View Full Version : To ''χέρι του Θεού'' και το μοτοσυκλετιστικό αδιέξοδο 4-2-2024
Δεν πρόκειται φυσικά για το γνωστό χέρι του Μαραντόνα στον ημιτελικό με τους Άγγλους το 1986 αλλά για ένα παντελώς άγνωστο ''Χέρι του Θεού'' που βρίσκεται σε ένα μοναστήρι της Μεσσηνίας. Αρκετά χρόνια πριν είχα διαβάσει ένα άρθρο της δημοσιογράφου Marjory Mcginn η οποία είχε μείνει για 2-3 χρόνια στην περιοχή και επισκέφτηκε αρκετά μέρη. Την πλειονότητα αυτών φυσικά την είχα επισκεφθεί και εγώ όμως υπήρχε ένα παράξενο φαινόμενο το οποίο μου είχε διαφύγει. Η αλήθεια είναι πως στην περιοχή που υπήρχε το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είχα καταφέρει να τριγυρίσω αν και κάποια στιγμή το είχα στο πρόγραμμα. Ακόμα και να πήγαινα όμως τυχαία στην περιοχή και στο μοναστήρι, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα είχα βρει το ''χέρι του Θεού'' καθώς δε βρισκόταν σε εμφανές σημείο. Για την ακρίβεια, δε γνώριζα καν που ακριβώς βρίσκεται και προετοιμαζόμουν για πολύ ψάξιμο και με αμφίβολα αποτελέσματα. Φυσικά επειδή τα χρόνια είχαν περάσει, δε γνώριζα καν αν οι συνήθεις φωτιές είχαν επηρεάσει και τη συγκεκριμένη περιοχή.
Παρολαυτά πήρα την απόφαση στις 4 του Φλεβάρη να κατέβω εκεί κάτω με στόχο να ψάξω αυτό το σπάνιο φαινόμενο. Μέσα από τις πολλές εξορμήσεις που είχα στη λίστα, επέλεξα τη συγκεκριμένη. Ή μπορεί και να με επέλεξε, ποιός ξέρει...
Κινούμενος από την παλιά εθνική μέσω Αχλαδόκαμπου, έφτασα στην Τρίπολη και από εκεί σύντομα έφτασα στη Μεγαλόπολη.
451262
Από εκεί συνέχισα προς Μεσσηνία με μια σύντομη στάση για να χαιρετίσω έναν φίλο από τα παλιά.
451263
Η ουσιαστική εξόρμηση ξεκίνησε από το χωριό Χωματερό Μεσσηνίας. Το χωριό, έχει μακρόχρονη ιστορία που ακολουθεί την ιστορία της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής. Κατά την αρχαιότητα, ήταν υπό τον έλεγχο της Ασίνης, της αρχαίας πόλης, η οποία μεταγενέστερα αναπτύχθηκε ως η σύγχρονη Κορώνη. Για 1η φορά αναφέρθηκε από τους Ενετούς το 1700 ως Comatero.
451264
Από εκεί βρέθηκα σύντομα στη μονή Γριβιτσανής. Ο ναός είναι καλυμμένος με τοιχογραφίες, οι οποίες χρονολογούνται κυρίως από τα μέσα του 16ου αιώνα και μετά.
https://www.youtube.com/watch?v=EXds5nd0QJg
Μετά την αποτυχημένη επανάσταση των Ελλήνων το 1770 οι Τούρκοι της Κορώνης μαζί με πολλούς Αλβανούς που είχαν έρθει να τους βοηθήσουν βγήκαν και κατέστρεφαν τα πάντα. Έφτασαν και στη μονή Παναγία Γριβιτσιανή γιατί πίστευαν πως και οι μοναχοί αυτοί γνώριζαν και υποκινούσαν την επανάσταση. Το μοναστήρι όπως φαίνεται και σήμερα περιβαλλόταν από τείχος στο οποίο υπήρχαν και πολεμίστρες.
451265
Μέσα απ’ αυτό οι μοναχοί αμύνθηκαν σθεναρά. Λέγεται ότι ήταν κάπου 40 καλόγηροι αλλά τελικά νικήθηκαν μετά από προδοσία κάποιου που εργαζόταν κάποτε στη μονή και γνώριζε μια κρυφή πόρτα. Η καταστροφή στο μοναστήρι ήταν ολοκληρωτική. Σκότωσαν τους μοναχούς, έβαλαν φωτιά στα κελιά τους και με τα σπαθιά τους κατέστρεψαν τα μάτια όλων σχεδόν των αγίων, που εικονίζονταν στις τοιχογραφίες του ναού.
451266
Δυσκολεύτηκα αρκετά να βρω για ποιό ακριβώς μοναστήρι μιλούσε η Marjory γιατί το ανέφερε ως Μονή Αγίων Θεοδώρων. Μόνο που δεν υπάρχει τέτοιο μοναστήρι σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, υπάρχει όμως ο συγκεκριμένος ναός ο οποίος είναι αφιερωμένος στους Αγίους Θεοδώρους, έτσι κατάφερα και βρήκα το σωστό μοναστήρι.
451267
Μέσα στον οχυρωματικό περίβολο συνάντησα και το πραγματικό σπάνιο φαινόμενο που μοιάζει με ανθρώπινο χέρι και παρομοιάζεται ως το ''Χέρι του Θεού''. Ήταν πραγματικά κάτι εξόχως εντυπωσιακό! Το συγκεκριμένο δέντρο είναι Χαρουπιά σύμφωνα με τη Marjory.
451268
https://www.youtube.com/watch?v=FxNlbGh47R4
Εκστασιασμένος από αυτό που είδα, συνέχισα με τρομερή όρεξη τη συνήθη χωμάτινη διερεύνηση της περιοχής. Από το μοναστήρι έφτασα στην Κλεισούρα.
https://www.youtube.com/watch?v=BDXdhFRTpIY
Και από εκεί δοκίμασα να βγω στο Ζιζάνιο μάταια καθώς ο δρόμος ήταν τελείως παρατημένος.
https://www.youtube.com/watch?v=bp-8mJ4Umj8
Τελικά προτίμησα τη σίγουρη λύση του ασφάλτινου δρόμου.
451269
Έφτασα στο Ζιζάνιο και λίγο μετά μπήκα αριστερά σε ανηφορικό χωματόδρομο
https://www.youtube.com/watch?v=AeO_SA0SL-k
Ο οποίος με οδήγησε στην τοποθεσία ''Ράχη Λύκου''
451270
Η συγκεκριμένη τοποθεσία ήταν μάλλον το ψηλότερο σημείο της περιοχής και παρείχε εκπληκτική θέα στον Ταύγετο
451271
Και προς την Κορώνη
451272
Φυσικά δεν είχα βρεθεί κατά τύχη εκεί. Περπάτησα λίγο για να βρω αυτό που ήθελα και έπεσα ξανά πάνω σε κάτι σπάνιο. Ανθρώπινη δημιουργία ή φυσική?
451273
Στο σημείο υπήρχαν μερικοί Μυκηναϊκοί τάφοι.
451274
451275
Μόλις ο ένας από αυτούς είχε διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.
451276
Επιστροφή στην άσφαλτο με εκπληκτική θέα. Στο βάθος διακρίνεται η νήσος Σχίζα.
451277
Η εξόρμηση φυσικά δεν είχε τελειώσει ακόμα, είχα αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς στο όρος Λυκόδημο από την τελευταία φορά που είχα βρεθεί στα μέρη. Αυτή τη φορά θα το προσέγγιζα από την ανατολική πλευρά και θα έφτανα στην κορυφή όπου υπάρχουν κεραίες. Αρχικά έφτασα στη Γαμβριά.
451278
Η θέα ανεβαίνοντας ήταν εξαιρετική.
451279
Στην κορυφή υπάρχουν δεκάδες κεραίες και ο χώρος είναι περιφραγμένος. Ούτε καν για φωτογραφία δε σταμάτησα όπως ήταν λογικό.
451280
Νωρίτερα όμως λίγο πριν την κορυφή είχα δει έναν δρόμο ο οποίος με οδήγησε σε ένα πυροφυλάκειο. Εκεί η θέα ήταν φανταστική!
451281
Θαυμάστε τον Μεσσηνιακό κόλπο
451282
Κοιτώντας βόρεια η οπτική έφτανε μέχρι και τα Όρη Κυπαρισσίας.
451283
Από το Λυκόδημο κινήθηκα βόρεια προς το ερειπωμένο χωριό Τρύπες μέσα από μια πολύ ωραία διαδρομή.
451284
Κάποια στιγμη διέκρινα κάποια πυργόσπιτα με πολεμίστρες στα αριστερά μου.
451285
Άφιξη στις Τρύπες. Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.
451286
Από τις Τρύπες ξεκίνησα να κατεβαίνω σε ύψος με στόχο να βγω στο Πέρα.
451287
Έφτασα όμως σε ένα δύσκολο σημείο που δυστυχώς δε μπορεί να αποτυπωθεί στην κάμερα. Ο δρόμος έδειχνε να μην υπάρχει πλέον και δεν το ρίσκαρα γιατί η ώρα ήταν περασμένη. Ίσως βέβαια να έπρεπε να πάω και ας μπλέξω. Καμιά φορά είναι καλό να κάνεις το απρόβλεπτο ώστε να μπερδέψεις τον αντίπαλό σου στο σκάκι. Για ποιόν αντίπαλο μας λες ρε Billy θα αναρωτιέστε...
451288
Κινούμενος προς Καστανιά τελικά από την ανατολική πλευρά του Λυκόδημου.
451289
Όταν έφτασα στην Καστανιά είπα να πάω και σε ένα ενδιαφέρον γεφύρι επιστρέφοντας, τελικά το ανέβαλλα για επόμενη φορά. Πολύ κακώς. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα είναι η επόμενη φορά, κάντο εκείνη τη στιγμή!;)
Επέστρεψα τελικά από τον ίδιο παλιό δρόμο. Λίγο πριν τη Μεγαλόπολη παρατήρησα μετά από πολλά χρόνια αυτό το γερμανικό πολυβολείο. Είχα περάσει τόσες φορές, είναι ολόκληρο θηρίο και 1η φορά το πρόσεξα! Τι να πω...
451290
Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να το μελετήσω λίγο καλύτερα. Να ορίστε, έκανα τελικά κάτι απρόβλεπτο, τον κορόιδεψα τον αντίπαλό μου...
451291
Αναρωτιόμουν από που έμπαιναν τότε. Στα πλάγια υπήρχε μια πολύ μικρή είσοδος που μετά βίας χωρούσα. Έξυπνος ο σχεδιασμός για να μη μπορούν να μπουν πολλοί ταυτόχρονα μέσα.
451292
Καλά κρατάει για τα χρόνια του. Γερή κατασκευή αν μη τι άλλο...
451293
451294
Έχει και 2ο όροφο αλλά η σκάλα ήταν σάπια και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Ίσως θα έπρεπε να ανέβω βέβαια (ξέρω πολύ συχνά το διαβάζετε σε αυτό το ταξιδιωτικό)
451295
Και πάμε τώρα και στο τελευταίο και δύσκολο σκέλος της εξόρμησης. Έφτασα στη Μεγαλόπολη και συνέχισα τον κλασσικό παλιό δρόμο για Τρίπολη που κάνω εδώ και πολλά χρόνια. Τον ίδιο που είχα κάνει το πρωϊ. Από την Τρίπολη θα συνέχιζα στην καινούργια εθνική οδό καθώς ήταν πια απόγευμα και αν πήγαινα από Αχλαδόκαμπο ή από Κανδήλα θα με έπιανε νύχτα.
Στην Τρίπολη δεν έφτασα ποτέ, σε μια κατηφορική δεξιά στροφή μετά το Βαλτέτσι, πάτησα πετρέλαια, ο έλεγχος χάθηκε πολύ απότομα και από το πουθενά, νομίζω ξαναβρήκα πρόσφυση στο αντίθετο αλλά ήμουν ήδη πέφτοντας. Έπεσα πολύ άτσαλα από την αριστερή πλευρά και μόλις σηκώθηκα αντιλήφθηκα αμέσως πως είχα σπάσει πλευρά και κλείδα, κάτι που μου είχε συμβεί και παλιότερα και γνώριζα καλά την αίσθηση.
Κάποια αυτοκίνητα που είχα περάσει νωρίτερα σταμάτησαν. Εγώ κοίταξα το σημείο που γλίστρησα από απόσταση και είδα την αντανάκλαση του ουρανού. Να σημειωθεί πως σε εκείνο το σημείο η άσφαλτος είναι καλή και μαύρη, ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να φανεί το οτιδήποτε όπως ερχόμουν καθώς από την αλλη πλευρά βρίσκεται το βουνό. Ήρθε σύντομα ασθενοφόρο και με πήγε στο νοσοκομείο της Τρίπολης, το NC έμεινε εκεί με πολύ σοβαρές ζημιές και επέστρεψε με οδική. Αργότερα διαπίστωσα πως ήταν ασύμφορο να φτιαχτεί ξανά οπότε πουλήθηκε για ανταλλακτικά μετά από 3 βδομάδες.
Μετά από καμια ώρα μέσα στο νοσοκομείο και αφότου περίμενα τα αποτελέσματα της μαγνητικής, ξεκίνησα να φουσκώνω στην κοιλιά, στο στήθος, στο λαιμό και στο πρόσωπο. Το πρήξιμο ήταν τόσο έντονο που έφτασα να μη μπορώ να ανοίξω τα μάτια μου. Μόλις είχε έρθει ένας αστυνομικός και προσπαθούσε να μάθει ποιός είμαι και αν θέλω να επικοινωνήσει με τους δικούς μου. Εκείνη την ώρα δεν καταφέραμε να συννενοηθούμε γιατί χειροτέρεψα απότομα.
Οι γιατροί που βρίσκονταν εκεί ξεκίνησαν να μου κάνουν κάποιες ενέσεις κάτω από τη μασχάλη. Ήταν για τοπικη αναισθησία, Κατάλαβα εκείνη την ώρα ότι κάτι δεν πάει καλά και μάλλον έχω τρυπήσει πνεύμονα. Ξεκίνησαν να με καρφώνουν με κάτι που δε μπορώ να προσδιορίσω ώστε να μπουν σωληνάκια και να διαφύγει τόσο ο αέρας όσο και το υγρό που διεισδύει στον πνεύμονα λόγω της τρύπας. Για τον πόνο που ένιωσα θα πω μόνο ότι δεν πίστευα ποτέ πως υπάρχει τέτοιος πόνος. Οι κραυγές μου ξύπνησαν κάθε ζωντανό στα τριγύρω βουνά της Τρίπολης. Ταυτόχρονα δυσκολευόμουν και πολύ να αναπνεύσω. Δηλαδή έπαιρνα δύσκολα αναπνοή και κατά την εκπνοή ούρλιαζα σαν τον Πάτροκλο όταν τον κάρφωσε στα πλευρά ο Έκτορας και ο ουρανός σκοτείνιασε! Ο αστυνομικός που το είδε αυτό μου είπε πως όταν πήγε στο σπίτι του ήταν σοκαρισμένος και δε μπορούσε να κοιμηθεί!
