View Full Version : Ανοιξιάτικη Κερκίνη - Δοϊράνη
Γύρισεεεεε!
Σου λέω γύρισεεεεε :lol:
Και τι γίνεται όταν γυρίζει ο Alexis55 στα πάτρια εδάφη;
Ντυνόμαστε, στολιζόμαστε και φεύγουμε φυσικά και αυτή τη φορά η μονοήμερη, ανοιξιάτικη βόλτα μάς έδωσε ωραίες διαδρομές, όμορφα και απόκοσμα τοπία και ένα υπέροχο γεύμα με ολόφρεσκο γριβάδι :)
Αρχίσαμε με την κλασική διαδρομή προς τα σύνορα και οι διάσημες στροφές πριν τις Σέρρες ήταν το ορεκτικό πριν στρίψουμε προς τα σύνορα και τη μαγευτική λίμνη Κερκίνη. Μετά το φράγμα κινούμαστε κατά μήκος της ακτής όπου σε ένα πλάτωμα συναντάμε ένα κοπάδι άλογα με τα μικρά τους!
451999
452000
Η διάθεση ανεβαίνει καθώς η μέρα είναι καταπληκτική και η θερμοκρασία ιδανική για μοτοσικλέτα :D
452001
Ο παραλίμνιος δρόμος είναι υπέροχος και πνιγμένος στο πράσινο και τις μυρωδιές…
452002
452003
…και κάπως έτσι φτάνουμε στο ανάχωμα όπου κάνουμε την πρώτη μας στάση...
452004
Η λίμνη και η φύση που είναι στα καλύτερά της μάς μαγεύουν :cool:
452005
452006
452007
452008
Ώσπου έρχεται η ώρα να κινήσουμε προς τα γειτονικά βουνά για να θαυμάσουμε τη θέα…
452009
452010
…πριν τη στάση για ένα παγωμένο καφεδάκι στα Άνω Πορόια :)
452011
Το μέρος είναι υπέροχο με πράσινο και τρεχούμενα νερά που μας ηρεμούν…
452012
452013
…και δεν αργεί να εμφανιστεί και γλυκιά παρέα...
452014
Η μέρα μας συνεχίζεται προς τα σύνορα και τη λίμνη Δοϊράνη όπου μία μικρή βόλτα στα πέριξ μας οδηγεί σε ένα απίθανο, Αγγελοπουλικό τοπίο, με τα δέντρα, τα κλαδιά και τα κύματα της λίμνης να δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό που μας κάνει να θέλουμε να επιστρέψουμε με τρίποδα και φίλτρα :eek:
452015
452016
452017
452018
Χορτασμένοι από καθαρό αέρα και απίστευτες εικόνες αλλά πεινασμένοι με την κλασική έννοια, σταματάμε για φαγητό στο ομώνυμο χωριό Δοϊράνη.
Σε αυτό το μέρος, όπου πριν πολλά – πολλά χρόνια φωτογράφιζα παλιά τραίνα με τον αδελφό μου και μία αρχαία Kiev με φωτόμετρο χειρός παρακαλώ, ο παλιός σταθμός μάς υποδέχεται και πάλι, άνεργος άλλα καμαρωτός...
452019
452020
Το υπέροχο γεύμα με το τραγανό και τέλεια μαγειρεμένο γριβάδι και ο περίπατος στην ακρολιμνιά που ακολουθεί είναι ό,τι καλύτερο για να κλείσουμε την εξόρμηση μας πριν επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα!
452021
452022
Είναι απίστευτο πόσες εικόνες και όμορφες στιγμές μπορεί να ζήσει κανείς με 250 σκάρτα χιλιόμετρα ή ένα ντεπόζιτο βενζίνης μέσα σε μερικές μόνο ώρες, και τέτοιες αποδράσεις από την καθημερινότητα είναι πάντα ευπρόσδεκτες :beer:
SAVVAS62
05/04/2024, 06:30
Εξαιρετικές εικόνες!
Και σε άλλα τέτοια ωραία με υγεία.:beer:
Υπέροχη βόλτα ,μπράβο παίδες και οι φωτό καταπληκτικές ως συνήθως!
Καλή συνέχεια Παντελή!
harris_x
05/04/2024, 07:49
Πολύ ώραια βόλτα και υπέροχες φωτογραφίες!!
Με έκανες να βγάλω απο το ντουλάπι την DSLR μου και να σκεφτώ ότι θα πρέπει στις βόλτες να την έχω μαζί :beer: :beer: :beer:
Φοβερές εικόνες, Παντελή! :beer:
Φοβερά τοπία, ωραία βόλτα! Όλοι στο Βασίλη για γριβάδι!!!
Εξαιρετικές εικόνες!
Και σε άλλα τέτοια ωραία με υγεία.:beer:
Να είσαι καλά φίλε μου :beer:
Υπέροχη βόλτα ,μπράβο παίδες και οι φωτό καταπληκτικές ως συνήθως!
Καλή συνέχεια Παντελή!
Ευχαριστούμε Πάρη, η πατρίδα μας είναι πανέμορφη από άκρη σε άκρη και σύντομα θα μάς δείξετε και άλλα όμορφα μέρη της - ξέρεις εσύ ;)
Πολύ ώραια βόλτα και υπέροχες φωτογραφίες!!
Με έκανες να βγάλω απο το ντουλάπι την DSLR μου και να σκεφτώ ότι θα πρέπει στις βόλτες να την έχω μαζί :beer: :beer: :beer:
Να είσαι καλά Χάρη, με tankbag η διαχείριση της DSLR στις βόλτες είναι εύκολη και συνηθίζεται γρήγορα!
Ακόμα και με τη full frame του Αλέξη με το "κανόνι" μπροστά που είναι πιο βαρβάτη :lol:
Τράβηξε και ο σύντροχος αρκετές φωτό φυσικά αλλά ξέχασε τον ειδικό card reader στην Αγγλία αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα τις ανεβάσει.
Φοβερές εικόνες, Παντελή! :beer:
:beer::beer::beer:
Φοβερά τοπία, ωραία βόλτα! Όλοι στο Βασίλη για γριβάδι!!!
Ευχαριστούμε Νίκο - τα ξέρεις τα κατατόπια βλέπω :beer:
giorgosb
05/04/2024, 10:09
Πανέμορφα εκεί πάνω.. Είχα περάσει το καλοκαίρι του'17 και η ομορφιά του τοπίου μου χει μείνει.. Είχα κάτσει θυμάμαι στον Μεθοριακό Σταθμό στα Βυρώνεια..
:beer:
Πανέμορφα εκεί πάνω.. Είχα περάσει το καλοκαίρι του'17 και η ομορφιά του τοπίου μου χει μείνει.. Είχα κάτσει θυμάμαι στον Μεθοριακό Σταθμό στα Βυρώνεια..
Είναι όντως παράξενα ωραία!
Εγώ είχα πολλά χρόνια να πάω και το τοπίο εκ πρώτης με ξένισε αρκετά λόγω μετακίνησης του νερού της λίμνης, νέα προβλήτα κλπ - αλλά μετά το μυαλό άρχισε να τακτοποιεί τα fragments :D
Dr.Monty
05/04/2024, 10:36
Πάρα πολυ ωραίες φωτογραφίες!!!! Ζηλεύω! Βάλε αν μπορεις και κανα χάρτη να δουμε τη διαδρομή!
SeniorCanardo
05/04/2024, 12:56
Μπράβο ρε "Παντέλο", αν και δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο!
Πάρα πολυ ωραίες φωτογραφίες!!!! Ζηλεύω! Βάλε αν μπορεις και κανα χάρτη να δουμε τη διαδρομή!
Να είσαι καλά, να και η διαδρομή της βόλτας:
452032
https://n9.cl/5unxu
Έχει μερικά μόνο μέτρα χωματόδρομο προς το ανάχωμα της Κερκίνης και την εκκλησία στο βουνό.
