Σύνδεση

View Full Version : Συντήρηση πλαστικών και αλλων

Cycleman
27/02/2024, 09:24
Καλησπέρα ,

Έχω αγοράσει ένα σκουτερακι πρόσφατα και θέλω να προστατεύσω όσο μπορω. Δυστυχώς μένω σε νησί και δεν έχω χώρο ώστε να μην τρώει ήλιο, βροχή και υγρασία.

Άρχισα λοιπόν να διαβάζω αλλά δρν έβγαλα και πολύ άκρη…!

Με την κουκούλα οι απόψεις διαφέρουν και ακόμα και ο κατασκευαστής σου λέει μην την έχεις πάνω από 3μερες.

Στα πλαστικά που θέλω να βάλω τα σαγρέ για να μην ασπρίζουν από τον ήλιο ειδικά το καλοκαίρι διάβασα ότι λειτουργεί ανάποδα ότι δλδ η σιλικόνη αντιδρά όπως το λάδι μαυρίσματος. Τώρα θαρρώ γινεται το ίδιο και με τις Λιοσίον.

Τέλος για την σέλα έχω πάρει μια κουκούλα αδιάβροχη και από κάτω βάζω χαρτόνι για τις γάτες. Θεκω επίσης να βάλω κάτι για να την ξεραθεί. Δεν βρήκα πολλές ιδέες όποτε από μόνος μου σκέφτηκα για λίπος;

Ευχαριστω προκαταβολικα

dumutrus
27/02/2024, 11:20
Καλησπέρα για τα μαύρα άβαφα ζαγρέ πλαστικά το polytrol καάνει θαύματα όταν ασπρίσουν τώρα σαν συντηρητικό δεν ξέρω αλλά δεν βλέπω τον λόγο να μην κάνει.Όσο για τη σέλα θέλει προσοχή αυτό που θα βάλεις να την κάνει "γλιστερή" και σε κάθε φρενάρισμα και στοφή μετακινήσε πέρα δώθε.

Coyote.V
27/02/2024, 11:32
Εγώ έχω βάψει με ματ σπρέι για πλαστικά όλα τα μαύρα πλαστικά και είναι τέλεια... Θέλει όμως καλή προεργασία για το βάψιμο για να μην ξεφλουδίσουν ειδικά όταν τα έχεις ψεκάσει με σπρέι σιληκόνης.
Κάπου έιχε πάει και το μάτι μου εδώ μέσα ένα θερντ με αυτό το θέμα με αναλυτικές πληροφορίες και φώτο.

Cycleman
27/02/2024, 13:11
σας ευχαριστώ για τις απαντησεις.το polytrol δεν είναι συντρηρησης από όσα καταλαβαίνω. ούτε να τα βάψω επιθυμώ. ως συντήρηση και προληπτικά .

Coyote.V
27/02/2024, 13:25
σας ευχαριστώ για τις απαντησεις.το polytrol δεν είναι συντρηρησης από όσα καταλαβαίνω. ούτε να τα βάψω επιθυμώ. ως συντήρηση και προληπτικά .
Tο polytrol δημιουργεί ένα ψιλό διάφανο φιλμ το οποίο δεν κρατάει πολύ και πρέπει να το περνάς συνέχεια ανά διαστήματα.

sanctusan
27/02/2024, 15:32
Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά... δε νομίζω δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα σου. Πιστεύω πως απλά πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα της γρήγορης φθοράς, με αιτία το νησί και τον μη υπαρκτό χώρο φύλαξης.

Κάτι που θα βοηθήσει αρκετά είναι η κεραμική επίστρωση που δεν ξέρω αν υπάρχει στο νησί ή αν έχεις την ευχέρεια να το πας στην Αθήνα.
Επίσης για να αποφύγεις τις φθορές από το αλάτι, να το πλένεις συχνά με απιονισμένο νερό ή τέλος πάντων με νερό χωρίς αλάτι.

runner
27/02/2024, 16:04
Ειχα βαλει και εγω στο πλανο για το polytron αλλα ειχα διαβασει σχολια οτι ξεφλουδιζει μετα απο λιγο καιρο και ετσι μου βγηκε απο ιδεα.

Για το σιλικονης ηξερα οτι ειναι για συντηρηση και αυτο ειχα δοκιμασει και εγω. Οτι ειναι χειροτερο για τον ηλιο πρωτη φορα το ακουω. Λες κανουμε βλακεια ; :D

Εγώ έχω βάψει με ματ σπρέι για πλαστικά όλα τα μαύρα πλαστικά και είναι τέλεια... Θέλει όμως καλή προεργασία για το βάψιμο για να μην ξεφλουδίσουν ειδικά όταν τα έχεις ψεκάσει με σπρέι σιληκόνης.
Κάπου έιχε πάει και το μάτι μου εδώ μέσα ένα θερντ με αυτό το θέμα με αναλυτικές πληροφορίες και φώτο.

Τασαρε με κατι τετοιο ;

https://www.skroutz.gr/s/22844493/Plasti-Dip-Sprei-Prostateytikou-Film-Performix-me-Mat-Efe-Black-400ml.html

bulmont
27/02/2024, 17:10
Γιά τα μαύρα πλαστικά ότι καλύτερο είναι
το φαρμακευτικό παραφινέλαιο.
Πουλιέται στα φαρμακεία.
Τα μαύρα πλαστικά θα κάνουν πολλά χρόνια να ξασπρίσουν

Coyote.V
27/02/2024, 18:22
Ειχα βαλει και εγω στο πλανο για το polytron αλλα ειχα διαβασει σχολια οτι ξεφλουδιζει μετα απο λιγο καιρο και ετσι μου βγηκε απο ιδεα.

Για το σιλικονης ηξερα οτι ειναι για συντηρηση και αυτο ειχα δοκιμασει και εγω. Οτι ειναι χειροτερο για τον ηλιο πρωτη φορα το ακουω. Λες κανουμε βλακεια ; :D

Τασαρε με κατι τετοιο ;

https://www.skroutz.gr/s/22844493/Plasti-Dip-Sprei-Prostateytikou-Film-Performix-me-Mat-Efe-Black-400ml.html

Όχι αν ρωτάς με τι τα έκανα... με απλό σπρέι πλαστικών αλλά πρώτα καλό πλύσιμο, μετά antisil 770, μετά αστάρι για πλαστικά και τέλος το (απλό) σπρέι πλαστικών... ένα από τα παρακάτω.

https://www.skroutz.gr/c/1243/sprei-vafis-autokinitou/f/999940/plastika.html

Το plasti dip Είναι υγρή μεμβράνη που βγαίνει σχετικά εύκολα όταν χαλάσει. Βγαίνει λες και ήταν αυτοκόλλητη. Κάποιοα στιγμή θέλω να το δοκιμάσω και αυτό. Σίγουρα όμως θα θέλει και αυτό καλό πλύσιμο και antisil 770.

motojojo
27/02/2024, 18:54
Από όλα αυτά μόνο η κουκούλα είναι η πιο safe λύση. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει στο τριήμερο να τη βγάζεις, πρώτη φορά το ακουω αυτό.

Εγω την σκεπαζα για 3-4 μήνες το χειμώνα και όταν την έβγαζα ήταν στην ίδια κατάσταση με πριν.

Επίσης αν έχεις χώρο και κάτι τέτοιο (https://www.amazon.com/Quictent-Motorcycle-Shelter-Tourer-Storage/dp/B01IP64DBC?th=1) είναι μια ενδιαφέρουσα λύση.

george.S
27/02/2024, 19:30
Για την υγρασία που μενει εγκλωβισμένη

sanctusan
27/02/2024, 23:15
Με την κουκούλα οι απόψεις διαφέρουν και ακόμα και ο κατασκευαστής σου λέει μην την έχεις πάνω από 3μερες.

Για την υγρασία που μενει εγκλωβισμένη

Φαντάζομαι ότι εννοεί, όχι πάνω από 3 μέρες σερί. Αν είσαι τόσο ψήρας, βγάζεις κουκούλα και το κάνεις μία βόλτα ανά 3 μέρες.

motojojo
28/02/2024, 07:05
Μα για να εγκλωβιστεί υγρασία πρέπει να την έχεις σκεπασει μούσκεμα. Αλλιώς προς τα κάτω δεν πέφτει η υγρασία;
Εκτός αν η κουκούλα δεν ειναι αδιάβροχη.

Και στην τελική, πόοοοση υγρασία να εγκλωβιστεί; Πάλι καλύτερα είναι από ξεσκέπαστη.

doctor_john
28/02/2024, 07:57
Μεταφέρεται από τον αέρα και πάει εκεί που είναι πιο ζεστά. Αν έχει μια κουκούλα ανάμεσα θα μείνει εκεί.
Δυστυχώς η κουκούλα είναι ημερήσια προστασία.

Τις μέρες που έχει Ήλιο είναι καλύτερα σκεπασμένη αλλά θέλει και εκεί οπές να φεύγει η υγρασία του πρωϊνού κ.λπ.

Πολλά λειτουργούν όπως το παραφινέλαιο, δεν ξέρω γιατί να προσπαθούμε εφόσον υπάρχουν γαλακτώματα.

Έτσι είναι στα θερμά κλίματα, χρειάζεται 2' συντήρηση κάθε μήνα.

Τα πλαστικά που δημιουργούν κοιλότητες προς τα επάνω λειτουργούν το ίδιο.
Θέλει βόλτα ή έναν δυνατό ανεμιστήρα για λίγο.

Αν το νερό στα νησιά έχει άλατα, ξεπλένεται με εμφιαλωμένο ή άλλο νερό με λίγα άλατα.

Cycleman
28/02/2024, 13:38
η υγρασία υπάρχει στον αέρα. δεν είναι ένα πράγμα που πέφτει με την βαρύτητα. όποτε εάν για μέρες βρέξει και μετά έχει νοτια ήπιες πορτοκαλάδα. Δεν αστειεύεται η υγρασία.

doctor_john...εχεις κανενα προιον ως κορυφη σε γαλακτωματα; τι εννοεις 2λεπτα συντηρηση καθε μηνα; σε τι;

Από όσο έχω διαβάσει απιονισμένο νερό είναι το καλύτερο.σωστα;

svaboda
28/02/2024, 17:18
Παιδιά σε θαμπά μαύρα πλαστικά βάζω το γνωστό αντισκωριακό και τρίβω με την μαλακή πλευρά από σφουγγάρι πιάτων, δεν κάνει θαύματα αλλά έρχονται κάπως. Πιστεύω με παραπάνω τρίψιμο θα γίνονται καλύτερα αλλά βαριέμαι.

doctor_john
28/02/2024, 18:23
η υγρασία υπάρχει στον αέρα. δεν είναι ένα πράγμα που πέφτει με την βαρύτητα. όποτε εάν για μέρες βρέξει και μετά έχει νοτια ήπιες πορτοκαλάδα. Δεν αστειεύεται η υγρασία.

doctor_john...εχεις κανενα προιον ως κορυφη σε γαλακτωματα; τι εννοεις 2λεπτα συντηρηση καθε μηνα; σε τι;

Από όσο έχω διαβάσει απιονισμένο νερό είναι το καλύτερο.σωστα;

Εννοώ ότι με ένα πινέλο περνάς το γαλάκτωμα στα πλαστικά πολύ γρήγορα.
Δεν έχω κάποιο υπόψιν, όταν χρειάζομαι ψάχνω και συνήθως παίρνω κάποιο αμερικάνικο. :lol:

Απιονισμένο νερό είναι καλύτερο λογικά. Δεν έχω δοκιμάσει όμως και δεν ξέρω.

Είναι βολικό να παίρνουμε μεγάλη συσκευασία και να την μοιραζόμαστε, με 2-3 λίτρα συντηρείς για χρόνια αυτοκίνητο και μοτό.