Το πρήξιμο σιγά σιγά υποχώρησε, μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου αλλά ήμουν για 3-4 μέρες λες και μπήκα στο ρινγκ με τον Μάικ Τάισον. Το πρήξιμο συνέβη λόγω του αέρα που διέφυγε από τον πνεύμονα και εγκλωβιζόταν στο υποδόριο (λίπος).
Οι δικοί μου πριν καν επικοινωνήσουν με κάποιον γνώριζαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού μέσω του Enduro Tracker με έβλεπαν στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Μετά από καμιά ώρα ένας γιατρός με ενημέρωσε πως θα μεταφερθώ στο ΚΑΤ για παρακολούθηση λόγω έλλειψης Θωρακοχειρουργού στην Τρίπολη. Θα σκεφτείτε φυσικά, εφόσον δεν υπήρχε Θωρακοχειρουργός ποιος σου έκανε την επέμβαση και μπορείς και γράφεις τώρα? Η επέμβαση που μου έκαναν εμπίπτει στις πρώτες βοήθειες και τη γνωρίζει κάθε γιατρός. Είναι βασικές γνώσεις.
Στο ΚΑΤ έμεινα 8 μέρες. Μέχρι λίγο πριν βγω κυκλοφορούσα κουβαλώντας 2 κουτιά παροχέτευσης τα οποία ήταν συνδεδεμένα με σωληνάκια στους πνεύμονες. Είχα 7 κατάγματα πλευρών και καταγμα κλείδας. Καλά πήγε αυτό...
Κάπου εδώ βρίσκεται και το ''μοτοσυκλετιστικό αδιέξοδο'' που διαβάσατε σε αυτόν τον περίεργο τίτλο ταξιδιωτικού. Εδώ και 4 χρόνια είχα υποσχεθεί στην κόρη μου πως ό,τι και να γίνει πάντα θα επιστρέφω. Αθέτησα την υπόσχεσή μου, έλειψα 8 μέρες από το σπίτι μου, τρόμαξα τους γύρω μου και τους έβαλα σε διάφορες διαδικασίες. Τα όρια ξεπεράστηκαν κατά πολύ από αυτά που είχα θέσει. Εντάξει αν έμενα με μερικά σπασμένα πλευρά ή με κανένα σπασμένο χέρι ή πόδι δε θα έτρεχε και τίποτα. Όταν όμως φτάνω να τρυπάω ζωτικά όργανα είναι ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός που αν είχε συμβεί πχ στην Πίνδο θα είχε αποβεί μοιραίος. Αν δεν είχα φυσική κατάσταση ή αν ήμουν καπνιστής πχ, θα είχε μεγάλες πιθανότητες να αποβεί μοιραίος ακόμη και 15 λεπτά έξω από την Τρίπολη που έγινε το συμβάν.
Sorry bro, θα χρειαστούν περισσότερα για να με κερδίσεις. Κάποια στιγμή θα κερδίσεις ούτως ή άλλως, αλλά έχασες την ευκαιρία σου. ;)
451296
Σύμφωνα με τους γιατρούς λοιπόν, εγώ συγκεκριμένα και στο συγκεκριμένο συμβάν είχα ελάχιστες πιθανότητες να πάθω κάτι σοβαρό. Αυτή τη φορά ναι. Την επόμενη? Θα μου πει κάποιος ότι για 600.000km που έχω σαν μοτοσυκλετιστής δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, θα μπορούσε να μην ξανασυμβεί και ποτέ. Σίγουρα ισχύει αυτό και η αλήθεια είναι ότι δεν τρόμαξα, ειδικά όταν έμαθα και τις ρεαλιστικές πιθανότητες που υπήρχαν για κάτι πολύ άσχημο. Παρολαυτά θεωρώ πως έφτασα στο μοτοσυκλετιστικό αδιέξοδο, γιατί μετά από κάτι τέτοιο δε μπορώ να υποσχεθώ ξανά πως πάντα θα επιστρέφω, ή και αν τύχει να μην επιστρέφω, τουλάχιστον θα είμαι ασφαλής.
Δυστυχώς μετά από κάτι τέτοιο και στην κατάσταση που βρίσκομαι, έχοντας ένα παιδί από πίσω στο οποίο έχω τεράστια αδυναμία, οφείλω να αλλάξω πορεία. Η σχέση πάθους με τη μοτοσυκλέτα έφτασε στο τέλος της. Μια σχέση που ξεκίνησε σχεδόν πριν από 24 χρόνια, με ταξίδεψε παντού και μου χάρισε μοναδικές εικόνες. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα, θα είχα κάνει ακριβώς τις ίδιες επιλογές. Ακόμη και αν γνώριζα το τέλος.
Δυστυχώς τώρα η κλεψύδρα της υπομονής και της εμπιστοσύνης στέρεψε. Δε μπορώ πια να εγγυηθώ για την ασφάλειά μου. Πάντα βέβαια υπήρχε στις πιθανότητες και ο παγετός και το λάδι και το πετρέλαιο, και το χώμα και τα ζωντανά που πετάγονται. Ξέρετε όμως πως είναι αυτά, αν δε σου τύχει ποτέ ή αν σου τύχει και τη βγάλεις αναίμακτα (όπως γινόταν πάντα) συνεχίζεις. Στην αντίθετη περίπτωση και με κόσμο να εξαρτάται από σένα, δε νομίζω ότι υπάρχει επιλογή.
Φυσικά δε θα σταματήσω να ταξιδεύω, απλώς τα ταξίδια μου θα αλλάξουν μορφή. Εννοείται δε θα ξεχάσω αυτό που ήμουν μέχρι τις 4 Φλεβάρη ούτε τον υπέροχο κόσμο που γνώρισα μέσω της μοτοσυκλέτας. Έχω άλλωστε περισσότερες από 500 δημοσιεύσεις ταξιδιωτικών στα ελληνικά φόρουμ. Η πορεία μας δε σβήνεται έτσι εύκολα ούτε και θέλουμε να σβηστεί άλλωστε!
Θα σας παρακολουθώ και να είστε σίγουροι ότι δε χανόμαστε. Εννοείται σε όσους έχω τάξει ότι θα περάσω από τα μέρη τους, η υπόσχεσή μου ισχύει κανονικά! Αυτό που θέλω είναι να είστε όλοι προσεκτικοί ειδικά τις στιγμές που ''δε μυρίζουν''. Εκείνες είναι οι πιο επικίνδυνες!
Να είστε όλοι καλά και πάντα όρθιοι με υγεία!:beer:
PaNick67
08/03/2024, 18:27
Σου ευχομαι περαστικα και αγυριστα καταρχας και γρηγορη αναρρωση.
Η ζωη ειναι πολυ μικρη και ως εκ τουτου πολυ πολυτιμη ειδικα οταν εχουμε ανθρωπους πισω μας.
Απο εκει και περα τον Jimmu Clarku τον ξερεις, αυτος ταξιδευει με αυτοκινητο και την οικογενεια πολλες φορες. Αλλωστε το ταξιδι ειναι ο δρομος και οι ανθρωποι
Σε ευχαριστω απο καρδιας για ολα αυτα τα ταξιδια που εκανα νοερα μαζι σου. Καλους δρομους!
Ω ρε φίλε,τι είπες τώρα,περαστικά και το τελευταίο να είναι,τυχερός μες στην ατυχία σου,αυτή τη στροφή λές,
https://www.google.gr/maps/@37.4509193,22.3090421,14.5z?hl=el&ucbcb=1&entry=ttu
είχα βγει μια φορά με το CRM μετά απο προσπέραση γιατί έχασα τα φρένα αλλά όλα καλά.
Ανατριχιαστική η περιγραφή σου γι αυτό που βίωσες,σιδερένιος εύχομαι και ποτέ ξανά!
ΥΣ. Εννοείται πως θα βρεθούμε με τον ενα η τον άλλο τρόπο!
harris_x
08/03/2024, 19:14
Τι λες τώρα ρε παλικάρι;
Καλη ανάρρωση και ό,τι καλύτερο στο εξής :beer: :beer: :beer:
Ρε billy,ρε billy..........περαστικά πω γαμ'ω τι έγινε ρε φίλε τι να πω,καλή ανάρρωση σου εύχομαι και σιδερένιος ξανά , να είσαι καλά για τα ταξιδιωτικά που μας χάρισες πω ξενέρωσα.........
Πάνω που είμαι έτοιμος να δώσω βρουμς για την βόλτα στο τέλος μου γ@μη@@κε η ψυχολογία , ε, καλή ανάρρωση ξαναλέω να γίνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται καλά :(
motojojo
08/03/2024, 20:00
Περαστικά και αγύριστα Βασίλη.
Λίγο άδοξο το τέλος όπως το περιγράφεις. Σημασία έχει όμως πως παραμένεις κοντά μας και κοντά στην οικογένεια σου.
karellen
08/03/2024, 20:15
Πω ρε Βασίλη στεναχωρήθηκα!
Panos760
08/03/2024, 20:28
Φίλε Βασίλη, όσο κ αν πονάς, ψυχικά, νομίζω πήρες την σωστή απόφαση.
Στατιστικά να σου ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο θα ήταν σε 20 χρόνια, μπορεί κ ποτέ, αλλά η στατιστική δεν λέει ποτέ την αλήθεια.
Για να νιώσεις ακόμη καλύτερα, ακόμη και με αμάξι αν ήσουν κ πατούσες λάδια ή πετρέλαια, θα έφευγες από τον δρόμο κ η θα έπεφτες σε γκρεμό στο ρεύμα σου, ή απέναντι σε μπαριέρες, ή θα συγκρουόσουν με άλλο αμάξι κ οι συνδυασμοί δεν έχουν τέλος.
Το θέμα είναι να μπορούμε να ταξιδεύουμε με κάθε τρόπο.
Μοτοσικλέτα, αυτοκίνητο, ποδήλατο, αεροπλάνο, πλοίο, τρένο (όχι στην Ελλάδα), ή κ κάνοντας πεζοπορίες στα βουνά.
25 χρόνια στο νοσοκομείο έχω δεί τροχαία κάθε είδους, αμέτρητους τραυματισμούς, πολύ κλάμα κ θάνατο.
Αυτά με έχουν κάνει να είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν οδηγώ.
Μία νύχτα στην εφημερία είναι ικανή να αλλάξει τα μυαλά πολλών, εκτός από κάποιων που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν.
Αφήνεις πίσω αυτή την περιπέτεια ,που έτσι κι αλλιώς δεν θα σού αφήσει προβλήματα κ όπως λες αλλάζεις κατεύθυνση.
Αλίμονο αν δεν αλλάζαμε συνήθειες κ απόψεις κατά όλη την διάρκεια της ζωής μας.
Κρίμα κ για το καημένο το NC , αλλά τουλάχιστον έπεσε ένδοξα.
doctoras
08/03/2024, 20:28
Περαστικά ρε Μπιλάρα!!! Εύχομαι την γρηγορότερη επάνοδο!! να χαρείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα που λαχτάρισαν.
Σίγουρα μετά απο τέτοια εμπειρία, είναι δικαιολογημένο το προαναγγελθέν τέλος, αλλά αυτό συνήθως αποδεικνύεται απο τα πάθη μας σε σχέση με τον χρόνο..γνωρίζοντας οτι ο χώρος της μοτοσυκλέτας είναι ποικιλόμορφος, έχει για όλους για όλα και για όλες τις συνθήκες..
Πάντως είναι ισχυρά τα δεσμά γιατί εδώ μέσα έχτισες με τις περιπέτειες σου εναν θρύλο, αυτόν του μοτόταξιδευτή billy84. Το με τι μέσο θα ταξιδεύεις στο άμεσο μέλλον έχει δευτερεύον σημασία απο την ύψιστη σημασία του ταξιδιού. keep on post μέχρι να τα πουμε ξανα και απο κοντά!
:beer::beer:
CorpseAlive
08/03/2024, 20:36
Περαστικά ρε Μπιλάρα!!! Εύχομαι την γρηγορότερη επάνοδο!! να χαρείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα που λαχτάρισαν.
Σίγουρα μετά απο τέτοια εμπειρία, είναι δικαιολογημένο το προαναγγελθέν τέλος, αλλά αυτό συνήθως αποδεικνύεται απο τα πάθη μας σε σχέση με τον χρόνο..γνωρίζοντας οτι ο χώρος της μοτοσυκλέτας είναι ποικιλόμορφος, έχει για όλους για όλα και για όλες τις συνθήκες..
Πάντως είναι ισχυρά τα δεσμά γιατί εδώ μέσα έχτισες με τις περιπέτειες σου εναν θρύλο, αυτόν του μοτόταξιδευτή billy84. Το με τι μέσο θα ταξιδεύεις στο άμεσο μέλλον έχει δευτερεύον σημασία απο την ύψιστη σημασία του ταξιδιού. keep on post μέχρι να τα πουμε ξανα και απο κοντά!
Προσυπογράφω κάθε λέξη.
Μπιλάρα, τα ταξίδια σου προσωπικά μου έδωσαν ώθηση να φαντάζομαι τα δικά μου .
Περαστικά και μηχανή ή όχι εσύ είσαι μοτοσικλετιστής, αυτό δεν αλλάζει.
panavour
08/03/2024, 21:08
Σιδερενιος και περαστικα.
Η ζωη συνεχιζεται,και θα μας στελνεις καλυτερα ακομα ταξιδιωτικα,με το αυτοκινητο πλεον.
Ηταν ισως και ο μονος τροπος ,να ''πεθανει'' αυτο το ''απεθαντο'' χοντα.
Εσυ νασαι καλα ,και τα καλυτερα θαρθουν.
Καλη αναρρωση ευχομαι. Πολυ λογικη η αποφαση σου, ετσι κι αλλιως οι ζωες μας εχουν κεφαλαια. Κλεινει το ενα, ανοιγει καποιο αλλο.
Απο εμενα αξιζει και ενα μεγαλο μπραβο στη συζυγο που τοσα χρονια σου εχει σταθει σε ολο αυτο το ταξιδι. Το να μενει μονη της (πλεον και με ενα παιδι) και να ξερει οτι εσυ γυρνας στα ορη και τ'αγρια βουνα με μια μηχανη ειναι μεγαλη αποδειξη για το ποσο πολυ σε αγαπαει και πιστευει σε σενα ως ανθρωπο. Ολοι καταλαβαινουμε πως αυτου του ειδους η στηριξη ειναι εξαιρετικα σπανιο φαινομενο. Εγω να σου πω την αληθεια χαιρομαι που η αλλαγη πλευσης γινεται για εναν τετοιο λογο που ειναι ουσιαστικα κατι το παροδικο.