Στη Δοϊράνη οπωσδήποτε βόλτα και στάση στην εξωγήινη παραλία, έχει μικρά κάθετα δρομάκια που βγάζουν εκεί!
452033
dumutrus
05/04/2024, 14:46
Παντελή ωραίες εικόνες με αρέσει που δεν χάνεται ευκαιρία και στα επόμενα :beer:
karellen
05/04/2024, 15:09
Αγαπημένα μέρη,να δω πότε θα καταφέρω να τα ξαναδώ.
doctoras
05/04/2024, 16:17
τέλειο υλικό Παντελή! και στις επόμενες! :beer:
George_M.
05/04/2024, 18:42
λιγα χιλιομετρα,πολλη βολτα λεγεται αυτο!!
τυχεροι εσεις σαπαν που με λιγα λιτρα καυσιμο βλεπετε τοσα πολλα!:beer:
Μπράβο ρε "Παντέλο", αν και δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο!
Να είσαι καλά Κώστα!
Παντελή ωραίες εικόνες με αρέσει που δεν χάνεται ευκαιρία και στα επόμενα :beer:
Το κατά δύναμιν Δημήτρη :beer:
Αγαπημένα μέρη,να δω πότε θα καταφέρω να τα ξαναδώ.
Μακάρι να μάς ξανάρθεις και θα έχεις :beer: κερασμένη εννοείται!
τέλειο υλικό Παντελή! και στις επόμενες! :beer:
Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο!
λιγα χιλιομετρα,πολλη βολτα λεγεται αυτο!!
τυχεροι εσεις σαπαν που με λιγα λιτρα καυσιμο βλεπετε τοσα πολλα!:beer:
Ήταν όντως απολύτως πετυχημένο το πλάνο εκτός από τα ηλίθια διόδια που σε σταματούν για 20 λεπτά του ευρώ :moutza::lol:
Κατά τα άλλα το ευχαριστηθήκαμε δεόντως!
Υπέροχη βόλτα, υπέροχες φωτογραφίες. Πάντα τέτοιες εκδρομές.
Υπέροχη βόλτα, υπέροχες φωτογραφίες. Πάντα τέτοιες εκδρομές.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, να είμαστε όλοι καλά να γυρνάμε :)
Λευκάδιος
08/04/2024, 09:01
Φοβερές φωτογραφίες και μέρη, μπράβο παίδες:beer:
Υγ.Πόσο πολύ μ'αρέσει το παλιό Fazer :pink:
Φοβερές φωτογραφίες και μέρη, μπράβο παίδες:beer:
Υγ.Πόσο πολύ μ'αρέσει το παλιό Fazer :pink:
Απλά μηχανάρα, σε φτιάχνει και μόνο που γυρνάς το κλειδί και περιμένεις να κατεβάσει βενζίνη, κοίτα το καλά γιατί σε λίγο θα πατάμε το κουμπί και αντί για σκάσιμο θα μάς παίζει διαφημίσεις η οθόνη :tooth:
Φανταστικό οδοιπορικό, πανέμορφες εικόνες.
Η φύση σε όλο της το μεγαλείο.
Πάντα τέτοια Παντελή!
Φανταστικό οδοιπορικό, πανέμορφες εικόνες.
Η φύση σε όλο της το μεγαλείο.
Πάντα τέτοια Παντελή!
Να είσαι καλά Γιώργο, καλή συνέχεια :beer:
Alexis55
09/04/2024, 19:22
Πολύ καλός καιρός, εξαιρετική παρέα, αγαπημένη διαδρομή. Το απόλυτο contrast με την Αγγλία.
452157
452154
452156
452155
Πολύ καλός καιρός, εξαιρετική παρέα, αγαπημένη διαδρομή. Το απόλυτο contrast με την Αγγλία.
Να είσαι καλά ρε θηρίο και να μάς έρχεσαι συχνά και τα υπόλοιπα ωραία σαν τα παραπάνω που έγραψες τα βρίσκουμε :beer:
Τις φωτό από το κινητό τις κατάφερες βλέπω, βάλε και καμιά full frame όταν τις μικρύνεις :a01: