PDA

View Full Version : Πρόβλημα με τον ήχο εξάτμισης

vasilis_kampani
01/05/2024, 15:00
Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα προβληματάκι κάπως περίεργο και ήθελα να μάθω πως να κινηθώ. Έχω ένα παπί δίχρονο και ακόμα και με την μαμά εξάτμιση κάνει θόρυβο (λογικό μέχρι εδώ). Στο ΚΤΕΟ και στον αριθμό πλαισίου γράφει 86dbA με την μαμά εξάτμιση. Υπάρχει περίπτωση να με γράψουν ακόμα και με την εργοστασιακή εάν είναι άνω του ορίου που προβλέπει ο νόμος; Γιατί αν γίνεται η μηχανή αυτή θα έπρεπε να είναι άχρηστη για κυκλοφορία αλλά στο ΚΤΕΟ δεν έγραψαν κάποια παρατήρηση για τον ήχο. Aυτα τα λίγα....

Kickstart
01/05/2024, 16:11
Αν είσαι Αθήνα και πέσεις σε μπλόκο που έχει και βανακι του υπουργείου για έλεγχο θορύβου σε γράφει.
Αν είσαι επαρχία κλαϊν, δεν νομίζω ότι ασχολείται κανείς, εδώ αλλά κι άλλα..

vasilis_kampani
01/05/2024, 17:18
Αν είσαι Αθήνα και πέσεις σε μπλόκο που έχει και βανακι του υπουργείου για έλεγχο θορύβου σε γράφει.
Αν είσαι επαρχία κλαϊν, δεν νομίζω ότι ασχολείται κανείς, εδώ αλλά κι άλλα..
Κέρκυρα είμαι και με σταμάτησαν ήδη μια φορά με προειδοποίηση ότι ακούγεται αρκετα. Τους είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι διότι είναι η εργοστάσιακη εξατμιση και εφυγαν . Από τοτε με ψιλό κοιτάνε στραβά και νιώθω ότι κάποτε θα με σταματήσουν. Δεν ξέρω αν καλύπτομει που έχω την εργοστασιακή και στο ΚΤΕΟ δεν έχω κάποια παρατήρηση για αυτό το λεω.

Bowleno
01/05/2024, 17:22
Είσαι σίγουρος ότι η εξάτμιση είναι οκ και δεν χάνει από κάπου η έχει τρύπιο σιγαστήρα και κάνει τόσο θόρυβο;
Αν είναι ΟΛΑ οκ, (μοτέρ, εξάτμιση) γράψε τους κανονικά.....

doctor_john
01/05/2024, 18:48
Μπορείς να δεις στο περίπου και μόνος. Τα τηλέφωνα έχουν ντεσιμπελόμετρο, μέτρησε από ένα μέτρο απόσταση.

Για να μην αναλώνεστε οι υπόλοιποι, γνωρίζω το σφάλμα που μπορεί να έχει η μέτρηση όπως και η απόσταση.

Αν ξεπερνά το όριο θα μας πει ο φίλος.

vasilis_kampani
01/05/2024, 18:50
Είσαι σίγουρος ότι η εξάτμιση είναι οκ και δεν χάνει από κάπου η έχει τρύπιο σιγαστήρα και κάνει τόσο θόρυβο;
Αν είναι ΟΛΑ οκ, (μοτέρ, εξάτμιση) γράψε τους κανονικά.....

Η εξατμιση είναι ολοκαίνουργια μανησια. Να είναι τρύπια αποκλείεται. Απλά βγάζει από την μάνα του 86 dbA. Αυτό λέω γιατί προσπαθώ να είμαι νόμιμος.

Volpad
01/05/2024, 22:03
452677

452678

Μια χαρά είσαι...
Αφού είναι η μαμά και έχεις κτεο, δεν έχεις θέμα.

harris_x
02/05/2024, 08:48
Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα προβληματάκι κάπως περίεργο και ήθελα να μάθω πως να κινηθώ. Έχω ένα παπί δίχρονο και ακόμα και με την μαμά εξάτμιση κάνει θόρυβο (λογικό μέχρι εδώ). Στο ΚΤΕΟ και στον αριθμό πλαισίου γράφει 86dbA με την μαμά εξάτμιση. Υπάρχει περίπτωση να με γράψουν ακόμα και με την εργοστασιακή εάν είναι άνω του ορίου που προβλέπει ο νόμος; Γιατί αν γίνεται η μηχανή αυτή θα έπρεπε να είναι άχρηστη για κυκλοφορία αλλά στο ΚΤΕΟ δεν έγραψαν κάποια παρατήρηση για τον ήχο. Aυτα τα λίγα....

Εφόσον το νούμερο που βγάλει η μέτρηση είναι ίσο ή μικρότερο από αυτό που γράφει η άδεια, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.

rainmike
02/05/2024, 09:27

Νομιζω οτι στο Κτεο γενικα δεν ασχολουνται με την μετρηση θορυβου.
Δεν νομιζω δηλαδη να κοψουν ενα μηχανακι αν κανει θορυβο.
Αν ομως φαει καποιος κληση για θορυβο τοτε με την κληση πας σε ενα κτεο για να πιστοποιησεις οτι οντως ο θορυβος εχει μειωθει,
Παρολα αυτα εφοσον στην αδεια σου το νουμερο ειναι κομπλε και εγω πιστευω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα.

vasilis_kampani
02/05/2024, 21:13
Εφόσον το νούμερο που βγάλει η μέτρηση είναι ίσο ή μικρότερο από αυτό που γράφει η άδεια, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.

Ναι αλλά ΑΝ το όριο για μηχανές 125cc είναι 80 dbA πχ και εμένα είναι 86 dbA τι κάνω; Παρότι έχω την μανάτη

harris_x
02/05/2024, 22:14
Ναι αλλά ΑΝ το όριο για μηχανές 125cc είναι 80 dbA πχ και εμένα είναι 86 dbA τι κάνω; Παρότι έχω την μανάτη

Εφόσον το λέει η άδεια σημαίνει ότι υπάρχει έγκριση τύπου οπότε είναι ok

doctor_john
02/05/2024, 23:06
Ώπ έχουμε καμιά γνωριμία; θα τον χρειαστώ αυτόν τον τύπο..