View Full Version : ερώτηση για άδεια κυκλοφορίας
Καλησπέρα, ας υποθέσουμε πως θέλεις να δανείσεις την μηχανή σου σε έναν φίλο, αλλά δεν μπορείς να του δώσεις την άδεια κυκλοφορίας τυπομενη, υπάρχει κάποιος τρόπος να είναι ο άλλος νόμιμος; Δεν έχω καταλάβει όσο γκουγκλιν και να έκανα. Εγώ μπορώ να την εχω στο gov wallet, ο άλλος;
Μόνο η ίδια η άδεια είναι νόμιμο έγγραφο, οπότε ούτε το wallet κάνει, ούτε οτιδήποτε άλλο.
Επίσης, σε περίπτωση δανεισμού, καλό είναι να κάνεις χαρτί θεωρημένο στα ΚΕΠ ότι δάνεισες την μηχανή από τάδε έως και τάδε μέρα, ώρα για να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση στραβής...
Είμαι παθών και ξέρω. Για κακή τύχη του μ@λακα που την είχα δώσει για να την δοκιμάσει ώστε να την αγοράσει (το 1992....) είχαμε κάνει τέτοιο χαρτί, τράκαρε ο ηλίθιος και δεν μου είπε τίποτα!!! Την αγόρασε ένα τέλει αλλά το τρακάρισμα βάρυνε εμένα. Ήρθε σπίτι μου ο παθών και φυσικά ήθελε την αποζημίωση ο άνθρωπος, 200 χιλιάδες δραχμές!! Του έδειξα το χαρτί και τον έστειλα να τα ζητήσει από αυτόν...
Δεν γνωρίζω τι έγινε μετά.:lol:
Lioulios
10/05/2024, 23:17
Μας βαλανε και καναμε gov γολετ κτλ να χουμε λεει τα εγγραφα στο σπιτι και να δειχνουμε την εφαρμογη στο οργανο σε τυχον ελεγχο ...αλλα τελικα δεν βολεψε μαλλον τα οργανα και το πηρανε πισω .
Δεν ισχυει το γολετ . Ειναι λεει για σενα ...να τα βλεπεις εσυ να ξερεις τι σου γινεται.
Δεν τα δεχεται η τροχαια σαν εγγραφα .
...Στη χωρα που ηλεκτρονικα ομως μια μερα ανασφαλιστος να μηνεις , σε τσακωνουν ή με ενα δυο κουμπια χανεις το σπιτι σου , αυτο δεν καταφεραν να το φτιαξουν .
Μόνο η ίδια η άδεια είναι νόμιμο έγγραφο, οπότε ούτε το wallet κάνει, ούτε οτιδήποτε άλλο.
Είσαι σίγουρος πως δεν έχει ισοδυναμία ή είναι έγκυρο αποδεικτικό;
@Bowleno δεν φοβάμαι τους μαλκες που θα δανειστούν ένα αντικείμενο μου και θα το χαλάσουν, αυτοί συνήθως φοβούνται την γκρίνια μου. :P
Μας βαλανε και καναμε gov γολετ κτλ να χουμε λεει τα εγγραφα στο σπιτι και να δειχνουμε την εφαρμογη στο οργανο σε τυχον ελεγχο ...αλλα τελικα δεν βολεψε μαλλον τα οργανα και το πηρανε πισω .
Δεν ισχυει το γολετ . Ειναι λεει για σενα ...να τα βλεπεις εσυ να ξερεις τι σου γινεται.
Δεν τα δεχεται η τροχαια σαν εγγραφα .
...Στη χωρα που ηλεκτεονικα ομως μια μερα ανασφαλιστος να μηνεις , σε τσακωνουν ή με ενα δυο κουμπια χανεις το σπιτι σου , αυτο δεν καταφεραν να το φτιαξουν .
Α όντως το πήραν πίσω; Δηλαδή απλά μπορώ να βλέπω τα στοιχεία μου και στο κινητό μου, φοβερό. Ελλάδα 2.0
Lioulios
10/05/2024, 23:27
Ιουλιος 2022
Τα νέα ψηφιακά αντίγραφα του δελτίου ταυτότητας και της άδειας οδήγησης, τα οποία αποτελούν κύριο κομμάτι της εφαρμογής Gov.gr Wallet, σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν. 4954/2022 είναι ψηφιακά έγγραφα πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας.29 Ιουλ 2022
Και το κερασι 2024 (απο το 23 το ξεραμε ομως )
https://ergoxalkidikis.gr/2024/03/%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1.html
Είσαι σίγουρος πως δεν έχει ισοδυναμία ή είναι έγκυρο αποδεικτικό;
Ναι, 100%. Τώρα, θα μου πεις, τότε γιατί μπήκαν στον κόπο και έφτιαξαν όλη την εφαρμογή; Η απάντηση είναι γνωστή. Ελλάδα 2.0.
basilis_k6
11/05/2024, 00:43
εγω τα έδειξα παντως και δεν ξανακουβαλαω τπτ. αμα δεν του αρεσουν δεν δινω δεκάρα να πω την αληθεια.
στην δικη μου εφαρμογη παντως γράφει οτι ειναι νομιμα για ελεγχο τροχαιας. δεν εχει ενημερωθει? το ξαναλλαξανε? frankly my dear, i dont give a damn
Εκλογές έρχονται σύντομα.
Για να σας δώ.......................
karellen
11/05/2024, 08:38
"Άδεια δεν έχεις,δίπλωμα δεν έχεις,ασφάλεια δεν έχεις...τότε τι έχεις" ?
Δικό σας.. :smokin:
Tallyban
11/05/2024, 08:45
Λεφτά.
motojojo
11/05/2024, 09:04
εγω τα έδειξα παντως και δεν ξανακουβαλαω τπτ. αμα δεν του αρεσουν δεν δινω δεκάρα να πω την αληθεια.
στην δικη μου εφαρμογη παντως γράφει οτι ειναι νομιμα για ελεγχο τροχαιας. δεν εχει ενημερωθει? το ξαναλλαξανε? frankly my dear, i dont give a damn
Πρόσεξε γιατί στην ελληνική πραγματικότητα μπορεί και ο τροχαίος να κάνει τα προβλεπόμενα και να σου πει ακριβώς το ίδιο.... frankly my dear, i dont give a damn!
Και τρεξε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελέφαντας.
TONYBANDIT
11/05/2024, 10:03
Εμένα στο gov πάντως λέει ότι οφείλω τα τέλη κυκλοφορίας που τά έχω πληρώσει από Γενάρη οπότε update γιοκ.Ελλαδα η μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους
Ωραία πέρα από το debate για το πόσο valid ή όχι είναι τα ψηφιακά αποδεικτικά, υπάρχει τρόπος να δοθούν σε κάποιο τρίτο;
Lioulios
11/05/2024, 13:20
Αν εισαι μακρυα και θες καποιος να οδηγαει το οχημα σου ...ψιλο ...ΟΚ , βγαλε την αδεια μια φωτοτυπια και στειλε του την με φαξ ή φωτο pdf
motojojo
11/05/2024, 13:26
Πέρα από τα ψηφιακά πορτοφόλια, η άδεια πρέπει να είναι στο όχημα. Η φωτοτυπία βολεύει αλλά θεωρητικά δεν είναι νόμιμο.
Άλλος τρόπος μάλλον δεν υπάρχει.
Η άδεια υπάρχει τυπωμένη;
Η άδεια υπάρχει τυπωμένη την έχω μαζί μου, για κάτι γραφειοκρατικό, η μηχανή είναι σε άλλη πόλη χλμ μακριά μαζί με την κουκουλίτσα και τα κλειδιά της, και μπορεί να χρειαστεί να την δανειστεί φίλος.
Επείσης δεν έχω gov wallet αλλά έλεγα σε περίπτωση που μπορώ να έχω ψηφιακά την άδεια για να την δώσω, σαν printscreen, σαν pdf σαν κάτι, δεν ξέρω να φτιάξω.
Επείσης δεν έχω gov wallet αλλά έλεγα σε περίπτωση που μπορώ να έχω ψηφιακά την άδεια για να την δώσω, σαν printscreen, σαν pdf σαν κάτι, δεν ξέρω να φτιάξω.
Μπορώ να σου φτιάξω εγώ ένα με ό,τι όνομα και όχημα θέλεις.
motojojo
11/05/2024, 14:02
Η άδεια υπάρχει τυπωμένη την έχω μαζί μου, για κάτι γραφειοκρατικό, η μηχανή είναι σε άλλη πόλη χλμ μακριά μαζί με την κουκουλίτσα και τα κλειδιά της, και μπορεί να χρειαστεί να την δανειστεί φίλος.
Όπως ειπε ο Λιουλιος, φωτοτυπία.
Αν γινει έλεγχος, θα πας στο κοντινοτερο τμημα να την δειξεις. Ακόμα και το πρόστιμο να μην παραγράφεται δεν πρέπει να ειναι κάτι τρομερό.
Εναλλακτικά κράτησε εσύ την φωτοτυπία για το γραφειοκρατικό και στείλε του το πρωτοτυπο!
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
@Blitzer θα σε χρειαστώ, όνομα: Batman, επίθετο: Darkight, όχημα: batcycle
lykourgi
11/05/2024, 14:22
Αν έχεις εμπιστοσύνη στον φίλο, του δίνεις φωτοτυπία θεωρημένη σε ΚΕΠ.
basilis_k6
11/05/2024, 14:29
Πολυ κακο για το τιποτα. Στειλε μια φωτογραφια και τελος. Ααααααμα γινει ελεγχος και ααααααααμα του πουνε τπτ σε παιρνει τηλεφωνο και μιλας εσυ και κανονιζεις να δουνε τα πρωτότυπα σε καποιο ατ κοντα σου. Κυκλοφορουσα πεντε χρονια με ενα λευκο χαρτι που δεν εγραφε τπτ. Ειχε σβησει το μελανι. Το εδειχνα και γελουσαν.
Ευγενικος, νομιμος και σοβαρος να ειναι οταν και αν τον σταματησουν. Αυτο ειναι ολη η υποθεση.
Όπως ειπε ο Λιουλιος, φωτοτυπία.
Αν γινει έλεγχος, θα πας στο κοντινοτερο τμημα να την δειξεις. Ακόμα και το πρόστιμο να μην παραγράφεται δεν πρέπει να ειναι κάτι τρομερό.
Εναλλακτικά κράτησε εσύ την φωτοτυπία για το γραφειοκρατικό και στείλε του το πρωτοτυπο!
Το να μην έχεις μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα (άδεια, δίπλωμα) επισύρει πρόστιμο 20 ευρώ με την προϋπόθεση όμως ότι εντός 10 (νομίζω) ημερών θα προσκομίσεις το έγγραφο για το οποίο κόπηκε το πρόστιμο, στο Α.Τ. η τροχαία όπου ανήκει το όργανο που βεβαίωσε την παράβαση.
ΔΕΝ παραγράφεται, το πλΕρώνεις και τέλος.
Αν δεν παρουσιάσεις το έγγραφο, έχεις άλλα κόλπα μετά :a021::a01:
Lioulios
11/05/2024, 17:07
Στην πολη που ζω σε γραφουν για πλακα ...
Γενικα σε γραφουν ...πρεπει να μαστε νο 1 στην Ελλαδα .
"Άδεια δεν έχεις,δίπλωμα δεν έχεις,ασφάλεια δεν έχεις...τότε τι έχεις" ?
Δικό σας.. :smokin:
Εχω μια πρωτη που γ@μαει χαχα.
Εδώ είσαι. Κράτησα και το τυπογραφικό για πάρτη σου. Την εκτυπώνεις, τη δείχνεις στον έλεγχο και μοιράζεις αυτόγραφα.
452856
harris_x
11/05/2024, 19:59
Εδώ είσαι. Κράτησα και το τυπογραφικό για πάρτη σου. Την εκτυπώνεις, τη δείχνεις στον έλεγχο και μοιράζεις αυτόγραφα.
452856
DARKIGHT????
δε το περίμενα αυτό απο 'σενα
Κράτησα και το τυπογραφικό για πάρτη σου.
Ευτυχώς που το σημείωσα.
452856
Χαχαχα ωραίος!
harris_x
11/05/2024, 20:39
Ευτυχώς που το σημείωσα.
Δικαιολογίες
Μπορώ να σου φτιάξω εγώ ένα με ό,τι όνομα και όχημα θέλεις.
452856
Χαχαχα ωραίος!
https://www.youtube.com/watch?v=AHqnjyv6NT4
Βάλε βρε μια άδεια από μοτοσακό που πήρες αυτήν από το Jazz :bawl: !!!
Γιατί το τζάζ τι είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Γιατί το τζάζ τι είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Δύο μοτοσακά :D ...
Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει για ποιο λογο μπορεις ευκολα να δανεισεις το μηχανακι σου σε ενα φιλο, αλλα δε μπορεις να του δωσεις και την αδεια μαζι :confused:
Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει για ποιο λογο μπορεις ευκολα να δανεισεις το μηχανακι σου σε ενα φιλο, αλλα δε μπορεις να του δωσεις και την αδεια μαζι :confused:
Την έχει μαζί του ο άνθρωπος και είναι σε άλλη περιοχή της χώρας. Αλλού η μηχανή, αλλού η άδεια.
lykourgi
13/05/2024, 19:21
Έλα ντε;
Την έχει μαζί του ο άνθρωπος και είναι σε άλλη περιοχή της χώρας. Αλλού η μηχανή, αλλού η άδεια.
Υπάρχει η λύση της θεωρημένης φωτοτυπίας και αποστολή με κούριερ.
Έλα ντε;
Υπάρχει η λύση της θεωρημένης φωτοτυπίας και αποστολή με κούριερ.
Ακόμα και θεωρημένη, ΔΕΝ την δέχονται... Αλλιώς όλοι θα κυκλοφορούσαμε με θεωρημένα αντίγραφα....
Μόνη σωστή λύση να του στείλει την γνήσια με κούριερ.
lykourgi
15/05/2024, 20:21
Παλιά την δέχονταν.
Έχουν αλλάξει πολλά πλέον.
Παλιά την δέχονταν.
Έχουν αλλάξει πολλά πλέον.
Ναι, τρώει πρόστιμα από σοβαρά κράτη, οπότε αναγκάζεται.