλώματος.
Coyote.V
13/02/2024, 11:01
Η δουλειά που κάνει ο Θωμάς είναι καλύτερη σχεδιαστικά (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ αν δεν απατώμαι) και ποιοτικότερη ως υλοποίηση από του κατασκευαστή, επειδή αφιερώνει πολύ χρόνο με μεράκι και δεν φείδεται εξόδων.
Ναι αλλά για να ανοίξει νήμα κάτι θέλει και δεν έχω καταλάβει τι... εκτός αν μας πλασάρει την παλιά πατέντα για καινούργια.
Ναι αλλά για να ανοίξει νήμα κάτι θέλει και δεν έχω καταλάβει τι... εκτός αν μας πλασάρει την παλιά πατέντα για καινούργια.
Είναι στα πλαίσια της επιστημονικής προσέγγισης, που οταν ξεκινάς να κάνεις κάτι καινούριο, θεωρείς ότι ενδεχομένως θα υπάρχει κάτι που να σου ξεφεύγει, το οποίο ίσως έχει συναντήσει κάποιος άλλος. Το αντίθετο της ξερολίασης: «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα»
sanctusan
13/02/2024, 11:34
Στο θέμα μας τώρα. Για να βάλεις αισθητήριες βαλβίδες θα πρέπει να βάλεις και όργανα. Φοβάμαι μην γίνει λατέρνα. Το DCT πως παίρνει ένδειξη και που την δίνει; Έχετε διαφορετικά όργανα;
Αυτό σκέφτηκα, έξτρα κύκλωμα για ψυγείο. Ειδικά σε κάτι παλιά τετρακύλινδρα, αερόψυκτα θα κάνει δουλειά πιστεύω.
Αλλά πρώτη φορά βλέπω τέτοιο μαραφέτι.
Coyote.V
13/02/2024, 12:27
Αυτό σκέφτηκα, έξτρα κύκλωμα για ψυγείο. Ειδικά σε κάτι παλιά τετρακύλινδρα, αερόψυκτα θα κάνει δουλειά πιστεύω.
Αλλά πρώτη φορά βλέπω τέτοιο μαραφέτι.
Εξαρτάται από το αν έχει χώρο πίσω από τους λαιμούς... Δεν μπορεί να κάτσει σε όλα, βέβαια αυτό ξεπερνιέται με χειροποίητο χταπόδι αν είναι ανάγκη να μπει. .
Βασικά να μάθω αν αυτά είναι κάτι αξιόπιστο ή θα πρέπει να αλλάξω την ποδιά με λεκάνη να μαζεύω τα λάδια :bawl: ...
Απ' όσο λες είναι κάτι γνωστό που κυκλοφορεί καιρό, οπότε μπορεί να το δοκιμάσω αν χωράει, κλπ κλπ.
:beer:
Σχεδιασμός κυκλωμάτων, προσθήκη ποιοτικών ασφαλειών, 3D εκτύπωση βάσεων προστασίας, ασφαλής όδευση καλωδίων. Συγκαταλέγεται στις δουλειές που δεν κάνει ο κατασκευαστής, διότι δεν πληρώνεται τέτοια ποιότητα υλοποίησης και τέτοια διασφάλιση ακεραιότητσς ηλεκτρικού κυκλώματος.
Thanks για τη ρομαντική προσέγγιση στη μούρλα μου, μου έφτιαξες τη διάθεση...
:beer::beer::beer::beer:
stefanos
13/02/2024, 15:30
Στο αυτοκίνητό μου παλιά είχα χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο από τον αισθητήρα πίεσης λαδιού :https://www.google.com/search?q=%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82+%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF %CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82+-+%CE%A0%CE%AF%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%9B%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D&rlz=1C1GCEU_elGR1002GR1002&oq=%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82+%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA %CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82+-+%CE%A0%CE%AF%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%9B%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIGCAEQRRg8MgYIAhBFGDzSAQkyMDY2ajBqMTWoAgCwAgA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#ip=1
Στο αυτοκίνητό μου παλιά είχα χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο από τον αισθητήρα πίεσης λαδιού :https://www.google.com/search?q=%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82+%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF %CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82+-+%CE%A0%CE%AF%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%9B%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D&rlz=1C1GCEU_elGR1002GR1002&oq=%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%82+%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA %CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82+-+%CE%A0%CE%AF%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%9B%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIGCAEQRRg8MgYIAhBFGDzSAQkyMDY2ajBqMTWoAgCwAgA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#ip=1
Mille merci!
harris_x
13/02/2024, 16:08
Miles merci!
Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε χλμ.
Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε χλμ.
:lol:
Καλό!
harris_x
13/02/2024, 16:31
Καλό!
και στα γαλλικά το 1000 είναι mille :p
Ευτυχώς που δεν ξέρω γαλλικά δηλαδή...
harris_x
13/02/2024, 16:38
Ευτυχώς που δεν ξέρω γαλλικά δηλαδή...
Άγιο είχες :priest:
Άγιο είχες :priest:
Μούσι έχεις, ένα φωτοστέφανο κι έτοιμος.
harris_x
13/02/2024, 16:56
Μούσι έχεις, ένα φωτοστέφανο κι έτοιμος.
Πες μας τώρα ότι ξέρεις και πιάνο. :p
Μετά από όσα έχει κάνει, το αποκλείεις; :D
Μετά από όσα έχει κάνει, το αποκλείεις; :D
Πού να τον δείτε με κολάν, τούτου και πουέντ να κάνει πλιέ...
stefanos
14/02/2024, 10:58
Τώρα που το πρόσεξα για να μην γίνει κανα μπέρδεμα και κλαίμε κανα κινητήρα ,τα hel στην συντόμευση είναι αντάπτορες για τοποθέτηση ψυγείου λαδιού εξ ου και η επιλογή με θερμοστάτη και όχι.
Το οποίο δεν κάνει για την εφαρμογή που συζητάμε.
Ουσιαστικά κάνει bypass το λάδι στο ψυγείο πριν μπει στο φίλτρο. Αν ταπώσουμε με αισθητήρα την τρύπα δεν λειτουργεί το κύκλωμα λαδιού.
Υπάρχουν βέβαια και αντίστοιχοι αντάπτορες για αισθητήρες.
harris_x
14/02/2024, 11:22
έπαιζα αλλα τα έχω παρατήσει εδώ και πολλάαααα χρόνια