Σύνδεση

View Full Version : Στραβά όχι ... αλλά σπασμένα σίγουρα

stefanos
22/03/2024, 09:19
Με λίγα λόγια έμεινα χωρίς μηχανάκι.
Μιλάμε για το SH300i του 09 που χρησιμοποιώ καθημερινά για τις μετακινήσεις μου.
Γυρνάω λοιπόν από τη δουλειά βραδάκι , και εκεί στα τούνελ ,στο καινούργιο κομμάτι της Ποσειδώνος ΜΠΑΜ.
Μπλοκάρισε για μια στιγμή μόνο ευτυχώς και με την φόρα, βγήκα στην άκρη χωρίς να προλάβουν να με φάνε τα αυτοκίνητα.
Να μην γράφω σεντόνια το παράτησα, κατάφερα και βγήκα από αυτή τη μαλακία κλειστό αυτοκινητόδρομο που δεν έχει ΚΑΜΙΑ έξοδο, και το μάζεψα το βράδυ με οδική.
Άνοιγμα στο πεζοδρόμια την άλλη μέρα και τα αποτελέσματα:

451716

Πίσω τροχαλία κομματάκια,

451715

Και αντίστοιχα σπασμένο "ψαλίδι"...

Το οποίο "ψαλίδι" βέβαια είναι η αριστερή κάσα του κινητήρα και για να αλλαχτεί πρέπει να διαλύσω όλο τον κινητήρα.
Και όλα αυτά σε μηχανάκι 14 χρονών με 130κ χιλιόμετρα...
Μια περιουσία σε ανταλλακτικά και αρκετά μεροκάματα:cry:
Με βλέπω με κινέζικο

Bowleno
22/03/2024, 09:41
Αουτς.....:uplate:
Όντως πιο φτηνά θα σου έρθει καινούργιος Κινέζος παρά να επισκευάσεις αυτό
...

Tsber
22/03/2024, 09:50
Ευτυχώς που η ζημιά είναι μόνο υλική, δυστυχώς όμως είναι μεγάλη και είναι πάντα κρίμα όταν συμβαίνουν τέτοιες στραβές :(

Ζύγισέ τα και δες τι συμφέρει πιο πολύ να κάνεις και ποτέ ξανά τέτοια.

ΟΚΤΑΝΙΟ
22/03/2024, 09:58
Κανα μεταχειρω μοτερ ισως?

DoctoR_k6
22/03/2024, 10:19
Τι μ@λακια ζημιά είναι αυτή ρε συ...
Έχω καταστρέψει και γω πολλούς ιμάντες/καμπάνες αλλά εκεί πίσω δεν το έχω ξαναδεί.
Ήταν το μαμά ή είχε αλλαχθεί με κάνα αφτερ?

Coyote.V
22/03/2024, 10:45
Αφού δεν έπεσες με το μπλοκάρισμα όλα καλά, θα τη βρεις την άκρη. :(

leftos
22/03/2024, 10:50
Να μην είχε αλλαχτεί ποτέ Στέφανε;
Τα χλμ είναι αρκετά αλλά τα χρόνια για αλουμίνιο είναι περισσότερα και ίσως εκεί ευθύνεται η γήρανση υλικού.
Το ψαλίδι έχει πειραχτεί; Η απλά το καβούκι της μετάδοσης;

Panos76
22/03/2024, 11:05
451716

451715

Το οποίο "ψαλίδι" βέβαια είναι η αριστερή κάσα του κινητήρα και για να αλλαχτεί πρέπει να διαλύσω όλο τον κινητήρα.
Με βλέπω με κινέζικο

To crank case από ότι είδα (https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle/300-SCOOTER/SH/2009/SH3009/Engine/LEFT-CRANKCASE-COVER/17KTW9I1/E__1000/1/15852) έχει κομπλέ καινούριο κάτω από 400€ (με το ΦΠΑ) .

Δεν ξέρουμε τι άλλο θα χρειαστεί, αλλά αξίζει να κάνεις μία σούμα είτε με καινούρια είτε με μτχ ανταλλακτικά ή και συνδυαστικά και βλέπεις.

Το ερώτημα είναι σε τι οφείλεται αυτό;;

DoctoR_k6
22/03/2024, 11:13
To crank case από ότι είδα (https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle/300-SCOOTER/SH/2009/SH3009/Engine/LEFT-CRANKCASE-COVER/17KTW9I1/E__1000/1/15852) έχει κομπλέ καινούριο κάτω από 400€ (με το ΦΠΑ) .

