PDA

View Full Version : Τιμές Μεταχειρισμένων-Σχόλια κλπ

Σελίδες : [1] 2

kostaskk
29/05/2024, 11:52
Μάλλον το car.gr και οι αγγελίες στο fb έχουν γίνει κάτι σαν πασαρέλα, βαζουν-δείχνουν τα μηχανάκια τους και περιμένουν τον έναν άσχετο η αυτόν που κέρδισε το τζόκερ, την ίδια μηχανή που έβρισκες πριν 2 χρόνια 3000, την έχουν τώρα 4000 και είναι ποιο παλιά,έχει αλλάξει χέρια,θα έπρεπε να είναι ποιο φτηνή από 3.000, οπότε είναι σαν να πετάς στα σκουπίδια 1500€, ειδικά αν είχες αγοράσει τότε την ίδια θα πας να δώσεις τώρα +1500?

Στα ποιο καινούρια γίνεται χαμός,σε μερικα πουλανε ποιο πολύ από όσο είχε καινούριο
Μπες moto αγγελίες στο fb να γελασεις
Προφανώς και τα ποιο πολλά δεν πουλιούνται,
Η πρέπει να βρεις κάποιον σε αναγκη.

Λογικά θα αυξήθηκαν οι μισθοί, ένας που δουλεύει Αθήνα με ενοίκιο 600€ μάλλον θα του είναι πολύ εύκολο να μαζέψει 5.000 και να πάρει μηχανή.
Η απλά ακολουθούν την τιμή τις φέτας

mia_zoi_kawa
31/05/2024, 06:31
Βρίσκω και εγώ πολλές μοτοσυκλέτες που φαίνονται ευκαιρίες έξω στην αγορά. Αν η μοτοσυκλέτα ειναι άψογη και έχει ταλαιπωρημένους διακόπτες από τον ήλιο δεν ασχολούμαι. Ενας ιδιοκτήτης που προσέχει την μοτοσυκλέτα του ποτέ δεν την παρατάει χωρίς προστασία στον ήλιο. Για εμένα το ποιο πιθανό σενάριο για την συγκεκριμένη είναι να ήταν παρατημένη στο συνεργείο λόγω κάποιας βλάβης ή κάποιας τρακας και κάποια στιγμή να την βάλανε μπροστά οι άνθρωποι και να την μαξεψανε . Η θάλασσα έχει γίνει γιαούρτι πλέον στην αγορά με τα κινέζικα . Δεν αξίζει καν να βλέπει κανείς τέτοιες αγγελίες κάποιος εκτός αν έχει σοβαρό πάθος με ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Τότε αλλάζει το πράγμα.

Tallyban
31/05/2024, 08:16
Μια ματιά που έριξα οι τιμές εδώ είναι ίδιες με Ιταλία.Γερμανια είναι ακόμα πιο ακριβά τα 660Ζ...

Nostradamus
31/05/2024, 08:45
Ο γενικος κανονας ειναι οτι ολοι θελουν να πουλησουν σε τιμες ταβανι ενω οταν θα αγορασουν θελουν τιμες χώμα ή ευκαιρια. Θεωρω προσωπικα λαθος το γεγονος οτι επειδη πριν δυο χρονια το ιδιο ηταν κατω 1000+ ευρω, σημερα πρεπει να μπορουμε να αγορασουμε στις ιδιες η χαμηλοτερες τιμες . Αυτοκινητα, κατοικιες, μοτοσυκλετες, τα παντα ολα ειναι πλεον "αλλου" και αν δεν γυρισουμε σε εποχες "κρισης" δεν θα αλλαξει τωρα στα κοντα.

Τα καινουργια ευρωπαϊκα και γιαπωνεζικα εχουν παρει την ανηφορα και δεν θα πεσουν. Οποτε ειναι απολυτως λογικο να εχουν παρει την ανηφορα και ολα τα μεταχειρισμενα. Βαλε και την περιορισμενη αγορα, το γεγονος οτι δεν εχεις "κοντα" αλλες χωρες που μπορεις να φερεις ευκολα αυτο που ψαχνεις, καταληγεις στο αν θελεις να αγορασεις σημερα να προσαρμοστεις στους κανονες ή να περιμενεις την μια ευκαιρια.

Υπομονη μια 5ετια, να εχουν λυσει οι κινεζοι παιδικες ασθενειες και να "ανοιξει" περισσοτερο το ευρος των επιλογων.

Θα πω μονο αυτο. Αν μπορεις να κανεις κατι σημερα μην περιμενεις το αυριο, την ευκαιρια, την αναγκη του αλλου. Η ζωη μας ειναι πολυ μικρη και εξαιρετικα απροβλεπτη.

Tallyban
31/05/2024, 09:05
Και τα F650GS πιο ακριβά είναι στη Γερμανία απ' ότι εδώ....
Ο κοσμος θέλει μεγάλο μονοκυλιδρο...

SeniorCanardo
31/05/2024, 11:50
Ο γενικος κανονας ειναι οτι ολοι θελουν να πουλησουν σε τιμες ταβανι ενω οταν θα αγορασουν θελουν τιμες χώμα ή ευκαιρια. Θεωρω προσωπικα λαθος το γεγονος οτι επειδη πριν δυο χρονια το ιδιο ηταν κατω 1000+ ευρω, σημερα πρεπει να μπορουμε να αγορασουμε στις ιδιες η χαμηλοτερες τιμες . Αυτοκινητα, κατοικιες, μοτοσυκλετες, τα παντα ολα ειναι πλεον "αλλου" και αν δεν γυρισουμε σε εποχες "κρισης" δεν θα αλλαξει τωρα στα κοντα.
Γενικόλογη προσέγγιση, που αποφεύγει επιμελώς να ασχοληθεί με αυτό που ονομάζουμε "αγοραστική δυνατότητα" του καταναλωτικού κοινού.
Αυτή την ευθεία αναλογία, ότι αφού ακριβαίνει το βρεφικό γάλα, θα πρέπει να πουλήσω το χρέπι μου, σε διπλάσια τιμή από την "πραγματική του αξία", δεν την κατάλαβα ποτέ.
ΟΚ όλοι θέλουν να πουλήσουν ακριβά, αλλά πρέπει να υπάρχουν και άλλοι τόσοι διατεθειμένοι να αγοράσουν εξίσου ακριβά και φυσικά να έχουν και την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν.
Κάποιοι θα τα δώσουν για μηχανή και θα πάνε να ζήσουν στο διαμερισματάκι που μέχρι πρότινος νοίκιαζε ο πεθερούλης για να ενισχύσει την σύνταξη του, κάποιοι θα σκοτώσουν ένα οικοπεδάκι που τους άφησαν κληρονομία, κάποιοι θα χρεωθούν μέχρι τα αυτιά κοκ.
Από την άλλη πολλοί, θα ιεραρχήσουν διαφορετικά τις ανάγκες του θα μείνουν με ότι έχουν, θα κάνουν downgrade, θα πουλήσουν αν έχουν περισσότερα από ένα.
Σε ένα παραλληλισμό θα φάνε λευκό τυρί και όχι φέτα.

*Off-topic/On-topic
Μια νέα κρίση ίσως να είναι πιο κοντά από ότι νομίζεις.
Ρίξε μια ματιά τι γίνεται στις διεθνείς αγορές, στα χρηματιστήρια, στη αγορά ακινήτων, στους εμπορικούς πολέμους και στο κυνήγι των πρώτων υλών και θα έχεις μια καλύτερη εικόνα.
1500 μονάδες το ΧΑΑ :roflmao:

Τα καινουργια ευρωπαϊκα και γιαπωνεζικα εχουν παρει την ανηφορα και δεν θα πεσουν. Οποτε ειναι απολυτως λογικο να εχουν παρει την ανηφορα και ολα τα μεταχειρισμενα. Βαλε και την περιορισμενη αγορα, το γεγονος οτι δεν εχεις "κοντα" αλλες χωρες που μπορεις να φερεις ευκολα αυτο που ψαχνεις, καταληγεις στο αν θελεις να αγορασεις σημερα να προσαρμοστεις στους κανονες ή να περιμενεις την μια ευκαιρια.
Τα γιαπωνέζικα.ευρωπαϊκά μπορεί να μην πέσουν, αλλά όλο και περισσότεροι κάνουν window shopping.
Προϊόντα θα υπάρχουν στα ράφια και στη βιτρίνα, να τα πάρεις δεν θα μπορείς.
Μακαρόνια έχει, αλλά οι περισσότεροι ψάχνουν το νούμερο 6.
Είναι σαν αυτούς τους γνωστούς και συνεργάτες που ποστάρανε φωτό από τις "εξωτικές διακοπές" τους και τώρα στριμώχνονται 2-3 οικογένειες στο πατρογονικό εξοχικό.:lol:

Τα πράγματα στο "Βόρειο Μέτωπο" επίσης δεν πάνε καλά.
Άρχισαν και εκεί απολύσεις, σε συγκεκριμένους κλάδους.

Υπομονη μια 5ετια, να εχουν λυσει οι κινεζοι παιδικες ασθενειες και να "ανοιξει" περισσοτερο το ευρος των επιλογων.
Κόσμος και τώρα, προτιμάει να αγοράσει καινούργιο κινέζο με μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα, από το να τα δώσει σε μεταχείρο 15-20 χρόνων.
Τα μηχανάκια έχουν και αυτά ένα life span και μετά ζητάνε πράγματα.
Όσο πιο πλημμελή συντήρηση και όσο πιο παλιά τόσο πιο πολλά θέλουν.
Ανταλλακτικά καινούργια σιγά - σιγά λιγοστεύουν και τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά είναι τζόγος, εκτός και αν κάθεστε με μικρόμετρο, μετράτε ανοχές, μετά συγκρίνεται με τιμές κατασκευαστή και μετά αγοράζετε.

Θα πω μονο αυτο. Αν μπορεις να κανεις κατι σημερα μην περιμενεις το αυριο, την ευκαιρια, την αναγκη του αλλου. Η ζωη μας ειναι πολυ μικρη και εξαιρετικα απροβλεπτη.
Σε ελεύθερη μετάφραση YOLO.
Άσε που και ο "άλλος" την δικιά σου ανάγκη/επιθυμία, εκμεταλλεύεται και βαράει την τιμή στο θεό ή στο διάολο, (όποιον από τους 2 προτιμάτε).

ptc
31/05/2024, 12:48
Εγώ δε βλέπω πολλά μηχανάκια στα ράφια πάντως. Το αντίθετο ισχύει. Έλλειψη σε ετοιμοπαράδοτα.

SeniorCanardo
31/05/2024, 13:34
Εγώ δε βλέπω πολλά μηχανάκια στα ράφια πάντως. Το αντίθετο ισχύει. Έλλειψη σε ετοιμοπαράδοτα.

Και ποιο συμπέρασμα έβγαλες, ότι σκουντιούνται οι αγοραστές και δεν προλαβαίνει να γεμίσει το ράφι;:confused:

ptc
31/05/2024, 13:57
Χρειάζεται να βγάλω και συμπέρασμα; Αφήνω τις οικονομικές αναλύσεις σε όσους ξέρουν. Εγώ μάγειρας και τεχνολόγος τροφίμων είμαι.

Απλά σημειώνω πως είπες κάτι που αντικειμενικά δεν ισχύει.

CorpseAlive
31/05/2024, 14:03
Όλα αυτά που λες θα ίσχυαν αν δεν χορηγούσαν με το κιλό οι τράπεζες καταναλωτικά δάνεια και οι αντιπροσωπείες δεν προσπαθούσαν να τα πουλήσουν διακάως (θυμίζω την περίπτωση μου που μου έκαναν καλύτερο πακέτο ΜΟΝΟ αν έπαιρνα δάνειο να το αγοράσω το BMW και δεν τα έδινα ντούκου)

Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει κίνηση στην αγορά λόγω του ότι υπάρχουν πολλά τέτοιου τύπου δάνεια-Leasing. Ουσιαστικά όμως έχει ψιλοκαταργηθεί η ιδιοκτησία. Όλοι έχουν μηχανή και δεν ταυτόχρονα δεν έχουν αν με εννοάς.

mia_zoi_kawa
31/05/2024, 14:23
Σε αντίθεση με την αγορά αυτοκινήτου που εκεί πραγματικά μιλάμε για φούσκα στις μοτοσυκλέτες δεν δικαιολογείται να πουλιούνται πληθωριστικα οι μεταχειρισμένες .Οι Κινέζοι έχουν μπει δυναμικά και έχουν δημιουργηαει αντίρροπες δυνάμεις στην αγορά που επηρεάζουν πρωτίστως τα μεταχειρισμένα από μικρά έως μεσαία κυβικά.

Όποιος νομίζει ότι αυτό το πάρτυ που συμβαίνει με το ταμείο ανάκαμψης και αφορά μικρό κομμάτι του πληθυσμού της χώρας ότι θα συνεχιστεί για πάντα πλανάται.

Οι αγορές θα πρέπει να είναι προσεκτικές . Εκτός αν δεν έχεις παιδιά και έχεις εισόδημα 20 χιλιάρικα τον χρόνο.
Τότε ναι το παίρνεις το τενερε. Άμα έχεις όμως τέτοιο εισόδημα απλά πας στο 700. Εκτός αν θες να δείχνεις φτωχός στους γκαντεμοζηλιαριδες φίλους σου που συναντάς στο σκίτσο καφε

SeniorCanardo
31/05/2024, 14:30
Χρειάζεται να βγάλω και συμπέρασμα; Αφήνω τις οικονομικές αναλύσεις σε όσους ξέρουν. Εγώ μάγειρας και τεχνολόγος τροφίμων είμαι.

Απλά σημειώνω πως είπες κάτι που αντικειμενικά δεν ισχύει.

Δεν μας λες όμως γιατί ισχύει αυτό, που είναι μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια.
Άσε που εγώ αναφέρθηκα σε μελλοντικό χρόνο.
Δεν είδα και πολλούς εδώ μέσα να αγοράζουν κούτα πάντως, κινέζων, ινδών συμπεριλαμβανομένων.
Προφανώς και έχεις άλλη ανάλυση, παρόμοια με αυτού που λέει ότι επειδή άδειασε η πόλη τα τριήμερα, η οικονομία πάει "τρένο" και περισσεύουν τα φράγκα.
Μεγάλη "διαφορά φάσης" για να κάτσουμε να το αναλύσουμε από εδώ, κρατάω τη γνώμη μου και εσύ τη δικιά σου, μπορεί να έχεις εσύ δίκιο και να τα βλέπω εγώ στραβά.

Νταξ, ρε μάγκα επειδή εσύ είσαι μάγειρας, δεν μπορώ να μαγειρέψω εγώ για τους φίλος μου! :bawl:
Δεν πήραμε έδρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, σε μότο φόρουμ το συζητήσαμε.

Όλα αυτά που λες θα ίσχυαν αν δεν χορηγούσαν με το κιλό οι τράπεζες καταναλωτικά δάνεια και οι αντιπροσωπείες δεν προσπαθούσαν να τα πουλήσουν διακάως (θυμίζω την περίπτωση μου που μου έκαναν καλύτερο πακέτο ΜΟΝΟ αν έπαιρνα δάνειο να το αγοράσω το BMW και δεν τα έδινα ντούκου)

Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει κίνηση στην αγορά λόγω του ότι υπάρχουν πολλά τέτοιου τύπου δάνεια-Leasing. Ουσιαστικά όμως έχει ψιλοκαταργηθεί η ιδιοκτησία. Όλοι έχουν μηχανή και δεν ταυτόχρονα δεν έχουν αν με εννοάς.

Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί, με κάτι 2 λίτρα που έφτασαν να πουλιούνται πιο φθηνά από Seicento.

CorpseAlive
31/05/2024, 14:34
Δεν μας λες όμως γιατί ισχύει αυτό, που είναι μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια.
Άσε που εγώ αναφέρθηκα σε μελλοντικό χρόνο.
Δεν είδα και πολλούς εδώ μέσα να αγοράζουν κούτα πάντως, κινέζων, ινδών συμπεριλαμβανομένων.
Προφανώς και έχεις άλλη ανάλυση, παρόμοια με αυτού που λέει ότι επειδή άδειασε η πόλη τα τριήμερα, η οικονομία πάει "τρένο" και περισσεύουν τα φράγκα.
Μεγάλη "διαφορά φάσης" για να κάτσουμε να το αναλύσουμε από εδώ, κρατάω τη γνώμη μου και εσύ τη δικιά σου, μπορεί να έχεις εσύ δίκιο και να τα βλέπω εγώ στραβά.

Νταξ, ρε μάγκα επειδή εσύ είσαι μάγειρας, δεν μπορώ να μαγειρέψω εγώ για τους φίλος μου! :bawl:
Δεν πήραμε έδρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, σε μότο φόρουμ το συζητήσαμε.

Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί, με κάτι 2 λίτρα που έφτασαν να πουλιούνται πιο φθηνά από Seicento.

Σενιόρ , αν είσαι σίγουρος πες μου να τα πουλήσω όλα και να σορτάρω τις αγορές να γίνουμε πλούσιοι.
Πάντως αντικειμενικά η αγορά και συγκεκριμένα η αγορά των 2 τροχών τα τελευταία 3-4 χρόνια πάει τρένο. Μιλάω και για αξεσουαρ και για μηχανάκια και γενικά ο εκδρομικός μοτοσυκλετισμός τείνει να γίνει Mainstream καταστασούλα.
Απόδειξη μου οι 1.000.000.000 wannabe Youtubers ''καλησπέρα στην όμορφη παρέα σήμερα θα κάνουμε οδοιπορικό από Περιστέρι Αιγάλεω, δείτε το απίστευτο ταξίδι μας''.

SeniorCanardo
31/05/2024, 14:49
Σενιόρ , αν είσαι σίγουρος πες μου να τα πουλήσω όλα και να σορτάρω τις αγορές να γίνουμε πλούσιοι.
Πάντως αντικειμενικά η αγορά και συγκεκριμένα η αγορά των 2 τροχών τα τελευταία 3-4 χρόνια πάει τρένο. Μιλάω και για αξεσουαρ και για μηχανάκια και γενικά ο εκδρομικός μοτοσυκλετισμός τείνει να γίνει Mainstream καταστασούλα.
Απόδειξη μου οι 1.000.000.000 wannabe Youtubers ''καλησπέρα στην όμορφη παρέα σήμερα θα κάνουμε οδοιπορικό από Περιστέρι Αιγάλεω, δείτε το απίστευτο ταξίδι μας''.

Αν ήξερα θα σου έλεγα, αλλά εδώ δεν είναι σίγουροι αυτοί που θα έπρεπε να ξέρουν.

Προφανώς δεν έχουμε τις ίδιες προσλαμβάνουσες, μάλλον κινούμε σε κύκλους "πτωχών" και φυσικά το tube και οι ποζεράδες δεν είναι το reality check μου.

Nostradamus
31/05/2024, 14:56
Προσωπικα δεν θεωρω οτι ειναι γενικολογη προσεγγιση αλλα πραγματικοτητα. Ειπα και πιο κατω, ΑΝ θελεις να αγορασεις κατι σημερα και μπορεις, τοτε το παιρνεις. Το τι θα κανεις για να το παρεις, μετρητα, δοσεις σε τραπεζα, θα τσονταρει ο πεθερος, η θα δωσεις το νεφρο σου, ειναι θεμα του καθενος.

Τα θεματα που αφορουν το "θελω κατι οικονομικο να κανω την δουλεια μου" δεν αφορουν το γενικο θεμα μοτοσυκλετα. Η μοτοσυκλετα ειναι πρωτιστως "διεξοδος" για το οτιδηποτε και προσωπικο θεμα. Σε αυτες τις περιπτωσεις ΑΝ μπορεις το κανεις, ΑΝ δεν μπορεις καθεσαι και περιμενεις την επομενη ευκαιρια/κριση/τζοκερ και παει λεγοντας.

Συμφωνω με την αγοραστικη δυνατοτητα. Καλυπτεις τα βασικα, δεν κοβεις απο εκει που πρεπει, και ΑΝ μπορεις παιρνεις. Ειναι σαν να λεμε να ριξουν τις τιμες οι ξενοδοχοι στα νησια, γιατι φτανουν μονο για τους ξενους και οχι για το μεσο ελληνικο νοικοκυριο. Ε λυπαμαι αλλα κανεις δεν κανει τιποτα για την ψυχη της μανας του.

Θα πουλουσες το δικο σου, σε τιμες "κρισης" γιατι ειναι μια δικαιη τιμη λογω ηλικιας, η θα ακολουθησεις την αγορα? Η απαντηση ειναι προφανης.. Θα το εχεις λοιπον να το κοιτας, μεχρι να τα χρειαστεις η μεχρι να ερθει το "κοροιδο" που θελει και μπορει (η νομιζει οτι μπορει και χρεωνεται) να αγορασει.

CorpseAlive
31/05/2024, 14:59
Αν ήξερα θα σου έλεγα, αλλά εδώ δεν είναι σίγουροι αυτοί που θα έπρεπε να ξέρουν.

Προφανώς δεν έχουμε τις ίδιες προσλαμβάνουσες, μάλλον κινούμε σε κύκλους "πτωχών" και φυσικά το tube και οι ποζεράδες δεν είναι το reality check μου.

Εμένα μου φαίνεται σαν να ξέρεις πάντως, σύμφωνα με τα γραφόμενα σου φαίνεσαι αξιόπιστα σίγουρος, μπορεί ο κύκλος σου να είναι ο κύκλος των χαμένων οικονομολόγων-μέντιουμ κλιμάκιο Θεσ/νικης.
Παρανόησα προφανώς λόγω του δικού μου κύκλου , εύπιστοι βολεμένοι ποζεράκιδες κλιμάκιο Αθηνών.

PortisHead
31/05/2024, 15:09
Όποτε έχετε απορια για την "φτωχεια" των Ελληνων και την μειωμενη αγοραστική τους δύναμη...θα ανατρέχετε στα excel της Ελ.Στατ. (Ελληνικη Στατιστικη Υπηρεσια)
π.χ.

Εδώ.. (https://www.statistics.gr/el/statistics?p_p_id=documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN&p_p_lifecycle=2&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_cacheability=cacheLevelPage&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=4&p_p_col_pos=1&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_javax.faces.resource=document&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_ln=downloadResources&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_documentID=522853&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_locale=el)

1o τετραμηνο 2024...
κοντα 2000 νέα BMW, 1400 Audi, 1300 Mercedes (αυτοκινητα)
140 Aprilia, 370 BMW, 4000! Honda

και τα iPhone των1400 ευρω ξεπουλημενα :lol:

Εικόνα φτωχων κατοικων....

SeniorCanardo
31/05/2024, 15:15
Εμένα μου φαίνεται σαν να ξέρεις πάντως, σύμφωνα με τα γραφόμενα σου φαίνεσαι αξιόπιστα σίγουρος, μπορεί ο κύκλος σου να είναι ο κύκλος των χαμένων οικονομολόγων-μέντιουμ κλιμάκιο Θεσ/νικης.
Παρανόησα προφανώς λόγω του δικού μου κύκλου , εύπιστοι βολεμένοι ποζεράκιδες κλιμάκιο Αθηνών.

Συ είπας, κάτι θα ξέρεις!
Το ότι δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις την διαφορά εκτίμησης-ανάλυσης με τα θέσφατα με προβληματίζει, γιατί δικηγόρος είσαι μπορεί να φάει κανένας τζάμπα "κάγκελο" από κάτι τέτοια. :bawl:

Καλά εσύ πήρες κούτα Ντουκάτι... oh wait, this was the first season!:bawl:

SeniorCanardo
31/05/2024, 15:18
Όποτε έχετε απορια για την "φτωχεια" των Ελληνων και την μειωμενη αγοραστική τους δύναμη...θα ανατρέχετε στα excel της Ελ.Στατ. (Ελληνικη Στατιστικη Υπηρεσια)
π.χ.

Εδώ.. (https://www.statistics.gr/el/statistics?p_p_id=documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN&p_p_lifecycle=2&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_cacheability=cacheLevelPage&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=4&p_p_col_pos=1&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_javax.faces.resource=document&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_ln=downloadResources&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_documentID=522853&_documents_WAR_publicationsportlet_INSTANCE_qDQ8fBKKo4lN_locale=el)

1o τετραμηνο 2024...

Τελικά είμαστε πλούσιοι.

Δευτέρα πρωί ραντεβού όλοι στις αντιπροσωπείες. δεν φτάνουν για όλους λέμε.

Καλά τα είπαμε για Παρασκευή μεσημεράκι, πάμε να βγάλουμε και μεροκάματο τώρα. :wave2:

CorpseAlive
31/05/2024, 15:19
Συ είπας, κάτι θα ξέρεις!
Το ότι δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις την διαφορά εκτίμησης-ανάλυσης με τα θέσφατα με προβληματίζει, γιατί δικηγόρος είσαι μπορεί να φάει κανένας τζάμπα "κάγκελο" από κάτι τέτοια. :bawl:

Καλά εσύ πήρες κούτα Ντουκάτι... oh wait, this was the first season!:bawl:

Μα ότι αναφέρεις και ανταπαντάς στους υπόλοιπους ως θέσφατο το θέτεις.
Απλά σχολίασα την σιγουριά σου τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Τώρα το σχόλιο για την ντουκάτι θες να μου το κάνεις πενηντάρικα γιατί δεν σε εννοώ ?
Είπαμε βολεμένος εύπιστος ποζεράς γαρ, δεν ζω και σε Videoclip του ΛΕΞ ή του Τζαμαλ.

Bowleno
31/05/2024, 15:36
π.χ.

1o τετραμηνο 2024...

Για μια χώρα 10 μυρίων κατοίκων δεν είναι καθόλου μεγάλα τα νούμερα. ευημερία θα ήταν αν ήταν τουλάχιστον χ 10 φορές...
Στα χρόνια της κρίσης (κάπου 2014) σε συζήτηση που έκανα με τον διευθυντή της jaguar, μου είπε ότι στόχος ήταν (τότε) τα τουλάχιστον 50 land rover.... Και ρώτησα ο αφελής, εν μέσω κρίσης ποιος θα δώσει 100+ χιλιάρικα για αμάξι;;; Και λέει... Στα 10 μύρια δεν θα βρεθούν 50 να τα δώσουν; Άνετα....

CorpseAlive
31/05/2024, 15:44
Για μια χώρα 10 μυρίων κατοίκων δεν είναι καθόλου μεγάλα τα νούμερα. ευημερία θα ήταν αν ήταν τουλάχιστον χ 10 φορές...
Στα χρόνια της κρίσης (κάπου 2014) σε συζήτηση που έκανα με τον διευθυντή της jaguar, μου είπε ότι στόχος ήταν (τότε) τα τουλάχιστον 50 land rover.... Και ρώτησα ο αφελής, εν μέσω κρίσης ποιος θα δώσει 100+ χιλιάρικα για αμάξι;;; Και λέει... Στα 10 μύρια δεν θα βρεθούν 50 να τα δώσουν; Άνετα....

Μα δεν είπε κανείς ότι έξω κυκλοφορούν μόνο Panigale και XR1000M που αντιστοιχούν κάπως στο Luxury της Land Rover που αναφέρεις
π.χ. η αγορά του δίκυκλου δεν ανέβηκε θεαματικά τα τελευταία 4 χρόνια ?
δεν βλέπεις και περισσότερο κόσμο να το απολαμβάνει ως χόμπι με ότι έχει?
Περισσότερο κόσμο να ψάχνεται με εξοπλισμό εκδρομές γκρουπς κλαμπς φορουμς ομαδες φβ και πάει λέγοντας?

PaNick67
31/05/2024, 15:54
Θα πουλουσες το δικο σου, σε τιμες "κρισης" γιατι ειναι μια δικαιη τιμη λογω ηλικιας, η θα ακολουθησεις την αγορα? Η απαντηση ειναι προφανης.. Θα το εχεις λοιπον να το κοιτας, μεχρι να τα χρειαστεις η μεχρι να ερθει το "κοροιδο" που θελει και μπορει (η νομιζει οτι μπορει και χρεωνεται) να αγορασει.

Αυτο.

Αλλωστε τι θα πει δικαιη τιμη Χ σε μια μηχανη οταν ολες οσες πωλουνται ειναι απο τα Χ+700€ μεχρι 2Χ;
Πως βοηθαμε αυτον που ψαχνει οταν του λεμε οτι αυτο που κοιτας ειναι ακριβο αλλα δεν υπαρχουν φθηνοτερα;

Η ουσια ειναι πως σαν βγεις στην αγορα για μοτοσυκλετα θα ειναι μακρυς ο δρομος, για να παραφρασω τον ποιητη, αλλα οι τιμες που βλεπεις ειναι οι τιμες αναφορας. Προφανως σε ιδιωτη θα παιξει παζαρι, προφανως αν καποιος θελει τα χρηματα γρηγορα θα πουλησει φθηνοτερα αλλα το οριο ειναι σχετικο και δεν θα το δεις στις αγγελιες.

Και ναι οταν αυξανονται οι τιμες των νεων συμπαρασυρουν και τις τιμες των μεταχειρισμενων, ειτε ειναι μηχανες, σπιτια ή αυτοκινητα. Φουσκα ή οχι αυτο ειναι, take it or leave it.

basilis_k6
31/05/2024, 16:00
Η ελλαδα ειναι παραδοσιακά χωρα με αρκετο μαυρο χρημα. Απο το 2019-2020 το μαυρο χρημα εχει αυξηθει πολυ. Επίσης η ελλαδα παραδοσιακα το μαυρο χρημα το ριχνει σε οχήματα κυριως αμαξια. Αυτο συντηρει τις τιμες ψηλα σε σχεση με την αγοραστικη δυναμη του μεσου ορου. Τωρα ειμαστε σε ενα κυκλο με πολύ μαυρο. Σιγα σιγα θα στρωσει παλι και οι τιμες θα λογικεψουν. Μεχρι ομως να το καταλαβουν οι πωλητές και να ξεκαβαλησουν θα πάρει χρονο. Υπαρχουν και λογικες τιμες σε μοτοσυκλετες. Το προβλημα κυριως εντοπίζεται στην yamaha και στα πολυ ακριβα μοντελα των Ευρωπαίων. Υπομονη αλλιως κινεζικο ή καινουργιο.

katsar
31/05/2024, 16:01
Καλησπέρα.
Τον βοηθάς λέγοντας του με τρόπο ότι είναι κοροιδία μοτοσυκλέτα των 7Κ να την αγοράσει 5+Κ μετά από ~15 χρόνια και ότι ίσως είναι καλύτερο
το να αγοράσει με τα ίδια χρήματα κάτι πιο καινούργιο αν όχι ολοκαίνουργιο και ας είναι λιγότερα κ.ε ή και κινέζικο ακόμα.
Ένα Σουζουκι Bandit Π.χ 650κε , με ABS γιατί ξεκινάει από 3Κ και το τενερέ από εκεί που ξεκινάει;

ΓιώργοςΤΤ
31/05/2024, 16:09
1. Η άνοδος των τιμών μας φαίνεται τεράστια, διότι οι μισθοί μας δεν ακολούθησαν, αλλά δουλεύουμε με μισθολόγια του 2013 τα οποία ακόμα και τότε ήταν χαμηλά.

2. Είμαστε η χώρα με την μικρότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη πλην Βουλγαρίας, με σαφή τάση να βρεθούμε κάτω και από αυτούς.

3. Η μοτοσυκλέτα παγκοσμίως, τείνει να γίνει χόμπι και σπορ πλουσίων εκτός αν μιλάμε για κινεζικό παπάκι.

4. Προφανώς σε μία βαλκανική χώρα 10.000.000 υπάρχει κόσμος να αγοράσει και Jaguar, και BMW και γενικά κάτι καινούργιο. Η στατιστική λέει όμως ακόμα ότι έχουμε τον παλαιότερο στόλο αυτοκινήτων με μέσο όρο τα 17 έτη.

Προφανώς χρεωνόμαστε, αγοράζουμε μια φορά και το κρατάμε με νύχια και με δόντια όσο πάει.

5. Η αγορά των μεταχειρισμένων είναι απλά αστεία, όταν έχω μια δύσκολη μέρα, μπαίνω στο car, βλέπω μερικές τιμές και γελάω. Ο καθένας ζητάει ότι του λείπει.

6. Οι τιμές είναι αυτές που ορίζει η αγορά. Το ότι εγώ θεωρώ το ΧΤ την κορυφαία μοτοσυκλέτα του κόσμου και το δικό μου ΧΤ το καλύτερο της Ευρώπης και ζητάω για αυτό 15.000€, δεν σημαίνει ότι η αγορά θα το απορροφήσει.

7. Δεν έχετε αρκετό Bitcoin, τρέξτε να αγοράσετε.

PaNick67
31/05/2024, 16:21
Καλησπέρα.
Τον βοηθάς λέγοντας του με τρόπο ότι είναι κοροιδία μοτοσυκλέτα των 7Κ να την αγοράσει 5+Κ μετά από ~15 χρόνια και ότι ίσως είναι καλύτερο
το να αγοράσει με τα ίδια χρήματα κάτι πιο καινούργιο αν όχι ολοκαίνουργιο και ας είναι λιγότερα κ.ε ή και κινέζικο ακόμα.
Ένα Σουζουκι Bandit Π.χ 650κε , με ABS γιατί ξεκινάει από 3Κ και το τενερέ από εκεί που ξεκινάει;

Οκ, δεκτον. Αντιλαμβανεσαι ομως οτι αυτος που θελει ΤΕΝΕΡΕ 660 μαλλον δεν θελει τoν ληστη. To οτι ξεκιναει απο εκει το ενα μπορει να σημαινει οτι ειναι πιο εμπορικο, γιατι πιο ευκολα το βαζεις σε καθημερινη μετακινηση, καιει λιγοτερο, βραζει λιγοτερο στην πολη, κλπ ή γιατι εχει πιο φθηνα σερβις, λαστιχα. Ακομα και οτι bandit 650 εχει 68 τεμαχια ενω tenere 660 μονο 28

SeniorCanardo
31/05/2024, 16:28
Μα ότι αναφέρεις και ανταπαντάς στους υπόλοιπους ως θέσφατο το θέτεις.
Απλά σχολίασα την σιγουριά σου τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.
Όταν έχω χρησιμοποιήσει τις λέξεις "ίσως" και "πιθανόν" πως μπορεί να είναι θέσφατο;
Συνεχίζεις να παρανοείς και αυτό θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι μεγάλο πρόβλημα, όταν έχεις να κάνεις με δικογραφίες.
Προφανώς και λέω τη δική μου άποψη δεν κάνω καταγραφή όλων των απόψεων.
Αν ήταν σιγουράκι θα πουλούσα την πληροφορία και θα έπαιρνα Ντουκάτι, για να σας μπω στο μάτι... (Άρε κάτι ρίμες Παρασκευιάτικα).:bawl:

Και εσύ τη δικιά σου άποψη έγραψες, περί δανείων, leasing κλπ, τι πάει να πει ότι είναι θέσφατο και αυτή.
Εδώ υπήρχαν καθηγητές πανεπιστήμιου πους μας διαβεβαίωναν το 2007 ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας στην σύγχρονη οικονομία και μετά Leeman ρε man.
Όποιος θέλει έτοιμη λύση, Κυριακή πρωί στην εκκλησιά και μετά μοτοβόλτα.

Τώρα το σχόλιο για την ντουκάτι θες να μου το κάνεις πενηντάρικα γιατί δεν σε εννοώ ?
Είπαμε βολεμένος εύπιστος ποζεράς γαρ, δεν ζω και σε Videoclip του ΛΕΞ ή του Τζαμαλ.
Πως σου ήρθαν αυτοί;;;
Εσύ τους είδες σε βίντεο κλιπ αλλά εγώ θυμάμαι τις φάτσες τους από τις πλατείες και τα "ημια"*, αρά μάλλον είμαστε από αλλού και πάμε αλλού, αν και δεν αμφέβαλλα ποτέ.
Από μακριά και αγαπημένοι που λένε.
:beer:

*Δίνουμε και κάνα hint στους λύτες του φόρουμ.

CorpseAlive
31/05/2024, 16:39
Όταν έχω χρησιμοποιήσει τις λέξεις "ίσως" και "πιθανόν" πως μπορεί να είναι θέσφατο;
Συνεχίζεις να παρανοείς και αυτό θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι μεγάλο πρόβλημα, όταν έχεις να κάνεις με δικογραφίες.
Προφανώς και λέω τη δική μου άποψη δεν κάνω καταγραφή όλων των απόψεων.
Αν ήταν σιγουράκι θα πουλούσα την πληροφορία και θα έπαιρνα Ντουκάτι, για να σας μπω στο μάτι... (Άρε κάτι ρίμες Παρασκευιάτικα).:bawl:

Και εσύ τη δικιά σου άποψη έγραψες, περί δανείων, leasing κλπ, τι πάει να πει ότι είναι θέσφατο και αυτή.
Εδώ υπήρχαν καθηγητές πανεπιστήμιου πους μας διαβεβαίωναν το 2007 ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας στην σύγχρονη οικονομία και μετά Leeman ρε man.
Όποιος θέλει έτοιμη λύση, Κυριακή πρωί στην εκκλησιά και μετά μοτοβόλτα.

Πως σου ήρθαν αυτοί;;;
Εσύ τους είδες σε βίντεο κλιπ αλλά εγώ θυμάμαι τις φάτσες τους από τις πλατείες και τα "ημια"*, αρά μάλλον είμαστε από αλλού και πάμε αλλού, αν και δεν αμφέβαλλα ποτέ.
Από μακριά και αγαπημένοι που λένε.

*Δίνουμε και κάνα hint στους λύτες του φόρουμ.

Άρα συμφωνούμε και οι δύο ότι για τίποτα από όσα έγραψες δεν είσαι σίγουρος , ότι πιθανολογείς και ότι η άποψη σου είναι το ίδιο Γενικόλογη , ανάλυση, παρόμοια με αυτού που λέει ότι επειδή άδειασε η πόλη τα τριήμερα, η οικονομία πάει "τρένο" και περισσεύουν τα φράγκα ?
Αν ναι πάω πάσο , έχεις δίκιο. Είχα κακή αντίληψη των πραγμάτων.

Υ.γ. Argumentum ad hominem είναι το προσωπικό μου σχόλιο για το αν είμαι ικανός ή όχι στην δουλειά μου.
*Συνεχίζεις να παρανοείς και αυτό θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι μεγάλο πρόβλημα, όταν έχεις να κάνεις με δικογραφίες.
*Το ότι δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις την διαφορά εκτίμησης-ανάλυσης με τα θέσφατα με προβληματίζει, γιατί δικηγόρος είσαι μπορεί να φάει κανένας τζάμπα "κάγκελο" από κάτι τέτοια.
* Τρίτο αστερίσκο θα νιώσω ότι το προσπαθείς.

BLiTzER
31/05/2024, 16:59
Ο καθένας πουλάει όσο θέλει την ιδιοκτησία του. Δε θέλεις, δεν αγοράζεις. Όποιος βιάζεται ή έχει ανάγκη πουλάει φθηνότερα. Προφανώς αν οι τιμές των μεταχειρισμένων έχουν ανέβει 40% τα τελευταία 2 χρόνια, κανείς δε θα πουλήσει 60% κάτω επειδή "είναι παλιό". Προσφορά, ζήτηση, συμπεριφορά αγοράς κτλ κτλ. Δηλαδή ό,τι ισχύει πάντα.

Η ειρωνεία της όλης κατάστασης είναι ότι ακόμα και ορκισμένοι μεταχειρισμενάκηδες, όπως εγώ, κατέφυγαν σε αγορά καινούριου όταν χρειάστηκε, διότι το μεταχειρισμένο δεν αποτελεί πλέον vfm.

SeniorCanardo
31/05/2024, 17:43
Άρα συμφωνούμε και οι δύο ότι για τίποτα από όσα έγραψες δεν είσαι σίγουρος , ότι πιθανολογείς και ότι η άποψη σου είναι το ίδιο Γενικόλογη , ανάλυση, παρόμοια με αυτού που λέει ότι επειδή άδειασε η πόλη τα τριήμερα, η οικονομία πάει "τρένο" και περισσεύουν τα φράγκα ?
Αν ναι πάω πάσο , έχεις δίκιο. Είχα κακή αντίληψη των πραγμάτων.
Πόσες φορές πρέπει να πω ότι δεν είναι σίγουρο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟ.:lol:
Αλλά ακόμα και αν εγώ υποστήριζα ότι είναι σίγουρο, εσύ πάλι δεν θα έπρεπε να το καταπιείς αμάσητο.
Η διαφορά του βαθμού "γενικολογίας" είναι, πως εγώ το συμπέρασμα το βγάζω, αντλώντας πληροφορία από διαφορετικές πηγές και αναφέρω κάποιες ενδείξεις που συγκλίνουν προς την κατεύθυνση των λεγομένων μου, συν μερικά γλαφυρά, ομολογουμένως, παραδείγματα.
ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ,.
Δεν συμφωνείς, κανένα πρόβλημα, προσπέρασε την, σκέψου την, πες μας αν θες τη δική σου!

Παραδίνομαι!
Δεν μπορώ να το κάνω πιο τάληρα.
Διάβασε ΟΤ, ΒΝ, Cptl. (μη φοβάσαι καμία δεν είναι "κομμουνιστική" φυλλάδα, οικονομικές εφημερίδες είναι).:roflmao:

Υ.γ. Argumentum ad hominem είναι το προσωπικό μου σχόλιο για το αν είμαι ικανός ή όχι στην δουλειά μου.
*Συνεχίζεις να παρανοείς και αυτό θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι μεγάλο πρόβλημα, όταν έχεις να κάνεις με δικογραφίες.
*Το ότι δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις την διαφορά εκτίμησης-ανάλυσης με τα θέσφατα με προβληματίζει, γιατί δικηγόρος είσαι μπορεί να φάει κανένας τζάμπα "κάγκελο" από κάτι τέτοια.
* Τρίτο αστερίσκο θα νιώσω ότι το προσπαθείς.

Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τη δουλειά σου, πολλώ δε μάλλον να αμφισβητήσω την ικανότητα σου.
Δεν ήμουν πελάτης σου, ούτε ξέρω κανέναν πελάτη σου, οπότε έχω μηδενική πληροφορία για να βγάλω έστω και μερικό συμπέρασμα.
Το σχόλιο μου έχει να κάνει, ότι πολλές φορές, όχι μόνο σε αυτό το νήμα βιάζεσαι να απαντήσεις, χωρίς να διαβάσεις προσεκτικά και αρπάζεσαι από αυτό που σου δίνει την δυνατότητα να πιαστείς.
Υποθέτω ότι γουστάρεις τη μανούρα πολύ και την διαδικτυακή ξιφομαχία, άλλωστε το λες και στην υπογραφή σου.:rolleyes:

o teos
31/05/2024, 17:51
Σταματήσα να διαβάζω στο καλυτερα να αγοράζεις Κινέζο........ρε σεις...ρε σεις...:bawl::roflmao:

Κάνεις δεν υποχρεώνει κανένα να αγοράσει τίποτα...αν δεν αρέσει η τιμή το προσπερνάς, το πρόβλημα είναι ότι ολοι θέλουν καλό μηχανάκι και φτηνά...ε σορρυ δε γίνεται...ότι έχουν ανέβει οι μηχανές έχουν ανέβει...ειδικά με κάτι τρέισερ γελάω μέχρι δακρύων και τα προσπερνάω όπως θα έπρεπε να κάνετε όλοι αντί να τρώγεστε...

Καλύτερα ιαπωνικό 15ετιας πάρα Κινέζο καινούριο....my two cents:wave2:

Tallyban
31/05/2024, 17:58
Θα πάω να πω σε ένα φίλο με ένα Καζεαρ,αντί για 1000 να το πουλησει 500€ για να συμβάλει στην ομαλοποιηση των τιμών στα μεταχειρισμένα.

CorpseAlive
31/05/2024, 18:34
Πόσες φορές πρέπει να πω ότι δεν είναι σίγουρο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟ.:lol:
Αλλά ακόμα και αν εγώ υποστήριζα ότι είναι σίγουρο, εσύ πάλι δεν θα έπρεπε να το καταπιείς αμάσητο.
Η διαφορά του βαθμού "γενικολογίας" είναι, πως εγώ το συμπέρασμα το βγάζω, αντλώντας πληροφορία από διαφορετικές πηγές και αναφέρω κάποιες ενδείξεις που συγκλίνουν προς την κατεύθυνση των λεγομένων μου, συν μερικά γλαφυρά, ομολογουμένως, παραδείγματα.
ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ,.
Δεν συμφωνείς, κανένα πρόβλημα, προσπέρασε την, σκέψου την, πες μας αν θες τη δική σου!

Παραδίνομαι!
Δεν μπορώ να το κάνω πιο τάληρα.
Διάβασε ΟΤ, ΒΝ, Cptl. (μη φοβάσαι καμία δεν είναι "κομμουνιστική" φυλλάδα, οικονομικές εφημερίδες είναι).:roflmao:

Δεν είμαι σε θέση να κρίνω τη δουλειά σου, πολλώ δε μάλλον να αμφισβητήσω την ικανότητα σου.
Δεν ήμουν πελάτης σου, ούτε ξέρω κανέναν πελάτη σου, οπότε έχω μηδενική πληροφορία για να βγάλω έστω και μερικό συμπέρασμα.
Το σχόλιο μου έχει να κάνει, ότι πολλές φορές, όχι μόνο σε αυτό το νήμα βιάζεσαι να απαντήσεις, χωρίς να διαβάσεις προσεκτικά και αρπάζεσαι από αυτό που σου δίνει την δυνατότητα να πιαστείς.
Υποθέτω ότι γουστάρεις τη μανούρα πολύ και την διαδικτυακή ξιφομαχία, άλλωστε το λες και στην υπογραφή σου.:rolleyes:

Εγώ το μόνο που έχω να πω και θα κλείσω το γαιτανάκι αυτό είναι πως πολλά πράγματα που γράφεις παρεξηγούνται εύκολα ή /και μάλλον τα παρεξηγώ εγώ (πιο πιθανό) . Δεν είχα αυτοσκοπό σε αυτό το θέμα να πιαστώ μαζί σου, αλλά ρε παιδί μου και εσύ είσαι κομματάκι ιντριγκαδόρος αν εγώ είμαι μανούρας .

Για την ώρα κερνάω διαδικτυακή μπύρα και όταν με το καλό βρεθούμε σε καμία βόλτα , θα χαρώ να ξεπαρεξηγηθούμε από κοντά με μία κανονική μπύρα.
:beer: :whiteflag:

katsar
31/05/2024, 18:36
Πόσο καιρό έχεις να συμβιώσεις με ιαπωνα 15+ ετών;Γιατί σε 2 χρόνια θα είναι 17.
Ρωτάω γιατί πολύ εύκολα σε βλέπω να το προτείνεις στους άλλους.

o teos
31/05/2024, 18:42
Cbr600rr 2008 μοντέλο ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ....Φίλος με το ίδιο με 70000+χλμ το ίδιο....καλή νύχτα...:wave2:

katsar
31/05/2024, 18:44
Στο καλό .

o teos
31/05/2024, 18:54
Στο καλό .

Και που σαι εγώ δεν μίλησα σε κανένα προσωπικά...είπα γνώμη μου....αλλά άμα έχεις τη μύγα...περαστικά σου μιας και τρώγεσαι λοιπόν.

katsar
31/05/2024, 19:01
Και εγώ μια ερώτηση σου έκανα,απαγορεύεται να γίνονται τέτοιου είδους ερωτήσεις σε άλλα μελή εν μέσω ανταλλαγής απόψεων;
Είπες καλή νύχτα,σου απάντησα στο καλό ,το πρόβλημα που είναι ;

Και όσο αφορά τα κινέζικα εγώ δεν θα αγόραζα ποτέ αλλά δεν θα έδινα και ποτέ 5 χιλιάρικα για ένα ματρακά σαν το τενερε.
Ίδια αξία έχουν στο μάρκετ με το CBR σου και αυτό σχολιάζουμε ,όχι αν είναι καλύτερα τα ιαπωνεζικα.

o teos
31/05/2024, 19:02
Ας μην παίζουμε με τις λεξούλες ε..είπα τη γνώμη μου έκανες το κομμάτι σου πάμε παρακάτω...αυτά από μένα..:wave2:

SeniorCanardo
31/05/2024, 19:22
Θα πάω να πω σε ένα φίλο με ένα Καζεαρ,αντί για 1000 να το πουλησει 500€ για να συμβάλει στην ομαλοποιηση των τιμών στα μεταχειρισμένα.

Να πεις το ίδιο και στον σπιτονοικοκύρη όταν θα σου αυξήσει το νοίκι ή όταν θα το κάνει ΕρΜπιΕνΜπάδικο και θα σε μπουλάρει με συνοπτικές διαδικασίες, να πεις το ίδιο και στον μπάρμαν όταν θα σου σερβίρει ¨αλογοκάτουρο" που θα στο χρεώσει 6€ και θα σου πει ότι είναι μπύρα, να πεις το ίδιο και όταν πας για μπανάκι και πλερώσεις την ξαπλώστρα ένα 10€.

Τι αυτοί να μην βγάλουν κέρδος μόνο οι φίλοι;

basilis_k6
31/05/2024, 21:53
453514

Tallyban
31/05/2024, 21:53
Ελεύθερη αγορά,μόνο το μικρό νερό και ένας τυπος ψωμιού στους φούρνους είναι στη διατιμηση.

Bowleno
31/05/2024, 23:12
Ελεύθερη αγορά,μόνο το μικρό νερό και ένας τυπος ψωμιού στους φούρνους είναι στη διατιμηση.

Ούτε για αυτά μην παίρνεις και όρκο....:rolleyes:

Xlitos
31/05/2024, 23:41
Να πεις το ίδιο και στον σπιτονοικοκύρη όταν θα σου αυξήσει το νοίκι ή όταν θα το κάνει ΕρΜπιΕνΜπάδικο και θα σε μπουλάρει με συνοπτικές διαδικασίες, να πεις το ίδιο και στον μπάρμαν όταν θα σου σερβίρει ¨αλογοκάτουρο" που θα στο χρεώσει 6€ και θα σου πει ότι είναι μπύρα, να πεις το ίδιο και όταν πας για μπανάκι και πλερώσεις την ξαπλώστρα ένα 10€.

Τι αυτοί να μην βγάλουν κέρδος μόνο οι φίλοι;

Ο ανεργος και ο απλος υπαλληλος πληρωνουν την νυφη.Προφανως η μόνη απαντηση ειναι οπως σου ''παιρνουν'' αυτοι τα λεφτα να τα παρεις κι εσυ πισω με καποιο τροπο...ανοιξε μια ιστοσελιδα και πουλα τιποτα ξερω γω.
Φιλος στην δουλεια μου (πληρη απασχοληση) ειχε πιασει δευτερη δουλεια ημιαπασχοληση...και τις προαλες επιασε και ΤΡΙΤΗ με ημιαπασχοληση...
Αλλος στην δουλεια μου παλι ανοιξε και μαγαζι μαζι με την γυναικα του...
Συγγενης μου παλι τα ιδια...

Καταντια τεραστια ειναι αλλα τι να κανεις,κι εγω αν μου δοθει η ευκαιρια θα κανω κατι εξτρα...

Ολοι ζητανε λεφτα,χθες η ιδιοκτητρια μετα απο 1 χρονο που μου αυξησε το ενοικιο +50ευρω....θυμηθηκε οτι πρεπει να της βαλω και ενα 50ευρω γιατι αυξηθηκε και η εγγυηση λεει!Ακου να δεις αντι να πει αστον τον ανθρωπο με πληρωνει καθε μηνα ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ επι 3 χρονια + δεχτηκε την αυξηση + με εχει εξυπηρετησει απειρες φορες κτλ θελει η φακλανα να παρει και το 50αρικο που ουτε καν το θυμοταν(της το ειπε ο δικηγορος της λεει)

Γιναν ολοι οι αναπηροι(στο μυαλο) αδιστακτοι επιχειρηματιες!

kostaskk
01/06/2024, 04:20
453514

Αυτή η φοτο περιγράφει πλήρως την κατάσταση..
Λόγο ηλιθιότητας πιστεύουν ότι θα βρεθεί κάποιος να τα δώσει,

χωρίς να ψάξει τίποτα,χωρίς να ξέρει τίποτα και να έχει λεφτά για κυριολεκτικο πέταμα,

Ακόμα και εκατομμυριούχος που μόλις βρήκε από εγκεφαλικό με τα σάλια να τρέχουν και πατώντας τυχαία κουμπιά με τρέμουλο
δεν θα έκανε αυτό το λάθος.

η πιθανότητα είναι μικρότερη από 0,01%. Γιατί όμως μπαινουν στον κόπο να το βάλουν αγγελία αφού ξέρουν ότι σε αυτή τη τιμή δεν πρόκειται να φύγει ποτέ?

Οπότε στο 90% δεν αξίζει, μόνο από γνωστό,φίλο που πουλάει σε λογική τιμή η κάποιον σε αναγκη,
Ίσως στην επόμενη κρίση

Και όχι, όσο και να θες ένα μοντέλο, και ας έχεις έτοιμα τα λεφτά στο χέρι, δεν αξίζει να το πληρώσεις +1500 αέρα.

Είχες ένα xt600 πριν 2-3 χρόνια που το είχες πάρει 1000€. Το έδωσες σε έναν γνωστό 1000€, έμεινες χωρίς μηχανή, τώρα θες να ξαναπάρεις xt, ο γνωστός πουλάει το ίδιο το δικό σου 2200€ θα πας να τα δώσεις?

Ενώ οι μισθοί έχουν μείνει στο ίδιο, τα έξοδα παραπάνω, οι τιμές στα πάντα αυξημένες(βενζίνη,λάστιχα) αν το έδινε στα ίδια μπορει

taisteal
01/06/2024, 04:30
Αυτή η φοτο περιγράφει πλήρως την κατάσταση..
Λόγο ηλιθιότητας πιστεύουν ότι θα βρεθεί κάποιος να τα δώσει, χωρίς να ψάξει τίποτα, να έχει λεφτά για πέταμα, η πιθανότητα είναι μικρότερη από 0,01%. Γιατί όμως μπαινουν στον κόπο να το βάλουν αγγελία αφού ξέρουν ότι σε αυτή τη τιμή δεν πρόκειται να φύγει ποτέ?

Είναι παλιό κόλπο
Όταν πέφτει παντοφλέιρο από τη γυναίκα για τον διάολο που καβαλάς και γκρίνια κτλ,της λες εντάξει αγκαπε θα το πουλήσω.
Και φτιάχνεις την αγγελία και βάζεις ασουμε τενερε του 09 καμένο από τον ήλιο 6990 ευρώ.
Της δείχνεις την αγγελία και περιμένεις τηλέφωνο..

doctor_john
01/06/2024, 07:45
Kαι αυτό που λέει ο taisteal έχει βάση. Μπορεί να είναι λίγο αστείο, αν όμως προσφέρει οικογενειακή ηρεμία σε κάποιον..
Μην ξεχνάμε επίσης όσους έχουν χρήματα που δεν θέλουν να φορολογηθούν γι'αυτά, όπως και την γενική αρχή που έχουν
πολλοί να θέλουν να κάνουν παζάρια σε οτιδήποτε.

Αν μπορεί κάποιος να πει τι θα κερδίσουμε σαν σύνολο οι μοτοσυκλετιστές; με τους πωλητές μεταχειρισμένων να χρησιμοποιούν
την ισοτιμία του έτους που αγόρασαν και όχι του έτους που πωλούν, τον παρακαλώ να το κάνει.

Θα με βοηθήσει να καταλάβω γιατί μέχρι στιγμής η λογική με οδηγεί να δέχομαι την τιμολόγηση των ιδιωτών.
Αν ένα τενερε είχε 7000 το '09 και σήμερα 12000, το "μισό" τενερέ έχει 5500-6000 σήμερα και όχι 3000-3500.

Όπως βλέπουμε, η ανατίμηση είναι γενική, συμβαίνει σε όλα.
Πως περιμένουμε να το αγνοήσουν οι ιδιώτες πωλητές και να εστιάσουν στον αριθμό και όχι στην αξία των χρημάτων τότε και τώρα
όπως όλοι όσοι έχουν να κάνουν με χρήματα;

δεν έχω κάτι προς πώληση :lol:

Taz
01/06/2024, 08:06
Είναι παλιό κόλπο
Όταν πέφτει παντοφλέιρο από τη γυναίκα για τον διάολο που καβαλάς και γκρίνια κτλ,της λες εντάξει αγκαπε θα το πουλήσω.
Και φτιάχνεις την αγγελία και βάζεις ασουμε τενερε του 09 καμένο από τον ήλιο 6990 ευρώ.

Ακριβώς. Επιπλέον πολλοί που έχουν ίδιο μοντέλο για πώληση ανεβάζουν εικονικές αγγελίες με ακριβότερη τιμή για να αυξηθεί η μέση τιμή πώλησης.

PaNick67
01/06/2024, 08:46
^ και αυτο.

Στην τελικη βλεπεις μια αγγελια με τιμη παραλογη. Θα παει κανεις να του τα σκασει; Αν ναι, ειναι ηλιθιος.+-

o teos
01/06/2024, 11:21
Ο ανεργος και ο απλος υπαλληλος πληρωνουν την νυφη.Προφανως η μόνη απαντηση ειναι οπως σου ''παιρνουν'' αυτοι τα λεφτα να τα παρεις κι εσυ πισω με καποιο τροπο...ανοιξε μια ιστοσελιδα και πουλα τιποτα ξερω γω.
Φιλος στην δουλεια μου (πληρη απασχοληση) ειχε πιασει δευτερη δουλεια ημιαπασχοληση...και τις προαλες επιασε και ΤΡΙΤΗ με ημιαπασχοληση...
Αλλος στην δουλεια μου παλι ανοιξε και μαγαζι μαζι με την γυναικα του...
Συγγενης μου παλι τα ιδια...

Καταντια τεραστια ειναι αλλα τι να κανεις,κι εγω αν μου δοθει η ευκαιρια θα κανω κατι εξτρα...

Ολοι ζητανε λεφτα,χθες η ιδιοκτητρια μετα απο 1 χρονο που μου αυξησε το ενοικιο +50ευρω....θυμηθηκε οτι πρεπει να της βαλω και ενα 50ευρω γιατι αυξηθηκε και η εγγυηση λεει!Ακου να δεις αντι να πει αστον τον ανθρωπο με πληρωνει καθε μηνα ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ επι 3 χρονια + δεχτηκε την αυξηση + με εχει εξυπηρετησει απειρες φορες κτλ θελει η φακλανα να παρει και το 50αρικο που ουτε καν το θυμοταν(της το ειπε ο δικηγορος της λεει)

Γιναν ολοι οι αναπηροι(στο μυαλο) αδιστακτοι επιχειρηματιες!

Μια απ τα ίδια ο δικός μου ακριβώς έτσι ομως

kostaskk
01/06/2024, 12:05
Θα με βοηθήσει να καταλάβω γιατί
Αν ένα τενερε είχε 7000 το '09 και σήμερα 12000, το "μισό" τενερέ έχει 5500-6000 σήμερα και όχι 3000-3500.

Πως περιμένουμε να το αγνοήσουν οι ιδιώτες πωλητές και να εστιάσουν στον αριθμό και όχι στην αξία των χρημάτων τότε και τώρα

Αν πας να πάρεις το μισό tenere του 2009 είναι
3500. Αν πας για το μισό του σημερινού 6.000.

Το παλιό θα έπρεπε να είναι στο 1/3 της αρχικής δλδ κάπου στα 2500,, αλλά θα το βρεις 5,

Το καινούριο μπορεί να το βρεις 11,500, ενώ θα έπρεπε 9-10.000 αν ήταν σχετικά καινούριο.
Και 6 -7 αν έχει αρκετά χιλιόμετρα

ούτε καν χάνει το 20% όταν μπει το κλειδί στη μίζα και βγει από αντιπροσωπεία, μάλλον νομίζουν οτι είναι επένδυση..

Μια άλλη λύση που μάλλον θα κάνω είναι αγγελίες ζήτησης,, ανεβάζεις μια φωτογραφία με τα μαρούλια- λεφτά στο χέρι και λες ζητάω το τάδε μοντέλο μέχρι αυτά τα λεφτά,

STF
01/06/2024, 19:34
Είναι παλιό κόλπο

Μπα δεν παίζει αυτό.... αφού της είχε πει ότι το πήρε 5.000 όταν το αγόρασε 8 χιλιάρικά. :lol:

STF
01/06/2024, 19:43
Kαι αυτό που λέει ο taisteal έχει βάση. Μπορεί να είναι λίγο αστείο, αν όμως προσφέρει οικογενειακή ηρεμία σε κάποιον..
Μην ξεχνάμε επίσης όσους έχουν χρήματα που δεν θέλουν να φορολογηθούν γι'αυτά, όπως και την γενική αρχή που έχουν
πολλοί να θέλουν να κάνουν παζάρια σε οτιδήποτε.

Αν μπορεί κάποιος να πει τι θα κερδίσουμε σαν σύνολο οι μοτοσυκλετιστές; με τους πωλητές μεταχειρισμένων να χρησιμοποιούν
την ισοτιμία του έτους που αγόρασαν και όχι του έτους που πωλούν, τον παρακαλώ να το κάνει.

Θα με βοηθήσει να καταλάβω γιατί μέχρι στιγμής η λογική με οδηγεί να δέχομαι την τιμολόγηση των ιδιωτών.

Καλά τα διατυπώνεις αλλά οι λεπτομέρειες πάσχουν. 7.5 χιλιάδες είχε το Tenere (για να είμαστε ακριβολόγοι) και 11.600 έχει σήμερα αλλά δεν είναι η ίδια μοτοσυκλέτα. Είναι εντελώς ασύγκριτη.

Η ίδια μοτοσυκλέτα στη καλύτερη περίπτωση θα είχε περίπου 8-8,5 χιλιάδες κρίνοντας από το NX500 (δεν βρίσκω άλλη καλύτερη περίπτωση να το συγκρίνω στη μεσαία κατηγορία) που έχει 8.000 και ναι μεν έχει μικρότερο κυβισμό δεν παύει όμως να είναι δικύλινδρη (και να σκεφτείς κατά γενική ομολογία θεωρείται και αυτή ακριβή). Και σε αυτή τη περίπτωση όμως η σημερινή των 8,5 χιλιάδων θα είχε σαφώς καλύτερο εξοπλισμό από κατασκευής εργοστασίου και θα είχε έναν σκασμό ηλεκτρονικά. Πως μπορεί να δικαιολογηθεί λοιπόν μια τιμή στις 5.000;;; Μοτοσυκλέτα 15ετίας με χαρακτηριστικά δεινόσαυρου;;;

Οι λεπτομέρειες σε μια συζήτηση είναι που κάνουν τη διαφορά. Το λέω γιατί το κείμενο σου σε γενικά πλαίσια ευσταθή, όταν όμως τα βάλουμε κάτω θα δούμε πως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι.

STF
01/06/2024, 20:06
Προσωπικά όπως έγραψα στο αρχικό θέμα όταν βλέπω αγγελίες με ανόητες τιμές δεν προσπερνάω, ειδικά αν με ενδιαφέρει ένας τύπος μοτοσυκλέτας. Θα τον πάρω τηλέφωνο ή θα του στείλω μήνυμα στο CAR γιατί πρέπει και αυτός με κάποιον τρόπο να συνέλθει. Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι θα πουληθούν ακριβότερα επειδή οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Άλλο αυτό και άλλο κάποιες γελοιότητες που βλέπουμε. Διαβάζεις ας πούμε αγγελία ιδιώτη ο οποίος για να δικαιολογήσει την ηλιθιότητα του γράφει: "ετοιμοπαράδοτο"... τι να του πεις, ο τύπος είναι για φάπες.

Ξέρω και βλέπω ότι πουλιούνται και τέτοιες μοτοσυκλέτες που η τιμή τους ήταν τόσο ακραία που όποιον συμβιβασμό και να έκανε πάλι η τιμή που θα την έδωσε θα ήταν ακραία. Ε, τόσο μ@λάκας δεν πρόκειται να γίνω.

Βλέπω ας πούμε ένα NC750X DCT του 2022 με 11.500 χλμ να πουλιέται 9.400 ευρώ επειδή έχει βάλει δυο μικρά κάγκελα givi των 100 ευρώ (όχι αυτά που καλύπτουν και φέρινγκ), το οποίο θα θέλει λάστιχα σε 2-3-4 μήνες (άρα συν 250-300 ευρώ με το καλημέρα) όταν το κατάστημα μου το δίνει περίπου 10.300 μετρητοίς, ε, ε, είπαμε! Και ο συγκεκριμένος γράφει και άλλα... δεν θέλω να τον φωτογραφίσω όμως. Να είχε 3.000 χλμ να το συζητούσαμε σε άλλη βάση. Και αυτό δεν είναι εξόφθαλμο παράδειγμα, αλλά όταν τα βάζεις κάτω βλέπεις ότι το πράγμα πάσχει.

basilis_k6
01/06/2024, 23:07
Προσωπικά όπως έγραψα στο αρχικό θέμα όταν βλέπω αγγελίες με ανόητες τιμές δεν προσπερνάω, ειδικά αν με ενδιαφέρει ένας τύπος μοτοσυκλέτας. Θα τον πάρω τηλέφωνο ή θα του στείλω μήνυμα στο CAR γιατί πρέπει και αυτός με κάποιον τρόπο να συνέλθει. Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι θα πουληθούν ακριβότερα επειδή οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Άλλο αυτό και άλλο κάποιες γελοιότητες που βλέπουμε. Διαβάζεις ας πούμε αγγελία ιδιώτη ο οποίος για να δικαιολογήσει την ηλιθιότητα του γράφει: "ετοιμοπαράδοτο"... τι να του πεις, ο τύπος είναι για φάπες.

Ξέρω και βλέπω ότι πουλιούνται και τέτοιες μοτοσυκλέτες που η τιμή τους ήταν τόσο ακραία που όποιον συμβιβασμό και να έκανε πάλι η τιμή που θα την έδωσε θα ήταν ακραία. Ε, τόσο μ@λάκας δεν πρόκειται να γίνω.

Βλέπω ας πούμε ένα NC750X DCT του 2022 με 11.500 χλμ να πουλιέται 9.400 ευρώ επειδή έχει βάλει δυο μικρά κάγκελα givi των 100 ευρώ (όχι αυτά που καλύπτουν και φέρινγκ), το οποίο θα θέλει λάστιχα σε 2-3-4 μήνες (άρα συν 250-300 ευρώ με το καλημέρα) όταν το κατάστημα μου το δίνει περίπου 10.300 μετρητοίς, ε, ε, είπαμε! Και ο συγκεκριμένος γράφει και άλλα... δεν θέλω να τον φωτογραφίσω όμως. Να είχε 3.000 χλμ να το συζητούσαμε σε άλλη βάση. Και αυτό δεν είναι εξόφθαλμο παράδειγμα, αλλά όταν τα βάζεις κάτω βλέπεις ότι το πράγμα πάσχει.

αυτα ειναι "μονο για γνωστες". μηπως δεν εισαι γνωστης?

Bowleno
01/06/2024, 23:14
αυτα ειναι "μονο για γνωστες". μηπως δεν εισαι γνωστης?

Αν είναι γνώστης δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι αυτά που λέει είναι σωστά. (Κατ' εμέ, τουλάχιστον) ΔΕΝ γίνεται μοτό που έχει καινούργια 9.000 (π.χ.) να θέλει ο άλλος στον χρόνο να το δώσει...8.300 (πάλι π χ.) θα πάω να το πάρω κούτα....

doctor_john
02/06/2024, 08:29
Καλά τα διατυπώνεις αλλά οι λεπτομέρειες πάσχουν. 7.5 χιλιάδες είχε το Tenere (για να είμαστε ακριβολόγοι) και 11.600 έχει σήμερα αλλά δεν είναι η ίδια μοτοσυκλέτα. Είναι εντελώς ασύγκριτη.

Η ίδια μοτοσυκλέτα στη καλύτερη περίπτωση θα είχε περίπου 8-8,5 χιλιάδες κρίνοντας από το NX500 (δεν βρίσκω άλλη καλύτερη περίπτωση να το συγκρίνω στη μεσαία κατηγορία) που έχει 8.000 και ναι μεν έχει μικρότερο κυβισμό δεν παύει όμως να είναι δικύλινδρη (και να σκεφτείς κατά γενική ομολογία θεωρείται και αυτή ακριβή). Και σε αυτή τη περίπτωση όμως η σημερινή των 8,5 χιλιάδων θα είχε σαφώς καλύτερο εξοπλισμό από κατασκευής εργοστασίου και θα είχε έναν σκασμό ηλεκτρονικά. Πως μπορεί να δικαιολογηθεί λοιπόν μια τιμή στις 5.000;;; Μοτοσυκλέτα 15ετίας με χαρακτηριστικά δεινόσαυρου;;;

Οι λεπτομέρειες σε μια συζήτηση είναι που κάνουν τη διαφορά. Το λέω γιατί το κείμενο σου σε γενικά πλαίσια ευσταθή, όταν όμως τα βάλουμε κάτω θα δούμε πως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι.

Σίγουρα κάνουμε και οι δύο παραδοχές στην προσπάθεια μας να συζητήσουμε το φαινόμενο.
Γι' αυτό και δεν είναι δυνατόν όποια συμπεράσματα έχουμε να "είναι πάντα έτσι".

Νομίζω σφάλουμε αν δεν εστιάσουμε στο προϊόν και γενικεύουμε συγκρίνοντας μοντέλα άλλων εταιρειών.
Το προϊόν έχει όνομα. σχεδιασμό, ιστορία, κ.λπ. προσφέρει ένα πακέτο εμπειριών όχι απλά μετακίνηση σε κάποια τερεν.
Δεν έχουμε την δυνατότητα να "μελετήσουμε" την αγορά στο σύνολο της.
Αυτό που μπορεί να μας δώσει το σύνολο της αγοράς είναι δείγματα για να δούμε αν επαληθεύουν τα δικά μας συμπεράσματα.

Ο παραπανήσιος εξοπλισμός προσφέρει άνεση χειρισμού και διευρύνει το επίπεδο του κοινού που μπορεί να το οδηγήσει.
Είναι μια κίνηση της εταιρείας απέναντι στον ανταγωνισμό, δεν αλλάζει την χρήση.
Στα ίδια μέρη θα πάνε, με τον ίδιο τρόπο. Αν θα πάνε με ταχύτητα Α ή Β έχει να κάνει με το επίπεδο του οδηγού και όχι με τις
δυνατότητες τους σαν on of μοτοσυκλέτες με 15 χρόνια διαφορά.

Αν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την μοτό χωρίς τα ηλεκτρονικά του '24
παύει να είναι αγοραστικό κοινό. Αυτή η μοτοσυκλέτα δεν είναι στο σύνολο αυτών που μπορεί να οδηγήσει.

Αν υπήρχε λοιπόν ένα yamaha tenere στα 8500 θα μπορούσαμε να πούμε ακριβό το 15ετίας στα 5000.
Δεν υπάρχει όμως για τους ίδιους λόγους που τα δείγματα απο την αγορά μοτοσυκλετών και όλων των άλλων
αγαθών συμφωνούν μαζί και με το σύνολο του δικού μας τραπεζικού συστήματος..
Δεν έχουν την ίδια αξία με τότε τα χρήματα μας.

doctor_john
02/06/2024, 09:24
Αν είναι γνώστης δεν ξέρω, ξέρω όμως ότι αυτά που λέει είναι σωστά. (Κατ' εμέ, τουλάχιστον) ΔΕΝ γίνεται μοτό που έχει καινούργια 9.000 (π.χ.) να θέλει ο άλλος στον χρόνο να το δώσει...8.300 (πάλι π χ.) θα πάω να το πάρω κούτα....

Δικαιολογημένο αυτό που λες, δεν τίθεται θέμα.

Υπάρχουν όμως λόγοι για τους οποίους βλέπεις και τέτοιες αγγελίες:
Τα παζάρια είναι ο πρώτος.
Η διαθεσιμότητα του μοντέλου την συγκεκριμένη περίοδο επηρεάζει.
Τα χρήματα που δεν δικαιολογούνται στην εφορία επίσης.

Αν θες μια γνώμη, μην πιάνεσαι από τα περίεργα οποιασδήποτε αγοράς.
Σε κάθε ανοικτή αγορά υπάρχουν και χρήστες που την χρησιμοποιούν
για διάφορες εξυπηρετήσεις που μπορεί να τους παρέχει.

Bowleno
02/06/2024, 11:05
Δικαιολογημένο αυτό που λες, δεν τίθεται θέμα.

Υπάρχουν όμως λόγοι για τους οποίους βλέπεις και τέτοιες αγγελίες:
Τα παζάρια είναι ο πρώτος.
Η διαθεσιμότητα του μοντέλου την συγκεκριμένη περίοδο επηρεάζει.
Τα χρήματα που δεν δικαιολογούνται στην εφορία επίσης.

Αν θες μια γνώμη, μην πιάνεσαι από τα περίεργα οποιασδήποτε αγοράς.
Σε κάθε ανοικτή αγορά υπάρχουν και χρήστες που την χρησιμοποιούν
για διάφορες εξυπηρετήσεις που μπορεί να τους παρέχει.

Καμία αντίρρηση, άλλωστε το είχα κάνει κι εγώ, κάποια χρόνια πριν, όταν με πίεζε η παντόφλα να δώσω το στράντα...:whistle:

antonis_fr4-4
02/06/2024, 11:45
Αυτό που παρατήρησα με τις τιμές είναι ότι το θέμα ξέφυγε όταν λίγο μετά την κρίση τα εργοστάσια είχαν χρόνους παράδοσης 6 μήνες και άνω, και έτσι όσοι βιάζονταν να κάνουν το κομμάτι τους αγόραζαν όσο να ναι προκειμένου να πάρουν μηχανή αμέσως.
Το κανονικό είναι κάθε όχημα να πωλείται με ποσοστό απομείωσης της αξίας πώλησης από την αντιπροσωπεία την χρονιά που αγοράστηκε ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος.
Ακόμα και στα τελωνεία έτσι υπολογίζουν την αξία της μεταχειρισμένης μηχανής για να μπουν οι δασμοί και οι φόροι και τα ποσοστά όπως τα έχει αναρτημένα στο gov
453539

Προφανώς στην εγχώρια αγορά παίζουν και άλλα ρόλο όπως χιλιόμετρα, αξεσουάρ και έξτρα, κατάσταση κλπ αλλά σαν γενικό μπούσουλα χρησιμοποιώ το πινακάκι όταν ψάχνω μεταχειρισμένα

Τώρα εάν έχω να δώσω μετρητά για το κάθε σαπάκι του καθενός σε αξία παραπλήσια καινούργιου, ε τότε καλύτερα να περιμένω να μαζέψω ή και να χρεωθώ τη μικρή αυτή διαφορά και να πάρω κούτα

PortisHead
03/06/2024, 07:39
Απορω ?
Μεσα απο τα δελτια ειδησεων ζείτε ?
Χθες γυρνωντας απο Αθηνων Κορινθου με προσπερασε o μισός προϋπολογισμός του Dubai σε μηχανες.
Μηχανες των 15.000+ ολες.
Χωρια ο εξοπλισμος, μπουφαν, κρανοι κλπ.
Δλδ. και αλλιως να το παρουμε, οταν βγαινετε στο μπαλκονι σας και κοιτατε δεξια αριστερα τα παρκαρισμενα, σε πυλωτες και πεζοδρομια,
βλεπεται Accent του 99 και Corolla του 97 ή Audi SUV, καινουργια Qashqai και Peugeot 3008 ?
Και ζω στον Κορυδαλλο ρε γμτ...που να εβλεπα τι γίνεται σε Ψυχικό και Φιλοθέη.
Ο ελληνας ειναι πρωταθλητης στην γκρίνια και γιαυτο τον σκιζουν ανελεητα.
Μολις πριν, ειδα ανακοινωση για 2 ξαπλωστρες ρεζερβε, στο Σουνιο, απο το επομενο ΣΚ 40 τις καθημερινες και 70 τα ΣΚ.
Προκαλω τον οποιονδηποτε να παει και να μου πει οτι θα ειναι αδειες μεθαυριο.
Κι εκει ο Μελισσανιδης παει ? Μαζι με τις 1300 Mercedes και τα 2000 Audi που πουληθηκαν το 1ο 4μηνο του '24 ?

o_gavros
03/06/2024, 08:16
Ρε μάν, τι είδους λογική οδοστρωτήρα είναι αυτή;
Ξέρεις υποθέτω ότι στο λεκανοπέδιο κατοικούν κοντά 6 εκατομμύρια ψυχές. Λες και τα 6 να ψομολυσσανε;
Για κάθε Q3 και GLC υπάρχουν τρεις τουλάχιστον οικογένειες που φέτος μάλλον δεν θα μπορούν να ανάψουν κλιματιστικό. Αυτοί δε φαίνονται στο αψεγάδιαστο ζυγι :rolleyes: ...της εθνικής οδού και της ξαπλώστρας.

CorpseAlive
03/06/2024, 09:30
Απορω ?
Μεσα απο τα δελτια ειδησεων ζείτε ?
Χθες γυρνωντας απο Αθηνων Κορινθου με προσπερασε o μισός προϋπολογισμός του Dubai σε μηχανες.
Μηχανες των 15.000+ ολες.
Χωρια ο εξοπλισμος, μπουφαν, κρανοι κλπ.
Δλδ. και αλλιως να το παρουμε, οταν βγαινετε στο μπαλκονι σας και κοιτατε δεξια αριστερα τα παρκαρισμενα, σε πυλωτες και πεζοδρομια,
βλεπεται Accent του 99 και Corolla του 97 ή Audi SUV, καινουργια Qashqai και Peugeot 3008 ?
Και ζω στον Κορυδαλλο ρε γμτ...που να εβλεπα τι γίνεται σε Ψυχικό και Φιλοθέη.
Ο ελληνας ειναι πρωταθλητης στην γκρίνια και γιαυτο τον σκιζουν ανελεητα.
Μολις πριν, ειδα ανακοινωση για 2 ξαπλωστρες ρεζερβε, στο Σουνιο, απο το επομενο ΣΚ 40 τις καθημερινες και 70 τα ΣΚ.
Προκαλω τον οποιονδηποτε να παει και να μου πει οτι θα ειναι αδειες μεθαυριο.
Κι εκει ο Μελισσανιδης παει ? Μαζι με τις 1300 Mercedes και τα 2000 Audi που πουληθηκαν το 1ο 4μηνο του '24 ?

Ξέρεις υποθέτω ότι στο λεκανοπέδιο κατοικούν κοντά 6 εκατομμύρια ψυχές. Λες και τα 6 να ψομολυσσανε;
Για κάθε Q3 και GLC υπάρχουν τρεις τουλάχιστον οικογένειες που φέτος μάλλον δεν θα μπορούν να ανάψουν κλιματιστικό. Αυτοί δε φαίνονται στο αψεγάδιαστο ζυγι :rolleyes: ...της εθνικής οδού και της ξαπλώστρας.

Συγνώμη ρε παίδες , αλλά αδυνατώ να καταλάβω που κολλάνε αυτά με το ότι τα μεταχ. είναι στο θεό?

Τείνω να πιστεύω ότι βγάζει ο καθένας μία τιμή από τα έγκατα του λεπτού και του παχύ του εντέρου, αν κάτσει έκατσε και αν δεν κάτσει την ρίχνουν με παζάρια σε μια πιο λογική ή αλλιώς παντρεύονται το μηχανάκι.

Βέβαια αυτό παρατηρείται έντονα σε μηχανάκια 15 ετίας ή μηχανάκια που έχουν τρελή εμπορικότητα τύπου Tracer + Cb500x , nmax tmax κλπ κλπ .

Στο δικό μου που δεν είναι τόσο εμπορικό , αρχική τιμή με τα έξτρα 17800, το πήρα 2ετίας (10.000χλμ ) 14500 περίπου και τώρα βλέπω πουλιέται στα 12-13.000 , θεωρώ ότι δηλαδή ακολουθεί τον κανόνα που γράφτηκε παραπάνω.

Αντίστοιχα η Transalp την πήρα 3500 το 2020 και την πούλησα 4200 το 2023 ωστόσο την πήρα χωρίς τίποτα και της έριξα πάνω από 1500 σε εξοπλισμό κλπ (αναρτήσεις, τριβάλιτσα , προβολάκια σέλα κλπ )
Θεωρητικά λοιπόν κάπου εκεί πήγαιναν οι προσεγμένες τρανσαλπ και το 2020 με απόκλιση κανένα 100ρικο .

Που θέλω να καταλήξω?
Είτε κάποιος πουλάει ακριβά και τελικά το κρατάει είτε κάποιος πουλάει ακριβά και ρίχνει τιμή και το πουλάει, κανένα μηχανάκι πάντως δεν αγοράζεται στις τιμές που βλέπουμε εκτός π.χ. αν αγοράζει κάποιος που είναι εντελώς άσχετος από την αγορά γενικά ή νέος στον χώρο που τρώει παπά από κάποιο φίλο ,θείο, ξάδελφο.

PortisHead
03/06/2024, 09:37

Δλδ. τα αυτοκινητα δεν ειναι.
Οι εκδρομες με πηγμενες ολες τις εθνικες οδους ΚΑΘΕ ΣΚ και 3ημερο και 2 ευρω το λιτρο η βενζινη, δεν ειναι.
Τα βαπορια, που θες 600 ευρω να πας Κρητη και 850 Ροδο, δεν ειναι.
Να παμε real-estate αγοραπωλησιες ΕΛΛΗΝΩΝ (οχι ξενων) τι τζίρους κανουν τα μεσητικα ? Δεν ειναι.
Μεζεδοπωλεια-ταβερνες-καφετριες πηγμενα συνεχως, δεν ειναι.
Ε τι στον κορακα ειναι ?
Ολα ο Βαρδινογιαννης και ο Μαρινακης τα κανουν ?
Δεν εχω ακουσει ΠΟΤΕ γνωστο-συναδελφο κλπ να μην αναψει AC, να μην βαλει βενζινη να παει βολτα, να μην πληρωνει φροντηστηρια κομμωτηρια,
να κοψει εστω τον γ@μημενο Freddo απεξω στα 2.30 και να πιει απο την κανάτα της εταιριας, τα παιδια του να φορανε Admiral και οχι Nike και Vans
Εγω κοιταω γυρω μου και φτωχειες δεν βλεπω, γκρινια ναι.

o_gavros
03/06/2024, 09:38
@κορψ Εγώ αντεγραφα απ'τη Γιαδικιαρογλου :p

ΟΚΤΑΝΙΟ
03/06/2024, 09:48
Αφηστε τα εμπορικα μηχανακια 15ετιας....

Δειτε τιμες σε -μη εμπορικα πλεον- SS 30ετιας και γελαστε με τη μπζυχη σας :lol:

CorpseAlive
03/06/2024, 09:49

Δειτε τιμες σε -μη εμπορικα πλεον- SS 30ετιας και γελαστε με τη μπζυχη σας :lol:

Αυτά είναι για γνώστες όμως , τα SS είναι για αρχόντους όχι παλιολινάτσες αυγολέμονους

katsar
03/06/2024, 09:57
Μάλιστα.Δηλαδή το τα βγάζουμε πέρα ίσα ίσα έγινε έχουμε λεφτά επειδή πάμε ένα 3ήμερο.
Τι να πει και ο Σουηδός που κατεβαίνει Ελλάδα 2 βδομάδες 4άτομα με παιδιά και νοικιάζει σπίτι,ι.χ,αεροπορικά.
Ηλεκτροσυγκολλητής σε εργοστάσιο και η γυναίκα του νοσοκόμα.
Φαντάζομαι μια αντίστοιχη οικογένεια στην Ελλάδα μπορεί να κάνει το ίδιο.
εδιτ α και την μοτοσυκλέτα που αγόρασε 3.5 χιλιάρικα εκεί εδώ την βρίσκεις 6+.
Επίσης επειδή ταξιδεύω σχετικά συχνά σε Ε.Ο όχι μόνο δεν τις βλέπω πηγμένες αλλά ελάχιστοι οδηγάνε πλέον με ταχύτητες πάνω από 120-130 με εξαίρεση βέβαια κάποια κλασσικά 3ήμερα.

RaGe_Raptor
03/06/2024, 09:59

14.500€ για s1000rr του '12

ΟΚΤΑΝΙΟ
03/06/2024, 10:01
14.500€ για s1000rr του '12

Πες μου οτι κανεις πλακα :eek:

Edit.
14.100 (σε προσφορα) το πηρε γνωστος το '11 καινουριο με τα χρωματα στης Bmw.

RaGe_Raptor
03/06/2024, 10:19

Edit.

Δυστυχώς δεν κάνω πλάκα. Αλλά έχει εγγύηση καταστήματος. Γκαραν-τί , καταλαβαίνεις.

Έβγαινε και έκδοση χωρις ηλεκτρονικά βοηθήματα αν θυμάμαι καλα,ε? Που ήταν φθηνότερη.

ΟΚΤΑΝΙΟ
03/06/2024, 10:24
Έβγαινε και έκδοση χωρις ηλεκτρονικά βοηθήματα αν θυμάμαι καλα,ε? Που ήταν φθηνότερη.

Ναι, τα πρωτα 2009-2010, με αρχικη τιμη 16.500, και μετελειτα σε προσφορα στα 14.400 που το ειχε παρει το φιλαρακι μου (Σου εδιναν επιλογη, εκπτωση η διαφορα δωρα αντιστοιχης αξιας)

PortisHead
03/06/2024, 11:01

Edit.

Ε καλα...αυτος ειναι η εξαιρεση.
Το φαινομενο.
Θα παει και Ροδο το καλοκαιρι.
Οι υπόλοιποι Zundap και Jawa...

SeniorCanardo
03/06/2024, 11:04
Τζάμπα τα καημένα τα παιδάκια εκεί στο Οικονομικό παιδεύονται 4 χρόνια με στατιστικές και μακροοικονομικά στοιχεία.

Μια βόλτα Αθηνών-Κορίνθου, ένα πέρασμα από ξαπλώστρα Σουνιακή, άντε και μια από μια αντιπροσωπεία μοτό και έχεις πλήρη εικόνα της οικονομίας.
Με 2-3 βόλτες παίρνεις έδρα στο UMM.

Οι 9000 επιχειρήσεις που έκλεισαν το πρώτο 4μηνο του 24 ΔΕΝ λένε τίποτα, οι 3-4-5χιλιάδες πληστηριασμοί ακινήτων ανά μήνα ΔΕΝ λένε τίποτα, το "κράξιμο" Μυτιληναίου (Μυτιληναίου ε, όχι Κουτσούμπα) για την φούσκα της οικονομίας δεν λέει τίποτα, τα στοιχεία Στουρνάρα για τις αποταμιεύσεις ΔΕΝ λένε τίποτα.

Και άντε ο ¨Έλληνας γκρινιάζει, τώρα άρχισε και ο Γάλλος και ο Γερμανός κάτι γκρίνιες ακούω και από Σουηδία τελευταία.

Πάντως και στην ετήσια ρε "μπρούκληδες" δεν είδα και πολύ φρέσκο μηχανάκι, τουλάχιστον στις φωτογραφίες, εκτός και αν ντρέπονταν τον φακό.
Και εδώ μέσα οι μισοί και πάνω έχουν μοτόρια δεκαετίας εκτός και αν γίναμε όλοι συλλέκτες και γνώστες.

2500 -3500€ (ψευδό) Εντούρο 30ετίας, που μπορεί και να θέλει και κάνα 1-1,5 χιλ. για να έρθει, με ανταλλακτικά με το κιάλι, δεν έχει καμία λογική σε καμία οικονομία, ακόμα και αν ο μέσος μισθός ήταν 2000€.:sick:
Εμένα μου φαίνονται ανεδαφικές οι τιμές, ας τα πάρουν οι συλλέκτες και οι γνώστες.

doctoras
03/06/2024, 11:49
είναι πολυδιάστατο το θέμα με τις μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες του car.gr

Θα αγγίξω κάποιες απο αυτές
Το ότι βάζει κάποιος μια τιμή δεν πάει να πει οτι γνωρίζει τακτικές πώλησης.
Επίσης κάποιοι με τιμές που αγγίζουν τιμή νέου, προφανώς γίνεται συνειδητά γιατί γνωρίζουν οτι δε θέλουν να πουλήσουν

ωστόσο όλα τα μεταχειρισμένα συγκρινόμενα μοντέλα δεν είναι είναι στην ίδια φυσική κατάσταση, υπάρχουν και κάποιοι κάτοχοι που είναι πέραν του δέοντος σχολαστικοί με την επιμέλεια και συντήρηση.

η τιμή της αναρτημένης αγγελίας πρέπει να καθορίζεται απο την μέση τιμή μεταχειρισμένου μοντέλου συνυπολογίζοντας την χρήση και σχολαστική συντήρηση + τον εξοπλισμό που έχει.
Πάνω σε αυτό, πέραν απο την κακή εκτίμηση ενός πωλητή, υπάρχουν και η κακή εκτίμηση ενός αγοραστή, που δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί αυτό και όχι εκείνο.

Ξέρετε οτι ακόμη και εδώ μέσα που ειναι πιο έμπειρη η κοινότητα στον χώρο, υπάρχουν υποψήφιοι που θα διαλέξουν μια μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα με βάση το χρώμα ή επειδή είναι φθηνή ή επειδή δείχνει όμορφη ή επειδή έχει κάποια εξτρά, (καθαρά όπως θα έκανες σε μια επιλογή καινούργιου μοντέλου), αψηφώντας τελείως το κυριότερο την φυσική κατάσταση του μηχανήματος...ε και αυτουνού η άποψη θα διατυπωθεί στο πόσο ακριβά πουλάει κάποιος, όμως προσωπικά η άποψη του επι του θέματος δεν με ενδιαφέρει και θα πρέπει να μένουν ανεπηρέαστοι και οι υπόλοιποι.

Υπάρχουν μετεωρίτες που αγοράζουν και πουλάνε once in a lifetime, υπάρχουν τυποι που το κάνουν επιχείρηση, αγοράζουν ένα εμπορικό μοντέλο κάνουν 1000χλμ και το πουλάνε το ίδιο ή και λίγο ακριβότερα πιάνοντας είτε την πληθωριστική αξία ή την μη διαθεσιμότητα.
Υπάρχουν ανθρωποι που έχουν εξαπατηθεί πολλάκις απο ψεύτικες αγγελίες - αγορές μέσω σόσιαλ και εξακολουθούν να μη μαθαίνουν απο τα λάθη του. Μπορεί να τον συναντήσεις ως πωλητή.

ωστόσο με την εμπειρία μπορείς ακόμη να ξεχωρίζεις (χωρίς καν να επικοινωνήσεις) από το πως παρουσιάζεται μια αγγελία, πως διατυπώνεται αν πρόκειται για έναν από εμάς.

ΓιώργοςΤΤ
03/06/2024, 11:54
Η αγορά κινείται με μαύρα χρήματα.

PortisHead
03/06/2024, 12:57
Ενταξει, το εμπεδωσαμε.
Η μονη αληθεια για την "πραγματικη" οικονομικη κατασταση του (νεο)Ελληνα, ειναι καποιοι αριθμοι σε καποια Excel.
Οτι βλέπουμε γυρω μας ειναι μονο το 2% και μια fata morgana.

PortisHead
05/06/2024, 10:59
PS: Δεν έχω ιδέα τι έγραψες στο βρουμ, κάτι ερωτηματικά βλέπω.

3 γελάκια ηταν.
Εχεις δικιο, ξεφυγαμε, κι εγω βαρεθηκα.

Tallyban
09/06/2024, 11:26
Όποιος θέλει μηχανάκι από το επάνω ράφι, καινούργιο ή εικοσαετίας,πρέπει να πληρώσει.
Όποιος δε θέλει ας μη κλαίγεται,Κινέζος και Ινδιάνος εδώ είναι και περιμένουν τα ευρουδακια σας.

panavour
09/06/2024, 12:12
Όποιος θέλει μηχανάκι από το επάνω ράφι, καινούργιο ή εικοσαετίας,πρέπει να πληρώσει.
Όποιος δε θέλει ας μη κλαίγεται,Κινέζος και Ινδιάνος εδώ είναι και περιμένουν τα ευρουδακια σας.

Υπαρχουν και ινδιανο-κινεζοι,απ το πανω ραφι.Δοκιμασε το ,και ασε τα χρεπια εικοσαετιας.Θα εκπλαγείς ευχαριστα.:wave2::wave2::wave2:

basilis_k6
09/06/2024, 12:40
Υπαρχουν και ινδιανο-κινεζοι,απ το πανω ραφι.Δοκιμασε το ,και ασε τα χρεπια εικοσαετιας.Θα εκπλαγείς ευχαριστα.:wave2::wave2::wave2:

οχι δεν υπαρχουν. πανω ραφι ειναι πλέον μονο μοτοσυκλέτες των 17-20κ ευρω.

panavour
09/06/2024, 12:54
οχι δεν υπαρχουν. πανω ραφι ειναι πλέον μονο μοτοσυκλέτες των 17-20κ ευρω.

Εξαρταται απο τι εννοει κανεις πανω ραφι.Οι αναγκες ,και οι δυνατοτητες του καθενος ,καθοριζουν το πανω ραφι για τον καθενα.Ταχουμε πει χιλιαδες φορες,και παλι τα ιδια θα λεμε.Το 99% των αναβατων,αλλα ονειρευονται,και αλλα μπορουν να αγορασουν.Ετσι ειναι το καταναλωτικο συστημα.Σου δημιουργει ''πλασματικες'' αναγκες.Ειναι σαν τις τηλεορασεις του 1980,που τις επερνε ο αλλος με στερεοφωνικο ηχο,οταν το στερεοφωνικο σημα στους σταθμους ηρθε το 93.

basilis_k6
09/06/2024, 13:08
Εξαρταται απο τι εννοει κανεις πανω ραφι.Οι αναγκες ,και οι δυνατοτητες του καθενος ,καθοριζουν το πανω ραφι για τον καθενα.Ταχουμε πει χιλιαδες φορες,και παλι τα ιδια θα λεμε.Το 99% των αναβατων,αλλα ονειρευονται,και αλλα μπορουν να αγορασουν.Ετσι ειναι το καταναλωτικο συστημα.Σου δημιουργει ''πλασματικες'' αναγκες.Ειναι σαν τις τηλεορασεις του 1980,που τις επερνε ο αλλος με στερεοφωνικο ηχο,οταν το στερεοφωνικο σημα στους σταθμους ηρθε το 93.

πανω ράφι ειναι ενα πραγμα και δεν εξαρτάται απο το ποιος ειναι ο αγοραστης. ειναι τα καλύτερα πραγματα που έχει μια φιρμα στο εργοστασιο της για τα μοντέλα πολιτικής χρησης μαζικής παραγωγής. οι κινέζοι ακομα δεν εχουν τετοιο ραφι.

panavour
09/06/2024, 13:54
πανω ράφι ειναι ενα πραγμα και δεν εξαρτάται απο το ποιος ειναι ο αγοραστης. ειναι τα καλύτερα πραγματα που έχει μια φιρμα στο εργοστασιο της για τα μοντέλα πολιτικής χρησης μαζικής παραγωγής. οι κινέζοι ακομα δεν εχουν τετοιο ραφι.

Ετσι ειναι ,αν ετσι νομιζετε, (ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ)

Bowleno
11/06/2024, 10:11
Παρακαλώ να επιστρέψουμε στο πνεύμα του θρεντ που είναι οι τιμές των μεταχείρω, ναι;

Τα σχόλια περί ληστρικών ιδρυμάτων κ.λ.π. πήγαν ΕΔΩ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=162375&page=25&p=3211375&highlight=%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AC#post3211375) παρακαλώ συνεχίστε εκεί.
Επίσης παρακαλώ να αποφεύγετε τις πολιτικές αναφορές, ευχαριστώ.

panavour
11/06/2024, 10:26
Γιά να επανελθουμε λοιπόν στις τιμές των μεταχειρισμένων,σαν ελευθερη αγορα που ειμαστε (λεω εγω τωρα)η ζητηση και η προσφορά,καθοριζουν και τις τιμές.Αυτο σαν γενικη αρχη.Απο κει και περα πολλοι αλλοι μικροτεροι παραγοντες που περισσοτερο απτονται στον πωλητη και τον αγοραστη,καθοριζουν εαν ή οχι θα γινει το deal.To σιγουρο ειναι οτι οι τιμές εχουν ανεβει,και η ποιοτητα των προσφερομενων μοτό,εχει κατεβει.Τα υπολοιπα ειναι ναχαμε να λεγαμε,και ιστορία.

mia_zoi_kawa
13/06/2024, 13:34
Panavour. πες αλεύρι.....η ελεύθερη οικονομία σε γυρεύει...

σήμερα ανακοινώθηκαν νέοι δασμοί στα κινέζικα ηλεκτρικα αυτοκινητα που προαναγγέλλουν δασμούς σε μια σειρά από άλλες βιομηχανίες και προϊόντα.

Τελικά μάλλον δεν θα προλάβουμε όλοι να επιβεβαιώσουμε το γνωστό σου σλόγκαν και να αγοράσουμε όλοι κινέζικα μεκανακια μιας και μια αύξηση των δασμών θα τα φέρει ίσα βαρκα ίσα νερά με τους big four.

Φυσικά αυτό θα έχει σοβαρο πληθωριστικό αντίκτυπο σε ότι κυκλοφορεί σήμερα ειδικά στα καινούργια στις σαλες (όχι μόνο στα κινέζικα αλλά και στα ιαπωνικά).Απλοικα μιλώντας όλα θα πάρουν πάνω κάνα 10% δηλαδή περίπου είμαστε στο χιλιάρικο.Αυτο φυσικά θα αυξήσει και σημαντικά τις τιμές των μεταχειρισμένων!

Δηλαδή εκτός από το να στοκαρουμε Νουνού , νεσκαφε , μακαρόνια στα υπόγεια λόγω πληθωρισμού τώρα πρεπει να τρέξουμε να αγοράσουμε κάνα δυο street και μερικά on off για να βγάλουμε κάνα φράγκο σε κάνα δυο χρόνια...

Προσοχή δεν είμαι παπαγαλάκι.Απλα βλέπω το αναπόφευκτο με τους δασμούς και κάθε φορά που η ιστορία επαναλαμβάνεται, οι τιμές ανεβαίνουν.

panavour
13/06/2024, 14:19
Panavour. πες αλεύρι.....η ελεύθερη οικονομία σε γυρεύει...

σήμερα ανακοινώθηκαν νέοι δασμοί στα κινέζικα ηλεκτρικα αυτοκινητα που προαναγγέλλουν δασμούς σε μια σειρά από άλλες βιομηχανίες και προϊόντα.

Δασμοι παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν.Απολυτα ελευθερη οικονομια ΔΕΝ υπαρχει πουθενα.Ακομα και εντος ΕΕ,υπαρχουν ''χαρατσια'' που δεν λεγονται ΔΑΣΜΟΙ ,αλλα ονοματιζονται διαφορετικα κατα το δοκουν,και διαφοροποιουνται απο χωρα σε χωρα,αναλογα με τις οικονομικες ''αναγκες'' του δημοσιου της,τομεα.Π.Χ.το τελος ταξινομησης που βαζει το ελληνικο δημοσιο, (και εξαρταται απ τα κυβικα) στις εισαγωγες, απο ΕΕ ,και για το οποιον τρωμε καθε χρονο προστιμο,απο την ΕΕ,αλλα (μαντεψε)τα εσοδα του κρατους,ειναι μεγαλυτερα απ το προστιμο.Το ιδιο γινεται και απο χωρες ,που βαζουν δασμους για να προστατεψουν την βιομηχανια τους απο τα παρεμφερη εισαγωμενα ειδη.ΔΕΝ ξερω αν θυμασαι τους δασμους που ειχε βαλει πριν καμμια 45 χρονια (αν θυμαμαι καλα)η αμερικανικη κυβερνηση στα γιαπωνεζικα μηχανακια πανω απο 700 κυβικα,για να προστατεψει την HARLEY.Bεβαια οι γιαπωνεζοι το ξεπερασαν φτιαχνοντας,V2 τσοπερ αλλά χαρλευ,700 κυβικων.:lol:
Ομως οτι και να γινει η οικονομια βρισκει τον δρομο να προχωρησει.Θυμασαι πριν 3 χρονια ,την προσφορα της σουζουκι στην Ελλαδα,με το GSX250 ,που πουλαγε περιορισμενα κομματια στοκ,η αντιπροσωπεια σε εξευτελιστικη τιμη???Ποσοι εμποροι,και ιδιωτες αγορασαν και μολις τελειωσαν τα κομματια της προσφορας ,τα εβαλαν για πουλημα 30% παραπανω??Ετσι κι εμεις θα παρουμε καμμια δεκαρια ο καθενας,και μετα θα τα βαλουμε αγγελια να κονομησουμε.:lol:

kostaskk
13/06/2024, 15:35
Αν θυμάμαι καλά η προσφορά του gsx250 ήταν στα 3000 από 4,500-5000 δεν θυμάμαι, όποιος θυμάται ας πει, τρεχαν όλοι να πάρουν το 250αρι των 200 κιλών και μετά από μια βδομάδα τα βάζανε σε τιμή πριν προσφοράς,, δλδ 1500€ πάνω..

Το θέμα είναι ότι θα έπρεπε κάποιος να είναι πολύ βλάκας για να αγοράσει, να μένει σε στάνη χωρίς ίντερνετ κτλ, χωρίς φίλους, γνωστούς να του πούνε ότι είχε ποιο φτηνα ήταν σε προσφορά.

Και παλιά που ήταν ακριβές οι μοτο βρήκανε λύση και φέρνανε παραεισαγωγης μεταχειρισμενες με
κοντέινερ, παντός πιστεύω ότι δύσκολα πουλιούνται στις τιμές που βλεπω

basilis_k6
13/06/2024, 15:41
Αν θυμάμαι καλά η προσφορά του gsx250 ήταν στα 3000 από 4,500-5000 δεν θυμάμαι, όποιος θυμάται ας πει, τρεχαν όλοι να πάρουν το 250αρι των 200 κιλών και μετά από μια βδομάδα τα βάζαμε σε τιμή πριν προσφοράς,, δλδ 1500€ πάνω..

Το θέμα είναι ότι θα έπρεπε κάποιος να είναι πολύ βλάκας για να αγοράσει, να μένει σε στάνη χωρίς ίντερνετ κτλ, χωρίς φίλους, γνωστούς να του πούνε ότι είχε ποιο φτηνα ήταν σε προσφορά.

Και παλιά που ήταν ακριβές οι μοτο βρήκανε λύση και φέρνανε παραεισαγωγης μεταχειρισμενες με
κοντέινερ, παντός πιστεύω ότι δύσκολα πουλιούνται στις τιμές που βλεπω

GSX250RAL8 -900€ =3.995€
αυτο λες λογικα. ηταν καλη τιμη

doctoras
13/06/2024, 16:04
GSX250RAL8 -900€ =3.995€
αυτο λες λογικα. ηταν καλη τιμη

Αρχική είχε 4990 και είναι λογικό και το πιο οικονομικό ιαπωνικό μοντέλο σε κτήση δε σχέση με τους big4

Η πρώτη προσφορά ήταν αυτή που περιγραφεις 3990

Η δεύτερη ήρθε ένα χρόνο αργότερα που λόγω πολιτικής μετάβασης από τα euro 4 σε 5 ο σφακιανακης πιθανών φοβήθηκε μη του μείνουν και τα έβγαλε 2800 & 2900 τα μπλε

Εγώ το έχω ακόμη

Οσο αφορα το σχόλιο του φίλου κοστακκ
Να σου πω πως δε πάει σε όλες τις περιπτώσεις ετσι, το ότι το σκότωσε ο εισαγωγέας πρέπει και ο ιδιοκτήτης να φερθεί ανάλογα

Το μηχανάκι ανταγωνίζεται την κατηγορία των μεταχειρισμένων α2 250-300cc
3-4 χιλιάρικα που το ζητάνε σήμερα αν είναι προσεγμένα αξίζουν, γιατι σε αυτά τα λεφτά θα παρεις μόνο κινέζο Ινδό κατασκευαστή
Άντε και κάνα ktm duke 200/250 με τα θέματα του.

Και επίσης αυτό το μοντέλο με τα μειονεκτήματα του βάρος / απόδοση, έχει και πλεονεκτήματα που δε ύπαρχουν σε κάποιο κατασκευαστή σε αυτό τη μπατζετ όπως δίκυλινδρο μοτερ με βελούδινη λειτουργία και η ποιότητα κατασκευής όπου βαφη και προσαρμογή πλαστικών σε πολύ ψηλά στάνταρ για το μπατζετ του

kostaskk
13/06/2024, 16:32
Και πάλι, αφού τότε το πήραν 2800€ μια λογική τιμή σήμερα είναι 2000 το πολύ..
3-4 είναι όσο το πήραν τότε καινούριο η ποιο ακριβά.

Παραπάνω πετάς λεφτά τζάμπα.
Ποιο καλά να γυρνάς με townmate 50αρι παρά να πετάξεις-κάψεις-χαρισεις 2000€

panavour
13/06/2024, 16:57

https://www.pronews.gr/auto-moto/anaxoma-stous-dasmous-pros-ta-kinezika-ev-ypsonei-i-germania/

mia_zoi_kawa
13/06/2024, 17:21
Ανεξάρτητα από το τι λέει η Γερμανία οι δασμοί έρχονται. Για αυτό ακριβώς και έχει πάθει vertigo η οικονομία τους. Σταμάτησε το φτηνό ρωσικό αέριο και τώρα τους τελειώνει και η αγορά της Κίνας. Στο τέλος θα μας παρακαλάνε οι Γερμανοί πολιτικοι πάλι να πάρουμε δάνεια για να αγοράζουμε τις παπαριές τους.

panavour
13/06/2024, 19:37
Οι δασμοί φέρνουν αντίμετρα.Δεν συμφέρει κανέναν ένας εμπορικός πόλεμος.Ολα έχουν ένα μέτρο,και μία ισορροπία.

mia_zoi_kawa
13/06/2024, 20:12
Συμφέρει τις ΗΠΑ . Και για αυτό θα μπουν ανεξάρτητα από το τι λέει η Γερμανία. Ο κόσμος αλλάζει αδερφέ.
Όταν σου λένε ότι κατασχουμε όλα τα ρωσικά περιουσίακα στοιχεία στον δυτικό κόσμο και τινάζουν στον αέρα την παγκόσμια χρηματοπιστιστωτικη εμπιστοσύνη λες να μασήσουν με τους δασμούς στην Κίνα;

panavour
13/06/2024, 20:15
Συμφέρει τις ΗΠΑ . Και για αυτό θα μπουν ανεξάρτητα από το τι λέει η Γερμανία. Ο κόσμος αλλάζει αδερφέ.

για αναλυσε το μας,γιατι συμφερει τις ΗΠΑ,και τον αμερικανο.

mia_zoi_kawa
13/06/2024, 20:36
Ρε panavour έχουμε ξεφύγει από το θεμα των μεταχειρισμένων μοτοσυκλετών και έχουμε πάει στα μακροοικονομικά θέματα και σου απαντώ για τελευταία φορά.

Αυτήν την δεκαετία...με τους υπάρχοντες όρους του παιχνιδιού...η οικονομία της κινας θα ξεπεράσει αυτή των ΗΠΑ ...με άλλα λόγια ο πλανήτης ας πούμε ότι αλλάζει αφεντικό...

Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτό είναι να αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού...δηλαδή να απορυθμιστει το παγκόσμιο εμπόριο και η οικονομία. Κάτι που οι ΗΠΑ το επιθυμούν και εργάζονται συστηματικά για αυτό.

Τώρα στα δικά μας. Ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον πως θα επηρεάσει την αγορά των νέων και μεταχειρισμένων μοτοσυκλετών;;;

Η ποιο σίγουρη απάντηση είναι πληθωριστικα. Δηλαδή αυτό που βλέπουμε σήμερα και το θεωρούμε ακριβό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακριβηνει περισσότερο...
Οπότε η εποχή είναι βουρ για αγορές.

PaNick67
13/06/2024, 20:38
.Απλα βλέπω το αναπόφευκτο με τους δασμούς και κάθε φορά που η ιστορία επαναλαμβάνεται, οι τιμές ανεβαίνουν.

Οι δασμοί αφορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Κίνα. Όχι όλα τα κινέζικα προϊόντα, οχήματα, μοτοσυκλέτες, κλπ.

Επίσης υπάρχει μία περίοδος 4 μηνών για την εφαρμογή των.

Δεν ξέρω αν θα γίνουν αυτά που περιγράφεις, νομίζω πως όχι.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το μέτρο είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους οι Ευρωπαίοι αφού στην Κίνα εξάγεται μεγάλο μέρος της παραγωγής αυτοκινήτων και αν οι Κινέζοι απαντήσουν θα έχουν πρόβλημα.

Ευτυχώς ακόμα οι ηλεκτρικές μοτό είναι πανάκριβες και ελάχιστες για να επηρεαστεί η αγορά.