View Full Version : Κίνα VS ALL!
Υπονοείτε ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να αγοράσουν ένα κινέζικο μηχανάκι προκειμένου να περνάν ευχάριστα την ώρα τους μαστορεύοντας.?
Οσο χρόνο και να 'χουμε σαν συνταξιούχοι, το να κατσαβιδιάζεις καινούριο μηχανάκι δεν λέει.......... :bawl::bawl:
basilis_k6
25/03/2024, 12:44
τα σημερινά κινέζικα (cfmoto/benelli/voge) βγάζουν χαζά πραγματάκια συγκριτικά που θέλουν συχνότερα επίβλεψη απο τον αντιπρόσωπο? ναι βγάζουν, όπως θα έβγαζε ο κάθε νεοεισερχόμενος στην αγορά
τα σημερινά κινέζικα (cfmoto/benelli/voge) αντέχουν? οσο μιλάμε για τα κύρια brand τους, υπάρχουν ενδείξεις οτι στα πρώτα 100k δε χρειάστηκαν κατι σοβαρό άξιο αναφοράς.
υπάρχει μια διαφορά στη φιλοσοφία κατασκευης που ουσιαστικά είναι η ίδια με ολα οσα αγοράζουμε πλεον αλλα δεν θελουμε να το πιστεψουμε η να εξαπλωθει στο χωρο της μοτοσυκλέτας.
πριν πολλα χρονια αγοραζες μια τηλεοραση σονυ απο φοιτητης και την πεταγες λιγο πριν τη συνταξη. αγοραζες ψυγειο και το πηγαινες μετα απο 20 χρονια στο χωριο που μαλλον δουλευει ακομα. αγοραζες αμαξι και το πεταγες μονο επειδη εκαιγε πολυ η δεν εβρισκες ανταλλακτικα 30 χρονια αργοτερα. το ίδιο και τα ρουχα η τα επιπλα.
μετα ηρθε ο καπιταλισμος και αργοτερα ο καταναλωτισμος. οι εταιρείες δεν θελουν ουτε να πουλανε προιόντα που κρατανε 3 γενιές ουτε να ασχολουνται με επισκευη και ανταλλακτικα. χαλασε? παρε αλλο. Αυτο βεβαια εριξε τις τιμες τους. Τωρα εχουμε μια αντιστροφη στις τιμες. ενω παραμενουν προιόντα που ειναι για λιγα χρονια χρησης, οι τιμες ανεβαινουν. οι κινέζοι σε ολες τις βιομηχανίες που μπηκαν ακολουθησαν τη ιδια τακτικη (οχι οι κορεατες, μην μπερδευτουμε). φθηνο προιόν, πολύ καλα specs, μικρη διάρκεια ζωης. αυτο ακριβως ομως κανουν πλεον ΚΑΙ οι υπόλοιποι. ριχνουν την ποιοτητα κατασκευης γιατι απλα ΔΕΝ συμφερει.
Οι κινεζοι λοιπον στην εισοδο τους, η μαλλον στην εξαπλωση τους γιατι βγαζουν μοτοσυκλέτες 2-3 δεκαετιες τωρα, στην παγκόσμια αγορά κατασκευάζουν μοτοσυκλέτες με οση ποιοτητα θα χρειαστεί ο αναβατης για 10 χρονια, με το αντιστοιχο τίμημα, δινοντας τους ομως ολα τα μικρα μπλιμπλικια που θελει να απολάυσει σημερα. ο κινέζος θα βαλει ηλεκτρικη ζελατινα και ας χαλασει 1 στις 5 μετα απο 7-8 χρονια. δεν τον ενδιαφέρει. ξερει οτι ουτε τον αγοραστη του κινέζικου σημερα τον ενδιαφέρει. ξερει οτι αυριο αυτο θα κανουν και οι αλλοι. ο ιαπωνας ΔΕΝ το κανει σημερα. γιατι δεν θελει να χαλασει ουτε αυτη η μια ζελατινα. αρα δεν τη βαζει καθολου. ενα συστημα ζελατινας κανει για τον κινεζο 50 ευρω. ο ιαπωνας αν το εβαζε θα εκανε 300 ευρω. γιατι αν το εβαζε ΔΕΝ θα χαλαγε ουτε σε 15 χρονια. το κανει λοιπον στο πολυ ακριβο μοντελο που κοστιζει 20κ ευρω.
μεσα σε μια μοτοσυκλέτα υπαρχουν 700-800 εξαρτηματα. ενα σωληνακι καυσιμου για africa μπορει να εχει αξια 20 ευρω. ενα αντιστοιχο για το voge 300 θα εχει 3 ευρω. η honda θελει να αλλαξεις αυτο το σωληνακι το πολύ μια φορα μεχρι να πεταξεις τη μηχανη. η voge θελει να δουλεψει 5 χρονια. Αυτη η διαφορά ειναι που κάνει τις μοτοσυκλέτες τοσο ανισες σε εξοπλισμο και τιμη και ας φαινεται παραδοξο ο κινεζος να τα "δινει ολα" και φθηνοτερα.
αν αυριο ο κινέζος αποφασισει να βγαλει μια ρεπλικα του 1300gs και να εχει ακριβως την ιδια ποιοτητα και τον ιδιο εξοπλισμο, η τιμη θα ειναι παραπλησια της bmw. αποτελεσμα? ολοι θα παρουν την bmw. η μικρη διαφορά τιμης λογω της κινεζικης κατασκευης, χερια, φοροι κτλ, δεν θα ειναι αρκετη να στειλει εκει τον αγοραστη. αρα οι κινέζοι για αρκετα χρονια ακομα θα παιζουν με το vfm και την χαμηλη τιμη και οι υπολοιποι με μερικη παραγωγη εξαρτηματων ( η και ολικη για μερικα μοντελα) στην ασια για να κρατανε χαμηλα σχετικα τις τιμες και ψηλα την κερδοφορία.
δεν ειναι τυχαιο που ενω οι κινέζοι εφαγαν ενα 20% απο τις πωλησεις μοτοσυκλετων, ΟΛΟΙ οι μεγαλοι κατασκευαστες εχουν κερδη. ειδικα οι ευρωπαιοι κανουν ρεκορ κερδων. η honda, που ειναι και η φιρμα που οι κινέζοι τρωνε μεγαλυτερο κομματι των πωλησεων της ( αφου ακομα δεν βγαζουν ανταγωνιστη για multiv4, 1290 κτλ αλλα για cb500) ειναι σε μια χρυση εποχη αντιστοιχη με τις εποχες του 70-80-90. Κάθε νεο μοντελο της γινετε best seller και σε οποια κατηγορία εβαλε το χερι της πηρε την πρωτια άνετα.
συνεπως... γιατι εγραψα σεντονι, η επιλογη μιας κινεζικης μηχανης δεν ειναι πλεον θεμα "μηπως μου χαλασει" η "μήπως ειναι για πεταμα σε 3 χρονια". Είναι ακριβως οτι και το κινέζικο κινητο σου που ειναι μιση τιμη απο το samsung. Δεν θα γεράσετε μαζι. Αν αυτο θελεις παρε κατι αλλο. Αν σε ενδιαφέρει να το πουλησεις οσο το αγορασες παρε κατι αλλο. Αν θες να παρεις πολύ μοτοσυκλέτα για τα λεφτα που δινεις ομως ειναι πολυ καλη επιλογη. Αν θες να εχεις αυτο που εχει ο γειτονας αλλα δεν εχεις λεφτα να το παρεις, παρε το αντιστοιχο κινέζικο να το χαρεις σημερα και οχι να μαζευεις λεφτα 5 χρονια να παρεις το ίδιο με του γειτονα. Αν τωρα σου χαλασει και ενα διακοπτης ή η τρομπα καει σε 20κ χλμ μην τα βαψεις μαυρα. δεν εκανες κακη επιλογη ουτε πηρες "λεμονι".
Αναμεσα στον φθηνο καλο κινεζο και τον ακριβο καλύτερο ιαπωνα/ ευρωπαιο υπαρχουν μοτοσυκλέτες που ειναι παραλογα ακριβες και απο τους 3. Αν αυτος που παιρνει το voge 300 rally με 4κ πιστευει οτι εκανε κακή αγορά, ας σκεφτεί οτι καποιος δινει 9.400€ για το tracer 7 που είναι ενα mt των 6κ ευρω (πριν μερικα χρονια) με ενα ζευγαρι φωτα και μισο κουστουμι.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΜΑΙ με τιποτα.Η μονη χοντρη προσβολη ειναι να μου πεις ,οτι δεν μπορω να φαω στην καθησιά μου, 3 κιλα προβατινα με την μια.:lol:
εγω βρε μαστορα 3 κιλα θελω μονο για να δοκιμασω αν ψηθηκε...
Μαζί με τα κόκκαλα 3 κιλά; Εδώ ειναι το θέμα κύριοι!
panavour
25/03/2024, 17:33
Mα σου ειπα θα τσιμπησω δεν θα φαω.:lol:
https://youtu.be/kPu2J7mfjSg?si=vSLx3RqsgFuR06Sx
Μαζί με τα κόκκαλα 3 κιλά; Εδώ ειναι το θέμα κύριοι!
Παντα μιλαμε για φιλεταρισμενο μπουτι προβατινας στα καρβουνα.Οποτε 3 κιλα καθαρο.
Εσείς οι από πάνω...είστε σίγουροι ότι ακόμα μιλάμε για κινέζικες μηχανές vs όλων των άλλων; :confused:
Έχουμε και (υποτίθεται....) Σαρακοστή :p
panavour
25/03/2024, 18:04
Εσείς οι από πάνω...είστε σίγουροι ότι ακόμα μιλάμε για κινέζικες μηχανές vs όλων των άλλων; :confused:
Έχουμε και (υποτίθεται....) Σαρακοστή :p
Ενω αμα φας 3 κιλα γαριδες και αλλα 3 καλαμαρακια,εχεις νηστεψει και εχεις βιωσει (με στερηση και νηστεια )το θειο δραμα??Ελληνικη επαρχια μεγαλη παρασκευη μου θυμιζεις μετα τον επιταφιο,που ολοι κανουν επιδρομη στα τσιπουραδικα,αλλα νηστευουν.:lol:
doctoras
25/03/2024, 18:45
Σορυ Βασιλη αλλά ο καπιταλισμός υπήρξε κανα 2 αιώνες πριν την ύπαρξη του κλάδου που συζητάμε.
