PDA

View Full Version : Σχολές ασφαλούς οδήγησης VS youtube κλπ

Σελίδες : [1] 2

o teos
17/03/2024, 12:27
Αγαπάω τα θρεντ που η θεωρία υπέρ νικάει την πράξη...πραγματικά..ότι δεν ξέρει ο Χάρης που ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕ και τα έκανε σε εβδομαδιαία βάση και ξέρει ο Α και Β που είδε 15 βίντεο στις γιουτιουμπ και έκανε προπόνηση με την ημιμάθεια του στις τοπικές στροφές......δε θα ακούσω τον άνθρωπο που τεκμηριωμένα ξέρει αλλά τους Α-Β στα βίντεο του σωλήνα που θέλουν views και πολλές φορές υπεραναλυουν πράγματα ξ δημιουργουν αντιπαράθεσεις για αυτό το σκοπό.....πάμε παρακάτω. ..:lol:

peterTHErider
17/03/2024, 13:10
Ο Χάρης που τα έμαθε?
Είναι λίγο άσχημο να μιλάς έτσι για ανθρώπους που δεν ξέρεις τι και που έχουν διαβάσει και να τους μειώνεις έτσι.
Και να θεωρούμε πως ο χουντρας κρατάει το ιερό δισκοπότηρο της γνώσης είναι λίγο αφελές...
Υπάρχουν βιβλία όπως το twist of the wrist και πολλά άλλα που μπορεί κάποιος που θέλει να μάθει.
Αλήθεια τι χρόνο κάνεις εσύ και ο Χάρης στις Σέρρες? Γιατί έχω γνωρίσει εκπαιδευτές του riding schools που πέρα από θεωρία σε καρτοπιστες δεν κάνανε και πολλά...

harris_x
17/03/2024, 13:15
Αλήθεια τι χρόνο κάνεις εσύ και ο Χάρης στις Σέρρες? Γιατί έχω γνωρίσει εκπαιδευτές του riding schools που πέρα από θεωρία σε καρτοπιστες δεν κάνανε και πολλά...Το τι χρόνο κάνει κάποιος σε κάποια πίστα είναι απόδειξη γνώσεων;

husky21
17/03/2024, 13:21
Το τι χρόνο κάνει κάποιος σε κάποια πίστα είναι απόδειξη γνώσεων;

Οχι αλλα μετραει πολυ σε μια συζητηση στην καφετερια αναμεσα
σε γληγορους οι οποιοι δεν κατανοουν οτι αν ειχαν τις ανωτερω γνωσεις θα πηγαιναν ακομα πιο γρηγορα και με περισσοτερη ασφαλεια-λιγοτερο ρισκο

harris_x
17/03/2024, 13:23
Οχι αλλα μετραει πολυ σε μια συζητηση στην καφετερια αναμεσα
σε γληγορους οι οποιοι δεν κατανοουν οτι αν ειχαν τις ανωτερω γνωσεις θα πηγαιναν ακομα πιο γρηγορα και με περισσοτερη ασφαλεια-λιγοτερο ρισκο

Ευχαριστώ.

Απλά εδώ δε μιλάμε μεταξύ μας και θα πρέπει οι κατά περιόδους γνώστες της μεγάλης σχολής του YouTube να καταλάβουν ότι ο,τι ενδέχεται να προκαλέσει ατύχημα θα φεύγει.

o teos
17/03/2024, 13:35
Αυτοοο....το τι χρόνο κάνω εγώ στις σερρες στα μεγαρα και σε κάθε επαρχιακό άσε να το ξέρω εγώ σιγουρα γραφω πολυ καλυτερο χρονο απο θεωρητικούς παντογνωστεςτου γιουτιουμπ αλλα ουδεμια σχεση δεν εχει...τι γνώσεις έχει ένας καταρτισμενος εκπαιδευτης που απλά μοιράζεται γνώσεις χωρίς να αποσκοπεί κάπου με κάποιον που ποστάρει γράφει ανεβάζει βίντεο για τα views...χμμ για να σκεφτώ δύσκολο δίλημμα...

DoctoR_k6
17/03/2024, 13:36
Θεωρώ όταν γίνεται κουβέντα σε νορμάλ όρια δεν χρειάζεται να αρπαζομαστε γενικά. Ας υπάρχουν οι απόψεις ολων εδώ μέσα χωρίς χαρακτηρισμούς..
Δεν πιστεύω ότι κάποιος θα διαβάσει κάτι εδώ μέσα για να πάει να το κάνει έξω. Είναι σαν να μπει ένα βίντεο (όπως παλιά σχολιαζαμε) και να θεωρούμε ότι όλοι θα το μιμηθούν.
Όχι τίποτα άλλο αλλά μια βολτα-καφες από κοντά μπορεί να λύσει παρεξηγήσεις...
:beer:

Άντε και καλή σαρακοστή...

o teos
17/03/2024, 13:48
Κανένας τσακωμός κανένα πρόβλημα και ναι υπάρχουν πολλοί που θα δουν διαβάσουν κάτι και θα πάνε να το κάνουν..υπάρχουν όμως πολλοί που ντε και καλά πρέπει να έχουν δίκιο επειδή απλά πρέπει....έ όχι...δεν πάει έτσι..

peterTHErider
17/03/2024, 13:55
Το τι χρόνο κάνει κάποιος σε κάποια πίστα είναι απόδειξη γνώσεων;

Είναι απόδειξη πόσο η θεωρία συμβαδίζει με την πράξη.

peterTHErider
17/03/2024, 14:03
Και ο Χάρης και ο λινός και ο Σουλιώτης και ο χουντρας και όλοι οι προηγούμενοι του css στηριχτηκαν στη θεωρία του Keith code και σε συνδιασμό με άλλων.
Η γνώση υπάρχει αν την ψάξεις. Καλά τα σχολεία, αλλά μέχρι ένα σημείο.

harris_x
17/03/2024, 14:11

Όχι απαραίτητα

BLiTzER
17/03/2024, 14:14

Το μόνο που αποδεικνύουν οι καλοί χρόνοι σε μια πίστα σε επίπεδο ιδιωτών είναι ότι κάποιος έχει οδηγήσει πάρα πολύ στη συγκεκριμένη πίστα. Αν βάλεις έναν πίθηκο σε μοτοσικλέτα να τρέξει έναν κύκλο 1000 φορές, θα βρει τρόπο να γίνεται όλο και πιο γρήγορος.

peterTHErider
17/03/2024, 14:15
Το μόνο που αποδεικνύουν οι καλοί χρόνοι σε μια πίστα σε επίπεδο ιδιωτών είναι ότι κάποιος έχει οδηγήσει πάρα πολύ στη συγκεκριμένη πίστα. Αν βάλεις έναν πίθηκο σε μοτοσικλέτα να τρέξει έναν κύκλο 1000 φορές, θα βρει τρόπο να γίνεται όλο και πιο γρήγορος.

Άρα κάποιος που κατέχει την γνώση δεν πρέπει αμέσως να είναι πιο γρήγορος από όλους τους ιδιώτες ακόμα και αν έχει κάνει τους λιγότερους γύρους?
Αυτο δεν είναι ένα κομμάτι των σχολείων?

BLiTzER
17/03/2024, 14:16
Και μετά μπορεί να το διδάσκει και να βγάζει λεφτά.

Όχι. Γιατί δε θα γίνει γρήγορος επειδή γνωρίζει, αλλά επειδή έχει εξασκηθεί x1000 να κάνει το ίδιο πράγμα.

Επίσης το να διδάσκεις και να κάνεις είναι 2 πολύ διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι οι καλύτεροι στο είδος τους και δεν μπορούν να διδάξουν ούτε πόσο κάνει 1+1. Αντιθέτως, υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαιρετικοί δάσκαλοι, χωρίς να πρέπει να σπάνε τα χρονόμετρα για να το αποδεικνύουν. Δε μεταφέρεις τους χρόνους ή τις ικανότητες ως δάσκαλος. Τη γνώση μεταφέρεις.

peterTHErider
17/03/2024, 14:21
Όχι απαραίτητα

Τότε ένας δάσκαλος ή απόφοιτος με το ίδιο ή παρόμοιο μηχανάκι είναι πιο αργός από έναν αυτοδιδακτο τι σημαίνει?

peterTHErider
17/03/2024, 14:23
Όχι. Γιατί δε θα γίνει γρήγορος επειδή γνωρίζει, αλλά επειδή έχει εξασκηθεί x1000 να κάνει το ίδιο πράγμα.

Επίσης το να διδάσκεις και να κάνεις είναι 2 πολύ διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι οι καλύτεροι στο είδος τους και δεν μπορούν να διδάξουν ούτε πόσο κάνει 1+1. Αντιθέτως, υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαιρετικοί δάσκαλοι, χωρίς να πρέπει να σπάνε τα χρονόμετρα για να το αποδεικνύουν. Δε μεταφέρεις τους χρόνους ή τις ικανότητες ως δάσκαλος. Τη γνώση μεταφέρεις.

Αν δεν μπορείς να την εφαρμόσεις και ολας κάπου κάτι πάσχει.
Σαν να βλέπεις αγυμναστο γυμναστή ή χοντρό διαιτολόγο.
Κατι δεν πάει καλά.

harris_x
17/03/2024, 14:25
Τότε ένας δάσκαλος ή απόφοιτος με το ίδιο ή παρόμοιο μηχανάκι είναι πιο αργός από έναν αυτοδιδακτο τι σημαίνει?

Ότι δε θέλει να ρισκάρει τους ασταθμητους παράγοντες πχ...

husky21
17/03/2024, 14:29

Τιποτα απολυτως δεν σημαινει
Ειπωθηκε και παραπανω
Αλλο πραγμα το οτι εχω τις γνωσεις και μπορω να τις μεταφερω/διδαξω
και αλλο πραγμα εχω τις γνωσεις μπορω να τις εφαρμοσω εγω ο ιδιος ωστε να ειμαι γρηγορος

BLiTzER
17/03/2024, 14:29
Αν δεν μπορείς να την εφαρμόσεις και ολας κάπου κάτι πάσχει.
Σαν να βλέπεις αγυμναστο γυμναστή ή χοντρό διαιτολόγο.
Κατι δεν πάει καλά.

