View Full Version : Πόνος στην μέση και μοτοσυκλέτα
Καλησπέρα είμαι 26 χρόνων. Έχω ένα cb500x. Πρόσφατα αντάλλαξα την ανατομική σέλα που δεν με βολευε με μια μαμα. Τώρα τελευταία έχει αρχίσει να με πιάνει η μέση μου γιατί νιώθω ότι τεντονομαι πολύ να πιάσω το τιμόνι (είμαι κοντός 1.70) η μηχανή μου έχει 66 χιλιάδες χιλιόμετρα με τις μαμά αναρτήσεις. Επίσης κάνω δουλειά γραφείου.
Είχε κάποιος παρόμοιο πρόβλημα και τη άλλαξε να βελτιωθεί η θέση οδήγησης του;
Μήπως έχει κλασει η πίσω ανάρτηση και επηρεάζει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας
Αφου τεντωνεσαι για να φτασεις το τιμονι
δοκιμασε να βαλεις αποστατες να σου φερουν το τιμονι πιο
κοντα στο σωμα
Αφου τεντωνεσαι για να φτασεις το τιμονι
δοκιμασε να βαλεις αποστατες να σου φερουν το τιμονι πιο
κοντα στο σωμα
Το σκέφτηκα αλλά όλοι οι αποστάτες το σήκωνουν πάνω και πίσω(κινεζικοί) οο sw μόνο πάνω . Εγώ θέλω πίσω μόνο (αλλά μπορεί να βρίσκει στο τεπόζιτο ) αν το ανεβάσω πάνω φοβάμαι μην με ενοχλεί στους όνομα γιατί θα σηκώνονται ψιλά.
basilis_k6
13/05/2024, 21:48
αλλαξε τιμονι. δυστυχως ειναι αρκετα πιθανο να εχει κλασει και το αμορτισερ. το εχεις ρυθμίσει καθολου η το εχεις αφησει μαμα?
TheRegulator
13/05/2024, 21:49
Λοιπον αν μου επιτρεψεις, επειδη και εγω ειμαι σχετικα κοντος και οδηγω τερμα αβολη μηχανη (σουπερσπορτ) και κανω και εγω δουλεια γραφειου, πριν δοκιμασεις να αλλαξεις πραγματα στο μηχανακι δοκιμασε να δουλεψεις στο σωμα σου πρωτα. Δεν με λες και κτηνος, αλλα επειδη δουλευω παρα πολυ κοιλιακους, ραχιαιους, ωμους, στηθος, πλατη μετα απο βολτες 3ωρες με πονανε τα παντα εκτος την μεση (μυτη, αυτια, κεφαλι, αστραγαλοι μεχρι και τα μυαλα μας πονανε)....
sanctusan
13/05/2024, 21:51
Με καμία προσβολή και με όλη φιλικότητα και το θάρρος.
Τι ηλικία έχεις;
Έχεις προβλήματα υγείας;
Έχεις παρουσιάσει και άλλα θέματα με τη βολικότητα στη μοτοσυκλέτα.
Αν δεν έχεις κάποιο θέμα με την υγεία σου. Είσαι σίγουρος ότι έχεις επιλέξει τη σωστή μοτοσυκλέτα; Ή ακόμα, είσαι σίγουρος ότι σου αρέσει να καβαλάς μοτοσυκλέτα;
TheRegulator
13/05/2024, 21:55
Τι ηλικία έχεις;
Έχεις προβλήματα υγείας;
Αν δεν έχεις κάποιο θέμα με την υγεία σου. Είσαι σίγουρος ότι έχεις επιλέξει τη σωστή μοτοσυκλέτα; Ή ακόμα, είσαι σίγουρος ότι σου αρέσει να καβαλάς μοτοσυκλέτα;
Μπηκε δυναμικα ο σανκτουσαν...
Θεωρω οτι ειναι απ τον καθιστικο τροπο ζωης, και εγω ειχα τα ιδια οταν ειχα αφησει την γυμναστικη για 3 μηνες και πρωτοπηρα το μηχανακι. Ειχα βαλει και κατι κιλακια, ειχα και το ατυχημα με το αμαξι και πηγε μπαλα η δουλεια. στα 20 λεπτα υπεφερα 2 μερες. Ετσι για την ιστορια, τωρα ειμαι 1,74, 70κιλα, 46 νουμερο κουστουμιου σε σλιμ φιτ, σμολ πουκαμισο. Τοτε ημουν κοντα στα 75 χαχαχα
basilis_k6
13/05/2024, 22:03
Λοιπον αν μου επιτρεψεις, επειδη και εγω ειμαι σχετικα κοντος και οδηγω τερμα αβολη μηχανη (σουπερσπορτ) και κανω και εγω δουλεια γραφειου, πριν δοκιμασεις να αλλαξεις πραγματα στο μηχανακι δοκιμασε να δουλεψεις στο σωμα σου πρωτα. Δεν με λες και κτηνος, αλλα επειδη δουλευω παρα πολυ κοιλιακους, ραχιαιους, ωμους, στηθος, πλατη μετα απο βολτες 3ωρες με πονανε τα παντα εκτος την μεση (μυτη, αυτια, κεφαλι, αστραγαλοι μεχρι και τα μυαλα μας πονανε)....
τα ss ειναι οι καλυτερες μοτοσυκλέτες για τη μεση. το cb500 οχι...
ratamahatta
13/05/2024, 22:10
Ξεκινά για αρχή να γυμνάζεις κοιλιακούς -ραχαιους 4-5 φορές την βδομάδα και θα δεις διαφορά
Δεν μας είπες και βάρος καθώς παίζει και αυτό ρόλο
Τι ηλικία έχεις;
Έχεις προβλήματα υγείας;
Καλησπέρα όπως ανέφερα και νωρίτερα 26. Προβλήματα υγείας έως τώρα δεν έχω κάτι που να γνωριζω. Αλλά θέματα με την βολικότητα. Η σέλα είναι λίγο χμμμμ αλλά Κλάιν σηκώνεσαι και ξεπιανεσαι. Ο δεξιός καρπός ενοχλεί λίγο αλλά είναι από το ποντίκι παρά από την μοτοσυκλέτα. Προσωπικά έχω κάνει 66 χιλιάδες χιλιόμετρα εκδρομικά αρκετά από αυτά έως και τα περισσότερα θα έλεγα. Όποτε τα αν μαρεσει να καβαλάω μοτοσυκλέτα νομίζω είναι άτοπο. Το αν έχω επιλέξει την σωστή δυστυχώς είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα προερχόμενος από σκουτερακι. Όλα άρχισαν πιο έντονα όταν έβαλα αυτή την σέλα όσο είχα την μαμά την δικιά μου (πριν την πάω για κατασκευή σέλας με πλάτη δεν με ενοχλούσε ) μετά άρχισε να με ενοχλεί.
Ξεκινά για αρχή να γυμνάζεις κοιλιακούς -ραχαιους 4-5 φορές την βδομάδα και θα δεις διαφορά
Δεν μας είπες και βάρος καθώς παίζει και αυτό ρόλο
71 κιλά είναι το βάρος μου
telegonos
13/05/2024, 22:49
Καλησπέρα είμαι 26 χρόνων. Έχω ένα cb500x. Πρόσφατα αντάλλαξα την ανατομική σέλα που δεν με βολευε με μια μαμα. Τώρα τελευταία έχει αρχίσει να με πιάνει η μέση μου γιατί νιώθω ότι τεντονομαι πολύ να πιάσω το τιμόνι (είμαι κοντός 1.70) η μηχανή μου έχει 66 χιλιάδες χιλιόμετρα με τις μαμά αναρτήσεις. Επίσης κάνω δουλειά γραφείου.
Είχε κάποιος παρόμοιο πρόβλημα και τη άλλαξε να βελτιωθεί η θέση οδήγησης του;
Μήπως έχει κλασει η πίσω ανάρτηση και επηρεάζει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας
Δεν είναι από την μοτοσυκλέτα. Ποτέ δεν είναι η μοτοσυκλέτα. Ειδικά αν μιλάμε για το CB-X που είναι ο ορισμός του βολικού και εύκολου.
(πως το έλεγε σε εκείνη την ταινία ο Ιταλός; ''its never the sea'')
Ψάξου τι κάνεις λάθος και κουράζεις του μυς στην μέση σου. Παίζει να φταίνε και πράγματα που δεν σου πάνε ποτέ στο μυαλό, π.χ. λέω εγώ ένα σενάριο τώρα, κοιμάσαι το βράδυ χωρίς να το καταλαβαίνεις, δεν χαλαρώνεις ποτέ, ακόμα και σε βαθύ ύπνο, με αποτέλεσμα να μαζεύουν κούραση οι μυς σου από την προσπάθεια να κρατήσουν μια θέση. Μπορεί να φταίει η καθιστική ζωή ή η καθιστική εργασία, μπορεί να σε ενοχλεί ΕΣΕΝΑ κάτι στην μοτοσυκλέτα οπως το να οδηγάς σφιγμένος ή με άγχος στην ζωή σου ή με βιασύνη να προλάβεις κάτι ή με εκνευρισμό κ.ο.κ. (δεν φταίει η μηχανή, εσύ κάνεις το λάθος), ΚΑΤΙ σου δημιουργεί το πρόβλημα. Θα πρέπει να βρεις, τι είναι αυτό που σε χαλάει, και να το διορθώσεις.
Επιπλέον, αν είναι κάτι που επιμένει καιρό, θα πρότεινα, να απευθυνθείς σε γιατρό, και να σε κατευθύνει σε κάποιες εξετάσεις, μήπως κρύβεται κάποιο πρόβλημα υγείας.
αλλαξε τιμονι. δυστυχως ειναι αρκετα πιθανο να εχει κλασει και το αμορτισερ. το εχεις ρυθμίσει καθολου η το εχεις αφησει μαμα?
Μόνο προφορτιση ρυθμίζεται μαμά. Το έχω στο 3 από τα 5 καθώς έως τώρα αυτή ηταν πιο σωστή για το βάρος μου στο δικαβαλο το έβαζα στα 4 και φορτωμένο δικαβαλο τριβαλιτσο στο 5
Ένα κλασμενο αμορτισέρ μπορεί να επιρεασει και να νιώθεις πόνο στην μέση;
Δεν είναι από την μοτοσυκλέτα. Ποτέ δεν είναι η μοτοσυκλέτα. Ειδικά αν μιλάμε για το CB-X που είναι ο ορισμός του βολικού και εύκολου.
(πως το έλεγε σε εκείνη την ταινία ο Ιταλός; ''its never the sea'')
Ψάξου τι κάνεις λάθος και κουράζεις του μυς στην μέση σου. Παίζει να φταίνε και πράγματα που δεν σου πάνε ποτέ στο μυαλό, π.χ. λέω εγώ ένα σενάριο τώρα, κοιμάσαι το βράδυ χωρίς να το καταλαβαίνεις, δεν χαλαρώνεις ποτέ, ακόμα και σε βαθύ ύπνο, με αποτέλεσμα να μαζεύουν κούραση οι μυς σου από την προσπάθεια να κρατήσουν μια θέση. Μπορεί να φταίει η καθιστική ζωή ή η καθιστική εργασία, μπορεί να σε ενοχλεί ΕΣΕΝΑ κάτι στην μοτοσυκλέτα οπως το να οδηγάς σφιγμένος ή με άγχος στην ζωή σου ή με βιασύνη να προλάβεις κάτι ή με εκνευρισμό κ.ο.κ. (δεν φταίει η μηχανή, εσύ κάνεις το λάθος), ΚΑΤΙ σου δημιουργεί το πρόβλημα. Θα πρέπει να βρεις, τι είναι αυτό που σε χαλάει, και να το διορθώσεις.
Επιπλέον, αν είναι κάτι που επιμένει καιρό, θα πρότεινα, να απευθυνθείς σε γιατρό, και να σε κατευθύνει σε κάποιες εξετάσεις, μήπως κρύβεται κάποιο πρόβλημα υγείας.
Αυτό που σκέφτομαι είναι όταν άλλαξα έκανα τράμπα μια μαμά σέλα άρχισε και ίσως συνδιασμος με ένα κλασμενο αμορτισέρ μήπως κάθεται πολύ και βάζω δύναμη στην μέση. Ο πόνος είναι κάτω στην σπονδυλική στήλη
telegonos
13/05/2024, 22:58
Αυτό που σκέφτομαι είναι όταν άλλαξα έκανα τράμπα μια μαμά σέλα άρχισε και ίσως συνδιασμος με ένα κλασμενο αμορτισέρ μήπως κάθεται πολύ και βάζω δύναμη στην μέση. Ο πόνος είναι κάτω στην σπονδυλική στήλη
Ενα κλασμένο αμορτισέρ, που έχει δλδ χάσει την δυνατότητα απόσβεσης, απλά πηγαίνει πάνω-κάτω περισσότερο από ότι πρέπει, ''τραμπαλίζει'' δλδ. Δεν κάνει πιο δύσκολη την ζωή για την μέση σου. Ενα ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ αμορτισέρ, που δεν λειτουργεί σαν ανάρτηση πια, ναι.
Να σε ρωτήσω, εισαι 1,70 γράφεις. Κιλά;
telegonos
13/05/2024, 23:00
Ο πόνος είναι κάτω στην σπονδυλική στήλη
Εκεί που ενώνεται το παντελόνι με το μπουφαν ας πούμε πάνω κάτω; Μια ιδέα: Εκεί το χειμώνα, τρυπώνει το κρυο, και μπορεί να πάθουμε μια ψύξη, που τις παρενέργειές της, να τις νοιώθουμε για καιρό.
Αν πονάς, και κάνεις μπάνιο με καυτό νερό, ανακουφίζεσαι από τον πόνο;
Εκεί που ενώνεται το παντελόνι με το μπουφαν ας πούμε πάνω κάτω; Μια ιδέα: Εκεί το χειμώνα, τρυπώνει το κρυο, και μπορεί να πάθουμε μια ψύξη, που τις παρενέργειές της, να τις νοιώθουμε για καιρό.
Αν πονάς, και κάνεις μπάνιο με καυτό νερό, ανακουφίζεσαι από τον πόνο;
Δεν συμβαίνει πάντοτε αυτές τις μέρες έχει τύχει να συμβεί. 2-3 μέρες απλά σήμερα ήταν έντονο. Σε σημείο που σεν μπορούσα να βουλευω. Κάνω και την ημέρα περίπου 40 με 50 χικιομετρα.
Ενα κλασμένο αμορτισέρ, που έχει δλδ χάσει την δυνατότητα απόσβεσης, απλά πηγαίνει πάνω-κάτω περισσότερο από ότι πρέπει, ''τραμπαλίζει'' δλδ. Δεν κάνει πιο δύσκολη την ζωή για την μέση σου. Ενα ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ αμορτισέρ, που δεν λειτουργεί σαν ανάρτηση πια, ναι.
Να σε ρωτήσω, εισαι 1,70 γράφεις. Κιλά;
Κιλά ειμαι 71. Εντομεταξη αυτό που μου κάνει εντύπωση όταν βάζω την μηχανή στο διπλό σταντ και κάθομαι πάνω της δεν νιώθω. Πόνο στην μέση. Όταν την κατεβάσω και κάτσω νιώθω ένα τράβηγμα.
sanctusan
14/05/2024, 00:10
Καλησπέρα όπως ανέφερα και νωρίτερα 26. Προβλήματα υγείας έως τώρα δεν έχω κάτι που να γνωριζω. Αλλά θέματα με την βολικότητα. Η σέλα είναι λίγο χμμμμ αλλά Κλάιν σηκώνεσαι και ξεπιανεσαι. Ο δεξιός καρπός ενοχλεί λίγο αλλά είναι από το ποντίκι παρά από την μοτοσυκλέτα. Προσωπικά έχω κάνει 66 χιλιάδες χιλιόμετρα εκδρομικά αρκετά από αυτά έως και τα περισσότερα θα έλεγα. Όποτε τα αν μαρεσει να καβαλάω μοτοσυκλέτα νομίζω είναι άτοπο. Το αν έχω επιλέξει την σωστή δυστυχώς είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα προερχόμενος από σκουτερακι. Όλα άρχισαν πιο έντονα όταν έβαλα αυτή την σέλα όσο είχα την μαμά την δικιά μου (πριν την πάω για κατασκευή σέλας με πλάτη δεν με ενοχλούσε ) μετά άρχισε να με ενοχλεί.
Συγνώμη, την ηλικία δεν την πρόσεξα σωστά και δεν κατάλαβα ότι έχεις κάνει εσύ τα 66.000Km, φαντάστηκα το πήρες μεταχειρισμένο.
Πιστεύω πως αν είχε "κλάσει" τελείως η ανάρτηση, σε σημείο να σου δημιουργεί πρόβλημα στη μέση, θα το είχες καταλάβει. Θα είχες καταλάβει τη διαφορά στη λειτουργεία της.
Θα συμφωνήσω με τον telegonos
Ως προς τη θέση οδήγησης, έγώ έκανα το εξύς λάθος και ήμουν κορδομένος πάνω στη μοτοσυκλέτα και αυτό με κούραζε. Όταν μου έδειξαν πως η πιο χαλαρή θέση (όχι αναγκαστηκά πιο σκυφτή) είναι πιο σωστή για το σώμα μου και οδηγικά, άλλαξε όλη η εμπειρία.
Ή ίσως να φταίει κάτι άλλο που έχεις αλλάξει τελευταία και σου βγαζει τα συμπτώματα στη μοτοσυκλέτα.
Συγνώμη, την ηλικία δεν την πρόσεξα σωστά και δεν κατάλαβα ότι έχεις κάνει εσύ τα 66.000Km, φαντάστηκα το πήρες μεταχειρισμένο.
Πιστεύω πως αν είχε "κλάσει" τελείως η ανάρτηση, σε σημείο να σου δημιουργεί πρόβλημα στη μέση, θα το είχες καταλάβει. Θα είχες καταλάβει τη διαφορά στη λειτουργεία της.
Θα συμφωνήσω με τον telegonos
Ως προς τη θέση οδήγησης, έγώ έκανα το εξύς λάθος και ήμουν κορδομένος πάνω στη μοτοσυκλέτα και αυτό με κούραζε. Όταν μου έδειξαν πως η πιο χαλαρή θέση (όχι αναγκαστηκά πιο σκυφτή) είναι πιο σωστή για το σώμα μου και οδηγικά, άλλαξε όλη η εμπειρία.
Ή ίσως να φταίει κάτι άλλο που έχεις αλλάξει τελευταία και σου βγαζει τα συμπτώματα στη μοτοσυκλέτα.
Πήρα μια άλλη σέλα και έβαλα στο μηχανάκι μου από άλλον κάτοχο.(γνήσια σέλα μαμά αλλά μεταχειρισμένη )
doctor_john
14/05/2024, 07:51
Αν είσαι τεντωμένος για να φτάσεις το τιμόνι, δηλαδή αν ενώ είσαι χαλαρός οι αγκώνες δεν λυγίζουν αρκετά (~130°-140°)
είναι "λογικό" να σου κάνει πονάκια.
Δεν έχει συνηθίσει το σώμα και δεν θέλουμε να συνηθίσει έτσι.
Υπάρχουν πολλά τιμόνια, αν είσαι σίγουρος πως η σέλλα είναι σωστή, διάλεξε ένα ψηλότερο να έρθει προς τα πίσω.
Καλό θα ήταν να σε δεί κάποιος έμπειρος (συνήθως αγωνιζόμενος) μήπως βλέπει κάτι που χρειάζεσαι να αλλάξεις στην στάση σου.
Εμένα πρόσφατα με έπιασε η μέση λόγο του ότι είχα ταλαιπωρήσει πολύ τα πόδια μου και είχαν σφίξει υπερβολικά.
Μου πέρασε με αθλητικό μασάζ στα πόδια και λίγο στην πλάτη.
doctoras
14/05/2024, 07:56
εφόσον εσύ πονάς όχι η μηχανή προγραμματίζεις ραντεβού σε ορθοπεδικό, μη ξεχνάς η πρόληψη σώζει
τώρα για το αμορτισέρ, και απο την δική μου εμπειρία, τα αμορτισερ της showa μετά απο κάποιες χιλ. χλμ θέλουν επισκευή (αντικατάσταση λαδιού σε αναρτησάδικο), γιατί η επαναφορά τους γίνεται απότομη με αποτέλεσμα οι ανωμαλίες του δρόμου να κοπανάνε στην μέση
PaNick67
14/05/2024, 07:59
Κιλά ειμαι 71. Εντομεταξη αυτό που μου κάνει εντύπωση όταν βάζω την μηχανή στο διπλό σταντ και κάθομαι πάνω της δεν νιώθω. Πόνο στην μέση. Όταν την κατεβάσω και κάτσω νιώθω ένα τράβηγμα.
Aρα κατι σε κανει να εισαι σφιγμενος. Υποψιαζομαι οτι επειδη πατας με τα ποδια κατω οταν δεν ειναι στο σταντ τεντωνει η μεση. Δοκιμασε ενα αλλο τιμονι, ισιο και ψηλο το οποιο θα το γειρεις προς το μερος σου ωστε να ερθει πιο κοντα σου.
Ή με αποστατες που θα φερουν το τιμονι πιο πανω και προς εσενα.
Δεν εχει να κανει με την αναρτηση
Αν είσαι τεντωμένος για να φτάσεις το τιμόνι, δηλαδή αν ενώ είσαι χαλαρός οι αγκώνες δεν λυγίζουν αρκετά (~130°-140°)
είναι "λογικό" να σου κάνει πονάκια.
Δεν έχει συνηθίσει το σώμα και δεν θέλουμε να συνηθίσει έτσι.
Υπάρχουν πολλά τιμόνια, αν είσαι σίγουρος πως η σέλλα είναι σωστή, διάλεξε ένα ψηλότερο να έρθει προς τα πίσω.
Καλό θα ήταν να σε δεί κάποιος έμπειρος (συνήθως αγωνιζόμενος) μήπως βλέπει κάτι που χρειάζεσαι να αλλάξεις στην στάση σου.
Εμένα πρόσφατα με έπιασε η μέση λόγο του ότι είχα ταλαιπωρήσει πολύ τα πόδια μου και είχαν σφίξει υπερβολικά.
Μου πέρασε με αθλητικό μασάζ στα πόδια και λίγο στην πλάτη.
Η σέλα είναι η μαμά ψιλό φοβάμαι να φτιάξω πάλι σέλα καθώς η πλάτη την προηγούμενη φορά δεν με βόλεψε
Δεν φταίει η σέλα...
το post του telegonos (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163545&p=3207822&viewfull=1#post3207822) παραπάνω, είναι πολύ underated.
Τα λεφτά μου τα βάζω εκεί.
asxetost
14/05/2024, 10:05
Ας με διορθώσει κάποιος αν λέω κάτι λάθος αλλά έχω την εντύπωση οτι είναι φυσιολογικό να πιάνεσαι αν κατά την οδήγηση τα χέρια είναι τεντωμένα. Από οτι καταλαβαίνω είναι και θέμα ασφάλειας εκτός από υγείας, ο κορμός να έχει μια ελαφριά κλίση προς τα εμπρός ώστε οι αγκώνες να είναι λυγισμένοι και όχι τεντωμένοι, ώστε να μην ασκείται και πίεση στο τιμόνι.
Μήπως να δοκίμαζες λίγες ασκησούλες με μια ρουτίνα που να μην παραλείπεις; Τύπου λίγα σετ ραχιαίους, βυθίσεις και push ups, κάποιες φορές τη βδομάδα;
Ή πάρε καβασακι:D:p
Δεν φταίει η σέλα...
το post του telegonos (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163545&p=3207822&viewfull=1#post3207822) παραπάνω, είναι πολύ underated.
Το ίδιο και εγώ. Κάπου εκεί μέσα βρίσκεται η απάντηση.
Αν και τα 66Κ km είναι αρκετά, θεωρώ ότι οδηγείς σφιγμένος, δεν κάθεσαι ίσως σωστά, ή πολλά μαζί.
Το αμορτισέρ θα το έβγαζα από την εξίσωση εντελώς.
Panos760
14/05/2024, 10:20
Το πρώτο πράγμα που κάνουμε αν πονάμε κάπου ή γενικά δεν αισθανόμαστε καλά, είναι να πάμε στον γιατρό.
Απ' ότι κατάλαβα, δεν έχεις πάει ακόμη.
Μια mri ΟΜΣΣ θα δείξει αν έχεις κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, αν κ στατιστικά είσαι πολύ νέος για να έχεις τέτοιο θέμα.
Αν δεν έχεις, που μάλλον δεν έχεις, τότε η θέση οδήγησης σου, είναι λάθος, οι ραχιαίοι μύες καταπονούνται κ η όλη φάση μοιάζει σαν να οδηγείς αυτοκίνητο για 5 ώρες συνέχεια, να κάνεις μια στάση για να ξεπιαστεις κ μόλις πατάς στο έδαφος να πονάς παντού κ να θες ένα πεντάλεπτο διατάσεις για να ισιώσεις.
Οι ασκήσεις βοηθούν παρά πολύ για να δυναμώνουν οι ραχιαίοι μύες κ έτσι να μην πάθεις ποτέ ΚΜΔ, αλλά ΔΕΝ βοηθούν αν έχεις κακή στάση σώματος κ "πιανεσαι" μετά από κάποια χλμ οδήγησης.
Η κατάσταση των αναρτήσεων δεν έχουν σχέση με την πάθηση σου.
Αν τα αμορτισέρ είχαν κλάσει θα πήγαινες τραμπολίνο κ θα το καταλαβαίνεις, αφού θα έβλεπες κομμένες τσιμούχες κ λάδια παντού.
Συμπέρασμα.
Πάς σε έναν ορθοπεδικό, λες το πρόβλημα σού κ σε κατευθύνει ανάλογα.
Μέχρι τότε πάρε μια ορθοπεδική ζώνη, καλής ποιότητας κ τοποθέτησε την, όσο πιο σφιχτά μπορείς.
Έτσι η ΟΜΣΣ θα κάνει μια ελαφριά ραχιαία κάμψη κ δεν θα διατείνονται τόσο οι μύες.
Δοκίμασε το κ θα με θυμηθείς.
Δεν φταίει η σέλα...
Δεν ξέρω αν φταίει η σέλα η ότι σήμερα πρόσεξα το πως καθόμουν στο γραφείο αλλά όταν έβαλα ένα μαξιλαράκι που έχω πάρει από temu και η μέση μου δεν ποναγε.
Tallyban
15/05/2024, 07:59
Κανεις 50 χιλιόμετρα καθημερινά ακόμα και με κρύο;
Αν ναι , κυκλοφορούν κάτι γουνακια που πιάνουν στη σέλα,εγκλωβίζουν τον αέρα και δεν παγώνει η έδρα.
2stroker
15/05/2024, 14:54
Φίλε Άρη, παμε να τα δουμε τα πραγματα ενα ενα. Εχω και εγω προβλημα με κηλες στη μεση και στον αυχενα.
Για αρχη πήγαινε κανε μια μαγνητικη στη μεση σου να δουμε σε τι κατασταση βρίσκεται.
Αν η μαγνητικη ειναι καθαρη τοτε πάμε στο σεναριο να ξεκινησεις σιγα σιγα γυμναστικη και να κανεις καποιες τροποποιησεις στην μοτοσυκλετα σου.
Αν η μαγνητικη δειξει κηλες που ειτε συμπιεζουν νευρο ειτε οχι, παμε τοσο σε γυμναστικη,φυσιοθεραπειες, αλλαγη τροπου καθισματος,υπνου κλπ
αλλα και σε αλλαγη κατηγοριας μοτοσυκλετας καθως μοτοσυκλετες που εισαι σκυμενος μπροστα είναι οτι χειροτερο αν εχεις θεμα με μεση ή
αυχενα.
Και στις δυο παραπανω περιπτωσεις θα σε βοηθησει και αν φορας μια ζωνη να σου στηριζει την μεση. Υπαρχουν στα φαρμακεια,σε καταστηματα με ορθοπεδικα ειδη αλλα και αντιστοιχες σε καταστημα αξεσουαρ αναβατη.
Ελπίζω να σε βοηθησα λιγάκι και οτι θες με ρωτας.
stefanos
15/05/2024, 17:35
Και μετά από 60 κ χιλιόμετρα δεν έχεις αναρτήσεις έχεις μόνο ελατήρια παρόλο που δεν το καταλαβαίνεις,
κάνε ένα σέρβις μπρός πίσω να θυμηθείς πώς ήταν καινούργιο το μηχανάκι, άσχετα με την μέση.
Και μετά από 60 κ χιλιόμετρα δεν έχεις αναρτήσεις έχεις μόνο ελατήρια παρόλο που δεν το καταλαβαίνεις,
κάνε ένα σέρβις μπρός πίσω να θυμηθείς πώς ήταν καινούργιο το μηχανάκι, άσχετα με την μέση.
Μπροστά έχω κάνει μια φορά πριν 30 κ. Τώρα θα κάνω και πίσω και μπροστά. Απλά σκέφτομαι ότι η πίσω δεν επισκευάζεται πάει για αλλαγή. Και πρέπει να αλλάξω και τα μπροστά.
nikos/72
15/05/2024, 19:21
τα ss ειναι οι καλυτερες μοτοσυκλέτες για τη μεση. το cb500 οχι...
αυτό έχει κάποια εξήγηση; ρωτάω επειδή δεν γνωρίζω και μου κάνει εντύπωση καθώς επικρατεί ο ισχυρισμός ότι τα ss είναι από τα πιο άβολα και από τα πιο επίπονα μηχανάκια για το ανθώπινο σώμα.
stefanos
15/05/2024, 19:27
Μπροστά λαδάκια εκτός εάν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Πίσω πας σε κάτι τουλάχιστον επισκευαζόμενο.
Παρόλο που δεν συμφωνούν οι από πάνω οι αναρτήσεις όταν τα λάδια γίνουν νερό
τερματίζουν πολύ ευκολότερα.
Δεν χτυπάνε σε κάποιο τοίχο, υπάρχουν bump stop για να σώσουν τα σίδερα αλλά το σώμα τραβάει ζόρια.
basilis_k6
15/05/2024, 19:35
αβολα ειναι. η πιεση ομως απο το βαρος του σωματος ειναι πολύ προς τα χερια και η μέση καταπονείται λιγοτερο. επισης τα ποδια ειναι σε καλυτερη γωνια και με ελαχιστη δυναμη μπορεις να σηκωσεις το σωμα σου αν περασεις απο σκληρες ανωμαλίες. η ορθια θεση σκοτωνει τη μεση, οχι η σκυφτη. προφανως αυτο ειναι για μια κανονική/υγιή μεση και οχι για καποιον που εχει συγκεκριμενο προβλημα. αυτο που σε πονάει στο κορμι οταν κάνεις μεγάλη βολτα με ss ειναι λογω της αβολης θεσης. η μεση ομως δεν εφαγε κοπανημα οπως αν κάνεις μεγάλο ταξιδι σε όρθια μηχανη. προφανως υπαρχουν μοτοσυκλέτες οπως ενα gs πχ που εχουν πολυ πιο ανετη αναρτηση και αρα ισοφαρίζουν το γεγονος πως κάθετε ολο το κορμι σου (αρα το βαρος σου) πανω στη μεση σου. η καθημερινή μετακίνηση σε μοτοσυκλέτα που κάθεσαι "λορδος" ειναι αντιστροφη μέτρηση για προβλημα.
stefanos
15/05/2024, 19:39
αυτό έχει κάποια εξήγηση; ρωτάω επειδή δεν γνωρίζω και μου κάνει εντύπωση καθώς επικρατεί ο ισχυρισμός ότι τα ss είναι από τα πιο άβολα και από τα πιο επίπονα μηχανάκια για το ανθώπινο σώμα.
Πράγματι είναι άβολα και επίπονα και θέλουν φυσική κατάσταση, αλλά δεν επιβαρύνουν τη μέση όσο τα σκούτερ ας πούμε, που λόγο όρθιας θέσης όλο το βάρος και η καταπόνηση από τις λακκούβες καταπονεί μόνο τη σπονδυλική στήλη ενώ χέρια ώμοι πλάτη ουσιαστικά δεν κουβαλάνε τίποτα.
harris_x
15/05/2024, 20:18
Γι' αυτό ο,τι κι αν καβαλαμε δεν καθόμαστε σαν λόρδοι, αλλά καθόμαστε οσο πίσω γίνεται, χαλαρώνουμε τον κορμό, σφίγγουμε τα ποδια στο ντεπόζιτο, σκύβουμε εμπρός, και χαλαρώνουμε τα χέρια.
doctoras
15/05/2024, 21:44
Μίλησε με τους αναρτησαδες, επισκευάζουν ακόμη και αυτές που φαίνονται κλειστές όπως οι basic showa
Καλησπέρα. Αφού διάβασα όσα έχουν γραφτεί για τις απορίες σου, μπορεί να είναι πολλές οι αιτίες που συμβαίνει αυτό ή να είναι το αθροιστικό αποτέλεσμα όλων αυτών. Επειδή έχω πρόβλημα στην μέση που με ταλαιπωρεί χρόνια, οδηγώ δύο διαφορετικά μηχανάκια και μπορώ να καταλάβω αν φταίει το μηχανάκι σε κάθε περίπτωση, να αναφέρω κάποια βασικά πράγματα, μερικά από αυτά μου τα είπαν ορθοπεδικοί.:
1. Η θέση οδήγησης δεν φταίει ποτέ αν δεν υπάρχει ήδη κάποιο πρόβλημα στην μέση.
2. Όσο πιο σκυφτό είναι το μηχανάκι, τόσο καλύτερα για τη μέση (άρα όσο τεντώνεσαι τόσο καλύτερα)
3. Για να μην έχεις θέματα με μέσες κλπ. ξεκίνα ενδυνάμωση κοιλιακών (το είπαν κι άλλοι). Όλους τους κοιλιακούς.
4. Όταν νοιώθεις ενόχληση να προτιμάς να οδηγάς με απλής μορφής ζώνη για την μέση, για να σου κρατάει ζεστό το σημείο.
Οδηγούσα ένα cbr600rr και τώρα ανεβαίνω σε ένα WR125 και εχω cb500x. Το γυμναστήριο με έσωσε, η ζώνη με βοηθάει και αποφεύγω τρελά τις λακκούβες! Έχω κάνει ταξίδι Αθήνα Αλεξανδρούπολη με την μέση σε κατάσταση να μην μπορώ να περπατήσω. Η θέση του cbr και ο κροκόδειλος που κρατούσε το σώμα ευθεία απλά εξαφάνιζε τον πόνο! Προτιμούσα να οδηγάω από το να περπατάω. Το cb επίσης δεν με ταλαιπωρεί σε μέρες που πονάει το σημείο.
Για αρχή κοίτα το ιατρικά, για να δεις τι συμβαίνει!! Αλλά σίγουρα πάνω στο μηχανάκι απλά φαίνεται το πρόβλημα. :wave2:
karellen
15/05/2024, 22:12
[..]
1. Η θέση οδήγησης δεν φταίει ποτέ αν δεν υπάρχει ήδη κάποιο πρόβλημα στην μέση.
2. Όσο πιο σκυφτό είναι το μηχανάκι, τόσο καλύτερα για τη μέση (άρα όσο τεντώνεσαι τόσο καλύτερα)
3. Για να μην έχεις θέματα με μέσες κλπ. ξεκίνα ενδυνάμωση κοιλιακών (το είπαν κι άλλοι). Όλους τους κοιλιακούς. και ραχιαίους
4. Όταν νοιώθεις ενόχληση να προτιμάς να οδηγάς με απλής μορφής ζώνη για την μέση, για να σου κρατάει ζεστό το σημείο.
:wave2:
harris_x
15/05/2024, 22:26
:wave2:
Όχι πάντα.
Όπως μου είπε ο φυσικοθεραπευτης όταν πονούσε η μέση, οι ραχιαίοι είναι από τη φύση τους δυνατοί μυς και μου συνέστησε να κάνω μόνο κοιλιακούς.
Καλύτερα όμως να ακολουθήσει οδηγίες από κάποιο φυσικοθεραπευτη και όχι από εμάς ;)
Μίλησε με τους αναρτησαδες, επισκευάζουν ακόμη και αυτές που φαίνονται κλειστές όπως οι basic showa
Έλεγα μήπως βάλω καμία Yss για αναβάθμιση και ολας αλλά πρέπει να αλλαχτεί και μπροστά. Βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλό μου υπάρχει η αναβάθμιση σε ένα nc manual αν θεωρείται αναβάθμιση και μαρεσει. Όποτε το σκέφτομαι ακόμα
Καλησπέρα. Αφού διάβασα όσα έχουν γραφτεί για τις απορίες σου, μπορεί να είναι πολλές οι αιτίες που συμβαίνει αυτό ή να είναι το αθροιστικό αποτέλεσμα όλων αυτών. Επειδή έχω πρόβλημα στην μέση που με ταλαιπωρεί χρόνια, οδηγώ δύο διαφορετικά μηχανάκια και μπορώ να καταλάβω αν φταίει το μηχανάκι σε κάθε περίπτωση, να αναφέρω κάποια βασικά πράγματα, μερικά από αυτά μου τα είπαν ορθοπεδικοί.:
3. Για να μην έχεις θέματα με μέσες κλπ. ξεκίνα ενδυνάμωση κοιλιακών (το είπαν κι άλλοι). Όλους τους κοιλιακούς.
Οδηγούσα ένα cbr600rr και τώρα ανεβαίνω σε ένα WR125 και εχω cb500x. Το γυμναστήριο με έσωσε, η ζώνη με βοηθάει και αποφεύγω τρελά τις λακκούβες! Έχω κάνει ταξίδι Αθήνα Αλεξανδρούπολη με την μέση σε κατάσταση να μην μπορώ να περπατήσω. Η θέση του cbr και ο κροκόδειλος που κρατούσε το σώμα ευθεία απλά εξαφάνιζε τον πόνο! Προτιμούσα να οδηγάω από το να περπατάω. Το cb επίσης δεν με ταλαιπωρεί σε μέρες που πονάει το σημείο.
Για αρχή κοίτα το ιατρικά, για να δεις τι συμβαίνει!! Αλλά σίγουρα πάνω στο μηχανάκι απλά φαίνεται το πρόβλημα. :wave2:
Προχθές είχα και μια τσάντα πλάτης στην μηχανή όποτε μήπως με κούρασε . Σκέφτομαι όταν με πονάει η μέση για αρχή να βάζω ένα μαξιλαράκι μηχανής μαζί με την γυμναστική
doctor_john
16/05/2024, 07:35
Δεν νομίζω, εκτός και αν είχες κάτι πολύ βαρύ για την τσάντα κ.λπ. Πιο πιθανό είναι να ίδρωσες και να κρύωσες μετά.
Μαξιλάρι αν φτάνει τόσο ψηλά και έχει ίδια αντίσταση με την σέλα θα βολέψει. Μοιάζει δύσκολο όμως.
Η ζώνη μέσης είναι πολύ πιο άμεση εφαρμογή.
Πέρα απο αυτά πρέπει να σε δει κάποιος με εμπειρία στο πως πρέπει να καβαλάμε και με τα στοιχεία του να σε δει ορθοπεδικός μετά.
Μη το αφήσεις, χρειάζεται να ξέρεις τι συμβαίνει.
nauagios
16/05/2024, 09:32
Το πρώτο πράγμα που κάνουμε αν πονάμε κάπου ή γενικά δεν αισθανόμαστε καλά, είναι να πάμε στον γιατρό.
Απ' ότι κατάλαβα, δεν έχεις πάει ακόμη.
Μια mri ΟΜΣΣ θα δείξει αν έχεις κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, αν κ στατιστικά είσαι πολύ νέος για να έχεις τέτοιο θέμα.
Αν δεν έχεις, που μάλλον δεν έχεις, τότε η θέση οδήγησης σου, είναι λάθος, οι ραχιαίοι μύες καταπονούνται κ η όλη φάση μοιάζει σαν να οδηγείς αυτοκίνητο για 5 ώρες συνέχεια, να κάνεις μια στάση για να ξεπιαστεις κ μόλις πατάς στο έδαφος να πονάς παντού κ να θες ένα πεντάλεπτο διατάσεις για να ισιώσεις.
Οι ασκήσεις βοηθούν παρά πολύ για να δυναμώνουν οι ραχιαίοι μύες κ έτσι να μην πάθεις ποτέ ΚΜΔ, αλλά ΔΕΝ βοηθούν αν έχεις κακή στάση σώματος κ "πιανεσαι" μετά από κάποια χλμ οδήγησης.
Η κατάσταση των αναρτήσεων δεν έχουν σχέση με την πάθηση σου.
Αν τα αμορτισέρ είχαν κλάσει θα πήγαινες τραμπολίνο κ θα το καταλαβαίνεις, αφού θα έβλεπες κομμένες τσιμούχες κ λάδια παντού.
Συμπέρασμα.
Πάς σε έναν ορθοπεδικό, λες το πρόβλημα σού κ σε κατευθύνει ανάλογα.
Μέχρι τότε πάρε μια ορθοπεδική ζώνη, καλής ποιότητας κ τοποθέτησε την, όσο πιο σφιχτά μπορείς.
Έτσι η ΟΜΣΣ θα κάνει μια ελαφριά ραχιαία κάμψη κ δεν θα διατείνονται τόσο οι μύες.
Δοκίμασε το κ θα με θυμηθείς.
Ξαφνικά και εμένα άρχισε να με πονάει η μέση μετα απο 10 χρόνια με το ίδιο μηχανακι. Κοιλη μεσοσπονδυλιου δίσκου. Δεν ξέρω πώς έγινε αλλά έγινε. Οποιαδήποτε κάμψη ή υπερένταση της μέσης το επιδεινώνει. Σκαλοπάτια και οποιαδήποτε μη συμμετρική φόρτιση της μέσης με συστροφή του κορμου. Πήγαινε σε ένα γιατρό και κάνε μια μαγνητική. 200 ευρώ κοστίζει το πολύ. Μου θυμίζεις πολύ την περίπτωση μου που είχα την μηχανή και δεν τολμούσα να ανέβω στο τέλος από τους πόνους. Δώστε τα λεφτά και θα ξέρεις τί έχεις. Αν είναι νωρίς όλα διορθώνονται εύκολα. Εγώ δεν πήγαινα να δω τι έχω και τελικά με έβαλαν χειρουργειο πριν έξι μήνες. Είμαι πολύ καλύτερα και λειτουργικός. Η ζώνη νεσης βοηθάει. Αν δεις όμως πως ακριβώς λειτουργεί ο σπονδυλος ίσως η θέση οδήγησης να σου πετάει τον δίσκο έξω και να τον στραγγαλίζουν οι σπονδυλοι. Αν σφίξει τέρμα την ζώνη θα νιώθεις ανακούφιση στην μέση αλλά ίσως δημιουργήσεις ισχιακο. Όλα αυτά που σου είπα δεν είναι σημαντικά προβλήματα αν τα βρεις νωρίς. Αν τα αφήσεις μπορεί να γίνουν. Πριν αλλάξεις λοιπόν τιμόνια και μαρσπιεδες κάνε ένα τσεκ στο σώμα σου.
Panos760
16/05/2024, 09:54
Ξαφνικά και εμένα άρχισε να με πονάει η μέση μετα απο 10 χρόνια με το ίδιο μηχανακι. Κοιλη μεσοσπονδυλιου δίσκου. Δεν ξέρω πώς έγινε αλλά έγινε. Οποιαδήποτε κάμψη ή υπερένταση της μέσης το επιδεινώνει. Σκαλοπάτια και οποιαδήποτε μη συμμετρική φόρτιση της μέσης με συστροφή του κορμου. Πήγαινε σε ένα γιατρό και κάνε μια μαγνητική. 200 ευρώ κοστίζει το πολύ. Μου θυμίζεις πολύ την περίπτωση μου που είχα την μηχανή και δεν τολμούσα να ανέβω στο τέλος από τους πόνους. Δώστε τα λεφτά και θα ξέρεις τί έχεις. Αν είναι νωρίς όλα διορθώνονται εύκολα. Εγώ δεν πήγαινα να δω τι έχω και τελικά με έβαλαν χειρουργειο πριν έξι μήνες. Είμαι πολύ καλύτερα και λειτουργικός. Η ζώνη νεσης βοηθάει. Αν δεις όμως πως ακριβώς λειτουργεί ο σπονδυλος ίσως η θέση οδήγησης να σου πετάει τον δίσκο έξω και να τον στραγγαλίζουν οι σπονδυλοι. Αν σφίξει τέρμα την ζώνη θα νιώθεις ανακούφιση στην μέση αλλά ίσως δημιουργήσεις ισχιακο. Όλα αυτά που σου είπα δεν είναι σημαντικά προβλήματα αν τα βρεις νωρίς. Αν τα αφήσεις μπορεί να γίνουν. Πριν αλλάξεις λοιπόν τιμόνια και μαρσπιεδες κάνε ένα τσεκ στο σώμα σου.
Εγώ αυτά που γράφεις τα ξέρω εδώ κ πολλά χρόνια.
Έκανες χειρουργείο για αποκατάσταση κήλης κ καλό θα ήταν να κάνεις μια επανάληψη μαγνητικής με σκιαγραφικό, μετά το χειρουργείο, όχι για να δεις αν εξαφανίστηκε η κήλη, αλλά μήπως υπάρχει κάποια ίνωση στους γύρω ιστούς.
Η κήλη προκαλείται από χρόνια καταπόνηση τής ΟΜΣΣ συνήθως ή από κάποια ξαφνική απότομη κίνηση, σπανιότερα.
Το ότι έγινε αποκατάσταση της κήλης δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ξαναγίνει στο ίδιο σημείο, με ότι έχει απομείνει από τον δίσκο, ή κ σε άλλο μεσοσπονδυλιο διάστημα.
Η μαγνητική κοστίζει 35€ μέσω ΕΟΠΠΥ κ είναι από τις πιο γρήγορες και απλές εξετάσεις που υπάρχουν.
οταν κανεις δικεφαλος με μπαρα στο γυμναστηριο που λες οτι γυμναζεσαι , μη τους κανεις ορθιος,
να καθεσαι.
Εμενα με πονουσε η μεση , μυικα ομως, επειδη ''εγερνα'' λιγο μπροστα οταν ειχα αρκετα κιλα στα χερια.
ΙΙΙΙσως ειναι αυτο. Εμενα με περασε δλδ οταν εκανα δικεφαλους καθιστος ,σε μηχανημα δλδ.
Ειμαι κ 40.
Panos760
16/05/2024, 16:19
οταν κανεις δικεφαλος με μπαρα στο γυμναστηριο που λες οτι γυμναζεσαι , μη τους κανεις ορθιος,
να καθεσαι.
Εμενα με πονουσε η μεση , μυικα ομως, επειδη ''εγερνα'' λιγο μπροστα οταν ειχα αρκετα κιλα στα χερια.
ΙΙΙΙσως ειναι αυτο. Εμενα με περασε δλδ οταν εκανα δικεφαλους καθιστος ,σε μηχανημα δλδ.
Ειμαι κ 40.
Οι όρθιες κάμψεις με μπάρα δεν είναι επικίνδυνες.
Πρέπει όμως να ακουμπά η πλάτη στον τοίχο κ τα χέρια κολλημένα στα πλευρά, χωρίς να κινούνται τα βραχιονια.
Μόνο τα αντιβράχια.
να καθεσαι.
Ειμαι κ 40.
Καλησπέρα μάλλον η κάπου έγραψα κάτι λάθος η διάβασες κάτι λάθος έχω να γυμναστώ κάποια χρόνια
Καλησπέρα σας έπειτα από λίγο γυμναστική αυτές τις μέρες και προσέχοντας την μέση μου πλέον πάλι όλα καλά. Σε ταξίδια και εκδρομές σκέφτομαι να πάρω ένα μαξιλαράκι για να μην φτιάξω σέλα μιας και έχω καει πριν λιγο καιρό. Έχει δοκιμάσει κανεις τα μαξιλαράκια ;
o_gavros
20/05/2024, 07:45
Τι μαξιλαράκια λες ρε φίλε;
Κι αν γλυστρισει το μαξιλαράκι από τη σέλα σε ανύποπτη στιγμή τι θα κάνεις; θα χορεύεις πανω στο μηχανάκι;
Γιατί να βάζεις τον εαυτό σου σε τέτοιο ρίσκο;
Σου είπαν όλοι πήγαινε δες το ζήτημα σε ένα γιατρό ώστε να ΞΕΡΕΙΣ αν ή τι συμβαίνει.
Εσύ έκανες λίγο γυμναστική και όλα καλά :rolleyes:
harris_x
20/05/2024, 08:11
Καλησπέρα σας έπειτα από λίγο γυμναστική αυτές τις μέρες και προσέχοντας την μέση μου πλέον πάλι όλα καλά. Σε ταξίδια και εκδρομές σκέφτομαι να πάρω ένα μαξιλαράκι για να μην φτιάξω σέλα μιας και έχω καει πριν λιγο καιρό. Έχει δοκιμάσει κανεις τα μαξιλαράκια ;
Εχεις καταλάβει ότι δεν οδηγείς αυτοκίνητο, έτσι;
doctoras
20/05/2024, 08:31
Προφανώς σε κάτι τέτοιο αναφέρεται, πιάνονται από κατω από την σέλα
453030
Την κάνουν την δουλειά τους
CorpseAlive
20/05/2024, 08:41
Τι μαξιλαράκια λες ρε φίλε;
Κι αν γλυστρισει το μαξιλαράκι από τη σέλα σε ανύποπτη στιγμή τι θα κάνεις; θα χορεύεις πανω στο μηχανάκι;
Γιατί να βάζεις τον εαυτό σου σε τέτοιο ρίσκο;
Σου είπαν όλοι πήγαινε δες το ζήτημα σε ένα γιατρό ώστε να ΞΕΡΕΙΣ αν ή τι συμβαίνει.
Εσύ έκανες λίγο γυμναστική και όλα καλά :rolleyes:
Μπορεί να έφαγε και μήλο. 1 μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα.
453030
Προφανώς σε κάτι τέτοιο αναφέρομαι
453030
Το είχα δει κι εγώ και το σκεφτόμουν ως λύση ανάγκης καθώς έχω ένα θεματάκι με τον κόκκυγα...
Τελικά θα φτιάξω την σέλα στις αρχές του Ιουνίου και βλέπουμε πως θα πάει.....
Το είχα δει κι εγώ και το σκεφτόμουν ως λύση ανάγκης καθώς έχω ένα θεματάκι με τον κόκκυγα...
Τελικά θα φτιάξω την σέλα στις αρχές του Ιουνίου και βλέπουμε πως θα πάει.....
Που λες να πας αν επιτρέπεται;
Που λες να πας αν επιτρέπεται;
Έχεις π.μ.
doctor_john
21/05/2024, 08:05
Ρε παιδιά, χωρίς τις διαστάσεις, χωρίς την ευλυγισία, χωρίς τις ιδιαιτερότητες του καθενός..
Θα πούμε στον αέρα πως είναι εντάξει και θα συνεχίσουμε ψάχνοντας λύση στην επιφάνεια της σέλλας;
Προσωπικα δεν ειχα ποτε θεμα με την μεση απο τα κοπανηματα οτι μηχανακι και να οδηγουσα.Τα οποια προβληματα ηταν και ειναι απο κρυωμα.Ειδικα αυτη την εποχη που εχει ηλιο αλλα ο αερας μπορει να ειναι κρυος,αν ιδρωσω και αρχισει να περναει αερας κατω απο το μπουφαν υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να με πιασει η μεση οταν επιστρεψω σπιτι,σε βαθμο να υποφερω,και ν αρχισω να βαζω θερμαντικες αλοιφες.
Κατα τ αλλα παντα με (ελαφρια) γυμναστικη την αισθανομαι πολυ καλυτερα την μεση μου,αν περασουν μηνες χωρις να κανω σιγουρα την νιωθω πιο ευαλωτη σε κοπανηματα απο την μηχανη.Εστω και μερικων λεπτων διατασεις πριν το καβαλημα βοηθανε αν δεν υπαρχει χρονος.