MartinEden
06/04/2024, 21:58
Καλησπέρα σε όλους
Έκαψα τους δίσκους του συμπλέκτη και σκέφτηκα αφού θέλουν αλλαγή ας κάνω και μια αναβάθμιση. Αγόρασα λοιπόν το κιτ της Rekluse Torque Drive Clutch για το Africa Crf1100l του 2022. Χθες λοιπόν ο μηχανικός πέρασε τους δίσκους, ακολουθώντας τις οδηγίες κατά γραμμα νομίζω (ήμουν και γω παρόν).
Το πρόβλημα είναι πως η ζώνη τριβής στον νέο συμπλέκτη Rekluse είναι πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να χρειάζεται να τραβηξω μέχρι τέρμα τον συμπλέκτη (μανέτα) για να αλλάξω ταχύτητα. Έχω μειώσει τον τζόγο στο ελάχιστο αλλά και πάλι χρειάζεται να τραβηχτεί αρκετά.
Οι υποθέσεις που κάνω είναι οι εξής:
1ον Είναι φυσιολογικό και θα φτιάξει (μακάρι αλλά δύσκολο)
2ον Έβαλε με λάθος σειρά τους δίσκους
3ον Έτσι λειτουργεί ο Rekluse
4ον Κάτι συμβαίνει με το εσωτερικό ελατήριο του συμπλέκτη
5ον Δεν έχω ιδέα
Οποία βοήθεια ευπρόσδεκτη!
Ευχαριστώ
Έκαψα τους δίσκους του συμπλέκτη και σκέφτηκα αφού θέλουν αλλαγή ας κάνω και μια αναβάθμιση. Αγόρασα λοιπόν το κιτ της Rekluse Torque Drive Clutch για το Africa Crf1100l του 2022. Χθες λοιπόν ο μηχανικός πέρασε τους δίσκους, ακολουθώντας τις οδηγίες κατά γραμμα νομίζω (ήμουν και γω παρόν).
Το πρόβλημα είναι πως η ζώνη τριβής στον νέο συμπλέκτη Rekluse είναι πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να χρειάζεται να τραβηξω μέχρι τέρμα τον συμπλέκτη (μανέτα) για να αλλάξω ταχύτητα. Έχω μειώσει τον τζόγο στο ελάχιστο αλλά και πάλι χρειάζεται να τραβηχτεί αρκετά.
Οι υποθέσεις που κάνω είναι οι εξής:
1ον Είναι φυσιολογικό και θα φτιάξει (μακάρι αλλά δύσκολο)
2ον Έβαλε με λάθος σειρά τους δίσκους
3ον Έτσι λειτουργεί ο Rekluse
4ον Κάτι συμβαίνει με το εσωτερικό ελατήριο του συμπλέκτη
5ον Δεν έχω ιδέα
Οποία βοήθεια ευπρόσδεκτη!
Ευχαριστώ