Η βιομηχανική επανάσταση και η εξέλιξη της τεχνολογίας του 20 αιώνα επιτάχυνε την «ημερομηνία λήξης» προιοντων οικιακής χρήσης.
Ομως δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης σε προιοντα αυτοκίνησης ακριβώς όπως των λευκών συσκευών που καταστρέφουν τα ανταλλακτικά στην 10ετια, Γιατί να εφάρμοζαν οι Κινέζοι
Τετοιες πρακτικες συνήθως κινούνται σε συνεννόηση όπως τα λόμπι ενέργειας. ή όλοι ή κανένας
Σήμερα Κινέζοι και παραδοσιακοί μοιράζονται τους προμηθευτές περιφερειακών τμημάτων είτε ψωνίζοντας από α’β’γ’ διαλογής παρτς
Για το φαινόμενο που ολες οι εταιρείες παρουσιάζουν κερδοφορία που τα τελευταία 2-3 χρόνια οφείλεται κυριως σε υπερτιμολόγηση και συμβαίνει σε όλα τα προιοντα (ποσό μάλλον τις τροφικής αλυσίδας) είναι ερωτήματα που πρέπει να αναρωτηθούν οι άνθρωποι-καταναλωτές ανα την υφήλιο… για το τι πραγματικά χρειάζονται τι ειναι απαραίτητο και που πραγματικά πρέπει να αποδοθούν περισσότεροι πόροι
το tracer 7 κοστίζει 1300 περισσότερα από το γυμνό μοντέλο. Το αν είναι good deal καθορίζεται από την εμπορικότητα του.
Το αν προσωπικά θεωρείς ότι δε το αξίζει, έχει να κάνει με την πρόσωπικη υπόθεση που έλεγα παραπάνω
panavour
25/03/2024, 19:13
Περι ορεξεως ,και δυνατοτητος της τσεπης του καθενος κινεζοκολοκυθοπιττα
Ευτυχως σημερα υπαρχει απλετη πληροφορηση,διαδοση ιδεων,πληροφοριων,τεχνογνωσιας που βοηθα τον εν δυναμει καταναλωτη,αγοραστη,να αποκρυσταλωσει γνωμη και να κανει την αγορα του.
Π.χ. στο ''moto.gr'' που βρισκομαστε πολλοι εχουν μοιραστει τις εμπειριες τους,(θελω να πιστευω με αντικειμενικοτητα ,και με αγνη προθεση) θελοντας να βοηθησουν τους συμφουρμιτες ,σε ενδεχομενη αγορα.
Οποτε για ολους ''εχει ο μπαχτσες'' που λεει και η παροιμια.
Σιγουρα ολες οι μηχανες ''ΔΕΝ'' κανουν για ολους,για πολλαπλους λογους,οικονομικους,κοινωνικους,αισθητικους κλπ.
Υπαρχουν ομως παρα πολλες επιλογες,και ολοι μπορουν να βρουν το ''μοτοσυκλετιστικο τους'' ταιρι.
asxetost
26/03/2024, 07:50
Ρε παιδιά καλά όλα αυτά...
Εγώ που σταμάτησα να τρώω ζωντανά 8 χρόνια τώρα και δεν έφαγα ποτέ προβατίνα, τι κάνω τώρα;;;;;;:cry::look:
ο χρήστης asxetost απομακρύνθηκε από το moto.gr γιατί προσέβαλλε βασικούς νόμους μοτοσυκλετισμού/ταβέρνας
PaNick67
26/03/2024, 07:57
Ρε παιδιά καλά όλα αυτά...
Εγώ που σταμάτησα να τρώω ζωντανά 8 χρόνια τώρα και δεν έφαγα ποτέ προβατίνα, τι κάνω τώρα;;;;;;:cry::look:
Εσυ φιλε μου εισαι asxetos.. :bawl: :bawl:
asxetost
26/03/2024, 07:59
Εσυ φιλε μου εισαι asxetos.. :bawl: :bawl:
Hahahahahahah:evil:
rainmike
26/03/2024, 09:41
Απλα το αφησα εδω,δεν καταλαβαινω την εκρηξη σου :D
451833
CorpseAlive
26/03/2024, 09:43
451833
Το Original , το ορθόδοξο είναι αυτό
451834
Εγώ που σταμάτησα να τρώω ζωντανά 8 χρόνια τώρα
Δεν τα σκοτωνες πριν ρε ωμοφάγε..??
panavour
26/03/2024, 12:21
https://www.tiktok.com/@motomag.gr/video/7349203195417201953
RaGe_Raptor
26/03/2024, 12:27
Είναι κρίμα να λείπει από αυτό το νήμα εκείνος ο αντικειμενικός κινεζόφιλος utuber που βρίσκει αντικειμενικά υψηλότατη ποιότητα κατασκευής σε κάθε κινεζικό μοτοσακο.
Πάντως ένα RE Himalayan (οκ δεν είναι china) θα μου καθόταν κουτί στην καθημερινότητα μου. :bawl:
karellen
26/03/2024, 12:29
Είναι κρίμα να λείπει από αυτό το νήμα εκείνος ο αντικειμενικός κινεζόφιλος utuber που βρίσκει αντικειμενικά υψηλότατη ποιότητα κατασκευής σε κάθε κινεζικό μοτοσακο.
Όχι,έλεος.
asxetost
26/03/2024, 13:02
Δεν τα σκοτωνες πριν ρε ωμοφάγε..??
Ε άμα πιάσουμε και συζήτηση για τη χορτοφαγία σήμερα δε το γλιτώνω το μπαν!
Η σύντομη και μοναδική απάντηση που θα δώσω, είναι όχι μόνο τα σκότωνα, έτσι και δεν είχα πάρει αυτή την απόφαση και πηγαίναμε ταβέρνα σας είχα όλους στα μπριτζολίδια, μετά λόγου γνώσεως!
george.S
26/03/2024, 17:54
Εδώ είστε.....:lol:
https://english.sina.cn/china/2021-02-22/detail-ikftssap8017979.d.html?vt=4
Χορτοφάγοι και κρεατοφαγοι και Κίνα
Καλύπτει όλες τις πτυχές που έχει πάρει το ποστ:lol::lol:
AUFGEBRACHT
26/03/2024, 21:01
Είναι κρίμα να λείπει από αυτό το νήμα εκείνος ο αντικειμενικός κινεζόφιλος utuber που βρίσκει αντικειμενικά υψηλότατη ποιότητα κατασκευής σε κάθε κινεζικό μοτοσακο
Τι σας πείραξε μωρέ ο Αντώνης...εδώ τα βρίσκουν υψηλότατης ποιότητας κατασκευής οι του ειδικού τύπου...και τα ινδικά που καβαλάει, τα ίδια λέει.
panavour
26/03/2024, 21:32
Τι σας πείραξε μωρέ ο Αντώνης...εδώ τα βρίσκουν υψηλότατης ποιότητας κατασκευής οι του ειδικού τύπου...και τα ινδικά που καβαλάει, τα ίδια λέει.
ρε μπας και οντως ειναι καλα????λεω γω τωρα.:bawl::bawl::evil:
Να ξερεις μολις εκανες επικληση στον δευτερο υπερτατο υπερμαχο της Κινας του moto, τον Drakonet. Του εχει κανει δυο reviews o Anton σε μηχανακια του και τον εχει σε μεγαλη υποληψη.
Any time now... :a014:
AUFGEBRACHT
26/03/2024, 21:47
ρε μπας και οντως ειναι καλα????λεω γω τωρα.:bawl::bawl::evil:
Υπάρχει κακό μηχανάκι την σήμερον ημέρα;...και βέβαια κάποια είναι καλά, κάποια είναι πάρα πολύ καλά...αλλά όχι όλα...και δεν έγινε αναφορά στην αξιοπιστία ή την ποιότητα κύλισης...αλλά στην ποιότητα κατασκευής...
Να το πω αλλιώς...τις προάλλες περιεργαζόμουν ένα Zontes 310...μπορεί να είναι ένα άριστο μηχανάκι να το καβαλάς...ποιοτικά όμως...πλαστικά...λεπτομέρειες...κολλήσεις...ε ρε φίλε, δεν το λες υψηλής ποιότητας κατασκευής, ή το κλισέ του ειδικού τύπου "δεν έχει τπτ να ζηλέψει από πιο ακριβές κατασκευές"...
panavour
26/03/2024, 21:47
Να ξερεις μολις εκανες επικληση στον δευτερο υπερτατο υπερμαχο της Κινας του moto, τον Drakonet. Του εχει κανει δυο reviews o Anton σε μηχανακια του και τον εχει σε μεγαλη υποληψη.
Any time now... :a014:
αγαλι-αγαλι γινεται η αγουρίδα μελι.και που εισαι ακομα,εχουνε να δουν,τα ματάκια του κοσμου.θα τριβουν πολλοι τα ματακια τους.:uplate::eyepop::alien::a2::a8::a03:
αγαλι-αγαλι γινεται η αγουρίδα μελι.και που εισαι ακομα,εχουνε να δουν,τα ματάκια του κοσμου.θα τριβουν πολλοι τα ματακια τους.:uplate::eyepop::alien::a2::a8::a03:
Ξεχασες το ΙΔΩΜΕΝ Παναβουρη και χανουμε ποντους αδικα.
... το κλισέ του ειδικού τύπου "δεν έχει τπτ να ζηλέψει από πιο ακριβές κατασκευές"...
:lol:
Πιο συνηθισμένο κλισέ (κλισότερο; :p ) είναι το "μόλις αρχίσει να κινείται, δεν αισθάνεσαι το βάρος του". Χρησιμοποιείται για μοτοσακά παντός πάσης προέλευσης.
Γενικά από vlogs είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα. Κάποιοι προσπαθούν να επαινέσουν αυτό που δοκιμάζουν, ώστε να τους δίνουν συχνά οι αντιπροσωπείες μοντέλα. Στους πολύ διάσημους, δανείζουν για δοκιμές μακράς διαρκείας, κάτι που είναι περισσότερο ένα δώρο για τη διαφήμιση που κάνουν. Σε προϊόντα τεχνολογίας, που είναι πιο προσιτά, χαρίζουν συσκευές και έμμεσα αγοράζουν τα καλά σχόλια. Ο κανόνας "follow the money" φανερώνει την πραγματικότητα.
