Σύνδεση

View Full Version : Φιλτρα HiFlo

asxetost
20/03/2024, 12:59
Ξέρει κανείς αν τα HiFlo φίλτρα αέρα είναι όντως κοντά στο μαμά όπως ισχυρίζονται;

harris_x
20/03/2024, 15:32
Ξέρει κανείς αν τα HiFlo φίλτρα αέρα είναι όντως κοντά στο μαμά όπως ισχυρίζονται;

είτε είναι είτε όχι, μια χαρά είναι.

δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσεις το μαμα

o teos
20/03/2024, 15:36
Είναι πολύ καλά φίλτρα αντίστοιχα των μαμά και τα μαμά δε τα φτιάχνει η Honda η yamaha Aprilia κλπ..έχουν πιστοποίηση και τα προτείνουν αρκετοί κατασκευαστές αν δεν μπορείς να βρεις το ΟΕΜ

asxetost
20/03/2024, 15:52
Θενκς, πιο πολύ ρώτησα γιατί ξέρω οτι κάποια είναι πιο ελεύθερα.
Πένα, θα το δοκιμάσω, τεφαρίκι πράμα :beer:

katsar
20/03/2024, 16:05
καλημέρα.
Για του αέρα δεν γνωρίζω αλλά έχω βάλει δεκάδες φορές φίλτρο λαδιού της συγκεκριμένης εταιρίας , ε αφού τσουλάει ακόμα νομίζω όλα καλά :wave2:
Αν δεν είχα πλενόμενο φίλτρο αέρα το πιο πιθανό είναι πως θα έβαζα αυτό και όχι να ψάχνω τα ''Yamaha'' όπως σου έγραψαν και πιο πάνω.

asxetost
20/03/2024, 16:36
καλημέρα.
Για του αέρα δεν γνωρίζω αλλά έχω βάλει δεκάδες φορές φίλτρο λαδιού της συγκεκριμένης εταιρίας , ε αφού τσουλάει ακόμα νομίζω όλα καλά :wave2:
Αν δεν είχα πλενόμενο φίλτρο αέρα το πιο πιθανό είναι πως θα έβαζα αυτό και όχι να ψάχνω τα ''Yamaha'' όπως σου έγραψαν και πιο πάνω.

Ναι, ούτε λόγος :beer:

doctor_john
20/03/2024, 17:04
Μήπως έχεις εύκαιρο το λινκ που λέει πως είναι ίδια με τα oem;

asxetost
20/03/2024, 17:52

Αν πηγαίνει σε μένα, μπορώ να παραθέσω λινκ σε site εμπόρου που αναφέρει οτι μπορεί να αντικαταστήσει το αυθεντικό.

labrosDR800
20/03/2024, 18:00
Θενκς, πιο πολύ ρώτησα γιατί ξέρω οτι κάποια είναι πιο ελεύθερα.

Για τα hiflo μηχανικοί έχουν αναφέρει ότι είναι λίγο πιο ελεύθερα απο τα oem.

Tsber
20/03/2024, 18:12

Καλησπέρα Γιάννη, είχε υπεραναλυθεί κάποια στιγμή το θέμα σε φόρουμ της Kawasaki, η HiFlo ήταν επίσημος προμηθευτής και ουσιαστικά έδινε ένα μέρος της παραγωγής των ίδιων φίλτρων στην Kawasaki για rebranding, δηλαδή πώληση με το σήμα της.

Η διαφορά δηλαδή ήταν μόνο η συσκευασία και η υψηλότερη τιμή του rebranded προϊόντος.

Φίλε asxetost για το Er να ξέρεις ότι χρειάζεσαι μόνο το σφουγγαράκι και όχι και το πλαστικό πλαίσιο στο οποίο κάθεται (πωλούνται σετάκι ή μόνο το φίλτρο).

Αν τραβήξεις από το airbox την "κασέτα" στην οποία μπαίνει το φίλτρο αέρος, κανονικά υπάρχει ήδη το πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται.

Το φίλτρο αέρος HiFlo μόνο του το έπαιρνα γύρω στα 7 ευρώ και το άλλαζα κάθε χρόνο χωρίς πρόβλημα και χωρίς καθαρίσματα κλπ πριν βάλω το ελευθέρας της DNA.