Πανω απ'ολα να εισαι καλα και να χαιρεσαι την οικογενεια σου. Και να σε χαιρονται κι αυτοι.
Περαστικα billy.Ειναι στεναχωρο να διαβαζεις την περιγραφη του πονου,λυπαμαι πολυ που το περασες αυτο και ευχομαι να μη συμβει σε κανεναν.
Δε μπορώ πια να εγγυηθώ για την ασφάλειά μου.
Ποτέ δεν μπορούσες να εγγυηθείς την ασφάλειά σου. Εδώ οριακά μπορούμε χωρίς μοτοσικλέτα.
Έχεις καταφέρει όσα άλλοι μοτοσικλετιστές χρειάζονται 14 ζωές για να πετύχουν. Χόρτασες. Δεν πιστεύω ότι θα σου λείψει κάτι. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να απολαύσεις ταξίδια και εκδρομές. Πήρες τη σωστή απόφαση.
Περαστικά και ποτέ ξανά! :beer:
asxetost
08/03/2024, 22:25
Δεν πιστεύω αυτά που διάβασα, στα κομμάτια τα σίδερα, εννοώ για την ταλαιπωρία που πέρασες.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που, εφόσον ήταν να γίνει αυτό που έγινε, συνέβη σε αυτό το πλαίσιο που μπόρεσες και το ξεπέρασες. Να είσαι πάντα καλά, σε ευχαριστούμε για τα τόσα δικάβαλα που μας πήρες παρέα στα νήματα σου.
Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου και να σε χαίρονται για πολλά πολλά χρόνια φίλε.
Περαστικά Βασίλη.
Δύναμη έχεις και θέληση επίσης. Όλα καλά θα πάνε.
Με πάγωσε η περιγραφή σου να ξέρεις, αλλά το σημαντικό είναι πως γύρισες σπίτι· έστω και με καθυστέρηση.
Didn't see that coming :(
Περαστικά και αγύριστα Βασίλη. Πιο πολύ με σόκαρε η υποσχεση στην κόρη σου. Έχω και εγώ έναν 3χρονο πιτσιρικά και μου έχει τύχει και εμένα να του υποσχεθώ πως ο μπαμπάς θα γυρνάει πάντα. Αν και δυστυχώς δεν είναι μια υπόσχεση που εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.
Ανάρρωσε, ξεκουράσου, πέρνα χρόνο με την οικογένειά σου.
Υγ: είχα παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες πως έχεις καιρό να ποσταρεις αλλά ούτε καν πήγε το μυαλό μου στο κακο
Εχω μεινει σοκαρισμενος απο αυτο που διαβασα...
Χαιρομαι που εισαι καλα... Ευχομαι να γιάνεις γρηγορα... Και να συνεχισεις τα ταξιδια με οποιον τροπο σε ευχαριστει...
Ειμαι ευγνωμων για οσα εχεις χαρισει ολα αυτα τα χρονια σε αυτην την κοινοτητα... Εικονες, ιστοριες, διαδρομες...
Ενα τεραστιο ευχαριστω μαζι με τις ευχες μου για πληρη αναρρωση...
george.S
09/03/2024, 06:28
Περαστικά Βασίλη και ευχαριστούμε για όλες τις δημοσιεύσεις που έκανες και νοητά βρεθήκαμε και εμείς εκεί
Καλή ανάρρωση
Ευχές για ταχεία και πλήρη ανάρρωση
doctor_john
09/03/2024, 08:29
Περαστικά Βασίλη!
Ευχαριστώ για τα ταξίδια.
Γρήγορη ανάρρωση και τις καλύτερες ευχές μου για την συνέχεια.
giorgosb
09/03/2024, 09:10
Καλή ανάρρωση Βασίλη.. Τίποτα δεν τελείωσε, απλά αλλάζει κεφάλαιο. Χόρτασε όσο μπορείς τις στιγμές με την οικογένεια σου..
Ρε Βασίλη....σκιάχτικα ρε συ....Έβλεπα τον τίτλο αλλά δεν πήγε ο νους μου και άργησα να το διαβάσω!
Περαστικά ρε μαν, δεν είναι απαραίτητο να κόψεις την μηχανή, ξέρεις, υπάρχουν και ΜΗ εξτρήμ τρόποι να την απολαμβάνεις.....
Μαζί σου, πάντως, σε ότι αποφασίσεις! Καλή ανάρρωση ρε συ, εδώ θα είμαστε.....
Manalishi
09/03/2024, 12:08
Περαστικα ρε φίλε!!!
Τι λες τώρα!!!
Περαστικά και καλή ανάρρωση
stefanos
09/03/2024, 14:32
Εύχομαι τα καλύτερα.
George_M.
09/03/2024, 14:57
ομολογω οτι με ειχε παραξενειψει η απουσια σου απο τα εβδομαδιαια ρεπορτα..κ τον σωληνα τωρα τελευταια διοτι λεω... με τετοιο γιαλαντζι χειμωνα ο Βιλλ θα γυρισει οτι του εχει ''μεινει'' εκκρεμοτητα.....πως κ δεν εδωσε ταξιδιωτικες αναφορες...
μακαρι να ηταν για διαφορετικο λογω η απουσια σου κ οχι αυτον που διαβασα καλε μου φιλε,
σαφως ειναι ιστορια πια αλλα κλεινοντας αυτο το τεραστιο κεφαλαιο σιγουρα θα ανοιξει ενα νεο κ με διαφορετικη προσεγγιση η' κ αντικειμενο
ως γονιος καταλαβαινω απολυτα τι σκεφτεσαι,τι νιωθεις,τι θες να ξορκισεις κ πολυ καλα κανεις.!!!
θα ευχηθω περαστικα απο δω κ θα τα πουμε τηλ ενω θα θελα κ δημοσια να σ'ευχαριστησω για ολη αυτη την ταξιδιωτικη γνωση που ακουραστα μας εδωσες τοσα χρονια ανοιγοντας οριζοντες εκει που εμεις θεωρωσουμε οτι τελιωνουν οι δρομοι...
Βιλλαρε εισαι μασιφ σκαρι κ ευχομαι να παραμεινεις ετσι,δυνατος,βαθυς γνωστης με οτι κανεις κ πανω απολα ''τοσο θαρραλεος' ανθρωπος!!
:beer:
Να πω αρχικά πως με συγκινήσατε ρε μπαγάσηδες! Να σας πω ότι έχει περάσει λίγο παραπάνω από ένας μήνας και σήμερα που μιλάμε η ζωή μου είναι κανονική, απλώς κουράζομαι εύκολα και δε σηκώνω βάρη. Πάνω από όλα είμαι όρθιος και αυτό έχει σημασία. Θα απαντήσω σε όλους ξεχωριστά όπως κάνω τόσα χρόνια :beer:
Σου ευχομαι περαστικα και αγυριστα καταρχας και γρηγορη αναρρωση.
Η ζωη ειναι πολυ μικρη και ως εκ τουτου πολυ πολυτιμη ειδικα οταν εχουμε ανθρωπους πισω μας.
Απο εκει και περα τον Jimmu Clarku τον ξερεις, αυτος ταξιδευει με αυτοκινητο και την οικογενεια πολλες φορες. Αλλωστε το ταξιδι ειναι ο δρομος και οι ανθρωποι
Σε ευχαριστω απο καρδιας για ολα αυτα τα ταξιδια που εκανα νοερα μαζι σου. Καλους δρομους!
Να είσαι καλά Νίκο! Φυσικά και τον γνωρίζω και σύντομα θα κινούμαι σε παρόμοιο πλαίσιο!
Ω ρε φίλε,τι είπες τώρα,περαστικά και το τελευταίο να είναι,τυχερός μες στην ατυχία σου,αυτή τη στροφή λές,
https://www.google.gr/maps/@37.4509193,22.3090421,14.5z?hl=el&ucbcb=1&entry=ttu
είχα βγει μια φορά με το CRM μετά απο προσπέραση γιατί έχασα τα φρένα αλλά όλα καλά.
Ανατριχιαστική η περιγραφή σου γι αυτό που βίωσες,σιδερένιος εύχομαι και ποτέ ξανά!
ΥΣ. Εννοείται πως θα βρεθούμε με τον ενα η τον άλλο τρόπο!
Πάρη δε μου έβγαλε το ακριβές σημείο στον χάρτη. Είναι μετά τη διασταύρωση προς Βαλτέτσι προς Τρίπολη, στο 1ο πέταλο. Στην είσοδο αυτού, δεν πρόλαβα καν να στρίψω. Εννοείται θα ενημερώσω για τις εξελίξεις! Να είσαι καλά!:beer:
Τι λες τώρα ρε παλικάρι;
Καλη ανάρρωση και ό,τι καλύτερο στο εξής :beer: :beer: :beer:
Να είσαι καλά φίλε! Πάντα όρθιος!:beer:
Ρε billy,ρε billy..........περαστικά πω γαμ'ω τι έγινε ρε φίλε τι να πω,καλή ανάρρωση σου εύχομαι και σιδερένιος ξανά , να είσαι καλά για τα ταξιδιωτικά που μας χάρισες πω ξενέρωσα.........
Πάνω που είμαι έτοιμος να δώσω βρουμς για την βόλτα στο τέλος μου γ@μη@@κε η ψυχολογία , ε, καλή ανάρρωση ξαναλέω να γίνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται καλά :(
Σε ευχαριστώ φίλε μου! Όλα καλά πλέον, κλείνει ένα κεφάλαιο και θα ανοίξει ένα άλλο!:beer:
Περαστικά και αγύριστα Βασίλη.
Λίγο άδοξο το τέλος όπως το περιγράφεις. Σημασία έχει όμως πως παραμένεις κοντά μας και κοντά στην οικογένεια σου.
Ακριβώς αυτό αδερφέ! Άδοξο και απότομο το τέλος αλλά τελικά ίσως μόνο έτσι να τελείωνε! Να είσαι καλά!:beer:
Πω ρε Βασίλη στεναχωρήθηκα!
Όχι φίλε μη στενοχωριέσαι! Ήταν μια δύσκολη στιγμή, πέρασε και είμαι (και θα είμαι) καλά!:beer:
Φίλε Βασίλη, όσο κ αν πονάς, ψυχικά, νομίζω πήρες την σωστή απόφαση.
Στατιστικά να σου ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο θα ήταν σε 20 χρόνια, μπορεί κ ποτέ, αλλά η στατιστική δεν λέει ποτέ την αλήθεια.
Για να νιώσεις ακόμη καλύτερα, ακόμη και με αμάξι αν ήσουν κ πατούσες λάδια ή πετρέλαια, θα έφευγες από τον δρόμο κ η θα έπεφτες σε γκρεμό στο ρεύμα σου, ή απέναντι σε μπαριέρες, ή θα συγκρουόσουν με άλλο αμάξι κ οι συνδυασμοί δεν έχουν τέλος.
Το θέμα είναι να μπορούμε να ταξιδεύουμε με κάθε τρόπο.
Μοτοσικλέτα, αυτοκίνητο, ποδήλατο, αεροπλάνο, πλοίο, τρένο (όχι στην Ελλάδα), ή κ κάνοντας πεζοπορίες στα βουνά.
25 χρόνια στο νοσοκομείο έχω δεί τροχαία κάθε είδους, αμέτρητους τραυματισμούς, πολύ κλάμα κ θάνατο.
Αυτά με έχουν κάνει να είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν οδηγώ.
Μία νύχτα στην εφημερία είναι ικανή να αλλάξει τα μυαλά πολλών, εκτός από κάποιων που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν.
Αφήνεις πίσω αυτή την περιπέτεια ,που έτσι κι αλλιώς δεν θα σού αφήσει προβλήματα κ όπως λες αλλάζεις κατεύθυνση.
Αλίμονο αν δεν αλλάζαμε συνήθειες κ απόψεις κατά όλη την διάρκεια της ζωής μας.
Κρίμα κ για το καημένο το NC , αλλά τουλάχιστον έπεσε ένδοξα.
Έτσι ειναι Πάνο εσύ τα ξέρεις πολύ καλά με όλα αυτά που βλέπεις καθημερινά! Σίγουρα πρέπει να προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τις καταστάσεις και να συνεχίζουμε να έχουμε κίνητρο! Να είσαι καλά με υγεία πάνω από όλα!:beer:
Σωστός αδερφέ! Τα ταξίδια όλα είχαν σαν έναν κεντρικό πυρήνα τον άνθρωπο που τα σχεδίαζε και τα τολμούσε! Ο άνθρωπος αυτός είναι ζωντανός και εξακολουθεί να έχει κίνητρο! Θα τα ξαναπούμε σίγουρα φίλε να είσαι καλά!:beer:
Προσυπογράφω κάθε λέξη.
Μπιλάρα, τα ταξίδια σου προσωπικά μου έδωσαν ώθηση να φαντάζομαι τα δικά μου .
Περαστικά και μηχανή ή όχι εσύ είσαι μοτοσικλετιστής, αυτό δεν αλλάζει.
Να είσαι καλά αδερφέ! Εύχομαι να πραγματοποιήσεις τα ονειρά σου και εσύ! Εγώ ευτυχώς πρόλαβα με το μέσο που αγάπησα! :beer:
Σιδερενιος και περαστικα.
Η ζωη συνεχιζεται,και θα μας στελνεις καλυτερα ακομα ταξιδιωτικα,με το αυτοκινητο πλεον.
Ηταν ισως και ο μονος τροπος ,να ''πεθανει'' αυτο το ''απεθαντο'' χοντα.
Εσυ νασαι καλα ,και τα καλυτερα θαρθουν.
Σε ευχαριστώ Παναγιώτη! Σίγουρα η ζωή συνεχίζεται και τα καλύτερα- διαφορετικά έρχονται!:beer:
Καλη αναρρωση ευχομαι. Πολυ λογικη η αποφαση σου, ετσι κι αλλιως οι ζωες μας εχουν κεφαλαια. Κλεινει το ενα, ανοιγει καποιο αλλο.
Απο εμενα αξιζει και ενα μεγαλο μπραβο στη συζυγο που τοσα χρονια σου εχει σταθει σε ολο αυτο το ταξιδι. Το να μενει μονη της (πλεον και με ενα παιδι) και να ξερει οτι εσυ γυρνας στα ορη και τ'αγρια βουνα με μια μηχανη ειναι μεγαλη αποδειξη για το ποσο πολυ σε αγαπαει και πιστευει σε σενα ως ανθρωπο. Ολοι καταλαβαινουμε πως αυτου του ειδους η στηριξη ειναι εξαιρετικα σπανιο φαινομενο. Εγω να σου πω την αληθεια χαιρομαι που η αλλαγη πλευσης γινεται για εναν τετοιο λογο που ειναι ουσιαστικα κατι το παροδικο.
