View Full Version : Κράνος <350€ για supersport.
Τι θα προτεινατε για κρανος σε μηχανη με σκυφτη θεση οδηγησης (RC390) με οριο τα 350€; Με ενδιαφερει η καλη ορατοτητα προς τα πανω (να βλεπεις οταν αγκαλιαζεις το ντεποζιτο), θελω εσωτερικο γυαλι, ενω με ενδιαφερει και ο αεροδυναμικος θορυβος.
Κοιταω το LS2 FF811 Vector II χωρις ομως να ξερω αν κανει για σκυφτη θεση οδηγησης. Τα τελευταια τρια μου κρανη ηταν HJC και αν υπαρχει κατι που με καλυπτει στην γκαμα της εταιριας θα το προτιμουσα.
Σκεφτομουν να κανω την υπερβαση και να παω στο NXR2 αλλα φιλος που το πηρε δηλωνει απογοητευμενος απο το θορυβο -για τοσο ακριβο κρανος.
ΓιώργοςΤΤ
08/06/2024, 17:24
To RPHA 11? Αν θυμάμαι καλά πριν χρόνια το έβρισκα στα 320€ από μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη.
Κράτα αυτό που έχεις και πάρε ένα ζευγάρι γυαλιά Belay.
:bawl:
RaGe_Raptor
08/06/2024, 17:40
Τα κρανη με καλό εξαερισμό κάνουν και πολύ θόρυβο. Δεν τα έχω δοκιμάσει όλα αυτοπροσώπως αλλά έτσι λένε σε όλα τα reviews και είναι και λογικό εδώ που τα λέμε.
Μέχρι πριν λίγο καιρό έβρισκες rpha 11 κάτω από 3 κατοστάρικα. Τώρα πλέον υπάρχει το rpha 12, σε μονόχρωμο ίσως το βρεις στην τιμή που θες.
Εν τω μεταξύ ο εξαερισμός είναι απ'τα πράγματα που δε με απασχολούν καθόλου.
Το 11 το είχα πριν κάποια χρόνια. Πολύ ελαφρύ με εξαιρετική ορατότητα, αλλά χάλια από θόρυβο και χωρίς γυαλί.
RaGe_Raptor
08/06/2024, 17:50
Εν τω μεταξύ ο εξαερισμός είναι απ'τα πράγματα που δε με απασχολούν καθόλου.
Το 11 το είχα πριν κάποια χρόνια. Πολύ ελαφρύ με εξαιρετική ορατότητα, αλλά χάλια από θόρυβο και χωρίς γυαλί.
Όλα τα ss κρανη που ξέρω έχουν πλήρη εξαερισμό. Οπότε είναι και φουλ θορυβώδη.
Πέτρο, τι μέγεθος είσαι?
Έχει προσφορά το HJC RPHA70 carbon στο outletmoto
https://www.outletmoto.com/en/hjc-rpha70-carbon-reple-helmet-p-8173.html
Πέτρο, τι μέγεθος είσαι?
Έχει προσφορά το HJC RPHA70 carbon στο outletmoto
https://www.outletmoto.com/en/hjc-rpha70-carbon-reple-helmet-p-8173.html
Πολυ καλη περιπτωση... Δυστυχως medium. Για το 70 εχω ακουσει πολυ καλα λογια, δεν ξερω κατα ποσο ειναι καταλληλο για πιο σκυφτη θεση οδηγησης. Γενικα touring δε θεωρειται;
motojojo
08/06/2024, 18:10
Λόγω καρμπον θεωρειται προσφορά; Γιατι σα μοντέλο εκει ειναι η τιμή του κανονικά.
Ειναι λίγο παλιο πλέον, έχει βγει νέο μοντέλο, υπήρχε το 71 και δεν ειμαι σιγουρος αν υπάρχει 72 τώρα.
Έχει θόρυβο όμως.
Αναμεσα σε καλό εξαερισμο και καλή ηχομόνωση θα επέλεγα το πρώτο. Η κακή ηχομόνωση διορθώνεται με ενα ζευγάρι ωτασπίδες (αποδεδειγμένα κάνουν δουλειά), ο κακός εξαερισμός δεν διορθώνεται με τίποτα.
Πολυ καλη περιπτωση... Δυστυχως medium. Για το 70 εχω ακουσει πολυ καλα λογια, δεν ξερω κατα ποσο ειναι καταλληλο για πιο σκυφτη θεση οδηγησης. Γενικα touring δε θεωρειται;
Εφόσον θες εσωτερικό ζελατινάκι, μόνο στα τούρινγκ κράνη θα το βρεις. Εγώ έχω το GT Air 2 και δεν εχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα οδηγώντας το Fireblade. Μόνο αρνητικό τους ο μειωμένος αερισμός μιας και δεν μπορεί να έχει το κράνος μετωπικούς αεραγωγούς, πράγμα που απ' ότι διάβασα πιο πάνω δεν σε πολυενδιαφέρει.
Πάντως, 350ε είναι κάλο μπάτζετ και θα βρεις αρκετά κράνη.