Δεν ισχύει. Είναι λάθος νοοτροπία αυτή. Ο καλύτερος μαθητής δεν είναι πάντα ο καλύτερος δάσκαλος. Συνήθως δεν είναι. Το να μεταφέρεις γνώσεις με επιτυχία είναι μια τεράστια ικανότητα, πολύ διαφορετική από το να τις κατέχεις και να τις εφαρμόζεις. Ναι, μπορεί ένας χοντρός διαιτολόγος ή γυμναστής να είναι κορυφαίοι στη δουλειά τους. Καταλαβαίνω την αντίθεση και τις κοινωνικές νόρμες που επιβάλλουν να το βλέπουμε όπως το βλέπουμε, αλλά στη θεωρία τουλάχιστον αυτή η νοοτροπία είναι λάθος. Στην πράξη, ναι, προφανώς κι εγώ την ίδια αντίδραση θα είχα αν μου ερχόταν ένας γυμναστής 156 κιλά να μου κάνει πρόγραμμα. :D Αλλά κακώς.

BLiTzER
17/03/2024, 14:34

Μπορεί να συμβεί. Αλλά ο δάσκαλος και ο απόφοιτος μπορούν να γίνουν πολύ γρηγορότεροι, διότι κατέχουν τη θεωρία και μένει μόνο να τιθασεύσουν τους υπόλοιπους παράγοντες. Αυτό δε σημαίνει ότι θα συμβεί απαραίτητα, αλλά η δυναμική υπάρχει. Ο αυτοδίδακτος θα "πιάσει ταβάνι" πολύ σύντομα.

Είναι το ίδιο πράγμα με το ταλέντο σε όλα, από αθλήματα μέχρι μουσικά όργανα μέχρι οτιδήποτε. Το ταλέντο έχει προβάδισμα. Πάντα. Αλλά η εξάσκηση ΠΑΝΤΑ θα το προσπεράσει στο τέλος. Ταλέντο + εξάσκηση είναι ανίκητος συνδυασμός.

harris_x
17/03/2024, 14:43
Λυπάμαι που στο χαλάω Θοδωρή αλλά ο RageRaptor κέρδισε επάξια το μόνιμο αποκλεισμό του από τον φόρουμ.

Όποτε δε θα μπορέσει να σου απαντήσει.

ratamahatta
17/03/2024, 15:00
Άντε να γίνει κανένα track day να ξεσκουριάσουμε λέω εγώ

o teos
17/03/2024, 15:14
Εκτός αν ανέβει κάποιος σερρες δεν κάνει τρακντει πλέον...τα μεγάρα πάνε απ το κακό στο χειρότερο...και άπαξ και μπεις σερρες τα μεγαρα είναι απλά καρτοπιστα μετά...αν δεν γίνει μια πίστα της προκοπής κάπου κοντά μας βλέπω να μας τα τρώνε οι Σέρρες :lol:

TROOPER
17/03/2024, 16:00
Τραβάτε να μαθετε πρωτα να φρεναρετε σαν ανθρωποι και νετα πατε να το παιξετε και ΜΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ

Αντε κουλομαριες ολες σας :lol:

harris_x
17/03/2024, 16:07
Τραβάτε να μαθετε πρωτα να φρεναρετε σαν ανθρωποι και νετα πατε να το παιξετε και ΜΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ

Αντε κουλομαριες ολες σας :lol:
:a35:

McGyver
17/03/2024, 16:09
κουλομαριες

Αυτό το λες με την επαγγελματική σου ιδιότητα;

:lol:

TROOPER
17/03/2024, 16:24
Αυτό το λες με την επαγγελματική σου ιδιότητα;

Εμ! Tb και πουτσες μπλε και πεφτουνε απο τα σταντ να πουμε και καθομαι εγω να σιαχνω κοκκαλα συνεχεια. Δε μου γαμιονται λεω γω :bawl:

harris_x
17/03/2024, 16:25
Εμ! Tb και πουτσες μπλε και πεφτουνε απο τα σταντ να πουμε και καθομαι εγω να σιαχνω κοκκαλα συνεχεια. Δε μου γαμιονται λεω γω :bawl:

Ρε λες να τα αφήνω όλα;

Όχι τιποτ'αλλο να σου στέλνουμε δουλίτσα :tooth:

Bowleno
17/03/2024, 19:59
Μπορεί να συμβεί. Αλλά ο δάσκαλος και ο απόφοιτος μπορούν να γίνουν πολύ γρηγορότεροι, διότι κατέχουν τη θεωρία και μένει μόνο να τιθασεύσουν τους υπόλοιπους παράγοντες. Αυτό δε σημαίνει ότι θα συμβεί απαραίτητα, αλλά η δυναμική υπάρχει. Ο αυτοδίδακτος θα "πιάσει ταβάνι" πολύ σύντομα.

Είναι το ίδιο πράγμα με το ταλέντο σε όλα, από αθλήματα μέχρι μουσικά όργανα μέχρι οτιδήποτε. Το ταλέντο έχει προβάδισμα. Πάντα. Αλλά η εξάσκηση ΠΑΝΤΑ θα το προσπεράσει στο τέλος. Ταλέντο + εξάσκηση είναι ανίκητος συνδυασμός.

Κοντά σε αυτό, στο μπόουλινγκ, ας πούμε :D ο αυτοδίδακτος έχει "ταβάνι" το 180-185 μ.ο. (μέσος όρος)
Αν κάτσει με δάσκαλο καλό, ΟΧΙ απαραίτητα καλό παίκτη, ΔΑΣΚΑΛΟ και δουλέψει, σύντομα το "140" θα γίνει πάνω από 210 ,μ.ο. και γειά σας...
Το έβλεπα σχεδόν καθημερινά στα 33 κάτι χρόνια ενασχόλησης μου.
Το αυτό ισχύει για οτιδήποτε στην ζωή, τελικα.

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας:
Εγώ σχολές οδήγησης ΔΕΝ έχω κάνει, οδηγώ εντελώς λάθος, το σώμα, είναι, δυστυχώς, "κλειδωμένο" (και λόγω ηλικίας) σε δεδομένες κινήσεις και αντιδράσεις.
Έχω γραμμένα τα διάφορα tb, cs κ.λ.π. Ανεβαίνω στο μηχανάκι μου και απολαμβάνω τις βόλτες μου έχοντας μόνο ένα στον νου: ότι είμαι "αόρατος" για τους άλλους στον δρόμο.
Με αυτά και άλλα, κάτι θα ΄κάνω σωστά, δεν μπορεί, για να επιστρέφω κάθε ξημέρωμα σπίτι έχοντας όλα τα μέλη του σώματος στην θέση τους....

Παρακαλώ συνεχίστε.

Creeper
17/03/2024, 21:34
Κοντά σε αυτό, στο μπόουλινγκ, ας πούμε :D ο αυτοδίδακτος έχει "ταβάνι" το 180-185 μ.ο. (μέσος όρος)
Αν κάτσει με δάσκαλο καλό, ΟΧΙ απαραίτητα καλό παίκτη, ΔΑΣΚΑΛΟ και δουλέψει, σύντομα το "140" θα γίνει πάνω από 210 ,μ.ο. και γειά σας...
Το έβλεπα σχεδόν καθημερινά στα 33 κάτι χρόνια ενασχόλησης μου.
Το αυτό ισχύει για οτιδήποτε στην ζωή, τελικα.

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας:
Εγώ σχολές οδήγησης ΔΕΝ έχω κάνει, οδηγώ εντελώς λάθος, το σώμα, είναι, δυστυχώς, "κλειδωμένο" (και λόγω ηλικίας) σε δεδομένες κινήσεις και αντιδράσεις.
Έχω γραμμένα τα διάφορα tb, cs κ.λ.π. Ανεβαίνω στο μηχανάκι μου και απολαμβάνω τις βόλτες μου έχοντας μόνο ένα στον νου: ότι είμαι "αόρατος" για τους άλλους στον δρόμο.
Με αυτά και άλλα, κάτι θα ΄κάνω σωστά, δεν μπορεί, για να επιστρέφω κάθε ξημέρωμα σπίτι έχοντας όλα τα μέλη του σώματος στην θέση τους....

Παρακαλώ συνεχίστε.

Είναι αυτό που είχα αναφέρει και σε άλλο νήμα, αν μου επιτρέπεται, οτι εφόσον συμφωνούμε ότι η γη είναι στρογγυλή, οτι ισχύουν κάποιοι βασικοί κανόνες της φυσικής τέλος πάντων, από κει και πέρα όσο κάποιος προσεγγίζει κάποια όρια αυτοί οι νόμοι και οι κανόνες ενδεχομένως εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο, όσο πιο κοντά στα όρια τόσο πιο πολύ. - μπακαλιστικα με το παρντον.

Αν κάποιος ξεπερνάει τα προσωπικά του όρια αυτό δυστυχώς αργά ή γρήγορα θα φανεί.

Αν δεν έχει κάποιο εργαλείο- όπως τα σχολεία- για να αποκτήσει ενα αντικειμενικό πλαίσιο του πώς ορίζονται τα όρια και παράλληλα προσπαθεί να τα προσεγγίσει επισπεύδει πολύ το να βρεθεί στο βέβαιο τέλμα.
Εκείνος που νομίζει οτι μπορεί να διδάξει κάτι χωρίς να έχει βαθειά, εφαρμοσμένη γνώση, δυστυχώς μπορεί να σκοτώσει πολλούς χωρίς καν να τους αγγίξει...

Σορρυ για το σκέφτομαι και γράφω πάνω στα αυτονόητα. Βλέπω οτι κάποιες φορές μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα

Coyote.V
17/03/2024, 22:51
Καλά είναι τα σχολεία, συμφωνώ μαζί τους και δυστυχώς όταν μάθαινα να οδηγώ δεν υπήρχαν, θα με είχαν γλυτώσει από μερικές αναποδιές που μου έτυχαν και δυστυχώς έμαθα από τα λάθη.
Όμως είτε αυτοδίδακτος είτε σε σχολείο ο δρόμος έχει τον τελευταίο λόγο...

sanctusan
18/03/2024, 07:45
Το πως ένα πολύ ωραίο θέμα περί οδήγισης καταστρέφεται και φτάνει στο επίπεδο "λιμανάκια" των μΠαγκόσμιων είναι τουλάχιστον λυπηρό...
Τα σχολεία και γνώση είναι η αρχή των πάντων και πρέπει να αμφισβητούνται γιατί μόνο έτσι πάμε μπροστά....