Και επειδή μπορεί να αναρωτιούνται και άλλοι, το HiFlo αν και παραπέμπει στο high flow δεν είναι παρά η ονομασία της εταιρίας και δεν σημαίνει ότι όλα τα φίλτρα που παράγει είναι υψηλότερης ροής.

Tsber
20/03/2024, 18:16
Για τα hiflo μηχανικοί έχουν αναφέρει ότι είναι λίγο πιο ελεύθερα απο τα oem.

Κάποια συγκεκριμένα ναι, αλλά όχι όλα, για παράδειγμα για το Er υπάρχει το κανονικό που προσφέρει rebranded και η Kawasaki αλλά και ένα βελτιωμένης ροής:

Featuring high performance tri-fibre filtration media for optimum filtration, high capacity, and improved oil flow:

https://www.hiflofiltro.com/catalogue/model/1378

asxetost
20/03/2024, 19:25
Καλησπέρα Γιάννη, είχε υπεραναλυθεί κάποια στιγμή το θέμα σε φόρουμ της Kawasaki, η HiFlo ήταν επίσημος προμηθευτής και ουσιαστικά έδινε ένα μέρος της παραγωγής των ίδιων φίλτρων στην Kawasaki για rebranding, δηλαδή πώληση με το σήμα της.

Η διαφορά δηλαδή ήταν μόνο η συσκευασία και η υψηλότερη τιμή του rebranded προϊόντος.

Φίλε asxetost για το Er να ξέρεις ότι χρειάζεσαι μόνο το σφουγγαράκι και όχι και το πλαστικό πλαίσιο στο οποίο κάθεται (πωλούνται σετάκι ή μόνο το φίλτρο).

Αν τραβήξεις από το airbox την "κασέτα" στην οποία μπαίνει το φίλτρο αέρος, κανονικά υπάρχει ήδη το πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται.

Το φίλτρο αέρος HiFlo μόνο του το έπαιρνα γύρω στα 7 ευρώ και το άλλαζα κάθε χρόνο χωρίς πρόβλημα και χωρίς καθαρίσματα κλπ πριν βάλω το ελευθέρας της DNA.

Και επειδή μπορεί να αναρωτιούνται και άλλοι, το HiFlo αν και παραπέμπει στο high flow δεν είναι παρά η ονομασία της εταιρίας και δεν σημαίνει ότι όλα τα φίλτρα που παράγει είναι υψηλότερης ροής.

Ναι ναι το έχω υπ'όψιν!
Ευχαριστώ άλλη μια φορά όλους.
Ήθελα να μαι κάπως σίγουρος γιατί μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω δεν θέλω πιο ελεύθερο φίλτρο, πονάμε στα μίγματα, μην τα ξαναλέμε:cry:

lykourgi
20/03/2024, 20:07
Εγώ έχω διαφορετική εμπειρία από τους προηγούμενους.
Έχω δοκιμάσει δύο φίλτρα αέρα Hiflo στο ΧΤ (δύο τεμάχια από τον ίδιο κωδικό). Και τα δύο δεν είχαν σωστή εφαρμογή στο φιλτροκούτι, με αποτέλεσμα να αγοράσω το original Yamaha, το οποίο κουμπώνει σφιχτά και χωρίς μπόσικα στην θέση του.

SeniorCanardo
21/03/2024, 11:30
Και εγώ τα χρησιμοποιώ σε διαφορετικά μηχανάκια, δεν είχα θέμα ποτέ.

Προσέχεις την σωστή εφαρμογή, το τακτικό καθάρισμα και την σωστή λίπανση.

doctor_john
21/03/2024, 13:36
Ναι ναι το έχω υπ'όψιν!
Ευχαριστώ άλλη μια φορά όλους.
Ήθελα να μαι κάπως σίγουρος γιατί μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω δεν θέλω πιο ελεύθερο φίλτρο, πονάμε στα μίγματα, μην τα ξαναλέμε:cry:
Τα υγρά του ψυγείου είναι δείκτης τώρα που ζεσταίνει ο καιρός.

asxetost
21/03/2024, 14:28
Τα υγρά του ψυγείου είναι δείκτης τώρα που ζεσταίνει ο καιρός.

Άσε γιατί θα τα αλλάξω όλα και από αναλώσιμα υγρά, θα πλερώ τι να κάνω μπας και το βοηθήσω.

doctor_john
21/03/2024, 16:30
Ναι μην αγχώνεσαι, την στάθμη στο δοχείο πληρωσης να έχεις υπόψιν συχνά.

asxetost
24/03/2024, 18:33
Και εγώ τα χρησιμοποιώ σε διαφορετικά μηχανάκια, δεν είχα θέμα ποτέ.

Προσέχεις την σωστή εφαρμογή, το τακτικό καθάρισμα και την σωστή λίπανση.

Αν θέλεις μιας και μιλάς σε άσχετο να αναλύσεις λίγο για το καθάρισμα και την λίπανση, εγώ μέχρι τώρα γνώριζα οτι αυτά τα χάρτινα φίλτρα τα πετάς μετά από ένα χρόνο και βάζεις άλλο.

Tsber
24/03/2024, 18:56
Αν θέλεις μιας και μιλάς σε άσχετο να αναλύσεις λίγο για το καθάρισμα και την λίπανση, εγώ μέχρι τώρα γνώριζα οτι αυτά τα χάρτινα φίλτρα τα πετάς μετά από ένα χρόνο και βάζεις άλλο.

Τα σφουγγαράκια σαν το δικό σου θέλουν λάδωμα και μπορούν να πλυθούν - φυσηθούν αν βρωμίσουν πολύ, κυρίως σε εκτός δρόμου εφαρμογές.

Στην περίπτωσή σου και ανάλογα με τη χρήση αν το αλλάζεις μία φορά τον χρόνο με καινούργιο δεν χρειάζεται φύσημα - καθάρισμα, μόνο σε ειδικές συνθήκες, αρκεί να είναι λαδωμένο και τοποθετημένο σωστά.

asxetost
24/03/2024, 19:22
Όταν λέμε λαδωμένο; Ψάχνω για λιπαντικό φίλτρου αέρα;

harris_x
24/03/2024, 19:24
Ρε παιδιά;

Δε πήρε εντουρο ο άνθρωπος...

asxetost
24/03/2024, 19:29
Ρε παιδιά;

Κοίτα, μετά την τελευταία λασποβροχή πριν κανα μήνα που την έφαγα όλη- γιατί είμαι από τους βλαμμένους που κυκλοφορούν οτι και να γίνεται- μπορεί και να αναθεωρούσες!:lol:

Tsber
24/03/2024, 20:02
Ρε παιδιά;

Διευκρινίζω όμως στο ποστ από γενικά για τα σφουγγαρένια, στην κανονική χρήση με τη δική του μοτοσικλέτα :D

Asxetost τα HiFlo έρχονται λαδωμένα με το σωστό τρόπο (όχι παπάρα), θα το καταλάβεις εύκολα όταν ακουμπήσεις την επιφάνεια του φίλτρου.

Παρόλα αυτά αναλόγως συνθηκών αποθήκευσης και μεταφοράς μπορεί να ξεραθεί και να χρειαστεί λίγο λαδάκι.

Αν σου αφήνει τα δάχτυλα έστω και λίγο λαδωμένα είναι εντάξει.

Edit: Το σπρέι θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε αν χρειαστεί να το καθαρίσεις πάντως...

SeniorCanardo
26/03/2024, 09:51
Ρε παιδιά;

Γενική συμβουλή έδωσα.
Το "καλύτερο φίλτρο, είναι το καθαρό φίλτρο".
Μετά τα είπε ωραία ο Παντελής.

Από την άλλη, δεν είναι κάποιοι μήνες που κάποιος εδώ μέσα είχε να καθαρίσει το φίλτρο τόσο καιρό που βρήκε κρούστα από πάνω επιπέδου "μπεσαμέλ" και αφού την καθάρισε μας έλεγε τι ωραία που πήγαινε η μοτό.
(Δεν θυμάμαι ποιος και για τι μηχανή μιλούσε).

Επίσης δεν ξέρω που και πως κυκλοφορεί ο καθένας, αλλά το δικό μου φίλτρο τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά από 1-2 μήνες και ανάλογα τα χιλιόμετρα, καθαρό δεν το λες και μιλάμε για αστική, περι-αστική χρήση.
Αν παίξει και καμιά εξόρμηση σε παραλία ή καμιά βόλτα σε επαρχιακούς με χωματόδρομους δεξιά και αριστερά, κάνα νησάκι, το φίλτρο καθαρίζεται το συντομότερο δυνατόν μετά τη βόλτα.

Τώρα ο καθένας στο μοτέρι του ας κάνει ότι θέλει.

asxetost
26/03/2024, 10:12
Γενική συμβουλή έδωσα.
Το "καλύτερο φίλτρο, είναι το καθαρό φίλτρο".
Μετά τα είπε ωραία ο Παντελής.

Από την άλλη, δεν είναι κάποιοι μήνες που κάποιος εδώ μέσα είχε να καθαρίσει το φίλτρο τόσο καιρό που βρήκε κρούστα από πάνω επιπέδου "μπεσαμέλ" και αφού την καθάρισε μας έλεγε τι ωραία που πήγαινε η μοτό.
(Δεν θυμάμαι ποιος και για τι μηχανή μιλούσε).

Επίσης δεν ξέρω που και πως κυκλοφορεί ο καθένας, αλλά το δικό μου φίλτρο τους καλοκαιρινούς μήνες, μετά από 1-2 μήνες και ανάλογα τα χιλιόμετρα, καθαρό δεν το λες και μιλάμε για αστική, περι-αστική χρήση.
Αν παίξει και καμιά εξόρμηση σε παραλία ή καμιά βόλτα σε επαρχιακούς με χωματόδρομους δεξιά και αριστερά, κάνα νησάκι, το φίλτρο καθαρίζεται το συντομότερο δυνατόν μετά τη βόλτα.

Τώρα ο καθένας στο μοτέρι του ας κάνει ότι θέλει.

Μπεσαμέλ ε;:touched::p
Πω πω, αν δεν κάνω λάθος στο δικό μου που είναι και ντυμένο έχω να λύνω και να δένω μέχρι να ξεθάψω το φιλτροκούτι.......Φτού!
Ευχαριστώ για τον χρόνο!

Tsber
26/03/2024, 10:20
Πω πω, αν δεν κάνω λάθος στο δικό μου που είναι και ντυμένο έχω να λύνω και να δένω μέχρι να ξεθάψω το φιλτροκούτι.......Φτού!
Ευχαριστώ για τον χρόνο!

Ο σχεδιασμός και η πρόσβαση στο airbox είναι εξαιρετικός αφού, προφανώς, αφαιρέσεις το ντεπόζιτο.

Σε αυτή την περίπτωση να προσέξεις πολύ με το σωληνάκι παροχής καυσίμου και το κλιπσάκι του, προσεκτικό άνοιγμα και δέσιμο και να βεβαιωθείς ότι είναι ασφαλισμένο για να μην έχεις απρόοπτα με διαρροές.

Επίσης αν θέλεις μόνο να αλλάξεις το φίλτρο αέρος μπορείς απλά να ανασηκώσεις και να γύρεις προσεκτικά το ντεπόζιτο στο πλάι αφού το ξεβιδώσεις, χωρίς καν να λύσεις την παροχή καυσίμου για να είσαι πιο σίγουρος.

asxetost
26/03/2024, 11:30
Ο σχεδιασμός και η πρόσβαση στο airbox είναι εξαιρετικός αφού, προφανώς, αφαιρέσεις το ντεπόζιτο.

Σε αυτή την περίπτωση να προσέξεις πολύ με το σωληνάκι παροχής καυσίμου και το κλιπσάκι του, προσεκτικό άνοιγμα και δέσιμο και να βεβαιωθείς ότι είναι ασφαλισμένο για να μην έχεις απρόοπτα με διαρροές.

Επίσης αν θέλεις μόνο να αλλάξεις το φίλτρο αέρος μπορείς απλά να ανασηκώσεις και να γύρεις προσεκτικά το ντεπόζιτο στο πλάι αφού το ξεβιδώσεις, χωρίς καν να λύσεις την παροχή καυσίμου για να είσαι πιο σίγουρος.

