PDA

View Full Version : Αγορά πρώτης μηχανής

johnny1203
23/02/2024, 10:51
Καλησπέρα παιδιά. Για να μπω απευθείας στο ψητό, είμαι 19 χρόνων, δεν έχω οδηγήσει ακόμα μηχανή (έχω ωστόσο εμπειρία από σπορ οδήγηση/ταχύτητα κλπ μέσω αμαξιών) και είμαι στην διαδικασία να βγάλω δίπλωμα μηχανής. Η μηχανή θα ήταν ξεκάθαρα για θέματα διασκέδασης και όχι μεταφοράς. Δεν εχω οδηγησει προφανως, ωστόσο η κατηγορία που φαίνεται περισσότερο στα μέτρα μου μετά απο μελετη είναι τα Supermoto και τα παρεμφερή. Τελείως ανοιχτά, τι θα μου προτείνατε να κοιτάξω;

Bowleno
23/02/2024, 12:47
Καλησπέρα παιδιά. Για να μπω απευθείας στο ψητό, είμαι 19 χρόνων, δεν έχω οδηγήσει ακόμα μηχανή (έχω ωστόσο εμπειρία από σπορ οδήγηση/ταχύτητα κλπ μέσω αμαξιών) και είμαι στην διαδικασία να βγάλω δίπλωμα μηχανής. Η μηχανή θα ήταν ξεκάθαρα για θέματα διασκέδασης και όχι μεταφοράς. Δεν εχω οδηγησει προφανως, ωστόσο η κατηγορία που φαίνεται περισσότερο στα μέτρα μου μετά απο μελετη είναι τα Supermoto και τα παρεμφερή. Τελείως ανοιχτά, τι θα μου προτείνατε να κοιτάξω;

Ρε παλικάρι....σοβαρά τώρα;;; :rolleyes:
ΔΕΝ έχεις οδηγήσει ακόμα μηχανή και θες αυτά που λες; περιμενεις να σε πάρουμε στα σοβαρά; όση σχέση έχουν ο φάντης με το ρετσινόλαδο, άλλη τόση έχουν οι μηχανές με τα αμάξια....
Μάθε πρώτα να οδηγείς, να καταλάβεις τι εστί μοτοσυκλέτα, βγάλε το δίπλωμα και εδώ θα είμαστε.
Για το καλό σου στα λέω.....

harris_x
23/02/2024, 13:33

Είσαι Αθήνα;

motojojo
23/02/2024, 13:50
Καλά κάνεις και ρωτάς, αλλά η εμπειρία σπορ οδηγησης αμαξιών όμως από simulator σε simulator είναι διαφορετική, φαντάζομαι το αντιλαμβάνεσαι αυτό.

johnny1203
23/02/2024, 14:24
Ρε παλικάρι....σοβαρά τώρα;;; :rolleyes:
ΔΕΝ έχεις οδηγήσει ακόμα μηχανή και θες αυτά που λες; περιμενεις να σε πάρουμε στα σοβαρά; όση σχέση έχουν ο φάντης με το ρετσινόλαδο, άλλη τόση έχουν οι μηχανές με τα αμάξια....
Μάθε πρώτα να οδηγείς, να καταλάβεις τι εστί μοτοσυκλέτα, βγάλε το δίπλωμα και εδώ θα είμαστε.
Για το καλό σου στα λέω.....

Ρε αδερφέ μου. είδες ποτέ να λέω ότι είμαι ο βαλεντινο ροσσι και ότι χρειάζομαι χιλιάρα για πρώτη αλλιώς θα βαρεθώ στο τιμόνι? Ρώτησα απλά ανοιχτά ποιά μηχανή θα μου προτείνατε και ότι έχω ως προτεραιότητα τη διασκέδαση. Δεν χρειάζεται να βγάλεις κομπλεξ. Απλώς απτή στιγμή που έχουν περάσει 911 από τα χέρια μου και έχω ο ίδιος rx8 με πολλά λεφτά πάνω, έχω μια xy σχέση με την ταχύτητα έχοντας τρέξει και σε αγώνες που δεν έχει ο μέσος 19αρης αλλά μέχρι εκεί. Μην τρελαίνεσαι.

johnny1203
23/02/2024, 14:25
Είσαι Αθήνα;

Ναι αθήνα είμαι.

johnny1203
23/02/2024, 14:30
Καλά κάνεις και ρωτάς, αλλά η εμπειρία σπορ οδηγησης αμαξιών όμως από simulator σε simulator είναι διαφορετική, φαντάζομαι το αντιλαμβάνεσαι αυτό.

Αυτό με το simulator που είπες δεν το έπιασα, αλλά ναι βεβαίως ξέρω ότι η διαφορά αυτοκινήτου μηχανής είναι τεράστια. Απλώς όπως απάντησα και στον φίλο πάνω, το ανέφερα όχι γιατί πιστεύω ότι θα πάρω χιλιάρα και θα την παίζω στα δάχτυλα, αλλά για να αναφέρω ότι δεν είμαι ΤΕΛΕΙΩΣ άσχετος με το κονσεπτ της ταχύτητας, μέχρι εκεί όμως.

Bowleno
23/02/2024, 14:31
Ρε αδερφέ μου. είδες ποτέ να λέω ότι είμαι ο βαλεντινο ροσσι και ότι χρειάζομαι χιλιάρα για πρώτη αλλιώς θα βαρεθώ στο τιμόνι? Ρώτησα απλά ανοιχτά ποιά μηχανή θα μου προτείνατε και ότι έχω ως προτεραιότητα τη διασκέδαση. Δεν χρειάζεται να βγάλεις κομπλεξ. Απλώς απτή στιγμή που έχουν περάσει 911 από τα χέρια μου και έχω ο ίδιος rx8 με πολλά λεφτά πάνω, έχω μια xy σχέση με την ταχύτητα έχοντας τρέξει και σε αγώνες που δεν έχει ο μέσος 19αρης αλλά μέχρι εκεί. Μην τρελαίνεσαι.

Λογικά πας για Α2 σωστά; εφόσον σκοπεύεις "την διασκέδαση" όπως λες, ένα ΚΤΜ 390 είναι ταμαμ για αρχή.
Εαν είχες τα βιώματα τα δικά μου ως νέος, (είμαι 57 πλέον) και έχοντας χάσει 4 καλούς φίλους επειδή "διασκέδαζαν βρε αδερφέ τα παιδιά" θα με καταλάβαινες καλύτερα, πιστεύω.
Συγνώμη για το ύφος της πρώτης απάντησής μου αλλά όταν βλέπω τέτοια ποστ κάτι παθαίνω....

johnny1203
23/02/2024, 14:37
Λογικά πας για Α2 σωστά; εφόσον σκοπεύεις "την διασκέδαση" όπως λες, ένα ΚΤΜ 390 είναι ταμαμ για αρχή.
Εαν είχες τα βιώματα τα δικά μου ως νέος, (είμαι 57 πλέον) και έχοντας χάσει 4 καλούς φίλους επειδή "διασκέδαζαν βρε αδερφέ τα παιδιά" θα με καταλάβαινες καλύτερα, πιστεύω.
Συγνώμη για το ύφος της πρώτης απάντησής μου αλλά όταν βλέπω τέτοια ποστ κάτι παθαίνω....

Σε καταλαβαίνω απόλυτα και συλληπητήρια. Αλλά για να με καταλάβεις και εσύ εγώ το 390 το είχα οριακά ως too much για πρώτο, απλώς δεν ήθελα Beverly ας πούμε. Σκέφτομαι κάτι σαν WR 250X αλλά δεν έχω άποψη.

basilis_k6
23/02/2024, 14:39
διασκέδαση για τον καθενα σημαινει κατι διαφορετικο. αλλος διασκεδαζει με σουζες, αλλος στην πιστα και αλλος στην βολτα. τα σμ ειναι ωραια αλλα ακριβα.

Panos76
23/02/2024, 16:11
Πουλά το rx και μόνο από λάδι και βενζίνη που θα γλυτώσεις αγοράζεις ο,τι θες:p

johnny1203
23/02/2024, 16:18
Πουλά το rx και μόνο από λάδι και βενζίνη που θα γλυτώσεις αγοράζεις ο,τι θες:p

χαχαχ ντάξει το λάδι είναι λίγο μύθος, αλλά η βενζίνη....

johnny1203
23/02/2024, 16:20
διασκέδαση για τον καθενα σημαινει κατι διαφορετικο. αλλος διασκεδαζει με σουζες, αλλος στην πιστα και αλλος στην βολτα. τα σμ ειναι ωραια αλλα ακριβα.

είναι όντως. εσύ τι θα πρότεινες?

basilis_k6
23/02/2024, 16:23
Το ενα το εχω το αλλο το εχει φιλος. Για πρωτο ειναι μια χαρα και το 390. Too much για νεο οδηγο ειναι κατι με 90 αλογα,.οχι με 40. Οι μοτοσυκλετες με χαμηλη ιπποδυναμη παραμένουν μοτοσυκλετες ομως, αν θες να σκοτωθεις θα τα καταφερεις.
Τα sm ειναι πολυ ωραια μηχανακια και το wrx απιθανο αλλα οι τιμες στα μεταχειρισμένα ειναι πολυ ψηλες. Θα σου ελεγα να δεις δουκα 390. Παει ταξιδι κοντινο/μεγαλη βόλτα που το wrx δεν παει.

Bowleno
23/02/2024, 16:47
χαχαχ ντάξει το λάδι είναι λίγο μύθος, αλλά η βενζίνη....

Πίνει κάργα, ε; :D

ratamahatta
23/02/2024, 18:15
Δεν κατάλαβα όταν λες διασκέδαση αν σημαίνει ότι θες να κυκλοφορείς στον δρόμο ή σε πίστα.
Αν εννοείς το 2ο, με sm μπορείς να μπαίνεις σε καρτοπιστες για full διασκέδαση , στο δρόμο η διασκέδαση κοστίζει ….
Εννοείτε να πας σε σχολή τύπου riding school ώστε να μάθεις από την αρχή σωστή οδήγηση μοτοσυκλετας

AUFGEBRACHT
23/02/2024, 18:29
στο δρόμο η διασκέδαση κοστίζει ….

Το θέμα είναι σε ποιον κοστίζει, στο δρόμο...

doctor_john
23/02/2024, 18:36
Διασκέδαση για εμένα σημαίνει πως δεν έχω ανάγκη να χρησιμοποιήσω μοτοσυκλέτα, μου αρέσει και το κάνω.
Μικρός είναι ρε παιδιά, δεν νομίζω ότι είναι διαφορετικός απο εμάς.

johnny1203
23/02/2024, 19:26
Διασκέδαση για εμένα σημαίνει πως δεν έχω ανάγκη να χρησιμοποιήσω μοτοσυκλέτα, μου αρέσει και το κάνω.

Πες τα χρυσόστομε

johnny1203
23/02/2024, 19:52
Δεν κατάλαβα όταν λες διασκέδαση αν σημαίνει ότι θες να κυκλοφορείς στον δρόμο ή σε πίστα.
Αν εννοείς το 2ο, με sm μπορείς να μπαίνεις σε καρτοπιστες για full διασκέδαση , στο δρόμο η διασκέδαση κοστίζει ….
Εννοείτε να πας σε σχολή τύπου riding school ώστε να μάθεις από την αρχή σωστή οδήγηση μοτοσυκλετας

Έχετε κάποια να προτείνετε στην Αθήνα?

rex4539
23/02/2024, 21:26
Έχετε κάποια να προτείνετε στην Αθήνα?

https://motorcycleridingacademy.com/course/riding-schol-1-2-3/1

harris_x
23/02/2024, 23:52
Ναι αθήνα είμαι.

Δίπλωμα, ΚΤΜ Duke 390, Riding School.
Με αυτή τη σειρά και το ένα πολύ κοντά στο άλλο.

Καλώς ήρθες :wave2:

PaNick67
24/02/2024, 08:26
Δίπλωμα, ΚΤΜ Duke 390, Riding School.
Με αυτή τη σειρά και το ένα πολύ κοντά στο άλλο.

Καλώς ήρθες :wave2:

Για να βγαλει Α2 διπλωμα που καλυπτει το 390 θα πρεπει να ειναι 20 ετων κι οχι 19. Τωρα θα βγαλει Α1

Οποτε υπομονη 10 μηνες ( υποθετω το 1203 σημαινει γεννηση 12/2003 ), μαζεμα χρηματων, και οταν ερθει η ωρα, ακριβως οπως τα λεει ο harris_x

petros2t
24/02/2024, 11:56
θες κατι προσφατο η κατι πιο παλιο και αξιοπιστο;

panavour
24/02/2024, 12:09
θες κατι προσφατο η κατι πιο παλιο και αξιοπιστο;
Από πού προκύπτει ότι το πιο παλιό είναι πιο αξιόπιστο;;;

ratamahatta
24/02/2024, 13:26
Το θέμα είναι σε ποιον κοστίζει, στο δρόμο...
Σε όλους βέβαια , στον ίδιο,στους οικείους του, στους εμπλεκόμενους και πάει λέγοντας

Ricos_7
24/02/2024, 13:43
Αγορίνα μου θα σου πω ότι λεω και στον γιο μου που είναι 16 χρόνων.
Πάρε το δίπλωμα σου και στην αρχή μάζεψε γνώση και εμπειρία σιγά σιγά. Μην βιαστείς να ανέβεις κυβικά, γιατί η μηχανή δεν έχει μαξιλαράκι ασφαλείας όπως πχ στο αυτοκίνητο.
Και επειδή είσαι ήδη γκαζιαρης με τα αυτοκίνητα, πήγαινε ήρεμα στις μηχανές.
Η διασκέδαση έρχεται εύκολα στα δίκυκλα και έχει εντελώς διαφορετική κουλτούρα από τα αυτοκίνητα.
Το ΚΤΜ Duke 390 είναι πολύ καλό εργαλείο και θα μάθεις αρκετά πάνω του. Ωστόσο προσοχή γιατί για πρώτο μηχανάκι είναι αρκετά ισχυρό.

harris_x
24/02/2024, 13:57
Το νου σας ε;

Μην αρχίσετε ξανά...

Ας μείνουμε στο θέμα του νεαρου.

harris_x
24/02/2024, 13:59
johnny1203, αν το 390 είναι μεγάλο για το δίπλωμά σου, πάρε ένα γυμό η μοταρντ που να καλύπτεται.
Δε χρειάζεται να περιμένεις, βγάζεις το δίπλωμα και προχωράς όπως σου είπα αλλα με μηχανάκι που να καλύπτεται.

harris_x
24/02/2024, 14:00
Τα περι διασκέδασης καλύπτωνται απο το παρακάτω.

doctoras
24/02/2024, 15:29
Έχω την εντύπωση πως η νομοθεσία σε αυτή την ηλικία καλύπτει 125 / 15hp και από κλεισμένα 20 δίνεις για Α2

Συμφωνώ με την νομοθεσία με την διαβάθμιση των διπλωματών και κακώς δε υφίστατο και στα αυτοκίνητα περιορισμοί ιπποδύναμης…Γιατι είμασταν και εμείς 19 οδηγούσαμε τα κουτιά του μπαμπά καναμε ένα σωρό καγκουριες και από τύχη δεν πήραμε κάποιον στον λαιμό μας

Καλή τύχη παλικάρι σε ότι και αν κανεις