o teos
18/03/2024, 09:15
Μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει κάτι όταν το έχει έχει τελειοποίησει και είτε δεν τον καλύπτει η πιστεύει ότι μπορεί να γίνει καλύτερο...όχι απ τον καναπέ απ το λαπτοπ και με ημιμάθεια...το λέω τελείως φιλικά..το αποτέλεσμα της ημιμάθειας είναι χειρότερο απ της αμάθειας..μέχρι τότε το τι λέει ο εκάστοτε εκπαιδευτης δάσκαλος σε ένα σχολείο είναι νόμος...my two cents ο καθένας μπορεί να βγει και να κάνει ότι θέλει αλλά ας μην πάρει άλλους στο λαιμό του..:wave2:

rainmike
18/03/2024, 10:07
Δεν ισχύει. Είναι λάθος νοοτροπία αυτή. Ο καλύτερος μαθητής δεν είναι πάντα ο καλύτερος δάσκαλος. Συνήθως δεν είναι. Το να μεταφέρεις γνώσεις με επιτυχία είναι μια τεράστια ικανότητα, πολύ διαφορετική από το να τις κατέχεις και να τις εφαρμόζεις. Ναι, μπορεί ένας χοντρός διαιτολόγος ή γυμναστής να είναι κορυφαίοι στη δουλειά τους. Καταλαβαίνω την αντίθεση και τις κοινωνικές νόρμες που επιβάλλουν να το βλέπουμε όπως το βλέπουμε, αλλά στη θεωρία τουλάχιστον αυτή η νοοτροπία είναι λάθος. Στην πράξη, ναι, προφανώς κι εγώ την ίδια αντίδραση θα είχα αν μου ερχόταν ένας γυμναστής 156 κιλά να μου κάνει πρόγραμμα. :D Αλλά κακώς.
Αμα σου ερχοταν ομως καμμια 20 αχρονη τεφατζου με διαστημικα οπισθια εκει χαλάλι το 60 αρι στο περσοναλ:D

Bowleno
18/03/2024, 10:28
Το πως ένα πολύ ωραίο θέμα περί οδήγισης καταστρέφεται και φτάνει στο επίπεδο "λιμανάκια" των μΠαγκόσμιων είναι τουλάχιστον λυπηρό...
Τα σχολεία και γνώση είναι η αρχή των πάντων και πρέπει να αμφισβητούνται γιατί μόνο έτσι πάμε μπροστά....

Μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει κάτι όταν το έχει έχει τελειοποίησει και είτε δεν τον καλύπτει η πιστεύει ότι μπορεί να γίνει καλύτερο...όχι απ τον καναπέ απ το λαπτοπ και με ημιμάθεια...το λέω τελείως φιλικά..το αποτέλεσμα της ημιμάθειας είναι χειρότερο απ της αμάθειας..μέχρι τότε το τι λέει ο εκάστοτε εκπαιδευτης δάσκαλος σε ένα σχολείο είναι νόμος...my two cents ο καθένας μπορεί να βγει και να κάνει ότι θέλει αλλά ας μην πάρει άλλους στο λαιμό του..:wave2:

Ας μην ξεχνάμε, κάποτε στα σχολεία δίδασκαν ότι η γη είναι επίπεδη....
Η γνώση (γενικά μιλώντας) είναι σωστή μόνο όταν είναι αποδεδειγμένη.
Σαφώς, μέχρις αποδείξεως του εναντίου, η γνώση των (όποιων) σχολείων, είναι νόμος.

harris_x
18/03/2024, 13:31
Ας μην ξεχνάμε, κάποτε στα σχολεία δίδασκαν ότι η γη είναι επίπεδη....
Η γνώση (γενικά μιλώντας) είναι σωστή μόνο όταν είναι αποδεδειγμένη.
Σαφώς, μέχρις αποδείξεως του εναντίου, η γνώση των (όποιων) σχολείων, είναι νόμος.

Αστοχο το παράδειγμά σου γιατι αυτό που διδάσκουν οι σχολές ασφαλούς οδήγησης είναι αποδεδειγμένα σωστό.
Αυτό που μπορεί να γίνει είναι εξελιχθεί περαιτέρω, όχι να αλλάξει εντελώς.

basilis_k6
18/03/2024, 14:21
Αστοχο το παράδειγμά σου γιατι αυτό που διδάσκουν οι σχολές ασφαλούς οδήγησης είναι αποδεδειγμένα σωστό.

οι σχολες αυτες διδασκουν διαφορετικα πραγματα απο το css?

Bowleno
18/03/2024, 14:22

Δεν έγραψα κάπου ότι δεν είναι, Χάρη.... Αυτό που έγραψα είναι: "σωστή μέχρις αποδείξεως του εναντίου"....

harris_x
18/03/2024, 14:26
οι σχολες αυτες διδασκουν διαφορετικα πραγματα απο το css?

Πώς μπορούν να διδάσκουν διαφορετικά πράγματα;
Το πώς οδηγείται η μοτοσυκλέτα δε διδάσκουν και οι δύο;

Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι.

harris_x
18/03/2024, 14:28
Δεν έγραψα κάπου ότι δεν είναι, Χάρη.... Αυτό που έγραψα είναι: "σωστή μέχρις αποδείξεως του εναντίου"....

Μήτσο;
Όταν λέμε ότι είναι αποδεδειγμένα σωστό, αυτό το "μέχρι αποδείξεως του εναντίου " δεν παίζει.

basilis_k6
18/03/2024, 14:52
Πώς μπορούν να διδάσκουν διαφορετικά πράγματα;
Το πώς οδηγείται η μοτοσυκλέτα δε διδάσκουν και οι δύο;

Εκτός κι αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι.

υπάρχουν πολλα πραγματα που εμπεριέχονται στην λέξη "ασφαλής" που εχουν να κανουν με την χρηση του δρομου μαζι με αυτοκινητα και διασταυρώσεις που το css απλα δεν ακουμπαει.

peterTHErider
18/03/2024, 14:52

η θεωρία εκείνη είναι που διδάσκετε σε λίγο πιο δρομισια version.

peterTHErider
18/03/2024, 15:02

Ξέρεις σε τι επίπεδο βρίσκεται ο συνομιλητής σου ή το υποθέτεις από τον καναπέ και το λαπτοπ σου?
Εσύ που βρίσκεσαι? Στην αμάθεια ή στην Ημιμάθεια?
Ρωταω εντελώς φιλικά...
Και καλά τα σχολεία, αλλά για μένα απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν μπορούν μόνοι να βρουν την πληροφορία και να την καταλάβουν....η πληροφορία υπάρχει. Δεν ανακάλυψαν τον τροχό ούτε κανένα πανεπιστήμιο τελειωσαν(γενικά μπορεί να τελείωσαν πανεπιστήμιο, για το αντικείμενο μιλάω).ξανά λέω τη θεωρία του Keith code αναμασουν, και είχα την τύχη να κάνω κουβέντες στο παρελθόν με τον αντί αιμποτ. Ο Χάρης ίσως τον ξέρει.
Και επειδή έχω δει από κοντά τα μάθηματα 1-2,αυτή η ιστιοπλοΐα που διδάσκουν με το εξωτερικό χέρι σχεδόν τεντωμένο είναι για γέλια.
Αν στηθεί κάποια στιγμή σοβαρό css θα μιλάμε για σχολείο.
Με κάτι τέτοια έχουν κάνει σχολές και ο πιπος και ο συνιωρης.αλλου είδους αλλά πάλι σχολές. Αν πας και καταλάβεις κάτι χαιρέτα μου...

Υγ. Σε γενικές γραμμές αυτό που κάνει ο χουντρας είναι εξαιρετικό και βγάζει πολλούς από την ασχετοσύνη

Nostradamus
18/03/2024, 15:18
Έχω την εντύπωση ότι το θέμα εξαντλήθηκε και απλά γράφουμε για να γράφουμε. Τα σχολεία, εξηγούν και ξεκλειδώνουν κάποιες βασικές αρχές. Στην εξίσωση μπαίνει ο παράγοντας άνθρωπος, ο χαρακτήρας του καθενός, το μοτοσακο που καβαλαει και εκεί αλλάζουν τα πάντα.

Η πληροφορίες είναι εκεί έξω για τα πάντα.. ούτε Ροσσι, ούτε χειρουργοί, ούτε μελισσοκόμοι θα γίνουμε όλοι, ακόμη και αν διαβάσουμε ότι υπάρχει.. Ότι βοηθάει τον καθένα να γίνει ασφαλέστερος στον δρόμο και να ευχαριστηθεί το δίκυκλο καλό και κερδος είναι..

harris_x
18/03/2024, 15:25
.
Και επειδή έχω δει από κοντά τα μάθηματα 1-2,αυτή η ιστιοπλοΐα που διδάσκουν με το εξωτερικό χέρι σχεδόν τεντωμένο είναι για γέλια.
Αν αντί από κοντά, το είχες δει από μέσα, δε θα είχες αυτή τη γνώμη.

Καλό θα ήταν να μη ξανοιγεσαι γιατί εκτίθεσαι

CorpseAlive
18/03/2024, 15:35
Εγώ πάντως θα πω ότι έχει μεγάλη απόσταση στο ξέρω κάτι και στο κάνω κάτι .
Το πρώτο το καταφέρνεις διαβάζοντας ή ψάχνοντας και το δεύτερο κάνοντας
Καλύτερη και ασφαλέστερη συνθήκη για να δοκιμάσεις αυτά που έμαθες ΔΕΝ υπάρχει την δεδομένη στιγμή πέραν του Χουντρα και αυτό δεν είναι γνώμη .

Εγώ έκανα το 1 και ακόμα προσπαθώ να τα κάνω πράξη .
Δεν είναι εύκολο αλλά καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να τα βγάλω στο δρόμο με ασφάλεια ακόμα .
Θέλει πίστα και ώρες μέσα για να γίνεις καλός . Χωρίς αυτό σαν κουράδι θα πηγαίνω είτε με GS είτε με ποδήλατο είτε με SS

o teos
18/03/2024, 16:31
Ξέρεις σε τι επίπεδο βρίσκεται ο συνομιλητής σου ή το υποθέτεις από τον καναπέ και το λαπτοπ σου?
Εσύ που βρίσκεσαι? Στην αμάθεια ή στην Ημιμάθεια?
Ρωταω εντελώς φιλικά...
Και καλά τα σχολεία, αλλά για μένα απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν μπορούν μόνοι να βρουν την πληροφορία και να την καταλάβουν....η πληροφορία υπάρχει. Δεν ανακάλυψαν τον τροχό ούτε κανένα πανεπιστήμιο τελειωσαν(γενικά μπορεί να τελείωσαν πανεπιστήμιο, για το αντικείμενο μιλάω).ξανά λέω τη θεωρία του Keith code αναμασουν, και είχα την τύχη να κάνω κουβέντες στο παρελθόν με τον αντί αιμποτ. Ο Χάρης ίσως τον ξέρει.
Αν στηθεί κάποια στιγμή σοβαρό css θα μιλάμε για σχολείο.
Με κάτι τέτοια έχουν κάνει σχολές και ο πιπος και ο συνιωρης.αλλου είδους αλλά πάλι σχολές. Αν πας και καταλάβεις κάτι χαιρέτα μου...

