View Full Version : Μη συμπάθεια στο νερό ..(XR rules κιετς ..)
Λευκάδιος
13/05/2024, 19:33
Εδώ και αρκετό καιρό το xr μου απεχθάνεται το νερό.Μετά από πλύσιμο σε self service πλυντήρια (2-3 φορές) και σήμερα μετά την μεσημεριανή βροχή δεν παίρνει μπρος.
Στα πλυντήρια ρίχνω νερό με ιδιαίτερη προσοχή και μετά ρίχνω αέρα παντού χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Λίγο καιρό πριν είχα ασχοληθεί ρίχνοντας μπόλικο νερό (αρχικά με ψεκαστήρα,μετά με λάστιχο) στο καρμπυρατέρ και στον χώρο γύρω από αυτό (ενώσεις εισαγωγής και φιλτροκουτιού).Μετά από ΠΟΛΥ νερό κάποια στιγμή έσβησε αλλά πήρε μπρος με την πρώτη μανιβελιά.
Έχω ρίξει και σπρέι στην εισαγωγή του καρμπυρατέρ και δεν έχει διαρροή.
Το καρμπυρατέρ και το σύνολο μπουζοπιπα/μπουζί/πολλαπλασιαστής είναι καλά προστατευμένα κάτω από το μεγάλο ρεζερβουάρ.Ειδικα με βροχή μου φαίνεται αδύνατο να περνάει νερό εκεί μέσα.
Το μυαλό μου πάει στα ρεύματα αλλά επειδή δεν έχω ιδέα από δαύτα θέλω συμβουλές τι να κοιτάξω.Πρόσφατα ηλεκτρολόγος έκανε κάποιες μετρήσεις (όχι γι'αυτό το θέμα,γενικά) και το βρήκε σε καλή κατάσταση.
Βοηθάτε χριστιανοί γιατί Παρασκευή έχω ταξίδι :lol:
Edit: Άνοιξα το καπάκι του πύργου και οι δύο λάμπες (led,HB3) βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση.
Στην μια το λάστιχακι στεγανοποίησης; έχει φύγει από την θέση του
452889
Και στις δυο λείπει ένας πίρος/βιδάκι που τις συγκρατεί σε ένα σώμα (στην φωτό εγω την έχω βγάλει από την θέση της για να δω τυχών υγρασία στα καλώδια της)
452890
kostaskk
13/05/2024, 19:50
Ρίχνεις και στην μπουζοπιπα?
Μια λύση είναι να μην το πλένεις, η γρασσο,πετρέλαια σε διάφορα σημεία μπας και δεν σβήσει
Σπαστικό πράγμα τα ρεύματα,υποθέτω πως έχεις τσεκάρει και δεν έχεις ρεύμα στο μπουζί στη φάση που δεν παίρνει.
Τσέκαρε και την πλεξούδα στο σημείο του λαιμού,(αν υπάρχει ακόμη η μαμά κατασκευή και δρομολόγηση),το σπιράλ βάζει νερό και σαπίζουν τα καλώδια εσωτερικά.
Καλό ψάξιμο!
Λευκάδιος
13/05/2024, 19:59
Ρίχνεις και στην μπουζοπιπα?
Μια λύση είναι να μην το πλένεις, η γρασσο,πετρέλαια σε διάφορα σημεία μπας και δεν σβήσει
Έριξα και στην μπουζόπιπα.Το θέμα είναι ότι σήμερα δεν πήρε μπρος ούτε μετά από βροχή.
Αν το καρμπ ειναι ΤΜ παιζει να βουλώνουν δυο σωληνακια που εχει για να εξισορροπεί την πιεση. Ειχα παρεμφερες θέμα με βροχη.
Λευκάδιος
13/05/2024, 20:57
Σπαστικό πράγμα τα ρεύματα,υποθέτω πως έχεις τσεκάρει και δεν έχεις ρεύμα στο μπουζί στη φάση που δεν παίρνει.
Τσέκαρε και την πλεξούδα στο σημείο του λαιμού,(αν υπάρχει ακόμη η μαμά κατασκευή και δρομολόγηση),το σπιράλ βάζει νερό και σαπίζουν τα καλώδια εσωτερικά.
Καλό ψάξιμο!
Σπαστικό ειδικά αν δεν κατέχεις το αντικείμενο όπως εγώ.
Μπουζί δεν μπορώ να το τσεκαρω τώρα (πρέπει να βγει ντεπόζιτο).
Έλεγξα καλώδιο,καλώδιο (έριξα και σπρέι) επαφών σε διάφορες φίσες της μάσκας κλπ).
Άδειασα το λεκανάκι του καρμπυρατέρ,το γέμισα ξανά και όταν πάω να το βάλω μπρος με τσοκ (που παίρνει με την πρώτη μανιβελιά) κάνει ένα μεγαλοπρεπές μπαμ από την εξάτμιση όπως κάνει όταν μπουκώνει (απορώ με τόσα μπαμ και μπουμ πως και δεν έχει βγει κανένας γείτονας να με πλακώσει στα μπινελίκια :lol: )
Έχω ένα έξτρα πολλαπλασιαστή και μπουζόπιπα,αύριο θα κάνω άλλη μια δοκιμή να το βάλω μπρος και αν δεν πάρει θα τα αλλάξω (θα τσεκαρω και μπουζί) μπας και γίνει τίποτα .
stefanos
13/05/2024, 21:06
https://www.thumpertalk.com/forums/topic/1300647-xr650r-wiring-diagram-auseu/
Μην κοιτάς φώτα και τέτοια δεν έχουν σχέση.
Η ανάφλεξη είναι ac, και τα φώτα dc, ξεχωριστά κυκλώματα.
Κοιτάς τα καλώδια από το kill switch στην cdi , γεννήτρια-cdi, μάτι-cdi , cdi - πολλαπλασιαστή.
Τα χρώματα φαίνονται στο διάγραμμα.
Λευκάδιος
13/05/2024, 21:15
Αν το καρμπ ειναι ΤΜ παιζει να βουλώνουν δυο σωληνακια που εχει για να εξισορροπεί την πιεση. Ειχα παρεμφερες θέμα με βροχη.
Ώπα!Ναι ΤΜ είναι!Και το ένα από τα δύο σωληνάκια το είχα κόψει/κοντύνει πολύ γιατί κάποια στιγμή ακούμπησε στην εξάτμιση και είχε λιώσει στο άκρο του.
Ήταν σε αυτή την μεριά (δίπλα στην αντλία επιτάχυνσης) και σήμερα που το παίδευα κάπου βγήκε.edit μόλις το έλεγξα,δεν είναι βουλωμένο (αλλά είναι πολύ κοντό ..)
452892
Από την απέναντι μεριά (δεξιά όπως καβαλάμε) μόλις το αφαίρεσα για τσεκαρισμα και είναι οκ
452893 .
Είδα επίσης ότι το σωληνάκι που οδηγεί στο καρμπυρατέρ από το Τ (έχω δύο ρουμπινετα) να μην είναι πιασμένο καλά και το κολιεδάκι χαλαρό (το έβαλα καλά στην θέση του και έσφιξα τον κολιέ).
452894
Αυτα ελεγα. Εγω το εχω αφησει χωρις σωληνάκια προσωρινά γιατι παρατηρουσα οτι ακομα και αν απλα κραταγαν μια σταγόνα νερο στην ακρη απο βροχη η πλύσιμο το μηχανάκι εσβηνε και δεν ξαναπερνε.
Λευκάδιος
13/05/2024, 21:26
Αυτα ελεγα. Εγω το εχω αφησει χωρις σωληνάκια προσωρινά γιατι παρατηρουσα οτι ακομα και αν απλα κραταγαν μια σταγόνα νερο στην ακρη απο βροχη η πλύσιμο το μηχανάκι εσβηνε και δεν ξαναπερνε.
Μου είχε περάσει από το μυαλό αυτό το πράγμα αλλά μετά έλεγα 'δε μπορεί,πως θα πάει νερό εκεί μέσα αφού κοιτάζουν προς τα κάτω'.Ειδικά σήμερα με την βροχή .
Λευκάδιος
13/05/2024, 21:28
https://www.thumpertalk.com/forums/topic/1300647-xr650r-wiring-diagram-auseu/
Μην κοιτάς φώτα και τέτοια δεν έχουν σχέση.
Η ανάφλεξη είναι ac, και τα φώτα dc, ξεχωριστά κυκλώματα.
Κοιτάς τα καλώδια από το kill switch στην cdi , γεννήτρια-cdi, μάτι-cdi , cdi - πολλαπλασιαστή.
Τα χρώματα φαίνονται στο διάγραμμα.
Θα τα τσεκαρω αύριο που θα βγάλω ντεπόζιτο.
Επειδή το βγάζω συχνά για ρύθμιση βαλβίδων δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο αλλά αύριο θα το ελέγξω πιο προσεχτικά.
basilis_k6
13/05/2024, 21:56
αυτα τα μπαμ μπουμ τα έκανε το μζ μου οταν βρεχοταν το μπουζι παντως.
telegonos
13/05/2024, 22:11
Κατά την μεγαλύτερη πιθανότητα, έχει πάει νερό σε μπουζί και μπουζόπιπα. Βγάλε και στέγνωσε-καθάρισε.
Οσο θα το έχεις βγάλει, βάλε ένα άλλο μπουζί στην μπουζόπιπα, γείωσε στο πλαίσιο και γύρνα το μοτέρ, να δεις να φέρνει σπινθήρα.
Λευκάδιος
13/05/2024, 22:55
Κατά την μεγαλύτερη πιθανότητα, έχει πάει νερό σε μπουζί και μπουζόπιπα. Βγάλε και στέγνωσε-καθάρισε.
Οσο θα το έχεις βγάλει, βάλε ένα άλλο μπουζί στην μπουζόπιπα, γείωσε στο πλαίσιο και γύρνα το μοτέρ, να δεις να φέρνει σπινθήρα.
Θα το κάνω.
Την πρώτη φορά που άδειασα το λεκανάκι (έχει 17αρα τάπα από κάτω) η βενζίνη δεν μύριζε έντονα ,σαν να είχε μέσα νερό αλλά δεν μπορούσα να δω καλά γιατί ήταν βράδυ.
Θα αδειάσω και το ντεπόζιτο και θα βγάλω και τα ρουμπινέτα.
Στέγνωσε καλα μπουυζοκαλωδιο πίπα κλπ
Αν έχει ακόμα θέμα άδειασε όλο το τεποζιτο βάλε φρέσκια βενζίνη και τσεκαρε μήπως παίρνει νερό από την ταπα
Λευκάδιος
14/05/2024, 13:15
99.9% πρέπει να ήταν η μπουζόπιπα,είχε ένα σκίσιμο και είχε μονωθεί (ναι με βρίζει όλος ο ντουνιάς και έχει δίκιο).
Την έσκισα εντελώς για να βγάλω το εσωτερικό μεταλλικό της μέρος και είχε ίχνος υγρασίας.
Άλλαξα όλο το σύστημα μαζί με πολλαπλασιαστή με ένα σετ που είχα καβάτζα, άλλαξα μπουζί,καθάρισα ότι καθαριζόταν (το σημείο της γείωσης ήταν τίγκα στα χώμα) ,το έβαλα μπροστά με την ίδια βενζίνη ,το πλάκωσα παντού με νερό χωρίς ντεπόζιτο/σέλα κλπ και φαίνεται κομπλέ.
Θα ενημερώσω όταν με το καλό γυρίσω από τα βουνά και το πλύνω σε diy πλυντήριο ,καλού κακού θα έχω και ιμάντα ρυμούλκησης μαζί μου :lol:
Ευχαριστώ σας για την βοήθεια παίδες :beer:
99.9% πρέπει να ήταν η μπουζόπιπα,είχε ένα σκίσιμο και είχε μονωθεί (ναι με βρίζει όλος ο ντουνιάς και έχει δίκιο).
Την έσκισα εντελώς για να βγάλω το εσωτερικό μεταλλικό της μέρος και είχε ίχνος υγρασίας.
Άλλαξα όλο το σύστημα μαζί με πολλαπλασιαστή με ένα σετ που είχα καβάτζα, άλλαξα μπουζί,καθάρισα ότι καθαριζόταν (το σημείο της γείωσης ήταν τίγκα στα χώμα) ,το έβαλα μπροστά με την ίδια βενζίνη ,το πλάκωσα παντού με νερό χωρίς ντεπόζιτο/σέλα κλπ και φαίνεται κομπλέ.
Θα ενημερώσω όταν με το καλό γυρίσω από τα βουνά και το πλύνω σε diy πλυντήριο ,καλού κακού θα έχω και ιμάντα ρυμούλκησης μαζί μου :lol:
Τώρα έχεις ένα Honda κλασσικά bulletproofed αλλά και πλέον water-resistant !!!
Ω θεέ μου τι άντρακλας είναι τούτος;;;; :eek:
:p
Αφού τέλος καλό.....:beer:
Λευκάδιος
15/05/2024, 21:14
Ω θεέ μου τι άντρακλας είναι τούτος;;;; :eek:
:p
Αφού τέλος καλό.....:beer::lol: :lol:
Θα δούμε ,το πλυντήριο έχει τον τελευταίο λόγο :lol:
:beer:
Λευκάδιος
21/05/2024, 21:07
Για την ιστορία 100% ήταν η μπουζόπιπα .Αφού το έχτισα με λάσπες στα Τζουμέρκα το έπλυνα σε πιεστικό και πήρε με την πρώτη μανιβελιά.
Δεν θα πεθάνει ποτέ αυτό το μηχανάκι για να πάρω άλλο :lol: .
453151
basilis_k6
21/05/2024, 22:30
Πως έφτασες μέχρι εκεί πάνω;;
Λευκάδιος
21/05/2024, 23:39
Πως έφτασες μέχρι εκεί πάνω;;
Από άσφαλτο (παλιά ΕΟ, επαρχιακό) μέχρι Ελάτη.
basilis_k6
22/05/2024, 00:02
Από άσφαλτο (παλιά ΕΟ, επαρχιακό) μέχρι Ελάτη.
xaxa
εννοουσα πως και πηγες εκει? για βολτα με παρεα, καποιο event..?
2stroker
22/05/2024, 08:11
xaxa
To περασμενο σκ ηταν το Adventure Trophy 24.
Λευκάδιος
22/05/2024, 09:25
xaxa
Ότι είπε ο 2stroker, συμμετοχή στο event με την παρέα .