PDA

View Full Version : Θα ζήσω γιατρέ μου;

husky21
29/05/2024, 04:36
Σημείωση: Το φόρουμ δεν είναι ιατρικό και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει κάποιος που θα διαβάσει κάτι στο θέμα αυτό, να το πάρει στα σοβαρά.
Ο τίτλος άλλωστε το τονίζει, ο κάθε αναγνώστης να ξέρει ότι θα πρέπει να μιλήσει με το γιατρό του.

Έχω μερική ρήξη πρόσθιου κοντά 20 Χρόνια, το έπαθα σχετικά μικρός και ίσως έχει δέσει πλέον ποτέ δεν πήρα πατεριτσες αν και το 1ο δίμηνο κουτσαινα και το γόνατο ήταν τούμπανο. από τα υγρά.

Ο προσθιος ειναι ο μονος συνδεσμος που δεν "φτιαχνει-δενει" απο μονος του..Στην καθημερινοτητα θα μπορουσες να ζεις κανονικα με καποιες υποχωρησεις ακομα και με πληρη ρηξη προσθιου χιαστου

doctor_john
29/05/2024, 07:25
Πάνο αν θυμάσαι και τροφές που βοηθάνε ή που πρέπει να αποφεύγουμε για την καλή υγεία των χόνδρων, είναι πάντα χρήσιμες πληροφορίες.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

harris_x
29/05/2024, 09:23
Ωραίο τίτλο βάλατε στο καινούργιο θέμα.

Το φόρουμ δεν είναι ιατρικό και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει κάποιος που θα διαβάσει κάτι στο θέμα αυτό, να το πάρει στα σοβαρά.
Ο τίτλος λοιπόν θα πρέπει να προδιαθέτει αναλόγως, και ο κάθε αναγνώστης να ξέρει ότι θα πρέπει να μιλήσει με το γιατρό του.

Εδώ μπορούμε να συζητούμε για τα θέματα υγείας που μας απασχολούν, αφού ως γνωστόν, ο καλύτερος γιατρός είναι ο πρώην ασθενής ������

Αυτό δεν ισχύει καθώς η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο κάθε οργανισμός επίσης.

GogosLux
29/05/2024, 09:43
Επειδή το έχω πρόσφατο μετά απο πτώση στο βουνό και ρίξη πρόσθιου και μερική ρίξη εσω πλαγίου που σε 4-6 εβδομάδες εφτιαξε μόνος του και ευτυχώς ο μηνίσκος ήταν ΟΚ

θα σου πω τι μου ειπε ο γιατρός με βαση οτι ειμαι 49:
- κανεις χειρουργίο και μετά ενδυνάμωση για ανάκτηση του τετρακέφαλου
- δεν κάνεις χειρουργείο αλλά ενδυνάμωση για ανάκτηση του τετρακέφαλου και αποφέυγεις οτι έχει να κάνει με στρέψη (μπασκετ-ποδοσφ-τενις-μηχανη στο βουνο δεν ειπε γιατι δεν γνωρίζει) και σε 10 χρόνια ίσως/μαλλον βγαλει χονδροπάθεια που με την ηλικία σου ετσι και αλλιώς μπορεί να γίνει :lol:

Αν δεν έχεις αλλο τραυματισμό, βλεπε πλάγιο χιαστό που επουλώνει μονος του αν δεν κοπεί ή μηνίσκο, τότε πας μολις ξεπρηστεί το γόνατο.
Γενικά καλό ειναι να πας χειρουργείο με όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση στο γόνατο.
Για τον χιαστό Μοσχευμα παιρνουν τένοντα απο πίσω

Απολογιστικά, απο ιδία πείρα, να ξέρεις ότι μπορεί να εχει επιπλοκές μετά το χειρουργείο που δεν τις ξέρεις ή φαντάζεσαι :D

Εγώ εκανα το χειρουργείο Σάββατο, βγηκα περπατώντας Κυριακή και Τρίτη πρωί με πατερίτσα βοήθεια οδήγησα και πηγα γραφείο.

Μου είπαν οτι θελει 6-8 εβδομάδες για να αφομοιωθεί το μόσχευμα και όντως στις 8 εβδομάδες είχα πλήρη κίνηση και ξεθάρεψα!

Καβαλησα μηχανή 2 ημέρες - εντός πόλης μην φανταστείς κάτι πολύ και περπάτησα λίγο παραπάνω.

Οπότε !! Εκεί ακριβώς ήρθε η καταστροφή που λέγεται Κύστη του Baker η οποία έπαθε ρήξη - δεν ήξερα οτι την είχα αφου την βλέπεις στην μαγνητική https://chiotisioannis.gr/%CE%BA%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7-baker/

Μιλάμε για ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ πόνο απο το μπούτι μέχρι τον αστράγαλο :cry:.

Να μην στα πολυλογώ μετά απο 8 εβδομάδες απο την ρήξη, απειρα αντιφλεγμονώδη και 3-4 φυσιοθεραπείες ανα εβδομάδα ΑΚΟΜΑ δεν περπατάω καλα :(

ΙΣΩΣ-ΜΠΟΡΕΙ να φταίω και εγω γιατι δεν ακολούθησα τις οδηγίες για ξεκούραση μετα το χειρουργείο αλλά ...................

Το γόνατο πάντως σαν γόνατο ειναι σουπερ σταθερο, αν φυγει και το υγρό θα ειναι ΟΚ αλλά εχει ακόμα λίγο δρόμο.

Καλή επιτυχία εύxομαι!

CorpseAlive
29/05/2024, 10:05
Πανό είσαι γιατρός ;

harris_x
29/05/2024, 10:20
Εδώ όπως έγραψα, κάνουμε μια απλή συζήτηση κ σε κάθε περίπτωση γράφω πως την παραμικρή αλλαγή που θα δούμε στο σώμα μας, θα πρέπει να τρέξουμε ΑΜΈΣΩΣ στον γιατρό για εξετάσεις.
Σχετικά με αυτό που έγραψες, πως ο κάθε ασθενής είναι κ διαφορετική περίπτωση.
Δεν θέλω να επεκταθω επί του θέματος, αν κ το έγραψα με χιουμοριστική διάθεση, αφού στο τέλος είχα κ ένα γελαστό emoji.
Έχω όμως πάνω από 25 χρόνια που εργάζομαι σε μεγάλο νοσοκομείο κ έχω δει πάρα πολλά.
Αν αρχίσω να γράφω, δεν θα τελειώσω ποτέ.
Ένα μόνο παράδειγμα, για να καταλάβεις ότι το να είσαι γιατρός, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είσαι άσχετος.
Νοέμβριος τού '15 κ καθόμουν δίπλα στον πατέρα μου που ανάρρωνε από χειρουργείο σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο.
Στον ίδιο θάλαμο ένας κύριος γύρω στα 75, μόλις χειρουργημένος από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.
Χειρουργήθηκε, ανοικτά κ αφού πέρασε η νάρκωση ξεκίνησε να περπατά στον διάδρομο, αλλά ένιωθε οξύ πόνο στο στομάχι και σταματούσε.
Σταδιακά δεν μπορούσε να περπατήσει, έμενε κλινήρης, δεν σηκωνόταν ούτε για τουαλέτα, ενώ είχε μεγάλες απαιτήσεις για οξυγόνο.
Κλασσικό σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας με μεγάλη ποσότητα υγρών στους πνεύμονες.
Εγώ δεν ανακατεύτηκα ποτέ, ούτε είπα την άποψη μου, παρόλο που ήξερα τι συμβαίνει.
Η κόρη του κυρίου δεν ήξερε τι να κάνει κ ρωτούσε συνέχεια τους γιατρούς τι έχει ο πατέρας της κ χειροτερεύει.
Ο μεγάλος λοιπόν χειρουργός, αρκετά γνωστός, της είπε πως ο πατέρας της είναι περίφημα, δεν έχει καθόλου υγρά, γιατί φαίνεται από το πρόσωπο του, εδώ γελάμε κ πως δεν κάνει αρκετή προσπάθεια να σηκωθεί.
Επίσης, θα του έκαναν γαστροσκόπηση για τον πόνο στο στομάχι.
Εδώ γελάμε κ κλαίμε.
Έρχονταν συγγενείς και φίλοι να δουν άλλους ασθενείς, έβλεπαν τον άνθρωπο σε αυτή την κατάσταση κ έλεγαν στην κόρη πως ο πατέρας της έχει καρδιακή ανεπάρκεια κ θέλει διουρητικά.
Κ αυτοί που το έλεγαν δεν ήταν γιατροί, αλλά απλοί άνθρωποι, χωρίς μόρφωση, απλά είχαν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα γνωστοί και συγγενείς τους κ ΉΞΕΡΑΝ, ενώ οι γιατροί, τον χαβά τούς με την γαστροσκόπηση.
Τελικά η κόρη αγριεψε, πήγε μόνη της στην καρδιολογική κλινική σε άλλο όροφο κ περιέγραψε στην διευθύντρια, μια εξαίρετη γιατρό, τα συμπτώματα του πατέρα τής.
Η διευθύντρια φρικαρε, άρχισε να ουρλιάζει κ απαίτησε να μεταφερθεί ο ασθενής στην καρδιολογική.
Τον άρχισαν στα διουρητικά κ 3 μέρες ο ασθενής, αφού έβγαλε 15 λίτρα υγρών, μπορούσε να καθίσει σε καρέκλα.
Σώθηκε.
Όπως καταλαβαίνεις, η γαστροσκόπηση ματαιώθηκε
Προφανώς δεν κατάλαβες πώς το γράφω αλλά δεν χρειάζεται κιόλας.

BTW, όταν βάζεις emojis από το κινητό δεν εμφανίζονται, αντί αυτού βγαίνουν ερωτηματικά σε μαύρο φόντο (�).

Panos760
29/05/2024, 10:21
Πανό είσαι γιατρός ;

Όχι.

Panos760
29/05/2024, 10:28
Προφανώς δεν κατάλαβες πώς το γράφω αλλά δεν χρειάζεται κιόλας.

BTW, όταν βάζεις emojis από το κινητό δεν εμφανίζονται, αντί αυτού βγαίνουν ερωτηματικά σε μαύρο φόντο (�).

Ναι, τώρα το είδα πως τα emoji δεν βγαίνουν σωστά.
Κατάλαβα τι εννοείς, έγραψα κάτι με χιουμοριστική διάθεση, προφανώς κ τα συμπτώματα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές παθήσεις οι οποίες δίνουν σχεδόν τα ίδια συμπτώματα κ η ΔΔ περιορίζεται σε 2-3 επιλογές

niou
29/05/2024, 10:28
...
Όπως έγραψα, οι τροφές δεν βοηθούν, αλλά σίγουρα βοηθάει η απώλεια βάρους, οι ασκήσεις που πιέζουν τους χόνδρους, στην περίπτωση του γόνατος τα πολύ βαθιά καθίσματα με βάρος κ το έντονο, συχνό τρέξιμο σε άσφαλτο.
...

Αυτό για τις συγκεκριμένες ασκήσεις ισχύει όπως το γράφεις ή μήπως ισχύει το αντίθετο;

harris_x
29/05/2024, 10:35
Αυτό για τις συγκεκριμένες ασκήσεις ισχύει όπως το γράφεις ή μήπως ισχύει το αντίθετο;

λογικά το αντίθετο ισχύει, απλά δεν το έχει διατυπώσει σωστά.

harris_x
29/05/2024, 10:36
Τι εννοείς;
Πώς όποιος κάνει βαθιά καθίσματα με βάρος κ τρέξιμο επί αρκετά χιλιόμετρα σε άσφαλτο θα έχει βελτίωση κ αναγέννηση του χόνδρου;
Στα τόσα χρόνια που κάνω αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες έχω διαπιστώσει το αντίθετο.
Ειδικά στο τρέξιμο έχω δεί κατάγματα εκ κοπώσεως (stress fracture), πελματιαία απονευρωσίτιδα κ διαστρέμματα πδκ.

Αυτό που έγραψες λέει άλλα πάντως.
Διάβασέ το ξανά και διόρθωσέ το ;)

Panos760
29/05/2024, 10:38
λογικά το αντίθετο ισχύει, απλά δεν το έχει διατυπώσει σωστά.

Σωστά το έγραψες.
Διόρθωσα το προηγούμενο μήνυμα μου κ έβαλα ένα "δεν βοηθούν"

Johny the Fox
29/05/2024, 10:40
Όχι.
Έτσι εξηγούνται οι "επιεικως" ιατρομορφες ασυναρτησίες που γράφεις..

Panos760
29/05/2024, 10:49
Έτσι εξηγούνται οι "επιεικως" ιατρομορφες ασυναρτησίες που γράφεις..
Με χαρά διαπιστώνω πως κάνεις ουσιαστικό διάλογο στο θέμα που άνοιξε κ έχεις ενδιαφέρουσες απόψεις.
Μόνο που δεν έγραψες τίποτε

Johny the Fox
29/05/2024, 11:02
Με χαρά διαπιστώνω πως κάνεις ουσιαστικό διάλογο στο θέμα που άνοιξε κ έχεις ενδιαφέρουσες απόψεις.
Μόνο που δεν έγραψες τίποτεΣυνελθε φιλε;Εισαι βοηθος ακτινολογου αποφοιτος ΤΕΙ .Δεν μπορεις να εχεις ιατρικη αποψη γιατι δεν εισαι γιατρος....1+1=2. Τι δεν καταλαβαινεις ;

BLiTzER
29/05/2024, 11:06
Συνελθε φιλε;Εισαι βοηθος ακτινολογου αποφοιτος ΤΕΙ .Δεν μπορεις να εχεις ιατρικη αποψη γιατι δεν εισαι γιατρος....1+1=2. Τι δεν καταλαβαινεις ;

Δεν ισχύει αυτό. Εγώ κοντεύω να τελειώσω ήδη την 5η σεζόν House (για 2η φορά), και έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα.

Μπορείτε εδώ να παρουσιάσετε τα προβλήματά σας και θα κάνω τη διάγνωση. Εγγυημένα αποτελέσματα.

Panos760
29/05/2024, 11:07
Συνελθε φιλε;Εισαι βοηθος ακτινολογου αποφοιτος ΤΕΙ .Δεν μπορεις να εχεις ιατρικη αποψη γιατι δεν εισαι γιατρος....1+1=2. Τι δεν καταλαβαινεις ;

Δεν είμαι φίλος σου καταρχήν.
Εδώ υποτίθεται πως ανταλλάσσουμε απόψεις όλοι, ασχέτως επαγγέλματος.
Τόσοι έγραψαν πιο πριν, δεν τούς είδες;
Εγώ σε ενόχλησα;
Αν ενοχλούν αυτά που γράφω, στα τέτοια μου κ δεν ξαναγράφω τίποτα.
Λες να στενσχωρηθώ η θα μου κόψουν τον μισθό εδώ μέσα;
Ήδη έγραψα στον Χάρη να σβήσει το θέμα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις

BLiTzER
29/05/2024, 11:09
Όχι, μην το σβήσετε. Χρειάζομαι την εξάσκηση!

Panos760
29/05/2024, 11:15
Όχι, μην το σβήσετε. Χρειάζομαι την εξάσκηση!