Εσωτερικό γυαλί εννοείς για τον ήλιο? Θα σου πρότεινα το scorpion r1 από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά δεν έχει γυαλιά ηλίου! Έρχεται με έξτρα ζελατίνα φιμε πάντως
giannis21
08/06/2024, 22:33
Καλησπέρα, πρόσφατα αγόρασα ένα ls2 ff327 carbon
https://motokinisi.gr/gr/kranos-full-face-challenger-ct2-ff327-grid-blue-carbon-red-ls2-1315124.html
Πολύ ελαφρύ κράνος, πολύ καλή εφαρμογή στο δικό μου κεφάλι και πάρα πολύ ικανοποιημένος από την ορατότητα.
Για μένα το κυρίως αρνητικό είναι ο θόρυβος από τα 120 και πάνω (εγώ χρησιμοποιώ ωτασπιδες) και λίγο τα εσωτερικά μαξιλαράκια, τα οποία προς το παρόν είναι μια χαρά αλλά μου δίνουν μια εντύπωση ότι θα "ξεφουσκώνουν" σύντομα. Θα το δείξει ο καιρός αυτό αν και είναι σχετικά οικονομική η αντικατάσταση.
Ευχάριστη έκπληξη για μένα το ls2 πάντως το οποίο έρχεται με εσωτερικό γυαλί, έξτρα φίλε ζελατίνα και πέρα από την κουκούλα έχει πολύ ωραίο σάκο μεταφοράς και είναι πολύ όμορφο από κοντά
Εσωτερικό γυαλί εννοείς για τον ήλιο? Θα σου πρότεινα το scorpion r1 από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά δεν έχει γυαλιά ηλίου! Έρχεται με έξτρα ζελατίνα φιμε πάντως
Ναι, αυτό που κατεβαίνει εννοώ. Η αλήθεια είναι πως πλέον μάλλον με καλύπτει και η φιμέ μιας και η χρήση είναι καθαρά για βόλτα.
Σε τι μηχανή το φοράς;
Lioulios
09/06/2024, 00:38
Το vector 2 σε ον οφ με ζελατινα μπροστα , ειναι το κρανος που ειχα με τον λιγοτερο θορυβο ...και εχω αλλαξει καμια 10ρια κρανη .
Το χω για Εθνικες και μεγαλες βολτες γιατι εκει μπαινει και επικοινωνια , αν χρειαστει να σηκωσω το τηλ και θελει κατι το σπιτι κτλ .
Προερχομαι βεβαια απο duall κρανη καθημερηνα και ετσι μπορει το θεμα θορυβος για μενα να εχει αλλη ενοια απο οτι εχει σε εσενα.
Παντως και σε σχεση με τα παλιοτερα fullface shoei , agv ,nolan, airoh ειναι σιγουρα το πιο αθορυβο
Το vector 2 σε ον οφ με ζελατινα μπροστα , ειναι το κρανος που ειχα με τον λιγοτερο θορυβο ...και εχω αλλαξει καμια 10ρια κρανη .
Το χω για Εθνικες και μεγαλες βολτες γιατι εκει μπαινει και επικοινωνια , αν χρειαστει να σηκωσω το τηλ και θελει κατι το σπιτι κτλ .
Προερχομαι βεβαια απο duall κρανη καθημερηνα και ετσι μπορει το θεμα θορυβος για μενα να εχει αλλη ενοια απο οτι εχει σε εσενα.
Παντως και σε σχεση με τα παλιοτερα fullface shoei , agv ,nolan, airoh ειναι σιγουρα το πιο αθορυβο
Μια ερωτηση σχετικα με το μεγεθος, επειδη αν θυμαμαι καλα στο παρελθον ειχες και HJC. Σε σχεση με το δευτερο, το LS2 το πηρες στο ιδιο νουμερο;
Lioulios
09/06/2024, 11:24
Ναι ειχα hjc.
Ολα τα κρανη που εχω αγορασει ηταν medium .
To ls2 ειναι το πιο ανετο σαν εφαρμογη στο δικο μου κεφαλι .
Νομιζω βεβαια πως καλο θα ηταν οτι και να παρεις , να το βαλεις μια και να δεις .
To ls2 vector 2, στο δικο μου κεφαλι ειναι πιο ανετο απo το hjc .
Πιο ανετο σαν εφαρμογη ,οχι οτι το αλλο σφιγγει.
To ls2 πρεπει να το πιασεις στα χερια σου πριν το αγορασεις .
Το πιο φθηνο ixs εντουρο που εχω δειχνει πολυ πιο ποιοτικο σαν φινιρισμα και λεπτομερειες .
Το ls2 εχει πολλα πλαστικα που ενωνονται μεταξυ τους και δεν μοιαζει τοσο "συμπαγες".Ισως να μου φαινεται εμενα ετσι γιατι ειναι μαυρο ματ και δεν εχει το γυαλιστερο πουθενα .
...Mε 140-150 ομως δεν καταλαβαινει τιποτα
https://www.xlmoto.eu/product/ls2-ff811-vector-ii-full-face-helmet-tropical-black-white_pid-PM-4941852
Το έχω βρει σε medium (που φοράω στο HJC) στα 160€ με μεταφορικά. Το χρώμα είναι λίγο χάλια αλλά δε δίνω σημασία προσωπικά.
RaGe_Raptor
09/06/2024, 12:31
Πέτρο για το type of riding που θες να κάνεις ως επί το πλείστον (απ'οτι αντιλαμβάνομαι) καλό θα ήταν να επιμεινεις στην προτεραιότητα που ο ιδιος έθεσες πριν, την ορατότητα προς τα πανω. Έχω την εντύπωση πως μόνο σε ss κρανη το βρίσκεις αυτό.
Ναι, αυτό που κατεβαίνει εννοώ. Η αλήθεια είναι πως πλέον μάλλον με καλύπτει και η φιμέ μιας και η χρήση είναι καθαρά για βόλτα.
Σε τι μηχανή το φοράς;
Εγώ το φοράω σε naked αλλά το κράνος είναι για ss. Είναι το πισταδικο της εταιρείας!
Είναι με κούμπωμα DD και έρχεται με έξτρα φιμε ζελατίνα και πινλοκ. Πριν είχα το ls2 Vector evo, το προηγούμενο μοντέλο του Vector 2. Δεν γνωρίζω για το καινούργιο αλλά το παλιό (Vector evo) έπασχε αρκετά στην αεροδυναμική σχεδίαση. Με naked μηχανή έτρωγα πολλές σφαλιάρες ενώ με το σκορπιον τώρα δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Επίσης το σκορπιον είναι ελαφρώς πιο ήσυχο.
PaNick67
11/06/2024, 11:14
Ναι, touring ειναι. Αλλα κανει θορυβο σε ορθια και λιγο σκυφτη τυπου δουκα 390. Και πως να μην κανει θορυβο με αυτο το εξογκωμα στην κορυφη για αερισμο που εχει;
Cpt_Slow
11/06/2024, 14:41
Πετρο x lite σκεφτεσαι? Χ 803 carbon πχ
Πετρο x lite σκεφτεσαι? Χ 803 carbon πχ
Δημήτρη ξεφεύγει πολύ οικονομικά. Πάντως όσο το συζητάμε συνειδητοποιώ πως τα τρία κριτήρια που έβαλα δε γίνεται να τα καλύπτει ένα κράνος. Πρέπει να σκεφτώ τι απ'όλα είναι πιο σημαντικό και να κινηθώ αναλόγως.
Cpt_Slow
11/06/2024, 15:46
https://www.helmetcity.co.uk/x-lite-x-803-u-c-mastery-blue-050/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw65-zBhBkEiwAjrqRMCYkKTzcicHj_5MCPRzBc2VsFjjCeXkffvxAFgz7j5XHz8rkorJp_BoCeo4QAvD_BwE
οτι θες απο Uk στο κατεβαζω τελος Ιουλιου
Edit: πριν 10 λεπτα ειχε ολα τα μεγεθη :eek:
https://www.helmetcity.co.uk/x-lite-x-803-u-c-mastery-blue-050/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw65-zBhBkEiwAjrqRMCYkKTzcicHj_5MCPRzBc2VsFjjCeXkffvxAFgz7j5XHz8rkorJp_BoCeo4QAvD_BwE
Εχω ακριβώς το ίδιο στο ίδιο χρώμα και εμένα για να γλυτώσω το τελωνιο μου το έφερε ο κουμπάρος μου όταν ήρθε Ελλάδα, απίστευτο κράνος και πάρα πολύ ελαφρύ
Αν ειχε Small θα σου λεγα να κατεβασεις ενα για μενα :p
grinderx
19/06/2024, 22:48
Προσωπικά μετά από πολύ ψάξιμο (για τα σχετικά με θόρυβο, κτλ), αγόρασα ένα Shark Spartan RS. Στην πράξη δεν ξέρω τι λέει, μια και ακόμα είμαι σε φάση που κάνω μαθήματα (δες κι εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=78222&page=71&p=3212071&viewfull=1#post3212071)), οπότε η πρότασή μου μπορεί να αγνοηθεί :p
Τα μοντέλα που έχω καταλήξει είναι τα παρακάτω:
LS2 Vector II στα 200€
X-Lite X-803 Ultra Carbon (θα έχω την ευκαιρία να το δοκιμάσω σύντομα) στα 350€
Shark Spartan RS στα 230€
Το πρώτο είναι sport touring με πολύ καλή τιμή. Το δεύτερο πίστας στο όριο του μπάτζετ και το τρίτο sport touring (η Shark το προτείνει για hypernaked) με επίσης καλή τιμή. Πρέπει να βρω και τα LS2 και Shark για δοκιμή. Αυτό που φοβάμαι στα touring είναι οτι δε θα έχω καλή ορατότητα σκυμμένος, αυτό που δε μου αρέσει στο X-Lite είναι η απουσία γυαλιού (και λίγο η τιμή :p).
Αν έχει κάποιος άλλος εμπειρία στα παραπάνω κράνη είμαι όλος αυτιά.
RaGe_Raptor
01/07/2024, 09:33
Τα μοντέλα που έχω καταλήξει είναι τα παρακάτω:
LS2 Vector II στα 200€
X-Lite X-803 Ultra Carbon (θα έχω την ευκαιρία να το δοκιμάσω σύντομα) στα 350€
Shark Spartan RS στα 230€
Το πρώτο είναι sport touring με πολύ καλή τιμή. Το δεύτερο πίστας στο όριο του μπάτζετ και το τρίτο sport touring (η Shark το προτείνει για hypernaked) με επίσης καλή τιμή. Πρέπει να βρω και τα LS2 και Shark για δοκιμή. Αυτό που φοβάμαι στα touring είναι οτι δε θα έχω καλή ορατότητα σκυμμένος, αυτό που δε μου αρέσει στο X-Lite είναι η απουσία γυαλιού (και λίγο η τιμή :p).
Αν έχει κάποιος άλλος εμπειρία στα παραπάνω κράνη είμαι όλος αυτιά.
Racing κράνος με γυαλί δεν υπάρχει.
Σκυμμένος θα είσαι οπότε αποκλείεις τα touring και πας σε safe επιλογες στο πάνω όριο του budget σου.
Buy nice or buy twice
Racing κράνος με γυαλί δεν υπάρχει.
Σκυμμένος θα είσαι οπότε αποκλείεις τα touring και πας σε safe επιλογες στο πάνω όριο του budget σου.
Buy nice or buy twice
Γιωργο εχεις δικιο σ'αυτο που λες, αλλα σκεφτομαι και οτι το κρανος λογικα θα μεινει και για την επομενη(-νες) μηχανη. Τα κρανη δεν τα αλλαζω τοσο συχνα οσο τα μηχανακια γενικα (πχ το FG-ST που εχω τωρα το αλλαζω λογω πενταετιας). Οποτε ναι μεν το RC θελει sport κρανος αλλα ποιος μου λεει οτι δε θα το εχω στειλει σε κανα χρονο. Και η αληθεια ειναι οτι το γυαλι του HJC με εχει βολεψει ΠΑΡΑ πολυ.
Ξερω, μπερδεμενα σας τα λεω, αλλα αυτα περνανε απο το μυαλο μου αυτη τη στιγμη.
Γιωργο εχεις δικιο σ'αυτο που λες, αλλα σκεφτομαι και οτι το κρανος λογικα θα μεινει και για την επομενη(-νες) μηχανη. Τα κρανη δεν τα αλλαζω τοσο συχνα οσο τα μηχανακια γενικα (πχ το FG-ST που εχω τωρα το αλλαζω λογω πενταετιας). Οποτε ναι μεν το RC θελει sport κρανος αλλα ποιος μου λεει οτι δε θα το εχω στειλει σε κανα χρονο. Και η αληθεια ειναι οτι το γυαλι του HJC με εχει βολεψει ΠΑΡΑ πολυ.
Ξερω, μπερδεμενα σας τα λεω, αλλα αυτα περνανε απο το μυαλο μου αυτη τη στιγμη.
Έχω διαβάσει πολλά reviews για θέμα του Χ-803 με τον θόρυβο. Για καθημερινή χρήση ίσως να έχεις θέμα.
Πηγα και ειδα απο κοντα το LS2 και τελικα το παρηγγειλα. Γενικα μου εκανε καλη εντυπωση- δεν ειναι κατι κορυφαιο αλλα φαινεται τιμιο για τα λεφτα του.Εχει μεγαλυτερο οπτικο πεδιο σε σχεση με το HJC που εχω τωρα, οποτε πιστευω να με βολεψει σε σχεση με τη σταση οδηγησης. Βαρος νορμαλ (γυρω στο 1,5 κιλο), ωραιο γυαλι και μου φανηκε μαζεμενο στο σχεδιασμο των αεραγωγων. Δεν προεξεχουν πολυ, θελω να πιστευω πως αυτο θα εχει τα πλεονεκτηματα του σε θεματα θορυβου.
Η αγορα εγινε απο motocard οπου με την αρχικη εκπτωση συν εναν κωδικο που βρηκα online για επιπλεον -10% η τελικη τιμη με τα μεταφορικα βγηκε στα 210€ για μοντελο με σχεδιο (Splitter Black/White (https://c.scdn.gr/images/sku_images/066683/66683800/20221027143207_6df26bb4.jpeg)).
Ευχαριστω για τη βοηθεια, θα ενημερωσω και οταν εχω καποιες πρωτες εντυπωσεις στην πραξη.
Πηγα και ειδα απο κοντα το LS2 και τελικα το παρηγγειλα. Γενικα μου εκανε καλη εντυπωση- δεν ειναι κατι κορυφαιο αλλα φαινεται τιμιο για τα λεφτα του.Εχει μεγαλυτερο οπτικο πεδιο σε σχεση με το HJC που εχω τωρα, οποτε πιστευω να με βολεψει σε σχεση με τη σταση οδηγησης. Βαρος νορμαλ (γυρω στο 1,5 κιλο), ωραιο γυαλι και μου φανηκε μαζεμενο στο σχεδιασμο των αεραγωγων. Δεν προεξεχουν πολυ, θελω να πιστευω πως αυτο θα εχει τα πλεονεκτηματα του σε θεματα θορυβου.
Η αγορα εγινε απο motocard οπου με την αρχικη εκπτωση συν εναν κωδικο που βρηκα online για επιπλεον -10% η τελικη τιμη με τα μεταφορικα βγηκε στα 210€ για μοντελο με σχεδιο (Splitter Black/White (https://c.scdn.gr/images/sku_images/066683/66683800/20221027143207_6df26bb4.jpeg)).
Ευχαριστω για τη βοηθεια, θα ενημερωσω και οταν εχω καποιες πρωτες εντυπωσεις στην πραξη.
Μεγειά και αγρατζούνιστο να είναι :beer:
Στο θέμα του θορύβου μεγάλο ρόλο παίζει και η γωνία του κράνους στη ροή του αέρα και πιστεύω θα βοηθήσει πολύ ο ss προσανατολισμός του.
Lioulios
12/07/2024, 01:14
Ωραιο το χρωμα αυτο .
Εμενα μου εκανε εντυπωση η εσωτερικη ζελατινα(σοβαρος λογος για την αγορα) που οταν κατεβει , φτανει χαμηλα και ετσι δεν βλεπεις πανω με γυαλια και κατω χωρις ...πιανει ολο το οπτικο σου πεδιο δηλαδη .
Αγρατζουνιστο να ναι.
Με γεια και αγρατσουνιστο!! Προσοχή στην εσωτερική ζελατίνα γιατί τουλάχιστον στο προηγούμενο μοντέλο ήταν πολύ ευαίσθητη. Έσπασε ο μηχανισμός που την ανεβοκατεβαζει στους 2 μήνες
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, ο θόρυβος ξεκινάει σαν εμβοή κοντά στα 100km/h και τον ακούω σαν να μπαίνει από τα μάγουλα, αλλά μόλις πάρεις πιο επιθετική θέση οδήγησης χαμηλώνει και αλλάζει συχνοτικά. (μιλάω για φυσιολογικό θόρυβο)
Η ζελατίνα φαίνεται πολύ ποιοτική και μετά από μήνες καθημερινής χρήσης και μάλιστα κακής μια και είμαι τελείως ατζαμής δεν έχει πάθει τίποτα ούτε γρατζουνιά. Το μόνο κακό με την ζελατίνα είναι πως έχει κάποιο φίλτρο που δεν ταιριάζει καθόλου με τα δικά μου τουλάχιστον πολωτικά γυαλιά ηλίου. Την πρώτη φορά που το φόρεσα εκτός πόλης και χρειάστηκε να κατεβάσω ζελατίνα έπαθα πλάκα με την στρέβλωση των αντανακλάσεων σε σημείο που σταμάτησα για να καταλάβω τι βλέπω και αν μπορώ να συνεχίσω να οδηγώ με ασφάλεια.(έβλεπα τον δρόμο μωβ και κίτρινες αντανακλάσεις που άλλαζαν με την στρέψη του κεφαλιού)
Εν τέλη έβγαλα τα γυαλιά και συνέχισα με το κατά την άποψη μου απαίσιο εσωτερικό του visor. Μια λύση που δεν εξαλείφει τελείως το πρόβλημα αλλά αποτελεί ένα ημίμετρο είναι να βγάλεις το pinlock. Η αλήθεια είναι πως ξενέρωσα πολύ γιατί φοράω καφέ πολωτικά γυαλιά από πάντα και δεν μπορώ να αλλάξω τουλάχιστον το χρώμα, γενικά δεν μπορώ καθόλου γυαλιά με σε τόνους του μπλε, γκρι, πράσινου με κουράζουν αφάνταστα.
Τέλος θέλει προσοχή στο επιρρίνιο γιατί μετά από καιρό άρχισε να βγαίνει αρκετά εύκολα και χωρίς να βάζω το κράνος στον αγκώνα με αποτέλεσμα να το χάσω.
RaGe_Raptor
12/07/2024, 12:49
Καλοφόρετο Πέτρο!
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, ο θόρυβος ξεκινάει σαν εμβοή κοντά στα 100km/h και τον ακούω σαν να μπαίνει από τα μάγουλα, αλλά μόλις πάρεις πιο επιθετική θέση οδήγησης χαμηλώνει και αλλάζει συχνοτικά. (μιλάω για φυσιολογικό θόρυβο)
Η ζελατίνα φαίνεται πολύ ποιοτική και μετά από μήνες καθημερινής χρήσης και μάλιστα κακής μια και είμαι τελείως ατζαμής δεν έχει πάθει τίποτα ούτε γρατζουνιά. Το μόνο κακό με την ζελατίνα είναι πως έχει κάποιο φίλτρο που δεν ταιριάζει καθόλου με τα δικά μου τουλάχιστον πολωτικά γυαλιά ηλίου. Την πρώτη φορά που το φόρεσα εκτός πόλης και χρειάστηκε να κατεβάσω ζελατίνα έπαθα πλάκα με την στρέβλωση των αντανακλάσεων σε σημείο που σταμάτησα για να καταλάβω τι βλέπω και αν μπορώ να συνεχίσω να οδηγώ με ασφάλεια.(έβλεπα τον δρόμο μωβ και κίτρινες αντανακλάσεις που αλλάζαν με την στρέψει του κεφαλιού)
Εν τέλη έβγαλα τα γυαλιά και συνέχισα με το κατά την άποψη μου με το απαίσιο εσωτερικό του visor. Μια λύση που δεν εξαλείφει τελείως το πρόβλημα αλλά αποτελεί ένα ημίμετρο είναι να βγάλεις το pinlock. Η αλήθεια είναι πως ξενέρωσα πολύ γιατί φοράω καφέ πολωτικά γυαλιά από πάντα και δεν μπορώ να αλλάξω τουλάχιστον το χρώμα, γενικά δεν μπορώ καθόλου γυαλιά με σε τόνους του μπλε, γκρι, πράσινου με κουράζουν αφάνταστα.
