PDA

View Full Version : να φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό

RaGe_Raptor
03/04/2024, 22:31
σε ένα βίντεο στο κανάλι fortniνe o γνωστός Καναδός παρουσιαστής μας λέει πόσο άχρηστος είναι ο προστατευτικός εξοπλισμός. (https://www.youtube.com/watch?v=nINIJ1cAbYM) στο βίντεο παρακάτω αποδομείται.όσο ευχάριστα κι αν παρακολουθούνται τα βίντεό του, δεν είναι η πρώτη φορά που λέει ανακρίβιες (μλκίες δλδ )

https://youtu.be/NOJxubCS0wM?si=Ja6usFJCr14SMWae

sanctusan
03/04/2024, 23:13
Πάντως στο 05:10 εξηγεί πως δεν είναι τόσο άχρηστος.
Φαντάζομαι πως κριτικάρει λίγο το μαρκετινγκ και το πως παρουσιαζουν οι εταιρίες τα προιόντα τους.
Επίσης αναφέρεται μόνο στις προστασίες ώμων κ.λ.π. και όχι σε όλα. Λέει πως η προστασία πλάτης είναι αναγκαία και το μπουφάν. Το ίδιο και το κράνος.

Εγώ πάντα θα τα φοράω, με έσωσαν είδη μία φορά

ptc
04/04/2024, 02:01
Συμβουλες για θεματα ασφαλειας απο τον riding coach του πληκτρολογιου... :yawn: :D

Ενα δικιο το εχει, κι εγω εχω σκεφτει πολλες φορες οτι αυτη η μαλακια που φοραω στον ωμο μου δυσκολα να με σωσει απο κατι σοβαρο. Απο την αλλη το να πας στο αλλο ακρο και να πεις οτι ειναι το ιδιο ασφαλες να μη φορας καθολου προστασιες σε σχεση με τις CE μου ακουγεται απλα γραφικο. Συμφωνω οτι θα μπορουσε το CE standard να εχει πιο υψηλα... standards. Νομιζω ομως οτι η κριτικη θα επρεπε να αφορα περισσοτερο στους φορεις που θετουν τα αποδεκτα ορια παρα στις εταιρειες που συμβιβαζονται με αυτα.

RaGe_Raptor
04/04/2024, 07:52
Φαντάζομαι πως κριτικάρει λίγο το μαρκετινγκ και το πως παρουσιαζουν οι εταιρίες τα προιόντα τους.
Επίσης αναφέρεται μόνο στις προστασίες ώμων κ.λ.π. και όχι σε όλα. Λέει πως η προστασία πλάτης είναι αναγκαία και το μπουφάν. Το ίδιο και το κράνος.

Συμβουλες για θεματα ασφαλειας απο τον riding coach του πληκτρολογιου... :yawn: :D

Ενα δικιο το εχει, κι εγω εχω σκεφτει πολλες φορες οτι αυτη η μαλακια που φοραω στον ωμο μου δυσκολα να με σωσει απο κατι σοβαρο. Απο την αλλη το να πας στο αλλο ακρο και να πεις οτι ειναι το ιδιο ασφαλες να μη φορας καθολου προστασιες σε σχεση με τις CE μου ακουγεται απλα γραφικο. Συμφωνω οτι θα μπορουσε το CE standard να εχει πιο υψηλα... standards. Νομιζω ομως οτι η κριτικη θα επρεπε να αφορα περισσοτερο στους φορεις που θετουν τα αποδεκτα ορια παρα στις εταιρειες που συμβιβαζονται με αυτα.

από το "ψευδαίσθηση ατρωσίας που δίνει ο προστατευτικός εξοπλισμός" που έχουμε αναφέρει κι εδώ πάμπολλες φορές μέχρι το "πετάξτε τις προστασίες" είναι ένας γαλαξίας δρόμος.

αλλιώς πετάξτε τις προστασίες :p

CorpseAlive
04/04/2024, 09:26
Από όλα τα τροχαία που έχω δει στην ζωή μου , προσωπικά θα έβαζα μετά το κράνος (Full face εννοείται ) ως το πιο σημαντικό προφανώς , τα εξής τα οποία συνήθως είναι και η σειρά με την οποία χτυπάει κάποιος αν τρακάρει ή πέσει με μηχανή:
1. Γάντια
2. Μπότες
3. Πόδια
4. Πλάτη
5. Αγκώνες
6. Ώμους

Οι ώμοι έχουν σημασία στις πτώσεις με χαμηλή ταχύτητα που πέφτεις σχεδόν στατικά.
Αντίθετα τα πόδια και τα χέρια είναι τα σημεία που τρώνε την μεγαλύτερη ''ενταση'' της πτώσης.

Zodd
04/04/2024, 09:29
Κάνουμε λίγο την λάθος τρίχα, τριχιά ή μου φαίνεται? Στο ίδιο βίντεο ο τύπος λέει 1) οι συνήθεις προστασίες είναι ανεπαρκής είτε γιατί καλύπτουν πολύ μικρή περιοχή ή/και δεν προστατεύουν αρκετά και 2) προτιμήστε προστασίες που να ξεπερνούν το CE level 2 standard.

Το ερώτημα δεν είναι "φοράμε εξοπλισμό ή όχι" αλλά "είναι το μινιμουμ στανταρ αρκετό".

RaGe_Raptor
04/04/2024, 09:45
Κάνουμε λίγο την λάθος τρίχα, τριχιά ή μου φαίνεται? Στο ίδιο βίντεο ο τύπος λέει 1) οι συνήθεις προστασίες είναι ανεπαρκής είτε γιατί καλύπτουν πολύ μικρή περιοχή ή/και δεν προστατεύουν αρκετά και 2) προτιμήστε προστασίες που να ξεπερνούν το CE level 2 standard.

Το ερώτημα δεν είναι "φοράμε εξοπλισμό ή όχι" αλλά "είναι το μινιμουμ στανταρ αρκετό".

Παρόλαυτα ο τίτλος του βίντεο ειναι why I stopped wearing motorcycle body armor και με κόκκινα τεραστια γράμματα στο thumbnail "useless ".
Περνάει το λάθος μήνυμα? Ναι.
Ασχολείται ο μισός μοτοσυκλετικός πλανήτης μαζί του? Και πάλι ναι.

RaGe_Raptor
04/04/2024, 09:51
Από όλα τα τροχαία που έχω δει στην ζωή μου , προσωπικά θα έβαζα μετά το κράνος (Full face εννοείται ) ως το πιο σημαντικό προφανώς , τα εξής τα οποία συνήθως είναι και η σειρά με την οποία χτυπάει κάποιος αν τρακάρει ή πέσει με μηχανή:
1. Γάντια
2. Μπότες
3. Πόδια
4. Πλάτη
5. Αγκώνες
6. Ώμους

Οι ώμοι έχουν σημασία στις πτώσεις με χαμηλή ταχύτητα που πέφτεις σχεδόν στατικά.
Αντίθετα τα πόδια και τα χέρια είναι τα σημεία που τρώνε την μεγαλύτερη ''ενταση'' της πτώσης.

προσωπικά , κι εχοντας την μηχανή ως μέσο διασκέδασης κι όχι καθημερινής μεταφοράς, προσπαθώ πάντα να φοράω πλήρη εξοπλισμό, ακόμα και προστασία στήθους. πλάτη , ώμοι, αγκώνες είναι πάντα στα μπουφάν μου και βέβαια όχι soft armor.
δεν συζητώ καν γάντια full size με όσες περισσότερες προστασίες γίνεται.

SeniorCanardo
04/04/2024, 11:14
Ο FN το κάνει αυτό, σε διάφορα video του, για προφανείς λόγους.
Θέτει προβοκατόρικα τα ζητήματα, για να έχει πολύ περισσότερο interaction με τους viewers και περισσότερα views. (Ο αλγόριθμος του tube, ευνοεί βίντεο με πολλά σχόλια).
Ο Ράπτορας, τον βόηθησε ακόμα παραπάνω. (Good job there, George).

Επί της ουσίας αυτό που λέει, είναι ότι αυτές οι προστασίες προσφέρουν ελάχιστα σε κρούση και κάτι σε "σύρσιμο", το αντιπαραθέτει με "ειδικά" υφάσματα που χρησιμοποιούνται σε μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό, τον αερόσακο και τη σχέση τους με την άνεση κατά την οδήγηση.

Και συμπληρώνει στα σχόλια:
"It's worth mentioning that EN17092 tests garments with the pads *removed*. Meaning a AAA jacket or pant, which has been drop tested on the Darmstadt machine at 120kph, will still slide to a highway-speed stop without costing you skin (70kph for AA, 45kph for A). C-class garments have no abrasion resistance criteria whatsoever; this would be something like a mesh chassis for holding armour. Obviously, removing the pads from that would be silly, since its only purpose is to hold armour and you might as well wear a T-shirt instead.

On that note, there are hero companies that make pads to greatly exceed CE 2 size and attenuation requirements. Aside from the Dainese back pad I showed, Rukka's D3O XTR comes to mind (link in description). Those pads are huge compared to the Type B template, and size matters if you're going to rely on pads to get to wherever your abrasion comfort level is. We don't always slide precisely on our shoulders, elbows and knees. It's usually the butt.

We all have our own equations for balancing comfort v. practicality v. safety, which is why I made a point of not telling people to take the armour out of their jackets (twice!). Fortunately the CE standards make it fairly clear what your gear can and can't do, enabling us all to choose the stuff that achieves whatever we're after. ~RF9"

Πάμε να πλακωθούμε τώρα στα trail braking, αφού το λύσαμε και αυτό το θέμα.:bawl:

THRESH
04/04/2024, 12:14
Έκανε point να μη παίρνει ο κόσμος τις προστασίες από τον εξοπλισμό του -> δείχνει στο vid να βάζει - βγάζει τις προστασίες από τη τσέπη του συνεχώς, συνειρμικά δηλαδή τις βγάζει :lol:

Τα μπουρδουκλωσε λίγο εδώ, δέχεται κριτική για τις έρευνες που χρησιμοποίησε εδώ ως ελλειπείς, φαίνεται και από τα video η στροφή σε airbags, σαν να σπονσοραρε η Helite καλουτσικα λεφτά.Η αλήθεια είναι ότι το F9 παράγει πλέον video πολύ πιο συχνά κ αυτό είναι δύσκολο για την διατήρηση της ποιότητας, παρά την μεγάλη προσπάθεια να διατηρηθούν τα στοιχεία που το έκαναν πολύ δημοφιλές.

Προσωπικά, δεν αλλάζει κάτι για τις προστασίες που χρησιμοποιώ, μακάρι να βάζω και περισσότερες και μακάρι να παίξει αερόσακος μελλοντικά.

RaGe_Raptor
04/04/2024, 12:18
Ο FN το κάνει αυτό, σε διάφορα video του, για προφανείς λόγους.
Θέτει προβοκατόρικα τα ζητήματα, για να έχει πολύ περισσότερο interaction με τους viewers και περισσότερα views. (Ο αλγόριθμος του tube, ευνοεί βίντεο με πολλά σχόλια).
Ο Ράπτορας, τον βόηθησε ακόμα παραπάνω. (Good job there, George).

Επί της ουσίας αυτό που λέει, είναι ότι αυτές οι προστασίες προσφέρουν ελάχιστα σε κρούση και κάτι σε "σύρσιμο", το αντιπαραθέτει με "ειδικά" υφάσματα που χρησιμοποιούνται σε μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό, τον αερόσακο και τη σχέση τους με την άνεση κατά την οδήγηση.

Και συμπληρώνει στα σχόλια:
"It's worth mentioning that EN17092 tests garments with the pads *removed*. Meaning a AAA jacket or pant, which has been drop tested on the Darmstadt machine at 120kph, will still slide to a highway-speed stop without costing you skin (70kph for AA, 45kph for A). C-class garments have no abrasion resistance criteria whatsoever; this would be something like a mesh chassis for holding armour. Obviously, removing the pads from that would be silly, since its only purpose is to hold armour and you might as well wear a T-shirt instead.

On that note, there are hero companies that make pads to greatly exceed CE 2 size and attenuation requirements. Aside from the Dainese back pad I showed, Rukka's D3O XTR comes to mind (link in description). Those pads are huge compared to the Type B template, and size matters if you're going to rely on pads to get to wherever your abrasion comfort level is. We don't always slide precisely on our shoulders, elbows and knees. It's usually the butt.

We all have our own equations for balancing comfort v. practicality v. safety, which is why I made a point of not telling people to take the armour out of their jackets (twice!). Fortunately the CE standards make it fairly clear what your gear can and can't do, enabling us all to choose the stuff that achieves whatever we're after. ~RF9"

Πάμε να πλακωθούμε τώρα στα trail braking, αφού το λύσαμε και αυτό το θέμα.:bawl:

Ναι. Και μιας και το ανέφερες, το ίδιο κάνει και παρακάτω προβοκατόρικα λέει μόνο countersteering to corner faster , ενώ ξέρει πως με trail braking είσαι και πιο γρήγορος και πιο ασφαλής. Όχι?

https://youtube.com/shorts/kacAiVMbyeo?si=t11tZOxeT1yukrBn

BLiTzER
04/04/2024, 12:39
Παρακολουθείτε κι άλλους "influencers" ή μόνο αυτόν; Έχει κάτι καλούς στο TikTok.

SeniorCanardo
04/04/2024, 12:44
Ναι. Και μιας και το ανέφερες, το ίδιο κάνει και παρακάτω προβοκατόρικα λέει μόνο countersteering to corner faster , ενώ ξέρει πως με trail braking είσαι και πιο γρήγορος και πιο ασφαλής. Όχι?

Συνέχεια το κάνει, ειδικά τελευταία και πετυχαίνει. (270 crank, counter leaning, etc).

Σκέψου ότι έχω πετύχει 2-3 να κάνουν βίντεο, για να σχολιάσουν το βίντεο του FN.

Επίσης ο τύπος, μην ξεχνάμε ότι είναι "μαγαζάτορας", οπότε διακρίνω και "γκρίζα" διαφήμιση σε σημεία.
"Τούτο λεχθέντος" η ποιότητα των βίντεο του είναι πολύ υψηλότερη και διασκεδαστικότερη του μέσου μότο-βιντεά που είναι σκέτο "σκεπάρνι". :D

SeniorCanardo
04/04/2024, 12:51
Παρακολουθείτε κι άλλους "influencers" ή μόνο αυτόν; Έχει κάτι καλούς στο TikTok.

Εγώ παρακολουθώ αποκλειστικά moto.gr, έχει τα πάντα.

Συμβουλές αγωνιστικής οδήγηση, ταντρικό σεξ, ψάρεμα σολομού, συμβουλές επενδύσεων, νομική προστασία και ένθετο για εσπρέσσο, hacking, λογοτεχνία, 4 τροχoύς (ή και περισσότερους), εξηλεκτρισμό και οικολογία....
Τι να κλάσουν οι influencers και οι entrepreneurs. :tooth:

CorpseAlive
04/04/2024, 12:53
Εγώ παρακολουθώ αποκλειστικά moto.gr, έχει τα πάντα.

Συμβουλές αγωνιστικής οδήγηση, ταντρικό σεξ, ψάρεμα σολομού, συμβουλές επενδύσεων, νομική προστασία και ένθετο για εσπρέσσο, hacking, λογοτεχνία, 4 τροχoύς (ή και περισσότερους), εξηλεκτρισμός και οικολογία....
Τι να κλάσουν οι influencers και οι entrepreneurs. :tooth:

Δεν φταίει κανείς άλλος... εγώ που όπου μπορώ συμβουλεύω...για να έρχεται ο σενιόρ να με φτύνει στα μούτρα :lol:

RaGe_Raptor
04/04/2024, 13:00
Θα πετύχαινε το contouring αλλιώς?

Συνέχεια το κάνει, ειδικά τελευταία και πετυχαίνει. (270 crank, counter leaning, etc).

Σκέψου ότι έχω πετύχει 2-3 να κάνουν βίντεο, για να σχολιάσουν το βίντεο του FN.

Επίσης ο τύπος, μην ξεχνάμε ότι είναι "μαγαζάτορας", οπότε διακρίνω και "γκρίζα" διαφήμιση σε σημεία.
"Τούτο λεχθέντος" η ποιότητα των βίντεο του είναι πολύ υψηλότερη και διασκεδαστικότερη του μέσου μότο-βιντεά που είναι σκέτο "σκεπάρνι". :D
Cs δεν βλέπω στη λίστα σου:D

THRESH
04/04/2024, 13:37

Στο ΣυΣωλήν βλέπουμε μόνο σοβαρά πράγματα. Στο Τικ Τοκ μόνο κώλους (όταν δεν κατεβάζει διάφορα δεδομένα για κάνα κινεζικό σέρβερ)

Zodd
04/04/2024, 13:45
Παρόλαυτα ο τίτλος του βίντεο ειναι why I stopped wearing motorcycle body armor και με κόκκινα τεραστια γράμματα στο thumbnail "useless ".
Περνάει το λάθος μήνυμα? Ναι.
Ασχολείται ο μισός μοτοσυκλετικός πλανήτης μαζί του? Και πάλι ναι.

Και ο Kubrick έγραψε "How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb " αλλά δεν ξεκινήσαμε να κάνουμε τρυφερό έρωτα σε πυρηνικές κεφαλές...ισώς γι αυτό να ανησυχούμε μη στουκάρουμε πουθενά :p

Πέρα από τα αστεία, δεν διαφωνώ με αυτά που λες αλλά δεν μπορείς να προστατέψεις τον ηλίθιο από τον εαυτό του και πως να το κάνουμε.. όσοι αποφασίσουν να πετάξουν τους εξοπλισμούς τους μόνο από τον τίτλο και το thumbnail, είναι αξιοι της μοίρας τους. Είναι σαν αυτούς που πάνε τρέχουν και σκοτώνονται στην παραλιακή, τόσες πινακίδες, πρόστιμα και θάνατοι και δεν μπορούν να καταλάβουν οτι βάζουν σε αχρείαστο κίνδυνο και τους εαυτούς τους και τους άλλους.

aris19
04/04/2024, 15:29

Ακριβώς αυτό. Προσωπικά δεν μου φαίνονται καθόλου περίεργα ο τίτλος που σε προκαλεί να ανοίξεις το βίντεο και το "πικάντικο" thumbnail. Youtuber είναι ο άνθρωπος, αυξάνει τις προβολές/σχόλια και τα κατ' επέκταση τα έσοδά του. Στην τελική αναλύει με στοιχεία γιατί ο ΙΔΙΟΣ δεν τα χρησιμοποιεί, δεν παροτρύνει κανέναν να αφαιρέσει τα προστατευτικά από τον εξοπλισμό του, κάθε άλλο. Τώρα αν κάποιος έχει κάνει τρόπο ζωής/θρησκεία/μέγα δάσκαλο τον FortNine και απλά από τον τίτλο-thumbnail θεωρήσει ότι είναι άχρηστος ο προστατευτικός εξοπλισμός, νταξ, φυσική επιλογή.

Γενικά nothing to see here.

telegonos
04/04/2024, 15:55
nothing to see here.

https://www.youtube.com/watch?v=aKnX5wci404

geioann
04/04/2024, 16:01
Μια σαβουρα καλουτσικη έχω φάει όλη κι όλη όσα χρόνια οδηγάω δίκυκλα πριν 2 χρόνια στην πίστα με αποτέλεσμα να έχω έναν πρησμένο, μαυρισμένο και με έντονο πόνο αγκώνα για κάνα μήνα. Αν δεν υπήρχε η εσωτερική προστασία σίγουρα θα τον είχα σπάσει. Προφανώς και δεν σε κάνουν άτρωτο αλλά κάτι θα γλιτώσεις.

basilis_k6
04/04/2024, 16:38
εγω δεν καταλαβα που κολλαει ο αεροσακος. τα χερια παλι θα σπασουν

o teos
04/04/2024, 17:45
Καπου εχω φωτο απο πτωση με 150+ low side μπροστινου πανω σε στροφη απο υγρασιες να σας δειξω τι κανει ο εξοπλισμος που αν φοραγα και αεροσακο θα σηκωνομουν χωρις να εχω το παραμικρο..η προστασια στον δεξι ωμο ειχε λιωσει και κρατησε ολη την κρουση οπως και στον πηχη το υφασμα ελειπε και ειχε μεινει η προστασια το τζιν κεβλαρ εκανε τρελη δουλεια ουτε ενα καψιμο σε δερμα τα γαντα επισης γινανε τευχη απ την τριβη αλλα εγω ουτε γρατζουνια...οσο για την αναφορα στον αεροσακο...εσπασα 2 πλευρα απο την κρουση σε σταματημενη μοτοσυκλετα αν τον φοραγα δε θα ειχα απολυτως τιποτα εκτος απο μελανιες.......ας ερθει τωρα ο καθε μπαμπουινος ινφλουενσερ να μου πει περι εξοπλισμου....ΑΑΑ και πουστε στον εξοπλισμο μοτο ισχυει το ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ...εχω σκασει με το shoei σε κολωνα πεζοδρομιο και μετα εχμμμ καπου αλλου και ειχε μονο κατι εκδορες και ειχε φυγει το βερνικι με το χρωμα...:wave2:

husky21
04/04/2024, 18:13
Τι ακριβως ειναι αυτος ο κυριος και εχει καποια βαρυτητα
η γνωμη του;

BLiTzER
04/04/2024, 18:30
η γνωμη του;

Είναι επαγγελματίας influencer.

:lol: :lol: :lol:

o teos
05/04/2024, 06:46

:bawl:

asxetost
05/04/2024, 09:08
Γενικά συμφωνώ στο οτι περίμενα λίγο περισσότερη αίσθηση ευθύνης από τον συγκεκριμένο, η μεγάλη πλειοψηφία των θεατών θα μείνει με την εντύπωση οτι όσοι φόραγαν συμβατικό μπουφάν μηχανής μέχρι τώρα απλά πέταγαν τα λεφτά και τον ιδρώτα τους τζάμπα, όχι οτι φοράνε και πάρα πολλοί ήδη, τουλάχιστον σε πολιτισμενες χώρες σα και τη δική μας.
Στο αν όσοι επηρεάζονται από youtubers είναι ελαφρόμυαλοι, ναι οκ, όταν ένας νεοεισερχόμενος ειδικά βλέπει ένα κανάλι που έχει απήχηση και αποδοχή, θα επηρεαστεί. Καλώς η κακώς είναι άλλη ιστορία.
Δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαβαίνει πια οτι με ένα μικρό θόλωμα στις ηθικές γραμμές σου πληρώνεις πιο άνετα τους λογαριασμούς σου.

SeniorCanardo
05/04/2024, 10:40
η γνωμη του;

Καναδός, μοτοσυκλετιστής από τα 11, δημοσιογράφος (ειδικού τύπου), μότο tester, με σπουδές φυσικής και ιστορίας της τέχνης (αν τα θυμάμαι καλά), ανήκει στο προσωπικό μεγάλης εταιρείας ανταλλακτικών και εξοπλισμού του Καναδά (Revzilla τύπου).

Κοίτα δεν είναι και "Παλαιό μέλος του moto.gr" ή "Αθηνέζος, motovlogger", για να είναι ο λόγος του εγγύηση. :roflmao:
Με προσοχή πάντα!

Zodd
05/04/2024, 10:52
Μια μικρή παρατήρηση, το να επηρεάζεται κανείς από youtubers (ή οτιδήποτε άλλο) δεν είναι απαράιτητα κακό, ούτε τον κάνει ελαφρόμυαλο. Αρκεί τα συμπεράσματα που καταλήγει να είναι λογικά και να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Το ίδιο κριτήριο δηλαδή με το οποίο πρέπει να αξιολογούμε κάθε άλλη άποψη/πηγή γνώσης.

husky21
05/04/2024, 13:36
Καναδός, μοτοσυκλετιστής από τα 11, δημοσιογράφος (ειδικού τύπου), μότο tester, με σπουδές φυσικής και ιστορίας της τέχνης (αν τα θυμάμαι καλά), ανήκει στο προσωπικό μεγάλης εταιρείας ανταλλακτικών και εξοπλισμού του Καναδά (Revzilla τύπου).

Κοίτα δεν είναι και "Παλαιό μέλος του moto.gr" ή "Αθηνέζος, motovlogger", για να είναι ο λόγος του εγγύηση. :roflmao:
Με προσοχή πάντα!

Για μενα και οι 2 κατηγοριες μου ειναι αδιαφορες;)
Βασικα ο 2ος ισως να ειναι κ περισσοτερο αξιοπιστος
καθως περα απο την καυλαντα στο μοτο.γρ δεν εχει
να κερδισει κατι οπως ο αλλος(βλεπε συνδρομες,πιθανες πωλησεις στο μαγαζι του κτλ)

skolix
05/04/2024, 21:02
Νομίζω πως ένα από τα θέματα που πραγματεύεται το βίντεο, έστω και λίγο προβοκατορικα, είναι ότι τα πρωτότυπα EN 1621-X δεν είναι αρκετά.

Το πρωτότυπο ορίζει ότι η level 2 προστασία, σε πρόσκρουση με 50J ενεργοέργεια, πρέπει να μεταφέρει λιγότερο από 20kN στα άκρα (EN1621-1) και 9kN στην πλάτη (EN1621-3).

Αν πούμε ότι αναφερόμαστε σε κινητικη ενέργεια 50Joule υπολογιζόμενη από τον γενικό τύπο ( Εk=1/2×m×v^2), για εναν τον αναβάτη των 100κιλων αυτό μεταφράζεται σε πρόσκρουση με ταχύτητα 1μετρο το δευτερόλεπτο (3.6χαω). Η ταχύτητα αυτή (3.6χαω) είναι περίπου ίση με την ταχύτητα που αποκτά ένα οποιοδήποτε αντικείμενο που κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος 0.8μετρων με αρχική ταχύτητα 0 και επιταγχυνση 9.8m/s^2.
Θα έλεγα ότι αυτό αντιστοιχεί σε στατιστική πτώση από σέλα μηχανής.

Νομίζω είναι φανερό ότι ο υπολογισμός του προτύπου έχει γίνει για πρόσκρουσεις σε σταθερα αντικείμενα με πολύ πολύ χαμηλές ταχύτητες ή στατικές πτώσεις. Ενδεχομένως να λαμβάνει υπόψη μόνο την κάθετη συνισταμένη ενεργειών και δυνάμεων, δηλαδή αυτήν της πτώσης στο έδαφος λόγο βαρύτητας, διότι η οριζόντια συνισταμένη είναι σίγουρο ότι θα κάνει τον αναβάτη κομμάτια. Εκτός φυσικά αν χάσει ενέργεια καθώς τρίβεται στο εδαφος.

Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, η μεταφερόμενη δύναμη των 20kN ξεπερνάει τις δυνατότητες απορρόφησης για αρκετά μέρη του ανθρώπινου σώματος.

Μερικες μελέτες όσον αφορά την αντοχή του σώματος σε δυνάμεις :

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2684155/

https://www.ircobi.org/wordpress/downloads/irc1997/pdf_files/1997_6.pdf

https://www.ircobi.org/wordpress/downloads/irc2000/pdf_files/2000_13.pdf

https://iopscience.iop.org/article/10.1088/2053-1591/abd2f7#mrxabd2f7bib9

RaGe_Raptor
05/04/2024, 22:05
στο 22:40 η αναφορά στον "προβοκάτορα" στον οποίο πήρε 5 λεπτά για να κόψει τη συγκεκριμένη αλυσίδα :bawl:

https://youtu.be/YKO1yudGVNg?si=wL_YXomVX78I5I-r&t=1360

Vassilis
06/04/2024, 12:57
σε ένα βίντεο στο κανάλι fortniνe o γνωστός Καναδός παρουσιαστής μας λέει πόσο άχρηστος είναι ο προστατευτικός εξοπλισμός. (https://www.youtube.com/watch?v=nINIJ1cAbYM) στο βίντεο παρακάτω αποδομείται.όσο ευχάριστα κι αν παρακολουθούνται τα βίντεό του, δεν είναι η πρώτη φορά που λέει ανακρίβιες (μλκίες δλδ )

https://youtu.be/NOJxubCS0wM?si=Ja6usFJCr14SMWae

Καλά, δεν είπε αυτό. Βασικά καμία σχέση. Είπε συγκεκριμένα τα ένθετα για τα γόνατα και τους γοφούς σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα κανουν τεράστια διαφορά. Και στο τέλος λέει ξεκάθαρα ότι δεν προτείνει να πάψει ο κόσμος να τα χρησιμοποιεί αλλά ότι εκείνος δεν το κάνει.

asxetost
06/04/2024, 13:06
Καλά, δεν είπε αυτό. Βασικά καμία σχέση. Είπε συγκεκριμένα τα ένθετα για τα γόνατα και τους γοφούς σε περίπτωση ατυχήματος δεν θα κανουν τεράστια διαφορά. Και στο τέλος λέει ξεκάθαρα ότι δεν προτείνει να πάψει ο κόσμος να τα χρησιμοποιεί αλλά ότι εκείνος δεν το κάνει.

Ναι, πολιτικά ορθός είναι, η γενική εικόνα που περνάει στο μέσο θεατή είναι πάνω κάτω όμως οτι λέει το thumbnail σωστά;
Τι συζητάμε τώρα; Αν θα βοηθήσει ένα κομμάτι πλαστικό σε μια πρόσκρουση με σταθερό αντικείμενο πάνω από 35χλμ/ω;
Είναι δεδομένο οτι ο συμβατικός ρουχισμός δεν κάνει πολλά, το σύρσιμο είναι μια άλλη ιστορία όμως επίσης.
Όπως και από το να μην φοράει τίποτα κάποιος που τα οικονομικά δεν του επιτρέπουν να αγοράσει αεροσακούλα, μηπως είναι καλύτερα τα συμβατικά;
Ξαναλέω, μην κοιτάμε μόνο τα ψιλά γράμματα που αναφέρει στο τέλος για να έχει τον κωλαρίκο του καλλυμένο, η γενική εικόνα ποιά είναι...

Vassilis
06/04/2024, 13:17
Η γενική εικόνα που περνάει μάλλον εξαρτάται από το πώς την ερμηνεύει ο θεατής που και αυτό εξαρτάται από διαφορα πράγματα. Προσωπικά δεν ερμήνευσα σε καμία στιγμη ότι αυτό που λέει είναι πως ο προστατευτικός εξοπλισμός είναι άχρηστος. Αυτά που λέει είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ανέφερε και το σύρσιμο και λέει ξεκάθαρα ότι τα ένθετα μπορούν να βοηθήσουν σ αυτό.

peterTHErider
08/04/2024, 20:51

Σήμερα έκατσα και είδα το συγκεκριμένο βίντεο.
Εσείς που τον αποκαλείται υποτιμητικά influencer και YouTuber, (που μια χαρά κονωμαει και ας τον κράζουν) το είδατε το βίντεο? Που διαφωνείτε?
Οτι προβάλλει το γεγονός πως οι πολυεθνικές έχουν κάνει λόμπι και έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την χαμηλή ποιότητα στανταρ των προστασιων το καταλάβατε?

BLiTzER
08/04/2024, 22:20
Σήμερα έκατσα και είδα το συγκεκριμένο βίντεο.
Εσείς που τον αποκαλείται υποτιμητικά influencer και YouTuber, (που μια χαρά κονωμαει και ας τον κράζουν) το είδατε το βίντεο? Που διαφωνείτε?
Οτι προβάλλει το γεγονός πως οι πολυεθνικές έχουν κάνει λόμπι και έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την χαμηλή ποιότητα στανταρ των προστασιων το καταλάβατε?

Όχι, δεν το είδα φυσικά. Ούτε καν πάτησα το λινκ. Είναι "επαγγελματίας ινφλουένσερ". Προτιμώ να δω κάνα γκομενάκι στο Twitch.

peterTHErider
08/04/2024, 23:01
Το ότι είναι επαγγελματίας influencer δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να έχει γνώση και να λέει αλήθειες και πληροφορίες που δεν γνωρίζουμε.

BLiTzER
08/04/2024, 23:22
Όχι, αλλά δε μας αφαιρεί ούτε εμάς το δικαίωμα να μην τον παίρνουμε στα σοβαρά.

peterTHErider
08/04/2024, 23:33
Χωρίς να τον ακούσουμε?
Πριν βγάλουμε συμπεράσματα καλό είναι πρώτα να ακούσουμε τι έχει να πει ο άλλος.
Ειδικά όταν μιλά για φυσική ένας φυσικός.
Γνώρισμα των έξυπνων ανθρώπων είναι να λαμβάνουν όση περισσότερη πληροφορία μπορούν και μετά να την φιλτράρουν. Να θέλουν να μάθουν.
Απο όλους και από όλα ίσως έχουμε να παρουμε κάτι.απλα πρέπει να το φιλτραρουμε.

Υγ. Και όχι,για μένα είναι αφελές να μην παίρνουμε στα σοβαρά κάποιον πριν τον ακούσουμε και δείχνει υπεροψία και ξερολισμο.

BLiTzER
09/04/2024, 08:32
Καλά τα λες και, θεωρητικά, έχεις δίκιο. Ακριβώς έτσι είναι.

Αλλά... motoyoutubers. Σόρι, δεν μπορώ. :p Δεν έχουν απολύτως τίποτα να μου δώσουν. Μπορείς να το ονομάσεις όπως θέλεις.

SeniorCanardo
09/04/2024, 09:59
...Προτιμώ να δω κάνα γκομενάκι στο Twitch.

Παντρεμένος με παιδιά, λογικό, που αλλού να τα δεις τα γκομενάκια.:bawl:

SeniorCanardo
09/04/2024, 10:18
Επίσης για να τα λέμε όλα...

- Ο συγκεκριμένος ΔΕΝ βιοπορίζεται από το tube, αλλά ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας.

- ΔΕΝ κάνει hard sale

- ΔΕΝ "γλύφει" (τουλάχιστον εμφανώς και απροκάλυπτα) και έχει κράξει ουκ ολίγες φορές (πχ HD) και έχει υποστεί τις συνέπειες

Από εκεί και πέρα ο καθένας, παρακολουθεί, διαβάζει και καταλαβαίνει ανάλογα με το "μυαλό" του και αποφασίζει που και πως, θα ξοδέψει τον χρόνο του.

Προσωπικά δεν πιστεύω κανένα, ούτε τον tuber, ούτε τον συμφορουμίτη (εκεί να δεις bias), ούτε τον ειδικό τύπο (και εκεί να δεις bias), ούτε τον παλιό μοτοσυκλετιστή, ούτε τον συλλέκτη, ούτε τον μάστορα.
Τους ακούω όμως όλους.

RaGe_Raptor
09/04/2024, 10:51
Χωρίς να τον ακούσουμε?
Πριν βγάλουμε συμπεράσματα καλό είναι πρώτα να ακούσουμε τι έχει να πει ο άλλος.
Ειδικά όταν μιλά για φυσική ένας φυσικός.
Γνώρισμα των έξυπνων ανθρώπων είναι να λαμβάνουν όση περισσότερη πληροφορία μπορούν και μετά να την φιλτράρουν. Να θέλουν να μάθουν.
Απο όλους και από όλα ίσως έχουμε να παρουμε κάτι.απλα πρέπει να το φιλτραρουμε.

Υγ. Και όχι,για μένα είναι αφελές να μην παίρνουμε στα σοβαρά κάποιον πριν τον ακούσουμε και δείχνει υπεροψία και ξερολισμο.

πολύ σωστή τοποθέτηση

Επίσης για να τα λέμε όλα...

- Ο συγκεκριμένος ΔΕΝ βιοπορίζεται από το tube, αλλά ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας.

- ΔΕΝ κάνει hard sale

- ΔΕΝ "γλύφει" (τουλάχιστον εμφανώς και απροκάλυπτα) και έχει κράξει ουκ ολίγες φορές (πχ HD) και έχει υποστεί τις συνέπειες

Από εκεί και πέρα ο καθένας, παρακολουθεί, διαβάζει και καταλαβαίνει ανάλογα με το "μυαλό" του και αποφασίζει που και πως, θα ξοδέψει τον χρόνο του.

Προσωπικά δεν πιστεύω κανένα, ούτε τον tuber, ούτε τον συμφορουμίτη (εκεί να δεις bias), ούτε τον ειδικό τύπο (και εκεί να δεις bias), ούτε τον παλιό μοτοσυκλετιστή, ούτε τον συλλέκτη, ούτε τον μάστορα.
Τους ακούω όμως όλους.

Συνήθως "ακούμε " με σκοπό/για να απαντήσουμε . Και λέω Συνήθως επειδή έχει να κάνει με το ποσό θεμελιωμενα/αδιαμφησβητητα είναι κάποια πράγματα στο μυαλό μας

SeniorCanardo
09/04/2024, 11:04
Συνήθως "ακούμε " με σκοπό/για να απαντήσουμε . Και λέω Συνήθως επειδή έχει να κάνει με το ποσό θεμελιωμενα/αδιαμφησβητητα είναι κάποια πράγματα στο μυαλό μας

Δεν είμαι σίγουρος ότι σε πιάνω, αλλά γενικότερα η θέση-αντίθεση-σύνθεση (διαλεκτική) βασίζεται κυρίως στην ποιότητα των επιχειρημάτων (εμπειρικών-γνωσιακών-επιστημονικών).
Τα "νομίζω", "πιστεύω", "εκτιμώ πως", έχουν αξία σχετική και συνηθέστερα πολύ μικρότερη από ότι "διαφημίζουν".

Μεγάλη κουβέντα γενικότερα και ήδη έχει ξεφύγει και είναι κρίμα να "σφουγγαρίζει" κάποιος.

BLiTzER
09/04/2024, 11:15
Παντρεμένος με παιδιά, λογικό, που αλλού να τα δεις τα γκομενάκια.:bawl:

Ναι σε όλα.

:lol:

Ακούω από ανθρώπους που έχουν να δώσουν. Να ακούσω τον κάθε whateverόπουλο να μου μιλάει για οδήγηση και εξοπλισμό, γιατί; Οτιδήποτε χρειάζομαι είναι 3 κλικ, λίγο διάβασμα και λίγη σκέψη μακριά.

ΥΓ: Δεν έχω ιδέα ποιος είναι αυτός, με τι ασχολείται και τι κάνει. Αν ποτέ χρειαστώ κάτι που διαθέτει, θα τον βρω.

BLiTzER
09/04/2024, 11:19
Δεν είμαι σίγουρος ότι σε πιάνω, αλλά γενικότερα η θέση-αντίθεση-σύνθεση (διαλεκτική) βασίζεται κυρίως στην ποιότητα των επιχειρημάτων (εμπειρικών-γνωσιακών-επιστημονικών).
Τα "νομίζω", "πιστεύω", "εκτιμώ πως", έχουν αξία σχετική και συνηθέστερα πολύ μικρότερη από ότι "διαφημίζουν".

Νομίζω αναφέρεται στο ότι ακούμε για να απαντήσουμε, όχι για να καταλάβουμε, σκεφτούμε, επεξεργαστούμε.

peterTHErider
09/04/2024, 11:59
Τις περισσότερες φορές δυστυχώς δεν ακούμε Καν τι λέει ο άλλος. Απλά περιμένουμε να τελειώσει για να πούμε το δικό μας...
Ο συγκεκριμένος μόνο motovloger ή motoYouTuber δεν είναι.καμια σχέση.
Δες κάποιο βιντεακι του και θα καταλάβεις.
Περισσότερο με μηχανολογικά-φυσική και ιδιαίτερες περιπτώσεις ασχολείται.
Εχει λόγο δουλειάς και κάποια ψιλοπρομο θέματα αλλά είναι πολύ μικρό ποσοστό και ξεχωρίζουν.

BLiTzER
09/04/2024, 12:03
Ε ναι, αλλά εγώ σκούτερ έχω. Τι να τον κάνω;

rainmike
09/04/2024, 12:12
Όχι, δεν το είδα φυσικά. Ούτε καν πάτησα το λινκ. Είναι "επαγγελματίας ινφλουένσερ". Προτιμώ να δω κάνα γκομενάκι στο Twitch.

Υπαρχουν επαγγελματιες ινφλουενσερς χωρις κωλάρα?:tooth:

RaGe_Raptor
09/04/2024, 12:22
Θα εμμείνω στην αρχική τοποθέτηση :bawl:

Σας ακούω,όμως :lol:

RaGe_Raptor
09/04/2024, 12:30

Μεγάλη κουβέντα γενικότερα και ήδη έχει ξεφύγει και είναι κρίμα να "σφουγγαρίζει" κάποιος.
Αυτό που είπε ο Μπλιτζ συν ότι συνήθως επιτιθόμαστε και προσπαθούμε να αποδομησουμε/προσβάλλουμε τον φέροντα την αποψη/επιχείρημα κτλ κι όχι το ίδιο το επιχείρημα.
Το βλέπεις να συμβαίνει κι εδώ μέσα.

Δεν έχει ξεφύγει η κουβέντα, νομίζω ( :lol: ) , ισα‐ίσα...

BLiTzER
09/04/2024, 12:44
Αυτό που είπε ο Μπλιτζ συν ότι συνήθως επιτιθόμαστε και προσπαθούμε να αποδομησουμε/προσβάλλουμε τον φέροντα την αποψη/επιχείρημα κτλ κι όχι το ίδιο το επιχείρημα.

Ad hominem ελληνιστί.

Καλώς ήρθατε στα ίντερνετς! :D

SeniorCanardo
09/04/2024, 13:02

Δεν έχει ξεφύγει η κουβέντα, νομίζω ( :lol: ) , ισα‐ίσα...

ΟΚ δεν το έπιασα με την πρώτη...

Δεν είμαι και πολύ έξυπνος, κωλάρα δεν έχω, τιμόνι φοβερό δεν είμαι, δεν πρόκειται να γίνω influencer, με βλέπω να δουλεύω για πολλά χρόνια ακόμα γμτ. :roflmao:

Μια λύση έδωσε ο Blitz, πρόσληψη πληροφορίας από πολλαπλές πηγές και κριτική αξιολόγηση τους, για την εξαγωγή το δυνατόν ασφαλέστερων συμπερασμάτων, τα οποία επ' ουδενί δεν μπορούν να θεωρηθούν θέσφατα, αλλά οφείλουν να αμφισβητούνται με κάθε ευκαιρία.

Εδώ μέσα τώρα, (τα έχω πει και άλλες φορές), είναι forum, δεν είναι moto-think-tank, είμαστε ένα τυχαίο κοινωνικό δείγμα, με διαφορετικές, κοινωνικές, οικονομικές κλπ καταβολές, μορφωτικό επίπεδο, εμπειρία μπλα μπλα μπλα.
Σε μεγάλο βαθμό οι συζητήσεις, έχουν διατηρηθεί, αναπάντεχα σε ένα καλό και εποικοδομητικό κλίμα, δεδομένων των συνθηκών.

Υπάρχει επίσης μια διαφορά ανάμεσα στο μοιράζομαι γνώση, κάνω χυδαία επίδειξη γνώσεων, ικανοτήτων, πλούτου, μπλα μπλα μπλα.

Anyways, πάμε στα του εξοπλισμού.

Για εμένα υπάρχει μια ισορροπία, ανάμεσα στην άνεση και την προστάσια και είναι διαφορετική για τον καθένα.

Στα δια ταύτα, του συγκεκριμένου βίνδεο.
Έχω πέσει και συρθεί με προστασίες και δρομίσιες και χωμάτινες.

Οι δρομίσιες σε low side ήταν μια χαρά, δεν νομίζω ότι θα έκαναν κάτι σπουδαίο σε high side.
Σκίστηκε το μπουφάν το χέρι βγήκε ανέπαφο.
Φυσικά τις προτιμώ από το τίποτα.

Οι χωμάτινες μια χαρά στην κρούση, στο σύρσιμο όμως είτε φύγαν από την θέση τους, είτε μου έκαναν έγκαυμα τριβής.

Άλλο ένα παράδειγμα στους χωμάτινους τα neck braces.
Άλλοι λένε οπωσδήποτε, άλλοι λένε δεν αντέχουν να τα φορέσουν.
Μελέτες υποστηρίζουν και τη μια και την άλλη πλευρά.
Ακούμε την επιχειρηματολογία, αξιολογούμε, παίρνουμε αποφάσεις και λελογισμένα ρίσκα, στα πάντα και κάθε μέρα.
:beer:

billy84
09/04/2024, 13:16
Εντάξει ο τίτλος είναι κλασσικό clickbait και φυσικά καταφέρνει τον σκοπό του, να προσελκύσει προβολές και να συζητούν για αυτόν σε παγκόσμιο επίπεδο (ξανά). Σίγουρα θίγει σημαντικά ζητήματα αλλά εγώ θα εστίαζα σε άλλα προβλήματα που υπάρχουν κατά τις πτώσεις και όχι στις προστασίες αυτές καθεαυτές.

Οι περισσότεροι εστιάζουν στην κρούση αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα στους σοβαρούς τραυματισμούς είναι η στρέψη. Όταν το πόδι ή το χέρι στρίψει δε σε σώζει τίποτα από σοβαρότατο τραυματισμό ο οποίος μπορεί να καταλήξει πολύ άσχημα. Συζητούσα με έναν έμπειρο φυσικοθεραπευτή στο νοσοκομείο και μου τόνιζε τι θα συμβεί αν ενώ σέρνεσαι σου ανοίξει το χέρι και ψιλομαγκώσει ενώ είναι ανοιχτό (καλύτερα να μην το σκεφτούμε καν, δε θέλω καν να θυμάμαι). Αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να σώσει ούτε ο αερόσακος που συζητούσαμε κάποιο καιρό πριν. Μπορεί και να μη συμβεί ποτέ, μπορεί και να τύχει όμως. Όπως και τα χτυπήματα στη λεκάνη που μπορούν να αποβούν μοιραία και πέρα από κάποιες υποτυπώδεις προστασίες στους γοφούς, δεν υπάρχει ουσιαστική προστασία.

Οι στατιστικές που αναφέρονται στο βίντεο του Ryan είναι γενικά στο περίπου καθώς κάθε πτώση είναι διαφορετική. Πριν χτυπήσω σοβαρά πριν 2 μήνες, είχα σπάσει άλλες 3 φορές πλευρά και κλείδα, με αρκετά περισσότερα χιλιόμετρα. Ε την τέταρτη φορά τρύπησα και τους 2 πνεύμονες. Μία λεπτομέρεια να ήταν διαφορετική κατά την πτώση, τα πάντα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Πχ θα μπορούσα να έχω σπάσει για 4η φορά μόνο πλευρά και να θεωρώ απίθανο μια ενδεχόμενη 5η φορά να τρυπήσουν οι πνεύμονες.

Τα πάντα είναι σχετικά και κάθε πτώση είναι μοναδική. Φοράμε ότι περισσότερο μπορούμε και ελπίζουμε. Το παν είναι ίσως η μεγαλύτερη προσοχή παντού για να ΜΗ φτάσουμε στο σημείο να εξετάζουμε αν ο εξοπλισμός έκανε καλά τη δουλειά του.

Σας παρακολουθώ τσογλάνια! Πάντα όρθιοι!:beer:

asxetost
09/04/2024, 13:22
Δεν ξέρω γιατί επιμένω, θα επισημάνω οτι δεν είναι προσωπικό και ότι δεν πάει προς κάποιον συγκεκριμένα, αλλά νιώθω λες και έχω καπνίσει κάτι διαβάζοντας τις απαντήσεις ορισμένων σε αυτό το θρεντ.
Έχουμε έναν τύπο με τρελό κοινό σε αριθμό, που μέχρι τώρα έχει δείξει να προσέχει πάρα πολύ τι λέει υποστηρίζοντας το με επίσημη έρευνα τις περισσότερες φορές, να δηλώνει on camera οτι εκείνος ΔΕΝ θα χρησιμοποιεί συμβατικό εξοπλισμό, εκτός από ένα μεγαλύτερο των στανταρ προστατευτικό πλάτης όταν κάνει TRACK day, και, τον αερόσακο του φυσικά.
Όλο αυτό το αιτιολογεί με το επιχείρημα πως αφού δεν είναι και τόσο καλά τα συμβατικά προστατευτικά, τότε, ας μη τα φοράω καθόλου.
Προφανώς έχει το χρήμα να υποστηρίξει την χρήση αερόσακου, όμως επαναλαμβάνομαι και λέω, δεν περνάει αυτό ένα μήνυμα στο μέσο αναβάτη που θα δει το βίντεο;
Όχι σε σένα, που μπορεί να έχεις 2 μονάδες IQ παραπάνω και να σου περισσεύει λίγη κριτική σκέψη, αν υποθέσουμε ότι το μέσο κοινό είναι γύρω στα 24 και δεν κάθεται συνήθως να δει ούτε καν ένα βίντεο μέχρι το τέλος, όυτε να διαβάσει σχόλια, είναι υπεύθυνη κίνηση από έναν άνθρωπο με τόση απήχηση;
Για όποιον παρακολούθησε λίγο τις στιχομυθίες στα σχόλια από κάτω, έχει ενδιαφέρον ότι ο Κυρ Bryan έσβηνε και σβήνει συστηματικά σχόλια που παραθέτουν στοιχεία ενάντια στα δικά του, και τον ξεβρακώνουν λίγακι σχετικά με τις έρευνες που έχει επιλέξει να παραθέσει, όπως λέν και στα τρίκαλα κορινθίας, cherry picking.
Συγκεκριμένα, αν και δυστυχώς εφόσον έχει σβηστεί το σχόλιο είναι ανέκδοτο αυτό που λέω, σβήστηκε ολόκληρη έκθεση που έγραψε κάποιος που είχε καμιά 8άρα χιλιάδες thumbs up για το πόσο πολύ ξέφυγε σε αυτό το βίντεο, με στοιχεία και αντίστοιχες, αντίθετες έρευνες, που λένε ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στατιστικά για όσους φοράνε συμβατικό προστατευτικό εξοπλισμό σε τραυματισμούς. Ήταν απόλυτα ευγενικός επίσης, απλά ενόχλησε που έβγαλε ότι έβγαλε στη φόρα. Σβήστηκε σερί 2 φόρες, που σημάινει ότι μπορεί να είχε καμιά 20άρα χιλ θετικές αντιδράσεις από το κοινό, μάλλον δεν θα ήταν καλό αυτό για την εικόνα του F9.

Ότι απέμεινε από αυτό, που βρήκα ότι παρέθεσε κάποιος άλλος, είναι με μια γρήγορη αναζήτηση αυτό:

On behalf of Liz de Rome:
In the research paper (AAP, 2011), we reported that riders wearing motorcycle clothing fitted with impact protection (IP) were significantly less likely to sustain any injuries than were riders wearing motorcycle clothing without IP and those wearing non-motorcycle clothing. The analysis compared injured and uninjured riders by level of protection taking other factors into account such as crash type, object impacted and speed.

We were able to demonstrate significant reductions in open wound injuries associated with level of protection, but not fractures. In our discussion, we explain that the study sample (n=212) was too small to determine statistically significant evidence for the reduction of fractures. This is because fractures represent just 15% of riders’ injuries, compared to 71% soft tissue injuries across a population sample of crashed motorcycle riders. We strongly recommend that riders continue to wear impact protectors.

Associate Professor Liz de Rome.

Χωρίς να ορκίζομαι, γιατί δεν έχω και καμιά κάψα να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, αυτό εδώ πρέπει να είναι το κανάλι που είχε κάνει το εμπεριστατωμένο σχόλιο με την μεγάλη υποστήριξη των θεατών του F9 και σβήστηκε 2 φορές:
https://www.youtube.com/watch?v=NOJxubCS0wM&t=77s

Είναι τα προστατευτικά που κυκλοφορούν αποτελεσματικά σε ατύχημα που περιλαμβάνει πρόσκρουση με σταθερό αντικέιμενο;
Σε αρκετά μικρό βαθμό, όσο μεγαλύτερες οι ταχύτητες τόσο λιγότερο θα πω εγώ.
Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι αν εγώ σήμερα είναι να πέσω και να σπάσω 9 κόκκαλα και να χάσω κομμάτια δέρμα από 5 σημεία στο σώμα μου, εγώ θα προτιμήσω να σπάσω 7 και να χάσω δέρμα από 2.
Πώς έχουμε καταλήξει εδώ τώρα να υπερασπιζόμαστε ένα τύπο που λέει ότι αν δεν έχει το 100% δεν θέλει να έχει ούτε το 35%, δεν θα καταλάβω.

ΔΙΚΗ μου γνώμη, ξαναλέω, καμία όρεξη για ξιφορουμαχία.:whiteflag:

BLiTzER
09/04/2024, 14:26
Όταν κατανοήσετε ότι όλοι αυτοί οι "influencers" κάνουν ό,τι κάνουν με βασικό κίνητρο - αν όχι μοναδικό - τα κλικ και το εύκολο, γρήγορο χρήμα, όλα γίνονται πιο ξεκάθαρα.

Μια λύση έδωσε ο Blitz, πρόσληψη πληροφορίας από πολλαπλές πηγές και κριτική αξιολόγηση τους, για την εξαγωγή το δυνατόν ασφαλέστερων συμπερασμάτων, τα οποία επ' ουδενί δεν μπορούν να θεωρηθούν θέσφατα, αλλά οφείλουν να αμφισβητούνται με κάθε ευκαιρία.

Έτσι ακριβώς. Θέλω να μάθω κάτι που δε γνωρίζω; Googling, μελέτη 2, 3, 5 πηγών που φαίνονται αξιόπιστες και μπορώ να επιβεβαιώσω, φιλτράρισμα, κριτική σκέψη και off I go. Το να "ακολουθώ" συγκεκριμένα άτομα με συγκεκριμένη ατζέντα δε θεωρώ ότι μου προσφέρει κάτι.

SeniorCanardo
09/04/2024, 14:29
Πώς έχουμε καταλήξει εδώ τώρα να υπερασπιζόμαστε ένα τύπο που λέει ότι αν δεν έχει το 100% δεν θέλει να έχει ούτε το 35%, δεν θα καταλάβω.

Δεν είδα κάποιον να τον υπερασπίζεται σε σχέση με τα όσα λέει στο συγκεκριμένο.
Γενικά δεν ακυρώνεις κάποιον αν διαφωνείς σε κάποιο σημείο μαζί του, αλλά συνήθως τον κρίνεις από το σύνολο των λεγόμενων του και την γενικότερη πορεία του.
Υπάρχει περίπτωση να παρακολουθείς ή να διαβάζεις κάποιον ακόμα και αν διαφωνείς μαζί του σε όλα, και αυτό να γίνεται για διάφρους λόγους.
Δεν είναι όλα lovers-fanboys vs haters, (αν και κατανοώ ότι μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με αυτό το δίπολο ως την μόνη δυνατή μορφή αντιπαράθεσης).
Επίσης αν το attention span κάποιου είναι το 2 λέπτο, το μόνο που μπορεί να αφομοιώσει είναι τηλεοπτικές διαφημίσεις και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα από μόνο του.
Ε, γιατί συνήθως τα περισσότερα θέματα θέλουν λίγο περισσότερο από αυτό.

Βέβαια, αν δεν σου αρέσει μπορείς απλά να μην τον βλέπεις!
Υπάρχει περιεχόμενο, φαντάζομαι για όλους.
Μπορείς επίσης να κάνεις report στο tube, για προώθηση επικίνδυνων δεν ξέρω εγώ τι...
Τι άλλο να κάνουμε, να στείλουμε τους μπάτσους να του ξεκρεμάσουν το πτυχίο από τον τοίχο και να τον στείλουν στο ίδιο στρατόπεδο συγκέντρωσης με τους σουζάκηδες.(Άλλοι ανεύθυνοι από κει :lol:)
Όποιον και να διαλέξεις πάντως, να βλέπεις, να διαβάζεις (λέμε τώρα), να ακούς, always with a grain of salt, (επίσης βγαλμένο από τα Τρίκαλα Κορινθίας.)

Δεν με ενδιαφέρει να πιάσω κουβέντα για τον συγκεκριμένο, γενικά δεν ακολουθώ κανένα και προσέχω να μην με ακολουθεί και εμένα κανένας.:bawl:

katsar
09/04/2024, 14:46
Δηλαδή δεν συμφωνείς ότι το ΚΛΡ 650 είναι un-killable όπως λέει στα βίντεο του ;;;; :lol:

Zodd
09/04/2024, 15:57
Προφανώς έχει το χρήμα να υποστηρίξει την χρήση αερόσακου, όμως επαναλαμβάνομαι και λέω, δεν περνάει αυτό ένα μήνυμα στο μέσο αναβάτη που θα δει το βίντεο;
Όχι σε σένα, που μπορεί να έχεις 2 μονάδες IQ παραπάνω και να σου περισσεύει λίγη κριτική σκέψη, αν υποθέσουμε ότι το μέσο κοινό είναι γύρω στα 24 και δεν κάθεται συνήθως να δει ούτε καν ένα βίντεο μέχρι το τέλος, όυτε να διαβάσει σχόλια, είναι υπεύθυνη κίνηση από έναν άνθρωπο με τόση απήχηση;

Δεν απευθύνεται σε παιδάκια του δημοτικού αλλά σε άτομα που υποτίθεται ότι είναι ικανά να χειριστούν, με ασφάλεια, οχήματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς ή/και θανατηφόρους τραυματισμούς. Συγγνώμη αλλά το στανταρ μας (σαν κοινωνία, παγκοσμίως) για τους οδηγούς, θα έπρεπε να είναι υψηλότερο από το "καταλαβαίνουν λάθος ένα 6λεπτο βίντεο".

Για άλλη μια φορά, στο βίντεο το μόνο αμφιλεγόμενο είναι κατά πόσο είναι επαρκή τα πρότυπα της ΕΕ ως το ΕΛΑΧΙΣΤΟ επίπεδο προστασίας που προσφέρει ο μοτοσυκλετιστικός εξοπλισμός. Ο τύπος παρούσιασε τα δεδομένα που είχε βρει, κατέληξε στο συμπέρασμα οτι τα συνήθη προστατευτικά είναι ανεπαρκή και πως για τον ίδιον, η προστασία που προσφέρουν είναι δυσαναλογη για την άνεση που του στερούν και άρα θα προτιμήσει πιο προστατευτικές λύσεις. Πως από αυτό έχετε καταλήξει στο "είπε να πετάξουμε όλοι τα προστατευτικά μας τωρα!!!11!!1!" είναι απορίας άξιον.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι σε όλη αυτή την κουβέντα, έχει παραγκονιαστεί το ότι "τα προστατευτικά δεν προστατεύουν επαρκώς του αναβάτες". Προφανώς δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε στην καθημερινότητα μας ντυμένοι λες και είμαστε σε πίστα και αναγκαστικά θα κάνουμε υποχωρήσεις για χάρη της άνεσης αλλά σαν αναβάτες και καταναλωτές μόνο να κερδίσουμε έχουμε από καλύτερα πρότυπα για τον εξοπλισμό μας.

ΓιώργοςΤΤ
09/04/2024, 16:03

Πάνε αυτά, έφαγαν όλα ban, τώρα μόνο VPN και Kick.....

stefanos
09/04/2024, 16:52
Δεν υιοθετούμε τίποτα από όσα γράφονται ή λέγονται.
Αλλά σε οτιδήποτε μπορεί να είναι κρυμμένη η πληροφορία.
CE τάδε level 1 ,2 γκουγκλάρουμε, διαβάζουμε, σχηματίζουμε γνώμη.
.

RaGe_Raptor
09/04/2024, 17:15
εντάξει,φταίει κι ο τίτλος. "μην ακούτε αυτόν, ακούστε εμένα" :bawl: "μη τυχόν και κάνετε αυτά που λέει!" :panic::lol:

asxetost
09/04/2024, 19:42
Δεν απευθύνεται σε παιδάκια του δημοτικού αλλά σε άτομα που υποτίθεται ότι είναι ικανά να χειριστούν, με ασφάλεια, οχήματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς ή/και θανατηφόρους τραυματισμούς. Συγγνώμη αλλά το στανταρ μας (σαν κοινωνία, παγκοσμίως) για τους οδηγούς, θα έπρεπε να είναι υψηλότερο από το "καταλαβαίνουν λάθος ένα 6λεπτο βίντεο".

Για άλλη μια φορά, στο βίντεο το μόνο αμφιλεγόμενο είναι κατά πόσο είναι επαρκή τα πρότυπα της ΕΕ ως το ΕΛΑΧΙΣΤΟ επίπεδο προστασίας που προσφέρει ο μοτοσυκλετιστικός εξοπλισμός. Ο τύπος παρούσιασε τα δεδομένα που είχε βρει, κατέληξε στο συμπέρασμα οτι τα συνήθη προστατευτικά είναι ανεπαρκή και πως για τον ίδιον, η προστασία που προσφέρουν είναι δυσαναλογη για την άνεση που του στερούν και άρα θα προτιμήσει πιο προστατευτικές λύσεις. Πως από αυτό έχετε καταλήξει στο "είπε να πετάξουμε όλοι τα προστατευτικά μας τωρα!!!11!!1!" είναι απορίας άξιον.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι σε όλη αυτή την κουβέντα, έχει παραγκονιαστεί το ότι "τα προστατευτικά δεν προστατεύουν επαρκώς του αναβάτες". Προφανώς δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε στην καθημερινότητα μας ντυμένοι λες και είμαστε σε πίστα και αναγκαστικά θα κάνουμε υποχωρήσεις για χάρη της άνεσης αλλά σαν αναβάτες και καταναλωτές μόνο να κερδίσουμε έχουμε από καλύτερα πρότυπα για τον εξοπλισμό μας.

Θα έπρεπε, αλλά σύμφωνα και με τη δική σου εμπειρία, η πλειοψηφία των αναβατών, δες και στη χώρα μας, σου φαίνεται πιο ώριμη από παιδάκια δημοτικού;..

Σεβαστή η γνώμη σου 100% , δεν βαράμε έδρες με σφυριά εδώ.
Απλώς η δική μου είναι οτι αν θέλεις να ανοίξεις το διάλογο για ασφαλέστερα πρότυπα ασφάλειας, μηπως να το έκανες με ένα τρόπο που να μην έχει τόσες πιθανότητες να δημιουργήσει θύματα;

Και πουθενά δεν ανέφερα οτι προτρέπει άμεσα στην μη χρήση προστατευτικών.
Όμως όταν ένα δημόσιο πρόσωπο δηλώνει κάτι, αυτό τείνει να είναι αντικείμενο μιμιτισμού, τουλάχιστον τελευταία φορά που τσέκαρα την πραγματικότητα και όχι κάποιο φανταστικό κόσμο αυτό ισχυε.

Είπαμε, απόψεις..:beer:

PaNick67
09/04/2024, 19:51
Από την άλλη όταν ένα δημόσιο πρόσωπο δηλώνει κάτι ίσως απλά να είναι η άποψη του και τίποτα παραπάνω.

Το είδα το βίντεο μετά από 5 σελίδες σχόλια και δεν κατάλαβα πουθενά ότι αυτό που επέλεξε αυτός προτείνεται γενικά.
Επίσης αυτός χρησιμοποιεί αερόσακο..
Γιατί άραγε δεν θεωρούμε ότι προτρέπει στην χρήση του;

asxetost
09/04/2024, 19:56
Εε είναι αυτό που είπα και πάνω λοιπόν. Μάλλον εγώ έχω πειραγμένο εγκέφαλο και κατι δεν καταλαβαίνω σωστά, να ναι το thumbnail άραγε;;...

Επίσης, σίγουρα προτρέπει στην χρήση αερόσακου, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς!:lol:

:wave2:

atom_smasher
14/04/2024, 10:35
Το δα και εγώ και αν γενικώς τον πάω μου φάνηκε λίγο φάουλ όπως το είπε. Στο οτι τα προτυπα είναι χαμηλά και να πάρουμε αερόσακο δεν διαφωνώ. Στο να βγάλουμε τις όποιες προστασίες μπορεί να κάνουν έστω και κάτι ελάχιστο επειδή δεν θα κάνουν 100% διαφωνω. Τωρα αν υπαρχουν ηλιθιοι που θα τις βγάλουν δεν νομίζω να είναι αρκετοί για να μας απασχολήσει μια ενδεχόμενη μείωση του μοτοσυκλετικού του κοινού. Σε άλλα νέα, εγώ ετοίμασα τον εξοπλισμό μου για την νέα σεζόν που ξεκινάει αύριο. Αερόσακο δεν εχω ακόμα. Τα υπόλοιπα είναι πάντα πάνω μου.

rex4539
15/11/2024, 09:12
Πολύ καλό video για τους αερόσακους και τις προστασίες.

https://www.youtube.com/watch?v=C0219r4QPLs

basilis_k6
15/11/2024, 12:38
Πολύ καλό video για τους αερόσακους και τις προστασίες.

https://www.youtube.com/watch?v=C0219r4QPLs
Το ειδα χθες, όντως πολύ καλό