Εξασκήσου με άλλους τρόπους.
Κάτι θα βρεις

harris_x
29/05/2024, 11:23
Δεν είμαι φίλος σου καταρχήν.
Εδώ υποτίθεται πως ανταλλάσσουμε απόψεις όλοι, ασχέτως επαγγέλματος.
Τόσοι έγραψαν πιο πριν, δεν τούς είδες;
Εγώ σε ενόχλησα;
Αν ενοχλούν αυτά που γράφω, στα τέτοια μου κ δεν ξαναγράφω τίποτα.
Λες να στενσχωρηθώ η θα μου κόψουν τον μισθό εδώ μέσα;
Ήδη έγραψα στον Χάρη να σβήσει το θέμα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις

δε σου επιτέθηκε κανεις.
γιατι το κάνεις εσυ;

Εξασκήσου με άλλους τρόπους.
Κάτι θα βρεις

Αυτό το παραβλέπω.

Volpad
29/05/2024, 11:33
Δεν ισχύει αυτό. Εγώ κοντεύω να τελειώσω ήδη την 5η σεζόν House (για 2η φορά), και έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα.

Μπορείτε εδώ να παρουσιάσετε τα προβλήματά σας και θα κάνω τη διάγνωση. Εγγυημένα αποτελέσματα.

Που να δείς εγώ που έχω δεί 2 φορές όλο το battlestar galactica.
Όλους cylons σας βλέπω...

CorpseAlive
29/05/2024, 11:34
Όχι.

Α οκ.

Panos760
29/05/2024, 11:41
δε σου επιτέθηκε κανεις.
γιατι το κάνεις εσυ;

Αυτό το παραβλέπω..
Δεν επιτέθηκα σε κανέναν.
Όπως μου απαντούν με ειρωνία, έτσι απάντησα κ εγώ.
Χωρίς αρχικά να τους προσκαλέσω.
Τι έπρεπε να κάνω δηλαδή;

CorpseAlive
29/05/2024, 11:43
.
Δεν επιτέθηκα σε κανέναν.
Όπως μου απαντούν με ειρωνία, έτσι απάντησα κ εγώ.
Χωρίς αρχικά να τους προσκαλέσω.
Τι έπρεπε να κάνω δηλαδή;

Κι τι α κανς; Ν'κατς α μαλως;

Panos760
29/05/2024, 11:48
Κι τι α κανς; Ν'κατς α μαλως;
Δεν μου έχει τύχει να μαλώσω ποτέ από το πληκτρολόγιο.
Το θεωρώ γελοίο.
Αν πρόσβαλα κάποιον ζητώ συγνώμη.
Καλύτερα να τα πούμε από κοντά, αν κάποιος επιμένει

DoctoR_k6
29/05/2024, 11:49
Κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα παρει συμβουλες σε αυτο το θεμα μεσα απο το φορουμ...
Που και ορθοπεδικος να ηταν ο Panos παλι δεν θα εκανε κουβεντα γι αυτο το θεμα.
Γι αυτο υπαρχουν οι γιατροι να πατε και να δειτε τι θα κανετε οταν εχετε θεμα.
Και γω εχω κανει χιαστο και μηνισκο χειρουργειο αλλα δεν θα κατσω να αραδιαζω συμβουλες και τι μου ειπε ο γιατρος για την περιπτωση μου.

Απλα να σημειωσω (λογω οσων αναφερε ο Giorgos-Lux) πως μετα το χειρουργειο και για 15 μερες ημουν ξαπλα κρεβατι και μονο πατεριτσες (μερικες ειδικες ασκησεις του γιατρου οσο ημουν κρεβατωμενος) για τουαλετα.
Μετα εκανα ενα μηνα καθημερινα φυσιοθεραπειες για να επανελθει η κατασταση του ποδιου σε φαση οχι να ζω την καθημερινοτητα μου αλλα να μπορω να ξαναπαιξω μπαλα (:a022:).
Μεγαλη δουλεια η αποκατασταση...ενα ονομα θα πω. Σκορδης...

BLiTzER
29/05/2024, 11:50
Κανενας σοβαρος ανθρωπος δεν θα παρει συμβουλες σε αυτο το θεμα μεσα απο το φορουμ...

Αν είχες ιδέα πόσοι καθυστερημένοι κυκλοφορούν στα ίντερνετς (ή στον κόσμο)... :lol:

Panos760
29/05/2024, 11:54
Που και ορθοπεδικος να ηταν ο Panos παλι δεν θα εκανε κουβεντα γι αυτο το θεμα.
Γι αυτο υπαρχουν οι γιατροι να πατε και να δειτε τι θα κανετε οταν εχετε θεμα.
Και γω εχω κανει χιαστο και μηνισκο χειρουργειο αλλα δεν θα κατσω να αραδιαζω συμβουλες και τι μου ειπε ο γιατρος για την περιπτωση μου.

Απλα να σημειωσω (λογω οσων αναφερε ο Giorgos-Lux) πως μετα το χειρουργειο και για 15 μερες ημουν ξαπλα κρεβατι και μονο πατεριτσες (μερικες ειδικες ασκησεις του γιατρου οσο ημουν κρεβατωμενος) για τουαλετα.
Μετα εκανα ενα μηνα καθημερινα φυσιοθεραπειες για να επανελθει η κατασταση του ποδιου σε φαση οχι να ζω την καθημερινοτητα μου αλλα να μπορω να ξαναπαιξω μπαλα (:a022:).
Μεγαλη δουλεια η αποκατασταση...ενα ονομα θα πω. Σκορδης...
Κανένας δεν μπορεί, ακόμη κ γιατρός να είναι, να δώσει συμβουλές από απόσταση, χωρίς σειρά εξετάσεων.
Πόσω μάλλον εδώ, όπου δεν γράφουμε συμβουλές, αλλά μόνο απόψεις κ περιστατικά που έχουμε δεί κ ακούσει από άλλους.
Δεν είμαι γιατρός, δεν ήθελα ποτέ να γίνω, αλλά έγραψα κάποιες απόψεις σχετικά με περιστατικά που έχω δει εδώ και πολλά χρόνια.
Κάποιοι δεν κατάλαβαν κ το παρεξήγησαν.
Όλα οκ

Johny the Fox
29/05/2024, 12:18
Κανένας δεν μπορεί, ακόμη κ γιατρός να είναι, να δώσει συμβουλές από απόσταση, χωρίς σειρά εξετάσεων.
Πόσω μάλλον εδώ, όπου δεν γράφουμε συμβουλές, αλλά μόνο απόψεις κ περιστατικά που έχουμε δεί κ ακούσει από άλλους.
Δεν είμαι γιατρός, δεν ήθελα ποτέ να γίνω, αλλά έγραψα κάποιες απόψεις σχετικά με περιστατικά που έχω δει εδώ και πολλά χρόνια.
Κάποιοι δεν κατάλαβαν κ το παρεξήγησαν.
Όλα οκ

Η αληθεια ειναι διαβαζοντας το ποστ αυτο
Έχω όμως πάνω από 25 χρόνια που εργάζομαι σε μεγάλο νοσοκομείο κ έχω δει πάρα πολλά.
Αν αρχίσω να γράφω, δεν θα τελειώσω ποτέ.
Ένα μόνο παράδειγμα, για να καταλάβεις ότι το να είσαι γιατρός, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είσαι άσχετος.
Νοέμβριος τού '15 κ καθόμουν δίπλα στον πατέρα μου που ανάρρωνε από χειρουργείο σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο.
Στον ίδιο θάλαμο ένας κύριος γύρω στα 75, μόλις χειρουργημένος από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.
Χειρουργήθηκε, ανοικτά κ αφού πέρασε η νάρκωση ξεκίνησε να περπατά στον διάδρομο, αλλά ένιωθε οξύ πόνο στο στομάχι και σταματούσε.
Σταδιακά δεν μπορούσε να περπατήσει, έμενε κλινήρης, δεν σηκωνόταν ούτε για τουαλέτα, ενώ είχε μεγάλες απαιτήσεις για οξυγόνο.
Κλασσικό σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας με μεγάλη ποσότητα υγρών στους πνεύμονες.
Εγώ δεν ανακατεύτηκα ποτέ, ούτε είπα την άποψη μου, παρόλο που ήξερα τι συμβαίνει.
Η κόρη του κυρίου δεν ήξερε τι να κάνει κ ρωτούσε συνέχεια τους γιατρούς τι έχει ο πατέρας της κ χειροτερεύει.
Ο μεγάλος λοιπόν χειρουργός, αρκετά γνωστός, της είπε πως ο πατέρας της είναι περίφημα, δεν έχει καθόλου υγρά, γιατί φαίνεται από το πρόσωπο του, εδώ γελάμε κ πως δεν κάνει αρκετή προσπάθεια να σηκωθεί.
Επίσης, θα του έκαναν γαστροσκόπηση για τον πόνο στο στομάχι.
Εδώ γελάμε κ κλαίμε.
Έρχονταν συγγενείς και φίλοι να δουν άλλους ασθενείς, έβλεπαν τον άνθρωπο σε αυτή την κατάσταση κ έλεγαν στην κόρη πως ο πατέρας της έχει καρδιακή ανεπάρκεια κ θέλει διουρητικά.
Κ αυτοί που το έλεγαν δεν ήταν γιατροί, αλλά απλοί άνθρωποι, χωρίς μόρφωση, απλά είχαν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα γνωστοί και συγγενείς τους κ ΉΞΕΡΑΝ, ενώ οι γιατροί, τον χαβά τούς με την γαστροσκόπηση.
Τελικά η κόρη αγριεψε, πήγε μόνη της στην καρδιολογική κλινική σε άλλο όροφο κ περιέγραψε στην διευθύντρια, μια εξαίρετη γιατρό, τα συμπτώματα του πατέρα τής.
Η διευθύντρια φρικαρε, άρχισε να ουρλιάζει κ απαίτησε να μεταφερθεί ο ασθενής στην καρδιολογική.
Τον άρχισαν στα διουρητικά κ 3 μέρες ο ασθενής, αφού έβγαλε 15 λίτρα υγρών, μπορούσε να καθίσει σε καρέκλα.
Σώθηκε. εφυγαν τα μαλλια μου απο την περιγραφη πιστευοντας οτι υπαρχει γιατρος να γραφει τετοιες μπουρδες.Οταν αποσαφηνιστηκε οτι δεν εισαι το μαλλι επανηλθε , οποτε ολα ok απο εμενα.:uplate:

Dr.Monty
29/05/2024, 12:18
Με την ιδια λογική που κάποιος παίρνει συμβολές για μηχανολογικά θέματα απο εδώ μεσα, μπορει κάλλιστα να πάρει και για ιατρικά.
Με την ιδια λογική που κάποιος λέει την αποψάρα του για τα μηχανολογικά, οικονομικά, μάνατζμεντ, μπορεί κάλλιστα να πει την αποψάρα του και για ιατρικά. Μια επιστημη ειναι και αυτη.

Επαφίεται στον αναγνώστη να καταλάβει οτι βρίσκεται σε ενα βίρτσουαλ καφενειο που ο καθένας, εν δυνάμει, λέει τη μ@λ..κια του.

Bowleno
29/05/2024, 12:22
Χαλαρώστε λίγο ούλοι, ναι; ειρωνείες δεν χρειάζονται, ο καθείς εδώ γράφει κάτι που έτυχε σε ΑΥΤΟΝ και πως το αντιμετώπισε.
Όπερ σημαίνει, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ο Χάρης έγραψε ήδη με ΤΕΡΑΣΤΙΑ γράμματα κιόλας στο 1ο ποστ ότι ΔΕΝ είναι/είμαστε ούτε θα γίνουμε ποτέ ιατρικό/παραϊατρικό, τσαρλατανικό φόρουμ!
Όποιος έχει θέματα, στον γιατρό του.

Panos760
29/05/2024, 12:22
Η αληθεια ειναι διαβαζοντας το ποστ αυτο εφυγαν τα μαλλια μου απο την περιγραφη πιστευοντας οτι υπαρχει γιατρος να γραφει τετοιες μπουρδες.Οταν αποσαφηνιστηκε οτι δεν εισαι το μαλλι επανηλθε , οποτε ολα ok απο εμενα.:uplate:

Κάνε μια βόλτα από οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο κ ρώτα να σου πουν ιστορίες συγγενείς ασθενών που κάθονται εκεί.
Το ότι δεν σου έχει συμβεί εσένα κάτι παρόμοιο, δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνει ποτέ.
Να εύχεσαι να μην σου τύχει μόνο κ να μην βρεθείς σε παρόμοια κατάσταση

CorpseAlive
29/05/2024, 12:24
Με την ιδια λογική που κάποιος παίρνει συμβολές για μηχανολογικά θέματα απο εδώ μεσα, μπορει κάλλιστα να πάρει και για ιατρικά.
Με την ιδια λογική που κάποιος λέει την αποψάρα του για τα μηχανολογικά, οικονομικά, μάνατζμεντ, μπορεί κάλλιστα να πει την αποψάρα του και για ιατρικά. Μια επιστημη ειναι και αυτη.

Επαφίεται στον αναγνώστη να καταλάβει οτι βρίσκεται σε ενα βίρτσουαλ καφενειο που ο καθένας, εν δυνάμει, λέει τη μ@λ..κια του.

H αντλία βενζίνης του δικού μου , Transalp 700 είναι κατά 99% ίδια με οποιουδήποτε άλλου, αν χαλάσει η λύση είναι κοινή.

Αντιθέτως , αν πέσω και χτυπήσω εγώ το γόνατο μου και πέσεις και εσύ , οι τραυματισμοί μας είναι απίθανο να είναι όμοιοι και αντίστοιχα η θεραπεία διαφορετική .
Επίσης άλλο να βάλω κατσαβίδι και να χαλάσω την αντλία των 500 ευρώ και άλλο να ακούσω κάποιον π.χ. να λέει κάνε αυτό θα γιάνει και να ξεσκίσω το γόνατο μου. Ποιοτικά είναι χαώδης η διαφορά.

?

Θα μου πεις , αυτός που τον άκουσε φταίει.
Ναι αλλά γιατί να γίνει εξ αρχής θα σου πω εγώ.

Panos760
29/05/2024, 12:24

Δεν έγραψα συμβουλές, αλλά περιστατικά που έχω δει αυτά τα χρόνια.

Panos760
29/05/2024, 12:26
H αντλία βενζίνης του δικού μου , Transalp 700 είναι κατά 99% ίδια με οποιουδήποτε άλλου, αν χαλάσει η λύση είναι κοινή.

Αντιθέτως , αν πέσω και χτυπήσω εγώ το γόνατο μου και πέσεις και εσύ , οι τραυματισμοί μας είναι απίθανο να είναι όμοιοι και αντίστοιχα η θεραπεία διαφορετική .
Επίσης άλλο να βάλω κατσαβίδι και να χαλάσω την αντλία των 500 ευρώ και άλλο να ακούσω κάποιον π.χ. να λέει κάνε αυτό θα γιάνει και να ξεσκίσω το γόνατο μου. Ποιοτικά είναι χαώδης η διαφορά.

?

Θα μου πεις , αυτός που τον άκουσε φταίει.
Ναι αλλά γιατί να γίνει εξ αρχής θα σου πω εγώ.
Εσύ το έχεις καταλάβει αυτό.
Κάποιοι άλλοι το κατάλαβαν;

Johny the Fox
29/05/2024, 12:40
Κάνε μια βόλτα από οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο κ ρώτα να σου πουν ιστορίες συγγενείς ασθενών που κάθονται εκεί.
Το ότι δεν σου έχει συμβεί εσένα κάτι παρόμοιο, δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνει ποτέ.
Να εύχεσαι να μην σου τύχει μόνο κ να μην βρεθείς σε παρόμοια κατάσταση

Επειδη εγω, ειμαι γιατρος καταλαβαινεις οτι καποια βολτα θα την εχω κανει σε νοσοκομειο.Αλλα σε κανενα νοσοκομειο δεν θα συναντησεις ανθρωπο με καμψη να βγαζει 15 λιτρα υγρα εκτος εαν ειναι φαλαινα και μαλιστα απο τις μεγαλες ,γαλαζια.Χωρια που σε πνευμονικο οιδημα ιατριζοντα φιλε μου ο ασθενης λογω ορθοπνοιας την βγαζει σε καρεκλα και δεν παραμενει κλινηρης χωρις να σηκωνεται ουτε για τουαλετα οπως γραφεις (ολοι αυτοι οι ασθενεις εχουν foley κυστεως ) Μα και συ τωρα ,15 λιτρα,το ξευτιλισες

GogosLux
29/05/2024, 12:43
ευκαιρία ψάχνετε μερικοί για ιστορίες - 3 σελίδες για το τίποτα !

το σημαντικό ειναι :
1. προσθιος χιαστος = χειρουργίο
2. θελει προσοχή πολυ μετά το χειρουργείο γιατι υπάρχουν κίνδυνοι
3. παίρνει μηνες η πληρης αποκατάσταση και δεν ειναι για ανυπόμονους (σαν του λόγου μου)

BLiTzER
29/05/2024, 12:45
Επειδη εγω, ειμαι γιατρος καταλαβαινεις οτι καποια βολτα θα την εχω κανει σε νοσοκομειο.

Φίλε Johny, ο φίλος Panos σε είχε ξεσκεπάσει κιόλας από την πρώτη σελίδα. Σταμάτα να επιμένεις.

Panos760
29/05/2024, 13:06
Επειδη εγω, ειμαι γιατρος καταλαβαινεις οτι καποια βολτα θα την εχω κανει σε νοσοκομειο.Αλλα σε κανενα νοσοκομειο δεν θα συναντησεις ανθρωπο με καμψη να βγαζει 15 λιτρα υγρα εκτος εαν ειναι φαλαινα και μαλιστα απο τις μεγαλες ,γαλαζια.Χωρια που σε πνευμονικο οιδημα ιατριζοντα φιλε μου ο ασθενης λογω ορθοπνοιας την βγαζει σε καρεκλα και δεν παραμενει κλινηρης χωρις να σηκωνεται ουτε για τουαλετα οπως γραφεις (ολοι αυτοι οι ασθενεις εχουν foley κυστεως ) Μα και συ τωρα ,15 λιτρα,το ξευτιλισες
15 λίτρα σε 3 μέρες κ ήταν κλινήρης.
Δεν είχε καθετήρα, αλλά του έβαζαν οι συγγενείς του ουροδοχειο το οποίο άδειαζαν σε κουβά που είχε βαθμονόμηση για να μετρά τα ούρα.
Ο ασθενής την τρίτη μέρα μπόρεσε να καθήσει στην καρέκλα
Αφόδευση σε πάπια, πάλι κλινήρης, γιατί δεν μπορούσε να σηκωθεί.
Κάποιες φορές τα έκανε πάνω του γιατί έκλεινε για μια ώρα ο θάλαμος επειδή γινόταν νοσηλεία κ δεν υπήρχε κάποιος να του βάλει ουροσυλλέκτη.
Κ φυσικά, οξυγόνο στο φουλ, τόσο πολύ που έφυγε το λαστιχάκι από την παροχή.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αμφισβητείς ένα περιστατικό που το ζήσαμε αρκετά άτομα από κοντά.
Ήσουν εκεί;

Johny the Fox
29/05/2024, 13:13
ευκαιρία ψάχνετε μερικοί για ιστορίες - 3 σελίδες για το τίποτα !

το σημαντικό ειναι :
1. προσθιος χιαστος = χειρουργίο

Θα απαντησω σοβαρα το κατι τις μου γιατι και εσυ παραπληροφορημενος εισαι.
Το σημαντικοτερο ειναι τι ειναι ο θεραπων¨: Ιδιωτης ορθοπεδικος - η νοσοκομειακος .
Την συχνοτητα χειρουργικης λυσης σε σηματικα ποσοστα,την χρησιμοποιει ο ιδιωτης.Και θα δωσω ενα απλο φυσιολογικο παραδειγμα προς σκεψη και προβλημματισμο.Το 2024 που διανυουμε, ο ορθοπεδικος εχει στην διαθεση του τα πλεον εγκυρα διαγνωστικα/θεραπευτικα μεσα Μαγνητικη,αρθροσκοπηση κλπ.Τα μεσα αυτα απλα δεν υφισταντο πριν π.χ 30-40 χρονια και οι επεμβασεις αποκαταστασης γινονταν ανοιχτες με συνεπεια μεγαλα μετεγχειρητικα τραυματα και δυσκολοτερες αποθεραπειες . Συνεπως αφου δεν υπηρχαν τα μεσα λιγοτερες επεμβασεις γινονταν για τετοιου ειδους τραυματικες βλαβες ακομα και ηπιες που δεν χρειαζονται χειρουργειο και που σημερα γινονται για ψυλλου πηδημα. Επομενως λογικα ο κοσμος θα ειχε γεμισει κουτσους κυριολεκτικα α ενας στους τρεις θα ειχε χρονιο προβλημα και με μεγαλα ποσοστα με πασης φυσεως εκφυλιστικες αρθριτιδες που εχουν σαν αιτια αυτους τους τραυματισμους Τιποτα απο αυτα δεν συμβαινει.Αρα οι χειρουργικες λυσεις διεπονται απο κριτηρια και οχι απο τον επιθετικο πλουτισμο των ιδιωτων.Διδαγμα .Μην πατε σαν προβατα στα ιδιωτικα θεραπευτηρια.Παρτε παντα δευτερη γνωμη.

rainmike
29/05/2024, 13:15
Θεματάρα για παρασκευη,παγωστε το ρε λιγο και συνεχιστε σε 3 μερες να μπορεσουμε να το απολαυσουμε

Volpad
29/05/2024, 13:22
btw πάντως, εγώ έχω πλήρη ρίξη πρόσθιου χιαστού απο το 2011.
Έχω κάνει μαγνητική τοτε, οπου και διαπιστώθηκε η ζημιά.

Όταν το έπαθα, ήμουν περίπου 6 μήνες με πατερίτσες και άλλον ενάμιση χρόνο που κούτσαινα και δεν μπορούσα να πατήσω το πόδι σωστά κάτω, γιατι έφευγε η κνήμη.

Με το καιρό η κατάσταση έγινε καλύτερη. Τώρα μπορώ και τρέχω κανονικά, αλλα δυσκολεύομαι στο να σταματήσω ή να αλλάξω κατεύθυνση απότομα. Μπάλα δεν μπορώ να παίξω.
Στην καθημερινή μου ζωή όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ούτε σε σκάλες, ούτε σε περπάτημα.

Βοηθάει βέβαια, που είμαι ελαφρύς.

