View Full Version : Όρθια θέση οδήγησης σε gs650 Dakar
Κύριοι καλησπέρα σας!
Θα ήθελα την βοήθεια σάς.Εχω ένα gs650 Dakar
Έχω ύψος 1,93 και έχω αποστάτες στο τιμόνι 35mm . Δεν μπορώ να οδηγήσω στο χώμα τα χέρια μου είναι πολύ χαμηλά! Πώς μπορώ να βελτιώσω τη θέση οδήγησης μου;
Υπάρχουν αποστάτες ποίο ψιλοί; Με ότι συνεπάγεται αλλαγή μαρκουτσι φρένου και δεν ξέρω και τι άλλο!
Χαμηλώνουν οι μασπιεδες;
Τα φώτα σας παρακαλώ!!
Α! Είναι μοντέλο του2001 χωρίς abs.
Kickstart
30/04/2024, 18:31
Κύριοι καλησπέρα σας!
Θα ήθελα την βοήθεια σάς.Εχω ένα gs650 Dakar
Έχω ύψος 1,93 και έχω αποστάτες στο τιμόνι 35mm . Δεν μπορώ να οδηγήσω στο χώμα τα χέρια μου είναι πολύ χαμηλά! Πώς μπορώ να βελτιώσω τη θέση οδήγησης μου;
Υπάρχουν αποστάτες ποίο ψιλοί; Με ότι συνεπάγεται αλλαγή μαρκουτσι φρένου και δεν ξέρω και τι άλλο!
Χαμηλώνουν οι μασπιεδες;
Τα φώτα σας παρακαλώ!!
Α! Είναι μοντέλο του2001 χωρίς abs.καλησπέρα φίλε, είχα κάποτε το μηχανάκι δις κιόλας.
Διάβασε εδώ έχει πράμα θα σε βοηθήσει πιστεύω στη λύση του γρίφου.
https://faq.f650.com/FAQs/AftermarketHandlebarsFAQ.htm
Ευχαριστώ φίλε μου!
Από όσο μπόρεσα να καταλάβω!
35mm αποστάτες είναι οι μεγαλύτεροι!
Τώρα αν κατάλαβα καλά!
Πρέπει να ψηλώσω και σέλα!! Λόγο αναστήματος.
Υπάρχουν και μεγαλύτεροι αποστάτες και πρέπει να χαμηλώσεις τα μαρσπιέ!
Με την ψηλότερη σέλα μόνο άνεση στα πόδια θα κερδίσεις!
https://www.tripper.gr/index.php?route=product/category&path=95_171_133
Λευκάδιος
01/05/2024, 11:42
Δες και την λύση με off set αποστάτες τοποθετημένους με αυτόν τον τρόπο (και όχι προς τα πίσω που συνηθίζουν να κάνουν σε μεγάλες μοτοσυκλέτες).
Κέρδισα πολύτιμο χώρο σε λιλιπούτειο μηχανάκι όταν είμαι όρθιος .
452668
basilis_k6
01/05/2024, 13:05
τιμονι πρεπει να αλλαξεις πρωτα απο ολα
lykourgi
01/05/2024, 16:19
Και τα πόδια λίγο λυγισμένα, πάντα.
Όχι στυλωμένα.
Επίσης, συνήθισε ότι ως ψηλός θα είσαι πάντα λίγο σκυφτός μπροστά. Δεν γίνεται να είσαι απόλυτα όρθιος.
Λευκάδιος
01/05/2024, 16:45
Και τα πόδια λίγο λυγισμένα, πάντα.
Όχι στυλωμένα.
Επίσης, συνήθισε ότι ως ψηλός θα είσαι πάντα λίγο σκυφτός μπροστά. Δεν γίνεται να είσαι απόλυτα όρθιος.
Έτσι,ούτως ή άλλως η default όρθια θέση δεν πρέπει να είναι καμαρωτός σαν γύφτικο σκεπάρνι
2stroker
02/05/2024, 13:41
Δες και την λύση με off set αποστάτες τοποθετημένους με αυτόν τον τρόπο (και όχι προς τα πίσω που συνηθίζουν να κάνουν σε μεγάλες μοτοσυκλέτες).
Κέρδισα πολύτιμο χώρο σε λιλιπούτειο μηχανάκι όταν είμαι όρθιος .
452668
Το τιμονι δεν πρεπει να ναι σε μια νοητη ευθεια με τις μπουκαλες?
Λευκάδιος
02/05/2024, 14:17
Το τιμονι δεν πρεπει να ναι σε μια νοητη ευθεια με τις μπουκαλες?
Σωστά στην θεωρία .Όμως έχει να κάνει και με την θέση των στοκ καβαλέτων .πχ αν προσέξεις στην φωτογραφία που έβαλα παραπάνω (από το δικό μου Alp) η στοκ θέση είναι πίσω από την νοητή ευθεία στις μπουκάλες και με τους αποστάτες ήρθε ίσα με τις μπουκάλες .
Σε αυτή την περίπτωση εγώ βολεύτηκα μια χαρά όμως στην αντίστοιχη περίπτωση του XR μου (πάλι η στοκ θέση είναι πιο πίσω) δεν με βόλεψαν στην καθιστή θέση (πήγε πολύ μακριά το τιμόνι).
Βλέπω ότι τα καβαλέτα του GS είναι ήδη στην νοητή ευθεία οπότε ένα ψηλότερο τιμόνι είναι και αυτό επιλογή όπως και αποστάτες Rox https://www.google.com/search?client=ms-android-oppo-rvo3&sca_esv=f977441fd745688c&sca_upv=1&sxsrf=ACQVn0-oF7KkR1tw9AI5QL6COVKZTvhrSA:1714651920351&q=rox+risers&uds=AMwkrPsoilJwLUkrNERq7fi7c8Hq7zYGPeavsM4nznssnYuc_A98V3VhudCx2q3e2gAKjwU2HPeDiNN7lmFlJTTW0w8ZK_hw 0BUaN1LPu61AT7CKNbqTwZ0iLIRWZftCL1ZArFNipdXyFHSlcEcaTiGpjbhbMl4dOW4uK5pRpUyUCAnCJG4qaXTSc1VUu982PS7-7vETNZHQvh3hLM3H81eavGL7dxY1QoOYpV5z82tfSmtup_EUQ09IwDvUXquUgFYxe6THjn2JCIC721A37j2lrFq0NR_bYa5VK1Ob FvK2s2E-gr1sdbhnttBMcIhkeH4-1sytq4IWkxBS9Wg3L-YRKh90MlibZWOgMDFADAqxNCgWkjfBiVc&udm=2&prmd=sivnmbtz&sa=X&ved=2ahUKEwi6v4CV-O6FAxU2BNsEHb5LBIAQtKgLegQIERAB&biw=360&bih=668&dpr=3
Το πιο σημαντικό απ'όλα είναι να ρυθμιστεί η θέση οδήγησης (καθιστή και όρθια) για τον κάθε αναβάτη ,τρόποι υπάρχουν αρκετοί (χωρίς να είναι λάθος) φτάνει να μην γίνονται ακρότητες.
2stroker
02/05/2024, 15:40
Σωστά στην θεωρία .Όμως έχει να κάνει και με την θέση των στοκ καβαλέτων .πχ αν προσέξεις στην φωτογραφία που έβαλα παραπάνω (από το δικό μου Alp) η στοκ θέση είναι πίσω από την νοητή ευθεία στις μπουκάλες και με τους αποστάτες ήρθε ίσα με τις μπουκάλες .
Σε αυτή την περίπτωση εγώ βολεύτηκα μια χαρά όμως στην αντίστοιχη περίπτωση του XR μου (πάλι η στοκ θέση είναι πιο πίσω) δεν με βόλεψαν στην καθιστή θέση (πήγε πολύ μακριά το τιμόνι).
Βλέπω ότι τα καβαλέτα του GS είναι ήδη στην νοητή ευθεία οπότε ένα ψηλότερο τιμόνι είναι και αυτό επιλογή όπως και αποστάτες Rox https://www.google.com/search?client=ms-android-oppo-rvo3&sca_esv=f977441fd745688c&sca_upv=1&sxsrf=ACQVn0-oF7KkR1tw9AI5QL6COVKZTvhrSA:1714651920351&q=rox+risers&uds=AMwkrPsoilJwLUkrNERq7fi7c8Hq7zYGPeavsM4nznssnYuc_A98V3VhudCx2q3e2gAKjwU2HPeDiNN7lmFlJTTW0w8ZK_hw 0BUaN1LPu61AT7CKNbqTwZ0iLIRWZftCL1ZArFNipdXyFHSlcEcaTiGpjbhbMl4dOW4uK5pRpUyUCAnCJG4qaXTSc1VUu982PS7-7vETNZHQvh3hLM3H81eavGL7dxY1QoOYpV5z82tfSmtup_EUQ09IwDvUXquUgFYxe6THjn2JCIC721A37j2lrFq0NR_bYa5VK1Ob FvK2s2E-gr1sdbhnttBMcIhkeH4-1sytq4IWkxBS9Wg3L-YRKh90MlibZWOgMDFADAqxNCgWkjfBiVc&udm=2&prmd=sivnmbtz&sa=X&ved=2ahUKEwi6v4CV-O6FAxU2BNsEHb5LBIAQtKgLegQIERAB&biw=360&bih=668&dpr=3
Το πιο σημαντικό απ'όλα είναι να ρυθμιστεί η θέση οδήγησης (καθιστή και όρθια) για τον κάθε αναβάτη ,τρόποι υπάρχουν αρκετοί (χωρίς να είναι λάθος) φτάνει να μην γίνονται ακρότητες.
Οκ. Καταλαβα τι λες. Οποτε ναι φουσκωμα σελας,αλλο τιμονι και risers τιμονιου. καπως ετσι θα τα καταφερει ο φιλος με το Gs. Ετσι ειναι και το ktm μου στημενο απο τον προηγουμενο που πηγαινε βουνο. Ευτυχως ετυχε να χουμε παρομοιο υψος. :lol:
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που δώσατε!
Λέω να το πάρω λίγο από την αρχή!
Να πάω σε ένα σχολείο ασφαλούς οδήγησης! Έχουμε δόξα τό Θεό αρκετούς αθλητές εντουρο! Που κάνουν μαθήματα! Με την μηχανή μου να μου δείξει τον σωστό τρόπο και τα λάθη που κάνω! Και εκεί πιστεύω ότι θα φανεί τι μετατροπές θα χρειαστεί να κάνω!
Έχω δει και άλλους στο μπόι μου να οδηγούν στο χώμα χωρίς οι μηχανές τούς να είναι φτιαγμένες πάνω τούς και τα καταφέρνουν καλύτερα.
Λευκάδιος
02/05/2024, 22:58
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που δώσατε!
Λέω να το πάρω λίγο από την αρχή!
Να πάω σε ένα σχολείο ασφαλούς οδήγησης! Έχουμε δόξα τό Θεό αρκετούς αθλητές εντουρο! Που κάνουν μαθήματα! Με την μηχανή μου να μου δείξει τον σωστό τρόπο και τα λάθη που κάνω! Και εκεί πιστεύω ότι θα φανεί τι μετατροπές θα χρειαστεί να κάνω!
Έχω δει και άλλους στο μπόι μου να οδηγούν στο χώμα χωρίς οι μηχανές τούς να είναι φτιαγμένες πάνω τούς και τα καταφέρνουν καλύτερα.
Το καλύτερο πράγμα που θα κάνεις είναι μαθήματα.
Όντως υπάρχουν πολλοί ψηλοί που δεν έχουν καν αποστάτες στο τιμόνι.
Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το βίντεο
https://youtu.be/frSCJQ5mp1Y?si=PFeYTTGkc1Kcayrc
stavrouliasp
05/05/2024, 01:30
Και εγώ που είμαι 1.93 πάντα είχα το ίδιο θέμα. Το πρόβλημα λύθηκε με αποστάτες στο τιμόνι αλλά ΚΑΙ με πιο χαμηλά μαρσιπιε κατά 3 εκ από τον Bosley.