Πανω απ'ολα να εισαι καλα και να χαιρεσαι την οικογενεια σου. Και να σε χαιρονται κι αυτοι.
Να είσαι καλά Πέτρο! Η σύζυγος πράγματι ήταν δίπλα μου σε όλο αυτό και το καλύτερο από όλα, έπαθε σοκ μόλις της είπα ότι σταματάω να ταξιδεύω με τη μηχανή. Δε με πίστευε και όταν κατάλαβε μετά από μερικές μέρες ότι σοβαρολογούσα, με ρωτούσε ''αν είμαι σίγουρος και πως θα γίνει αφού είναι τρόπος ζωής για μένα κλπ''. Ένας άνθρωπος που με έχει ζήσει καταλαβαίνει τι είναι για μένα η μοτοσυκλέτα και τη σέβεται. Καταλαβαίνει όμως επίσης και την επιλογή μου να σταματήσω! :beer:
Περαστικα billy.Ειναι στεναχωρο να διαβαζεις την περιγραφη του πονου,λυπαμαι πολυ που το περασες αυτο και ευχομαι να μη συμβει σε κανεναν.
Να είσαι καλά αδερφέ! Ήταν πράγματι τραυματική εμπειρία η επέμβαση στους πνεύμονες. Μακριά από όλους! Πάντα όρθιοι!:beer:
Ποτέ δεν μπορούσες να εγγυηθείς την ασφάλειά σου. Εδώ οριακά μπορούμε χωρίς μοτοσικλέτα.
Έχεις καταφέρει όσα άλλοι μοτοσικλετιστές χρειάζονται 14 ζωές για να πετύχουν. Χόρτασες. Δεν πιστεύω ότι θα σου λείψει κάτι. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να απολαύσεις ταξίδια και εκδρομές. Πήρες τη σωστή απόφαση.
Περαστικά και ποτέ ξανά! :beer:
Γιώργαρε σε ευχαριστώ καταρχήν και θεωρώ πως χτύπησες φλέβα με την τοποθέτησή σου! Σίγουρα μετράει και το ότι έχω χορτάσει εκατοντάδες ταξίδια και εμπειρίες στους δύο τροχούς. Φεύγω γεμάτος και χωρίς απωθημένα. Τα έχουμε πει και πριβέ, δε μου έλειψε κάτι στην Ισλανδία, την Πορτογαλία και τη Σκωτία που τις γύρισα με αυτοκίνητο και τη γυναίκα μου μαζί. Σίγουρα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις σε οποιαδήποτε επιλογή απλώς μετά είναι στον κάθε άνθρωπο να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.:beer:
Δεν πιστεύω αυτά που διάβασα, στα κομμάτια τα σίδερα, εννοώ για την ταλαιπωρία που πέρασες.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που, εφόσον ήταν να γίνει αυτό που έγινε, συνέβη σε αυτό το πλαίσιο που μπόρεσες και το ξεπέρασες. Να είσαι πάντα καλά, σε ευχαριστούμε για τα τόσα δικάβαλα που μας πήρες παρέα στα νήματα σου.
Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου και να σε χαίρονται για πολλά πολλά χρόνια φίλε.
Σε ευχαριστώ φίλε μου να είσαι πάντα καλά! Είμαι όρθιος και υγιής και αυτό μετράει περισσότερο από όλα!:beer:
Περαστικά Βασίλη.
Δύναμη έχεις και θέληση επίσης. Όλα καλά θα πάνε.
Με πάγωσε η περιγραφή σου να ξέρεις, αλλά το σημαντικό είναι πως γύρισες σπίτι· έστω και με καθυστέρηση.
Δύσκολη εμπειρία αναμφίβολα τόσο στον σωματικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα. Όπως το είπες, το σημαντικό σε μια τέτοια περίπτωση είναι να επιστρέψεις, όποτε και αν συμβεί αυτό. Πάντα όρθιος αδερφέ!:beer:
Didn't see that coming :(
Περαστικά και αγύριστα Βασίλη. Πιο πολύ με σόκαρε η υποσχεση στην κόρη σου. Έχω και εγώ έναν 3χρονο πιτσιρικά και μου έχει τύχει και εμένα να του υποσχεθώ πως ο μπαμπάς θα γυρνάει πάντα. Αν και δυστυχώς δεν είναι μια υπόσχεση που εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.
Ανάρρωσε, ξεκουράσου, πέρνα χρόνο με την οικογένειά σου.
Υγ: είχα παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες πως έχεις καιρό να ποσταρεις αλλά ούτε καν πήγε το μυαλό μου στο κακο
Φίλε σε ευχαριστώ καταρχήν. Δε νομίζω ότι υπάρχει πατέρας που διάβασε το ταξιδιωτικό και δε συνδέθηκε! Μακριά από όλους ό,τι έζησα και εννοείται υπάρχουν και χειρότερα που δε θέλω ούτε να φανταστώ. Να είσαι καλά!:beer:
Εχω μεινει σοκαρισμενος απο αυτο που διαβασα...
Χαιρομαι που εισαι καλα... Ευχομαι να γιάνεις γρηγορα... Και να συνεχισεις τα ταξιδια με οποιον τροπο σε ευχαριστει...
Ειμαι ευγνωμων για οσα εχεις χαρισει ολα αυτα τα χρονια σε αυτην την κοινοτητα... Εικονες, ιστοριες, διαδρομες...
Ενα τεραστιο ευχαριστω μαζι με τις ευχες μου για πληρη αναρρωση...
Σε ευχαριστώ αδερφέ να είσαι καλά και πάντα όρθιος με υγεία πάνω από όλα!:beer:
Περαστικά Βασίλη και ευχαριστούμε για όλες τις δημοσιεύσεις που έκανες και νοητά βρεθήκαμε και εμείς εκεί
Καλή ανάρρωση
Σε ευχαριστώ Γιώργο να είσαι καλά και πάντα όρθιος!:beer:
Ευχές για ταχεία και πλήρη ανάρρωση
Να είσαι καλά φίλε μου! Πάντα όρθιος με υγεία!:beer:
Περαστικά Βασίλη!
Ευχαριστώ για τα ταξίδια.
Γρήγορη ανάρρωση και τις καλύτερες ευχές μου για την συνέχεια.
Να είσαι καλά Doctor! Πάντα όρθιος φίλε!
Καλή ανάρρωση Βασίλη.. Τίποτα δεν τελείωσε, απλά αλλάζει κεφάλαιο. Χόρτασε όσο μπορείς τις στιγμές με την οικογένεια σου..
Να είσαι καλά Γιώργαρε! Όπως το λες, απλώς αλλάζει το κεφάλαιο! Πάντα όρθιος με υγεία πάνω από ολα!:beer:
Ρε Βασίλη....σκιάχτικα ρε συ....Έβλεπα τον τίτλο αλλά δεν πήγε ο νους μου και άργησα να το διαβάσω!
Περαστικά ρε μαν, δεν είναι απαραίτητο να κόψεις την μηχανή, ξέρεις, υπάρχουν και ΜΗ εξτρήμ τρόποι να την απολαμβάνεις.....
Μαζί σου, πάντως, σε ότι αποφασίσεις! Καλή ανάρρωση ρε συ, εδώ θα είμαστε.....
Να είσαι καλά φίλε μου! Πάντα όρθιος με υγεία πάνω από όλα!:beer:
Περαστικα ρε φίλε!!!
Τι λες τώρα!!!
Περαστικά και καλή ανάρρωση
Σε ευχαριστώ αδερφέ! Πλέον είμαι καλά! Πάντα όρθιος!:beer:
Εύχομαι τα καλύτερα.
Να είσαι καλά Στέφανε! Πάντα όρθιος!:beer:
ομολογω οτι με ειχε παραξενειψει η απουσια σου απο τα εβδομαδιαια ρεπορτα..κ τον σωληνα τωρα τελευταια διοτι λεω... με τετοιο γιαλαντζι χειμωνα ο Βιλλ θα γυρισει οτι του εχει ''μεινει'' εκκρεμοτητα.....πως κ δεν εδωσε ταξιδιωτικες αναφορες...
μακαρι να ηταν για διαφορετικο λογω η απουσια σου κ οχι αυτον που διαβασα καλε μου φιλε,
σαφως ειναι ιστορια πια αλλα κλεινοντας αυτο το τεραστιο κεφαλαιο σιγουρα θα ανοιξει ενα νεο κ με διαφορετικη προσεγγιση η' κ αντικειμενο
ως γονιος καταλαβαινω απολυτα τι σκεφτεσαι,τι νιωθεις,τι θες να ξορκισεις κ πολυ καλα κανεις.!!!
θα ευχηθω περαστικα απο δω κ θα τα πουμε τηλ ενω θα θελα κ δημοσια να σ'ευχαριστησω για ολη αυτη την ταξιδιωτικη γνωση που ακουραστα μας εδωσες τοσα χρονια ανοιγοντας οριζοντες εκει που εμεις θεωρωσουμε οτι τελιωνουν οι δρομοι...
Βιλλαρε εισαι μασιφ σκαρι κ ευχομαι να παραμεινεις ετσι,δυνατος,βαθυς γνωστης με οτι κανεις κ πανω απολα ''τοσο θαρραλεος' ανθρωπος!!
Γιώργαρε σε ευχαριστώ, ευτυχώς που είμαι μασίφ σκαρί να λες γιατί σε αντίθετη περίπτωση...
Όπως είπα και σε έναν φίλο πιο πάνω, κάθε γονιός αντιλαμβάνεται μια τέτοια απόφαση μετά από ένα τόσο σκληρό συμβάν που ήρθε ''σαν κλέφτης τη νύχτα''!
Ένα κεφάλαιο έκλεισε, ένα νέο θα ανοίξει όπως σωστά επισήμανες!
Για την ταξιδιωτική γνώση που προσέφερα όλα αυτά τα χρόνια, φυσικά έκανα κάτι που θα έπρεπε να κάνει ο καθένας αφιλοκερδώς σε μια κοινότητα. Μέσα από το ίντερνετ και τις κοινότητες έφτασα και εγώ από το πουθενά παντού, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που προηγούμενοι από εμένα είχαν προσφέρει δωρεάν σε κάθε τομέα της μοτοσυκλέτας. Χωρίς τις κοινότητες- φόρουμ κλπ θα θεωρούσα το Σούνιο σούπερ ολοήμερη εξόρμηση για Κυριακή.
Σε ευχαριστώ φίλε, εύχομαι ό,τι καλύτερο και φυσικά θα τα πούμε!:beer:
Διαβάζοντας τόσα οδοιπορικά σου, είμαι σε σοκ....
Εχεις δημιουργήσει ένα θρύλο ήδη.
Ομως δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα, στο τέλος της ημέρας, να είσαι με τους ανθρώπους που σε αγαπούν, και κυριως με όσους σε εχουν αναγκη.
Περαστικά και σιδερένιος.
Ειμαι σίγουρος πως δεν θα χαθείς και πως όλες αυτές οι εικόνες και τα ταξιδια, θα μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια ακόμα.
Να είσαι πάντα γερός με υγεία.
Αλέξης
ΥΓ. Σε εσενα χρωστώ την εξεραιτική επιλογή του NC....
Πάντα διάβαζα τα ταξιδιωτικά σου, κάνα δυό - τρείς - τέσσερις μέρες μετά την δημοσιευσή τους,
ψάχνοντας πάντα άπλετο χρόνο για να τα απολαύσω με την ησυχία μου.....
Ανοιγα δίπλα και το γουγκλοχάρτη και παρακολουθούσα την εκάστοτε διαδρομή σου
διαβάζοντας, βλέποντας τα βιντεάκια και μελετώντας και τον χάρτη.....
Θα μου λείψει αυτή η συνήθεια , κάποια χρόνια τώρα ήταν μιά ευχάριστη ρουτίνα
το να διαβάζουμε τα ταξιδιωτικά του Μπίλλυ του 84.............. ήταν μιά πολύ- πολύ
ευχάριστη νότα η συνάντησή μας. στο καταφύγιο της οίτης, στην τελευταία πανελλήνια....
Αυτή η υπόσχεση που έδωσες εσύ, το ότι πάντα θα επιστρέφεις, το έχω βιώσει κι' εγώ
όχι σαν υπόσχεση αλλά σαν υποχρέωση, πρός την κόρη μου αρχικά και κατόπιν και στην
γυναίκα μου. Ειναι δυστυχώς έτσι δομημένη η ζωή μας, που η απώλεια κάποιου εκ των
γονέων, δεν υπάρχει, δεν υφίσταται, δεν νοείται......
Τουλάχιστον, τώρα που η κόρη μου είναι πιά 26 χρονών, που ζεί μόνη της και έχει πάρει την
ζωή της στά δικά της χέρια, νιώθω ελεύθερος να πεθάνω όπως θέλω, όχι πώς μιά απώλεια
δεν παύει να είναι μιά απώλεια, αλλά δεν είναι το ίδιο να σε χάνει σε μικρή ηλικία το παιδί σου....
Τι μηχανάκι λές να πάρεις;;;;;;;;;;;;;;
.... διαπίστωσα πως ήταν ασύμφορο να φτιαχτεί ξανά οπότε πουλήθηκε για ανταλλακτικά μετά από 3 βδομάδες....
Κρίμα....................είχε και ''καινούριο'' τιμόνι επάνω.................:bawl::bawl:
Coyote.V
09/03/2024, 21:52
Το διάβαζα και ζούσα τους δικούς μου παρελθοντικούς εφιάλτες με δύο καλές πτώσεις που έχω στο ενεργητικό μου... σε καταλαβαίνω απόλυτα για τις αποφάσεις σου και σου εύχομαι να βρεις πιο ασφαλή τρόπο να κάνεις τα ταξίδια σου.
Φυσικά και δεν πρέπει να χαθούμε, να έρχεσαι να πίνουμε και καμιά μπυρίτσα καμιά φορά.
Κατά τα άλλα πάλι μου έβαλες τα γυαλιά στην ιστορία... δεν ήξερα για την αποτυχημένη επανάστασή το 1770 και αν την διδάχτηκα στο σχολείο μάλλον εκείνη την ώρα πέταγα σαΐτες ή τράβαγα τα μαλλιά της Θεοδώρας στο μπροστινό θρανίο.
Περαστικά φιλαράκι και να μην μείνει τίποτα για να το θυμάσαι.
Βασίλη περαστικά! Και εγώ αν και 53 είμαι γονέας ενός 8χρονου πιτσιρικά ο οποίος ξέρει πολύ καλά τη τρέλα μου για τις μηχανές. Έχω περάσει κι εγώ ξόφαλτσα τον θάνατο και όχι μια φορά. Δε ξέρω τι να ευχηθώ. Αυτό που θα ευχόμουν έχει ήδη συμβεί, είσαι καλά και όρθιος.
Όλα τα άλλα θα τα φτιάξει ο χρόνος κι εύχομαι να τα κουβεντιάσουμε από κοντά σύντομα!
Να 'σαι πάντα καλά κι εσύ και η οικογένεια σου.
Το διάβαζα και ζούσα τους δικούς μου παρελθοντικούς εφιάλτες με δύο καλές πτώσεις που έχω στο ενεργητικό μου... σε καταλαβαίνω απόλυτα για τις αποφάσεις σου και σου εύχομαι να βρεις πιο ασφαλή τρόπο να κάνεις τα ταξίδια σου.
Φυσικά και δεν πρέπει να χαθούμε, να έρχεσαι να πίνουμε και καμιά μπυρίτσα καμιά φορά.
Κατά τα άλλα πάλι μου έβαλες τα γυαλιά στην ιστορία... δεν ήξερα για την αποτυχημένη επανάστασή το 1770 και αν την διδάχτηκα στο σχολείο μάλλον εκείνη την ώρα πέταγα σαΐτες ή τράβαγα τα μαλλιά της Θεοδώρας στο μπροστινό θρανίο.
Της ευκαιρίας δοθείσης.... Οι επαναστάσεις ήταν 114(!) συνολικά, στα 400 αυτά χρόνια. Οι 113, πνίγηκαν στο αίμα....
Της ευκαιρίας δοθείσης.... Οι επαναστάσεις ήταν 114(!) συνολικά, στα 400 αυτά χρόνια. Οι 113, πνίγηκαν στο αίμα....
από τους Τουρκους και η μιά από εμάς τους ίδιους......
;););)
arisrodolivos
10/03/2024, 07:21
Σιδερένιος φίλε μας έκανες να νιώθουμε πολύ λίγοι με τις ΦΟΒΕΡΕΣ εξορμήσεις σου
Περαστικά σου και πάμε για άλλα..
alexis72
10/03/2024, 08:32
τις θερμότερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση φίλε billy84 ,
μόλις χθές βράδυ εβλεπα τα τελευταία video απο αυτη την βόλτα που ανέβασες στο youtube ,
προσωπικά σε ευχαριστώ που με ταξίδεψες σε μέρη στην ελλάδα που δεν πρόκειται να τα επισκεφθώ ποτέ .
μετά απο 3-4-5 μήνες σε βλέπω με tenere 700 το λιγότερο ...να οργώνεις πάλι τις βουνοκορφές :beer:
Α ρε Μπιλάρα!! Περαστικά σου! Είσαι ρε φίλε το ζωντανό παράδειγμα της υπέρβασης και της αισιοδοξίας. Εσύ ξέρεις όμως τι είναι το καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου....
Vassilis
10/03/2024, 17:15
Σιδερένιος συνονόματε! Λυπάμαι που έγινε όλο αυτό αλλά σημασία έχει που εισαι καλά!
Διαβάζοντας τόσα οδοιπορικά σου, είμαι σε σοκ....
Εχεις δημιουργήσει ένα θρύλο ήδη.
Ομως δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα, στο τέλος της ημέρας, να είσαι με τους ανθρώπους που σε αγαπούν, και κυριως με όσους σε εχουν αναγκη.
Περαστικά και σιδερένιος.
Ειμαι σίγουρος πως δεν θα χαθείς και πως όλες αυτές οι εικόνες και τα ταξιδια, θα μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια ακόμα.
Να είσαι πάντα γερός με υγεία.
Αλέξης
ΥΓ. Σε εσενα χρωστώ την εξεραιτική επιλογή του NC....
Σε ευχαριστώ Αλέξη! Να είσαι σίγουρος πως δε θα χαθώ από τα δρώμενα έστω και χωρίς μοτοσυκλέτα! Πάντα όρθιος με υγεία!:beer:
Πάντα διάβαζα τα ταξιδιωτικά σου, κάνα δυό - τρείς - τέσσερις μέρες μετά την δημοσιευσή τους,
ψάχνοντας πάντα άπλετο χρόνο για να τα απολαύσω με την ησυχία μου.....
Ανοιγα δίπλα και το γουγκλοχάρτη και παρακολουθούσα την εκάστοτε διαδρομή σου
διαβάζοντας, βλέποντας τα βιντεάκια και μελετώντας και τον χάρτη.....
Θα μου λείψει αυτή η συνήθεια , κάποια χρόνια τώρα ήταν μιά ευχάριστη ρουτίνα
το να διαβάζουμε τα ταξιδιωτικά του Μπίλλυ του 84.............. ήταν μιά πολύ- πολύ
ευχάριστη νότα η συνάντησή μας. στο καταφύγιο της οίτης, στην τελευταία πανελλήνια....
Αυτή η υπόσχεση που έδωσες εσύ, το ότι πάντα θα επιστρέφεις, το έχω βιώσει κι' εγώ
όχι σαν υπόσχεση αλλά σαν υποχρέωση, πρός την κόρη μου αρχικά και κατόπιν και στην
γυναίκα μου. Ειναι δυστυχώς έτσι δομημένη η ζωή μας, που η απώλεια κάποιου εκ των
γονέων, δεν υπάρχει, δεν υφίσταται, δεν νοείται......
Τουλάχιστον, τώρα που η κόρη μου είναι πιά 26 χρονών, που ζεί μόνη της και έχει πάρει την
ζωή της στά δικά της χέρια, νιώθω ελεύθερος να πεθάνω όπως θέλω, όχι πώς μιά απώλεια
δεν παύει να είναι μιά απώλεια, αλλά δεν είναι το ίδιο να σε χάνει σε μικρή ηλικία το παιδί σου....
Τι μηχανάκι λές να πάρεις;;;;;;;;;;;;;;
Να είσαι καλά ρε Βαγγέλη! Αρχικά να πω πως διάβαζες με τον σωστό τρόπο τα ταξιδιωτικά μου, απαραίτητο αξεσουάρ ένας χάρτης google σε νέα καρτέλα και σίγουρα στη δορυφορική εικόνα ώστε να έχεις ιδέα τι ακριβώς γίνεται! Respect! Κατά δεύτερον να σου πω πως στην επόμενη πανελλήνια θα βρίσκομαι εκεί και μακάρι να είμαστε όλοι καλά να ανταμώσουμε! Κατά τρίτον σίγουρα θα συναντηθούμε αρκετά νωρίτερα από την επόμενη πανελλήνια καθώς θα βρεθώ ξανά στα μέρη σου! Θα δεις τότε και το νέο μου ''μηχανάκι''!:lol:
Πάντα όρθιος με υγεία πάνω από όλα!:beer:
Σε ευχαριστώ Τάσο και να είσαι σίγουρος πως δε θα χαθούμε! Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας έγιναν αμέτρητες επαναστάσεις τοπικού όμως χαρακτήρα η πλειοψηφία τους!
Πάντα όρθιος!:beer:
Βασίλη περαστικά! Και εγώ αν και 53 είμαι γονέας ενός 8χρονου πιτσιρικά ο οποίος ξέρει πολύ καλά τη τρέλα μου για τις μηχανές. Έχω περάσει κι εγώ ξόφαλτσα τον θάνατο και όχι μια φορά. Δε ξέρω τι να ευχηθώ. Αυτό που θα ευχόμουν έχει ήδη συμβεί, είσαι καλά και όρθιος.
Όλα τα άλλα θα τα φτιάξει ο χρόνος κι εύχομαι να τα κουβεντιάσουμε από κοντά σύντομα!
Να 'σαι πάντα καλά κι εσύ και η οικογένεια σου.
Θα τα ξαναπούμε και από κοντά Στέφανε να είσαι σίγουρος! Πάντα όρθιος με υγεία!:beer:
Σιδερένιος φίλε μας έκανες να νιώθουμε πολύ λίγοι με τις ΦΟΒΕΡΕΣ εξορμήσεις σου
Περαστικά σου και πάμε για άλλα..
Σε ευχαριστώ αδερφέ! Πάντα όρθιος με υγεία πάνω από όλα!:beer:
τις θερμότερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση φίλε billy84 ,
μόλις χθές βράδυ εβλεπα τα τελευταία video απο αυτη την βόλτα που ανέβασες στο youtube ,
προσωπικά σε ευχαριστώ που με ταξίδεψες σε μέρη στην ελλάδα που δεν πρόκειται να τα επισκεφθώ ποτέ .
μετά απο 3-4-5 μήνες σε βλέπω με tenere 700 το λιγότερο ...να οργώνεις πάλι τις βουνοκορφές :beer:
Σε ευχαριστώ Αλέξη να είσαι καλά! Μοτοσυκλέτα δε με βλέπω να ξαναπαίρνω αλλά σίγουρα καλύτερα να μη λέω μεγάλες κουβέντες αλλά να τρώω μεγάλες μπουκιές.
Πάντα όρθιος με υγεία!:beer:
Α ρε Μπιλάρα!! Περαστικά σου! Είσαι ρε φίλε το ζωντανό παράδειγμα της υπέρβασης και της αισιοδοξίας. Εσύ ξέρεις όμως τι είναι το καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου....
Γειά σου ρε Κωστάρα! Κάναμε λίγες αλλά επικές εξορμήσεις και αναβάσεις! Ήταν ωραία φίλε! Πάμε για άλλα τώρα!
Σιδερένιος συνονόματε! Λυπάμαι που έγινε όλο αυτό αλλά σημασία έχει που εισαι καλά!
Να είσαι καλά φίλε μου! Σημασία έχει να είμαστε καλά και όρθιοι όπως το είπες.
Πάντα όρθιος με υγεία πάνω από όλα!:beer:
Πω ρε φίλε ... περαστικά και ποτέ ξανά.
Συμφωνώ με την απόφαση που πήρες, έχεις υποχρέωση να είσαι παρών στην ανατροφή του παιδιού σου. :beer:
Περαστικά Billy. Μεγάλη υπόθεση το ότι είσαι χορτατος μοτοσυκλετιστικα κάνει πιο εύκολη την απόφαση.
filipp0s
10/03/2024, 19:37
Περαστικά ρε φίλε και ποτέ ξανά! Ότι καλύτερο εύχομαι!
ratamahatta
10/03/2024, 21:27
Περαστικα κ αγύριστα billy, εσυ ξέρεις καλύτερα τι πρέπει να κανείς από εδώ και πέρα
Όσοι είμαστε γονείς , και όχι μόνο βέβαια, αυτό είναι το μόνο που εχουμε στο μυαλό μας, να επιστρέψουμε στο παιδί μας και την οικογένεια μας σώοι κάθε φορα
dumutrus
10/03/2024, 21:39
Βασίλη πρώτα απ όλα περαστικά και σιδερένιος το σημαντικό είναι πως πέραν των όσων σου συνέβει γύρισες σπίτι όπως είχες υποσχεθεί έστω και καθυστερημένα.Ότι και να επιλέξεις για από εδώ και πέρα να είσαι γερός να το χαρείς και πάλι περαστικά και ξεχασμένα.
Λευκάδιος
10/03/2024, 22:19
Καλώς ή κακώς πρέπει να προσαρμοζόμαστε (αλλά να μας δίνεται και η ευκαιρία! ) στις όποιες τρικλοποδιές της ζωής.
Βασιλάρα σιδερένιος,πάντα όρθιος εσύ και η φαμίλια σου :beer:
strokt up
10/03/2024, 22:45
Περαστικά και αγύριστα
Bill περαστικά (που σίγουρα είναι γιατί τα έχεις αφήσει πίσω σου). Πάνω απ' όλα η υγεία σε εμάς και την οικογένειά μας (σωματική και ψυχική) και τώρα που μεγαλώνει η μικρή θα ευχαριστηθείς περισσότερο τα ταξίδια.
*επειδή είμαι από την Λυκούρια το οδοιπορικό στον Σαϊτά είναι αυτό που έχω δει περισσότερο
βασιλη , περαστικα φιλε..
θελω να εισαι αισιόδοξος και να μετατρεψεις ολη αυτην την αγάπη που λαμβάνεις πρώτα απο την οικογένεια σου και μετα απο εμας τους υπολοιπους σε δημιουργικότητα και να γίνει ο billy84 2.0 αυτος που θα εξιτάρει το κοινό του με διαφορετικό τρόπο έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια και την προσωπική του ευημερία. δεν σε φοβάμαι θα βρεις τρόπο να κανεις αυτο που αγαπάς χωρίς εκπτώσεις. εμεις αλλωστε ειμαστε μαζί σου σε ότι και αν επιλέξεις. δεν σε παρακολουθούμε τυχαία ολα αυτά τα χρόνια
DoctoR_k6
11/03/2024, 07:52
Πωω ρε Βασιλη...και το αφησα να το διαβασω με την ησυχια μου.
Αυτο το τελος δεν το φανταζομουν. :eek:
Ευτυχως πηγαν ολα καλα και εισαι οκ μαζι με την οικογενεια σου!!
Για τα υπολοιπα εχει ο καιρος. Εσυ ξερεις!!! Περαστικα ρε συ!!
asxetost
11/03/2024, 08:22
θελω να εισαι αισιόδοξος και να μετατρεψεις ολη αυτην την αγάπη που λαμβάνεις πρώτα απο την οικογένεια σου και μετα απο εμας τους υπολοιπους σε δημιουργικότητα και να γίνει ο billy84 2.0 αυτος που θα εξιτάρει το κοινό του με διαφορετικό τρόπο έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια και την προσωπική του ευημερία. δεν σε φοβάμαι θα βρεις τρόπο να κανεις αυτο που αγαπάς χωρίς εκπτώσεις. εμεις αλλωστε ειμαστε μαζί σου σε ότι και αν επιλέξεις. δεν σε παρακολουθούμε τυχαία ολα αυτά τα χρόνια
Θα είναι ο πρώτος αυτοκινητάς που τον προτρεπουν να ανεβάζει ταξιδιωτικά σε μοτοφόρουμ:p
SeniorCanardo
11/03/2024, 11:10
Περαστικά Μπιλάρα!
Σίγουρα αποτέλεσες πηγή έμπνευσής για πολλούς εδώ μέσα, (σίγουρα για εμένα) για αυτό και η απόφαση σου πέρα από σεβαστή, έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα.
Κάνε αυτό που νομίζεις ότι είναι καλύτερο για εσένα και για τους δικούς σου.
Δοθείσης ευκαιρίας όμως, επισημαίνω κάνα δυο πράγματα.
1. Παρόλο που, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, έπαιρνες αρκετά ρίσκα στις εξορμήσεις σου, η "χοντρή ζημιά" έγινε σε ανύποπτο τόπο και χρόνο.
Είναι ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στο διπλανό τετράγωνο από το σπίτι σου, πηγαίνοντας στην δουλειά σου ή σε μια χαλαρή βολτίτσα με φίλους.
2. Τα παραπάνω υπενθυμίζουν ότι η μοτοσυκλέτα, ήταν, είναι και θα είναι, εν δυνάμει και εν γένει ένα άκρως επικίνδυνο όχημα.
Κάνεις λάθος εσύ, τραυματίζεσαι εσύ!
Κάνει π@π@ριά ο άλλος, πάλι εσύ την πληρώνεις!
Καλός ο εξοπλισμός, καλά και τα βοηθήματα, αλλά μόνο να μετριάσουν καταστάσεις μπορούν.
Ως μοτοσικλετιστής τρως γενικά κρύο, βροχή, σκόνη, έντομα, αποτσίγαρα κλπ., πονάει ο κώλος σου, μουδιάζουν τα χέρια σου, πιάνεται η πλάτη σου, ξοδεύεις ένα σκασμό φράγκα, αλλά εσύ εκεί.
Πραγματική διαστροφή!
3.Αυτό που κάνει γοητευτική τη μοτοσυκλέτα και δίνει αυτήν την ψευδαίσθηση ελευθερίας είναι η διαρκής παρουσία του θανάτου.
Είναι αυτό το hack στις ορμόνες μας, που δίνει την αίσθηση χαράς, ευχαρίστησης και μας κάνει να μονολογούμε, σε "ξεγέλασα ρε π@ύστη, τα λέμε στη επόμενη".
Είναι κάτι σαν τον τζόγο και την πρέζα, ξέρεις ότι είναι λάθος, αλλά το "άκουσμα" είναι τόσο καλό, που σε καλεί σαν σειρήνα.
Είτε διασχίζεις τον κόσμο μέσα από αυτοκινητόδρομους και επαρχιακούς, είτε κατεβαίνεις ένα μονοπάτι με πλάτος 30εκ και τα γκρέμια να καραδοκούν, είτε κάνεις motocross με άλματα στα 5m, είτε μπαίνεις στην πίστα και κυνηγάς χρόνους, είτε κάνεις σταντιλίκια, είτε χάνεσαι στα βουνά, είτε κάνεις πατήματα, είτε κάνεις delivery...είτε...είτε...είτε.
ΠΑΝΤΑ παίρνεις ένα ΡΙΣΚΟ, άλλες φορές περισσότερο λελογισμένο, άλλες φορές τελείως παράλογο.
Ο καθένας διαλέγει το "πιώμα" του (ή για τους περισπούδαστους αγγλομαθείς φίλους μας, "choose your poison"), χωρίς αυταπάτες.
Καλές βόλτες σε όλους τους "τρελούς" που το "πίνουν" ακόμα, αλλά και σε αυτούς που το "κόψανε" εγκαίρως.
Υ.Γ.: Παραμένεις στην κορυφή της λίστας μου με τους μοτοσυκλετιστές που θα ήθελα να πιω ένα καφέ.
Πω ρε φίλε ... περαστικά και ποτέ ξανά.
Συμφωνώ με την απόφαση που πήρες, έχεις υποχρέωση να είσαι παρών στην ανατροφή του παιδιού σου. :beer:
Έτσι είναι φίλε μου! Σε ευχαριστώ να είσαι καλά και πάντα όρθιος!:beer:
Περαστικά Billy. Μεγάλη υπόθεση το ότι είσαι χορτατος μοτοσυκλετιστικα κάνει πιο εύκολη την απόφαση.
Ισχύει αυτό, σε ανάλογο δύσκολο ατύχημα με παπί όμως και πάρα πολλά χρόνια πίσω,πιτσιρικάς δηλαδή, δεν πτοήθηκα καθόλου να συνεχίσω. Πλέον χορτασμένος αλλά και με οικογένεια τα πάντα είναι διαφορετικά! Να είσαι καλά φίλε μου!:beer:
Περαστικά ρε φίλε και ποτέ ξανά! Ότι καλύτερο εύχομαι!
Να είσαι καλά Φίλιππε! Πάντα όρθιος με υγεία πάνω από όλα!:beer:
Περαστικα κ αγύριστα billy, εσυ ξέρεις καλύτερα τι πρέπει να κανείς από εδώ και πέρα
Όσοι είμαστε γονείς , και όχι μόνο βέβαια, αυτό είναι το μόνο που εχουμε στο μυαλό μας, να επιστρέψουμε στο παιδί μας και την οικογένεια μας σώοι κάθε φορα
Σε ευχαριστώ αδερφέ να είσαι καλά! Πάντα όρθιος και εννοείται πάντα να επιστρέφεις με ασφάλεια!:beer:
Βασίλη πρώτα απ όλα περαστικά και σιδερένιος το σημαντικό είναι πως πέραν των όσων σου συνέβει γύρισες σπίτι όπως είχες υποσχεθεί έστω και καθυστερημένα.Ότι και να επιλέξεις για από εδώ και πέρα να είσαι γερός να το χαρείς και πάλι περαστικά και ξεχασμένα.
Σε ευχαριστώ Δημήτρη να είσαι καλά! Σίγουρα μετράει το ότι είμαι καλά! Πάντα όρθιος με υγεία πάνω από όλα!:beer:
Καλώς ή κακώς πρέπει να προσαρμοζόμαστε (αλλά να μας δίνεται και η ευκαιρία! ) στις όποιες τρικλοποδιές της ζωής.
Βασιλάρα σιδερένιος,πάντα όρθιος εσύ και η φαμίλια σου :beer:
Αν δεν προσαρμοζόμασταν ως ανθρώπινο είδος δε θα είχαμε επιβιώσει. Πολύ σωστός! Να είσαι καλά αδερφέ! Πάντα όρθιος με υγεία πάνω από όλα!:beer:
Περαστικά και αγύριστα
Να είσαι καλά φιλαράκι πάντα όρθιος!:beer:
Bill περαστικά (που σίγουρα είναι γιατί τα έχεις αφήσει πίσω σου). Πάνω απ' όλα η υγεία σε εμάς και την οικογένειά μας (σωματική και ψυχική) και τώρα που μεγαλώνει η μικρή θα ευχαριστηθείς περισσότερο τα ταξίδια.
*επειδή είμαι από την Λυκούρια το οδοιπορικό στον Σαϊτά είναι αυτό που έχω δει περισσότερο
Έτσι είναι φίλε μου, θα συνεχίσω να ταξιδεύω και μόνος αλλά σιγά σιγά θα της δείξω και τον δρόμο της φύσης! Ο Σαϊτάς ήταν από τα βουνά που ευχαριστήθηκα χωματοδιαδρομές! Όρυξις όπως τον έλεγε ο Παυσανίας! Να είσαι καλά με υγεία και πάντα όρθιος!:beer:
Σε ευχαριστώ φίλε μου να είσαι καλά! Το ότι θα συνεχίσω είναι δεδομένο και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσω να δίνω έστω ταξιδιωτικό κίνητρο ακόμη και στους μοτοσυκλετιστές! Πάντα όρθιος με υγεία!:beer:
Πωω ρε Βασιλη...και το αφησα να το διαβασω με την ησυχια μου.
Αυτο το τελος δεν το φανταζομουν. :eek:
Ευτυχως πηγαν ολα καλα και εισαι οκ μαζι με την οικογενεια σου!!
Για τα υπολοιπα εχει ο καιρος. Εσυ ξερεις!!! Περαστικα ρε συ!!
Να είσαι καλά φιλαράκι! Δυστυχώς ήταν απότομο αυτό το τέλος και για μένα. Ίσως όμως μόνο έτσι θα μπορούσε να τελειώσει αυτό το πάθος. Είμαι όρθιος και αυτό μετράει μόνο πια. Θα συνεχίσω το ίδιο δυναμικά! Πάντα όρθιος!:beer:
Περαστικά Μπιλάρα!
Σίγουρα αποτέλεσες πηγή έμπνευσής για πολλούς εδώ μέσα, (σίγουρα για εμένα) για αυτό και η απόφαση σου πέρα από σεβαστή, έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα.
Κάνε αυτό που νομίζεις ότι είναι καλύτερο για εσένα και για τους δικούς σου.
Δοθείσης ευκαιρίας όμως, επισημαίνω κάνα δυο πράγματα.
1. Παρόλο που, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, έπαιρνες αρκετά ρίσκα στις εξορμήσεις σου, η "χοντρή ζημιά" έγινε σε ανύποπτο τόπο και χρόνο.
Είναι ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί στο διπλανό τετράγωνο από το σπίτι σου, πηγαίνοντας στην δουλειά σου ή σε μια χαλαρή βολτίτσα με φίλους.
2. Τα παραπάνω υπενθυμίζουν ότι η μοτοσυκλέτα, ήταν, είναι και θα είναι, εν δυνάμει και εν γένει ένα άκρως επικίνδυνο όχημα.
Κάνεις λάθος εσύ, τραυματίζεσαι εσύ!
Κάνει π@π@ριά ο άλλος, πάλι εσύ την πληρώνεις!
Καλός ο εξοπλισμός, καλά και τα βοηθήματα, αλλά μόνο να μετριάσουν καταστάσεις μπορούν.
Ως μοτοσικλετιστής τρως γενικά κρύο, βροχή, σκόνη, έντομα, αποτσίγαρα κλπ., πονάει ο κώλος σου, μουδιάζουν τα χέρια σου, πιάνεται η πλάτη σου, ξοδεύεις ένα σκασμό φράγκα, αλλά εσύ εκεί.
Πραγματική διαστροφή!
3.Αυτό που κάνει γοητευτική τη μοτοσυκλέτα και δίνει αυτήν την ψευδαίσθηση ελευθερίας είναι η διαρκής παρουσία του θανάτου.
Είναι αυτό το hack στις ορμόνες μας, που δίνει την αίσθηση χαράς, ευχαρίστησης και μας κάνει να μονολογούμε, σε "ξεγέλασα ρε π@ύστη, τα λέμε στη επόμενη".
Είναι κάτι σαν τον τζόγο και την πρέζα, ξέρεις ότι είναι λάθος, αλλά το "άκουσμα" είναι τόσο καλό, που σε καλεί σαν σειρήνα.
Είτε διασχίζεις τον κόσμο μέσα από αυτοκινητόδρομους και επαρχιακούς, είτε κατεβαίνεις ένα μονοπάτι με πλάτος 30εκ και τα γκρέμια να καραδοκούν, είτε κάνεις motocross με άλματα στα 5m, είτε μπαίνεις στην πίστα και κυνηγάς χρόνους, είτε κάνεις σταντιλίκια, είτε χάνεσαι στα βουνά, είτε κάνεις πατήματα, είτε κάνεις delivery...είτε...είτε...είτε.
ΠΑΝΤΑ παίρνεις ένα ΡΙΣΚΟ, άλλες φορές περισσότερο λελογισμένο, άλλες φορές τελείως παράλογο.
Ο καθένας διαλέγει το "πιώμα" του (ή για τους περισπούδαστους αγγλομαθείς φίλους μας, "choose your poison"), χωρίς αυταπάτες.
Καλές βόλτες σε όλους τους "τρελούς" που το "πίνουν" ακόμα, αλλά και σε αυτούς που το "κόψανε" εγκαίρως.
Υ.Γ.: Παραμένεις στην κορυφή της λίστας μου με τους μοτοσυκλετιστές που θα ήθελα να πιω ένα καφέ.
Πάρα πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου αδερφέ κυρίως για να μαθαίνουν οι νέοι και να μην τις ξεχνάνε οι παλαιότεροι. Σίγουρα το ρίσκο ήταν μέσα στους λόγους που καβαλούσα μοτοσυκλέτες, όπως κάνουν όλοι, είτε το γνωρίζουν είτε όχι. Είναι μια από τις ντόπες που σε κρατάνε στον χώρο. Εκατομμύρια πράγματα θα μπορούσαν να έχουν πάει στραβά τόσα χρόνια που βρέθηκα μόνος μου στα βουνά, είτε στην άσφαλτο είτε στα χώματα. Έτυχε να γίνει σε μια απλή βόλτα ''για παιδιά'' που λέμε. Έτσι και ο φίλος μου το καλοκαίρι, επέστρεφε από μια μπύρα και ήταν η τελευταία του. Μαζί είχαμε κάνει απίστευτα πράγματα στο δρόμο και είχαμε να λέμε ότι ποτέ δεν είχε γίνει τίποτα. Είναι τελείως κόντρα στη ροή της ζωής κάποια πράγματα. Ο άλλος που έτρεχε Moto.GP και σκοτώθηκε με το ποδήλατο δεν ήταν ένα από τα πιο κουλά που έχουν συμβεί? Εστριβε ο τύπος όλη του τη ζωή με 300 και σκοτώθηκε με ποδήλατο... Ο Σουμάχερ επίσης με 300 σε ένα φουλ επικίνδυνο άθλημα και έμεινε σε κώμα κάνοντας σκι. Είναι και αυτά μέσα στη γενικότερη τρέλα των πιθανοτήτων.
Επειδή αποτέλεσα έμπνευση όπως λες για αρκετά παιδιά, ελπίζω να μην επηρεαστούν από αυτό που μου συνέβη (δεν το πιστεύω αλλά οκ). Το μόνο που πρέπει να θυμούνται όλοι είναι το ότι ποτέ δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε ακόμη και σε κάτι φαινομενικά εύκολο. Οκ στη δική μου περίπτωση δε νομίζω ότι μπορούσε να γίνει κάτι αλλά μιλάω για όλες τις άλλες περιπτώσεις που μοιάζουν χαλαρές και εύκολες αλλά εγκυμονούν κινδύνους.
Υ.Γ: Εννοείται και εσύ είσαι μέσα στους ανθρώπους που θα έπινα καφέ και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα τον πιούμε!:beer:
Πάντα όρθιος με υγεία πάνω από όλα!
Θα είναι ο πρώτος αυτοκινητάς που τον προτρεπουν να ανεβάζει ταξιδιωτικά σε μοτοφόρουμ:p
Ε εντάξει μην το παρακάνουμε κιόλας!:lol: Θα ήταν κάτι εντελώς αταίριαστο!
george.S
11/03/2024, 20:12
Καλησπέρα Βασίλη
Συνεχίζω να διαβάζω το θέμα και είμαι μουδιασμένος
Θα ήθελα αν μπορείς να αναλύσεις τον προστατευτικο εξοπλισμό που είχες και φόραγες
Που πιστεύεις ότι φάνηκε ανεπαρκής και αν πιστεύεις ότι φορούσες κάτι άλλο θα είχες πολύ λιγότερη ζημιά.
Πρόσφατα σε εντουραδα που είχαμε πάει από μια τελείως χαζοπτωση πάτησε ο φίλος το δεξί πόδι δυνατά κάτω...
Σπάσιμο περόνη και κόψιμο χιαστών παρόλο που ο εξοπλισμός του ήταν υπερπλήρες και καλής ποιότητας.
Όλα επικίνδυνα είναι
Σίγουρα η απόφαση σου είναι σεβαστή και κατανοώ την φάση σου
το προηγούμενο challenge που έκανες είχε για μένα μέτρια επικίνδυνοτητα με την μεγαλύτερη οι αποστάσεις στην ίδια μέρα μαζί με πεζοπορία με αποτέλεσμα να είσαι κουρασμένος και λιγότερο alert στην επιστροφή
Εκεί είχε για μένα τον μεγαλύτερο κίνδυνο όσο σε παρακολουθουσα
Είμαι σίγουρος όπως σε έχω κόψει ότι η επόμενη δραστηριότητα που θα διαλέξεις θα έχει μεγαλύτερους κινδύνους γιατί αλλιώς δεν θα έχει challenge για σένα :)
Καλή αναζήτηση στην επόμενη σφυριά :)
Ρε Βασιλαρα περαστικά όλα..μακάρι όλοι να έκαναν την μοτοσυκλετιστικη ζωή που έκανες εσύ...έχεις χορτάσει εικόνες ήχους ταχύτητα παρέες..πιστεύω φεύγεις γεμάτος χορτάσμενος και πας για άλλα καλυτερα:beer::beer:..
Να σε πάντα γερός και έχεις αφήσει παρακαταθήκη τρελή..:beer:
Βασίλη σου εύχομαι από καρδιάς καλή και πλήρη ανάρρωση και επάνοδο.
Οι άπειρες εμπειρίες, εικόνες και γνώσεις που απέκτησες και, κυρίως, μοιράστηκες σε δύο τροχούς, θα παραμείνουν ανεξίτηλες στην ψυχή σου για πάντα.
Να χαίρεσαι την οικογένειά σου πάντα με υγεία και χαρά!
A ρε Βασίλη, διάβασα το θέμα στο χωριό από το κινητό το ΣΚ και από τότε κάτι με έχει χαλάσει.
Φρίκαρα με τους πόνους που τράβηξες, αλλά και με τη σφοδρότητα - εν τέλη - της πτώσης.
Το τι θα κάνεις (ή δεν θα κάνεις) θα το δείξει ο χρόνος. Είναι - εν μέρη - δική σου απόφαση.
Το σημαντικότερο είναι ότι έχεις αμέριστη στήριξη από το περιβάλλον σου.
Όπως έλεγαν οι παλιοί ''ευχή γονιού πάρε και στα βουνά ανέβα'', ε κάπως έτσι και εσύ.
Κατά τα λοιπά η κατάσταση με τα λάδια, πετρέλαια ή ό,τι άλλο, είναι μία κατάσταση που μόνο στην Ελλάδα έχω δει!
♫
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι ανοιχτοί♫
Ρε φιλε καθε φορα που ανεβαζες ταξιδιωτικο/βολτα το αφηνα να το διαβασω με την ησυχια μου σε ωρες που μπορουσα...
Με το τελος του συγκεκριμενου, εμεινα καγκελο που λενε...
Περαστικα και σιδερενιος...Ποτέ ξανα τετοιες περιπέτειες...
Είμαι σίγουρος ότι θα αναρρωσεις και θα συνεχίσεις το ''χόμπι'' σου... Υπομονή και όλα καλά θα πάνε...
Όσο για αυτό που ανέφερες για την κόρη σου, να ξέρεις σε καταλαβαινω απόλυτα!.........
Δεν προλαβαίνω να αφιερώσω στο moto.gr όσο χρόνο θα ήθελα και χάνω πολλά ενδιαφέροντα που γράφονται εδώ.
Τα δικά σου ταξιδιωτικά όμως τα διάβαζα πάντα, τα αναζητούσα.
Μας έχεις "πάει" σε πολλά ωραία μέρη μέσα από περιγραφές και εικόνες , μέρη που δεν ξέραμε καν γιατί μπορεί να περάσαμε δίπλα και δεν γνωρίζαμε πως υπήρχαν και σε ευχαριστώ για αυτό.
Περαστικά και καλή συνέχεια σε ότι και αν επιλέξεις.
Το παιχνίδι της μοίρας είναι να σε λένε billy και την σωτήρια αλλά μοιραία για τις αποφάσεις σου συσκευή παροχέτευσης για αιμο-πνευμοθώρακα να την λένε bilaou (τ)
Το παιχνίδι της μοίρας είναι να σε λένε billy και την σωτήρια αλλά μοιραία για τις αποφάσεις σου συσκευή παροχέτευσης για αιμο-πνευμοθώρακα να την λένε bilaou (τ)
:lol: καλό!
Δεν υπάρχουν όμως ούτε μοίρες, ούτε πεπρωμένα, ούτε ματιάσματα.
Όλα είναι τυχαία και λίγο στατιστική.
Το μόνο που είναι στο χέρι μας είναι να παίρνουμε αποφάσεις για τον εαυτό μας που θεωρούμε ότι θα είναι εντάξει για εμάς.
Καλησπέρα Βασίλη
Συνεχίζω να διαβάζω το θέμα και είμαι μουδιασμένος
Θα ήθελα αν μπορείς να αναλύσεις τον προστατευτικο εξοπλισμό που είχες και φόραγες
Που πιστεύεις ότι φάνηκε ανεπαρκής και αν πιστεύεις ότι φορούσες κάτι άλλο θα είχες πολύ λιγότερη ζημιά.
Πρόσφατα σε εντουραδα που είχαμε πάει από μια τελείως χαζοπτωση πάτησε ο φίλος το δεξί πόδι δυνατά κάτω...
Σπάσιμο περόνη και κόψιμο χιαστών παρόλο που ο εξοπλισμός του ήταν υπερπλήρες και καλής ποιότητας.
Όλα επικίνδυνα είναι
Σίγουρα η απόφαση σου είναι σεβαστή και κατανοώ την φάση σου
το προηγούμενο challenge που έκανες είχε για μένα μέτρια επικίνδυνοτητα με την μεγαλύτερη οι αποστάσεις στην ίδια μέρα μαζί με πεζοπορία με αποτέλεσμα να είσαι κουρασμένος και λιγότερο alert στην επιστροφή
Εκεί είχε για μένα τον μεγαλύτερο κίνδυνο όσο σε παρακολουθουσα
Είμαι σίγουρος όπως σε έχω κόψει ότι η επόμενη δραστηριότητα που θα διαλέξεις θα έχει μεγαλύτερους κινδύνους γιατί αλλιώς δεν θα έχει challenge για σένα :)
Καλή αναζήτηση στην επόμενη σφυριά :)
Γειά σου Γιώργο! Δυστυχώς ο εξοπλισμός βοηθάει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, στις υπόλοιπες είμαστε απροστάτευτοι. Ο φίλος σου φορούσε μεν εξοπλισμό, όμως όταν βάλεις το πόδι κάτω άτσαλα και σου γυρίσει έχεις κάνει μεγαλύτερη ζημιά και κανένας εξοπλισμός δε σε σώσει από τέτοιες τάσεις. Εγώ φορούσα Revit μοτοσυκλετιστικό μπουφάν φουλ έξτρα με πλάτη, παντελόνι, μποτάκια κλπ. Τα πλευρά ό,τι και να φορέσεις δε μπορείς να τα προστατεύσεις εκτός και αν υπάρχει κάτι που δε γνωρίζω (ίσως μπουφάν με αερόσακο? Δεν τα πολυδουλεύουμε στην Ελλάδα και δεν ξέρω στην πράξη τι γίνεται). Ό,τι και να φοράς θέλει και λίγη τύχη δυστυχώς.
Όσον αφορά για την επόμενη φάση, δε σταματάω τη μοτοσυκλέτα για να κάνω κάτι αντίστοιχα επικίνδυνο. Αν ήταν έτσι θα συνέχιζα τα ταξίδια που έκανα. Θέλω να κάνω ένα step down στην επικινδυνότητα και να κάνω περίπου τα ίδια πράγματα με μεγαλύτερη ασφάλεια. Προφανώς δε θα κάτσω και σπίτι μέσα σε μια γυάλα για να μην πάθω τίποτα :lol:. Παντού υπάρχει ένας κίνδυνος, είτε μικρότερος είτε μεγαλύτερος. Θα προσπαθήσω να τον μικρύνω, όχι να τον εξαφανίσω γιατί πολύ απλά δε γίνεται.
Να είσαι καλά φίλε μου! Πάντα όρθιος με προσοχή!:beer:
Ρε Βασιλαρα περαστικά όλα..μακάρι όλοι να έκαναν την μοτοσυκλετιστικη ζωή που έκανες εσύ...έχεις χορτάσει εικόνες ήχους ταχύτητα παρέες..πιστεύω φεύγεις γεμάτος χορτάσμενος και πας για άλλα καλυτερα:beer::beer:..
Να σε πάντα γερός και έχεις αφήσει παρακαταθήκη τρελή..:beer:
Να είσαι καλά αδερφέ! Με καταλαβαίνεις απόλυτα! Πάντα όρθιος με υγεία πάνω από όλα!:beer:
Βασίλη σου εύχομαι από καρδιάς καλή και πλήρη ανάρρωση και επάνοδο.
Οι άπειρες εμπειρίες, εικόνες και γνώσεις που απέκτησες και, κυρίως, μοιράστηκες σε δύο τροχούς, θα παραμείνουν ανεξίτηλες στην ψυχή σου για πάντα.
Να χαίρεσαι την οικογένειά σου πάντα με υγεία και χαρά!
Σε ευχαριστώ αδερφέ! Εύχομαι καλή συνέχεια στους 2 τροχούς με αμέτρητες εικόνες και πάντα όρθιος!:beer:
A ρε Βασίλη, διάβασα το θέμα στο χωριό από το κινητό το ΣΚ και από τότε κάτι με έχει χαλάσει.
Φρίκαρα με τους πόνους που τράβηξες, αλλά και με τη σφοδρότητα - εν τέλη - της πτώσης.
Το τι θα κάνεις (ή δεν θα κάνεις) θα το δείξει ο χρόνος. Είναι - εν μέρη - δική σου απόφαση.
Το σημαντικότερο είναι ότι έχεις αμέριστη στήριξη από το περιβάλλον σου.
Όπως έλεγαν οι παλιοί ''ευχή γονιού πάρε και στα βουνά ανέβα'', ε κάπως έτσι και εσύ.
Κατά τα λοιπά η κατάσταση με τα λάδια, πετρέλαια ή ό,τι άλλο, είναι μία κατάσταση που μόνο στην Ελλάδα έχω δει!
♫
Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει σε ό,τι σου τρώει την ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι ανοιχτοί♫
Γειά σου Πάνο! Δεν ήταν καμιά πτώση τρομακτική που ξέρεις, σε τρομάζει και αποφεύγεις να τη θυμάσαι. Μια μαλακία ήταν, χαζοπτώση άτσαλη λόγω της άπειρης ολισθηρότητας του σημείου που με έπιασε στον ύπνο (μαύρη πρόσφατη άσφαλτος). Όταν ήρθε το ασθενοφόρο σκέψου ήμουν όρθιος. Δεν είχα πάρει καν χαμπάρι ότι είχα τρυπήσει πνεύμονες. Έλεγα στα παιδιά εντάξει πλευρά και κλείδα έχω σπασμένα, σε 20 μέρες θα οδηγάω ξανά:lol:!!! Αυτό που συνέβη μετά στο νοσοκομείο και το τρύπημα εύχομαι να μην το ζήσει κανείς παιδιά. Είναι τραυματική εμπειρία.:uplate:
Ρε φιλε καθε φορα που ανεβαζες ταξιδιωτικο/βολτα το αφηνα να το διαβασω με την ησυχια μου σε ωρες που μπορουσα...
Με το τελος του συγκεκριμενου, εμεινα καγκελο που λενε...
Περαστικα και σιδερενιος...Ποτέ ξανα τετοιες περιπέτειες...
Είμαι σίγουρος ότι θα αναρρωσεις και θα συνεχίσεις το ''χόμπι'' σου... Υπομονή και όλα καλά θα πάνε...
Όσο για αυτό που ανέφερες για την κόρη σου, να ξέρεις σε καταλαβαινω απόλυτα!.........
Να είσαι καλά φίλε μου! Πάντα όρθιος και μακριά από τέτοιες άσχημες εμπειρίες! Το ξέρω ότι με καταλαβαίνεις απόλυτα!;)
Δεν προλαβαίνω να αφιερώσω στο moto.gr όσο χρόνο θα ήθελα και χάνω πολλά ενδιαφέροντα που γράφονται εδώ.
Τα δικά σου ταξιδιωτικά όμως τα διάβαζα πάντα, τα αναζητούσα.
Μας έχεις "πάει" σε πολλά ωραία μέρη μέσα από περιγραφές και εικόνες , μέρη που δεν ξέραμε καν γιατί μπορεί να περάσαμε δίπλα και δεν γνωρίζαμε πως υπήρχαν και σε ευχαριστώ για αυτό.
Περαστικά και καλή συνέχεια σε ότι και αν επιλέξεις.
Φίλε μου καταρχήν εγώ ευχαριστώ για τις ευχές αλλά και για το ότι με παρακολουθούσες. Όπως ευχαριστώ και όλα τα παιδιά που ''ταξιδεύαμε παρέα'' όλα αυτά τα χρόνια.
Ελπίζω το Μπιλάου να το γνωρίζεις λόγω δουλειάς ή επειδή έτυχε να ακούσεις για αυτό και να μην έχεις προσωπική εμπειρία!
Πάντα όρθιος με υγεία!!!:beer:
:lol: καλό!
Δεν υπάρχουν όμως ούτε μοίρες, ούτε πεπρωμένα, ούτε ματιάσματα.
Όλα είναι τυχαία και λίγο στατιστική.
Το μόνο που είναι στο χέρι μας είναι να παίρνουμε αποφάσεις για τον εαυτό μας που θεωρούμε ότι θα είναι εντάξει για εμάς.
Έτσι είναι. Τυχαιότητα και στατιστική. Γνωρίζουμε τι είναι να βρίσκεσαι σε 2 τροχούς και όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Προσέχουμε όσο γίνεται αλλά δεν είμαστε και άτρωτοι:beer:
'Εχω διαβάσει κάμποσα ταξιδιωτικά σου και ευχαριστήθηκα τις φωτό και τις διαδρομές σου σαν θεατής.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσα μέρη είναι "αθέατα" στον βιαστικό περαστικό της εθνικής.
Να είσαι καλά που μας έδειξες οτι υπάρχουν.
Προσπάθησα να βρώ και να γράψω περισσότερα αλλά δεν θα είχε νόημα.
Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Καλή τύχη στην καινούρια σου περιπέτεια.
Πάντα όρθιος.
peterTHErider
13/03/2024, 09:04
Ρε Βασίλη πόνεσε η ψυχή μου διάβασα τι σου συνέβη...
Γιατί σε όλα αυτά έβαλα(προσπάθησα) τον εαυτό μου στη θέση σου και ζορίστηκα μόνο με τη σκέψη καθώς έχω και εγώ 2 μικρά παιδιά.
Σίγουρα είσαι χορτάτος και έχεις άπλετο χρόνο να κάνεις ένα τεράστιο διάλειμμα και όταν και αν ξανανιώσεις πως σου λείπει το θέμα να επανέλθεις.
Περαστικά και σιδερένιος! Να σκέφτεσαι πως είσαι καλά και στην οικογένεια σου, αυτό είναι το σημαντικό.
Υγ. Χωρίς να θέλω να κουνήσω το δάκτυλο,μην το πάρει κανείς έτσι προς θεού, μήπως αυτό που φωνάζω πως πρέπει να φοράμε όλοι αερόσακο θα σε έσωζε? Γιατί ναι πάλι πιθανά θα έσπαγες πλευρά αλλά αντί για 7 μπορεί να ήταν 2 και να μην επληταν τον πνεύμονα και να το γλυτωνες όλο αυτο. Ακόμα και σαν πιθανότητα δεν αξίζει να το φοράμε??Και το λέω σε σένα που θα είσαι συνειδητοποιημενος και θα καταλάβεις το ύφος μου.
Παιδιά μετά το κρανος είναι αυτό για μένα.
Vassilis
13/03/2024, 11:44
Να σου πω την αληθεια μετα απο αυτο και κατι αλλα εχω μπει στην σκεψη. Θελει λιγο ψαξιμο ομως γιατι υπαρχουν πολλες επιλογες διαφορων προσεγγισεων και τιμων.
peterTHErider
13/03/2024, 13:11
Να σου πω την αληθεια μετα απο αυτο και κατι αλλα εχω μπει στην σκεψη. Θελει λιγο ψαξιμο ομως γιατι υπαρχουν πολλες επιλογες διαφορων προσεγγισεων και τιμων.
Πάρε τον alpinestars tech air 5 και είσαι κομπλέ. Δεν μπορώ να οδηγήσω χωρίς να το φοράω.
Vassilis
13/03/2024, 13:21
Απ οτι εχω καταλαβει χρειαζεται και συμβατο μπουφαν. Ισχυει; Ειμαστε off topic βεβαια, ας παμε εδω: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159657&page=3
rainmike
13/03/2024, 13:31
Φιλαράκι περαστικά,
Παντα ορθιος:beer:
Να σας ενημερώσω ότι σήμερα πήγα για 2η φορά στο ΚΑΤ μετά το εξιτήριο και οι ακτινογραφίες δείχνουν ότι είμαι σούπερ. Φυσικά έχω μερικές ενοχλήσεις και δεν κάνω υπερβολές (μεγάλο βάρος, απότομες κινήσεις κλπ). Πέρασαν ακριβώς 38 μέρες από τη μέρα που χτύπησα και βοήθησε πολύ η καλή φυσική κατάσταση που είχα.:a08:
'Εχω διαβάσει κάμποσα ταξιδιωτικά σου και ευχαριστήθηκα τις φωτό και τις διαδρομές σου σαν θεατής.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσα μέρη είναι "αθέατα" στον βιαστικό περαστικό της εθνικής.
Να είσαι καλά που μας έδειξες οτι υπάρχουν.
Προσπάθησα να βρώ και να γράψω περισσότερα αλλά δεν θα είχε νόημα.
Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Καλή τύχη στην καινούρια σου περιπέτεια.
Πάντα όρθιος.
Σε ευχαριστώ φίλε μου να είσαι καλά και πάντα όρθιος με υγεία!!!:beer:
Ρε Βασίλη πόνεσε η ψυχή μου διάβασα τι σου συνέβη...
Γιατί σε όλα αυτά έβαλα(προσπάθησα) τον εαυτό μου στη θέση σου και ζορίστηκα μόνο με τη σκέψη καθώς έχω και εγώ 2 μικρά παιδιά.
Σίγουρα είσαι χορτάτος και έχεις άπλετο χρόνο να κάνεις ένα τεράστιο διάλειμμα και όταν και αν ξανανιώσεις πως σου λείπει το θέμα να επανέλθεις.
Περαστικά και σιδερένιος! Να σκέφτεσαι πως είσαι καλά και στην οικογένεια σου, αυτό είναι το σημαντικό.
Υγ. Χωρίς να θέλω να κουνήσω το δάκτυλο,μην το πάρει κανείς έτσι προς θεού, μήπως αυτό που φωνάζω πως πρέπει να φοράμε όλοι αερόσακο θα σε έσωζε? Γιατί ναι πάλι πιθανά θα έσπαγες πλευρά αλλά αντί για 7 μπορεί να ήταν 2 και να μην επληταν τον πνεύμονα και να το γλυτωνες όλο αυτο. Ακόμα και σαν πιθανότητα δεν αξίζει να το φοράμε??Και το λέω σε σένα που θα είσαι συνειδητοποιημενος και θα καταλάβεις το ύφος μου.
Παιδιά μετά το κρανος είναι αυτό για μένα.
Σε ευχαριστώ φίλε μου να είσαι καλά! Πολύ σωστή η τοποθέτησή σου για το μπουφάν με αερόσακο αν και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν θα έκανε δουλειά. Είχα δει κάποια βίντεο, και του Fortnine ένα που αναφερόταν σε αυτό και έβλεπα ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ακόμα δεν έχουν πείσει τους μοτοσυκλετιστές να τα αγοράσουν. Δεν ξέρω ειλικρινά, σίγουρα θα ήθελα να φοράω κάτι τέτοιο αν είναι αξιόπιστο και κάνει όσα υπόσχεται (αν δουλεύει όπως είχα δει σε κάποια βίντεο δε θα έσπαγα τίποτα σε θώρακα, θεωρητικά πάντα). Εννοείται εύχομαι ολόψυχα να μη χρειαστεί κανείς να διαπιστώσει αν όντως κάνει δουλειά. Αν πάντως δεν αποφάσιζα να ξεκόψω, σίγουρα θα ήταν η 1η επιλογή μου και ας μην το έχω δει να δουλεύει στην πράξη.
Πάντα όρθιος και πάντα με απόλυτη προσοχή!:beer:
Φιλαράκι περαστικά,
Παντα ορθιος:beer:
Πάντα όρθιος αδερφέ να είσαι καλά!:beer:
Να σας ενημερώσω ότι σήμερα πήγα για 2η φορά στο ΚΑΤ μετά το εξιτήριο και οι ακτινογραφίες δείχνουν ότι είμαι σούπερ. Φυσικά έχω μερικές ενοχλήσεις και δεν κάνω υπερβολές (μεγάλο βάρος, απότομες κινήσεις κλπ). Πέρασαν ακριβώς 38 μέρες από τη μέρα που χτύπησα και βοήθησε πολύ η καλή φυσική κατάσταση που είχα.:a08:
ΟΛΑ τα λεφτά αυτό, Βασίλη! Σιδερένιος και ποτέ ξανά! :beer:
Εν καιρώ, θα ξανακαβαλήσεις, πιστεύω, η μηχανή είναι ναρκωτικό η άτιμη.
Ίσως όχι τόσο extreme όσο μας είχες συνηθίσει αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.
stefanos
13/03/2024, 17:54
Να σας ενημερώσω ότι σήμερα πήγα για 2η φορά στο ΚΑΤ μετά το εξιτήριο και οι ακτινογραφίες δείχνουν ότι είμαι σούπερ.
Μπράβο αυτό έχει σημασία πάνω απ όλα. :beer:
Οι μοτοσυκλέτες δεν χάνονται ,αντίθετα τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και καλό είναι να τα απολαμβάνουμε όσο είναι μικρά.
ΟΛΑ τα λεφτά αυτό, Βασίλη! Σιδερένιος και ποτέ ξανά! :beer:
Εν καιρώ, θα ξανακαβαλήσεις, πιστεύω, η μηχανή είναι ναρκωτικό η άτιμη.
Ίσως όχι τόσο extreme όσο μας είχες συνηθίσει αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.
Μπράβο αυτό έχει σημασία πάνω απ όλα. :beer:
Οι μοτοσυκλέτες δεν χάνονται ,αντίθετα τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και καλό είναι να τα απολαμβάνουμε όσο είναι μικρά.
Σας υπερευχαριστώ παιδιά να είστε καλά!:beer:
Μακριά οι κακοτοπιές από όλους και πάντα προσοχή ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια (όσο γίνεται φυσικά)!
zannisvel
14/03/2024, 13:01
Καλή ανάρρωση Billy!!!
Πάρε το χρόνο σου και θα βρεις τον τρόπο να συνεχίσεις, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.
Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και να είστε πάντα καλά!!!
PS: Ξέρεις πως περίμενα να διαβάσω κάθε σου "περιπέτεια"?
RaGe_Raptor
14/03/2024, 13:22
Το είχα ξεκινήσει πριν μέρες αλλά μόλις το τελείωσα το θρεντ σου.
Περαστικά φίλε και στα επόμενα με υγεία! Με οποίο μέσο...
(Δεν κάναμε το Δραμα-Ξανθη παρέα αλλά μικρό το κακό :bawl: )
Bladerunner
14/03/2024, 19:25
Ως "λαθραναγνώστης" να σου πω ότι με... ξεκούνησες. Απολαυστικές οι βόλτες και η περιγραφή τους. Χώρια που μάθαμε για προορισμούς που δεν θα παίρναμε χαμπάρι εύκολα.
Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς! Ανθρώπους και περιπέτειες.
(Μα, από πετρέλαια ρε φίλε;;; Ο ορισμός της γκαντεμιάς! )
Dimmanoukas
15/03/2024, 06:58
Σιδερένιος να είσαι και πάντα δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν.
Έχω μια πρόταση για εσένα....όλα αυτά τα μέρη και όλα τα ταξίδια που έκανες μια επανάληψη με ένα τζιπ αυτή τη φορά... χαχα.
Άμεσο συγκριτικό της εμπειρίας και μια ευκαιρία μέρη που είχες επισκεφτεί πως είναι σήμερα.
Καλή συνέχεια σε ότι και να κάνεις, είμαι σίγουρος ότι θα το κάνεις με την ίδια αγάπη και ζήλο, γιατί αυτά είναι χαρακτηριστικά των ανθρώπων που τα κουβαλούν μαζί τους.
Καλή ανάρρωση Billy!!!
Πάρε το χρόνο σου και θα βρεις τον τρόπο να συνεχίσεις, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.
Να χαίρεσαι την οικογένεια σου και να είστε πάντα καλά!!!
PS: Ξέρεις πως περίμενα να διαβάσω κάθε σου "περιπέτεια"?
Να είσαι καλά αδερφέ! Το εκτιμώ!:beer:
Το είχα ξεκινήσει πριν μέρες αλλά μόλις το τελείωσα το θρεντ σου.
Περαστικά φίλε και στα επόμενα με υγεία! Με οποίο μέσο...
(Δεν κάναμε το Δραμα-Ξανθη παρέα αλλά μικρό το κακό :bawl: )
Ναι ρε φίλε δεν προλάβαμε δυστυχώς! Θα ήταν σούπερ με ένα Supersport εκεί πάνω, δεν κατάφερα να φτάσω ποτέ προς τα εκεί με τα σκυφτά. Δεν πειράζει τα είδα σε όρθια θέση οδήγησης τουλάχιστον :D
Πάντα όρθιος!!!:beer:
Ως "λαθραναγνώστης" να σου πω ότι με... ξεκούνησες. Απολαυστικές οι βόλτες και η περιγραφή τους. Χώρια που μάθαμε για προορισμούς που δεν θα παίρναμε χαμπάρι εύκολα.
Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς! Ανθρώπους και περιπέτειες.
(Μα, από πετρέλαια ρε φίλε;;; Ο ορισμός της γκαντεμιάς! )
Μετά τον παγετό 7-8 χρόνια νωρίτερα, συμπληρώθηκαν οι ατυχίες. Απλά αυτή τη φορά χτύπησα δυνατά ενώ τότε απλώς είχα συρθεί! Να είσαι καλά με υγεία και πάντα όρθιος!:beer:
Σιδερένιος να είσαι και πάντα δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν.
Έχω μια πρόταση για εσένα....όλα αυτά τα μέρη και όλα τα ταξίδια που έκανες μια επανάληψη με ένα τζιπ αυτή τη φορά... χαχα.
Άμεσο συγκριτικό της εμπειρίας και μια ευκαιρία μέρη που είχες επισκεφτεί πως είναι σήμερα.
Καλή συνέχεια σε ότι και να κάνεις, είμαι σίγουρος ότι θα το κάνεις με την ίδια αγάπη και ζήλο, γιατί αυτά είναι χαρακτηριστικά των ανθρώπων που τα κουβαλούν μαζί τους.
Σε ευχαριστώ φίλε μου! Προς τα εκεί πάω, όχι με σκληροπυρηνική κατασκευή αλλά στο ίδιο στυλ ''τα κάνει όλα και συμφέρει''! Να είσαι καλά με υγεία πάνω από όλα! Πάντα όρθιος!:beer:
Περαστικά Bill και είμαι σίγουρος, όταν θα κλείσουν και τα ψυχολογικά τραύματα, θα ξανασυναντηθούμε στους δρόμους και στα ταξίδια!!!
Αχ ρε Βασίλη! Είχα καιρό να μπώ και 1-2 φορές που μπήκα δεν είχα δει ταξιδιωτικό σου. Χτες λοιπόν που ήθελα να δω κάτι απο τα παλιά δρομολόγιά σου και να πάρω μερικές ιδέες για βόλτες, είδα αυτό.
Τι να πω πολύ στεναχωρήθηκα και συνάμα πολύ χάρηκα που είσαι καλά. Σου εύχομαι κάθε καλό και να μπορεις πάντα να κρατάς τις υποσχέσεις σου.
Και να είσαι πάντα σίγουρος πως κάθε απόφαση είναι για καλό. Καλούς δρόμους όπου και αν αυτοί σε βγάλουν.
grinderx
13/09/2024, 21:06
Δεν το γνώριζα, μια και καινούργιος σε αυτά τα λημέρια :) Βασίλη είσαι από τα πρώτα πρόσωπα της Ελληνικής μοτοσυκλετιστικής κοινότητας που «γνώρισα» όταν πριν μερικούς μήνες αποφάσισα να μπω κι εγώ σ' αυτό το χώρο κι έψαχνα τα μηχανάκια (κοίταζα και τις NC). Ελπίζω να έχεις αναρρώσει πλήρως. Να είσαι πάντα καλά, γερός και δυνατός :beer:
o_gavros
14/09/2024, 13:52
καλά είναι ο τεντιμποης.
αφού κάποιους μας κοψοχολιασε με - νταξει ομολογουμένως - μεγάλο ντηλεη, χαίρει λέει άκρας υγείας.
και στα δικά μας οι λεφτερες.
Μπίλλυ :beer: