PDA

View Full Version : Ενδοεπικοινωνία

nikosresp
20/04/2024, 19:57
Καλησπέρα σε όλους,
νέος σε μηχανή -παρότι σχεδόν 44- ψάχνω να αγοράσω την κατάλληλη διπλή ενδοεπικοινωνία. Με λίγο ψάξιμο έχω καταλάβει ότι είτε μιλάμε για μια φθηνή «τυπική» λύση ή για κάτι πιο ποιοτικό ξεφεύγουμε στο 250€-300€+.
Υπάρχει κάποιος να μου προτείνει κάτι;
Ευχαριστώ.

sanctusan
20/04/2024, 20:01
Freedcom το 50€ και είσαι μια χαρά!

nikosresp
20/04/2024, 20:08

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, ξέχασα να αναφέρω στο αρχικό ποστ ότι θα ήθελα να έχει δυνατότητα σύνδεσης με Spotify για να ακούω και εγώ και ο συνεπιβάτης μουσική, καθώς σκοπός μας είναι να κάνουμε & ταξίδια.

sanctusan
20/04/2024, 20:58
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, ξέχασα να αναφέρω στο αρχικό ποστ ότι θα ήθελα να έχει δυνατότητα σύνδεσης με Spotify για να ακούω και εγώ και ο συνεπιβάτης μουσική, καθώς σκοπός μας είναι να κάνουμε & ταξίδια.

Η μία συνδεεται με spotify, δεν ξέρω αν το κανουν και οι 2 ταυτόχρονα στο ίδιο κινητό.
Πάντως άνετα βάζει ο καθένας σας τη μουσική που θέλει στο προσωπικο spotify, και όταν πατήσεις το κουμπάκι συνδέεσαι να μιλήσεις.

nikosresp
21/04/2024, 11:47
Η μία συνδεεται με spotify, δεν ξέρω αν το κανουν και οι 2 ταυτόχρονα στο ίδιο κινητό.
Πάντως άνετα βάζει ο καθένας σας τη μουσική που θέλει στο προσωπικο spotify, και όταν πατήσεις το κουμπάκι συνδέεσαι να μιλήσεις.

Ευχαριστώ πολύ!

CorpseAlive
23/05/2024, 14:05
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα

Ποια από αυτές προτείνετε και γιατί ?

Επιλογή 1 (https://www.skroutz.gr/s/13400219/Sena-SMH5-Endoepikoinonia-Dipli-gia-Kranos-Michanis-me-Bluetooth-SENUNIBTH09.html)

Επιλογή 2 (https://www.skroutz.gr/s/41000949/Sena-5RLITE-01D-Dual-Endoepikoinonia-Dipli-gia-Kranos-Michanis-me-Bluetooth-SENUNIBTH64.html)

Επιλογή 3 (https://www.skroutz.gr/s/19651284/Midland-BT-Mini-Endoepikoinonia-Dipli-gia-Kranos-Michanis-me-Bluetooth-C1410-01.html)

Επιλογή 4 (https://www.skroutz.gr/s/33887347/Cardo-Spirit-Endoepikoinonia-Dipli-gia-Kranos-Michanis-me-Bluetooth-SPRT0101.html)

harris_x
23/05/2024, 14:07
Θα πάρεις για εσένα αυτή: Cardo Freecom 2X https://www.skroutz.gr/s/33537246/Cardo-Freecom-2X-Endoepikoinonia-Moni-gia-Kranos-Michanis-me-Bluetooth-FRC2X003.html
και για τη γυναίκα σου αυτή: Cardo Spirit https://www.skroutz.gr/s/42552916/Cardo-Spirit-Endoepikoinonia-Moni-gia-Kranos-Michanis-me-Bluetooth-CARDO-SPIRITHD-1.html

edit: και δεν έχει "γιατι", γιατι το λέω εγώ :bawl:

Volpad
23/05/2024, 14:39
Συμφωνώ με τον Χάρη Χάρη.

Πάρε την καλύτερη cardo που μπορείς εσύ και τη φτηνότερη που συνδέεται με την δικιά σου για τη γυναίκα.
Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρεις πακέτο των 2...

harris_x
23/05/2024, 14:45
Πάρε την καλύτερη cardo που μπορείς εσύ και τη φτηνότερη που συνδέεται με την δικιά σου για τη γυναίκα.
Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρεις πακέτο των 2...
Δηλαδή, θα ήταν ακόμα καλύτερα να έπαιρνες την Cardo Freecom 4X (https://www.skroutz.gr/s/33537334/Cardo-Freecom-4X-Endoepikoinonia-Moni-gia-Kranos-Michanis-me-Bluetooth-FRC4X003.html)

Taz
23/05/2024, 14:56
Έχοντας δοκιμάσει διάφορες, μόνο cardo με mesh.
Άρα πλέον είτε την Cardo Neo ή την Edge (αν βρεις καμία packtalk bold ή black ξεχασμένη πουθενά σε καλή τιμή χτύπα την). Μακριά από την custom που έχει συνδρομητικά πακέτα.
Σίγουρα το mesh δεν είναι απαραίτητο για επικοινωνία οδηγού-συνοδηγού αλλά αν ποτέ βγεις και με άλλες μηχανές βόλτα και έχουν και εκείνοι το ίδιο σύστημα θα με θυμηθείς.
Ο λόγος που προτείνω την cardo είναι ότι το noise cancelling που έχει είναι σε άλλο επίπεδο. Μπορείς να είσαι με υψηλή ταχύτητα και να μιλάς και ο άλλος δεν καταλαβαίνει καν ότι είσαι στη μηχανή. Έχει φωνητικές εντολές οπότε δεν ψάχνεις να πατάς κουμπιά με τα γάντια. Συνδέεται αυτόματα μόλις έρθεις σε απόσταση επικοινωνίας με κάποιον άλλο στο ίδιο γκρουπ χωρίς να ψάχνεσαι κάθε φορά να κάνεις επανασύνδεση. Πολύ καλά JBL ηχεία αλλά και δυνατότητα να βάλεις τα δικά σου IEM. Είναι αδιάβροχη.
Σίγουρα είναι πολλά τα λεφτά αλλά κατά τη γνώμη μου τα αξίζουν.

CorpseAlive
23/05/2024, 15:00
Φαντάσου να μην είχα βάλει επιλογές κιόλας , λογικά θα μου προτείνατε να ζητήσω ομολογιακό δάνειο, να πάω στο Dragons Den και να επενδύσει πάνω μου ο Βαφειάς για να αγοράσω ένα γμν ζευγάρι ενδοεπικοινωνίες

:lol::lol:

Πάντως καταλήγω ότι κοιτάω σε Cardo (3/3 οι προτάσεις σας ήταν σε αυτή την εταιρεία)

Taz
23/05/2024, 15:09
Πάρε cardo με mesh για να μπορούμε να μιλάμε στις βόλτες :D

CorpseAlive
23/05/2024, 15:09
Πάρε cardo με mesh για να μπορούμε να μιλάμε στις βόλτες :D

Έλα εσύ σε βόλτα και θα φωνάζω δυνατά να με ακους! :bawl::evil:

Taz
23/05/2024, 15:11
Έλα εσύ σε βόλτα και θα φωνάζω δυνατά να με ακους!

Βόλτα; Είσαι τρελός; Και να φορτώσω χιλιόμετρα τη χοντρή;

harris_x
23/05/2024, 15:17
Βόλτα; Είσαι τρελός; Και να φορτώσω χιλιόμετρα τη χοντρή;

που πας κι εσύ ρε φίλε με τόσα κυβικα; :a022:

THRESH
31/05/2024, 16:54

να προσθέσω κάτι σε αυτό , γιατί πρόσφατα τη πήρα (Freedcon T-COM VB SC , 54Ε πόρτα) :

Την έχουν αναβαθμίσει στο BT5.0 πλέον , δουλεύει καλά , ακούγεται αρκετά , μπαταρία είναι οι πρώτες μέρες και φαίνεται να αντέχει πολύ.
Ο ήχος δεν δρέπει δάφνες hi-fi αλλά είναι σε δεύτερη μοίρα για μένα , δεν ψάχνω ηχητική απόλαυση ενώ είμαι πάνω στη μηχανή.

Δυστυχώς, πάνω σε ΜΤ-07 και με Shoei NXR2 που αφαίρεσα τα σφουγγαράκια απο τις θήκες για να μπουν τα ηχεία, ο ήχος πλέον του αέρα είναι ενοχλητικός στα 120km/h.

Μόνο με ωτοασπίδες πλέον θα δοκιμάσω ή εκτός αν έχω κάνει κάτι λάθος στην τοποθέτηση.

Γνώμες ?

sanctusan
31/05/2024, 17:42
Έχω δοκιμάσει το παλιό
Από μπαταρία, μια χαρά, δε θα πιάσουμε και κουβέντα. Να πούμε 2 πράγματα να συνεννοηθούμε.
Από μικρόφωνο μια χαρά με κλειστή ζελατίνα σε Rpha 11.
Από ακουστηκά, επίσης καλά. Έβαλα και λίγο μουσική (χαμηλά ώστε να ακούω και γύρο μου) μιά χαρά.
Εμβέλεια, στον Αι Γιάννη, 2-3 στροφές διαφορά και ακουγόμασταν.

THRESH
31/05/2024, 20:22
Φορούσες ωτοασπιδες , 100%

sanctusan
31/05/2024, 21:00
Φορούσες ωτοασπιδες , 100%

Δεν έχω φορέσει ποτέ στη ζωή μου ωτοασπίδες

THRESH
31/05/2024, 21:07
Μήπως είσαι σαν το Lloyd Bridges στις ταινίες Hot Shots που είχε αντικαταστήσει τα περισσότερα μέλη και όργανα με συνθετικά και μέταλλα? :lol:

Δηλαδή σε γυμνό μηχανάκι, με racing κράνος, χωρίς ωτοασπιδες και ακούς μια χαρά την ίδια ενδοεπικοινωνια που έχω και εγώ?

Ρισπεκ.

ΥΓ ωτοασπιδες βάζε όσο μπορείς, προστατεύουν , τα ξέρεις

grharris
02/06/2024, 13:22
Ερώτηση προς όσους έχουν εμπειρία ή γνωρίζουν....πως είναι η εμπειρία χρήσης app όπως το Helmchat αντί για mesh σε group ή ακόμα και σε ζευγάρι αναβατών?

CorpseAlive
02/06/2024, 14:02
Ερώτηση προς όσους έχουν εμπειρία ή γνωρίζουν....πως είναι η εμπειρία χρήσης app όπως το Helmchat αντί για mesh σε group ή ακόμα και σε ζευγάρι αναβατών?

Όσο έχεις internet και δεδομένα κομπλέ.

CorpseAlive
07/07/2024, 20:08
Αγοράστηκαν οι Cardo 2x (ζεύγος)
Πονάει ο κ@λος μου γιατί 400Ε μου έκατσαν κομμάτι βαρύ.

Τώρα να δω πως θα ξαναχαθούμε ρε μλκ Χάρη που θα έχουμε και ενδοεπικοινωνία που συνδεέεται.

motojojo
07/07/2024, 20:38

Τώρα να δω πως θα ξαναχαθούμε ρε μλκ Χάρη που θα έχουμε και ενδοεπικοινωνία που συνδεέεται.

Ακουω το συμπαν να λέει: challenge accepted!

BTW καλοφόρετα.

harris_x
08/07/2024, 09:09

Πάντα υπάρχει τρόπος :smokin:

Chris_symphony
04/05/2025, 17:15
Καλησπέρα στην παρέα!
Ερώτηση.. ξέρουμε κάποια οικονομική ενδοεπικοινωνια, να μπορούν να συνδεθούν 3 μηχανές ταυτόχρονα?? Μου έχουν πει την feedconn fx κ την feedconn tc αλλά η δεύτερη βλέπω δεν γίνονται ταυτόχρονα!

grharris
04/05/2025, 20:01
Με Interphone Sport είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από range, ομιλία σε πάνω από 120χλμ/ω, κόστος 2ων ακουστικών και επικοινωνία με Senna ως 3ο οδηγό

Bowleno
09/06/2025, 01:54
Το νου σας όσοι τα χρησιμοποιείτε.... (https://www.in.gr/2025/06/09/greece/eett-anakalountai-akoustika-pou-kykloforoun-stin-ellada-ksekinoun-diadikasies-gia-tin-aposyrsi-tous/)

Peterjackson
11/06/2025, 01:42
Πήραμε ένα ζευγάρι Y10 στα 18€ το ζευγάρι από το Temu, οπότε επιτρέψτε μου να γράψω μια σύντομη κριτική.
Όλες τις φορές καβαλάω με ωτασπίδες στα 33 snr.

Το δοκίμασα πρώτος εγώ για να ακούω κάνα τραγούδι ή ποντκαστ σε μεγάλη βόλτα. Ο ήχος είναι όπως τον περίμενα αφού προφανώς δεν έχω απαιτήσεις τόσο λόγω τιμής όσο και λόγω της φύσης των ηχείων των ενδοεπικοινωνιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός, απλώς μην περιμένει κανείς να ακούσει όλες τις συχνότητες που θα έχει ένα κανονικό ακουστικό ή πόσο μάλλον δε ένα κανονικό ηχείο. Ειδικά στις χαμηλές εντάσεις που το έχω είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, παρότι ψείρας πρώην ηχολήπτης, αν λέει κάτι για τα αυτιά μου.
Στις κλησεις μέσω τηλεφώνου, με κλειστή ή και ανοιχτή ζελατίνα, μαζί με την μπαλακλάβα μου, με ακούνε και τους ακούω πεντακάθαρα, βέβαια σπάνια το κοντέρ μου θα γράψει 100 χλμ/ωρα, αλλά από την άλλη έχω και θορυβώδες κράνος. Παρόλα αυτά θα κρατήσω μια πισινή για τις υψηλότερες ταχύτητες, αν και νομίζω ότι στα 120-130+ δεν θα ήθελα να μιλάω στο τηλέφωνο.
Στην επικοινωνία με την συνεπιβάτρια δεν υπήρξε κάποιο θέμα. Ισως λίγο στο pairing στην αρχή αλλά στην συνέχεια όλα καλά.
Θα πω επίσης ότι η μπαταρία με έχει αφήσει με στόμα ανοιχτό αφού τις προάλλες έβγαλε 8 ώρες. Κάποιες σε αναμονή κάποιες σε κλήση αλλά τις περισσότερες με μουσικούλα.

Πάμε τώρα στα αρνητικά.
Δεν έχει μεγάλη εμβέλεια όσον αφορά το Bluetooth, οπότε αν η δεύτερη ενδοεπικοινωνία βρίσκεται σε άλλη μηχανή, ο μόνος τρόπος να συνομιλήσεις είναι είτε να οδηγείτε ο ένας δίπλα στον άλλον ή να παρθείτε μέσω δικτύου τηλεφωνίας/δεδομενων.
Ομοίως και για το κινητό. Ξεπέζεψα για να βγάλω κάτι φωτογραφίες και στα δέκα βήματα άρχισε να χάνει το σήμα.
Δεύτερο που σίγουρα θα ενδιαφέρει κάποιους. Κουμπώνει με δικό του μανταλάκι μέσα από το κράνος οπότε είναι λίγο άσχημο σε σχέση με κάτι Sena και εξαιτίας αυτού ένα μέρος του καλωδίου φαίνεται πίσω στον σβέρκο.
Τρίτο, έχει κουμπί για φωνητικές εντολές και λειτουργεί τέλεια με την Siri ώστε να κάνεις ότι θες χωρίς να πρέπει να χειριστείς το κινητό με τα χέρια, αλλά έχει χρονοκαθυστέρηση όσον αφορά την μεταφορά των εντολών.
Τέλος, τα κουμπιά της είναι κάπως μικρά για χρήση με γάντι και ειδικά με τα πιο χοντροκομμένα που έχω εγώ. Με πιο εφαρμοστά και σφικτά θα είναι σίγουρα καλύτερα.

Τελική αποτίμηση; Θα την ξανά έπαιρνα μόνο και μόνο για το value for money. Ακόμη κι αν αντέξει το μισό από μια επώνυμη, θα έχει κάνει την απόσβεσή της.

ratamahatta
22/06/2025, 12:45

Μιας και το ψιλό κοιτάω για ενδοεπικοινωνία, γράψε κάνα σχόλιο σχετικά χάρη , την freecom πήρες;