Δεν ξέρουμε τι άλλο θα χρειαστεί, αλλά αξίζει να κάνεις μία σούμα είτε με καινούρια είτε με μτχ ανταλλακτικά ή και συνδυαστικά και βλέπεις.

Κατσε ρε συ...αυτο (https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle/300-SCOOTER/SH/2009/SH3009/Engine/CRANKCASE/17KTW9I1/E__1400/1/15852)δεν ειναι?
Δεν θελει το καλυμμα.
Επισης και αυτο το πιατελο που εσπασε πανακριβο!!

Bowleno
22/03/2024, 11:14

Κι εμένα μου έκανε εντύπωση, δείχνει αμελή συντήρηση αλλά επειδή ο Στέφανος δεν είναι αυτό που λέμε "απλός χρήστης μοτό" μάλλον για γήρανση υλικού μου κάνει όπως ειπώθηκε πιο πάνω. Αφού δεν υπήρξαν σωματικές συνέπειες, πάλι καλά...

Panos76
22/03/2024, 11:26
Κατσε ρε συ...αυτο (https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle/300-SCOOTER/SH/2009/SH3009/Engine/CRANKCASE/17KTW9I1/E__1400/1/15852)δεν ειναι?
Δεν θελει το καλυμμα.
Επισης και αυτο το πιατελο που εσπασε πανακριβο!!

Ναι έκανα λάθος στο Link και έβαλα το κάλυμμα αλλά η τιμή είναι σωστή - 467.88 € με ΦΠΑ καινούριο κομπλέ.

@Δημήτρη έχω δει sh 150 delivery - νεότερο μοντέλο αλλά με παραπλήσια km - και δεν έχει κάνει κιχ.

Δυστυχώς απλά έτυχε :(

panavour
22/03/2024, 11:51
Τα μεταλλα,ας πανε στον διαολο,ΕΣΥ νασαι καλα,που δεν τσακιστηκες μ αυτο που εγινε.Ειχες ΑΓΙΟ.:wave2:

Dimos35
22/03/2024, 12:06
Το ευχάριστο σε αυτή την ιστορία είναι ότι δεν έπαθες τίποτα.

Στα υπόλοιπα, δεν έχω δει ή ξανακούσει τέτοια περίπτωση είτε σε SH είτε σε οποιοδήποτε άλλο scooter, πάρα πολύ περίεργο μου κάνει όλο αυτό.
Το γήρανση υλικού να το καταλάβω αν ήταν καμιά πενηνταριά χρόνια, σε μηχανάκι του 09 δεν μπορώ να το δεχτώ.

Εύχομαι καλά ξεμπερδέματα.:beer:

doctoras
22/03/2024, 12:07
Στέφανε μάζεψε ότι στοιχεία έχεις και απευθυνσου στον αντιπρόσωπο ή εισαγωγέα και αν συναντήσεις άρνηση, στην Honda απευθείας

Με ερωτήματα όπως μπορεί να γίνει τετοια αστοχία σε μηχανάκι που συντηρείται ανελλιπώς και πως μια τετοια αστοχία μπορεί ή όχι να θεωρηθεί μη ασφαλές για την μεταφορά ανθρώπου.

Ρωτά κανα δικηγόρο πως μπορεί να συνταχθεί κάτι τέτοιο ειτε και τον συνήγορο του καταναλωτή

Πραγματικά σταθηκες τυχερός

motojojo
22/03/2024, 12:16
Πάλι καλα δεν χτύπησες, αυτό έχει σημασία.

Αυτά δεν είναι πάντα και τόσο τυχαία. Μια ρωγμή να ειχε δημιουργηθεί κάποτε για οποιοδήποτε λόγο ε κάποια στιγμή θα καταρεύσει. Αυτη η στιγμή ηταν στη συγκεκριμενη διαδρομή.

Τρακαρισμένα υπάρχουν και πόσο κοστίζουν; Αν βρισκόταν "τροπετάκι" ίσως μόνο έτσι αξιζει να επισκευαστεί. Ή το ιδιο μτχ και κρατάς αυτό σαν δότη.
Ιδανικά όμως.....κάτι πιο σύγχρονο.

SeniorCanardo
22/03/2024, 12:58
Φθηνά την γλύτωσες σωματικά, μάλλον όχι και τόσο φθηνά από πλευράς επισκευής. :(
Τουλάχιστον πιάνουν τα χέρια σου και θα γλυτώσεις από τα λύσε, δέσε.

Υπάρχει πιθανότατη να είχε λασκάρει κάτι εκεί, από τα "γκάπα-γκούμπα" στις λακκούβες, να πήρε τζόγους και να τα έκανε όλα "ταναπού";:confused:

OldMan
22/03/2024, 14:04
Μη γκρινιαζεις ρε Πατερα..

Το καρε του αξονα δεν επαθε τπτ..

stefanos
22/03/2024, 17:24
Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράσταση:lol:.
Επί των σχολίων για το τι μπορεί να έγινε και που οφείλεται ,το πιθανότερο είναι ότι τα χρόνια και τα χιλιόμετρα έβαλαν το χεράκι τους.
Εν μέρει φταίει και ο παλιμπαιδίζων αναβάτης η ευθεία οι τέσσερις λωρίδες, η καινούργια άσφαλτος...
Τα πράγματα σπάνε όταν πιέζονται παραπάνω.
Τέλος πάντων, το μηχανάκι δεν είχε και καμιά εμπορική αξία πλέον, κινητήρες κομπλέ υπάρχουν, συνήθως χωρίς τη μετάδοση, πράγμα που κάνει την επιλογή ασύμφορη οικονομικά.
Να το δώσω για ανταλλακτικά δεν μου πάει.
Το πιθανότερο είναι να πάρω κάσες μεταχειρισμένες και να το φτιάξω σιγά σιγά σιγά σιγά.
Με κίνδυνο βέβαια να γίνω θαμώνας στο Σαρακάκη και να μου πάει ακόμα ακριβότερα.
Θα δούμε.

rainmike
22/03/2024, 17:49
Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράσταση:lol:.
Επί των σχολίων για το τι μπορεί να έγινε και που οφείλεται ,το πιθανότερο είναι ότι τα χρόνια και τα χιλιόμετρα έβαλαν το χεράκι τους.
Εν μέρει φταίει και ο παλιμπαιδίζων αναβάτης η ευθεία οι τέσσερις λωρίδες, η καινούργια άσφαλτος...
Τα πράγματα σπάνε όταν πιέζονται παραπάνω.
Τέλος πάντων, το μηχανάκι δεν είχε και καμιά εμπορική αξία πλέον, κινητήρες κομπλέ υπάρχουν, συνήθως χωρίς τη μετάδοση, πράγμα που κάνει την επιλογή ασύμφορη οικονομικά.
Να το δώσω για ανταλλακτικά δεν μου πάει.
Το πιθανότερο είναι να πάρω κάσες μεταχειρισμένες και να το φτιάξω σιγά σιγά σιγά σιγά.
Με κίνδυνο βέβαια να γίνω θαμώνας στο Σαρακάκη και να μου πάει ακόμα ακριβότερα.
Θα δούμε.

Φιλαρακι περαστικα,αφου εισαι καλα αυτο εχει σημασια.
Χοντρη ζημια στα καλα καθουμενα.
Βρες κανα μικρο μηχανακι να τη βολεψεις οσο εισαι χωρις αυτο και εγω αυτο κανω:)

telegonos
22/03/2024, 20:40
Με λίγα λόγια έμεινα χωρίς μηχανάκι.
Μιλάμε για το SH300i του 09 που χρησιμοποιώ καθημερινά για τις μετακινήσεις μου.
Γυρνάω λοιπόν από τη δουλειά βραδάκι , και εκεί στα τούνελ ,στο καινούργιο κομμάτι της Ποσειδώνος ΜΠΑΜ.
Μπλοκάρισε για μια στιγμή μόνο ευτυχώς και με την φόρα, βγήκα στην άκρη χωρίς να προλάβουν να με φάνε τα αυτοκίνητα.
Να μην γράφω σεντόνια το παράτησα, κατάφερα και βγήκα από αυτή τη μαλακία κλειστό αυτοκινητόδρομο που δεν έχει ΚΑΜΙΑ έξοδο, και το μάζεψα το βράδυ με οδική.
Άνοιγμα στο πεζοδρόμια την άλλη μέρα και τα αποτελέσματα:

451716

451715

Με βλέπω με κινέζικο

Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Εχω δει να έχουν γίνει μύλος μέσα, φυτίλια ιμάντες εννοείται, βαριατόρ με τα τοιχώματα ανάμεσα στις μπίλιες να έχουν γίνει αόρατα, φυγοκεντρικά πίσω να μην έχει μείνει τίποτα όρθιο στις σιαγώνες, εχω δει να έχει καταρρεύσει η τσιμούχα στον άξονα του μοτέρ και να έχουν γίνει όλα λούτσα στο λάδι, ή τα ρουλεμάν στον άξονα του μειωτήρα να έχουν πλήρως εξαφανιστεί μέχρι που ο άξονας να έχει φάει και το καπάκι του μειωτήρα από την μεριά του τροχού, αλλά τέτοια κατάρρευση που πήρε σβάρνα και το εξωτερικό τοίχωμα, όχι.

Ετσι ξαφνικά έγινε έτσι; Δεν προειδοποιούσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά; Ούτε σφύριζε, ούτε έκανε σαν ντέφι, τίποτα;

Αντί για όλα αυτά που σκέφτεσαι, μπορείς απλά να πας να στο κολλήσουν-συμπληρώσουν, δεν είναι καμιά σπουδαία δουλειά, κι ούτε καν χρειάζεται να βγει-λυθεί το μοτέρ-ψαλίδι από το πλαίσιο.

Τα κινούμενα μέρη τα αλλάζεις με καινούρια, μαμά ή κανά κιτάκι π.χ. malossi-polini να πάει και πιο γρήγορα, και είναι έτοιμο χωρίς να ξοδευτείς υπερβολικά με τα άλλα σχέδια που σκέφτεσαι, ούτε να πάρει αιώνες σε χρόνο. Ρώτα και στο εμπόριο για αφτερμαρκετ π.χ. bike alert για τα εξαρτήματα, ρώτα εδω Κοντοπούλου&Σια (https://www.imantas.gr/) για ιμάντα mitsuboshi και τσέκαρε-άλλαξε ρουλεμάν στον μειωτήρα, γιατί μια προαίσθηση την έχω, από εκεί σου προέκυψε η ζημειά.

stefanos
22/03/2024, 23:11
Για να είμαι ειλικρινής καμιά προειδοποίηση, θόρυβος, κραδασμός τίποτα.
Είχα ήδη αγοράσει ιμάντα μπίλιες κλπ γιατί ήταν ώρα για το σέρβις αλλά δεν πρόλαβα.
Καμπάνα σιαγόνες και κάποια ρουλεμάν είχαν αλλαχτεί στα 70κ.
Το κόλλημα το σκέφτηκα αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και άλλα ραγίσματα και σπασίματα εκτός από το κομμάτι που έφυγε.
Θέλει καθάρισμα και ψάξιμο.
Προς το παρόν δεν υπάρχει χώρος και χρόνος να ασχοληθώ.

sapila racing
23/03/2024, 08:36
Μεγαλη ζημιά και ετσι οπως εγινε ηταν πολυ επικινδυνο.
Ευτυχως που δεν επαθες τιποτα εσυ τουλαχιστον!

telegonos
09/04/2024, 18:57
Μιλώντας για πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί.

Σκούτερ beverly 250. O οδηγός του το έφερε φορτωτική γιατί όπως είπε ''εκεί που πήγαινε, σταμάτησε να πηγαίνει'' και ''μαλλον έχει κόψει ιμάντα''.

Ο ιμάντας, παραδόξως, δεν είχε κοπεί, είχαν γίνει όμως άλλα:

452148

452149

452150

452151

452152

Σκόρπισε το φυγοκεντρικό, και τριβόντουσαν τα αλουμινένια μπράτσα στην καμπάνα. Καθώς τριβόντουσαν, από την θερμότητα το αλουμίνιο υγροποιόταν, και κόλλαγε στις γύρω επιφάνειες, ενώ έτρεχε και προς το κάτω μέρος του θαλάμου. Διακρίνεται ο ''σταλαγμίτης'' στο υλικό που είχε σχηματιστεί. Στο εσωτερικό της καμπάνας, αυτό που φαίνεται, δεν είναι είναι φάγωμα της καμπάνας, είναι υλικό που έχει κολλήσει στην εσωτερική της επιφάνεια.

Στην ερώτηση προς τον οδηγό, πως και δεν κατάλαβε κάτι, απάντησε ''δεν ακουγόταν τίποτα''

stefanos
10/04/2024, 13:49
Εκπληκτικό, πρέπει να πατινάριζε συνέχεια και σίγουρα δεν πήγαινε μία.:eyepop:

toyar
10/04/2024, 13:54
Μπορεί επάξια να πει...το ελιωσα