Εντωμεταξύ αυτά τα σωληνάκια 18ετίας δεν θέλουν και τσαμπουκάδες... Μάλλον θα τα αντικαταστήσω και αυτά.
Μάνι μάνι θα αγόραζα καινούριο κινέζικο με αυτά και με αυτά:bawl:
Αν είναι τόσο επιτακτική ανάγκη η καθαριότητα του φίλτρου ανά κάποια διαστήματα τι να κάνω, να το κάνω, αλλιώς κάθε ένα χρόνο πέταμα και γειά σας.:wave2:

SeniorCanardo
26/03/2024, 11:44
Ευχαριστώ για τον χρόνο!

Μην τρελαίνεσαι, αλλά δεδομένου ότι το πήρες μεταχειρισμένο και αν δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι το συνεργείο που το πήγες επιμελήθηκε του θέματος, ρίξε μια ματιά για να κοιμάσαι ήσυχος.
Πάρε και ένα βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=VBDfkdPpBF8

:hmm::hmm::hmm: Καθαρό?

451844

Tsber
26/03/2024, 11:45
Εντωμεταξύ αυτά τα σωληνάκια 18ετίας δεν θέλουν και τσαμπουκάδες... Μάλλον θα τα αντικαταστήσω και αυτά.
Μάνι μάνι θα αγόραζα καινούριο κινέζικο με αυτά και με αυτά:bawl:
Αν είναι τόσο επιτακτική ανάγκη η καθαριότητα του φίλτρου ανά κάποια διαστήματα τι να κάνω, να το κάνω, αλλιώς κάθε ένα χρόνο πέταμα και γειά σας.:wave2:

Το ίδιο προσεκτικός πρέπει να είσαι με το συγκεκριμένο σωληνάκι / κλιπσάκι είτε είναι παλιό, είτε είναι καινούργιο και ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

asxetost
26/03/2024, 11:57
Μην τρελαίνεσαι, αλλά δεδομένου ότι το πήρες μεταχειρισμένο και αν δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι το συνεργείο που το πήγες επιμελήθηκε του θέματος, ρίξε μια ματιά για να κοιμάσαι ήσυχος.
Πάρε και ένα βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=VBDfkdPpBF8

:hmm::hmm::hmm: Καθαρό?

451844

Δεν το έχω πάει συνεργείο επί τούτου αλλά σε φίλο μηχανικό εν αποστρατεία που δέχθηκε να το "φιλοξενήσει" λίγο στο γκαράζ του, γιατί έχω φάει τα μούτρα μου και από αγορά μεταχειρισμένου ξανά και από συνεργεία επί συνεργείων- και προτάσεις από αδερφικούς φίλους 1-2- που κοροϊδεύανε.
Δεν θα πω για τους υπόλοιπους δράκους που έχει βρει μέχρι στιγμής, για να σταματήσω λίγο το off topic το μόνο που θα σου πω είναι ότι στη θέση του φίλτρου αέρα είχαν τοποθετήσει κάποιο αφρολέξ από καναπέ:plaf:

doctor_john
26/03/2024, 11:59
Ότι αλλάζεις να το σημειώνεις με ημερομηνία στο βιβλίο του.

SeniorCanardo
26/03/2024, 12:07
Δεν θα πω για τους υπόλοιπους δράκους που έχει βρει μέχρι στιγμής, για να σταματήσω λίγο το off topic το μόνο που θα σου πω είναι ότι στη θέση του φίλτρου αέρα είχαν τοποθετήσει κάποιο αφρολέξ από καναπέ:plaf:
Αν είναι από διθέσιο καναπέ καλά είναι, από μπαουλοντίβανο δεν κάνει σου κόβει άλογα:bawl:.

Πέρα από την πλάκα, better late, than never.

Mastrojohnny
26/03/2024, 16:20
Ρε αδερφέ ασχετοστ απο τη μια παίρνεις μεταχειρισμένο μηχανακι εικοσαετιας και περιμενεις να μη τριζει τιποτα και να εχει φρενα μοτοτζιπι και αναρτησεις ολινς χρυση σειρα. Απο την αλλη ψαχνεις διαρκωε φανταστικες λυσεις σε ανυπαρκτα προβληματα που βγαζεις απ το μυαλο σου. Σου λεει ο ενας πως μπαινει το φιλτρο ωχ πως θα φτασω στο φιλτροκουτι λες και τα φίλτρα μπαινοβγαινουν μονα τους. Σου λεει ο αλλος να κουμπωσεις σωστα το σωληνακι και το βγαζεις μαπα και αχρηστο. Αμα γουστάρεις και μπορεις αλλαξε και όλο το μηχανακι καινουργιο και ζητα και εγγυηση. Οι προηγουμενοι ομως που το ειχαν γιατι δεν αλλαξαν σωληνακι βενζινης και στροφαλο και πιστονια για καλο και για κακο;

Δε λεω ορι είναι κακο να ρωτας καλο ειναι αλλα αμα το μηχανακι σου ειναι απλα και σωστα συντηρημενο κανε μια ωραία βολτα σε εναν ωραιο δρομο με ωραιο καιρο χωρις να σκεφτεσαι το σωληνακι της βενζίνης και ίσως βρεις και κατι θετικο στην υποθεση μοτοσικλετα και οχι μονο μιρλα.

asxetost
26/03/2024, 17:45
Ρε αδερφέ ασχετοστ απο τη μια παίρνεις μεταχειρισμένο μηχανακι εικοσαετιας και περιμενεις να μη τριζει τιποτα και να εχει φρενα μοτοτζιπι και αναρτησεις ολινς χρυση σειρα. Απο την αλλη ψαχνεις διαρκωε φανταστικες λυσεις σε ανυπαρκτα προβληματα που βγαζεις απ το μυαλο σου. Σου λεει ο ενας πως μπαινει το φιλτρο ωχ πως θα φτασω στο φιλτροκουτι λες και τα φίλτρα μπαινοβγαινουν μονα τους. Σου λεει ο αλλος να κουμπωσεις σωστα το σωληνακι και το βγαζεις μαπα και αχρηστο. Αμα γουστάρεις και μπορεις αλλαξε και όλο το μηχανακι καινουργιο και ζητα και εγγυηση. Οι προηγουμενοι ομως που το ειχαν γιατι δεν αλλαξαν σωληνακι βενζινης και στροφαλο και πιστονια για καλο και για κακο;

Δε λεω ορι είναι κακο να ρωτας καλο ειναι αλλα αμα το μηχανακι σου ειναι απλα και σωστα συντηρημενο κανε μια ωραία βολτα σε εναν ωραιο δρομο με ωραιο καιρο χωρις να σκεφτεσαι το σωληνακι της βενζίνης και ίσως βρεις και κατι θετικο στην υποθεση μοτοσικλετα και οχι μονο μιρλα.

Έγινε αδερφάκο, λυπάμαι που σε κούρασα. Καλό απόγευμα.

harris_x
26/03/2024, 18:01

το υφάκι προς τι;

αν σε ενόχλησε/κούρασε κάτι, αλλάζεις θέμα και πας σε άλλο.

telegonos
26/03/2024, 18:24
Έγινε αδερφάκο, λυπάμαι που σε κούρασα. Καλό απόγευμα.

Για να σε βοηθήσει να αλλάξεις λίγο σκέψη προς το καλύτερο ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ στα λέει, γιατί ΕΣΥ κουράζεσαι χωρίς λόγο, όχι ο φίλος που στα έγραψε.

Κατά τα άλλα, καλοτάξιδο από εμένα.

Mastrojohnny
27/03/2024, 00:40
το υφάκι προς τι;

αν σε ενόχλησε/κούρασε κάτι, αλλάζεις θέμα και πας σε άλλο.

Έχεις δίκιο τα έγραφα απο το κινητό και ακούγονται κάπως. Δεν είμαι καλός στο μπλα μπλα και ο ασχετοστ είναι συμπαθης πάντως.

harris_x
27/03/2024, 06:55
Έχεις δίκιο τα έγραφα απο το κινητό και ακούγονται κάπως. Δεν είμαι καλός στο μπλα μπλα και ο ασχετοστ είναι συμπαθης πάντως.
:beer: