Σύνδεση

View Full Version : Voge SR1 ή μεταχειρισμένο pcx/medley

Pto12
18/02/2024, 15:00
Καλησπέρα,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το πρώτο μου scooter και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι εντελώς αρχαριος οδηγός 1,82 ύψος 80 κιλά. Το budget μου είναι 3000 ευρω πάνω κάτω. Το scooter το χρειάζομαι για μετακινήσεις στην Αθήνα. Δεν νομίζω να κάνω πάνω από 10.000 χλμ τον χρόνο. Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το πουλήσω σε 3 χρόνια οπότε με ενδιαφέρει και η μεταπωλητικη αξία.

Σκέφτομαι να αγοράσω το voge sr1 καθώς φαίνεται αρκετά αξιόλογο για τα λεφτά του αλλά από την άλλη μήπως θα ήταν καλύτερα να παω σε μεταχειρισμένο medley ή pcx καθώς είναι πιο δοκιμασμένα?

man25
18/02/2024, 15:13
Αν είσαι στα 3.000€, με 3.400€ παίρνεις καινούριο medley 125 ή με 3150€ καινούριο Honda sh mode 125. Εφόσον σε ενδιαφέρει η μεταπωλητική θα έλεγα να πας στα σίγουρα και δοκιμασμένα και να δοκιμάσεις κάποιο από αυτά, ή αν βρεις ελαφρώς μτχ pcx/nmax/medley

Pto12
18/02/2024, 16:03
Είμαι στα 3000 με αγορά κράνους, γαντιών συναγερμού κλπ ,δεν το ανέφερα. Μπορώ να ανέβω και να πάρω καινούργιο medley άλλα θέλω να κάνω την πιο value for money επιλογή για αυτό έχω κολλήσει στο sr1. 3500 μου φαίνονται πολλά για scooterακι. Δεν ξέρω.

Nostradamus
18/02/2024, 18:15
Το voge έχει εξαιρετικό εξοπλισμό για τα χρήματα του. Είναι ομορφουλι (υποκειμενικο) και η αντιπροσωπεία που τα φέρνει είναι εξαιρετική. Θα έχεις εγγύηση 2 χρόνων αλλά Θα χάσεις σίγουρα πολλά σε μεταπώληση σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Το pcx είναι πραγματικά πολύ καλό γι αυτό που είναι. Και/θα κρατάει τιμή οπότε και αν αποφασίσεις να το δώσεις.

Σε δυο-τρία χρόνια βέβαια δεν ξέρω πόσο διαφορετική θα είναι καθημερινότητα σου ώστε να προτρέχεις ήδη στο θέμα μεταπώληση.

menelaos46
26/07/2024, 15:01
Αν δε κάνεις μεγάλες αποστάσεις υπάρχει και το Honda Vision που είναι πολύ καλό!

Bowleno
26/07/2024, 16:20
Είμαι στα 3000 με αγορά κράνους, γαντιών συναγερμού κλπ ,δεν το ανέφερα. Μπορώ να ανέβω και να πάρω καινούργιο medley άλλα θέλω να κάνω την πιο value for money επιλογή για αυτό έχω κολλήσει στο sr1. 3500 μου φαίνονται πολλά για scooterακι. Δεν ξέρω.

Το voge έχει εξαιρετικό εξοπλισμό για τα χρήματα του. Είναι ομορφουλι (υποκειμενικο) και η αντιπροσωπεία που τα φέρνει είναι εξαιρετική. Θα έχεις εγγύηση 2 χρόνων αλλά Θα χάσεις σίγουρα πολλά σε μεταπώληση σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Το pcx είναι πραγματικά πολύ καλό γι αυτό που είναι. Και/θα κρατάει τιμή οπότε και αν αποφασίσεις να το δώσεις.

Σε δυο-τρία χρόνια βέβαια δεν ξέρω πόσο διαφορετική θα είναι καθημερινότητα σου ώστε να προτρέχεις ήδη στο θέμα μεταπώληση.

Στα συν του μεσαιωνικού προφήτη(!) να προσθέσω ότι θα έχεις σχετικά πιο ήσυχο το κεφάλι σου από πιθανούς "ελαφροχέρηδες"....
Επίσης, με τιμή 2.600 κούτα, η μεταπώληση στα 3 χρόνια θα είναι στα 1700 περίπου
Το χόνΔα με 3.200 κούτα θα έχει μεταπώληση 2.000-2.100. κλαιν....

THRESH
26/07/2024, 16:33

+1 για PCX , αν υπάρχει κάτι σε καλή τιμή. Είναι εξαιρετικό.

BLiTzER
26/07/2024, 17:11
Στα συν του μεσαιωνικού προφήτη(!) να προσθέσω ότι θα έχεις σχετικά πιο ήσυχο το κεφάλι σου από πιθανούς "ελαφροχέρηδες"....
Επίσης, με τιμή 2.600 κούτα, η μεταπώληση στα 3 χρόνια θα είναι στα 1700 περίπου

Τα PCX του 2021, δηλαδή 3ετίας, στο car.gr αυτή τη στιγμή έχουν μεταξύ 2750-3200€.

ΕΝΑ Voge SR1 του 2023 (δύο χιλιάδες είκοσι ΤΡΙΑ) που υπάρχει, δηλαδή περσινό μοντέλο, το δίνει 1750€.

Απλά λέω.

ΥΓ. Έχω αφαιρέσει τις ακραίες τιμές ως εξαιρέσεις.

ptc
26/07/2024, 17:23

Το πρώτο είναι σωστό point. Το δεύτερο όχι.

Honda θα έπαιρνα προσωπικά. Έχε υπόψιν σου ότι ντελιβεραδες παίρνουν καινούρια εμπορικά σκούτερ (pcx, n-max) και τα ξεφορτωνονται λίγο πριν το πρώτο μεγάλο σέρβις. Οπότε αν πας σε Honda βεβαιώσου πως δεν είναι τέτοια περίπτωση.

BLiTzER
26/07/2024, 17:31
Αν σκοπεύεις να το πουλήσεις σχετικά σύντομα, άρα σε ενδιαφέρει η μεταπωλητική αξία, το Honda είναι μονόδρομος.

Αν δε σκοπεύεις να το πουλήσεις σχετικά σύντομα, άρα σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία και η αντοχή στον χρόνο, το Honda είναι μονόδρομος.

Αν θέλεις κάτι φθηνό, απλά για να κάνεις τη δουλειά σου, το οποίο πιθανότατα θα σου στοιχίσει σε βάθος χρόνου, είτε κατά την πώληση, είτε πριν από αυτή, τότε μπορείς να αγοράσεις κινέζικο.

Bowleno
26/07/2024, 18:16
Έχε υπόψιν σου ότι ντελιβεραδες παίρνουν καινούρια εμπορικά σκούτερ (pcx, n-max) και τα ξεφορτωνονται λίγο πριν το πρώτο μεγάλο σέρβις. Οπότε αν πας σε Honda βεβαιώσου πως δεν είναι τέτοια περίπτωση.

Ποιος ο λόγος που γίνεται αυτό; τόσο μεγάλο είναι το κόστος του που συμφέρει περισσότερο να αγοράσουν καινούργιο; :confused:

giovani64
26/07/2024, 19:30
Medley ούτε για αστείο. Πήρα το medley και το έχω σκυλομετανιώσει. Θα σακατέψεις την μέση σου. Πάρε το voge. Μόνο καλά έχω ακούσει. Έδωσα 230 ευρώ για αναρτήσεις αλλά εγώ αν έπαιρνα τώρα θα έπαιρνα ή το sr1 ή το sr3.

zephyr1
26/07/2024, 19:39
Αν δε κάνεις μεγάλες αποστάσεις υπάρχει και το Honda Vision που είναι πολύ καλό!

Απιστευτος ταφος,νοικιασα ενα την προηγουμενη βδομαδα και δεν το πιστευα ποσο ψοφιο ηταν,εκτος αν αυτο που πηρα ηταν ετσι,αν και δεν νομιζω γιατι ειχε 2500χλμ.

ptc
26/07/2024, 20:11
Ποιος ο λόγος που γίνεται αυτό; τόσο μεγάλο είναι το κόστος του που συμφέρει περισσότερο να αγοράσουν καινούργιο; :confused:

Επειδή κρατάνε πολύ καλή τιμή μεταπώλησης το πουλάνε 300-400€ κάτω απ όσο το πήραν, γλυτώνουν και το σέρβις και έχουν πάντα καινούριο μηχανάκι.

https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/To-%C2%ABkolpo%C2%BB-twn-dianomewn-me-to-NMAX_155114.asp

motojojo
26/07/2024, 20:17
Επειδή κρατάνε πολύ καλή τιμή μεταπώλησης το πουλάνε 300-400€ κάτω απ όσο το πήραν, γλυτώνουν και το σέρβις και έχουν πάντα καινούριο μηχανάκι.

https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/To-%C2%ABkolpo%C2%BB-twn-dianomewn-me-to-NMAX_155114.asp

Υπάρχει κόσμος που δίνει 400 ευρώ κάτω από την τιμή καινουργιου για μηχανακι που εχει βγει από την εγγυηση (ή βγαίνει πολύ συντομα);
Δηλ μηχανακι κοντά 2 ετων.

Οι κοντεράδες παίζει να μην προλαβαινουν ουτε να κατουρήσουν!

patsavour
26/07/2024, 20:56
σε 2 χρονια ποσα χλμ κανει ενας ντελιβερας??

BLiTzER
26/07/2024, 21:18
Υπάρχουν PCX με 30-50.000 χλμ σε 2-3 χρόνια. Προφανώς μένεις μακριά από τέτοια.

patsavour
26/07/2024, 22:39
Δηλαδή ο άλλος με μέσον όρο 40000 χλμ το πουλάει 4-5 κατοσταρικα λιγωτερο,και ο άλλος το αγοράζει αντί να πάρει καινούργιο;;;Λίγο μουφα μου φαίνεται το άρθρο.Εκτος αν γυρίζουν τα χιλιόμετρα.

BLiTzER
26/07/2024, 23:01
Είναι ακριβώς ο λόγος που το αγόρασα καινούριο. Δεν αξίζει το μεταχειρισμένο αυτήν την περίοδο, για 5-7 κατοστάρικα διαφορά και φορτωμένο με χλμ.

Bowleno
27/07/2024, 01:04

Αν υπάρχουν τέτοιοι αγοραστές μόνο μια λέξη τους χαρακτηρίζει και δεν είναι καθόλου κολακευτική....
Γνώστης της αγοράς των σκούτερ δεν είμαι αλλά σίγουρα 3 χιλιάρικα για σκούτερ 125αρι ούτε για καινούργιο δεν θα έδινα, πόσο μάλλον μεταχειρισμένο....

σε 2 χρονια ποσα χλμ κανει ενας ντελιβερας??

Υπάρχουν PCX με 30-50.000 χλμ σε 2-3 χρόνια. Προφανώς μένεις μακριά από τέτοια.

Με το crypton την μακρινή διετία 1999-2001 είχα κάνει 102.000 χλμ.!.....

(διανομή φαρμάκων)

ptc
27/07/2024, 10:14
Αν υπάρχουν τέτοιοι αγοραστές μόνο μια λέξη τους χαρακτηρίζει και δεν είναι καθόλου κολακευτική....

Η λέξη που ψάχνεις είναι άσχετος και στην αγορά μικρού σκούτερ δεν είναι σπάνιο. Ο άλλος έρχεται από αμάξι, ούτε ξέρει τι θα πει ιμάντας. Δεν ξηρεμοβραδιάζονται όλοι στα φόρα για μηχανές.

Anyway, εγώ ήθελα απλά να ψιλιαστεί το νέο μέλος, όχι να ενημερώσω τους παλιούς που έχουν ένα εκατομμύριο χλμ με μηχανή στην πλάτη. Όσοι ξέρουν έτσι κι αλλιώς αγοράζουν μόνο κινέζικα. :p

Bowleno
27/07/2024, 11:16
Η λέξη που ψάχνεις είναι άσχετος και στην αγορά μικρού σκούτερ δεν είναι σπάνιο. Ο άλλος έρχεται από αμάξι, ούτε ξέρει τι θα πει ιμάντας. Δεν ξηρεμοβραδιάζονται όλοι στα φόρα για μηχανές.

Anyway, εγώ ήθελα απλά να ψιλιαστεί το νέο μέλος, όχι να ενημερώσω τους παλιούς που έχουν ένα εκατομμύριο χλμ με μηχανή στην πλάτη. Όσοι ξέρουν έτσι κι αλλιώς αγοράζουν μόνο κινέζικα. :p

Η λέξη που ψάχνεις είναι άσχετος
Δεν είχα αυτήν την λέξη στο μυαλό μου αλλά οκ, κάνει και αυτή:D

Όσοι ξέρουν έτσι κι αλλιώς αγοράζουν μόνο κινέζικα.
Ε, πάρε να έχεις :moutza::moutza::lol:
Απλώς δεν έχουμε (ακόμα....) λ7 για την Bonnie.....

patsavour
27/07/2024, 11:30
Και η bonnie σε λίγο κινεζική θα είναι.

dino809
29/07/2024, 13:51

Να ενημερώσω για τους ενδιαφερόμενους ότι στην πληρωμή με μετρητά και αν δεν πάρει κανείς τα δώρα που δίνονται από τους αντιπροσώπους για αγορά καινούριου (που συνήθως είναι κακής ποιότητας) η τιμή πέφτει αρκετά κάτω από τα 2600.