Υγ. Σε γενικές γραμμές αυτό που κάνει ο χουντρας είναι εξαιρετικό και βγάζει πολλούς από την ασχετοσύνη

Σου απάντησε ο Χάρης...αν δεν καταλαβαίνεις τι κάνει το χέρι εκεί τότε ότι έχεις πει μέχρι τώρα απλά υποδεικνύει την ημιμάθεια τη δική σου...θα σου προτείνω ότι και ο Χάρης....πρόσεχε εκτίθεσαι...τα σχολεία καμία φορά σε βοηθάνε να βάλεις σε μια σειρά ότι ήδη ξέρεις μπερδεμένα η νομίζεις ότι ξέρεις σωστά....αυτά από μένα...όσο για το τι κάνεις και που εσύ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ δε με απασχολεί και δε σε σχολίασα ποτέ...εσύ ψάχνεσαι μάλλον χωρίς να ξέρεις τι κάνω εγώ προσωπικά..μπορεί να μιλάς με αγωνιζόμενο μπορεί να μιλάς με άσχετο μπορεί μπορεί και να μη το ξέρεις....πάμε παρακατω

peterTHErider
18/03/2024, 17:02
Αν αντί από κοντά, το είχες δει από μέσα, δε θα είχες αυτή τη γνώμη.

Καλό θα ήταν να μη ξανοιγεσαι γιατί εκτίθεσαι

Επιτρέπεται να έχω τη γνώμη μου με αυτό που βλέπω?
Η είναι αντίθετο με τους κανόνες του Φόρουμ?
Χάρη, επειδή τύχαινει να έχω κολλητό και κουμπάρο πρώην εκπαιδευτή του css που ήταν μαζί με τον χούντρα τις καλές εποχές που κάνανε τα μαθήματα οι Αγγλοι άσε να ξέρω 2 πράγματα παραπάνω από όσα νομίζεις ότι ξέρω εσύ και ο τέος.
Εχω κάνει πολύ περισσότερα από απλά να βλέπω βιντεακια στο YouTube.

peterTHErider
18/03/2024, 17:09
Καλύτερη και ασφαλέστερη συνθήκη για να δοκιμάσεις αυτά που έμαθες ΔΕΝ υπάρχει την δεδομένη στιγμή πέραν του Χουντρα και αυτό δεν είναι γνώμη .

Δεν είναι εύκολο αλλά καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να τα βγάλω στο δρόμο με ασφάλεια ακόμα .
Θέλει πίστα και ώρες μέσα για να γίνεις καλός . Χωρίς αυτό σαν κουράδι θα πηγαίνω είτε με GS είτε με ποδήλατο είτε με SS

Συμφωνούμε.

Volpad
18/03/2024, 17:45
Εγώ έχω ένα φίλο που έκανε μαθήματα με τον Χουντρα και έχω αντίθετη άποψη...

Επίσης κρίνοντας από αυτά που διαβάζω στις 2 αυτά θέματα (του counter steering και του trail braking), ή δεν στα έχουν μάθει καλά ή δεν τα έχεις καταλάβει καλά ή δεν μπορείς να μεταδόσεις αυτά που ξέρεις.
Δεν πα να στα έμαθε ο ροσσι.

peterTHErider
18/03/2024, 18:08
Το να μην μπορώ να τα μετάδοσω σωστά είναι το μόνο σίγουρο. Δεν το παίζω δάσκαλος.
Να μην μου τα έμαθε εκπαιδευτής του css σωστά είναι λίγο δύσκολο.
Μα και εγώ όσους γνωστούς έχω τους παρακινω να κάνουν τα μαθήματα του χουντρα με την πρώτη ευκαιρία.
Αυτό που λέω είναι πως η γνώση υπάρχει αρκεί να μπορείς να την αφομοιωσεις και να κάνεις practice. Και στο τέλος πως μπορείς να το ξεκλειδώσεις.φίλος τα έκανε 2 φορές όλα για να σιγουρευτεί.

Volpad
18/03/2024, 18:23
Με τη στάση σου μέχρι τώρα όμως, αυτό που αφήνεις να εννοηθεί είναι ότι εσύ τα ξέρεις καλύτερα απ'ολους και εμμέσως υποβαθμίζεις τους υπόλοιπους, ακόμα και αν αυτοί ήταν δάσκαλοι....
Και επιμένω, πως από αυτά που έχω διαβάσει στα δυο θέματα, φαίνεται σαν να μην τα κατέχεις...

peterTHErider
18/03/2024, 18:42
Δεν επιμένω διότι ο προηγουμενος που επεμεινε σε κάτι που δεν άρεσε banαριστικε.
Δεν τα κατέχω τα θέματα.

Υγ.και κάτι για να κλείσουμε το θέμα, αυτό που κάνει ο χουντρας είναι σχολείο ασφαλούς οδήγησης. Όχι οδήγησης με στόχο τα χρονόμετρα. Οπότε πολύ καλά τα λέει αλλά μέχρι ένα σημείο.το css είναι ΑΛΛΟ πράγμα.

harris_x
18/03/2024, 18:45
Υγ.και κάτι για να κλείσουμε το θέμα, αυτό που κάνει ο χουντρας είναι σχολείο ασφαλούς οδήγησης. Όχι οδήγησης με στόχο τα χρονόμετρα. Οπότε πολύ καλά τα λέει αλλά μέχρι ένα σημείο.το css είναι ΑΛΛΟ πράγμα.

Και πάλι δε τα ξέρεις καλά.

peterTHErider
18/03/2024, 18:50
Οκ,
Οπότε σε αυτό και τα παρόμοια θέματα να γράφουν μόνο οι δάσκαλοι και οι απόφοιτοι του riding school.
Καλό βράδυ.

harris_x
18/03/2024, 18:51
Οκ,
Οπότε σε αυτό και τα παρόμοια θέματα να γράφουν μόνο οι δάσκαλοι και οι απόφοιτοι του riding school.
Καλό βράδυ.

Επίσης

Vassilis
18/03/2024, 20:21

Γι αυτό ακριβώς καλό είναι να μην γίνεται το 2 στα καπάκια ή έστω πολύ κοντά μετά το 1. Παρόλα αυτά, μπορείς να τα εξασκήσεις στον δρόμο με ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να πας γρήγορα για να τα εξασκήσεις. Σε χαλαρή βολτούλα γίνεται. Ακόμα και στην δουλειά πχ αν πηγαίνεις, αν βρεις καμία στροφή το κανεις. Πρέπει όμως να πηγαίνεις βόλτες συχνά και πολύ για να το κανείς κτήμα σου και να ξεκλειδώσεις.

CorpseAlive
18/03/2024, 21:21
Γι αυτό ακριβώς καλό είναι να μην γίνεται το 2 στα καπάκια ή έστω πολύ κοντά μετά το 1. Παρόλα αυτά, μπορείς να τα εξασκήσεις στον δρόμο με ασφάλεια. Δεν χρειάζεται να πας γρήγορα για να τα εξασκήσεις. Σε χαλαρή βολτούλα γίνεται. Ακόμα και στην δουλειά πχ αν πηγαίνεις, αν βρεις καμία στροφή το κανεις. Πρέπει όμως να πηγαίνεις βόλτες συχνά και πολύ για να το κανείς κτήμα σου και να ξεκλειδώσεις.

Το πρόβλημα μου δεν είναι να ακολουθήσω τις οδηγίες ή να έχω σωστό σώμα/βλέμμα πάνω στην μηχανή με λίγα.
Το πρόβλημα είναι να το κάνω με περισσότερα χλμ.

Η μία ώρα σε μία πίστα ισοδυναμεί (κατά την γνώμη μου ως άσχετος , μην πέσει κανείς να με φάει , τον έφαγα) με 10 ώρες δρόμου.
Στην πίστα έχεις την ελευθερία να πιέσεις πραγματικά, στον δρόμο έχεις μεγάλο ρίσκο μικρή απόδοση να το κάνεις όταν ακόμα είσαι άπειρος.

(Btw το 2 δεν το έχω κάνει ακόμα λόγω χρόνου.Είχα κλείσει 2 εβδομάδες πριν και αρρώστησα...)

Viking
18/03/2024, 22:28
Για τους παγκόσμιους εδώ (https://youtu.be/qBwnbMEcnWs?si=YxNLuuvAdgOt3MFp) τα εξηγεί ο κουλομάρκεζ πως φρενάρει το Χοντα του (μετά το τρίτο λεπτό).

Τώρα μην μιλάμε για counter steering και τέτοια … αυτά είναι δεδομένα :smokin:

Είναι ενδεικτικό πάντως ότι οι γρήγοροι του MotoGP και της F1 , ουσιαστικά πιάσανε κουβέντα για το πως φρενάρουν !

Vassilis
18/03/2024, 22:31
Το πρόβλημα μου δεν είναι να ακολουθήσω τις οδηγίες ή να έχω σωστό σώμα/βλέμμα πάνω στην μηχανή με λίγα.
Το πρόβλημα είναι να το κάνω με περισσότερα χλμ.

Η μία ώρα σε μία πίστα ισοδυναμεί (κατά την γνώμη μου ως άσχετος , μην πέσει κανείς να με φάει , τον έφαγα) με 10 ώρες δρόμου.
Στην πίστα έχεις την ελευθερία να πιέσεις πραγματικά, στον δρόμο έχεις μεγάλο ρίσκο μικρή απόδοση να το κάνεις όταν ακόμα είσαι άπειρος.

(Btw το 2 δεν το έχω κάνει ακόμα λόγω χρόνου.Είχα κλείσει 2 εβδομάδες πριν και αρρώστησα...)

Αν όλα γίνουν κτήμα σου δεν έχει σημασία με τι ταχύτητα πας, σου βγαίνουν αυτόματα. Κάνε εσύ συνεχή εξάσκηση σε χαμηλές ταχυτητες και όταν με το καλό πας στην πίστα θα σου βγαίνουν πιο εύκολα με υψηλότερες.

Creeper
19/03/2024, 01:40
Είναι λυπηρό να χαλιόμαστε για τεχνικά θέματα, ειδικά από τη στιγμή που θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να μοιραστεί κατι που κάνει και πιστεύει οτι τον βοηθάει με κάποιο τρόπο, αλλά χωρίς να υπονοεί οτι είναι ο σωστός ή οτι μπορεί να το μεταφέρει μέσω του γραπτού λόγου επαρκώς.
Δεν θέλω να υπερασπιστώ κανέναν, πιστεύω γενικά οτι το ban είναι δυσάρεστη λύση και για τη διαχείριση.
Αν είναι να κάτσουμε να αναλύουμε μέσω φόρουμ πιο πολύπλοκες έννοιες που απαιτούν μια μεγαλύτερη εξοικείωση από τον απλό αναβάτη, δεν ξέρεις τι αποτέλεσμα θα έχει όταν παρουσιαστεί ως οδηγία σε έναν ακατάλληλο άνθρωπο, δηλ. χωρίς αυτογνωσία. Και η κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να παραλείψουμε, κάποιον μπορεί να τον επηρεάσει αρνητικά.

Είναι σαν να ξεκινήσουμε τώρα να λέμε για το heel-and-toe του Ayrton Senna ή το άγγιγμα στο φρένο με το αριστερό στα αγωνιστικά.
Δεν ξέρω, εγώ στεναχωρήθηκα με τη φάση, στην τελική όταν κάποιος δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης του ίδιου του του εαυτού( εκτός αν ο άνθρωπος πια είναι πιστοποιημένος, που πάλι αυταπόδεικτο είναι αν στέκουν αυτά που λέει) είναι δυστυχώς αυτοπαγίδευση.
Είμαστε όλοι εδώ γιατί έχουμε ένα κοινό, είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι που καβαλάμε δίτροχα- όσοι δεν τα έχουμε στείλει διακοπές στο συνεργείο.
Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά.

sanctusan
19/03/2024, 08:24
Δεν επιμένω διότι ο προηγουμενος που επεμεινε σε κάτι που δεν άρεσε banαριστικε.
Δεν τα κατέχω τα θέματα.

13/10/2019
Θυμάμαι το Χούντρα στο πρώτο Section να μας λέει πως είναι σχολή ασφαλούς οδήγησης και όχι οδήγηση πίστας.
Κάποιος ζήτησε διευκρίνιση και πήρε την εξής απάντηση
Πολλές από τις τεχνικές αυτές έχουν εφαρμογή και στη πίστα, επίσης αφού είσαι πιο ασφαλής μπορείς να πας και πιο γρήγορα αλλά ο στόχος είναι η ασφαλή οδήγηση και όχι το χρονόμετρο.

Αν αυτό έχει αλλάξει σε 5 χρόνια δεν το γνωρίζω

peterTHErider
19/03/2024, 08:45
Αυτό ακριβώς λέω.ευχαριστώ που το διευκρινίζεις.
Φυσικά πολλές από τις τεχνικές που διδάσκει έχουν εφαρμογή και στην πίστα. Θα ήταν παράλογο να μην έχουν. Αλλά αν έχεις στόχο το χρονόμετρο υπάρχουν και άλλες τεχνικές για να ξεκλειδώσεις δέκατα. Τροποποιώντας και κάποιες από αυτές του χουντρα. Σίγουρα με το ρίσκο της πτώσης.
Αλλα για αυτό μιλάω για κυνήγι δευτερόλεπτων στην πίστα.
Αλλα για κάποιους αυτά δεν υπάρχουν πέρα από τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης τα οποία αποτελούν τον απόλυτο κανόνα.

harris_x
19/03/2024, 09:03
13/10/2019
Θυμάμαι το Χούντρα στο πρώτο Section να μας λέει πως είναι σχολή ασφαλούς οδήγησης και όχι οδήγηση πίστας.
Κάποιος ζήτησε διευκρίνιση και πήρε την εξής απάντηση
Πολλές από τις τεχνικές αυτές έχουν εφαρμογή και στη πίστα, επίσης αφού είσαι πιο ασφαλής μπορείς να πας και πιο γρήγορα αλλά ο στόχος είναι η ασφαλή οδήγηση και όχι το χρονόμετρο.

Αν αυτό έχει αλλάξει σε 5 χρόνια δεν το γνωρίζω

Αυτό ακριβώς λέω.ευχαριστώ που το διευκρινίζεις.
Φυσικά πολλές από τις τεχνικές που διδάσκει έχουν εφαρμογή και στην πίστα. Θα ήταν παράλογο να μην έχουν. Αλλά αν έχεις στόχο το χρονόμετρο υπάρχουν και άλλες τεχνικές για να ξεκλειδώσεις δέκατα. Τροποποιώντας και κάποιες από αυτές του χουντρα. Σίγουρα με το ρίσκο της πτώσης.
Αλλα για αυτό μιλάω για κυνήγι δευτερόλεπτων στην πίστα.
Αλλα για κάποιους αυτά δεν υπάρχουν πέρα από τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης τα οποία αποτελούν τον απόλυτο κανόνα.

To ότι πλέον υπάρχει και Riding 4 το γνωρίζετε;
Το περιεχόμενό του;

sanctusan
19/03/2024, 09:13
To ότι πλέον υπάρχει και Riding 4 το γνωρίζετε;
Το περιεχόμενό του;

.....Αν αυτό έχει αλλάξει σε 5 χρόνια δεν το γνωρίζω

Την τελευταία πρόταση, μάλλον δεν τη διάβασες

harris_x
19/03/2024, 10:07
Την τελευταία πρόταση, μάλλον δεν τη διάβασες
Χαλάρωσε λιγάκι.

Μια χαρά τη διάβασα, για να μάθεις ό,τι δε γνωρίζεις σε έκανα παράθεση.

sanctusan
19/03/2024, 10:12
Χαλάρωσε λιγάκι.

Μια χαρά τη διάβασα, για να μάθεις ότι δε γνωρίζεις σε έκανα παράθεση.

Χαλαρώτατος είμαι, μάλλον δεν έπιασες τη διάθεση

harris_x
19/03/2024, 10:13
Χαλαρώτατος είμαι, μάλλον δεν έπιασες τη διάθεση

μάλλον :rolleyes:

byron
19/03/2024, 13:49
Δλδ για να καταλαβω...ο George ανέβασε κάποιο video ή post για το trail breaking, καποιος mod του το έσφαξε αντι να υπάρχει κάποιος διάλογος με το επιχείρημα πως είναι επικίνδυνα αυτά που λέει...και τρώει ban για αυτόν τον λόγο στο περίπου;

Μάλιστα.

Δλδ αν ανεβάσει κάποιος video "How to wheelie" περνάει, ή όχι επειδή είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά;
Προσωπικά, δεν θα έλεγα τον George ημιμαθή. Κάθε άλλο μάλιστα. Και προσωπικά επίσης, θα έλεγα να μην ορκίζεται και κάποιος στο ότι αυτά που διδάσκονται στα διάφορα σχολεία, ασφαλούς ή αγωνιστικής οδήγησης είναι ευαγγέλιο. Είμαι σίγουρος ότι βοηθούν έναν αρχάριο στα πρώτα βήματα και έναν έμπειρο να κατανοήσει με άλλο τρόπο την οδήγηση, αλλά είμαι επίσης σίγουρος πως δημιουργούν και ένα τεράστιο μπλέξιμο. Οποίος διαφωνεί, ας ψάξει τις εκατοντάδες συζητήσεις εδώ μέσα, μεταξύ μαθητών των διαφόρων CSS που το αποδεικνύουν.

Πάλι καλά που έγραφε και ο Blade παλαιότερα και έβαζε τα πράγματα σε μια σειρά, αλλιως ακόμα θα τσακωνομουν με τον Trooper για το αν φρεναρουμε στη στροφή. Το trail braking δεν ηταν ακομα θεμα συζήτησης γιατι ήταν "επικίνδυνο" και αφορούσε μόνο μυημένους σε κρυφές αγωνιστικές αδελφοτητες. :lol:

Κρίμα που εξελίχθηκε έτσι μια ενδιαφέρουσα κουβέντα.

DoctoR_k6
19/03/2024, 14:04
Συμφωνώ με τον Byron.
Πέρα της "διαφωνίας" ο George ήταν/είναι από τα καλά μέλη και πάντα πρόσφερε το κάτι παραπάνω σε πολλά θέματα/κουβέντες χωρίς χαρακτηρισμούς και πάντα σοβαρά.
Και όπως έγραψα 2-3 σελίδες πριν, το να ανεβάσει κάποιος ένα βίντεο δεν είναι σονυ και ντε προτροπή προς άλλους να κάνουν το ίδιο.
Ένα φόρουμ για κουβέντα είναι εδώ και όχι κάποιο σχολείο να έρθει κάποιος να ζητήσει τα ρέστα μετά.
Όλοι μεγάλοι άνθρωποι είναι να καταλαβαίνουν 2-3 πράγματα και να σκέφτονται.
Δηλαδή αν μπει ένα βίντεο με βόλτα που δείχνει νούμερα στο κοντέρ εκτός ορίων ή στρίψιμο πέραν των δυνατοτήτων των περισσότερων θα έπρεπε να κοπεί μην αντιγράφει από άλλους??
Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε μεταξύ μας οι ομιλητές και πάμε παρακάτω. Κρίμα για ένα καλό μέλος (κατά την γνώμη μου) να πέφτει μόνιμο μπαν.

CorpseAlive
19/03/2024, 14:20
Όχι ακριβώς.
Η ιστορία ξεκίνησε στο ΤιμονιvsΣώμα , όπου ένα νέο και άπειρο μέλος ρώτησε πάνω κάτω πως στριβούμε και ο Raptor είπε ΄΄Το trail braking δεν τα πάει καλά με το countersteering΄΄που από όσο κατάλαβα δεν ισχύει(Γιατί και εγώ είμαι άσχετος ακόμα).
Μετά επέμεινε πάνω σε αυτό και έβαλε κάποια Video και έφαγαν σκούπα και στο τέλος καταλήξε στο παρόν Thread συνεχίζοντας να λέει το ίδιο σε πιο έντονο ύφος.

Φαντάζομαι η ομάδα συντονισμού έριξε αρχικά σκούπα γιατί το να δίνεις συμβουλές και πόσον μάλλον λάθος (ή έστω παρακινδυνευμένες) σε ένα νέο μέλος είναι ΗΘΙΚΑ λάθος.
Προφανώς καμία ευθύνη δεν φέρει το Moto.gr και η ομάδα του για το τι κάνει ο καθένας έξω από το Forum.
Το Ban ακολουθήσε μία σειρά από κάρτες στο μέλος που εν τέλει είχε και κατά την άποψη μου , προκλητική συμπεριφορά χωρίς λόγο. Λες και κάποιος κυνηγούσε τα Post του για σκούπες. (που δεν ισχύει) .
The rest is history.

DoctoR_k6
19/03/2024, 14:29
Όχι ακριβώς.
Η ιστορία ξεκίνησε στο ΤιμονιvsΣώμα , όπου ένα νέο και άπειρο μέλος ρώτησε πάνω κάτω πως στριβούμε και ο Raptor είπε ΄΄Το trail braking δεν τα πάει καλά με το countersteering΄΄που από όσο κατάλαβα δεν ισχύει(Γιατί και εγώ είμαι άσχετος ακόμα).
Μετά επέμεινε πάνω σε αυτό και έβαλε κάποια Video και έφαγαν σκούπα και στο τέλος καταλήξε στο παρόν Thread συνεχίζοντας να λέει το ίδιο σε πιο έντονο ύφος.

Φαντάζομαι η ομάδα συντονισμού έριξε αρχικά σκούπα γιατί το να δίνεις συμβουλές και πόσον μάλλον λάθος (ή έστω παρακινδυνευμένες) σε ένα νέο μέλος είναι ΗΘΙΚΑ λάθος.
Προφανώς καμία ευθύνη δεν φέρει το Moto.gr και η ομάδα του για το τι κάνει ο καθένας έξω από το Forum.
Το Ban ακολουθήσε μία σειρά από κάρτες στο μέλος που εν τέλει είχε και κατά την άποψη μου , προκλητική συμπεριφορά χωρίς λόγο. Λες και κάποιος κυνηγούσε τα Post του για σκούπες. (που δεν ισχύει) .
The rest is history.

Δεν θα μπουμε σε διαδικασία ανάλυσης ποιος είπε τι και αν είναι σωστό.
Ξαναλέω ότι εδώ επειδή είναι φορούμ και ο καθένας έχει την άποψη του και τις εμπειρίες του θα πει και το δικό του. Δεν είναι συμβουλή στον νέο μπες εσύ και κάνε αυτό και θα στρίψεις σαν να έχεις εμπειρία 20 ετών στην μοτοσυκλέτα.
Ότι και να σου πει κάποιος μέσα από το φόρουμ αν δεν κάνεις χλμ στον δρόμο ή/και σχολεία ή/και βάλε ότι θες από δίπλα δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά.
Δεν ξέρω γιατί θεωρείται ηθικά λάθος να πει κάποιος την άποψη του επειδή ο άλλος είναι νέος στο χώρο και πρέπει να φοβόμαστε μην ακολουθήσει τις οδηγίες μας και καρφωθεί πουθενά.

Επίσης ένα μέλος θεωρώ δεν κρίνεται σε μια κουβέντα ενός θέματος όταν έχει παρουσία τόσων ετών και μηνυμάτων. Όλοι μπορούμε να ξεφύγουμε σε κάποιο θέμα αλλά δεν λέει κάτι αυτό.

Να σου θυμίσω την κουβέντα μας για το ατύχημα στη Βουλή έτσι?

o teos
19/03/2024, 14:34
Αυτό που λέει ο Corpse παραπάνω...δεν έφαγε την κάρτα ή το μπάν γιατί είχε την άποψη του και κάποιος άλλος τη δική του...πέρασε κάποια όρια που δεν πρέπει να περνάνε από μέλη..ειδικά όταν κάνει minimoding γίνεται εριστικός και δεν λέει να καταλάβει τι του εξηγεί η ομάδα συντονισμού..πες την άποψη σου όμορφα ωραία και όταν βλέπεις ότι δεν οδηγεί κάπου το κόβεις...όντως ήταν απ τα ενεργά μέλη και σε διάφορες ενότητες αλλά αυτό δεν εξαιρεί το γεγονός ότι παραβίασε ακόμα και ελαφρώς 2 κανόνες...όπως έχουμε πει εδώ έχει κάποιους κανόνες οποίος δε θέλει η δε μπορεί να συμμορφωθεί η φεύγει η τον φεύγουν συγκεκριμένα το ban ηρθε οταν εκανε 2ο account και ηρθε να πει οτι ειπε..δεν είναι ο πρώτος δε θα ναι ο τελευταίος και δε θα ναι από αυτή την ομάδα συντονισμού απαραίτητα...αυτά από μένα
..προσωπικά δεν έχω τίποτα με κανένα και με τον pete είπαμε τις απόψεις μας κάπου ημιδιαφωνισαμε και η ζωή συνεχίστηκε χωρίς κάποιο μπαν η κάρτα...

CorpseAlive
19/03/2024, 14:46
Δεν θα μπουμε σε διαδικασία ανάλυσης ποιος είπε τι και αν είναι σωστό.
Ξαναλέω ότι εδώ επειδή είναι φορούμ και ο καθένας έχει την άποψη του και τις εμπειρίες του θα πει και το δικό του. Δεν είναι συμβουλή στον νέο μπες εσύ και κάνε αυτό και θα στρίψεις σαν να έχεις εμπειρία 20 ετών στην μοτοσυκλέτα.
Ότι και να σου πει κάποιος μέσα από το φόρουμ αν δεν κάνεις χλμ στον δρόμο ή/και σχολεία ή/και βάλε ότι θες από δίπλα δεν πρόκειται να κάνεις δουλειά.
Δεν ξέρω γιατί θεωρείται ηθικά λάθος να πει κάποιος την άποψη του επειδή ο άλλος είναι νέος στο χώρο και πρέπει να φοβόμαστε μην ακολουθήσει τις οδηγίες μας και καρφωθεί πουθενά.

Επίσης ένα μέλος θεωρώ δεν κρίνεται σε μια κουβέντα ενός θέματος όταν έχει παρουσία τόσων ετών και μηνυμάτων. Όλοι μπορούμε να ξεφύγουμε σε κάποιο θέμα αλλά δεν λέει κάτι αυτό.

Να σου θυμίσω την κουβέντα μας για το ατύχημα στη Βουλή έτσι?

Γιατί ρε φίλε όταν σε ρωτάει κάποιος που ακόμα φοβάται την μηχανή , πως στρίβω με σώμα ή με τιμόνι και του απαντάς για Trailbraking είναι το ίδιο με το να ρωτήσει ο νέος τι πρώτη μηχανή να πάρω και να του λες K6.
Ευθύνεσαι αν το ακολουθήσει ποινικά αστικά ? ΟΧΙ
Ηθικά όμως δεν είναι σωστό να παροτρύνεις κάποιον με ΛΑΘΟΣ (έχει την σημασία του και αυτό στην πορεία της υπόθεσης , αν τα έλεγε σωστά κανείς δεν θα του έλεγε κάτι προφανώς) συμβουλές.
Αλλά ξαναλέμε το μπαν δεν έπεσε για αυτό, το μπαν έπεσε για την συμπεριφορά, τα αφηγήματα και τις υπόνοιες για τον Χούντρα. Που δεν έχουν βάση.

Edit.
Δεν μπαίνω στην διαδικασία να συνεχίσω την κουβέντα.
Βασίλη (Χρήστο :lol: ) , τα λέμε από κοντά τα περαιτέρω σε κάποια Δευτέρα. :beer:

DoctoR_k6
19/03/2024, 14:49
Αυτό που λέει ο Corpse παραπάνω...δεν έφαγε την κάρτα ή το μπάν γιατί είχε την άποψη του και κάποιος άλλος τη δική του...πέρασε κάποια όρια που δεν πρέπει να περνάνε από μέλη..ειδικά όταν κάνει minimoding γίνεται εριστικός και δεν λέει να καταλάβει τι του εξηγεί η ομάδα συντονισμού..πες την άποψη σου όμορφα ωραία και όταν βλέπεις ότι δεν οδηγεί κάπου το κόβεις...όντως ήταν απ τα ενεργά μέλη και σε διάφορες ενότητες αλλά αυτό δεν εξαιρεί το γεγονός ότι παραβίασε ακόμα και ελαφρώς 2 κανόνες...όπως έχουμε πει εδώ έχει κάποιους κανόνες οποίος δε θέλει η δε μπορεί να συμμορφωθεί η φεύγει η τον φεύγουν συγκεκριμένα το ban ηρθε οταν εκανε 2ο account και ηρθε να πει οτι ειπε..δεν είναι ο πρώτος δε θα ναι ο τελευταίος και δε θα ναι από αυτή την ομάδα συντονισμού απαραίτητα...αυτά από μένα
..προσωπικά δεν έχω τίποτα με κανένα και με τον pete είπαμε τις απόψεις μας κάπου ημιδιαφωνισαμε και η ζωή συνεχίστηκε χωρίς κάποιο μπαν η κάρτα...

Η μονιμοτητα του μπαν μου εκανε εντυπωση οταν εχουν γινει αρκετες φορες και διαφορες αλλες συζητησεις με βαρυτερους χαρακτηρισμους και ενα προσωρινο μπαν ''ξαλαφραινε'' το σκηνικο (συνηθως).
Απλα κριμα ενεργα μελη που στο overall προσφεραν χωρις ακροτητες να μην συνεχιζουν απο μια ''διαφωνια''.
π.χ. Θα μπορουσε να ηταν μια συζητηση προχτες στο Πορτο Γερμενο που σιγουρα δεν θα εξελισσοταν ασχημα παρα μονο σε διαφωνια.
Τεσπα μπορει να εχασα κατι ή να μην καταλαβα καλα...δεν ξερω.
Προχωραμε.

Corpse Ετσι ξεκινησε...Θα ήθελα λοιπόν τη συνδρομή κάθε ενός περισσότερο στο να μοιραστεί τη δική του εμπειρία και τον δικό του τρόπο που οδηγεί και αυτό πιστεύω θα είναι αρκετό για να βγουν κάποια συμπεράσματα.
Δεν το συνεχιζουμε τζαμπα εδω...απο κοντα αν θες!! :bawl:
Who is Basilis..?

ptc
19/03/2024, 15:03

Η μονιμοτητα του μπαν μου εκανε εντυπωση οταν εχουν γινει αρκετες φορες και διαφορες αλλες συζητησεις με βαρυτερους χαρακτηρισμους και ενα προσωρινο μπαν ''ξαλαφραινε'' το σκηνικο (συνηθως).
Απλα κριμα ενεργα μελη που στο overall προσφεραν χωρις ακροτητες να μην συνεχιζουν απο μια ''διαφωνια''.

Ειναι οντως μονιμο το ban; :(

Πραγματικα μιλαμε για ενα μελος που ειχε ουσιαστικη συνεισφορα στο φορουμ και ειχε συνηθως να προσφερει χρησιμα πραγματα στα νηματα.

Ισως θα μπορουσατε να το ξανασκεφετιτε λιγο οταν ηρεμησουν καπως τα αιματα. Γιατι η ταχυτητα με την οποια επεσαν οι καρτες μου δειχνει οτι μαλλον εχει να κανει λιγο και με την ενταση της στιγμης. Οπως και να΄χει δικο σας το μαχαιρι, δικο σας και το καρπουζι. Κριμα παντως, ασχημο το σκηνικο απ΄ολες τις πλευρες.

o teos
19/03/2024, 15:09
Θα πω παλι το μόνιμο ban ήρθε σαν αποτέλεσμα της μη αποδοχής της κόκκινης απ τον ίδιο και έφτιαξε δεύτερο λογαριασμό για να έρθει να κάνει το κομμάτι του...μπορούσε να δεχτεί την κόκκινη και να τελειώσει εκεί το θέμα...αλλά όχι έκανε ακριβώς ότι έκανε και στην κουβέντα έπρεπε να έχει την τελευταία κουβέντα και να δείξει ότι ήθελε να δείξει...κάπου εδώ η κουβέντα για το θέμα τελειώνει...επειδή έχετε δίκιο θα συζητηθεί απ την ομάδα συντονισμού για τη μονιμότητα του μπαν..αυτά...ας μη γεμίζουμε το νήμα για το τρειλ με άλλα σχόλια περί αυτού...θα καθαρίζει ο Χαρούλης άδικα :lol:

byron
19/03/2024, 19:15
Γιατί ρε φίλε όταν σε ρωτάει κάποιος που ακόμα φοβάται την μηχανή , πως στρίβω με σώμα ή με τιμόνι και του απαντάς για Trailbraking είναι το ίδιο με το να ρωτήσει ο νέος τι πρώτη μηχανή να πάρω και να του λες K6.
Ευθύνεσαι αν το ακολουθήσει ποινικά αστικά ? ΟΧΙ
Ηθικά όμως δεν είναι σωστό να παροτρύνεις κάποιον με ΛΑΘΟΣ (έχει την σημασία του και αυτό στην πορεία της υπόθεσης , αν τα έλεγε σωστά κανείς δεν θα του έλεγε κάτι προφανώς) συμβουλές.
Αλλά ξαναλέμε το μπαν δεν έπεσε για αυτό, το μπαν έπεσε για την συμπεριφορά, τα αφηγήματα και τις υπόνοιες για τον Χούντρα. Που δεν έχουν βάση.

Και πως ξέρεις πως ήταν λάθος; Το συμπεραίνεις από τι; Από το σφάξιμο κάποιων post επειδή είναι "επικίνδυνα" ;
Τι θα πεί παροτρύνεις τον νέο να κάνει με λάθος τρόπο trail braking? Καταλαβαίνουμε τι λέμε; Αν ο νέος ψάχνει απαντήσεις σε τέτοια θέματα, αντι να μάθει τα βασικά, η ηθική ευθύνη δεν βαραίνει αυτόν που του λέει πως γίνεται, αλλά τον ίδιο που δεν έχει συναίσθηση των προτεραιοτήτων που πρέπει να έχει και μπαίνει σε κουβέντες ναχαμενα λεγαμε. Μαθήματα οδήγησης δια αλληλογραφίας δεν υπάρχουν φίλε μου. Το οτι ο Marquez μπορεί να κάνει trail braking στο apex, δεν σημαίνει πως κάνει λάθος επειδή εγώ που θα το δοκιμάσω θα τσακιστώ. Και του Χούντρα τον τρόπο να ακολουθήσω, πάλι θα τσακιστώ επειδή δεν γνωρίζω βασικά πράγματα. Και με τα CSS που τελειωναν οι αναβάτες, τσακίζονταν και χοντρά, επειδή νόμιζαν πως με 6 ώρες μάθημα θα γράψουν 1:25 στο pdf. Αλίμονο δλδ αν ο καθένας στηρίζει την ακεραιότητα του στις διαδικτυακές συζητήσεις.

Θα πω παλι το μόνιμο ban ήρθε σαν αποτέλεσμα της μη αποδοχής της κόκκινης απ τον ίδιο και έφτιαξε δεύτερο λογαριασμό για να έρθει να κάνει το κομμάτι του...μπορούσε να δεχτεί την κόκκινη και να τελειώσει εκεί το θέμα...αλλά όχι έκανε ακριβώς ότι έκανε και στην κουβέντα έπρεπε να έχει την τελευταία κουβέντα και να δείξει ότι ήθελε να δείξει...κάπου εδώ η κουβέντα για το θέμα τελειώνει...επειδή έχετε δίκιο θα συζητηθεί απ την ομάδα συντονισμού για τη μονιμότητα του μπαν..αυτά...ας μη γεμίζουμε το νήμα για το τρειλ με άλλα σχόλια περί αυτού...θα καθαρίζει ο Χαρούλης άδικα :lol:

Η μονιμότητα ή όχι ενός ban, δεν βασίζεται στο αν θα κάνει κάποιος "το κομμάτι" του, αλλά με την γενικότερη παρουσία σε ένα forum. Ούτε εσένα γνωρίζω προσωπικά, ούτε τον George. Αυτό που γνωρίζω όμως, είναι πως η παρουσία του είναι/ήταν πάντα θετική, με σοβαρά post και χωρίς ερειστικό υφάκι. Και πολύ έχει διαβάσει, και πολύ έχει δοκιμάσει αυτά που διαβάζει. Οπότε, το αποκαλείς κάποιον ημιμαθή επειδή οι γνώσεις του έρχονται σε αντίθεση με το δικό σου riding manual, δεν νομίζω πως προσφέρει επίσης θετικό στην συζήτηση. Και ακόμα περισσότερο όταν πέφτει και μια αστεία κατηγορία πως τα post του George μπαίνουν για click bait.

Τέλος πάντων, καλό θα είναι να ξανασκεφτείτε την απόφαση σας. Τα σοβαρά μέλη με γνώσεις που έχουν διάθεση να μοιραστούν και να συζητήσουν συνήθως σπανίζουν. Οπότε οι δεύτερες ευκαιρίες καλό είναι να υπάρχουν για να προχωράμε παρακάτω με την ίδια διάθεση που είχαμε όταν μπήκαμε στο moto.gr

harris_x
19/03/2024, 19:24
Και πως ξέρεις πως ήταν λάθος; Το συμπεραίνεις από τι; Από το σφάξιμο κάποιων post επειδή είναι "επικίνδυνα" ;
Τι θα πεί παροτρύνεις τον νέο να κάνει με λάθος τρόπο trail braking? Καταλαβαίνουμε τι λέμε; Αν ο νέος ψάχνει απαντήσεις σε τέτοια θέματα, αντι να μάθει τα βασικά, η ηθική ευθύνη δεν βαραίνει αυτόν που του λέει πως γίνεται, αλλά τον ίδιο που δεν έχει συναίσθηση των προτεραιοτήτων που πρέπει να έχει και μπαίνει σε κουβέντες ναχαμενα λεγαμε. Μαθήματα οδήγησης δια αλληλογραφίας δεν υπάρχουν φίλε μου. Το οτι ο Marquez μπορεί να κάνει trail braking στο apex, δεν σημαίνει πως κάνει λάθος επειδή εγώ που θα το δοκιμάσω θα τσακιστώ. Και του Χούντρα τον τρόπο να ακολουθήσω, πάλι θα τσακιστώ επειδή δεν γνωρίζω βασικά πράγματα. Και με τα CSS που τελειωναν οι αναβάτες, τσακίζονταν και χοντρά, επειδή νόμιζαν πως με 6 ώρες μάθημα θα γράψουν 1:25 στο pdf. Αλίμονο δλδ αν ο καθένας στηρίζει την ακεραιότητα του στις διαδικτυακές συζητήσεις.

Η μονιμότητα ή όχι ενός ban, δεν βασίζεται στο αν θα κάνει κάποιος "το κομμάτι" του, αλλά με την γενικότερη παρουσία σε ένα forum. Ούτε εσένα γνωρίζω προσωπικά, ούτε τον George. Αυτό που γνωρίζω όμως, είναι πως η παρουσία του είναι/ήταν πάντα θετική, με σοβαρά post και χωρίς ερειστικό υφάκι. Και πολύ έχει διαβάσει, και πολύ έχει δοκιμάσει αυτά που διαβάζει. Οπότε, το αποκαλείς κάποιον ημιμαθή επειδή οι γνώσεις του έρχονται σε αντίθεση με το δικό σου riding manual, δεν νομίζω πως προσφέρει επίσης θετικό στην συζήτηση. Και ακόμα περισσότερο όταν πέφτει και μια αστεία κατηγορία πως τα post του George μπαίνουν για click bait.

Τέλος πάντων, καλό θα είναι να ξανασκεφτείτε την απόφαση σας. Τα σοβαρά μέλη με γνώσεις που έχουν διάθεση να μοιραστούν και να συζητήσουν συνήθως σπανίζουν. Οπότε οι δεύτερες ευκαιρίες καλό είναι να υπάρχουν για να προχωράμε παρακάτω με την ίδια διάθεση που είχαμε όταν μπήκαμε στο moto.gr

Βύρωνα δεν έχεις άδικο.

Ο Γιώργος πέραν του ο,τι έγινε προχθές δεν είχε προκαλέσει ποτέ οπότε το ban του δεν είναι πλέον μόνιμο.

byron
19/03/2024, 19:34
Βύρωνα δεν έχεις άδικο.

Ο Γιώργος πέραν του ο,τι έγινε προχθές δεν είχε προκαλέσει ποτέ οπότε το ban του δεν είναι πλέον μόνιμο.

Merci. :beer:
Συνήθως, έως πάντα δεν παρεμβαίνω υπέρ κάποιου. Δεν είδα καν όλο το thread. Απλά νομίζω πως ένα μόνιμο ban είναι ακραίο και σίγουρα δεν αξιζει στον George.

Εδώ δεν έφαγε μόνιμο ban ο Trooper που έλεγε πως ακόμα και αν δεις επιγραφή SCANIA φάτσα κάρτα την ώρα που στρίβεις, ΔΕΝ πατάς φρενα στη στροφή... :tooth::tooth:

harris_x
19/03/2024, 19:35
Συνήθως, έως πάντα δεν παρεμβαίνω υπέρ κάποιου. Δεν είδα καν όλο το thread. Απλά νομίζω πως ένα μόνιμο ban είναι ακραίο και σίγουρα δεν αξιζει στον George.

Εδώ δεν έφαγε μόνιμο ban ο Trooper που έλεγε πως ακόμα και αν δεις επιγραφή SCANIA φάτσα κάρτα την ώρα που στρίβεις, ΔΕΝ πατάς φρενα στη στροφή... :tooth::tooth:

OldMan
20/03/2024, 13:52
Συνήθως, έως πάντα δεν παρεμβαίνω υπέρ κάποιου.

Ναι μωρη προξενητρα, το ξερουμε..:smokin:

byron
20/03/2024, 14:24
Ναι μωρη προξενητρα, το ξερουμε..:smokin:

Αντώνιε, υπερβάλλεις... :smokin:

451648

TROOPER
20/03/2024, 19:12

Α...μπηκε και το ΚΑΠΗ Πειραια να μας μιλησει για το tb στις σκαλες :bawl:

νεοσσός
20/03/2024, 19:38
Μπράβο για την αναθεώρηση και την ελαστικότητα. Είμαι υπέρ του να δικαιολογούμε ή να συγχωρούμε πράξεις που δεν εκφράζουν το σύνολο της προσωπικότητας κάποιου.

Έχοντας υπάρξει πολλά χρόνια συντονιστής σε άλλα forum, αλλά και διαχειριστής, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη, οπότε δικαιολογώ και τη συντονιστική ομάδα για την προσοχή που δείχνει. Ειδικά τον administrator που ενδέχεται να έχει και νομικές συνέπειες, αν βρεθεί κανένας άκαμπτος να κάνει καταγγελία για κάτι που αναρτήθηκε. Έχει τύχει μέχρι να πάει αυτόφωρο ιδιοκτήτης δικτυακού τόπου, όχι forum, αλλά search engine (!), επειδή κάποιος τον κατήγγειλε για μερικά από τα link που έδινε. Έμεινε μερικές μέρες κρατητήριο, διαπομπεύτηκε και χάλασε η φήμη του ως επαγγελματία και τελικά κατάλαβαν ότι δεν μπορούσε να έχει κάθε λεπτό έλεγχο στο τι ανεβάζει κάποιος και φυσικά τον αθώωσαν. Η ζημιά όμως είχε γίνει, ηθική και επαγγελματική.

Επιτρέψτε μου όμως να εστιάσω και στην άλλη πλευρά. Το ωραίο με τις διαδικτυακές κοινότητες είναι ότι φέρνει κοντά ανθρώπους διαφορετικής κατάρτισης, εξειδίκευσης, εμπειρίας, επειδή έχουν κάποια κοινά ενδιαφέροντα. Σε ένα forum λοιπόν είχαμε σοβαρό θέμα, επειδή κι εκείνο είχε υποενότητα πολιτικής συζήτησης, παρόλο που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο του forum. Υπήρχαν φανατισμένοι, κάποιοι με συμφέροντα, άλλοι ίσως από έμφυτη επιθετικότητα, άλλοι τρολάρανε τους πωρωμένους για χαβαλέ. Υπήρχαν λοιπόν κάποια άτομα με συστηματικά κακή συμπεριφορά σε νήματα πολιτικής, που ενίοτε επεκτεινόταν και αλλού, αφού είχαν δημιουργηθεί αντιπαλότητες. Αναφέρομαι σε χρήστες με πολυετή παρουσία στο forum και συμμετοχή με χιλιάδες μηνύματα. Οπότε έπεφταν διαδοχικά οι ποινές, γινόταν εβδομαδιαίο ban, μετά μηνιαίο, κλασσικά κάποιοι έκαναν δεύτερους λογαριασμούς που είτε εντόπιζε ο αυτόματος troll stopper, είτε καταλαβαίναμε από τη συμπεριφορά και τον τρόπο γραφής που αργά ή γρήγορα έβγαινε στη φόρα. Σκεφτόμασταν λοιπόν για μόνιμο ban ενός ατόμου, μέχρι που ένας συντονιστής που αυτή τη στιγμή διαπρέπει στην Ε.Ε. στις πολιτικές επιστήμες, γυρνάει και μας εξηγεί τι συνέπειες μπορεί να έχει για ένα άτομο ο κοινωνικός αποκλεισμός. Και μάλιστα για άτομο που έχει αποδείξει ότι δεν έχει ισορροπημένη συμπεριφορά, άρα έχει αυξημένη πιθανότητα να αισθανθεί απομονωμένος, αποξενωμένος και να οδηγηθεί μέχρι στην αυτοκτονία. Είχαμε και άτομα που απειλούσαν με καταγγελίες ή βία, αλλά αυτό είναι λιγότερο επικίνδυνο. Το χειρότερο είναι με εκείνους που θα στραφούν εναντίον του εαυτού τους, μόλις τους αποκλείσει μόνιμα μία κοινότητα, στην οποία αφιερώνουν μεγάλο μέρος της ζωής τους.

BLiTzER
20/03/2024, 20:22
Και μάλιστα για άτομο που έχει αποδείξει ότι δεν έχει ισορροπημένη συμπεριφορά, άρα έχει αυξημένη πιθανότητα να αισθανθεί απομονωμένος, αποξενωμένος και να οδηγηθεί μέχρι στην αυτοκτονία.

Win-win. Και για το φόρουμ και για την ανθρωπότητα.

Nostradamus
20/03/2024, 20:26
Με εσένα μόλις φτιάξεις το μοτοσακο πρέπει να πιούμε ένα καφέ να δω αν υπάρχεις όντως.. Δεν μπορεί..

harris_x
20/03/2024, 20:34

peterTHErider
20/03/2024, 21:54

Κακό.
Κάποιοι άνθρωποι χρήζουν απλά βοήθειας.

Creeper
20/03/2024, 22:27
Κακό.
Κάποιοι άνθρωποι χρήζουν απλά βοήθειας.

Χωρίς να θέλω να το βαρύνω γιατί μου αρέσει που εκτονώνεται η φάση, νομίζω οτι δυνητικά όλοι θα μπορούσαμε να χρήζουμε βοήθειας, είμαστε άνθρωποι και όλες οι μέρες είναι διαφορετικές. Ελπίζω να ξαναδούμε το φιλαράκι από Ξάνθη, νομίζω οτι δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό έτσι και αλλιώς.

CorpseAlive
20/03/2024, 22:33
Κανένας δεν αναφέρθηκε στον Rage ως προβληματικό άτομο.
Και προφανώς ο Blitzer αστειεύεται , πάμε παρακάτω μην διυλίζουμε τον κώνωπα.
Πιστεύω όλοι μας μπορούμε να αντέξουμε μία μέρα χωρίς αναίτια μανούρα.

peterTHErider
20/03/2024, 22:38
Κανένας δεν αναφέρθηκε στον Rage ως προβληματικό άτομο.
Και προφανώς ο Blitzer αστειεύεται , πάμε παρακάτω μην διυλίζουμε τον κώνωπα.
Πιστεύω όλοι μας μπορούμε να αντέξουμε μία μέρα χωρίς αναίτια μανούρα.

Λίγα ποστ πριν μας έλεγες για την ευαισθησία που πρέπει να έχουμε στις συμβουλές μας μην πάρουμε κάποιον άνθρωπο στον λαιμό μας και τώρα κάνουμε χαβαλέ για την περίπτωση αυτοκτονίας.
Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

doctor_john
20/03/2024, 22:40
Χωρίς να θέλω να το βαρύνω γιατί μου αρέσει που εκτονώνεται η φάση, νομίζω οτι δυνητικά όλοι θα μπορούσαμε να χρήζουμε βοήθειας, είμαστε άνθρωποι και όλες οι μέρες είναι διαφορετικές. Ελπίζω να ξαναδούμε το φιλαράκι από Ξάνθη, νομίζω οτι δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό έτσι και αλλιώς.

Δυνητικά; :lol:

Creeper
20/03/2024, 22:44
Δυνητικά; :lol:

Κάτσε τελειώσαμε και ένα δημοτικό, να μη το δείξουμε;;;:lol:
"Εν δυνάμει " λοιπόν.
Boom!
Ειρήνη ημίν, καληνύχτα μάγκες.

peterTHErider
20/03/2024, 22:45
Κάτσε τελειώσαμε και ένα δημοτικό, να μη το δείξουμε;;;:lol:

Α εσύ είσαι σπουδαγμενος... :p

CorpseAlive
20/03/2024, 22:49
Λίγα ποστ πριν μας έλεγες για την ευαισθησία που πρέπει να έχουμε στις συμβουλές μας μην πάρουμε κάποιον άνθρωπο στον λαιμό μας και τώρα κάνουμε χαβαλέ για την περίπτωση αυτοκτονίας.

Δείξε μου που υπάρχει προτροπή εδώ μέσα αυτοκτονίας.

Αλλιώς ανακάλεσε άμεσα το σχόλιο.

peterTHErider
20/03/2024, 22:52
Δείξε μου που υπάρχει προτροπή εδώ μέσα αυτοκτονίας.

Αλλιώς ανακάλεσε άμεσα το σχόλιο.

Είπα εγώ για προτροπή?
Δεν είναι όλα τα θέματα για πλακιτσες. Ένα από αυτά θεωρώ πως είναι η περίπτωση αυτοκτονίας.μπορει και να κάνω λάθος.
Εσύ τι πιστεύεις?

CorpseAlive
20/03/2024, 22:58
Είπα εγώ για προτροπή?
Δεν είναι όλα τα θέματα για πλακιτσες. Ένα από αυτά θεωρώ πως είναι η περίπτωση αυτοκτονίας.μπορει και να κάνω λάθος.
Εσύ τι πιστεύεις?

Λες ότι έλεγα για την ευαισθησία στις συμβουλές οδήγησης και το συνέκρινες με την περίπτωση αυτοκτονίας.
Σε ρώτησα αν υπάρχει κάπου τέτοια ''συμβουλή'' ή κάποια προτροπή και εγώ έκανα χαβαλέ.
Μετά μου γυρίζεις την μπιφτέκα και λες δεν είναι όλα αστεία κλπ.
Με είδες να αστειεύομαι εγώ κάπου? Ειπα προφανώς το πόστ του Μπλίτζερ το έγραψε για αστείο και προφανώς δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει νέος καβγάς.
Επέλεξες , λοιπόν , να ξεκινήσεις μαζί μου.
Τελευταία φορά , πες μου που αστειεύτηκα προσωπικά εγώ που με έκανες Call out ή που υπάρχει προτροπή για αυτοκτονία ή συμβουλή για κάτι τέτοιο ή ανακάλεσε άμεσα.

νεοσσός
20/03/2024, 22:58
Όσοι ξέρουμε τον Πλίτσερ, γνωρίζουμε ότι αυτό που γράφει είναι 100% για πλάκα. Αν τον γνωρίσετε από κοντά θα δείτε ότι είναι μια χαρά παιδί.

Η μανούρα γίνεται για να κρατήσουν το ενδιαφέρον σου Χάρη και να μείνεις στο forum. :p

451652

CorpseAlive
20/03/2024, 22:59
Όσοι ξέρουμε τον Πλίτσερ, γνωρίζουμε ότι αυτό που γράφει είναι 100% για πλάκα. Αν τον γνωρίσετε από κοντά θα δείτε ότι είναι μια χαρά παιδί.

Η μανούρα γίνεται για να κρατήσουν το ενδιαφέρον σου Χάρη και να μείνεις στο forum. :p

451652

Mission accomplished και σήμερα.