Νομίζω ότι καλύτερα συμπεράσματα βγάζεις αν συνδυάσεις και απόψεις απογοητευμένων χρηστών που πούλησαν τη μοτοσυκλέτα τους, διότι προσπαθούν να δικαιολογήσουν την επιλογή τους και αναφέρουν τα αρνητικά που βίωσαν.
panavour
26/03/2024, 21:56
Ξεχασες το ΙΔΩΜΕΝ Παναβουρη και χανουμε ποντους αδικα.
το ΙΔΩΜΕΝ,το εβαλα σε εμοτικόν.:eyepop:
το ΙΔΩΜΕΝ,το εβαλα σε εμοτικόν.:eyepop:
Το "εμοτικόν", με τονισμό στη λήγουσα, είναι αρχαΐζουσα γραφή του emoticon; :p
Ως προς το "ίδωμεν", είναι υποτακτική ("ας περιμένουμε να δούμε"), οπότε συνήθως δεν είναι δόκιμος όρος, αν και δεν είναι απαραίτητα λανθασμένος. Στη συνήθη χρήση, περισσότερο ταιριάζει το "οψόμεθα" που σημαίνει "θα δούμε".
https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=954.0
panavour
26/03/2024, 22:10
Πιο συνηθισμένο κλισέ (κλισότερο; :p ) χρησιμοποιειται για μοτοσακά πασης προέλευσης.
fixed
fixed
:a013:
I stand corrected.
panavour
26/03/2024, 22:19
Το "εμοτικόν", με τονισμό στη λήγουσα, είναι αρχαΐζουσα γραφή του emoticon; :p
Ως προς το "ίδωμεν", είναι υποτακτική ("ας περιμένουμε να δούμε"), οπότε συνήθως δεν είναι δόκιμος όρος, αν και δεν είναι απαραίτητα λανθασμένος. Στη συνήθη χρήση, περισσότερο ταιριάζει το "οψόμεθα" που σημαίνει "θα δούμε".
https://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=954.0
εγω ειμαι υπομονετικος,και λεω ας περιμενουμε να δουμε.καποιοι αλλοι βιαζονται να βγαλουν συμπερασματα.Παντως και τα δυο δηλωνουν προσμονή,και οχι απολυτη σιγουριά.
Το χω ξαναγράψει στο φόρουμ.Ιαπωνικο με κορεάτικο/κινεζικό..Στο πρώτο ούτε ροδέλα σκουριασμένη.Στο δεύτερο..αν θέλετε αύριο τραβάω φωτογραφίες:lol:
panavour
26/03/2024, 22:26
Το χω ξαναγράψει στο φόρουμ.Ιαπωνικο με κορεάτικο/κινεζικό..Στο πρώτο ούτε ροδέλα σκουριασμένη.Στο δεύτερο..αν θέλετε αύριο τραβάω φωτογραφίες:lol:
θα μεινεις με τις ασκουριαστες ροδελλες,λοιπον.:lol:
εγω ειμαι υπομονετικος,και λεω ας περιμενουμε να δουμε.καποιοι αλλοι βιαζονται να βγαλουν συμπερασματα.Παντως και τα δυο δηλωνουν προσμονή,και οχι απολυτη σιγουριά.
Τοσα χρονια δε λες να καταλαβεις οτι οι αλλοι ειναι που δε βιαζονται να βγαλουν συμπερασματα. Ακριβως το αντιθετο απο αυτο που λες συμβαινει δηλαδη. Οι αλλοι απλα θελουν να περασουν 5-6 χρονια και να φτασει κανα μηχανακι σε εναν αριθμο χιλιομετρων που να εχει νοημα το να βγαλουμε καποιο στοιχειωδες συμπερασμα.
Δεν πειραζει, προτεινε εσυ σε ολους να παρουν το 500ds επειδη εφτασες στα 20Κ χιλιομετρα και ασε εμας τους βιαστικους να κανουμε λαθος.
panavour
26/03/2024, 22:36
Τοσα χρονια δε λες να καταλαβεις οτι οι αλλοι ειναι που δε βιαζονται να βγαλουν συμπερασματα. Ακριβως το αντιθετο απο αυτο που λες συμβαινει δηλαδη. Οι αλλοι απλα θελουν να περασουν 5-6 χρονια και να φτασει κανα μηχανακι σε εναν αριθμο χιλιομετρων που να εχει νοημα το να βγαλουμε καποιο στοιχειωδες συμπερασμα.
Δεν πειραζει, προτεινε εσυ σε ολους να παρουν το 500ds επειδη εφτασες στα 20Κ χιλιομετρα και ασε εμας τους βιαστικους να κανουμε λαθος.
30κ,και συνεχιζουμε.μην με ζηλευεις.:lol:
30κ,και συνεχιζουμε.μην με ζηλευεις.:lol:
Το προτεινεις σε καθε νημα για καινουριο μηχανακι απο πριν να κλεισεις τα 10Κ οποτε δεν εχει κανενα νοημα η διορθωση σου.
ΙΔΩΜΕΝ :a022:
panavour
26/03/2024, 22:45
Το προτεινεις σε καθε νημα για καινουριο μηχανακι απο πριν να κλεισεις τα 10Κ οποτε δεν εχει κανενα νοημα η διορθωση σου.
ΙΔΩΜΕΝ :a022:
δεν με διαβαζεις καλα,ξαναδιαβασε τα.:a9:
CorpseAlive
26/03/2024, 22:47
Is this a crossover episode ?
panavour
26/03/2024, 22:48
no ,its a station wagon.:bawl:
δεν με διαβαζεις καλα,ξαναδιαβασε τα.:a9:
Βρε ας δουλευε το block στο forum οπως θα επρεπε και δε θα σε ειχα διαβασει ουτε μια φορα, οχι να σε ξαναδιαβαζω κιολας. Αυτη η πουτανα η απαντηση με παραθεση τα γαμαει ολα...
ΙΔΩΜΕΝ
panavour
26/03/2024, 23:53
Βρε ας δουλευε το block στο forum οπως θα επρεπε και δε θα σε ειχα διαβασει ουτε μια φορα, οχι να σε ξαναδιαβαζω κιολας. Αυτη η πουτανα η απαντηση με παραθεση τα γαμαει ολα...
ΙΔΩΜΕΝ
Σου παραθέτω τι έγραφα στα 10000 χλμ.
"Λοιπόν νεωτερα απ' το σέρβις των 10000 χλμ.
Το μηχανάκι δεν έχει κάνει κιχ.Τα πάντα λειτουργούν ως πρέπει, ανάβει με την πρώτη,η μπαταρία είναι πάντα στα 14,2 volt,εν λειτουργία,και γενικώς είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Εχει κοντό γραναζωμα που είναι ιδανικό για τα κιλά μου+αποσκευές,και είναι απόλαυση ροπής στα ορεινά στροφιλικια.Γεμιζει με 6 πολύ δυνατά από τα50-140,και δεν έχει κανένα πρόβλημα στις εθνικές για κάθε είδους προσπέραση, βαρέων οχημάτων.Ταξιδευει άνετα με 140,και είναι και οικονομικό.Στο σέρβις των 10000 αλλάχτηκαν, μπουζί,φίλτρο λαδιού,λάδια, φίλτρο αέρος, φίλτρο βενζίνης,και μια ντιζα συμπλέκτη(αυτή μέσα στην εγγύηση) γιατί άρχισε να κόβεται στην άκρη.Κοστος ανταλλακτικών, 55 ευρώ (τα λάδια δικα μου γιατί βάζω άλλη μάρκα απ' αυτήν που συνιστά η αντιπροσωπεία) και εργασία 95 ευρώ,(έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και συσφίξεις, καθώς και η αντικατάσταση των αναλώσιμων.Μεση κατανάλωση με την οδήγηση μου κυρίως σε δευτερεύον δίκτυο 3,4 λίτρα/100. Συνεχίζεται στα 15000.Οσοι το σκέφτεστε να το πάρετε,μην το σκέφτεστε.ΠΑΡΤΕ το.Η συσταση μου αφορα την συμπεριφορα της μοτοσυκλεττας στον δρομο (οδικα χαρακτηριστικα, φρενα, κρατημα,καταναλωση,αναρτησεις,)και δεν αφορα ακομα την αντοχη της και την αξιοπιστια της διοτι ειναι νωρις σ αυτα τα χιλιομετρα."
Όπως βλέπεις δεν την συνέστησα ακομη ως προς ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.
Σοφόν το σαφές λοιπόν.
Φαντάζομαι τον παππού να έχει παρόμοια κουβέντα το '60 για το τι τρίκυκλο να πάρει, τότε που όλοι έβλεπαν τα ιαπωνικά με δυσπιστία :p
panavour
27/03/2024, 04:43
Φαντάζομαι τον παππού να έχει παρόμοια κουβέντα το '60 για το τι τρίκυκλο να πάρει, τότε που όλοι έβλεπαν τα ιαπωνικά με δυσπιστία :p
Ναι μόνο που οι Γιαπωνέζοι δεν έβγαζαν τρίκυκλα,και επικράτησαν με παπια,και μοτοσυκλέτες.Τα τρίκυκλα τότε ηταν ιδιοκατασκευές με μηχανές απομεινάρια του 2ου παγκόσμιου πολέμου.
Ναι μόνο που οι Γιαπωνέζοι δεν έβγαζαν τρίκυκλα,και επικράτησαν με παπια,και μοτοσυκλέτες.Τα τρίκυκλα τότε ηταν ιδιοκατασκευές με μηχανές απομεινάρια του 2ου παγκόσμιου πολέμου. Ναι το γνωρίζω, του παππού μου το διεκδίκησαν πολλοι Γερμανοί που ερχόντουσαν για τουρισμό στα γύρω χωριά.
rainmike
27/03/2024, 08:27
451886
basilis_k6
28/03/2024, 17:55
δυνατη προταση ο κινεζος. τοσο κανει ενα beverly 400 που κάποιοι πανε και πετανε τα λεφτα τους...
https://motoandbiketv.gr/voge-ds525x-black-knight-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ad%ce%ba%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82/
stefanos
28/03/2024, 18:46
Με πλαίσιο από ατσάλι τύπου QST 500 :confused:
CorpseAlive
28/03/2024, 18:49
Με πλαίσιο από ατσάλι τύπου QST 500 :confused:
Και μηχανή και σίδερα για μπετό σε 1 .
stefanos
28/03/2024, 19:25
Και μηχανή και σίδερα για μπετό σε 1 .
Αυτό το κινέζικο marketing πρέπει να διώχνει τη μισή πελατεία. Ότι να ναι.
mia_zoi_kawa
28/04/2024, 15:04
Σου παραθέτω τι έγραφα στα 10000 χλμ.
"Λοιπόν νεωτερα απ' το σέρβις των 10000 χλμ.
Το μηχανάκι δεν έχει κάνει κιχ.Τα πάντα λειτουργούν ως πρέπει, ανάβει με την πρώτη,η μπαταρία είναι πάντα στα 14,2 volt,εν λειτουργία,και γενικώς είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Εχει κοντό γραναζωμα που είναι ιδανικό για τα κιλά μου+αποσκευές,και είναι απόλαυση ροπής στα ορεινά στροφιλικια.Γεμιζει με 6 πολύ δυνατά από τα50-140,και δεν έχει κανένα πρόβλημα στις εθνικές για κάθε είδους προσπέραση, βαρέων οχημάτων.Ταξιδευει άνετα με 140,και είναι και οικονομικό.Στο σέρβις των 10000 αλλάχτηκαν, μπουζί,φίλτρο λαδιού,λάδια, φίλτρο αέρος, φίλτρο βενζίνης,και μια ντιζα συμπλέκτη(αυτή μέσα στην εγγύηση) γιατί άρχισε να κόβεται στην άκρη.Κοστος ανταλλακτικών, 55 ευρώ (τα λάδια δικα μου γιατί βάζω άλλη μάρκα απ' αυτήν που συνιστά η αντιπροσωπεία) και εργασία 95 ευρώ,(έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και συσφίξεις, καθώς και η αντικατάσταση των αναλώσιμων.Μεση κατανάλωση με την οδήγηση μου κυρίως σε δευτερεύον δίκτυο 3,4 λίτρα/100. Συνεχίζεται στα 15000.Οσοι το σκέφτεστε να το πάρετε,μην το σκέφτεστε.ΠΑΡΤΕ το.Η συσταση μου αφορα την συμπεριφορα της μοτοσυκλεττας στον δρομο (οδικα χαρακτηριστικα, φρενα, κρατημα,καταναλωση,αναρτησεις,)και δεν αφορα ακομα την αντοχη της και την αξιοπιστια της διοτι ειναι νωρις σ αυτα τα χιλιομετρα."
Όπως βλέπεις δεν την συνέστησα ακομη ως προς ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.
Σοφόν το σαφές λοιπόν.
Panavour ήρθε τηλεγράφημα από το Πεκίνο:
ΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΆΡΟΥΝΕ. ΕΣΕΝΑ ΠΟΤΕ.
Ο ΣΎΝΤΡΟΦΌΣ ΣΙ ΤΖΙΠΕΝΓΚ
panavour
28/04/2024, 22:46
Panavour ήρθε τηλεγράφημα από το Πεκίνο:
ΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΆΡΟΥΝΕ. ΕΣΕΝΑ ΠΟΤΕ.
Ο ΣΎΝΤΡΟΦΌΣ ΣΙ ΤΖΙΠΕΝΓΚ
''ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΣΙΝ ΤΖΙΠΕΝΓΚ.ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ''
ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΠΑΝΤΑ Panavour-li, και η συντροφος του στα ταξιδια Voge-tsou-li.:a23:
PortisHead
14/06/2024, 12:21
Ολο και περισσοτερα κινεζικα με πλευριζουν στα φαναρια και μπορω να πω πως εκ πρωτης οψεος ειναι συμπαθητικα.
Εψαξα π.χ. λιγο για το 650 MT και ειδα αυτο :
https://www.car.gr/used-bikes/cfmoto.html?category=15002&condition=used&make=13681&model=21763&pg=2
33 Αγγελιες με πολυ κατω απο 10.000 χλμ.
Εσας θα σας ανησυχουσε αυτο ?
Και τα 800 MT αν και λιγοτερα....ολα με 2-3-4 χιλιαδες χιλιομετρα...
:hmm:
panavour
14/06/2024, 12:41
Ολο και περισσοτερα κινεζικα με πλευριζουν στα φαναρια και μπορω να πω πως εκ πρωτης οψεος ειναι συμπαθητικα.
https://www.car.gr/used-bikes/cfmoto.html?category=15002&condition=used&make=13681&model=21763&pg=2
Καποιοι φαινεται ΔΕΝ βρηκαν αυτο που περίμεναν.Για να παρεις ΚΙΝΕΖΙΚΟ,πρεπει εκτος των αλλων ,να εισαι συνειδητοποιημενος,στου τι να περιμενεις.Καλό το συννεφάκι,αλλα πολλοι πεφτουν αποτομα,και χτυπανε ασχημα.Οι υπολοιποι ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ,μεχρις νεωτέρας.:beer:
PortisHead
14/06/2024, 12:44
Καποιοι φαινεται ΔΕΝ βρηκαν αυτο που περίμεναν.Για να παρεις ΚΙΝΕΖΙΚΟ,πρεπει εκτος των αλλων ,να εισαι συνειδητοποιημενος,στου τι να περιμενεις.Καλό το συννεφάκι,αλλα πολλοι πεφτουν αποτομα,και χτυπανε ασχημα.Οι υπολοιποι ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ,μεχρις νεωτέρας.:beer:
Δεν σε καταλαβα, ειλικρινα.
Τι φανταζεσαι πως περιμεναν και δεν το βρηκαν ?
panavour
14/06/2024, 13:01
Δεν σε καταλαβα, ειλικρινα.
Τι φανταζεσαι πως περιμεναν και δεν το βρηκαν ?
Δεν μπορω να μπω στο μυαλό του καθενός,αλλα ενα πρωτο που μουρχεται στο μυαλό ,ειναι οτι πιθανώς να τους παρεσυρε η ομορφη εμφανιση και η χαμηλη τιμή,και θελουν να πουλησουν πολυ πουλ-μουρ ,στην καφετέρια,με λιγα χρηματα,που σιγουρα ΔΕΝ γινεται.Επισης ισως περιμεναν,λειτουργια και ομαλοτητα κινητηρα και κιβωτιου,επιπεδου ΧΟΝΤΑ,κρατημα επιπεδου ντουκατι,και κτμ 1290,και τουριστικες αρετες επιπεδου ΒΜW 1600.Aβυσσος η ψυχη του καθενος.Η χαμηλη τιμη για πολλους ειναι δέλεαρ,οπως ηταν και γιά μενα,αλλα το κινεζικο ή το ινδικο,θελει πολυ ψαξιμο,διοτι υπαρχουν εκει εξω δεκάδες εταιρείες,με διαφορετικη ποιότητα,και το κυριωτερο (για την Ελλαδα ειδικά) με διαφορετικού επιπέδου αντιπροσωπευσεις.Εγω μεχρις στιγμης ,ΔΕΝ το εχω μετανοιωσει,ομως ο καθενας ,ειναι διαφορετικός,και αντιδρα διαφορετικά στα ερεθίσματα.
PortisHead
14/06/2024, 13:08
Δεν μπορω να μπω στο μυαλό του καθενός,αλλα ενα πρωτο που μουρχεται στο μυαλό ,ειναι οτι πιθανώς να τους παρεσυρε η ομορφη εμφανιση και η χαμηλη τιμή,και θελουν να πουλησουν πολυ πουλ-μουρ ,στην καφετέρια,με λιγα χρηματα,που σιγουρα ΔΕΝ γινεται.Επισης ισως περιμεναν,λειτουργια και ομαλοτητα κινητηρα και κιβωτιου,επιπεδου ΧΟΝΤΑ,κρατημα επιπεδου ντουκατι,και κτμ 1290,και τουριστικες αρετες επιπεδου ΒΜW 1600.Aβυσσος η ψυχη του καθενος.Η χαμηλη τιμη για πολλους ειναι δέλεαρ,οπως ηταν και γιά μενα,αλλα το κινεζικο ή το ινδικο,θελει πολυ ψαξιμο,διοτι υπαρχουν εκει εξω δεκάδες εταιρείες,με διαφορετικη ποιότητα,και το κυριωτερο (για την Ελλαδα ειδικά) με διαφορετικού επιπέδου αντιπροσωπευσεις.Εγω μεχρις στιγμης ,ΔΕΝ το εχω μετανοιωσει,ομως ο καθενας ,ειναι διαφορετικός,και αντιδρα διαφορετικά στα ερεθίσματα.
Παντως προσωπικα, οσο αφορα το 650, χιλιες φορες να ελεγε οτι ειναι καθαροαιμος κινεζικος ο κινητηρας παρα της KTM.
Τωρα φοβαμαι πιο πολυ...εμ ΚαθεΤριτηΜαστορα , εμ κινεζικο ?
Σα να πηγαινει κανεις γυρευοντας.
Παντως θα περιμενω να δω σε βαθος χρονου τι θα γινει.
panavour
14/06/2024, 13:14
Παντως προσωπικα, οσο αφορα το 650, χιλιες φορες να ελεγε οτι ειναι καθαροαιμος κινεζικος ο κινητηρας παρα της KTM.
Τωρα φοβαμαι πιο πολυ...εμ ΚαθεΤριτηΜαστορα , εμ κινεζικο ?
Σα να πηγαινει κανεις γυρευοντας.
Παντως θα περιμενω να δω σε βαθος χρονου τι θα γινει.
Το CF650MT δεν ειναι κινητηρας ΚΤΜ ,αλλα κλωνος ΚΑWASAKI ER6.
Πάντως έχω κάτι φωτογραφίες με ένα ανοιγμένο μοτέρ ER-6 αμα θέλετε...
Η μία βαλβίδα είναι ακόμα κάπου μέσα στο κάρτερ.
Φαντάσου το ίδιο λοιπόν, σε κινέζικο.... :bawl:
panavour
14/06/2024, 13:23
Πάντως έχω κάτι φωτογραφίες με ένα ανοιγμένο μοτέρ ER-6 αμα θέλετε...
Η μία βαλβίδα είναι ακόμα κάπου μέσα στο κάρτερ.
Φαντάσου το ίδιο λοιπόν, σε κινέζικο.... :bawl:
Και ομως,ΔΕΝ εχει αναφερθει,ποτέ τετοια βλαβη σε μοτερ cf moto 650
PortisHead
14/06/2024, 13:30
Το CF650MT δεν ειναι κινητηρας ΚΤΜ ,αλλα κλωνος ΚΑWASAKI ER6.
Εχεις δικιο, το 800αρι αφορουσε αυτο που εγραψα.
Παντως αν με 10.000 παιρνεις τον ΚΤΜΚινεζο γνωριζοντας την ρετσινιά των ΚΤΜ (γενικότερα) και τον "φοβο" των κινεζικων,
δινεις/χρεωνεσαι/βαζεις δοσεις αλλο 1.5 χιλιαρικο και παιρνεις το Transalp που για μενα το καινουργιο ειναι διαπλανητικα ομορφο.
Για να πει καποιος δε γ@μιεται, το ξεφτυλισαν οι Ιαπωνες, θα παρω το ρισκο και θα παρω το κινεζικο, θα επρεπε να εχει ταβάνι τα 6 χιλιαρικα, το πολυ.
mia_zoi_kawa
14/06/2024, 13:31
Αν ήμουν ο Καρλ Γιουνγκ θα έλεγα ότι εδώ έχουμε 33 ανθρώπους ψυχικα απελευθερωμένους από την μαζική συλλογική παρανοια του " φτηνού και καλού " της μαζικής ψύχωσης ότι " οι Ιάπωνες μας ληστεύουν ' μια ανθρώπινης λογικής αντίδραση ενάντια στις ολοκληρωτικές σκέψεις του panavour "όλοι κινέζικα θα πάρετε"
Όλοι εσείς που θα καιγατε μάγισσες στον μεσαίωνα επειδή έτσι σας το είπαν οι παπαδες που θα καιγατε βιβλία το 1933 στην Γερμανία επειδή έτσι σας το είπε το κόμμα, τώρα κατηγορείται τα γιαπωνέζικα γιατί έτσι σας το λένε κάποιοι ανεπαγγελτοι φτωχομπινεδες γιουτιουμπερς.
Μου συγκρίνετε τους Κινέζους με τους Ιάπωνες και λέτε ότι κάνουν αυτό που έκαναν οι Ιάπωνες την δεκαετία του 1970 και 80
ΛΑΘΟΣ Οι Ιάπωνες τότε μπήκαν στην αγορά μέσω των αγώνων , με μοτέρ που γύριζαν στις 20000 στροφές και κάνανε όλο τον κόσμο να παραμιλαει. Τα υλικά τους μεταλα, πλαστικά,κόλλες στις μοτοσυκλέτες παραγωγής τους ήταν μονο από το πάνω ράφι.
Οι Κινέζοι αντίθετα το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα βασίζεται στα megafactories και στην βιομηχανική υπερπαραγωγή που τελικά θα οδηγήσει σε μια εντροπία την αγορά και θα απαξίωσει τα παραγόμενα προϊόντα που παράγονται από τους ίδιους.
Προβοκατόρικη/ρητορική ερώτηση: Τι υποτίθεται ότι μετράει το νούμερο των αγγελιών με λίγα χιλιόμετρα?
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο car 3329 αγγελίες μεταχειρισμένων μοτο όλων των κατηγοριών και όλων των κατασκευαστών, με μοντέλα 2020-2024 και έως 10000 km. Από αυτά περίπου τα 1500 είναι μοντέλα 2022-2024. Από τις 3329, περίπου 1200 αγγελίες ( >1/3 ) από αυτές αφορούν μοτο από κλασσικούς κατασκευαστές (Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, BMW, KTM, Aprilia), εκ των οποίων οι 800 είναι με έως 5000 km. 500 δηλώνουν έως 2000km...
Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον να αλλάξει νωρίς μια μηχανή και άρα, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, δεν νομίζω ότι αυτά τα νούμερα μπορούν να μετρήσουν αξιόπιστα τις περιπτώσεις που "τους βγήκε χρέπι και τρέχουν να τα ξεφορτωθούν". (Τουλάχιστον έτσι ερμηνεύω εγώ το "εσάς θα σας ανησυχούσε?").
Επιπλέον τα σοβάρα προβλήματα* συνήθως γίνονται βούκινο και άρα δεν χρειάζεται να τα ψάξουμε σε στατιστικά αγγελιών.
* Ενδεικτικά:
Κομμένα (υπο)πλαίσια (Suzuki, Royal Enfield)
Ηλεκτρονικά κλειδιά που δεν λειτουργούν λογω παρεμβολών (zontes)
Κιβωτια ταχυτήτων που δεν μπαίνει νερκά (Honda)
PortisHead
14/06/2024, 14:53
(Τουλάχιστον έτσι ερμηνεύω εγώ το "εσάς θα σας ανησυχούσε?").
Μα ακριβως ετσι το εννοω.
Εγω δεν ειμαι ΠΟΤΕ βαμμενος με ΚΑΜΜΙΑ μαρκα, γιατι δεν εχω μετοχες σε καμμια εταιρεια.
Μακαρι να ανοιξει το μοτερ καποιο περιοδικο μετα απο 100.000 χλμ και να τα δουμε ολα διαμαντι.
Πρωτος θα τρεξω.
Απλα μου εκανε εντυπωση.
Αν π.χ. δεις το μισητο και ζηλοφθονο BMW GS οσοι τα πουλανε εχουν και καμμια 100στη χιλιαδες χλμ πάνω.
Δεν ειναι οτι ειδα "μερικα".Ολα τα 800ρια ειχαν max 3-4 χιλ. χιλιομετρα.
Εννοειται πως το βλεπω ανησυχητικά.
taisteal
14/06/2024, 14:57
Έτσι που βροντάει το μοτέρ από το 800,όσα λιγότερα χιλιόμετρα το φορτώνεις τόσο καλύτερα
Μα ακριβως ετσι το εννοω.
Αν π.χ. δεις το μισητο και ζηλοφθονο BMW GS οσοι τα πουλανε εχουν και καμμια 100στη χιλιαδες χλμ πάνω.
Κάποιο φίλτρο σου χαλάει τα αποτελέσματα (https://www.car.gr/classifieds/bikes/?activeq=bmw%20GS&category=15002&condition=used&crashed=f&engine_size-from=650&from_suggester=1&mileage-from=1000&offer_type=sale&pg=1&q=bmw%20GS®istration-from=2010&sort=mia):p:p
Πέρα από την πλάκα, τα 2000-4000 χλμ/έτος εμφανίζονται αρκετά συχνά στις αγγελίες. Μία λογική εξήγηση είναι ότι πρόκειται για περιπτώσεις ανθρώπων που δεν χρησιμοποιούν την μοτοσυκλέτα τους σε καθημερινή βάση. Προφανώς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση αλλά σαν νούμερο στέκει.
panavour
14/06/2024, 16:48
Μου συγκρίνετε τους Κινέζους με τους Ιάπωνες και λέτε ότι κάνουν αυτό που έκαναν οι Ιάπωνες την δεκαετία του 1970 και 80
ΛΑΘΟΣ Οι Ιάπωνες τότε μπήκαν στην αγορά μέσω των αγώνων , με μοτέρ που γύριζαν στις 20000 στροφές και κάνανε όλο τον κόσμο να παραμιλαει. Τα υλικά τους μεταλα, πλαστικά,κόλλες στις μοτοσυκλέτες παραγωγής τους ήταν μονο από το πάνω ράφι.
Μια επισημανση -διορθωση,προς αποκατάσταση της ιστορικης αληθειας.Οι ιαπωνες μπηκαν με αξιωσεις στην αγορα εξ αιτιας της μαζικης διάδοσης του θρυλικου παπιου της ΧΟΝΤΑ το 1956 το super cub 100,που επισης βγηκε και σε αλλους κυβισμους ,απο 50-125 κυβικα.Αμεσως ακολουθησαν και οι αλλοι γιαπωνεζοι με αντιστοιχα μικρα.Ποτέ δεν κατεκτησαν την αγορα μεσω των αγωνων,ουτε ξετρελλαναν το ευρυ καταναλωτικο κοινο μεσω αυτων ,αλλα σιγουρα τους εδωσαν σεβασμο και αιγλη ειδικα στους αγωνιστικους κυκλους.Ολες οι μεγαλες μοτο που εφτιαξαν τις 10ετιες 70,80,90,ΔΕΝ εξελιχθηκαν μεσω των αγωνων.Πρωτα κατασκευαστηκαν στα εργοστασια και μετα ελαβαν μερος στους αγωνες.Οσα εργοστασιακα μοτο,κυριαρχουσαν στους αγωνες μεσω κυριως αμερικανων αναβατων δεν ηταν μοντελα προς πωληση.Oι αγωνες λοιπον γι αυτους δεν ηταν τοσο εξελιξη οσο πρεστιζ.Η επιτυχια των Ιαπωνων δεν στηριχθηκε τοσο στην ποιοτητα των ακριβων υλικων,απ το πανω ραφι,αλλα στην ακριβεστατη μηχανολογικη τους σχεδιαση,και κατασκευη,που τους επετρεψε να χρησιμοποιουν φθηνοτερα υλικα,αλλα με τετοια κατασκευαστικη τελειοτητα και συναρμογή,που ΑΠΛΑ δεν χαλούσαν.Π.Χ Τα παπια τους,που σιγά τα εξωτικά υλικα που χρησιμοποιουσαν:lol: Απλως εκμεταλλευτηκαν στο επακρο την ανικανοτητα ευρωπαιων και αμερικανων,να φτιαξουν κατι (απο ακριβοτερα συνηθως υλικα),που δεν δουλευε ομως ποτε σωστα.Τωρα οσον αφορα τους κινεζους,η αγορα πλεον εχει αλλαξει,οι καταναλωτικες συνηθειες εχουν αλλαξει,και κανείς δεν ψωνιζει πλεον κατι για να το κρατησει ΜΙΑ ΖΩΗ.Αλλωστε η τεχνολογια αλλαζει ραγδαια,και το προπερσινο,πλεον φανταζει,ξεπερασμενο.Οποτε ο φθηνος κινεζος ή ινδος με την χρυση μετριοτητα του φανταζει ως λυση για πολλους ,που αλλιως δεν θα μπορουσαν να παρουν καινουργιο μηχανακι.
mia_zoi_kawa
14/06/2024, 17:08
Ρε panavour. Οι Ιάπωνες αποκαθήλωσαν Norton, Triumph, Moto Guzzi, Ducatti, Gilerra , NSU, BSA με το c50;;;
Η ιστορική αλήθεια είναι ότι με τους αγώνες και την φοβερή τεχνολογικά και ποιοτικά οικογένεια cb πήρανε το σκαλπ από όλους.
Κάποιο φίλτρο σου χαλάει τα αποτελέσματα (https://www.car.gr/classifieds/bikes/?activeq=bmw%20GS&category=15002&condition=used&crashed=f&engine_size-from=650&from_suggester=1&mileage-from=1000&offer_type=sale&pg=1&q=bmw%20GS®istration-from=2010&sort=mia):p:p
Πέρα από την πλάκα, τα 2000-4000 χλμ/έτος εμφανίζονται αρκετά συχνά στις αγγελίες. Μία λογική εξήγηση είναι ότι πρόκειται για περιπτώσεις ανθρώπων που δεν χρησιμοποιούν την μοτοσυκλέτα τους σε καθημερινή βάση. Προφανώς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση αλλά σαν νούμερο στέκει.
Όντως, έχω γείτονα με GS 1200 το οποίο (συζητούσαμε τις προάλλες) έβγαζε μόνο κάθε Κυριακή για βόλτα με την κόρη του και λόγω φόρτου εργασίας έχει να το βγάλει κοντά 2 μήνες.
Άλλο παράδειγμα έχουμε κι εδώ, τον Νίκο (Karrelen) που το βγάζει αραιά και αυτός για εκδρομικές καταστάσεις.
Από ότι έχω καταλάβει, λίγοι είναι αυτοί που τις έχουν για commuting.....και το βρίσκω λογικό.
karellen
14/06/2024, 18:07
Άλλο παράδειγμα έχουμε κι εδώ, τον Νίκο (Karrelen) που το βγάζει αραιά και αυτός για εκδρομικές καταστάσεις.
Έχω άλλο καλύτερο.:a016:
panavour
14/06/2024, 18:20
Ρε panavour. Οι Ιάπωνες αποκαθήλωσαν Norton, Triumph, Moto Guzzi, Ducatti, Gilerra , NSU, BSA με το c50;;;
Η ιστορική αλήθεια είναι ότι με τους αγώνες και την φοβερή τεχνολογικά και ποιοτικά οικογένεια cb πήρανε το σκαλπ από όλους.
κανεις λαθος.τα μοντελα που αποκαθηλωσαν τους προαναφερθεντες,ποτε δεν εξελιχθηκαν απ τους αγωνες.αντιθετα μετα την παραγωγη τους συμμετειχαν σε αγωνες σουπερ μπαικς και τους αποκαθηλωσαν εντελως.η αποκαθηλωση και η οικονομικη αναπτυξη ξεκινησαν απο μικρα κυβικα,και μετα ακολουθησαν τα μεγαλα,.οσο και να φαινεται περιεργο η οικονομικη αναπτυξη που εφερε ολα τ αλλα ξεκινησε με τα παπιά.
panavour
14/06/2024, 18:42
παρε λοιπον και ενα συνδεσμο να δεις απο ποτε αρχισαν να κερδιζουν οι γιαπωνεζοι στα moto gp,και απο ποτε η χοντα.ΗΔΗ η ευρωπαικη βιομηχανια ειχε σχεδον καταρρευσει.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_500cc/MotoGP_World_Riders%27_Champions
panavour
14/06/2024, 18:52
εδω ολοι οι τιτλοι,ανα κυβικα εκατοστα,που φαινεται οτι στα μικροτερα κυβικα εχεις ενα δικηο,γιατι καποια χρονια στην δεκαετια του 60,ειχαν νικες οι γιαπωνεζοι.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Grand_Prix_motorcycle_racing_World_Riders%27_Champions_by_year
Επαναλαμβανω ομως οτι και χωρις νικες παλι θα επικρατουσαν.Οκοσμος τοτε ελαχιστα γνωριζε απο αγωνες.Αυτο που τον ενδιεφερε ηταν η αξιοπιστια,.Και μ αυτο κατεκτησαν τις αγορες,οι γιαπωνεζοι.
karellen
14/06/2024, 19:11
Έχω άλλο καλύτερο.:a016:
453829
mia_zoi_kawa
14/06/2024, 19:16
εδω ολοι οι τιτλοι,ανα κυβικα εκατοστα,που φαινεται οτι στα μικροτερα κυβικα εχεις ενα δικηο,γιατι καποια χρονια στην δεκαετια του 60,ειχαν νικες οι γιαπωνεζοι.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Grand_Prix_motorcycle_racing_World_Riders%27_Champions_by_year
Επαναλαμβανω ομως οτι και χωρις νικες παλι θα επικρατουσαν.Οκοσμος τοτε ελαχιστα γνωριζε απο αγωνες.Αυτο που τον ενδιεφερε ηταν η αξιοπιστια,.Και μ αυτο κατεκτησαν τις αγορες,οι γιαπωνεζοι.
Ρε φίλε έχω κάποιο δίκαιο;;Από το 1962 οι Honda σάρωνε στους αγώνες. Είχε κινητήρες που γύριζαν κοντά στις 20000 στροφές. Δεν υπήρχε τότε HRC. Ο ίδιος ο soichiro honda επέβλεπε το αγωνιστικό τμήμα. Σοβαρό RD σε πολύ δύσκολες εποχές χωρίς καν κομπιούτερ.
Συγκρίνεις αυτήν την ιστορία με τον κινέζικο λαϊκό καπιταλισμό του ΚΛΕΨΕ ΚΛΕΨΕ, με τις megafactories , τις κρατικές επιδοτήσεις και με τα στελέχη του κόμματος διευθυνταδες σε κάθε βιομηχανία;; ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΈΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ;;;
panavour
14/06/2024, 19:17
453829
τωρα αμα σου πω οτι το μικρο ειναι πιο αξιοπιστο αναλογικα και εν σχεση με την τιμη του,διαχρονικα,τι θα πεις.?????:bawl:
kostaskk
14/06/2024, 20:00
Μια επισημανση -διορθωση,προς αποκατάσταση της ιστορικης αληθειας.Οι ιαπωνες μπηκαν με αξιωσεις στην αγορα εξ αιτιας της μαζικης διάδοσης του θρυλικου παπιου της ΧΟΝΤΑ το 1956 το super cub 100,που επισης βγηκε και σε αλλους κυβισμους ,απο 50-125 κυβικα.Αμεσως ακολουθησαν και οι αλλοι γιαπωνεζοι με αντιστοιχα μικρα.Ποτέ δεν κατεκτησαν την αγορα μεσω των αγωνων,ουτε ξετρελλαναν το ευρυ καταναλωτικο κοινο μεσω αυτων ,αλλα σιγουρα τους εδωσαν σεβασμο και αιγλη ειδικα στους αγωνιστικους κυκλους.Ολες οι μεγαλες μοτο που εφτιαξαν τις 10ετιες 70,80,90,ΔΕΝ εξελιχθηκαν μεσω των αγωνων.Πρωτα κατασκευαστηκαν στα εργοστασια και μετα ελαβαν μερος στους αγωνες.Οσα εργοστασιακα μοτο,κυριαρχουσαν στους αγωνες μεσω κυριως αμερικανων αναβατων δεν ηταν μοντελα προς πωληση.Oι αγωνες λοιπον γι αυτους δεν ηταν τοσο εξελιξη οσο πρεστιζ.Η επιτυχια των Ιαπωνων δεν στηριχθηκε τοσο στην ποιοτητα των ακριβων υλικων,απ το πανω ραφι,αλλα στην ακριβεστατη μηχανολογικη τους σχεδιαση,και κατασκευη,που τους επετρεψε να χρησιμοποιουν φθηνοτερα υλικα,αλλα με τετοια κατασκευαστικη τελειοτητα και συναρμογή,που ΑΠΛΑ δεν χαλούσαν.Π.Χ Τα παπια τους,που σιγά τα εξωτικά υλικα που χρησιμοποιουσαν:lol: Απλως εκμεταλλευτηκαν στο επακρο την ανικανοτητα ευρωπαιων και αμερικανων,να φτιαξουν κατι (απο ακριβοτερα συνηθως υλικα),που δεν δουλευε ομως ποτε σωστα.Τωρα οσον αφορα τους κινεζους,η αγορα πλεον εχει αλλαξει,οι καταναλωτικες συνηθειες εχουν αλλαξει,και κανείς δεν ψωνιζει πλεον κατι για να το κρατησει ΜΙΑ ΖΩΗ.Αλλωστε η τεχνολογια αλλαζει ραγδαια,και το προπερσινο,πλεον φανταζει,ξεπερασμενο.Οποτε ο φθηνος κινεζος ή ινδος με την χρυση μετριοτητα του φανταζει ως λυση για πολλους ,που αλλιως δεν θα μπορουσαν να παρουν καινουργιο μηχανακι.
Κάτι δεν κολλάει,, οι Ιάπωνες αρχικά αντέγραφαν τους Ευρωπαίους,, μετά όμως έβγαλαν honda rc166 που σαρώνε αγώνες.
το c50 μπορεί άνετα να το εμπνεύστηκαν από κάποια φλορετα που τροποποίησαν, βλέπε honda ss 50. Αλλά πέτυχε το κάνανε καλά και κατέκτησαν την αγορά,
Στους αγώνες όλα τα δίχρονα σάρωναν παντού χωρίς σχεδόν καμία εκπροσώπηση από
Ευρωπαίους, στους αγώνες έβλεπες rg500, tz750,tz500,tz250, nsr500, nsr250 honda rs250, kr κτλ.. από τα οποία αντέγραψαν και έβγαλαν racing replicas για τον δρόμο καρπωνοντας την επιτυχία στους αγώνες και μετά είχες tzr250 tdr250,rgv250,nsr250,kr1s τα οποία προήλθαν από τους αγώνες, ήταν πίστες αντιγραφές των αγωνιστικών για δρόμο,, όπως και crm250, dt200 κτλ. Εσύ λες το αντίθετο, ότι δηλαδή πρώτα έφτιαξαν το nsr για δρόμο και μετά βγάλανε το πίστας..