Johny the Fox
29/05/2024, 13:26
15 λίτρα σε 3 μέρες κ ήταν κλινήρης.
Δεν είχε καθετήρα, αλλά του έβαζαν οι συγγενείς του ουροδοχειο το οποίο άδειαζαν σε κουβά που είχε βαθμονόμηση για να μετρά τα ούρα.
Ο ασθενής την τρίτη μέρα μπόρεσε να καθήσει στην καρέκλα
Αφόδευση σε πάπια, πάλι κλινήρης, γιατί δεν μπορούσε να σηκωθεί.
Κάποιες φορές τα έκανε πάνω του γιατί έκλεινε για μια ώρα ο θάλαμος επειδή γινόταν νοσηλεία κ δεν υπήρχε κάποιος να του βάλει ουροσυλλέκτη.
Κ φυσικά, οξυγόνο στο φουλ, τόσο πολύ που έφυγε το λαστιχάκι από την παροχή.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αμφισβητείς ένα περιστατικό που το ζήσαμε αρκετά άτομα από κοντά.
Ήσουν εκεί;

εκει δεν ημουν αλλα δεν παιζει ρολο αυτο.Ασθενης με ανευρισμα κοιλιακης αορτης προεγχειρητικα εχει αν μη τι αλλο εχει εξονυχιστικα ελεγχθει καρδιολογικα.
Πως εκανε καψη με φυσιολογικο κλασμα εξωθησης που αποκλειει την αναφερομενη συμφορητικη καρδιακη ανεπαρκεια
Ποια η πηγη του τερατωδους ποσου των 15 λιτρων Του χορηγησαν σε υγρα 15 λιτρα η ειχε μεσα του αρτεσιανο ο ανθρωπος.Προσλαμβανομενα /αποβαλομενα υγρα γιατι μετραγανε και μαλιστα χωρις foley .Ειχε νεφρικη ανεπαρκεια ;
Ασε μας κουκλιτσα μου

CorpseAlive
29/05/2024, 13:26
εκει δεν ημουν αλλα δεν παιζει ρολο αυτο.Ασθενης με ανευρισμα κοιλιακης αορτης προεγχειρητικα εχει αν μη τι αλλο εχει εξονυχιστικα ελεγχθει καρδιολογικα.
Πως εκανε καψη με φυσιολογικο κλασμα εξωθησης που αποκλειει την αναφερομενη συμφορητικη καρδιακη ανεπαρκεια
Ποια η πηγη του τερατωδους ποσου των 15 λιτρων Του χορηγησαν σε υγρα 15 λιτρα η ειχε μεσα του αρτεσιανο ο ανθρωπος.Προσλαμβανομενα /αποβαλομενα υγρα γιατι μετραγανε και μαλιστα χωρις foley .Ειχε νεφρικη ανεπαρκεια ;
Ασε μας κουκλιτσα μου

Γιάννη τι ειδικότητα έχεις?

rainmike
29/05/2024, 13:27
Θα απαντησω σοβαρα το κατι τις μου γιατι και εσυ παραπληροφορημενος εισαι.
Το σημαντικοτερο ειναι τι ειναι ο θεραπων¨: Ιδιωτης ορθοπεδικος - η νοσοκομειακος .
Την συχνοτητα χειρουργικης λυσης σε σηματικα ποσοστα,την χρησιμοποιει ο ιδιωτης.Και θα δωσω ενα απλο φυσιολογικο παραδειγμα προς σκεψη και προβλημματισμο.Το 2024 που διανυουμε, ο ορθοπεδικος εχει στην διαθεση του τα πλεον εγκυρα διαγνωστικα/θεραπευτικα μεσα Μαγνητικη,αρθροσκοπηση κλπ.Τα μεσα αυτα απλα δεν υφισταντο πριν π.χ 30-40 χρονια και οι επεμβασεις αποκαταστασης γινονταν ανοιχτες με συνεπεια μεγαλα μετεγχειρητικα τραυματα και δυσκολοτερες αποθεραπειες . Συνεπως αφου δεν υπηρχαν τα μεσα λιγοτερες επεμβασεις γινονταν για τετοιου ειδους τραυματικες βλαβες ακομα και ηπιες που δεν χρειαζονται χειρουργειο και που σημερα γινονται για ψυλλου πηδημα. Επομενως λογικα ο κοσμος θα ειχε γεμισει κουτσους κυριολεκτικα α ενας στους τρεις θα ειχε χρονιο προβλημα και με μεγαλα ποσοστα με πασης φυσεως εκφυλιστικες αρθριτιδες που εχουν σαν αιτια αυτους τους τραυματισμους Τιποτα απο αυτα δεν συμβαινει.Αρα οι χειρουργικες λυσεις διεπονται απο κριτηρια και οχι απο τον επιθετικο πλουτισμο των ιδιωτων.Διδαγμα .Μην πατε σαν προβατα στα ιδιωτικα θεραπευτηρια.Παρτε παντα δευτερη γνωμη.

Συμφωνω 100%
Οταν διαγνωστηκα με ανευρυσμα πηγα αρχικα σε ιδιωτη καριοχειρουργο,με ειδε 5 λεπτα και μου λεει μπαινεις χειρουργειο δεν το συζητω.
Πληρωσα 100 ευρω για 10 λεπτα.
Μετα πηγα στο δημοσιο νοσοκομειο το Αχεπα ,ειχα κλεισει ραντεβου με ενα καρδιοχειρουργο.
Καθησαμε μια ωρα
Ο ανθρωπος με ρωτησε απο το ιστορικο μου,ειδε τις εξετασεις μου,με ρωτησε αν ειμαι παντρεμενος αν εχω οικογενεια,αν θα υπαρχει καποιος να με φροντιζει μετα
το χειρουργειο αν οι γονεις μου ειχαν προβληματα καρδιαςν αν παιρνω φαρμακα αν πινω αν καπνιζω αν αθλουμαι, ενα σωρο πραγματα.
Δηλαδη κοιταξε ενα καρο παραμετρους για να δω αν εχω ενδειξη για χειρουργειο και χωρις να πληρωσω τιποτα.
Τελικα η επεμβαση εγινε απο εναν τριτο καρδιοχειρουργο ιδωτη οπου και σε αυτον καθησαμε συζητησαμε ειδαμε ολες τις παραμετρους και κριναμε οτι ηλικιακα και βαση
δραστηριοτητων θα επρεπε να γινει.
Ειναι πολυ σημαντικο ποιος θα κανει μια επεμβαση.
Καποιος με ανευρυσμα πχ στα 4.7 cm οπου κανει δουλεια γραφειου μπορει να μην εχει ενδειξη καποιος ομως που δουλευει σε οικοδομη μπορει να εχει.
Ειναι παρα πολλοι οι παραγοντες που επηρρεαζουν απο το αν θα γινει μια επεμβαση η οχι, δεν ειναι παμε και οπου βγει.

harris_x
29/05/2024, 13:29
Ασε μας κουκλιτσα μου
Αυτό δε χρειαζόταν.

katsar
29/05/2024, 13:31
Αμάν,τι έχασα;;
Αδερφές και προισταμένες έγιναν μαλλιά κουβάρια;;;; :bawl:

Ντάξει,σμάιλ για τι μαλακίες βγάζετε νύχια ρε αγόρια :wave2:

Panos760
29/05/2024, 13:31
Ασε μας κουκλιτσα μου
Κουκλίτσα δεν είμαι καταρχήν.
Ο ασθενής κατά την διάρκεια του χειρουργείου υπέστη έμφραγμα, κάτι που το επισήμανε ο αναισθησιολόγος.
Επίσης, 12 χρόνια πρίν είχε υποστεί κ άλλο ισχαιμικό κ είχε γίνει αποκατάσταση με stent .
Αυτό το νέο ισχαιμικό ήταν που έκανε κ την ανεπάρκεια.
Ως τότε δεν έπαιρνε διουρητικά, τα άρχισε μετά τον Νοέμβριο του '15 κ ως τον θάνατο του, 4 χρόνια αργότερα.
Το κλάσμα εξώθησης με την έξοδο του ήταν 25.
Πρίν, δεν ξέρω.
Γιατί δεν έβαλαν καθετήρα, δεν γνωρίζω.
Έτσι μετρούσαν τα υγρά πάντως.
Ο ασθενής ξεκίνησε αντιδιουρητικά 17 μέρες μετά το χειρουργείο.
Μέχρι τότε ήταν σαν νεκρός.
Έχω κ μια φωτογραφία του, λίγο πριν πάει στην καρδιολογική, αλλά φυσικά δεν θα την ποστάρω εδώ

Panos760
29/05/2024, 13:34
Αυτό δε χρειαζόταν.

Δεν έχω πρόβλημα να λέει ο καθένας ότι θέλει από το πληκτρολόγιο.
Δεν με ξέρουν κ δεν τους ξέρω

Panos760
29/05/2024, 13:35
Θεματάρα για παρασκευη,παγωστε το ρε λιγο και συνεχιστε σε 3 μερες να μπορεσουμε να το απολαυσουμε
Ξεκίνα από τώρα τις μπύρες και τα σουβλάκια.
Κ εγώ έχω αρχίσει να το διασκεδάζω

CorpseAlive
29/05/2024, 13:36
Ξεκίνα από τώρα τις μπύρες και τα σουβλάκια.
Κ εγώ έχω αρχίσει να το διασκεδάζω

That's the spirit :beer:

Johny the Fox
29/05/2024, 13:42
Κουκλίτσα δεν είμαι καταρχήν.
Ο ασθενής κατά την διάρκεια του χειρουργείου υπέστη έμφραγμα, κάτι που το επισήμανε ο αναισθησιολόγος.
Επίσης, 12 χρόνια πρίν είχε υποστεί κ άλλο ισχαιμικό κ είχε γίνει αποκατάσταση με stent .
Αυτό το νέο ισχαιμικό ήταν που έκανε κ την ανεπάρκεια.
Ως τότε δεν έπαιρνε διουρητικά, τα άρχισε μετά τον Νοέμβριο του '15 κ ως τον θάνατο του, 4 χρόνια αργότερα.
Το κλάσμα εξώθησης με την έξοδο του ήταν 25.
Πρίν, δεν ξέρω

Για να δουμε.
Διεγχειρητικο εμφρακτο σε στεφανιαιο ασθενη χωρις να γινει αγγειοπλαστικη για επαναιματωση ,τον βγαζουν με συμφορητικη καρδιακη ανεπαρκεια και τον πλακωνουν στα υγρα μεχρι καμψεως.

Ο εξυπνος σταματαει εδω.:wave2:

Johny the Fox
29/05/2024, 13:47
Γιάννη τι ειδικότητα έχεις?

ειμουν παθολογος επειγοντολογος διευθυντης σε ΤΕΠ νοσοκομειου και προσφατα ευτυχισμενος συνταξιουχος

Panos760
29/05/2024, 14:16
Για να δουμε.
Διεγχειρητικο εμφρακτο σε στεφανιαιο ασθενη χωρις να γινει αγγειοπλαστικη για επαναιματωση ,τον βγαζουν με συμφορητικη καρδιακη ανεπαρκεια και τον πλακωνουν στα υγρα μεχρι καμψεως.

Ο εξυπνος σταματαει εδω.:wave2:
Αυτό σε προβλημάτισε, ή ότι ήθελαν πασει θυσία να του κάνουν γαστροσκόπηση;
Οι χειρουργοί ποτέ δεν το παραδέχτηκαν ότι συνέβη το ισχαιμικό.
Του ξέφυγε όμως του αναισθησιολογου όταν ρώτησε η κόρη του πώς πήγε το χειρουργείο.
Ήρθε να δεί τον ασθενή και ρωτάει η κόρη τον αναισθησιολόγο πως πήγε το χειρουργείο.
Αυτός λέει, όλα καλά, μας ανέβασε 22 πίεση κ τρομάξαμε να τον επαναφέρουμε, κατά τα άλλα οκ.
Ρωτάει η κόρη τον χειρουργό σχετικά με το θέμα κ αυτός δηλώνει άγνοια.
Ούτε που ανέφεραν ξανά τίποτε.
Χαιρετώ κ εγώ κ χάρηκα που τα είπαμε.
Παρεμπιπτόντως, έχεις μείνει χρόνια εκτός εξελίξεων, γιατί ποτέ δεν είχαμε τον τίτλο του "βοηθού ακτινολόγου".
Τώρα η ειδικότητα μας είναι κανονικό τμήμα του Πανεπιστημίου.
Νά 'σαι καλά κ ευχαριστώ για τον διάλογο

Panos760
29/05/2024, 14:36
Αμάν,τι έχασα;;
Αδερφές και προισταμένες έγιναν μαλλιά κουβάρια;;;; :bawl:

Ντάξει,σμάιλ για τι μαλακίες βγάζετε νύχια ρε αγόρια :wave2:

Όχι ρε σύ, κανένα πρόβλημα.
Το θέμα έχει πολλή πλάκα.
Μπες κ εσύ να γράψεις

Johny the Fox
29/05/2024, 14:49
Αυτό σε προβλημάτισε, ή ότι ήθελαν πασει θυσία να του κάνουν γαστροσκόπηση;
Οι χειρουργοί ποτέ δεν το παραδέχτηκαν ότι συνέβη το ισχαιμικό.
Του ξέφυγε όμως του αναισθησιολογου όταν ρώτησε η κόρη του πώς πήγε το χειρουργείο.
Ήρθε να δεί τον ασθενή και ρωτάει η κόρη τον αναισθησιολόγο πως πήγε το χειρουργείο.
Αυτός λέει, όλα καλά, μας ανέβασε 22 πίεση κ τρομάξαμε να τον επαναφέρουμε, κατά τα άλλα οκ.
Ρωτάει η κόρη τον χειρουργό σχετικά με το θέμα κ αυτός δηλώνει άγνοια.
Ούτε που ανέφεραν ξανά τίποτε.
Χαιρετώ κ εγώ κ χάρηκα που τα είπαμε.
Παρεμπιπτόντως, έχεις μείνει χρόνια εκτός εξελίξεων, γιατί ποτέ δεν είχαμε τον τίτλο του "βοηθού ακτινολόγου".
Τώρα η ειδικότητα μας είναι κανονικό τμήμα του Πανεπιστημίου.
Νά 'σαι καλά κ ευχαριστώ για τον διάλογο

Αυτο που με προβληματισε ειναι οτι ενα εμφραγμα ασθενους γινεται γνωστο μεσα απο τα κουτσομπολια .
Τραγικο που δεν το ειπε ο αναισθησιολογος.Το παπι και ο χειρουργος,πηρε το μυστικο στον ταφο του λες και επροκειτο για παρανομη εγκυμοσυνη σε ανηλικη. Ο θαλαμος των ασθενων βουηζε απο την δυσπνοια του δυστυχου ενω οι γιατροι αμολαγαν αετο.Τι στα κομματια.Ουτε ενα καρδιογραφημα να διαπιστωθη το εμφρακτο ,τιποτα ρημαδες τροπονινες ανεβασμενες στον θεο δεν μαρτυρησαν το μυστικο;Που δουλευεις ρε συ.Στην σπηλια του Νταβελη βγαζεις ακτινογραφιες;
Εχεις δικιο οτι εχω μεινει πολυ πισω.Δεν το καταλαβα η ειδικότητα σου απο ΤΕΙ εγινε κανονικό τμήμα του Πανεπιστημίου.

RaGe_Raptor
29/05/2024, 15:11
Φίλε Johny, ο φίλος Panos σε είχε ξεσκεπάσει κιόλας από την πρώτη σελίδα. Σταμάτα να επιμένεις.