Τέλος θέλει προσοχή στο επιρρίνιο γιατί μετά από καιρό άρχισε να βγαίνει αρκετά εύκολα και χωρίς να βάζω το κράνος στον αγκώνα με αποτέλεσμα να το χάσω.
Όλα τα polarized δεν το κάνουν αυτό? Και τα δικά μου το ίδιο κάνουν αν τύχει να κατεβάσω ζελατινα στο ανοιχτό κράνος.
Καλοφόρετο Πέτρο!
Όλα τα polarized δεν το κάνουν αυτό? Και τα δικά μου το ίδιο κάνουν αν τύχει να κατεβάσω ζελατινα στο ανοιχτό κράνος.
Στο προηγούμενο κράνος μου δεν το έκανε, ούτε στις φίλης μου που το φορούσα αρκετά, σημειωτέων κατά 150€ φθηνότερα κράνη αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.
Lioulios
12/07/2024, 23:50
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος να παρει κρανος με sun visor και να φοραει γυαλια ηλιου .
Ο μονος λογος που τα κρανη μου εχουν sunvisor , ειναι για να μην βαζω γυαλια ηλιου .
Αν ηταν να φοραω γυαλια ,θα επαιρνα καποιο χωρις visor που οι επιλογες ειναι και περισσοτερες
...κατι κανω λαθος ?
panavour
13/07/2024, 00:29
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος να παρει κρανος με sun visor και να φοραει γυαλια ηλιου .
Ο μονος λογος που τα κρανη μου εχουν sunvisor , ειναι για να μην βαζω γυαλια ηλιου .
Αν ηταν να φοραω γυαλια ,θα επαιρνα καποιο χωρις visor που οι επιλογες ειναι και περισσοτερες
...κατι κανω λαθος ?
Ναι ,το πουλ-μουρ factor.
RaGe_Raptor
13/07/2024, 00:47
Ναι ,το πουλ-μουρ factor.
:facepalm:
...κατι κανω λαθος ?
Τα φοραω μόνο με το ανοιχτό κράνος της "βέσπας" επειδη το sun visor του είναι γτπκ εντελώς
...κατι κανω λαθος ?
Το κράνος που ήθελα και στα λεφτά που διέθεσα είχε sun visor, αν είχε την επιλογή θα έπαιρνα χωρίς.
telegonos
13/07/2024, 18:42
Κιόταν δεν θα οδηγάς, θα σε στραβώνει ο Νήλιος; Ή θα φοράς το κράνος και εκτός μηχανής;
Αρα visor - ξεvisor, γυαλιά ηλίου θα κουβαλάς μαζί σου έτσι κ αλλιώς. Από το να ψάχνεις τσέπες, τσαντάκια σε κάθε ανέβα-κατέβα, τα φοράς κι όταν οδηγάς και τελειώνει το θέμα.
Παρελαβα σημερα και ενα περιεργο πραγμα... Ενω το κρανος το ειχα δοκιμασει σε Medium και μου καθοταν καλα, αυτο που ηρθε μου ειναι μικρο. Τωρα πώς γινεται αυτο, δεν ξερω. :confused:
ΟΚ φανταζομαι οτι στα κρανη που εχουν για δοκιμη τα μαγαζια τα μαξιλαρακια εχουν κατσει λιγο απο το βαλε βγαλε, αλλα αυτο που μου ηρθε με παταει και περιμετρικα στο κρανιο, οχι μονο στα μαγουλα. Δοκιμασα να το κρατησω για ενα δεκαλεπτο στο κεφαλι μου και δεν αντεξα οποτε παει πισω για μεγαλυτερο (δεν υπαρχει χρεωση ετσι κι αλλιως).
Κατα τ'αλλα ομορφο το σχεδιο και το κρανος το ζυγισα στα 1470γρ. Υπομονη τωρα να μου ερθει το Large. :yawn:
Lioulios
24/07/2024, 00:14
Aυτο κανονικα δεν επρεπε να συμβει.
DoctoR_k6
24/07/2024, 10:19
Περιεργο να ειχες βαλει Μ και τωρα να μην σου κανει ασχετως αν ειναι καινουριο.
Δηλαδη στο L οταν θα πεσουν και τα μαξιλαρακια θα χορευει?
Ειναι οντως πολυ περιεργο. Αλλα μιλαμε για πιεση, οχι αστεια. Δλδ σε καμια περιπτωση δε θα αγοραζα απο μαγαζι ενα κρανος στο μεγεθος αυτου που μου ηρθε. Στα πεντε λεπτα αρχισα να νιωθω το σφυγμο μου στο μετωπο απο την πιεση. Και εκει δεν υπαρχει ουσιαστικα μαξιλαρακι που θα πεσει με τον καιρο. Αν ηταν μονο η πιεση στα μαγουλα θα το σκεφτομουν λιγο πριν το επιστρεψω.
Τωρα πώς εξηγειται η διαφορα με αυτο που δοκιμασα, δεν μπορω να το καταλαβω. Εν τω μεταξυ προκειται για κρανος με 6 μεγεθη shell, οποτε λογικα τα μαξιλαρακια δεν πρεπει να παιζουν τοσο μεγαλο ρολο.
basilis_k6
24/07/2024, 10:39
Ειναι οντως πολυ περιεργο. Αλλα μιλαμε για πιεση, οχι αστεια. Δλδ σε καμια περιπτωση δε θα αγοραζα απο μαγαζι ενα κρανος στο μεγεθος αυτου που μου ηρθε. Στα πεντε λεπτα αρχισα να νιωθω το σφυγμο μου στο μετωπο απο την πιεση. Και εκει δεν υπαρχει ουσιαστικα μαξιλαρακι που θα πεσει με τον καιρο. Αν ηταν μονο η πιεση στα μαγουλα θα το σκεφτομουν λιγο πριν το επιστρεψω.
Τωρα πώς εξηγειται η διαφορα με αυτο που δοκιμασα, δεν μπορω να το καταλαβω. Εν τω μεταξυ προκειται για κρανος με 6 μεγεθη shell, οποτε λογικα τα μαξιλαρακια δεν πρεπει να παιζουν τοσο μεγαλο ρολο.
Το κελυφος δεν παιζει ρολο στο μεγεθος του κρανους εσωτερικα. Απλα βγαινουν σε διαφορετικα μεγεθη για να μην ειναι πχ τεραστιο εξωτερικα και βαρυ χωρις λογο το small.
Ειχα το ιδιο προβλημα με ενα xlite και ηταν κατασκευαστικο. Μπορει το large να σου ειναι μεγαλο μετα.
Σε ενα κρανος με δυο shell sizes τα μαξιλαρακια παιζουν μεγαλυτερο ρολο. Οταν το L και το XXL εχουν το ιδιο shell η διαφορα στο εσωτερικο πετυχαινεται με το μαξιλαρακι. Οποτε το L εχει πολυ μεγαλυτερα μαξιλαρια, που ειναι πιο πιθανο να πεσουν με τον καιρο. Αυτο εννοουσα. Λαθος το σκεφτομαι;
Οπως και να'χει το συγκεκριμενο κρανος δεν μπορω να το κρατησω, απλα δε μου κανει. Τωρα αν και το L δε μου κανει (κυριως για την περιφερεια του κρανιου μιλαω) τοτε απλα θα παω σε αλλο μοντελο.
basilis_k6
24/07/2024, 11:06
Σε ενα κρανος με δυο shell sizes τα μαξιλαρακια παιζουν μεγαλυτερο ρολο. Οταν το L και το XXL εχουν το ιδιο shell η διαφορα στο εσωτερικο πετυχαινεται με το μαξιλαρακι. Οποτε το L εχει πολυ μεγαλυτερα μαξιλαρια, που ειναι πιο πιθανο να πεσουν με τον καιρο. Αυτο εννοουσα. Λαθος το σκεφτομαι;
Οπως και να'χει το συγκεκριμενο κρανος δεν μπορω να το κρατησω, απλα δε μου κανει. Τωρα αν και το L δε μου κανει (κυριως για την περιφερεια του κρανιου μιλαω) τοτε απλα θα παω σε αλλο μοντελο.
Τα μαξιλαρια, το πανω δηλαδη γιατι τα μαγουλα δεν αλλαζουν το μεγεθος, παιζουν ελαχιστο ρολο στην εφαρμογη. Τα αλλαζεις οταν εισαι στο σωστο μεγεθος και θες να ειναι λιγο πιο σφικτο η λιγο πιο ανετο. Το eps ειναι που ορίζει το μεγεθος.
Πιθανον να μοιραζονται τα ιδια κελυφη και επς το m και το l και να αλλαζει μονο το padding. Μπορει ομως και οχι. Αν ενα κρανος δεν σου κανει, με αλλαγη στα εσωτερικα παλι δεν θα σου κανει. Δεν αλλαζει παρα μόνο μερικα χιλιοστα.
Lioulios
24/07/2024, 12:05
Στο ls2 vector2, τα medium και large ΔΕΝ μοιραζονται το ιδιο κελυφος
Παρελαβα το L και δοκιμαστηκε. Στο θεμα του μεγεθους ειναι ενα τσικ πιο ανετο απ'ο,τι θα αγοραζα υπο νορμαλ συνθηκες, αλλα αναμεσα στο M και αυτο σιγουρα αυτο ειναι που μου κανει. Παμε για ενα συντομο review.
Ξεκιναμε με τα αρνητικα. Γενικα δινει εντυπωση φτηνου κρανους στις λεπτομερειες. Πχ οι διακοπτες του, η συναρμογη του, το γυαλι, ολα ειναι ενα κλικ κατω απο τα HJC που ειχα συνηθισει. Μου δινει την αισθηση κινεζικης μηχανης, που ειναι φορτωμενη με εξτρα και για να ειναι φτηνη εχει κανει υποχωρησεις στην ποιοτητα. Για μενα ειναι κρανος που θα φοριεται ελαχιστα οποτε δε με προβληματιζει τοσο, αν ηταν να του κανω τη χρηση του προηγουμενου (που το φορουσα 360 μερες το χρονο) δε θα περιμενα με τιποτα να κλεισει πενταετια. Κακη εντυπωση μου εκανε η chin courtain που αν και στο ματι φαινεται "χορταστικη" στην πραξη δεν κανει καλη δουλεια. Το χειμωνα νομιζω πως θα μπαινει μπολικο κρυο απο κατω. Τελευταιο πραγμα που δε μου αρεσε ειναι το γυαλι. Πρωτο, ειναι πιο ανοιχτο σε αποχρωση απ'οσο θα ηθελα. Με ηλιο απεναντι δεν ημουν ευχαριστημενος με την προστασια. Επισης το τζαμι τελειωνει σχετικα ψηλα. Αυτο για τη μηχανη μου εχει ως αποτελεσμα το κατω μερος του να πεφτει ακριβως στο υωος των οργανων στο οπτικο μου πεδιο, πραγμα ενοχλητικο.
Θετικα: Κορυφαιο VFM, στα 210€ που το πηρα εχεις ενα κρανος με καλο υλικο, ολα τα καλουδια και τελευταιο ECE. Επισης ειναι το πλεον αθορυβο κρανος που ειχα ποτε μου. Μου εκανε παρα πολυ καλη εντυπωση σε αυτο το κομματι. Πρωτη φορα που επιασα τελικη στο ΚΤΜ αφου δε μου φαινοταν ενοχλητικος ο θορυβος. Σε αυτο το κομματι παιρνει αριστα (προφανως παιζει ρολο το υψος μου σε σχεση με τη μηχανη μου, μπορει σε αλλο συνδυασμο αναβατη-μηχανης να μην λειτουργει τοσο καλα). Μαλλον το πιο δυνατο του σημειο. Για εμενα καλυπτει και το ζητουμενο που ειχα θεσει με το μεγαλο οπτικο πεδιο. Τερμα ψαρακωμενος με το στηθος να ακουμπαει το τεποζιτο βλεπω παρα πολυ καλα με το κρανος να ειναι ορατο μονο στο πανω 10% του οπτικου μου πεδιου. Τελος ειναι ενα ελαφρυ και ανετο κρανος.
Ως αρχικη εντυπωση λοιπον, προκειται για αγορα που θα την ξαναεκανα στην παρουσα φαση. Αν προοριζοταν για καθημερινη χρηση μαλλον θα ημουν σκεπτικος με την επιλογη μου, αφου οπως ειπα δεν ειναι κορυφαιας ποιοτητας. Βεβαια αυτο το ηξερα απ'οταν το ειχα δοκιμασει. Νομιζω πως ειναι και πολυ καλη επιλογη για πρωτο κρανος.
grinderx
07/09/2024, 19:52
Προσωπικά μετά από πολύ ψάξιμο (για τα σχετικά με θόρυβο, κτλ), αγόρασα ένα Shark Spartan RS. Στην πράξη δεν ξέρω τι λέει, μια και ακόμα είμαι σε φάση που κάνω μαθήματα (δες κι εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=78222&page=71&p=3212071&viewfull=1#post3212071)), οπότε η πρότασή μου μπορεί να αγνοηθεί :p
Επανέρχομαι στο παραπάνω. Σήμερα έκανα την πρώτη μου μεγάλη βόλτα στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο (μπήκα Αττική Οδό κι έφτασα μέχρι Αγία Μαρίνα Κορωπίου κοντά στις τρύπες του Καραμάν Αλή :p και πάλι πίσω). Αττική Οδό πήγαινα με 90-100km/h, αλλά έφτασα και τα 120km/h σε κάποιες στιγμές.
Είναι το πρώτο μου κράνος και φυσικά ως νέος αναβάτης δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Μπορώ να πω όμως πως τα επίπεδα θορύβου είναι σε λογικά πλαίσια, χωρίς περίεργα σφυρίγματα, κτλ να σου παίρνουν τ' αυτιά. Οι ζελατίνες του δε θολώνουν με τίποτα για όσο το έχω χρησιμοποιήσει (φαντάζομαι στους πιο κρύους μήνες αυτό θα φανεί καλύτερα), ενώ έχουν πολύ σταθερό μηχανισμό στο άνοιξε κλείσε και βάλε/βγάλε. Ένα αρνητικό είναι ότι οι αεραγωγοί δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο κι έτσι αναγκάζομαι κάποιες φορές να έχω ελάχιστα ανοιχτή την κυρίως ζελατίνα.
Επαναλαμβάνω πως δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης, αλλά θεωρώ πως στα λεφτά του (περίπου 320€ το πήρα, δεν έχει γραφικά, από κατάστημα της Αθήνας) είναι μια αρκετά ποιοτική επιλογή*. Ελπίζω να βοήθησα.
*Το κάπως ακριβότερο Shoei NXR2 δεν έμπανε στην κλούβια κεφάλα μου με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.