Οι Ευρωπαίοι δεν είχαν τίποτα σε 250 δρόμου,,
Άντε κάνα cagiva 125 η aprilia rs125.
Και από χώμα κάνα ktm,
Στους αγώνες στα 250 2τ άρχισαν να παίρνουν το πρώτο χέρι μετά το 2000-2005 με την aprilia
Που και πάλι το 250 που έβγαλε για δρόμο ήταν στην ουσια rgv με ιταλικά περιφερειακά.
Παράλληλα βγάζανε και cb 750, kawasaki z900 και όλα αυτά τα άπειρα μοντέλα μέσο σωστού ανταγωνισμού μεταξύ τους που δεν υπήρχαν αντίστοιχα από Ευρώπη,
Τα υλικά και η ποιότητα όντος ήταν ανώτερα.
Μπορώ να σφίγγω βίδες,παξιμάδια στο glx μου με τριπλή ροπή από όσο χρειάζεται κανονικά για χρόνια και να μην πάθει τίποτα, ενω ένα κινέζικο θα γίνει για πέταμα,,
Επίσης έχω δει άπειρα μηχανάκια παρατημένα μέσα σε κτήματα κυριολεκτικά ασκεπαστα για δεκαετίες και να μην έχουν σκουριά, όλα να λύνουν τέλεια, τα πλαστικά να μην θέλουν ούτε βαψημο,,, ένα σημερινό σε ίδιες συνθήκες για ίδιο χρονο
Θα είχε γίνει σωρός από σκουριά και πολυμερισμενό πλαστικό.. μιλάω για honda 1990 vs κινέζικο η ακόμα και ιαπωνικά χαμηλής ποιότητας σημερινα.
Οι άλλες μάρκες τότε δεν ήταν πολύ ποιοτικές,
Στα υλικά κυριος
καμιά σχέση με honda, για αυτό και έκανε η honda μονο το όνομα του αξιόπιστου και έγινε η ποιο μεγάλη..
Πχ έχω δει σκουριασμένα η Τρύπια ντεπόζιτα σε tdr
Kle, kawasaki 550 ποτέ όμως σε nsr που όσα έβλεπα ήταν σαν καινούργια μέσα,, το ίδιο και στα πλαισια, κολλήσεις,βίδες, δισκοπλακες, πλαστικα στα πάντα κυριολεκτικα,, μέχρι και εργονομία αλλά και σχεδιασμός,, πχ άνοιγες ένα. Rgv και όλα τα καλώδια σωληνακια,
δοχεία,υποσυστήματα ήταν χύμα μέσα πεταμένα
ενώ στο honda nsr όλα τακτοποιημένα με χωρο για διάφορα και πρόγνωση για εύκολη εξαγωγή πρόσβαση εξαρτημάτων,, στα rgv σπαγανε οι βαλβίδες ροπής, το πλαίσιο, ξεκολλούσαν μαγνήτες βόλαν, κολλαγε συνέχεια, φθορές σε πιστόνια ενώ στα nsr τίποτα, και έκαιγε και τα μισά περίπου για ίδια απόδωση με πολύ καλητερη ροπή.
το ίδιο και στα παπιά και παντού,, λύσε glx η supra και προσπάθησε να λύσεις kaze r
Το cbr400, vfr400-800, η ποιότητα που είχαν μερικά μοντέλα δεν πρόκειται να ξαναβγεί,
Αν δεν ήταν οι Ιάπωνες να φτιάχνουν προσιτά άφθαρτα μηχανάκια εδώ και δεκαετιες ο μοτοσυκλετισμος θα ήταν ένα ακριβό ελιτίστικο χόμπυ σήμερα
Οι Ευρωπαίοι έχουν καταρρεύσει από μόνοι τους
Μόνο οι Γερμανοί έχουν απομείνει που πουλάνε σαβουρα σε χρυσό περυτιλιγμα
panavour
14/06/2024, 20:11
Κάτι δεν κολλάει,, οι Ιάπωνες αρχικά αντέγραφαν τους Ευρωπαίους,, μετά όμως έβγαλαν honda rc166 που σαρώνε αγώνες.
το c50 μπορεί άνετα να το εμπνεύστηκαν από κάποια φλορετα που τροποποίησαν, βλέπε honda ss 50. Αλλά πέτυχε το κάνανε καλά και κατέκτησαν την αγορά,
Στους αγώνες όλα τα δίχρονα σάρωναν παντού χωρίς σχεδόν καμία εκπροσώπηση από
Ευρωπαίους, στους αγώνες έβλεπες rg500, tz750,tz500,tz250, nsr500, nsr250 honda rs250, kr κτλ.. από τα οποία αντέγραψαν και έβγαλαν racing replicas για τον δρόμο καρπωνοντας την επιτυχία στους αγώνες και μετά είχες tzr250 tdr250,rgv250,nsr250,kr1s τα οποία προήλθαν από τους αγώνες, ήταν πίστες αντιγραφές των αγωνιστικών για δρόμο,, όπως και crm250, dt200 κτλ. Εσύ λες το αντίθετο, ότι δηλαδή πρώτα έφτιαξαν το nsr για δρόμο και μετά βγάλανε το πίστας..
Οι Ευρωπαίοι δεν είχαν τίποτα σε 250 δρόμου,,
Άντε κάνα cagiva 125 η aprilia rs125.
Και από χώμα κάνα ktm,
Στους αγώνες στα 250 2τ άρχισαν να παίρνουν το πρώτο χέρι μετά το 2000-2005 με την aprilia
Που και πάλι το 250 που έβγαλε για δρόμο ήταν στην ουσια rgv με ιταλικά περιφερειακά.
Παράλληλα βγάζανε και cb 750, kawasaki z900 και όλα αυτά τα άπειρα μοντέλα μέσο σωστού ανταγωνισμού μεταξύ τους που δεν υπήρχαν αντίστοιχα από Ευρώπη,
Τα υλικά και η ποιότητα όντος ήταν ανώτερα.
Μπορώ να σφίγγω βίδες,παξιμάδια με τριπλή ροπή από όσο χρειάζεται κανονικά για χρόνια και να μην πάθει τίποτα, ενω ένα κινέζικο θα γίνει για πέταμα,,
Επίσης έχω δει άπειρα μηχανάκια παρατημένα μέσα σε κτήματα κυριολεκτικά ασκεπαστα για δεκαετίες και να μην έχουν σκουριά, όλα να λύνουν τέλεια, τα πλαστικά να μην θέλουν ούτε βαψημο,,, ένα σημερινό σε ίδιες συνθήκες για ίδιο χρονο
Θα είχε γίνει σωρός από σκουριά και πολυμερισμό πλαστικό.. μιλάω για honda 1990 vs κινέζικο η ακόμα και ιαπωνικά χαμηλής ποιότητας σημερινα
δεν αμφισβητω αυτα που λες,οπως ομως γραφω και παραπανω,απο το 58 εως το 75,ειχε ξεκαθαρισει η κατασταση,για το ποιος ειναι ο επικυριαρχος στις πωλησεις.Αυτα που αναφερεις εγιναν μετα.Οι γιαπωνεζοι ξεκινησαν ποιοτικά εξ αρχης ,απ την δεκαετια του 60.Οι αγωνες απλως ηταν το κερασακι στην τουρτα.Αλλωστε τα μηχανακια τους παντα ειχαν επι μερους ταπεινοτερα υλικα απ τους ευρωπαιους,ομως ΔΟΥΛΕΥΑΝ κατα ενα θαυμαστο τροπο,εν σχεσει με τους υπολοιπους.Μετα βεβαια οταν οικονομικα γιγαντωθηκαν,τα πηραν ολα.Τα υπολοιπα ειναι ιστορια.Οσο για την κινα πρωτιστως,και δευτερευοντως για την ινδια ,τα γραφω παραπανω.Κι αυτοι επικυριαρχοι θα γινουν,προσαρμοζομενοι σε νεες τακτικες και νεες εποχες.Το αποτελεσμα μετραει.Ο δρομος και οι τακτικες μπορει να διαφερουν.Το αποτελεσμα ομως κατα τα φαινομενα θα ειναι το ιδιο.ΙΔΩΜΕΝ
kostaskk
14/06/2024, 20:50
Το 1992 το nsr είχε ζάντες με μαγνήσιο μέσα και μερικά άλλα μοντέλα στα καπάκια κεφαλής η Κάπακια ξυροκαμπανου, ποιοτικά
αλουμίνια,καλώδια,πλαστικά, Μόνο η ducati ίσως να είχε ποιο καλά ακριβά υλικά σε αναλογη τιμη.
Τα πρώτα πλαίσια αλουμινίου ήταν ιαπωνικά
Όμως υπήρχε και το honda nr750 με ίνες τιτανίου στη ζελατίνα,καρμπον κομμάτια,οβάλ πιστόνια και άπειρα σπάνια ακριβά υλικά, σε ποιο σύχρονη εποχή ναι μπορεί να βρεις πειρροτερο τιτάνιο και καρμπον σε ευρωπαϊκά, αλλά υπάρχουν και στα ιαπωνικά.
RaGe_Raptor
14/06/2024, 21:04
τί συζητάμε, αν οι κινέζοι είναι σήμερα ότι και οι ιάπωνες των '60s/70's/80's? σε κανένα σύμπαν. ούτε κατά διάνοια.
οι νοτιοκορεάτες θα είχαν πολύ καλύτερη πορεία από τους κινέζους,αν έφτιαχναν μοτοσυκλέτες
panavour
14/06/2024, 21:11
Το 1992 το nsr είχε ζάντες με μαγνήσιο μέσα και μερικά άλλα μοντέλα στα καπάκια κεφαλής η Κάπακια ξυροκαμπανου, ποιοτικά
αλουμίνια,καλώδια,πλαστικά, Μόνο η ducati ίσως να είχε ποιο καλά ακριβά υλικά σε αναλογη τιμη.
Τα πρώτα πλαίσια αλουμινίου ήταν ιαπωνικά
Όμως υπήρχε και το honda nr750 με ίνες τιτανίου στη ζελατίνα,καρμπον κομμάτια,οβάλ πιστόνια και άπειρα σπάνια ακριβά υλικά, σε ποιο σύχρονη εποχή ναι μπορεί να βρεις πειρροτερο τιτάνιο και καρμπον σε ευρωπαϊκά, αλλά υπάρχουν και στα ιαπωνικά.
Απαντησες μονος σου.Απ την στιγμη που γιγαντωθηκαν οικονομικα απ τις αρχες τις δεκαετιας του 70 και μετα,φυσικο ηταν να τα σαρωσουν ολα,και να βαλουν και ποιοτικωτατα υλικα σε επιλεγμενες μοτο με την αναλογη τιμη βεβαια.Εικοσι χρονια πριν ομως,ειχαν μια μεση ποιοτητα,μια καλη τιμη,και μια απαραμιλλη αξιοπιστια,για την ποιοτητα των επι μερους εξαρτηματων.
Όσον αφορά την τεχνολογία και τους αγώνες, έκλεψαν και οι Ιάπωνες.
https://www.motomag.gr/news/sto-stoma-toy-lykoy/2-stroke-spy
Όσον αφορά την τεχνολογία και τους αγώνες, έκλεψαν και οι Ιάπωνες.
https://www.motomag.gr/news/sto-stoma-toy-lykoy/2-stroke-spy
Κοντά σε αυτό, είναι επίσης γνωστόν ότι ο soihiro πήγαινε παντού και μάζευε διάφορα εξαρτήματα μηχανών, τα έφερνε στην Ιαπωνία και τα υπόλοιπα είναι ιστορία που λένε και στο χωριό μου...
doctoras
15/06/2024, 08:23
Ο τίτλος διαβάζεται και ως : KILL EM ALL
https://www.youtube.com/watch?v=FLTchCiC0T0
:rockon:
stefanos
15/06/2024, 09:42
Η Honda στην πρώτη της αγωνιστική προσπάθεια, στο ΙΟΜ, πήγαν αφού μελέτησαν ένα αγωνιστικό f.b.mondial του 56.
https://global.honda/en/heritage/episodes/1958manttrace.html
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
Αυτό που νομίζω δεν είναι τόσο γνωστό, είναι ότι το 2004 όταν βγήκε η mondial piega η Honda ανταπέδωσε τη χάρη και τους έδωσε κινητήρες.
Νομίζω είναι η μοναδική περίπτωση που η honda έδωσε κινητήρα της σε άλλο κατασκευαστή.
PaNick67
15/06/2024, 09:51
Η ουσια ειναι οτι η Honda ειδε τα προβληματα των Ευρωπαικων και τα διορθωσε. Πλεον δεν εσταζαν απο παντου λαδια, τα ηλεκτρικα δεν ηταν για πεταμα στην πρωτη ψιχαλα, τα καρμπυρατερ δεν μπουκωναν μολις εβγαινε ενα συννεφακι στον οριζοντα, κλπ.
Για καμποσα χρονια στους Ευρωπαιους εμειναν τα καλυτερα περιφεριακα οπως αναρτησεις -φρενα, και καποια πλαισια μεχρι που οι Ιαπωνες εβγαλαν μαζικα πλαισια αλουμινιου δυο δοκων.
Οι Κινεζοι τωρα μονο αντιγραφουν για να προσφερουν κατι φθηνοτερο οχι ομως καλυτερο. Στην καλυτερη περιπτωση θα ειναι ισαξιο καπου και υποδεεστερο καπου αλλου.
Υπάρχει συγκριτικό που η κινεζική κατασκευή κερδίζει τον ανταγωνισμό επειδή είναι καλύτερο προϊόν?
stefanos
15/06/2024, 10:26
"you meet the nicest people on a honda"
Αυτό κατάφερε η honda.
Δεκαετίες οι διαφημίσεις της σε όλο τον κόσμο είχαν στόχο τους ανθρώπους που ΔΕΝ είχαν καμία σχέση με το άθλημα.
Έκανε την μοτοσυκλέτα αποτελεσματικό μεταφορικό μέσο του μέσου ανθρώπου.
stefanos
15/06/2024, 10:36
Υπάρχει συγκριτικό που η κινεζική κατασκευή κερδίζει τον ανταγωνισμό επειδή είναι καλύτερο προϊόν?
Πόσος κόσμος ενδιαφέρεται για το καλύτερο προϊόν?
Η κατακτήσαν την αγορά οι Ιάπωνες με το καλύτερο προϊόν?
Τα καλύτερα τα ξέρουμε όλοι, αλλά το θέμα είναι ποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να τα χρησιμοποιήσει.
mia_zoi_kawa
15/06/2024, 10:41
"you meet the nicest people on a honda"
Αυτό κατάφερε η honda.
Δεκαετίες οι διαφημίσεις της σε όλο τον κόσμο είχαν στόχο τους ανθρώπους που ΔΕΝ είχαν καμία σχέση με το άθλημα.
Έκανε την μοτοσυκλέτα αποτελεσματικό μεταφορικό μέσο του μέσου ανθρώπου.
Ναι είχε οράματα καταναλωτικού πολιτισμού το τμήμα μάρκετινγκ της honda...κάτι σαν το αμερικανικό όνειρο αλλά με δύο τροχούς....εμείς όμως αγκαλιάσαμε το κινέζικο όνειρο ...γίνανε ντελιβεραδες και τικτοκερς..
Τα καλύτερα τα ξέρουμε όλοι, αλλά το θέμα είναι ποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να τα χρησιμοποιήσει.
Πολύς :lol:
Οταν δουμε λοιπόν κινεζικα να κερδιζουν συγκριτικά , διακρισεις κλπα , φερνοντας τεχνογνωσια και καινοτομία
ανεξαρτητως κοστους, θα εχουμε μια τελειως διαφορετική αποτίμηση της αγοράς.
panavour
15/06/2024, 19:14
Ολα ειναι αυτο που λενε οι αμερικάνοι.Οι οποιοι ειναι πολλα χρονια μπροστα ,λογω καταναλωτισμου,οταν εμεις χρησιμοποιουσαμε αντι για χαρτι τουαλετας εφημεριδα.
The best vaue for the money you can afford to spend Επι το ελληνικωτερον '' Η καλύτερη αξία για τα χρήματα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να ξοδέψετε''
Τα υπολοιπα,ειναι ναχαμε να λεγαμε για το 99% των καταναλωτων.Οι πωλησεις σιγα σιγα το δειχνουν ,ειδικα στις ''λα-ι-κες'' κατηγοριες.Τα ''premium'' ειναι για το 1%,κι εκει το χρημα ειναι αφθονο,και διατιθεται χωρις ,προβληματισμους,αγχη ,και συμβιβασμους.
Έγραψες το ΟΧΙ λίγο πολύπλοκα. Τα υπόλοιπα είναι όντως να'χαμε να λέγαμε.:lol:
Για να είναι κανείς διατεθειμένος να το πληρώσει, πρέπει να το κατέχει κιόλας, (το χρήμα) δεν νομίζεις; Εκεί σκαλώνει η πλειοψηφία...
panavour
15/06/2024, 21:18
Έγραψες το ΟΧΙ λίγο πολύπλοκα. Τα υπόλοιπα είναι όντως να'χαμε να λέγαμε.:lol:
Ετσι ειναι ΑΝ ετσι νομιζετε.Εδω ομως μιλαμε για σχεση τιμης προς αποδοση.Μ αυτο λοιπον που ψωνιζουν οι περισσοτεροι.Και εκει ειναι ΝΑΙ.Και φαινεται ολοενα και περισσοτερο ,απο τα στατιστικα των αγορων.Τα υπολοιπα ΟΝΤΩΣ ,ειναι ναχαμε να λεγαμε.:wave2::wave2::wave2::wave2:
Η ερώτηση η δικιά μου ήταν απλή : ανεξαρτήτως κόστους , έχουμε κάποια διάκριση , κάποια υπεροχή κάπου ? Ένα συγκριτικό βρε αδερφέ.
Όχι , απο αυτά που βλέπω.
Τι μπορεί να πάρει ο κόσμος είναι κάτι διαφορετικό.Σημαντικό αλλά δε ρώτησα αυτό.
Και το Κόνιγκσεγκ που κάηκε σήμερα , δεν μπορώ να το πάρω. Δε σημαίνει οτι δεν είναι κορυφαίο για το χώρο του με τεχνολογία και υπεροχή.
stefanos
15/06/2024, 22:24
Για να είναι κανείς διατεθειμένος να το πληρώσει, πρέπει να το κατέχει κιόλας, (το χρήμα) δεν νομίζεις; Εκεί σκαλώνει η πλειοψηφία...
Και πες ότι έχεις θα έπαιρνες το τάδε RRR να το κάνεις τι ακριβώς; Πέρα από το να το βάλεις στο σαλόνι και για καφέ η καμία μεταμεσονύχτια ...
panavour
15/06/2024, 22:54
Η ερώτηση η δικιά μου ήταν απλή : ανεξαρτήτως κόστους , έχουμε κάποια διάκριση , κάποια υπεροχή κάπου ? Ένα συγκριτικό βρε αδερφέ.
Όχι , απο αυτά που βλέπω.
Τι μπορεί να πάρει ο κόσμος είναι κάτι διαφορετικό.Σημαντικό αλλά δε ρώτησα αυτό.
Και το Κόνιγκσεγκ που κάηκε σήμερα , δεν μπορώ να το πάρω. Δε σημαίνει οτι δεν είναι κορυφαίο για το χώρο του με τεχνολογία και υπεροχή.
ΟΧΙ δεν εχουμε ΑΚΟΜΑ,διοτι οι κινεζοι δεν στοχευουν σε μοτοσυκλεττες ανεξαρτητως κοστους.
Διοτι κανεις δεν θα τις αγορασει.ΑΠΛΑ.
Μπορεις λοιπον να χαρείς.Απεδειξες το αυτονοητο.Οτι η AGUSTA ,ανεξαρτητως κοστους ,ειναι καλυτερη απο την VOGE.EΥΓΕ νεε μου,''Εκόμισες γλαύκαν εν Αθηναις.''.:bawl: