View Full Version : Για άλλη μία φορά... ελαστικά
George_Ch
23/04/2024, 23:07
Καλησπέρα σύντροχοι!
Έχω δει threads που αφορούν τα λαστιχα για το συγκεκριμένο μηχανάκι αλλά μιας και είναι λίγο παλιά είπα να ξαναρωτήσω μήπως έχουμε νέα δεδομένα..
Χιλιόμετρα ανά έτος ~6000 με 8000 κυρίως μεγάλες αποστάσεις (min άνω των 300km πάνε έλα), όχι ιδιαίτερη πίεση, όπου βρώ επαρχιακό δικτυο το προτιμώ!
Με αυτά τα δεδομένα σκέφτηκα touring λαστιχάκια κυρίως. Οι επιλογές ειναι οι εξής (με τιμές, περασμένα στην Θεσσαλονίκη).
Bridgestone T32 340€
BT023 στα 250 αν και ακουσα διφορούμενα σχόλια γι αυτά.
Metzeler z8 270€
Dunlop Roadsmart 4 280
Dunlop MK3 330€
Τα δύο τελευταία με επιπλέον επιστροφή 40€ με δήλωση στο σαιτ της dunlop, προωθητική ενέργεια μεχρι τέλος Μαίου.
Με τρόμαξαν κάποια σχόλια με αναφορές για τρέμουλο για κάποιο μοντέλο της dunlop αλλά δεν θυμάμαι ποιο.
εμεινα πολυ ευχαριστημενος με τα ΜΚ3
στα 290 που σου βγαινει θα εβαζα αυτα
τα αλλα θεωρω οτι ειναι πολυ σκληρα για την κακη
ασφαλτο μας
DoctoR_k6
24/04/2024, 09:24
Dunlop Roadsmart 4 ειναι καλυτερη επιλογη συμφωνα με αυτα που θελεις.
Τα MK3 θεωρουνται (και ειναι) hypersport ελαστικο και οχι τουρινγκ.
Plus θα εχεις και επιστροφη 40ε...δεν ειναι ασχημα ενα ντεποζιτο βενζινη στο ληστη.
TONYBANDIT
24/04/2024, 11:58
Roadsmart 4 gt φοράω στο 1250 εδώ και ένα χρόνο και 10000χμ.
Λαστιχαρες και με πολύ γρήγορη κορώνα το μπροστινό.Απολυτα ευχαριστημένος.
George_Ch
24/04/2024, 14:30
Ευχαριστώ πολύ!
Βλέπω Bridgestone vs Dunlop 0-3..
Μια ακόμα ερώτηση: gt ή απλά; Ο λαστιχας επιμένει ότι τα 240 κιλά της μηχανής δεν είναι αρκετά για να ζητάει gt. Ίσως και να κουνάνε κιόλας λέει.. τι λέτε;
Ευχαριστώ πολύ!
Βλέπω Bridgestone vs Dunlop 0-3..
Μια ακόμα ερώτηση: gt ή απλά; Ο λαστιχας επιμένει ότι τα 240 κιλά της μηχανής δεν είναι αρκετά για να ζητάει gt. Ίσως και να κουνάνε κιόλας λέει.. τι λέτε;
Οταν πηρα το μηχανακι απο Γερμανια ηρθε με τα Angel GT
παρολο που ειναι κτηνος σε ιππους κ ροπη δεν καταφερα ποτε
να τα ζεστανω
Τα πεταξα στα 5000 χωρις να εχει πεσει το πελμα ουτε χιλιοστο
Δεν βλεπω λογο να βαλεις GT
TONYBANDIT
30/04/2024, 16:41
Τα λάστιχα είναι θέμα καθαρά χρήσης.Ποσα χμ κανείς τον χρόνο?
Το φορτώνεις δικαβαλο και τριβαλιτσο? Αν όχι ούτε gt μην βάλεις αλλά ούτε καν τουριστικά.
Ένα ζευγάρι s23 η sportsmart της Dunlop θα ήταν τέλεια επιλογή.
Εγώ έχω το 1250 σχεδόν μόνιμα δικαβαλο και τριβαλιτσο για αυτό και τα gt.
Πόλη δεν το δουλεύω καθόλου έχω scooter.
Vassilis
14/04/2025, 17:05
Ώρα για αλλαγή ελαστικών στο Tracer. Σκεφτόμουν Road 6 αλλα απο γνωστο καταστημα μου ειπαν μακρια. Καλυτερα Dunlop MK3. Τι λετε εσεις; Η χρηση ειναι κυριως πολη, πού και πού καμια σβελτη βολτα και σπανια ταξιδι.
basilis_k6
14/04/2025, 17:12
rosso
harris_x
14/04/2025, 17:29
Ώρα για αλλαγή ελαστικών στο Tracer. Σκεφτόμουν Road 6 αλλα απο γνωστο καταστημα μου ειπαν μακρια. Καλυτερα Dunlop MK3. Τι λετε εσεις; Η χρηση ειναι κυριως πολη, πού και πού καμια σβελτη βολτα και σπανια ταξιδι.
Μη τα λέμε πάλι.
S22, το λάστιχο είναι αλλού.
Δε ξερω αν ο basilis_k6 λεει για το Rosso 4 αλλα αν λεει γι' αυτο, το φορούσε το Agusta που είχα στη βόλτα χθες, δεν ήταν κακό (με 31-31 πίεση), αλλά μεσ' την πόλη με την ίδια χαμηλή πίεση γλιστρούσε για πλάκα.
Vassilis
14/04/2025, 17:34
Το S23; Καλύτερο;
harris_x
14/04/2025, 17:35
Το S23; Καλύτερο;
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά από φίλο που το έβαλε και πριν είχε το S22, οχι, το S22 είναι καλύτερο
ΓιώργοςΤΤ
14/04/2025, 19:16
Το S22 και το Road 6 είναι διαφορετικές κατηγορίες, το πρώτο πιο sport, το δεύτερο πιο τουριστικό με καλύτερη συμπεριφορά στην βροχή. Το Road 5 είναι ανέλπιστα καλό για Michelin σε θέμα πληροφόρησης του δρόμου, ειδικά το μπροστινό. Σε βροχή, κρατάει εξαιρετικά σε κακή άσφαλτο, τουλάχιστον για τα 1.000 πρώτα χλμ.
basilis_k6
14/04/2025, 21:05
Μη τα λέμε πάλι.
S22, το λάστιχο είναι αλλού.
Δε ξερω αν ο basilis_k6 λεει για το Rosso 4 αλλα αν λεει γι' αυτο, το φορούσε το Agusta που είχα στη βόλτα χθες, δεν ήταν κακό (με 31-31 πίεση), αλλά μεσ' την πόλη με την ίδια χαμηλή πίεση γλιστρούσε για πλάκα.
rosso 2! τα εβαλα σχεδον 80 ευρω κατω απο το αμεσως επομενο παρομοιο λαστιχο. βεβαια στο tracer δεν ξερω ποσο ταιριαζουν ισως θελει ακομα πιο πολιτικο λαστιχο. για μενα η τιμη ειναι το πιο σημαντικο ειδικα εφοσον δεν μιλαμε για μοτοσυκλετες επιδοσεων.
τουριστικα λαστιχα στην ελλαδα δεν δουλευουν πουθενα και ποτε. απεφυγε τα γενικως. το s22 τι ειναι?
peterTHErider
14/04/2025, 21:12
Dunlop roadsmart 4.
Το απόλυτο all-round ελαστικό!
Vassilis
14/04/2025, 22:20
το s22 τι ειναι?
Bridgestone
basilis_k6
14/04/2025, 22:39
Dunlop roadsmart 4.
Το απόλυτο all-round ελαστικό!
δεν θα ταιριαξουν στο τ7 αυτα.
Bridgestone
:lol:
εννοω τουριστικα, σπορ, πιστας κτλ. ειδα οτι ειναι σπορ.
δες τις τιμες αρχικα. τα λαστιχα ειναι σαν τις μετοχες. σημερα τα πιρελι ειναι 100 πανω απο τα ντανλοπ και αυριο 100 κατω.
DoctoR_k6
14/04/2025, 23:03
Τι ελαστικά φοράει το t7?
Αν είσαι νορμαλ άνθρωπος κάτι σε road6/roadsmart/t32 ξέρω γώ είναι λογικό.
Αν σε τρώει το χέρι σου θα πας σε κάτι πιο σπορ…
180αρι πίσω δεν έχει;
Tallyban
15/04/2025, 07:41
Για τη χρήση που κανείς,δοκίμασε το σπορ της Μίτας,τα έβαλε γνωστός σε φειζερ s2,έχει πάθει πλάκα,και τα μισά λεφτά.
Vassilis
15/04/2025, 09:25
Τι ελαστικά φοράει το t7?
Αν είσαι νορμαλ άνθρωπος κάτι σε road6/roadsmart/t32 ξέρω γώ είναι λογικό.
Αν σε τρώει το χέρι σου θα πας σε κάτι πιο σπορ…
180αρι πίσω δεν έχει;
Road 4. Ναι 180αρι. Η αληθεια ειναι οτι σκοπευω να το πουλησω το αργοτερο μεχρι τελος του χρονου αν ολα πανε καλα οποτε το S22 δεν ειναι κακη ιδεα. Προηγουμενο μοντελο οποτε λογικα και φθηνοτερο και ειναι και καλο.
DoctoR_k6
15/04/2025, 09:55
Road 4. Ναι 180αρι. Η αληθεια ειναι οτι σκοπευω να το πουλησω το αργοτερο μεχρι τελος του χρονου αν ολα πανε καλα οποτε το S22 δεν ειναι κακη ιδεα. Προηγουμενο μοντελο οποτε λογικα και φθηνοτερο και ειναι και καλο.
Δεν βλεπω να εχοθν διαφορα πανω απο ενα 20αρικο.
Αν θες να το πουλησεις βαζεις ροσο2 που λεει ο Βασιλης που ειναι τιμη χωμα.
grinderx
15/04/2025, 11:31
Μια και τα BT016 Pro καταργήθηκαν εντελώς, τα S21 έχουν πέσει αρκετά. Για το XJ6 (120/60, 160/60) έχω πάρει τιμή στα 250 με τοποθέτηση.
η Yamaha συνιστά για MT-07 , άρα και για Tracer φαντάζομαι περίπου το ίδιο είναι , τη σειρά Road της Γλιστρελέν και τα BT της Γλιτσαστοουν
Τα BT016 ήταν καλά , απλά πέσανε λίγο απότομα προς το τέλος.
Εγώ δοκίμασα και ένα πιο σπορ , τα Qualifier Core αλλά δεν τα προτείνω για κάποιον που το λειτουργεί κυρίως πόλη το μηχανάκι.
Νομίζω οτι έχει να κάνει με το βάρος.
Σκέφτομαι τα επόμενα να είναι κάτι σε Road ή S21/S22 και εγώ.
harris_x
15/04/2025, 14:47
Η αλήθεια είναι ότι δεν το καταλαβαίνω το σκεπτικό.
Μέχρι το τέλος του χρόνου έχεις μπροστά σου 8 μήνες και ένα τουλαχιστον TD.
Θεωρεις ότι το χρονικό διάστημα είναι μικρό για να βάλεις σωστό ελαστικό, ότι στο TD δε χάθηκε κι ο κόσμος αν το λάστιχο είναι για πέταμα ή και τα δύο;
Vassilis
15/04/2025, 15:24
Ολα αυτα που συζηταμε ειναι σωστα ελαστικα οποτε προφανως κατι σωστο θα μπει. Αν ομως βρεθει σωστο με €100 λιγοτερα απο αλλο σωστο και με το σπεπτικο της πωλησης, γιατι να μπει το ακριβοτερο;
harris_x
15/04/2025, 16:01
Ολα αυτα που συζηταμε ειναι σωστα ελαστικα οποτε προφανως κατι σωστο θα μπει. Αν ομως βρεθει σωστο με €100 λιγοτερα απο αλλο σωστο και με το σπεπτικο της πωλησης, γιατι να μπει το ακριβοτερο;
Αν για εσένα όλα όσα συζητάμε είναι σωστά, τότε ναι είναι.
Βάλε Mitas.
Vassilis
15/04/2025, 17:21
Εντωμεταξύ είπα ότι κλίνω προς τα S22, δεν είπα ότι σκέφτομαι τα Mitas αλλά παρόλα αυτά… Τέλος πάντων, δεν θα βάλω Mitas. Μαζεύω προτάσεις, προς το παρόν είμαι μεταξύ S22, MK3 και Rosso, αύριο που θα πάω στο κατάστημα θα συζητήσω εκεί, θα δω τι έχουν διαθέσιμο κιόλας (το Dunlop το έχουν σίγουρα), τιμές κλπ και θα κρίνω. Πιστεύω από αυτά όλα είναι σωστά ελαστικά, σίγουρα είναι καλύτερα από τα road 4 και σίγουρα θα με καλύψουν είτε δώσω την μηχανή μέχρι το τέλος του χρόνου, είτε όχι.
Εντωμεταξύ είπα ότι κλίνω προς τα S22, δεν είπα ότι σκέφτομαι τα Mitas αλλά παρόλα αυτά… Τέλος πάντων, δεν θα βάλω Mitas. Μαζεύω προτάσεις, προς το παρόν είμαι μεταξύ S22, MK3 και Rosso, αύριο που θα πάω στο κατάστημα θα συζητήσω εκεί, θα δω τι έχουν διαθέσιμο κιόλας (το Dunlop το έχουν σίγουρα), τιμές κλπ και θα κρίνω. Πιστεύω από αυτά όλα είναι σωστά ελαστικά, σίγουρα είναι καλύτερα από τα road 4 και σίγουρα θα με καλύψουν είτε δώσω την μηχανή μέχρι το τέλος του χρόνου, είτε όχι.
Εχοντας δοκιμασει.το ΜΚ3 κ.το S22 σου λεω Σ22 δαγκωτο
DoctoR_k6
15/04/2025, 23:20
Έχουν βγει και ΜΚ4.
harris_x
16/04/2025, 06:45
Η Maxxis που βγάζει λαστιχαρες για ποδήλατα δε βγάζει για μηχανάκια :confused:
Συγκρίνεις βούρτσες με......δεν το λέω μέρες που είναι :a26:
Vassilis
16/04/2025, 09:02
Έχουν βγει και ΜΚ4.
Σωστός. Για S22 πάω τελικά που βγαίνουν και πιο φθηνά.
grinderx
16/04/2025, 09:24
Έχω πετύχει βίντεο review από Γερμανούς λαστιχάδες που έχουν τεστάρει πολλά λάστιχα. Μεταξύ άλλων και αυτό:
https://www.maxxis.com/uk/tyre/supermaxx-sport-ma-sp/
Γενικά πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο:
https://www.youtube.com/watch?v=yzRNA9p2VJo
https://bikereifen24.de/motorrad-reifenmagazin/maxxis-supermaxx-sport-ma-sp-test/
basilis_k6
16/04/2025, 11:20
Σωστός. Για S22 πάω τελικά που βγαίνουν και πιο φθηνά.
Δεν νομιζω οτι κανουν για πόλη αυτα τα λαστιχα. Ο λαστιχας τι λεει;
Vassilis
16/04/2025, 11:38
MK4 αλλα γενικα οι προτασεις για S22/23 υπερτερουν σημαντικα. Επισης απ οτι μου ειπαν ζεσταινονται γρηγορα οποτε και στην πολη θεωρω οτι θα ειναι ενταξει.
Δεν νομιζω οτι κανουν για πόλη αυτα τα λαστιχα. Ο λαστιχας τι λεει;
Γιατι να μην κάνουν για πόλη?
οκ στρωθηκαν τα λαστιχακια...
461468
harris_x
16/04/2025, 13:26
οκ στρωθηκαν τα λαστιχακια...
461468
:pink: