View Full Version : Ερωτήσεις για απολύτως άσχετους που θα ήθελαν να μάθουν από το μηδέν.
Καλησπέρα παιδιά! :wave2:
Παίρνω το θάρρος κι ελπίζω αυτό το φόρουμ να είναι πολύ φιλικό και να μη με αποθαρρύνετε. Σκέφτηκα ότι ίσως κι άλλα άτομα θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Πρώτον να ξεκινήσουν μαθήματα οδήγησης άμεσα (ναι μιλάμε για τόσο newbie :D ) και σε συνεννόηση με ανθρώπους που έχουν ίσως μια κάποια εμπειρία να αγοράσουν την κατάλληλη μηχανή που θα τους βοηθήσει να ταξιδεύουν με ασφάλεια επίσης σε πιο μακρινές αποστάσεις. Μιλάμε για μηχανές που δε θα είναι πολύ βαριές φυσικά αλλά θα νιώθεις την ευστάθεια που απαιτείται. Πείτε από πού ξεκινάμε αρχικά γιατί θέλω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, όσο γίνεται με πιο ανώδυνο τρόπο χωρίς δηλαδή να το μετανιώσω. :rolleyes:
harris_x
22/04/2024, 13:27
Κάποια που μου έρχονται στο μυαλό είναι τα παρακάτω:
Εκπαιδευτής που να ασχολείται και ο ίδιος με τη μοτοσυκλέτα και που θα σου δείξει και δυο πράγματα παραπάνω από τα απαραίτητα για να πάρεις την άδεια οδήγησης.
Ποιοτικός και πλήρης εξοπλισμός (κράνος, μπουφάν, γάντια και μποτάκια κατ’ ελάχιστο)
Μηχανάκι στα μέτρα σου και αποφυγή της όποιας υπερβολής, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.
Κάποιο μάθημα ασφαλούς οδήγησης μοτοσυκλέτας όσο πιο κοντά με την απόκτηση της άδειας οδήγησης έτσι ώστε να μην έχουν υιοθετηθεί κακές συνήθειες.
Καλή παρέα για βόλτες έτσι ώστε να αποκτηθεί εμπειρία και να γίνει εξάσκηση των όσων έμαθες στο μάθημα ασφαλούς οδήγησης.
Καλως ήρθες :beer:
basilis_k6
22/04/2024, 13:39
ποδηλατο ξέρεις?
Καλώς ήρθες!
Το πρωταρχικό ερώτημα για εμένα είναι τι δίπλωμα θα βγάλεις (Α1, Α2, απεριόριστο) & τι μηχανάκι θέλεις;
Σκούτερ; Ον - οφφ (http://www.2wo.gr/images/News/2019/February/on-off-mikra/1-adventure-250-400-cc.jpg); Παπί; Κάτι άλλο;
Τις γνωρίζεις τις κατηγορίες ή αν όχι, μπορεί να στις εξηγήσει κάποιος γνωστός σου;
Για τι δουλειά θα το ήθελες; Αυστηρά κέντρο; Λίγο παρά έξω; Χρήση ανοιχτών δρόμων; Πχ. ΑΟ & ποτάμι;
Και τέλος, τι bgt διαθέτεις.
Στη συνέχεια ό,τι λέει ο harris_x.
ποδηλατο ξέρεις?
Νομίζω ότι αυτό εξυπακούεται... :D
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και τις συμβουλές. Φυσικά για να αποφύγω τις υπερβολές ρωτάω και γιατί δε θέλω για πόλη. Ο στόχος είναι οι αποδράσεις είτε κοντινές είτε μακρινές. :)
panavour
22/04/2024, 14:16
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα και τις συμβουλές. Φυσικά για να αποφύγω τις υπερβολές ρωτάω και γιατί δε θέλω για πόλη. Ο στόχος είναι οι αποδράσεις είτε κοντινές είτε μακρινές. :)
η ερωτηση σου ειναι πολυ γενικη,γινε συγκεκριμμενος και σαφης.ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τι λεφτα διαθετεις,και τι εμπειρια απο μηχανες διαθετεις,καθως και την ηλικια σου.τα υπολοιπα τα βρισκουμε.προθεση να σε βοηθησουμε υπαρχει,αλλα δωσε μας συγκεκριμμενα στοιχεια,ολα ΔΕΝ κανουν για ολους.:a10:
basilis_k6
22/04/2024, 14:19
Νομίζω ότι αυτό εξυπακούεται... :D
νομίζεις..
παρε τα ρουχα σου και το κρανος σου, παρε και μια μικρη μηχανουλα και ξεκίνα να οδηγας. ιδανικα μετα το διπλωμα πηγαινε κατευεθειαν σε σχολειο οδηγησης. δεν ειναι δυσκολη η οδηγηση.
Καλησπέρα! Θα ήθελα να βγάλω δίπλωμα για μηχανάκι και μηχανή. Δεν έχω γνωστό που να ασχολείται με μηχανές για να μου τις εξηγήσει γι'αυτόν το λόγο σκέφτηκα να ρωτήσω εσάς... Όλοι οι φίλοι έχουν αυτοκίνητο. Θα ήθελα να ταξιδεύω, έχω τζιπ αυτοκίνητο αλλά δε θέλω να το παίρνω για ταξίδια. Θα ήθελα αν θα μπορούσα, να διαθέσω μέχρι 10.000.
Ευχαριστώ, θα πάω σε σχολή οδήγησης να ρωτήσω για όλα τα σχετικά κλπ... :)
basilis_k6
22/04/2024, 16:28
Ευχαριστώ, θα πάω σε σχολή οδήγησης να ρωτήσω για όλα τα σχετικά κλπ... :)
οι σχολες δινουν διπλωμα και μαθαινεις τα πολυ βασικα. τα σχολεια που λεμε ειναι για να μαθεις να οδηγας σωστα και ασφαλως. ακομη και γρηγορα αν θες αργοτερα.
αρχικα αλλαξε φιλους :lol:
10κ ειναι πολλα λεφτα για μηχανη ειδικα σε αυτη τη φάση.
Σε ευχαριστώ επίσης. Γράφω σε άλλον φίλο για το budget. Αν δεν κάνω λάθος, διορθώστε με, δε νομίζω ότι είναι μόνο τα χρήματα γιατί αν δεν μπορώ να νιώθω ο εαυτός μου πάνω στη μηχανή πώς να την οδηγήσω; Πρέπει να νιώσω ότι είμαστε ένας μηχανισμός μαζί. Είμαι 35 χρονών. Εννοείς ότι δεν είναι καλή ιδέα για ηλικιωμένους να φανταστώ; Εννοείται ότι δεν κάνουν όλα για όλους γι'αυτό ρωτάω εδώ που θα έχετε κάποια εμπειρία. Το ξέρω ότι θέλετε να βοηθήσετε και σας ευχαριστώ ήδη!
Αρχικά με έκανες και γέλασα! Εντάξει, το έπιασα, θα ξεκινήσω αργά με τα βασικά και με σχολείο για να κάνω αναβάθμιση σαν νέος οδηγός πρωτίστως και βλέπουμε. Thanks! :)
rainmike
22/04/2024, 16:55
10000 ειναι οντως πολλά λεφτα ,ειδικα για πρώτη μοτοσικλετα
Εγω θα προτεινα κατι τετοιο.
452486
10000 ειναι οντως πολλά λεφτα ,ειδικα για πρώτη μοτοσικλετα
Εγω θα προτεινα κατι τετοιο.
452486
Πες μου λεπτομέρειες περισσότερες αν θέλεις και δε σου κάνει κόπο. Ευχαριστώ!
harris_x
22/04/2024, 17:14
Ή αν δε σε ενοχλεί το αεράκι...
KTM 390 Duke :rockon:
452488
οι σχολες δινουν διπλωμα και μαθαινεις τα πολυ βασικα. τα σχολεια που λεμε ειναι για να μαθεις να οδηγας σωστα και ασφαλως. ακομη και γρηγορα αν θες αργοτερα.
αρχικα αλλαξε φιλους :lol:
10κ είναι πολλα λεφτα για μηχανη ειδικα σε αυτη τη φάση.
Σου έχω απαντήσει και παρακάτω, ευχαριστώ πολύ!
Βλέπω σε ιστοσελίδες ότι για αρχάριους παίζει κάτι τέτοιο KTM duke 200. Εσύ έχεις καμιά ιδέα για αυτό; Νομίζω ότι και ο φίλος rainmike κάτι αντίστοιχο μου δείχνει.
harris_x
22/04/2024, 17:24
Πες μου λεπτομέρειες περισσότερες αν θέλεις και δε σου κάνει κόπο. Ευχαριστώ!
το 390 Duke (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163437&p=3205327&viewfull=1#post3205327) είναι 399cc, 45ps, και έχει περίπου 6700€ καινούριο.
το 390 Adventure (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163437&p=3205325&viewfull=1#post3205325) έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και τιμή περίπου 7.000€
Ίσως βέβαια για πρώτο μηχανάκι να ήταν καλύτερα να πας σε κάτι μεταχειρισμένο γιατί μπορεί να μη σου ταιριάξει το «άθλημα», ή μετά από λίγο καιρό να θέλεις κάτι μεγαλύτερο/διαφορετικό.
Με ένα μεταχειρισμένο, θα χάσεις λιγότερα χρήματα κατά τη μεταπώληση.
περισσότερα μπορείς να δεις εδώ: https://www.bikeit.gr/nea-montela-ktm/item/35354-ktm-390-duke-2024
Ή αν δε σε ενοχλεί το αεράκι...
KTM 390 Duke :rockon:
452488
Ευχαριστώ πολύ Χάρη, ερώτηση παρακαλώ: Αν κάνω όλα τα σωστά βήματα που είπαν οι φίλοι, με σχολείο, με δίπλωμα με μηχανή αντίστοιχη με αυτή που παραθέτεις, αν πάω σε οργανωμένη απόδραση για παράδειγμα όπως σε αυτή την ετήσια εκδρομή του moto.gr (του χρόνου πχ) θα είμαι legit που λέμε; :lol: :bawl:
το 390 Duke (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163437&p=3205327&viewfull=1#post3205327) είναι 399cc, 45ps, και έχει περίπου 6700€ καινούριο.
το 390 Adventure (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163437&p=3205325&viewfull=1#post3205325) έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και τιμή περίπου 7.000€
Ίσως βέβαια για πρώτο μηχανάκι να ήταν καλύτερα να πας σε κάτι μεταχειρισμένο γιατί μπορεί να μη σου ταιριάξει το «άθλημα», ή μετά από λίγο καιρό να θέλεις κάτι μεγαλύτερο/διαφορετικό.
Με ένα μεταχειρισμένο, θα χάσεις λιγότερα χρήματα κατά τη μεταπώληση.
περισσότερα μπορείς να δεις εδώ: https://www.bikeit.gr/nea-montela-ktm/item/35354-ktm-390-duke-2024
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, λογικό αυτό που λες, εννοείται.
harris_x
22/04/2024, 17:51
Ευχαριστώ πολύ Χάρη, ερώτηση παρακαλώ: Αν κάνω όλα τα σωστά βήματα που είπαν οι φίλοι, με σχολείο, με δίπλωμα με μηχανή αντίστοιχη με αυτή που παραθέτεις, αν πάω σε οργανωμένη απόδραση για παράδειγμα όπως σε αυτή την ετήσια εκδρομή του moto.gr (του χρόνου πχ) θα είμαι legit που λέμε; :lol: :bawl:
και με το παραπάνω ;)
panavour
22/04/2024, 17:58
Επειδη τωρα ειδα το προφιλ σου,και βλεπω οτι εισαι γυναικα,και απ οτι μας ειπες εισαι τελειως ασχετη,και προκειται να παρεις πρωτη φορα μηχανακι,και δεδομενης και της συγκεκριμμενης δηλωθείσας ηλικας σου,θα σου ελεγα να ξεκινησεις με ενα αυτοματο σκουτερ,μεχρι 125 κυβικα,στο οποιον να ανεβεις επανω να το δοκιμασεις στο καθισμα του,και να το αγορασεις ΜΟΝΟ εαν πατανε και τα δυο ποδια κατω με ΟΛΟ το πελμα.Αφου το κανεις και το δουλεψεις κανά εξαμηνο ,μετα μεταφερεσαι σε μοτο,αναλόγου υψους και βαρους,για αντιστοιχο διάστημα,και τελος αναλογα με την αποκτειθησα εμπειρία,να πας σε οτι αλλο,μπορεις και σου αρεσει.Το αρχικο σκουτερ θα σε βοηθησει να εξοικιωθεις με την ισσοροπια και το βαρος του δικυκλου,και το επομενο μοτό,με την αλλαγη ταχυτητων.
harris_x
22/04/2024, 18:04
Επειδη τωρα ειδα το προφιλ σου,και βλεπω οτι εισαι γυναικα,και απ οτι μας ειπες εισαι τελειως ασχετη,και προκειται να παρεις πρωτη φορα μηχανακι,και δεδομενης και της συγκεκριμμενης δηλωθείσας ηλικας σου,θα σου ελεγα να ξεκινησεις με ενα αυτοματο σκουτερ,μεχρι 125 κυβικα,στο οποιον να ανεβεις επανω να το δοκιμασεις στο καθισμα του,και να το αγορασεις ΜΟΝΟ εαν πατανε και τα δυο ποδια κατω με ΟΛΟ το πελμα.Αφου το κανεις και το δουλεψεις κανά εξαμηνο ,μετα μεταφερεσαι σε μοτο,αναλόγου υψους και βαρους,για αντιστοιχο διάστημα,και τελος αναλογα με την αποκτειθησα εμπειρία,να πας σε οτι αλλο,μπορεις και σου αρεσει.Το αρχικο σκουτερ θα σε βοηθησει να εξοικιωθεις με την ισσοροπια και το βαρος του δικυκλου,και το επομενο μοτό,με την αλλαγη ταχυτητων.
μόνο στο bold ψιλο-συμφωνώ.
τα υπόλοιπα καλά είναι, αλλά κάπως υπερβολικά.
35 χρονών είναι η κοπέλα δεν είναι 18 να έχει το μυαλό πάνω από το κεφάλι.
panavour
22/04/2024, 18:09
τα υπόλοιπα καλά είναι αλλά κάπως υπερβολικά.
Αλλο εχω μυαλο,και αλλω εχω γνωση.Γι αυτο λεει η παροιμια κοντα στον νου και η γνωση.Κι' αυτη μαθαινεται ,ειτε μονος σου (με δυσκολο και πολλες φορες επωδυνο τροπο) ειτε μαθαινοντας (απο) και αποδεχομενος την γνωση των εμπειροτερων.
dimitris23
22/04/2024, 20:34
Με 10.000 βρίσκει και μπουσα. Ότι πρέπει για αρχάριο οδηγό. Προφανώς και κάνω πλάκα. Με το καλό να ξεκινήσεις και να μπεις στο χώρο της μοτοσυκλέτας
CorpseAlive
22/04/2024, 20:57
Ο φίλος θέλει λέει εξορμήσεις βόλτες και ταξιδάκια .
Κοιτάς το CB500X της Honda. (500cc 47ps) που θα το βρείς με 5.000 μτχ και θα το πουλήσεις σε 2 χρόνια (γιατί θα το πουλήσεις) 4000 μινιμουμ και θα πάρεις κάτι που θα ταιριάζει στο προφιλ που θα αποκτήσεις σαν αναβάτης
ή αν είσαι σουπερ σίγουρος ότι πας για ταξίδια που πας στο NC750X με 7000 μτχ και το πουλας σε 2 χρόνια 6000 μινιμουμ για να είσαι πιο άνετος σε εθνική και πιο μακρινό ταξίδι.
μετά αν έχεις γούστο πας στα KTM που λέει ο Χάρης .
doctor_john
22/04/2024, 21:39
452492
PaNick67
22/04/2024, 21:56
Ο φίλος θέλει λέει εξορμήσεις βόλτες και ταξιδάκια .
μετά αν έχεις γούστο πας στα KTM που λέει ο Χάρης .
Κάτι μου λέει ότι είναι φίλη...;)
Μετά αν έχει γούστο ΔΕΝ πάει σε ΚΤΜ.:lol:
Μπορεί να είναι εκπληκτικές μοτοσυκλέτες ορισμένες, αλλά όμορφες δεν είναι. Ούτε καν ελκυστικές ως εμφάνιση.
Από εκεί και πέρα, δίπλωμα απεριόριστο, μοτοσυκλέτα μέχρι 400-500 κυβικά για αρχή στην οποία θα πατάς και τα δύο πόδια κάτω, σχολείο και πολλές βόλτες.
Προφανώς καλός εξοπλισμός σε κράνος, μπουφάν, γάντια, μποτάκια και χρήση του κάθε φορά που καβαλάς και θα πρέπει να βρεις παρέα.
Μόνος σου ούτε στον παράδεισο και η μοτοσικλέτα είναι απολαυστικοτερη με άλλους μαζί.
τα υπόλοιπα καλά είναι, αλλά κάπως υπερβολικά.
Χάρη, ευχαριστώ για το σχόλιο. Ε νομίζω και γω ότι ο φίλος εδώ είναι λίγο υπερβολικός. Αφού μέχρι τα τριανταπέντε έχω στήσει μόνη δύο εταιρείες ήδη, δε νομίζω να μου είναι τόσο δύσκολο να οδηγήσω, ούτε να με δυσκολέψει το γεγονός ότι είμαι γυναίκα, ούτε και το ότι δεν έχω προηγούμενη εμπειρία. Δεν είναι και rocket science.
Με 10.000 βρίσκει και μπουσα. Ότι πρέπει για αρχάριο οδηγό. Προφανώς και κάνω πλάκα. Με το καλό να ξεκινήσεις και να μπεις στο χώρο της μοτοσυκλέτας
Χαχα, ευχαριστώ για το σχόλιο! :)
Ρε παιδιά μια χαρά με τις συμβουλές αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το να βρει κάτι να πατάει και με τα δύο πόδια. Και γω νέος οδηγός είμαι και δεν υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι να πατάω με τα δύο πόδια, εκτός από Μπόμπο, τσάλι κλπ. Ούτε με δυσκολεύει να πατάω στο ένα ούτε όταν παίρνω δικαβαλο.
Κάτι μου λέει ότι είναι φίλη...;)
Μετά αν έχει γούστο ΔΕΝ πάει σε ΚΤΜ.:lol:
Μπορεί να είναι εκπληκτικές μοτοσυκλέτες ορισμένες, αλλά όμορφες δεν είναι. Ούτε καν ελκυστικές ως εμφάνιση.
Από εκεί και πέρα, δίπλωμα απεριόριστο, μοτοσυκλέτα μέχρι 400-500 κυβικά για αρχή στην οποία θα πατάς και τα δύο πόδια κάτω, σχολείο και πολλές βόλτες.
Προφανώς καλός εξοπλισμός σε κράνος, μπουφάν, γάντια, μποτάκια και χρήση του κάθε φορά που καβαλάς και θα πρέπει να βρεις παρέα.
Μόνος σου ούτε στον παράδεισο και η μοτοσικλέτα είναι απολαυστικοτερη με άλλους μαζί.
Εντωμεταξύ το προφίλ μου Ντέμη λέει, όχι Τραμπάκουλας... :bawl:
Καλά αυτό δεν παίζει, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω κάποιον για να με βοηθήσει στην αρχή. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές. Θα τα κάνω μόνη και με το σχολείο. Ίσως δεν είναι το ιδανικό αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτο. Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά εμένα οι KTM μου φαίνονται απίστευτα όμορφες. Κουκλάκια ζωγραφιστά! :D
doctor_john
22/04/2024, 22:33
απ' την ζήλεια μας τα λέμε, μη δίνεις σημασία.
452495
Ρε παιδιά μια χαρά με τις συμβουλές αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το να βρει κάτι να πατάει και με τα δύο πόδια. Και γω νέος οδηγός είμαι και δεν υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι να πατάω με τα δύο πόδια, εκτός από Μπόμπο, τσάλι κλπ. Ούτε με δυσκολεύει να πατάω στο ένα ούτε όταν παίρνω δικαβαλο.
Να σου πω την αλήθεια, με 1.65 ύψος που έχω δε νομίζω να βρω μηχανή που να πατάω με τα δύο. Ας μη γελιομαστε, μαθαίνεις καλύτερη ισορροπία με τον καιρό και εξασκείσαι σε αυτό. Εσύ πώς τα κατάφερες με το βάρος όλο στο ένα πόδι με δικαβαλο, αφού είσαι νέος στον χώρο;
CorpseAlive
22/04/2024, 22:35
απ' την ζήλεια μας τα λέμε, μη δίνεις σημασία.
452495
Χαχαχαχαχα
harris_x
23/04/2024, 08:44
Χάρη, ευχαριστώ για το σχόλιο. Ε νομίζω και γω ότι ο φίλος εδώ είναι λίγο υπερβολικός. Αφού μέχρι τα τριανταπέντε έχω στήσει μόνη δύο εταιρείες ήδη, δε νομίζω να μου είναι τόσο δύσκολο να οδηγήσω, ούτε να με δυσκολέψει το γεγονός ότι είμαι γυναίκα, ούτε και το ότι δεν έχω προηγούμενη εμπειρία. Δεν είναι και rocket science.
H επαγγελματική πορεία δεν έχει να κάνει με την οδήγηση μοτοσυκλέτας.
Ναι, δεν είναι rocket science, αλλα πίστεψέ με, δεν είναι μακρυά (για την ακρίβεια κάποιοι λένε ότι είναι το 2ο σε δυσκολία χειρισμού όχημα μετά το ελικόπτερο) ;)
θέλει εκπαίδευση, σεβασμό, σοβαρότητα και εμπειρία.
Αν δεν υπάρχουν τα τρία πρώτα η εμπειρία δε θα έρθει ποτέ γιατί είτε θα έχεις παρατήσει το «άθλημα» είτε θα έχεις σπάσει τα μούτρα σου στην καλύτερη.
harris_x
23/04/2024, 08:48
είπαμε, δε συμφωνούμε απόλυτα, αλλα καλό είναι να μη παρει κανα κατσίκι που να πατάει κάτω με τις μύτες του ενός ποδιού ;)
RaGe_Raptor
23/04/2024, 09:36
Ναι, δεν είναι rocket science, αλλα πίστεψέ με, δεν είναι μακρυά (για την ακρίβεια κάποιοι λένε ότι είναι το 2ο σε δυσκολία χειρισμού όχημα μετά το ελικόπτερο) ;)
Αν δεν υπάρχουν τα τρία πρώτα η εμπειρία δε θα έρθει ποτέ γιατί είτε θα έχεις παρατήσει το «άθλημα» είτε θα έχεις σπάσει τα μούτρα σου στην καλύτερη.
Δεν το λέω απλώς για τη διαφωνία, πραγματικά πιστεύω πως ένας άνθρωπος επιτυχημένος σε κάποιον τομέα έχει μεγαλύτερο potential σε οτιδήποτε καινούριο. How you do anything is how you do everything.
CorpseAlive
23/04/2024, 09:45
Δεν το λέω απλώς για τη διαφωνία, πραγματικά πιστεύω πως ένας άνθρωπος επιτυχημένος σε κάποιον τομέα έχει μεγαλύτερο potential σε οτιδήποτε καινούριο. How you do anything is how you do everything.
Όχι, έχει να κάνει πόσο σε ενδιαφέρει και πόση ανάγκη έχεις να πετύχεις το οτιδήποτε.
Όλα έχουν να κάνουν με το πόσο σαρέσει κάτι και τι κερδίζεις από αυτό.
Για να πετύχει π.χ. η κοπέλα στις επιχειρήσεις της , της αρέσει το επιχειρείν. Για να πετύχω σαν δικηγόρος μαρέσει το επάγγελμα, αν το κάνω αγγαρεία δεν βγαίνει . Είναι η φύση του επαγγέλματος τέτοια.
Π.Χ. Στην μπάλα είμαι ΚΑΚΙΣΤΟΣ , δεν μαρέσει γενικά δεν βλέπω και όσες φορές έχω παίξει το έκανα στα πλαίσια παρέας και αγγαρείας .
Στο Πόλο όμως ήμουν πολύ καλός .
Το αμάξι το οδηγώ σαν παππούς , τη μηχανή όχι , το αμάξι δεν με ενδιαφέρει η μηχανή με ενδιαφέρει.
Spam Off τώρα όμως γιατί θα μα βάλεις να σκουπίσω, σε βλέπω τέτχοιος είσαι.
RaGe_Raptor
23/04/2024, 09:52
Όχι, έχει να κάνει πόσο σε ενδιαφέρει και πόση ανάγκη έχεις να πετύχεις το οτιδήποτε.
Για να πετύχει π.χ. η κοπέλα στις επιχειρήσεις της , της αρέσει το επιχειρείν. Για να πετύχω σαν δικηγόρος μαρέσει το επάγγελμα, αν το κάνω αγγαρεία δεν βγαίνει . Είναι η φύση του επαγγέλματος τέτοια.
Π.Χ. Στην μπάλα είμαι ΚΑΚΙΣΤΟΣ , δεν μαρέσει γενικά δεν βλέπω και όσες φορές έχω παίξει το έκανα στα πλαίσια παρέας και αγγαρείας .
Το αμάξι το οδηγώ σαν παππούς , τη μηχανή όχι (ποιός το λέει? :bawl: ) , το αμάξι δεν με ενδιαφέρει η μηχανή με ενδιαφέρει.
έλα βρε, δεν είναι σπαμ, είναι απόλυτα σχετικό με το θέμα!
απαντώντας στο bold: ναι,εφόσον άνοιξε θέμα σε μοτοφόρουμ την ενδιαφέρει. οπότε πιθανότατα της αρέσει (ή έτσι το φαντάζεται ακόμα) και θα ήθελε να επιτύχει.
harris_x
23/04/2024, 10:06
μπορεί να είναι κι έτσι σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά όπως και να ‘χει, αυτό σηκώνει παααααρα πολύ κουβέντα που δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω από το πληκτρολόγιο.
asxetost
23/04/2024, 10:42
+10 για το να κάνεις riding school όσο πιο σύντομα μπορείς.
Με τον καιρό θα μας δεις πολλούς να έχουμε χτίσει αυτοπεποίθηση βάσει ενστίκτων και τύχης, μα η εκπαίδευση και η βαθειά κατανόηση του χειρισμού είναι που έχει τις πιο πολλές πιθανότητες να σε βγάλει από μια δύσκολη θέση όταν χρειαστεί.
Επίσης μέσα στο budget υπολογίζεις και το κόστος του εξοπλισμού που αναφερθηκε, μαζεύεται και απο εκει ένα καλό μπουγιουρντί.
Καλώς ήρθες και μπράβο σου που κυνηγάς τα όνειρα σου:beer:
Λόγω του παρακάτω:
Θεωρώ και εγώ (όπως και άλλοι προλαλήσαντες) πως σε πρώτη φάση χρειάζεσαι κάτι χαμηλό, ελαφρύ και ήπιο.
Πχ. το cb500x που λέει ο αβοκάντος παραπάνω είναι βαρύ και ψιλούτσικο. Σε ένα απότομο φρενάρισμα, ένα δύσκολο κατηφορικό παρκάρισμα, κλπ, το μηχανάκι θα πέσει._
Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται βιασύνη. Όλα θα γίνουν σιγά-σιγά και η επιλογή, και τα ταξιδάκια και θα το χαρείς. Το ποσό που διαθέτεις είναι εξωφρενικά μεγάλο, δεν χρειάζεται για την ώρα.
Επειδή δεν έχω καταλάβει ακόμα αν έχεις κατασταλάξει κάπου θα βάλω κάποιες reasonable - κατά τα δικά μου μέτρα - προτάσεις (βγάζοντας τα on-off απ'έξω και αφήνοντας τις κατηγορίες street, naked & ''τσόπερ'') και όχι μεγαλύτερες από 400cc:
Αν σου αρέσουν τα ΚΤΜ (https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327865779-ktm-250-duke)
Yamaha γυμνούΛι https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/19347575-yamaha-mt-03
Μπάνικο και όμορφο: https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/325621155-honda-cb-300
Λίγο υπερβολικό και σκυφτό https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327349462-kawasaki
Για λίγο ''μούρη'' https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/342556458-bmw-g-310-r
Υπέροχο αλλά 125cc https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/339325816-yamaha-xsr-125
Τσοπεροειδές σε 500cc αλλά ήπιο και απροβλημάτιστο: https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/342596699-honda-cmx-500
και το CL https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/339891836-honda
452505
Άσε που μπορείς να νοικιάσεις ό,τι σου αρέσει για να δεις πως σου κάθεται.
panavour
23/04/2024, 10:51
Να σου πω την αλήθεια, με 1.65 ύψος που έχω δε νομίζω να βρω μηχανή που να πατάω με τα δύο. Ας μη γελιομαστε, μαθαίνεις καλύτερη ισορροπία με τον καιρό και εξασκείσαι σε αυτό. Εσύ πώς τα κατάφερες με το βάρος όλο στο ένα πόδι με δικαβαλο, αφού είσαι νέος στον χώρο;
Αγαπητή μου ότι σου έγραψα,τα έγραψα με καλή πρόθεση, χωρίς ίχνος υπερβολής,η απαξίωσης των γνώσεων σου ,και της επιχειρηματικής σου πορείας που άλλωστε δεν γνωρίζω,ούτε υποτιμησης λόγω φύλου.Ομως η εμπειρία μου λόγω ηλικίας και μακρόχρονης ενασχόλησης στα δίκυκλα,με οδήγησε να σε συμβουλεψω όπως εγώ νομίζω.Σου εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσεις,και ασφαλή χιλιόμετρα.
harris_x
23/04/2024, 11:12
Λόγω του παρακάτω:
Θεωρώ και εγώ (όπως και άλλοι προλαλήσαντες) πως σε πρώτη φάση χρειάζεσαι κάτι χαμηλό, ελαφρύ και ήπιο.
Πχ. το cb500x που λέει ο αβοκάντος παραπάνω είναι βαρύ και ψιλούτσικο. Σε ένα απότομο φρενάρισμα, ένα δύσκολο κατηφορικό παρκάρισμα, κλπ, το μηχανάκι θα πέσει._
Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται βιασύνη. Όλα θα γίνουν σιγά-σιγά και η επιλογή, και τα ταξιδάκια και θα το χαρείς. Το ποσό που διαθέτεις είναι εξωφρενικά μεγάλο, δεν χρειάζεται για την ώρα.
Επειδή δεν έχω καταλάβει ακόμα αν έχεις κατασταλάξει κάπου θα βάλω κάποιες reasonable - κατά τα δικά μου μέτρα - προτάσεις (βγάζοντας τα on-off απ'έξω και αφήνοντας τις κατηγορίες street, naked & ''τσόπερ'') και όχι μεγαλύτερες από 400cc:
Αν σου αρέσουν τα ΚΤΜ (https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327865779-ktm-250-duke)
Μπάνικο και όμορφο: https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/325621155-honda-cb-300
Λίγο υπερβολικό και σκυφτό https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327349462-kawasaki
Για λίγο ''μούρη'' https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/342556458-bmw-g-310-r
Υπέροχο αλλά 125cc https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/339325816-yamaha-xsr-125
Τσοπεροειδές σε 500cc αλλά ήπιο και απροβλημάτιστο: https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/342596699-honda-cmx-500
452505
στο Kawasaki είναι ok τα 400κ.εκ/45PS ενω στο ΚΤΜ όχι;
:hmm:
στο Kawasaki είναι ok τα 400κ.εκ/45PS ενω στο ΚΤΜ όχι;
:hmm:
Για αυτό γράφω ότι είναι υπερβολικό, άλλα το έχω δει σαν εικόνα και ήταν όμορφη (η εικόνα) :tooth:
harris_x
23/04/2024, 11:19
Για αυτό γράφω ότι είναι υπερβολικό, άλλα το έχω δει σαν εικόνα και ήταν όμορφη (η εικόνα) :tooth:
ενω το ΚΤΜ ΟΧΙ; :eek:
σκεψου καλά πριν απαντήσεις :evil:
ενω το ΚΤΜ ΟΧΙ; :eek:
σκεψου καλά πριν απαντήσεις :evil:
:D
452518
harris_x
23/04/2024, 12:01
:D
452518
:bawl::bawl::bawl:
όχι φίλε, αμα σου κάνει ψαλίδα, έχεις δίκιο. :bawl:
Μια μηχανή όμορφη και χαμηλή για πιο μικρόσωμους ανθρώπους είναι και η Husqvarna 401! Δεν ξέρω βέβαια αν θα σε βολεψει για μακρινές αποστάσεις αλλά εξαρτάται πόσο είναι για σένα το μακριά!
harris_x
23/04/2024, 12:32
Μια μηχανή όμορφη και χαμηλή για πιο μικρόσωμους ανθρώπους είναι και η Husqvarna 401! Δεν ξέρω βέβαια αν θα σε βολεψει για μακρινές αποστάσεις αλλά εξαρτάται πόσο είναι για σένα το μακριά!
Σωστός!
giorgosb
23/04/2024, 12:44
Πολύ όμορφα και μικροκαμωμένα ναι, αλλά χαμηλά δεν τα λες.. 835mm ύψος σέλας τα πρώτα, 820mm του 2024.
Μηχανάκια με πιο χαμηλή σέλα είναι πχ το CB500F ή το νέο Speed 400, αμφότερα 790mm
Καλησπέρα Ντέμη.
Κάποιες συμβουλές και από εμένα. Θα ξεκινήσω με κάτι διαφορετικό. Όπως ήδη αντιλαμβάνεσαι στο κόσμο της μοτοσυκλέτας και οι συμβουλές είναι ποικίλες.
Η γνώμη μου είναι να υπολογίζεις ένα μπάτζετ για τον επώνυμο εξοπλισμό ασφάλειας σου. Κράνος, μποτάκια, Μπουφάν και γάντια. Όταν λέω επώνυμο δεν εννοώ πανάκριβο αλλά κάτι του μέσου όρου ως επώνυμο σε καλύπτει. Αυτά τα 4 πράγματα τα υπολογίζω κάπου στα 700 ευρώ.
Κάθε Δευτέρα κάνουμε καφεδοσυναντήσεις, στις οποίες συμμετέχουν και κοπέλες που θα σε βοηθήσει να αισθανθείς άνετα. Εκεί θα μπορέσεις να συζητήσεις live με ανταλλαγή πολλαπλών απόψεων. Έλα (και αυτό ήταν το διαγορετικό στη συμβουλή μου).
Για μένα η συνταγή είναι να βρεις κάτι στα 250 κυβικά με συμπλέκτη, να πατάς καλά κάτω (έστω με το ένα πόδι), να είναι σχετικά ελαφρύ και να σου αρέσει. Να θες να το κοιτάς και να το καβάλας..
Μετά τον αρχικό εκπαιδευτή και την απόκτηση διπλώματος οπωσδήποτε μαθήματα σχολής ασφαλούς οδήγησης. Ο τίτλος της ακούγεται αρκετά συντηρητικός αλλά στη πραγματικότικότητα θα σου ξεδιπλώσει με τον πιο καλό τρόπο την ομορφιά του μοτοσυκλετισμου. Αυτό θα σου στοιχίσει επιπλέον 300 ευρώ περίπου αλλά είμαι σίγουρος ότι αξίζουν και το τελευταίο ευρώ. Θα σε προέτρεπαν για τα σχολεία του Χούντρα.
Τα υπόλοιπα θα βγουν στις καφεδοσυναντήσεις.
Καλώς όρισες στο forum,!
Πολύ όμορφα και μικροκαμωμένα ναι, αλλά χαμηλά δεν τα λες.. 835mm ύψος σέλας τα πρώτα, 820mm του 2024.
Μηχανάκια με πιο χαμηλή σέλα είναι πχ το CB500F ή το νέο Speed 400, αμφότερα 790mm
Ναι, πολύ πιθανόν. Δεν γνωρίζω τα specs του απλά το πρότεινα γιατί το αγόρασε πρόσφατα συνάδελφος αρκετά κοντός για αυτό τον λόγο!
Πανέμορφο και το speed 400 btw!
Το 95% των Ελληνίδων δεν πρόκειται να πατούν κάτω με 2 πέλματα σε τίποτα ψηλότερο ενός παιδικού bmx.
Παρομοίως, δεν είχα ποτέ μηχανάκι με το οποίο πατούσα κάτω και με τα 2 πέλματα. Συνήθως ούτε με το ένα. Οριακά σε κάποια δεν πατούσα καν με τις 2 μύτες. Ούτε στο πρώτο μου μηχανάκι, ούτε στο τελευταίο.
Φυσικά, όσο περισσότερο πατάς, τόσο πιο εύκολη είναι η ζωή σου. Αλλά δεν είναι απαγορευτικό το να πατάς μόνο με τη μια μύτη. Θέλει τρόπο.
Αν αγόραζα μικρό μοτοσικλετάκι σήμερα, θα ήταν σίγουρα το 390. Το γυμνό, φυσικά. Δεν υπάρχει άλλο.
Αξιόλογο εξοπλισμό, για πρώτη φορά, μπορείς να αγοράσεις με ~500€. Δε χρειάζεται περισσότερα. Κάποια θα τα αλλάξεις στην πορεία, καθώς δε θα έχεις ιδέα τι θέλεις την πρώτη φορά.
η συμβουλη μου ειναι να παρεις ΚΤΜ γιατι ειναι
πανεμορφα:pink:
απορω γιατι δεν τρωνε μπαν οσοι λενε το αντιθετο:p
καλησπερα και καλως ηρθες..
σε οτι αφορα το τι πρεπει να κανεις ωστε να μπορεις οδηγησεις μηχανη, τα ειπαν αλλοι πιο πανω,
δεν εχω να προσθεσω κατι...
αλλα σε οτι αφορα στο τι μηχανη να παρεις, ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ... δεν ειναι καλα μηχανακια
αυτα που προτεινουν, μπρικια ειναι... :p
αααααυτο εδω θα παρεις... (https://www.triumphmotorcycles.gr/motorcycles/classic/speed-400)
αντε και καλες βολτες... :beer:
Όσοι προτείνετε Ευρωπαϊκά για πρώτη μοτοσυκλέτα καλό θα είναι να πείτε και δύο λόγια για το τι σημαίνει αυτό σε έξοδα συντήρησης συγκριτικά με ένα Japan ή και Κινέζικο. Έχω Ευρωπαϊκό όπως έχω και Τζαπανέζικο. Η γνώμη μου είναι αρχάριοι πρώτου βαθμού να μη μπλέκουν με Ευρωπαΐκα.
Και ξέρω.. Let the Battles Begin!
Δική μας τσέπη είναι; :lol:
Όσοι προτείνετε Ευρωπαϊκά για πρώτη μοτοσυκλέτα καλό θα είναι να πείτε και δύο λόγια για το τι σημαίνει αυτό σε έξοδα συντήρησης συγκριτικά με ένα Japan ή και Κινέζικο. Έχω Ευρωπαϊκό όπως έχω και Τζαπανέζικο. Η γνώμη μου είναι αρχάριοι πρώτου βαθμού να μη μπλέκουν με Ευρωπαΐκα.
Στις μερες μας δεν σημαινει απολυτως τπτ
μια χαρα πανακριβη συντηρηση εχουν και τα γιαπωνεζικα
ειδικα στις κατηγοριες που μαλλον θα κινηθει η κοπελα δεν θα
δει καποια αξιοσημειωτη διαφορα
Υ.Γ.Δεν γνωριζω τι ισχυει για τα κινεζικα
Στις μερες μας δεν σημαινει απολυτως τπτ
μια χαρα πανακριβη συντηρηση εχουν και τα γιαπωνεζικα
ειδικα στις κατηγοριες που μαλλον θα κινηθει η κοπελα δεν θα
δει καποια αξιοσημειωτη διαφορα
Υ.Γ.Δεν γνωριζω τι ισχυει για τα κινεζικα
Για τα κινέζικα, σε ότι αφορά εργασία, λάδια, είναι τα ίδια (μιλάμε πάντα, για εξουσιοδοτημένα) με μόνο αστερίσκο στα πάσης φύσεως αναλώσιμα (πλην λαδιών και αλυσογράναζων) ) και ανταλλακτικά όπου είναι αισθητά φτηνότερα.....
καλα τα λες βρε συ στεφανε, αλλα οσον αφορα τη συγκεκριμενη περιπτωση, οταν η κοπελα δηλωνει
επιτυχημενη επαγγελματικα και οτι διαθετει ανετα 10 χιλιαρικα για πρωτη μηχανη, ε δε νομιζω να
τα βρει σκουρα με το κοστος συντηρησης ενος 400αριου triumph (bajaj στην ουσια αν δε κανω λαθος),
των 5μιση χιλιαδων ευρω...
καλα τα λες βρε συ στεφανε, αλλα οσον αφορα τη συγκεκριμενη περιπτωση, οταν η κοπελα δηλωνει
επιτυχημενη επαγγελματικα και οτι διαθετει ανετα 10 χιλιαρικα για πρωτη μηχανη, ε δε νομιζω να
τα βρει σκουρα με το κοστος συντηρησης ενος 400αριου triumph (bajaj στην ουσια αν δε κανω λαθος),
των 5μιση χιλιαδων ευρω...
Έγραψα πως καλό θα ήταν να έρθει σε μια καφεδοσυνάντηση γιατί εκεί θα ανταλλάξει γνώμες με κατόχους πάσης φύσεως καταγωγής μοτοσυκλετών.
Δεν είναι μόνο το οικονομικό πάντως.
Εσύ που ήσουν εχθές;
Εσύ που ήσουν εχθές; ημουν τοσο χωμα, που δεν ειχα τα κουραγια να συρθω απ'το δωματιο μου στη κουζινα,
ποσο μαλλον απ'τον κορυδαλλο στη δαφνη..
Καλησπέρα σε όλους! :wave2:
Παιδιά αρχικά να πω ότι χτες που μπήκα είχε κλειδώσει το θέμα, δεν μπορούσα να απαντήσω για κάποιον λόγο οπότε θεώρησα ότι έχει κλείσει η συζήτηση. Απόψε, λόγω τρελής λοίμωξης και βήχα, δεν μπορώ να κοιμηθώ και ψάχνω για μοντέλα κλπ. Λέω κάτσε να μπω φόρουμ πάλι έτσι και τσουπ, σας βλέπω όλους να γράφετε τόσα μηνύματα. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας αρχικά, για την πρόθεση να βοηθήσετε αλλά και την όρεξη! Τώρα βρίσκομαι εξωτερικό, με το καλό, να σας συναντήσω από κοντά σύντομα. Αθήνα φαντάζομαι... Θα χρειαστώ κάποιες ιδέες γιατί όπως προανέφερα δεν έχω φίλους που να μπορούν να βοηθήσουν επί του θέματος και θέλω να το κάνω πράξη πολύ σύντομα. Θα διαβάσω τι είπατε και θα απαντήσω στον καθένα αν χρειαστεί. :) :beer:
Σωστά Χάρη αλλά ήθελα να τονίσω ότι είμαι ψημένη και διατεθημένη πέρα για πέρα να μάθω για να το κάνω σωστά και με ασφάλεια. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να ακουστώ ψωνισμένη αν και μπορεί να ακούστηκε λίγο έτσι τελικά, χαχα! Καταλαβαίνω πολύ καλά τι θέλεις να πεις, διάβασα και τα υπόλοιπα σχόλιά σου και γενικά συμφωνούμε.
Το αμάξι το οδηγώ σαν παππούς , τη μηχανή όχι , το αμάξι δεν με ενδιαφέρει η μηχανή με ενδιαφέρει.
Ισχύει αυτό...
έλα βρε, δεν είναι σπαμ, είναι απόλυτα σχετικό με το θέμα!
απαντώντας στο bold: ναι,εφόσον άνοιξε θέμα σε μοτοφόρουμ την ενδιαφέρει. οπότε πιθανότατα της αρέσει (ή έτσι το φαντάζεται ακόμα) και θα ήθελε να επιτύχει.
Ισχύει ότι με ενδιαφέρει πέρα για πέρα και θα το κάνω με ή χωρίς βοήθεια όπως και όλα τα άλλα μέχρι τώρα.
Λόγω του παρακάτω:
452505
Πάνο σε ευχαριστώ πάρα πολύ, φυσικά και δεν έχω κατασταλάξει όπως ίσως φαντάστηκες. Ψάχνω να μάθω τα βασικά πρώτα και μετά να διαλέξω μηχανή για ταξίδι κοντινό και μακρινό εκτός Ελλάδας. Για αυτόν τον λόγο θέλω κάτι άνετο αλλά όχι τεράστιο και βαρύ. Είμαι εξήντα πέντε κιλά με 1,65 ύψος... Να μπορώ να το κουμαντάρω το μηχάνημα. Αυτά που έστειλες ήταν to the point πάντως. :)
Αγαπητή μου ότι σου έγραψα,τα έγραψα με καλή πρόθεση, χωρίς ίχνος υπερβολής,η απαξίωσης των γνώσεων σου ,και της επιχειρηματικής σου πορείας που άλλωστε δεν γνωρίζω,ούτε υποτιμησης λόγω φύλου.Ομως η εμπειρία μου λόγω ηλικίας και μακρόχρονης ενασχόλησης στα δίκυκλα,με οδήγησε να σε συμβουλεψω όπως εγώ νομίζω.Σου εύχομαι καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσεις,και ασφαλή χιλιόμετρα.
Ευχαριστώ και χαίρομαι που θέλεις να συνεισφέρεις στη συζήτηση και τις απορίες μου.
Ευχαριστώ και για τις ευχές!
Το μακριά είναι εξωτερικό, το κοντά είναι Ελλάδα. Θα το κοιτάξω, thanx!
Καλησπέρα Ντέμη.
Κάποιες συμβουλές και από εμένα. Θα ξεκινήσω με κάτι διαφορετικό. Όπως ήδη αντιλαμβάνεσαι στο κόσμο της μοτοσυκλέτας και οι συμβουλές είναι ποικίλες.
Η γνώμη μου είναι να υπολογίζεις ένα μπάτζετ για τον επώνυμο εξοπλισμό ασφάλειας σου. Κράνος, μποτάκια, Μπουφάν και γάντια. Όταν λέω επώνυμο δεν εννοώ πανάκριβο αλλά κάτι του μέσου όρου ως επώνυμο σε καλύπτει. Αυτά τα 4 πράγματα τα υπολογίζω κάπου στα 700 ευρώ.
Κάθε Δευτέρα κάνουμε καφεδοσυναντήσεις, στις οποίες συμμετέχουν και κοπέλες που θα σε βοηθήσει να αισθανθείς άνετα. Εκεί θα μπορέσεις να συζητήσεις live με ανταλλαγή πολλαπλών απόψεων. Έλα (και αυτό ήταν το διαγορετικό στη συμβουλή μου).
Για μένα η συνταγή είναι να βρεις κάτι στα 250 κυβικά με συμπλέκτη, να πατάς καλά κάτω (έστω με το ένα πόδι), να είναι σχετικά ελαφρύ και να σου αρέσει. Να θες να το κοιτάς και να το καβάλας..
Μετά τον αρχικό εκπαιδευτή και την απόκτηση διπλώματος οπωσδήποτε μαθήματα σχολής ασφαλούς οδήγησης. Ο τίτλος της ακούγεται αρκετά συντηρητικός αλλά στη πραγματικότικότητα θα σου ξεδιπλώσει με τον πιο καλό τρόπο την ομορφιά του μοτοσυκλετισμου. Αυτό θα σου στοιχίσει επιπλέον 300 ευρώ περίπου αλλά είμαι σίγουρος ότι αξίζουν και το τελευταίο ευρώ. Θα σε προέτρεπαν για τα σχολεία του Χούντρα.
Τα υπόλοιπα θα βγουν στις καφεδοσυναντήσεις.
Καλώς όρισες στο forum,!
Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα. Ποιες μηχανές προτείνεις για κοντούς αναβάτες στα χαρακτηριστικά που μόλις ανέφερες; Συμφωνώ με αυτό που λες για κυβικά, ελαφρότητα, συμπλέκτη κλπ για αυτό σε ρωτάω.
καλησπερα και καλως ηρθες..
σε οτι αφορα το τι πρεπει να κανεις ωστε να μπορεις οδηγησεις μηχανη, τα ειπαν αλλοι πιο πανω,
δεν εχω να προσθεσω κατι...
αλλα σε οτι αφορα στο τι μηχανη να παρεις, ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ... δεν ειναι καλα μηχανακια
αυτα που προτεινουν, μπρικια ειναι... :p
αααααυτο εδω θα παρεις... (https://www.triumphmotorcycles.gr/motorcycles/classic/speed-400)
αντε και καλες βολτες... :beer:
Αχαχαχα! Την κοίταζα και γω πριν από λίγο αυτή τη μούρη. Πρέπει να τις δοκιμάσω ρε γμτ όλες πρώτα και μετά να κρίνω με το πώς μου κάθονται.
Λόγω του παρακάτω:
452505
Πάνο με αυτό το τσοπεροειδές που έβαλες, που είναι κάτι που δεν είχα δει μέχρι τώρα στο ψάξιμο μου για μοντέλα και μάρκες εννοώ, έχω κολλήσει τελείως και έχω μείνει να το κοιτάω. Ρε γαμώτο πολλά cc δεν είναι για αρχάριο; Μην πάθουμε και καμια ζημιά...
Πάνο με αυτό το τσοπεροειδές που έβαλες, που είναι κάτι που δεν είχα δει μέχρι τώρα στο ψάξιμο μου για μοντέλα και μάρκες εννοώ, έχω κολλήσει τελείως και έχω μείνει να το κοιτάω. Ρε γαμώτο πολλά cc δεν είναι για αρχάριο; Μην πάθουμε και καμια ζημιά...
Ασε τα τσοπεροειδή, θα ψάχνεις ορθοπεδικό και φυσιοθεραπευτή....αυτά είναι να πηγαίνεις μέχρι την καφετέρια για κοζάρισμα.
Χώρια το ότι έχουν σχετικά μεγάλη ακτίνα στροφής και διάφορα άλλα που θα σε δυσκολέψουν τώρα που είναι αρχή.
Αυτό που έβαλε ο mikes πιο πάνω, θεωρώ ότι είναι ταμάμ για την περίπτωσή σου.
Και από μένα, καλώς ήρθες και ελπίζουμε να μείνεις. :beer:
harris_x
24/04/2024, 06:53
Μη σε αγχώνουν τα κυβικά.
Μια χαρά είναι.
Βέβαια θα προτιμούσα το KTM και το Triumph.
doctor_john
24/04/2024, 08:18
Ωραίο πράγμα να βλέπεις τις ζυμώσεις που γίνονται σε κάποιον που γνωρίζεται με την μοτοσυκλέτα.
Να θυμάσαι τον σωστό τονισμό και όλα θα πάνε καλά.
μό-το γκού-τσι (moto guzzi).
Ασε τα τσοπεροειδή, θα ψάχνεις ορθοπεδικό και φυσιοθεραπευτή....αυτά είναι να πηγαίνεις μέχρι την καφετέρια για κοζάρισμα.
Χώρια το ότι έχουν σχετικά μεγάλη ακτίνα στροφής και διάφορα άλλα που θα σε δυσκολέψουν τώρα που είναι αρχή.
Σ’ αυτή τη γη κι εγώ κι εσύ όταν αγαπάμε
δε ρωτάμε το νου, μα την καρδιά..♫ :D
Ασφαλώς πριν την οποιαδήποτε επιλογή επιβάλλεται μία δοκιμή - έστω στατική σε πρώτη φάση - ώστε να δούμε αν είμαστε οκ επάνω στο μηχανάκι.
Απλά - θα το ξανά πω- πάρε το χρόνο σου μάζεψε τις επιλογές σου και στο τέλος θα κάνεις ένα short list.
Επίσης καλή ιδέα να έρθεις σε κανένα καφεδάκι που είπαν τα παιδιά να μπεις λίγο στο πνεύμα.
Αν σου αρέσει η κατηγορία ρίξε μία ματιά.
(https://www.car.gr/classifieds/bikes/?category=15232&engine_size-to=550&make=12620&make=12858&make=13161&make=13329&make=13687&make=32493&pg=1&sort=red)
CorpseAlive
24/04/2024, 08:54
Όχι είναι πολύ Noob Friendly το συγκεκριμένο και αρκετά χαμηλό !
harris_x
24/04/2024, 09:13
Αν σου αρέσει η κατηγορία ρίξε μία ματιά.
(https://www.car.gr/classifieds/bikes/?category=15232&engine_size-to=550&make=12620&make=12858&make=13161&make=13329&make=13687&make=32493&pg=1&sort=red)να τώρα....
παρασύρθηκα, άνοιξα το λίνκ και έπαθα αναφυλαξία :cry:
SeniorCanardo
24/04/2024, 09:43
Εγώ θα πρότεινα κάτι τελείως διαφορετικό.(Υποθέτω ότι έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου).
Πάρε ένα παπί μέχρι 125cc, "μεταχειρισμένο", "φτηνό", αλλά λειτουργικό.
Κάνε τα 5 υποχρεωτικά μαθήματα, πάνε και σε μια αλάνα κάνε καμιά ασκησούλα, ξεκίνα με σύντομες βόλτες στην γειτονία σου και σιγά-σιγά παρά πέρα.
Ρίξτο, σπάστο, μάθε το, χωρίς τύψεις και άγχος, τα πόδια σου θα πατάνε μια χαρά, δεν θα πετάξεις λεφτά στον κουβά και θα μπεις στο κλίμα.
Θα έχεις την ευκαιρία να συναντηθείς με την "ευγενική" φυλή των μοτό-μαστόρων και να μελετήσεις τις αντίδρασεις τους στα οιστρογόνα. :bawl:
Πάνε και σε κανένα από αυτά τα μοτοσυκλετιστικά "tea-party", να γνωρίσεις κόσμο.
Αν μετά από όλα αυτά,συνεχίζει να σου αρέσει, ανακαλύψεις ότι έχεις την "διαστροφή" και σου θέλεις να κυκλοφορείς με δίκυκλο, να τρως βροχή, κρύο, πέτρες, σκόνη, λάσπη και να ρισκάρεις κάθε μέρα, από τον κάθε χαζοκουτάκια που παίζει το :rolleyes:...κινητό του, τότε πάνε σε κάτι άλλο, μεγαλύτερο, καλύτερο, γρηγορότερο, που να σου αρέσει και κατέβαλε τον ανάλογο οβολό, κάνε τα σχολεία σου κλπ. κλπ.
Αν τώρα είσαι σε φασούλα, μου περισσεύουν φραγκάκια ή με τσοντάρει άλλος και "θέλω να ζήσω το όνειρο και εγώ" και δώστου stories, selfies και πόζες με τα "παιδία", μη με ρωτάς δεν ξέρω, σου πρότειναν παραπάνω ωραία μηχανάκια που γράφουν στον φακό και με το ανάλογο outfit θα "γράψουν ιστορία".:bawl:
rainmike
24/04/2024, 09:50
Εγώ θα πρότεινα κάτι τελείως διαφορετικό.(Υποθέτω ότι έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου).
Κάνε τα 5 υποχρεωτικά μαθήματα, πάνε και σε μια αλάνα κάνε καμιά ασκησούλα, ξεκίνα με σύντομες βόλτες στην γειτονία σου και σιγά-σιγά παρά πέρα.
Ρίξτο, σπάστο, μάθε το, χωρίς τύψεις και άγχος, τα πόδια σου θα πατάνε μια χαρά, δεν θα πετάξεις λεφτά στον κουβά και θα μπεις στο κλίμα.
Θα έχεις την ευκαιρία να συναντηθείς με την "ευγενική" φυλή των μοτό-μαστόρων και να μελετήσεις τις αντίδρασεις τους στα οιστρογόνα. :bawl:
Πάνε και σε κανένα από αυτά τα μοτοσυκλετιστικά "tea-party", να γνωρίσεις κόσμο.
Αν μετά από όλα αυτά,συνεχίζει να σου αρέσει, ανακαλύψεις ότι έχεις την "διαστροφή" και σου θέλεις να κυκλοφορείς με δίκυκλο, να τρως βροχή, κρύο, πέτρες, σκόνη, λάσπη και να ρισκάρεις κάθε μέρα, από τον κάθε χαζοκουτάκια που παίζει το :rolleyes:...κινητό του, τότε πάνε σε κάτι άλλο, μεγαλύτερο, καλύτερο, γρηγορότερο, που να σου αρέσει και κατέβαλε τον ανάλογο οβολό, κάνε τα σχολεία σου κλπ. κλπ.
Αν τώρα είσαι σε φασούλα, μου περισσεύουν φραγκάκια ή με τσοντάρει άλλος και "θέλω να ζήσω το όνειρο και εγώ" και δώστου stories, selfies και πόζες με τα "παιδία", μη με ρωτάς δεν ξέρω, σου πρότειναν παραπάνω ωραία μηχανάκια που γράφουν στον φακό και με το ανάλογο outfit θα "γράψουν ιστορία".:bawl:
:a23::a23:
SeniorCanardo
24/04/2024, 09:55
Το λες με βάση τιμές καταλόγου ανταλλακτικών για παρόμοια πράγματα, για κόστος εργασιών ή είναι μια γενική αφηρημένη αίσθηση που έχεις.
Αν συγκρίνεις το εντουράκι σου, με το "εξωτικό" πολιτικό σου ή σύγκριση είναι άτοπη.
Η δική μου αίσθηση είναι τελείως διαφορετική (για το κόστος των ανταλλακτικών τουλάχιστον).
Άσε που με αφορμή "ράδιο-αρβύλα" ποστ εδώ μέσα, κάθισα και είδα τιμές ανταλλακτικών για τα κινέζικα και δεν είναι πολύ μακριά από τους υπόλοιπους και σίγουρα όχι κοντά στην κοινή πεποίθηση, ότι και καλά είναι "τζάμπα-πράμα".
Αυτό που έβαλε ο mikes πιο πάνω, θεωρώ ότι είναι ταμάμ για την περίπτωσή σου.
Και από μένα, καλώς ήρθες και ελπίζουμε να μείνεις. :beer:
Κατάλαβα... Να μου λείπει το βύσσινο όπως το περιγράφεις. Πολύ όμορφο αλλά μάλλον όχι για αρχάριο, θα αρκεστώ στα άλλα που έχω κοιτάξει μέχρι στιγμής. Thanks :)
Από την άλλη βέβαια, δε χάνω τίποτα να το δοκιμάσω γιατί δεν ξέρεις πώς κάθεται στον κάθε άνθρωπο το καθετί. Όμως θέλω κάτι εύκολο σε στροφές κλπ σίγουρα σαν total newbaki... :lol:
Μη σε αγχώνουν τα κυβικά.
Μια χαρά είναι.
Ειλικρινά μέσα σε τέσσερα είμαι, honda που προαναφέρθηκε, ktm, triumph και το τσοπεροειδές :a014:
Εσείς έχετε νιώσει μια πελώρια λαχτάρα για ελευθερία και δρόμο όπως τα παιδιά που παίζουν με το πρώτο παιχνίδι τους για πρώτη φορά; Ε εγώ κάτι χειρότερο από αυτό σας λέω τώρα, ανυπομονώ να γυρίσω Ελλάδα και να ψάχνω για να το οργανώσω σιγά σιγά. Νιώθω δέκα χρονών ξανά! :bawl:
Το Honda rebel 500 δεν έχει καμία σχέση με τσόπερ-τσοπεροειδές όπως θέλεις πες το ούτε σαν θέση οδήγησης ούτε σαν χαρακτήρα - κραδασμοί,λειτουργία, στυλ μοτέρ τρόπος οδήγησης .
Με κάθε σεβασμό αλλά η άποψη θα σε πονέσει η μέση,δεν κάνει κτλ απλά δεν ισχύει,εκατομμύρια κάτοχοι τσοπερ-cruiser γράφουν χιλιάδες χλμ σε ταξίδια ανά τον κόσμο.
Είναι σίγουρα πανέμορφο , χαμηλό και..Χόντα.
εντιτ καλές βόλτες με ότι και να διαλέξεις .
Αχ πόσο ξεπερασμένο το σχόλιό σου φίλε μου. Με απογοήτευσε λίγο. Στα μισά καλά το πήγαινες, είχε και πλάκα. Όχι γιατί δεν είναι λογικό κάποιος να αρχίσει με παπί αλλά με παπί είχα ήδη επαφή, δε θέλω να πάω στην πόλη για να φτιάχνω νύχια... Καλά είναι και τα νύχια αλλά αν ήμουν τέτοιος άνθρωπος δε θα έγραφα εδώ σοβαρά με απορίες και εμπεριστατωμένα. Δεν είναι όλα για όλους και προς θεού δεν είναι όλοι και όλες το ίδιο. Το θέμα είναι ότι ούτε λεφτά περισσεύουν, κάτι που δε χρειάζεται να το εξηγήσω σε κανέναν αλλά μιας και το ανέφερες, έχω στήσει μόνη δύο επιχειρήσεις από τα τριάντα μου και τώρα πάω στα 36. Δεν είχα ποτέ βοήθεια από κανέναν μόνο τους γονείς που βοήθησαν στις σπουδές μου όταν ήμουν πολύ μικρή. Δεν έχω ούτε σκοπό να κοζάρω, ούτε να βρω άντρα ούτε έχω την όρεξη να εξηγούμαι. Πόσο μάλλον να βγάζω σελφιζ. Το 2024 παίζουν αυτά, έχεις πολύ δίκιο αλλά επειδή ακριβώς είναι 2024 παίζουν και οι ανεξάρτητοι άνθρωποι. Να τσεκαρουμε πρώτα σε ποιον γράφουμε. Θα ήμουν σε ένα παραδοσιακό φόρουμ για μοτοσυκλέτες να ρωτάω να μάθω με σοβαρότητα, προσπαθώντας να ξεστραβωθώ και δε θα ήμουν ήδη στο ινσταγκραμ φίλε μου αν ήμουν τέτοιος άνθρωπος; Λέω εγώ τώρα... Μπορεί να είχες μια πάρα πολύ καλή πρόθεση να βοηθήσεις αλλά το έχασες λίγο γιατί δε διάβασες με προσοχή τα προηγούμενα που είπαμε. Επίσης αυτό με τους σπόνσορες, παίζει στην Ελλάδα πολύ στις γυναίκες, το γνωρίζω αλλά επίσης παίζει και στους άντρες, τι; Πέσατε από τα σύννεφα; Δεν έχετε ακούσει για αριβίστες; Πολύ απογοητευτικό όμως που για γυναίκα με μηχανή να νομίζεις ότι κάποιος θα τσονταρει στα χρήματα. Οι γυναίκες και οι άντρες που κάνουν αυτό το "επάγγελμα" είναι άνθρωποι της επιφάνειας, κοιτάνε μόνο την εικόνα οπότε με καμιά Μερσεντές τους φαντάζομαι κυρίως κι όχι αλάνια στο κρύο. Πολύ το ανέλυσα. Αν είχες διαβάσει θα έβλεπες ότι δεν έχω καν γνωστό να με βοηθήσει στη διαδικασία αλλά θα το κάνω μόνη ούτως ή άλλως. Μπορεί και να σε παρεξήγησα φίλε μου αλλά η προκατάληψη δεν κάνει καλό.
:a23::a23:
Εσύ rainmike δεν κρατήθηκες :bawl:
Διάβασε το σχόλιό μου στον φίλο παραπάνω. :beer:
rainmike
24/04/2024, 14:04
Εσύ rainmike δεν κρατήθηκες :bawl:
Διάβασε το σχόλιό μου στον φίλο παραπάνω. :beer:
Τι δεν κρατηθηκα δεν σε καταλαβαινω?
Σχολιαζεις το γεγονος οτι επικροτησα το παραπανω σχόλιο?
Αυτο αν δεν το εχεις καταλαβει λεγεται λογοκρισια.
Μαλλον δεν το πηρες γραμμή αλλα ο σενιορ σου εδωσε μια πραγματικά καλή συμβουλη.
Με βαση τα λεγομενα σου οτι εισαι εντελως αρχαρια και δεν εχεις ξανακαβαλησει σου προτεινε να παρεις ενα παπακι
για να μαθεις και να δεις αν σου ταιριαζει οντως κατι μεγαλυτερο.
Δεν βλεπω να σε προσβαλλε πουθενα.
Το να καθομαστε να σου λεμε τι μηχανακι να παρεις χωρις να εχεις καν διπλωμα δεν στεκει και πολυ.
Ξερεις ποσοι φανταζονταν οτι θα ξυνουν γονατα με αστραφτερα χιλιάρια και κατεληξαν με σκουτερακια γιατι αυτο χρειαζονταν τελικα?
Δεν ειπε οτι εσυ συγκεκριμενα εχεις καποιον απο πισω να σε πληρωνει ειπε αν εχεις? οπως ειπε και αν θελεις τη μηχανη για την ιδεα?
Εκανε καποιες εικασιες γιατι απλα δεν σε ξερει.
Χαλάρωσε μην στεκεσαι σε τετοια ,δεν αξιζει ειλικρινα.
CorpseAlive
24/04/2024, 14:31
Ας ηρεμήσουν τα πνεύματα δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε.
Ντέμη, δεν θεωρώ ότι ο ούτε ο Senior ούτε ο Mike είπαν και έγραψαν κάτι με σκοπό να σε προσβάλουν ή να σε τσουβαλιάσουν.
Όπως και αν έχει έχεις λάβει τις απαντήσεις σου , ανέβα με το καλό σε όποιο μηχανάκι για να πάρεις την πρώτη τζούρα της φάσης και μετά είμαστε εδώ να συζητήσουμε και αναλύσουμε τι θα ήταν καλό να αγοράσεις και για ποιον σκοπό!
Παρακαλώ όμως , όλο αυτό το Back and Forth να σταματήσει εδώ.
SeniorCanardo
24/04/2024, 15:04
Αχ πόσο ξεπερασμένο.... αλλά η προκατάληψη δεν κάνει καλό.
Εγώ σοβαρά απάντησα και ανεξαρτήτως φύλου*, το υπόλοιπα λογύδριο, είναι δικά σου "άλυτα" θέματα.
(*Για την ακρίβεια, προς το παρόν είσαι ένα nick name και ένα avatar που δηλώνει γυναίκα, όση αξιοπιστία μπορεί να έχει αυτό).
Αν δεν σου κάνει η συμβουλή μου αγνόησε την, no problema, δεν έχω κάνα άγχος να γίνω δημοφιλής, ούτε δάσκαλος, ούτε "μοτο-πατέρας", αλλά και πάλι την ίδια συμβουλή θα έδινα σε οποιονδήποτε, με ρωτήσει με αυτά τα δεδομένα.
Το ότι υποτιμάς την εμπειρία του παπιού, από μόνο του είναι μια ισχυρή ένδειξη κολοσσιαίας άγνοιας κινδύνου πρωτίστως.
Σου δόθηκε ήδη μια πληθώρα απαντήσεων, διάλεξε αυτή που σε βολεύει και καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.
:beer:
OFF-topic:Το είπες και πιο πάνω και πιθανολογώ ότι θα το ξαναπείς και παρακάτω, περί επιχειρήσεων, entrepreneur μπλα μπλα, I couldn't be less impressed.
Εμένα δε μου λέει τίποτα, έχω κάτι τέτοιους με επιχειρήσεις που ακόμα δεν έχουν μου εξοφλήσει δεδουλευμένα χρόνων.
Το λες με βάση τιμές καταλόγου ανταλλακτικών για παρόμοια πράγματα, για κόστος εργασιών ή είναι μια γενική αφηρημένη αίσθηση που έχεις.
Αν συγκρίνεις το εντουράκι σου, με το "εξωτικό" πολιτικό σου ή σύγκριση είναι άτοπη.
Η δική μου αίσθηση είναι τελείως διαφορετική (για το κόστος των ανταλλακτικών τουλάχιστον).
Άσε που με αφορμή "ράδιο-αρβύλα" ποστ εδώ μέσα, κάθισα και είδα τιμές ανταλλακτικών για τα κινέζικα και δεν είναι πολύ μακριά από τους υπόλοιπους και σίγουρα όχι κοντά στην κοινή πεποίθηση, ότι και καλά είναι "τζάμπα-πράμα".
Ξέρεις τι μου έκανες; Έγραψα ένα κατεβατό σεντόνι. Το έσβησα πριν το ανεβάσω. Το ξέρω ότι θα παρεξηγηθούν τα γραπτά μου με όποιο ύφος και με όσες κορδέλες και να βάλλω.
Προτιμώ να τα κουβεντιάζω από κοντά και να κοιτάζομαι στα μάτια με τους συνομιλητές μου. Άλλωστε ούτε εγώ διεκδικώ το αλάθητο των απόψεων μου, αλλά έχω κι εγώ -όπως όλοι μας- τη φιλοσοφία μου. Επί του παρόντος και για να μην αφήνω σκιές θα γράψω πως απλά προσκληθήκαμε να πούμε τη τη γνώμη μας και αυτό κάνω μέσα από τις δικές μου εμπειρίες ακομπλεξάριστα. Δεν είμαι οπαδός καμίας σχολής μοτοσυκλετών. Βρίσκω γοητεία και στις Γερμανικές και στις Ιταλικές και στις Ιαπωνικές.
Δεν είμαι οπαδός καμίας σχολής μοτοσυκλετών. Βρίσκω γοητεία και στις Γερμανικές και στις Ιταλικές και στις Ιαπωνικές.
Στις κινέζες; όχι, ε; :D
:p
Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα. Ποιες μηχανές προτείνεις για κοντούς αναβάτες στα χαρακτηριστικά που μόλις ανέφερες; Συμφωνώ με αυτό που λες για κυβικά, ελαφρότητα, συμπλέκτη κλπ για αυτό σε ρωτάω.
Ντέμη, η γνώμη μου είναι ότι στα πρώτα σου βήματα πρέπει να αισθάνεσαι ασφάλεια και σιγουριά αλλά ταυτοχρόνως να είσαι απαλλαγμένη από άλλες έγνοιες. Η κατηγορία που θα σου πρότεινα για τον ίδιο λόγο είναι πως πρέπει να δεις αυτό που λέμε "γυμνά". Είναι μοτοσυκλέτες αρκετά ουδέτερες, πολυτάλαντες στο να κάνουν πολλά με μικρούς συμβιβασμούς.
Η γνώμη μου είναι να δεις το HONDA CB300R που φοράει έναν πολύ γνωστό και αποδεδειγμένα αξιόπιστο κινητήρα, με αρκετή δύναμη και με ροπή από χαμήλα που την κάνει αρκετά φιλική για την κατηγορία κυβισμού. Επίσης διαθέτει έναν πανάλαφρο συμπλέκτη που δε θα σε κουράσει ακόμη και σε πολύωρα ταξίδια μέσω επαρχιακών δρόμων. Θεωρώ πως θα πατάς αρκετά καλά κάτω (η δική μου γνώμη είναι πως αρκεί να πατάς το ένα πόδι αρκετά καλά κάτω αν και μάλλον σε αυτήν δεν θα έχεις πρόβλημα και με τα δυο πόδια). Αρκεί να βάλεις αργότερα ένα μικρό μασκάκι για να μπορείς να ταξιδεύεις άνετα με ταχύτητες έως 120 χλμ/ω. Ταυτοχρόνως είναι μια αρκετά φρέσκια εμφανισιακά μοτοσυκλέτα με σπορ πινελιές. Η τιμή του είναι στα 6900. Το μόνο που μένει είναι να σου αρέσει κι εσένα.
452557
OFF-topic:Το είπες και πιο πάνω και πιθανολογώ ότι θα το ξαναπείς και παρακάτω, περί επιχειρήσεων, entrepreneur μπλα μπλα, I couldn't be less impressed.
Εμένα δε μου λέει τίποτα, έχω κάτι τέτοιους με επιχειρήσεις που ακόμα δεν έχουν μου εξοφλήσει δεδουλευμένα χρόνων.
Ε η αληθεια ειναι οτι εχεις ενα δικιο
Που και απο την πρωτη φορα που το χρησιμοποιησε ως επιχειρημα χτυπησε καπως,αλλα με την δευτερη απλα σιγουρευτηκαμε...
Στις κινέζες; όχι, ε; :D
:p
Μητσάρα μου. Τα Κινέζικα είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί πλέον κανένας να αμφισβητήσει. Επίσης ένα μεγάλο δώρο που έκαναν στην χώρα μας που οι κάτοικοί της υποφέρουν οικονομικά, είναι ότι ξανά έφεραν κοντά στη μοτοσυκλέτα νέους ανθρώπους. Μάλλον αυτό έχει και πανευρωπαϊκή διάσταση. Προσωπικά όμως δεν βλέπω κάποια σχολή πίσω από τις Κινέζικες μοτοσυκλέτες. Στο μέλλον μπορεί να δώσουν πράγματα. Επί του παρόντος αντιγράφουν από τους άλλους. Τουλάχιστον πλέον το κάνουν με αρκετά αξιόπιστα μοτέρ. Ο πρώην ιδιοκτήτης/μεγαλομέτοχος της Kove είχε τον σεβασμό μου γιατί ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου Κινέζος έχει πάθος για τη μοτοσυκλέτα και όχι απλά να παράγει άλλο ένα τυπικό βιομηχανικό προϊόν. Για κάποιους λόγους φρόντισαν να παραιτηθεί.
CorpseAlive
24/04/2024, 16:28
Μητσάρα μου. Τα Κινέζικα είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί πλέον κανένας να αμφισβητήσει. Επίσης ένα μεγάλο δώρο που έκαναν στην χώρα μας που οι κάτοικοί της υποφέρουν οικονομικά, είναι ότι ξανά έφεραν κοντά στη μοτοσυκλέτα νέους ανθρώπους. Μάλλον αυτό έχει και πανευρωπαϊκή διάσταση. Προσωπικά όμως δεν βλέπω κάποια σχολή πίσω από τις Κινέζικες μοτοσυκλέτες. Στο μέλλον μπορεί να δώσουν πράγματα. Επί του παρόντος αντιγράφουν από τους άλλους. Τουλάχιστον πλέον το κάνουν με αρκετά αξιόπιστα μοτέρ. Ο πρώην ιδιοκτήτης/μεγαλομέτοχος της Kove είχε τον σεβασμό μου γιατί ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου Κινέζος έχει πάθος για τη μοτοσυκλέτα και όχι απλά να παράγει άλλο ένα τυπικό βιομηχανικό προϊόν. Για κάποιους λόγους φρόντισαν να παραιτηθεί.
Ρε φίλε, καλύτερα δεν θα μπορούσες να το πεις. :a10::a23:
Αυτή ακριβώς είναι η σκέψη μου γύρω από τις κινέζικες μάρκες.
Ε η αληθεια ειναι οτι εχεις ενα δικιο
Που και απο την πρωτη φορα που το χρησιμοποιησε ως επιχειρημα χτυπησε καπως,αλλα με την δευτερη απλα σιγουρευτηκαμε...
Φίλε μου ελληνικά μιλάμε όλοι, αν αυτό κατάλαβες από τη συνομιλία με τον άλλον φίλο, δεν πειράζει, ίσως με γνωρίσεις κάποια στιγμή και θα δεις αν θα σιγουρευτείς ή όχι. Μιλούσα για το οτι τα κάνω όλα μόνη μου στη ζωή, καλώς ή κακώς. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του... Δε θα σε κεράσω παγωτό εσένα αν δε θες όταν θα συναντηθούμε με τα παιδιά με το καλό, χαχα! Καλή συνέχεια!
Τι δεν κρατηθηκα δεν σε καταλαβαινω?
Σχολιαζεις το γεγονος οτι επικροτησα το παραπανω σχόλιο?
Αυτο αν δεν το εχεις καταλαβει λεγεται λογοκρισια.
Μαλλον δεν το πηρες γραμμή αλλα ο σενιορ σου εδωσε μια πραγματικά καλή συμβουλη.
Με βαση τα λεγομενα σου οτι εισαι εντελως αρχαρια και δεν εχεις ξανακαβαλησει σου προτεινε να παρεις ενα παπακι
για να μαθεις και να δεις αν σου ταιριαζει οντως κατι μεγαλυτερο.
Δεν βλεπω να σε προσβαλλε πουθενα.
Το να καθομαστε να σου λεμε τι μηχανακι να παρεις χωρις να εχεις καν διπλωμα δεν στεκει και πολυ.
Ξερεις ποσοι φανταζονταν οτι θα ξυνουν γονατα με αστραφτερα χιλιάρια και κατεληξαν με σκουτερακια γιατι αυτο χρειαζονταν τελικα?
Δεν ειπε οτι εσυ συγκεκριμενα εχεις καποιον απο πισω να σε πληρωνει ειπε αν εχεις? οπως ειπε και αν θελεις τη μηχανη για την ιδεα?
Εκανε καποιες εικασιες γιατι απλα δεν σε ξερει.
Χαλάρωσε μην στεκεσαι σε τετοια ,δεν αξιζει ειλικρινα.
Ίσως έχεις δίκιο φίλε μου, σε εμένα απευθύνθηκε όμως για αυτό το πήρα προσωπικά. Δεν απάντησε σε κάποιον άλλον από εσάς. Δεν αξίζει πραγματικά, έχεις απόλυτο δίκιο, ευχαριστώ!
Ντέμη, η γνώμη μου είναι ότι στα πρώτα σου βήματα πρέπει να αισθάνεσαι ασφάλεια και σιγουριά αλλά ταυτοχρόνως να είσαι απαλλαγμένη από άλλες έγνοιες. Η κατηγορία που θα σου πρότεινα για τον ίδιο λόγο είναι πως πρέπει να δεις αυτό που λέμε "γυμνά". Είναι μοτοσυκλέτες αρκετά ουδέτερες, πολυτάλαντες στο να κάνουν πολλά με μικρούς συμβιβασμούς.
Η γνώμη μου είναι να δεις το HONDA CB300R που φοράει έναν πολύ γνωστό και αποδεδειγμένα αξιόπιστο κινητήρα, με αρκετή δύναμη και με ροπή από χαμήλα που την κάνει αρκετά φιλική για την κατηγορία κυβισμού. Επίσης διαθέτει έναν πανάλαφρο συμπλέκτη που δε θα σε κουράσει ακόμη και σε πολύωρα ταξίδια μέσω επαρχιακών δρόμων. Θεωρώ πως θα πατάς αρκετά καλά κάτω (η δική μου γνώμη είναι πως αρκεί να πατάς το ένα πόδι αρκετά καλά κάτω αν και μάλλον σε αυτήν δεν θα έχεις πρόβλημα και με τα δυο πόδια). Αρκεί να βάλεις αργότερα ένα μικρό μασκάκι για να μπορείς να ταξιδεύεις άνετα με ταχύτητες έως 120 χλμ/ω. Ταυτοχρόνως είναι μια αρκετά φρέσκια εμφανισιακά μοτοσυκλέτα με σπορ πινελιές. Η τιμή του είναι στα 6900. Το μόνο που μένει είναι να σου αρέσει κι εσένα.
452557
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση stf, ειδικά για τον χρόνο που πήρες για να εξηγήσεις περαιτέρω. :)
Πολύ σημαντικά αυτά που έγραψες, το εκτιμώ.
Το μασκάκι το θεωρώ δεδομένο για μένα γιατί δε νομίζω να την παίρνω για πολύ κοντινές αποστάσεις. Αλλιώς δε θα είχα σκοπό να μπω να σας ρωτήσω. Μερικά πράγματα εξυπακούονται αλλά για λίγο μεγαλύτερες μηχανές τίποτα δεν εξυπακούεται, ειδικά όταν είσαι τελείως αρχάριος/α όπως εγώ...