Κάτι είχαμε καταλάβει από τότε που πόστερΝε Ducati :D

o_gavros
29/05/2024, 17:34
https://youtu.be/cQ0LlZbi2ZE?si=FTW3maZSXtnR-t7B

Φαρμακείον Γαρδαλουμπα ®

Panos760
29/05/2024, 18:01
Συμφωνω 100%
Οταν διαγνωστηκα με ανευρυσμα πηγα αρχικα σε ιδιωτη καριοχειρουργο,με ειδε 5 λεπτα και μου λεει μπαινεις χειρουργειο δεν το συζητω.
Πληρωσα 100 ευρω για 10 λεπτα.
Μετα πηγα στο δημοσιο νοσοκομειο το Αχεπα ,ειχα κλεισει ραντεβου με ενα καρδιοχειρουργο.
Καθησαμε μια ωρα
Ο ανθρωπος με ρωτησε απο το ιστορικο μου,ειδε τις εξετασεις μου,με ρωτησε αν ειμαι παντρεμενος αν εχω οικογενεια,αν θα υπαρχει καποιος να με φροντιζει μετα
το χειρουργειο αν οι γονεις μου ειχαν προβληματα καρδιαςν αν παιρνω φαρμακα αν πινω αν καπνιζω αν αθλουμαι, ενα σωρο πραγματα.
Δηλαδη κοιταξε ενα καρο παραμετρους για να δω αν εχω ενδειξη για χειρουργειο και χωρις να πληρωσω τιποτα.
Τελικα η επεμβαση εγινε απο εναν τριτο καρδιοχειρουργο ιδωτη οπου και σε αυτον καθησαμε συζητησαμε ειδαμε ολες τις παραμετρους και κριναμε οτι ηλικιακα και βαση
δραστηριοτητων θα επρεπε να γινει.
Ειναι πολυ σημαντικο ποιος θα κανει μια επεμβαση.
Καποιος με ανευρυσμα πχ στα 4.7 cm οπου κανει δουλεια γραφειου μπορει να μην εχει ενδειξη καποιος ομως που δουλευει σε οικοδομη μπορει να εχει.
Ειναι παρα πολλοι οι παραγοντες που επηρρεαζουν απο το αν θα γινει μια επεμβαση η οχι, δεν ειναι παμε και οπου βγει.
Δηλαδή, σε εξέτασε ο ιδιώτης γιατρός αρχικά κ σου είπε μπαίνεις χειρουργείο κ πλήρωσες 100€.
Ο γιατρός του δημοσίου δεν σου πήρε λεφτά, αλλά σε ρώτησε πολλά πράγματα, τα οποία δεν τα ρώτησε ο πρώτος.
Τελικά πήγες σε τρίτο γιατρό , ιδιώτη κ χειρουργήθηκες
Γιατί δεν σε χειρούργησε ο γιατρός του δημοσίου;
Υπήρχε κάποιος λόγος;
Σε συζήτηση καφενείου είμαστε, την πλάκα μας κάνουμε, αν θέλεις απαντάς.

doctoras
29/05/2024, 19:18
Λαρώστε ρε παλικάρια, ας μη γίνεται επίδειξη γνώσεων. Έχετε ξεφύγει λίγο..

Τετοια θεματάκια (οπως διαφορά καθημερινά) χρειάζονται για να συζητάμε χαλαρά να αποφορτιζόμαστε τύπου δείτε τι έπαθα και να ανταλλάξουμε απόψεις, εγώ εκείνο, εσυ το αλλο..
Τα υπόλοιπα εννοείται ότι θα τα επιμελούνται οι ενεργοί ειδικοί της περίθαλψης.

Δε χρειάζονται συγκρούσεις και παρεξηγήσεις

Volpad
29/05/2024, 19:28
Λερώστε ρε παλικάρια, ας μη γίνεται επίδειξη γνώσεων. Έχετε ξεφύγει λίγο..

Τετοια θεματάκια (οπως διαφορά καθημερινά) χρειάζονται για να συζητάμε χαλαρά να αποφορτιζόμαστε τύπου δείτε τι έπαθα και να ανταλλάξουμε απόψεις, εγώ εκείνο, εσυ το αλλο..

Τη δικιά σου την άποψη δεν άκουσα που είσαι και doctoras....

CorpseAlive
29/05/2024, 19:29

Ξέρω εγώ.
1 λίτρο τεντούρα την ημέρα , τον γιατρό τον κάνει πέρα.

Panos760
29/05/2024, 19:35
Ξέρω εγώ.
1 λίτρο τεντούρα την ημέρα , τον γιατρό τον κάνει πέρα.
Κ 4 σουβλάκια, με πίτα ολικής

Panos760
29/05/2024, 19:36
Λερώστε ρε παλικάρια, ας μη γίνεται επίδειξη γνώσεων. Έχετε ξεφύγει λίγο..

Έχεις pm

rainmike
29/05/2024, 20:20
Δηλαδή, σε εξέτασε ο ιδιώτης γιατρός αρχικά κ σου είπε μπαίνεις χειρουργείο κ πλήρωσες 100€.
Ο γιατρός του δημοσίου δεν σου πήρε λεφτά, αλλά σε ρώτησε πολλά πράγματα, τα οποία δεν τα ρώτησε ο πρώτος.
Τελικά πήγες σε τρίτο γιατρό , ιδιώτη κ χειρουργήθηκες
Γιατί δεν σε χειρούργησε ο γιατρός του δημοσίου;
Υπήρχε κάποιος λόγος;
Σε συζήτηση καφενείου είμαστε, την πλάκα μας κάνουμε, αν θέλεις απαντάς.

Το δημοσιο δεν κανει χειρουργεια κατα παραγγελια,πρεπει νσ εχεις ισχυρη ενδειξη,γιατι σαν και σενα περιμενουν αλλοι 1000.
Αυτο λογικα το γνωριζεις.
Αυτο φυσικα εχει στοιχισει τη ζωη πολλων ανθρωπων ,αλλα στο ελληνικο συστημα υγειας που μπαζει απο παντου( μην την πιασουμε τωρα αυτη την κουβεντα), τι να κανουν και οι ερμοι οι γιατροι.
Οποτε απλα θα εμπαινα σε λιστα ανανονης και θα περιμενα να φτασει το ανευρυσμα στα 5.5cm που θεωρει ο χειρουργος του δημοσιου οτι πρεπει να φτασει.
Εγω χειρουργηθηκα στα 4.9.
Η βιβλιογραφια οριζει οτι στα 5 εχεις ενδειξη για χειρουργειο με διπτυχη αορτικη βαλβιδα οπως εγω

Panos760
29/05/2024, 20:30
Το δημοσιο δεν κανει χειρουργεια κατα παραγγελια,πρεπει νσ εχεις ισχυρη ενδειξη,γιατι σαν και σενα περιμενουν αλλοι 1000.
Αυτο λογικα το γνωριζεις.
Αυτο φυσικα εχει στοιχισει τη ζωη πολλων ανθρωπων ,αλλα στο ελληνικο συστημα υγειας που μπαζει απο παντου( μην την πιασουμε τωρα αυτη την κουβεντα), τι να κανουν και οι ερμοι οι γιατροι.
Οποτε απλα θα εμπαινα σε λιστα ανανονης και θα περιμενα να φτασει το ανευρυσμα στα 5.5cm που θεωρει ο χειρουργος του δημοσιου οτι πρεπει να φτασει.
Εγω χειρουργηθηκα στα 4.9.
Η βιβλιογραφια οριζει οτι στα 5 εχεις ενδειξη για χειρουργειο με διπτυχη αορτικη βαλβιδα οπως εγω

Κατανοητό.
Έτσι εξηγείται το πράγμα

doctoras
29/05/2024, 22:20

εγώ είμαι τουρμπιγιόν ντόκτορας δε πιάνομαι, αν πέσει μπομπα στους ντόκτορες, τσάμπα θα πάω :lol:

katsar
30/05/2024, 09:01
:lol:

https://www.youtube.com/watch?v=LMQvzPG01Dg

ΟΚΤΑΝΙΟ
30/05/2024, 09:39
[SIZE=4]Σημείωση: [COLOR="#00bbbb"]Το φόρουμ δεν είναι ιατρικό και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει κάποιος που θα διαβάσει κάτι στο θέμα αυτό, να το πάρει στα σοβαρά.

Κατι αντιστοιχο με τις οδηγιες που εχουν πλεον τα μανΗουαλς που λενε να μη πινουμε τα υγρα της μπαταριας και να μη τηγανιζουμε πατατες με τα λαδια απο τον κινητηρα :lol:

harris_x
30/05/2024, 11:35
Κατι αντιστοιχο με τις οδηγιες που εχουν πλεον τα μανΗουαλς που λενε να μη πινουμε τα υγρα της μπαταριας και να μη τηγανιζουμε πατατες με τα λαδια απο τον κινητηρα :lol:

ακρiβώς :lol: :lol: :lol: