View Full Version : Zudapp ks50
karellen
10/09/2024, 15:11
Ωραία δουλειά, η ικανοποίηση της δημιουργίας!
Τελικά το φτερό το έτριψα με το χέρι και μόνο τότε πηρε τις καμπύλες του . Τό τεπόζιτο ήθελε λίγες διορθώσεις ακόμα.
455661
Και αφού περίμενα να στεγνώξει ο στόκος στο ντεπόζιτο ασχολήθηκα με τα καπάκια του μοτέρ. Αυτά για σήμερα για την κλάταρα πραγματικά
455662
455663
Το μικρό είχε πολύ λαδιλα όπου μαζί με τη σκόνη είχανε γίνει τσιμέντο
455664
455665
455666
455667
455668
doctor_john
10/09/2024, 22:23
τεποζιτο.....στοκος στα πολυ εμφανες βαθουλοματα...προσπαθησα απο μεσα να τα χτυπησω προς τα εξω ενω ζεστανα το μεταλο και ηταν γρανιτης. ...
Με την ευκαιρία να πούμε πως ήταν εταιρείες μετάλλου που έφτιαχναν και μοτοσυκλέτες.
Τα κράματα και την επεξεργασία που είχαν θα την ζήλευαν και σήμερα. Ανοδιώσεις στα αλουμίνια, ανοξείδωτα φτερά, χρώμια που δεν έσπαγαν κ.λπ.
Τόσο μεγάλες γούβες στο τεπόζιτο, μήπως στο πετάξει. Είναι καλύτερα ο πράσινος με τα υαλονυματα για πάνω σε μέταλλο (60 gritt).
Με την ευκαιρία να πούμε πως ήταν εταιρείες μετάλλου που έφτιαχναν και μοτοσυκλέτες.
Τα κράματα και την επεξεργασία που είχαν θα την ζήλευαν και σήμερα. Ανοδιώσεις στα αλουμίνια, ανοξείδωτα φτερά, χρώμια που δεν έσπαγαν κ.λπ.
Τόσο μεγάλες γούβες στο τεπόζιτο, μήπως στο πετάξει. Είναι καλύτερα ο πράσινος με τα υαλονυματα για πάνω σε μέταλλο (60 gritt).
επειδη δουλευω και ηλεκτροκοληση εχω παρατηρησει οτι τα σημερινα μεταλα ουδεμια σχεση εχουν με τα παλια.
θελει τον αλλο στοκο εχεις δικιο αλλα δεν ειχα και ειχα παρει φορα να πω την αληθεια. ειδωμεν το στοκαρα με αυτο.
sanctusan
11/09/2024, 01:22
Αυτό σκεφτόμουν αλλά είπα να μη σχολιάσω γιατί δεν είμαι τόσο γνώστης.
Αυτό σκεφτόμουν αλλά είπα να μη σχολιάσω γιατί δεν είμαι τόσο γνώστης.
Φιλε μου καθε γνωμη πληροφορία μετραει. Κανείς δεν τα ξερει ολα. Εδω μεσα μου εχουν βρει λυσεις σε κάποια που δεν ήξερα καν.
τεποζιτο.....στοκος στα πολυ εμφανες βαθουλοματα...προσπαθησα απο μεσα να τα χτυπησω προς τα εξω ενω ζεστανα το μεταλο και ηταν γρανιτης.
Θα μπορούσες να το φουλάρεις νερό και να το βάλεις στνκαταψξη ......
doctor_john
11/09/2024, 12:43
Λειτουργεί κάτι τέτοιο με τόσο χοντρά μέταλλα; δώσε καμιά οδηγία: με ταπα; μόλις παγώσει έλεγχο ή το αφήνουμε; κ.λπ.
Δεν ξέρω, μου φαίνεται πως δεν έχω έλεγχο και φοβάμαι μην εκτονώσει αλλού.
Δεν ξέρω το πάχος του μετάλλου του συγκεκριμένου τεπόζιτου.
Σε τεπόζιτο από Πενφέ πάντως δούλεψε μιάς και παρουσίαζε το ίδιο πρόβλημα
από το ανεξέλεγκτο στρίψιμο του τιμονιού.
Γέμισμα νερό , τάπα, καταψύκτης και αναμονή με συχνό έλεγχο, μόλις φουσκώσουν
αρκετά οι λακούβες έξω και καλό ξέπλυμα, φύσημα......
Δεν ξέρω, μου φαίνεται πως δεν έχω έλεγχο και φοβάμαι μην εκτονώσει αλλού.
Αν εκτονώσει αλλού,.... μιά χαρά,... σημαίνει ότι είναι έτοιμο να τρυπήσει....
το λύνεις τώρα!!!!.... και όχι όταν θα 'ναι βαμμένο επάνω
στο μηχανάκι...................
Ή μπορούσες να πετάξεις μέσα μια μικρή κροτίδα!!!:D :D
Ή μπορούσες να πετάξεις μέσα μια μικρή κροτίδα!!!:D :D
Με βενζίνη ή όχι;;;;;;;;;;;;;;;;
Παιδια μιλαμε για χοντρο μέταλο. Εχω δει βιντεάκι στο YouTube σε zudapp κιολας να το ζεσταίνουν με προπανιο και να το χτυπανε. Βγηκε αρκετο εξω και εφαγε λιγότερο στοκο αλλα μετα παλευαν να ισιωσουν την ταπα με πενσα. Μιλαμε για ταλαιπωρίες. Στο xl500r που ειχε το ιδιο θεμα και εκει του εριξα αρκετο στοκο δεν ειχε θεμα αλλα δεν λεω οτι ειναι σωστος τροπος. Αν δω οτι χαλαει θα το τολμισω η στο διάστημα αυτό μπορει να βρω αλλο τεποζιτο. Με το νερο και κατάψυξη νομιζω δύσκολο σε εκεινο το σημείο. Παντως ειναι βαρυ το ρημαδι...
μετα απο 5 μερες απραξιας ηρθαν καποια ανταλακτικα
κολοφαναρο
φλατζες κιλυνδρου και ελατηρια
ντιζα κοντερ
αλυσιδα
σετ φλατζες καρμπ συν την πλακα τσοκ που ελειπε
455824
μαζι με τα παραπανω ηρθαν ενα ζευγαρι γνησιες μποτες καλαμιων συν τα ελατηρια καινουρια λογω της ζημιας που εκανα. Ομως αυτα που ηρθαν στο ενα ηταν κολημενο και σπασμενο το μισο ελατηριο μεσα:cry:
455825
μετα απο κουβεντα με ενα παλιο μαστορα zudapakia μου ειπε μια λυση για αυτην την βλακεια της εταιριας τα ποιο νεοτερα ξεβιδωνουν με βιδα απο κατω
455826
εκει που ξεκιναει να στενευει για τον πυρο του τροχου κοψιμο...δεν μου αρεσε η ιδεα αλλα επεμενε ο φιλος δεν ειχα αλλη επιλογη κιολας επομενως:evil:
455827
αφου ανοιξα την μποτα εβγαλα το ελατηριο με πολυ κοπο. απο πανω δεν θα το εβγαζα ουτε την δευτερα παρουσια και αφου εκανα την κινηση αυτη ανελαβα και την ζημια που εκανα στην δικια μου μποτα. το στραβωμα το ζεστανα αρκετα και το βαρεσα απο κατω αφου ειχα προσβαση και εφτιαξα και αυτην...τωρα εχω ενα εξτρα ζευγαρι μποτες πληρως λειτουργικες
455828
455829
455830
455831
να πω οτι σημαδευτηκαν και κοληθηκαν ακριβως στο ιδιο σημειο. θα τριφτουν και δεν θα φαινεται τιποτα
sanctusan
16/09/2024, 21:38
Παιδια μιλαμε για χοντρο μέταλο. Εχω δει βιντεάκι στο YouTube σε zudapp κιολας να το ζεσταίνουν με προπανιο και να το χτυπανε. Βγηκε αρκετο εξω και εφαγε λιγότερο στοκο αλλα μετα παλευαν να ισιωσουν την ταπα με πενσα. Μιλαμε για ταλαιπωρίες. Στο xl500r που ειχε το ιδιο θεμα και εκει του εριξα αρκετο στοκο δεν ειχε θεμα αλλα δεν λεω οτι ειναι σωστος τροπος. Αν δω οτι χαλαει θα το τολμισω η στο διάστημα αυτό μπορει να βρω αλλο τεποζιτο. Με το νερο και κατάψυξη νομιζω δύσκολο σε εκεινο το σημείο. Παντως ειναι βαρυ το ρημαδι...
Έχω δει επίσης να το γεμιζουν με νερό και να βάζουν διναμιτάκι (δεμένο σε σύρμα) κοντά στη λακούβα και πήρε τα πολλά.
και μετα απο αυτες τις ταλαιπωρίες με τις μποτες φτασαμε εδω..μια φωτο που δεν ανεβασα .δειτε τι στραβωμα εφαγε το ελατηριο για ναβγει
455844
455845
και καταληξαμε εδω ετοιμα για ασταρι αφου περασω τσιμουχες μην ταλαοπωρω βαμενα
455846
ασταρωσα και το ψαλιδι για να δω τις ατελιες του
455847
πισω καπακι καλυμα αλυσιδας..
455848
455849
γυαλισμα τις γραμμες ...αυτες δεν θα βαφτουν πρεπει να γινουν καθρεπτης
455850
και σιγα σιγα ετοιμαζομαι για ασταρωμα εχω τελιωσει σχεδον ολα τα κομματια
455851
εβαλα τα παντα μεσα στις μποτες και τις καινουριες τσιμουχες για να μην κοπαναω οταν ειναι βαμενο
455858
455859
μονωση οπου δεν θελω να βαφτει και ετοιμασμα κομματιων
455860
455861
ασταρωμα ....τωρα αρχιζουν τα καλα
455862
455863
455864
αφου γυαλιστικαν οι γραμμες μονοθηκαν...θα βγουν την ωρα του λουστρου
455865
εδω ειχα ξεχασει να τριψω στα πλαγια...την τυχη μου μεσα:evil:
455866
αυτο με κουρασε πολυ εχει καποιες ατελειες αλλα σε γενικες γραμμες βγηκε καλο:smokin:
455867
μολις τωρα εριξα και το χρωμα. η επιλογη ηταν του γιου μου και μου αρεσε και εμενα για να κανουν αντιθεση και νικελα. ειναι χωρις λουστρο και οι φωτο το αδικουν. μονο το καβουκι του φαναριου πλησιαζουν καπως στην πραγματικοτητα στην ζωντανια του χρωματος.
455876
455877
455878
τα πλαινα θα βαφτουν αλλο χρωμα στο τεποζιτο
455879
σημερα περασα μπλε οπου μου ειχαν ξεφυγει ευτυχως πολυ λιγα. διπλο χερι και εδειξαν αρκετα. αλλη μια δουλεια η δυχρωμια στο τεποζιτο με λευκο ζαχαρι. κιτρινιζει ελαφρος. επομενως χαρτομα των μερων και προχωραμε....αυριο λουστραρισμα αφου δεν γινει καμια στραβη με τεποζιτο
455896
455897
455898
σχεδον στο 100% αποχρωματισα τα παντα και αυτο ειχε αποτελεσμα στο βαψιμο. με τα το λουστρο αρχιζει η αντιστροφη μετρηση..μονταρισμα...
παιδια δεν εχω βρει θερμουιτ ακομη... δεν θελω γνησια
εβγαλα το χαρτι στο τεποζιτο και τελικα περασε λιγο αχνα στο μπλε. το μπολικο ειναι κομμάτι που εβαψε την ταινια και τραβηχτηκε με νυστερι με προσοχη. τα υπολοιπα τα εκανα με ενα πινελακι απο το μπλε και ολα οκ....ομως εφαγα μιαμιση ωρα για τις γραμμες αυτες.
455910
τα καντηλια που εριξα δεν λεγονται....
455912
μετα απο πολυ κοπο
455913
και αφου ξεμπλεξα με τεποζιτο επεσε το λουστρο...2 στρωσεις....πραγματικα αυτην την φορα δεν ειχα ουτε ενα τρεξιμο..ειμαι πολυ ευχαριστημενος ακομη και με το τεποζιτο. παρτε φωτο παιδια
455914
455915
455916
455917
455918
455919
455920
455921
κοσμηματα...τα χαζευω πραγματικα...τωρα επειδη εχουμε υγρασιες θα μεινουν για να στεγνωσουν καλα
455922
ξεκινησα να μονταρω ..ψαλιδι την ποδια που ειχε..δεν εφευγε η μαυρη πινελια ...
455961
455962
455963
455964
η ροδα μπηκε προσωρινα για να δω σε τι υψος θα κατσει με τα καινουρια ελατηρια γιατι ειχε διαφορες με αυτα που ειχε
455965
τα κατοπτρα το κολοφαναρου.. μες την μπιχλα και σκουρια...τριψιμο καθαρισμα βαψιμο..
455966
455967
455968
455969
κατι εγινε
455970
μπηκε και το λαστιχακι για να μην κοπει το καλωδιο
455971
μπηκε επανω...η λαμπα δουλευε
455972
και εβαλα το κρυσταλο...
455973
εμπρός φτερό το οποιο με ταλαιπώρησε μέχρι να το ταιριάξω χωρίς να γρατσουνίσω τις μπότες. Σειρα πηρε το πισω αφού περασα και την καλωδίωση να μην ξανα λύνω. Εβαλα και το ενα απο τα 4 αμορτισέρ για να μην κρεμαει το ψαλιδι. Η πισω ζαντα ειναι απο παπι για να το τσουλαω ενω η μπροστα θα ετοιμαστεί μες την βδομαδα.
Μια φωτο για να δείτε που έχω φτάσει
456033
456034
μπαινουν καποια πραγματα με ποιο αργους ρυθμους για να γινουν σωστα.
456114
456115
ξεκινησα τα ηλεκτρολογικα
456116
456117
ειπα να βαλω την καινουρια αλλα παλεψα και ξεκολησα την γνησια...ειναι ποιο κομψη
456118
νοικοκυρεμενες δουλειες να μην εχουμε θεματα σε βαθος χρονου
456119
456120
μπηκαν και τα τιμονια
456121
456122
doctor_john
24/09/2024, 20:38
Δωράκι (https://www.lambretta.co.uk/product_info.php?products_id=677):cool:
Ωραία το πας,παίρνει μορφή σιγά-σιγά!
ηρε η ωρα για τους τροχους μιας και καταφθανουν και οι σιαγωνες..ειχα ενα θεμα με ατερμονα δεν εφτανε μεσα η ντιζα ωστε να μην το γυρναει..
456147
456148
456149
φτιαχνοντας τροχους ενω περιμενω ανταλακτικα ειδα πως ο ατερμονας δεν δουλευει διοτι το γραναζακι ειχε κοντινει απο την σκουρια...απο κατι ανταλακτικα που ειχα βρει ολα ειχαν το ιδιο θεμα....διαλεξα το ποιο μακρυ και κοντινα με τροχο το παξιμαδι που ενωνει κιθαρα και ντιζα και στο τελος η δοκιμη με δικαιωσε.
456199
εδω απο τα 3 το μακρυτερο διαλεξα:D
456200
το ενα το μαζεψα λιγο οπως σας ειπα
456201
και το κοντερ λειτουργει επιτελους μετα την δοκιμη επανω στην ντιζα
456202
Το καλύτερο που μπορούσα να κάνω χωρίς να θέλω να ρίξω χρήμα πολύ. Αλλά μιλάμε για πολύ τρίψιμο
456208
ηρθαν και κατι δωρα για να προχωρισω...συν και τα λαστιχα παλαιου τυπου πελματος
456213
456214
μονταραμε και την κιθαρα πεντακαθαρη και με καινουρια φρενα πλεον
456215
δεν αντεξα το εβαλα επανω να δοκιμασω και τον ατερμονα που ευτυχως λειτουεργει..ψηλοσημαζευτηκε το συνεργειο μου απο τα σκορπια πραγματα και μου μενει σελα και να νοικοκυρεψω το μοτερ διοτι ας δουλευει θελει μια περιποιηση και αυτο
456216
dumutrus
28/09/2024, 22:10
:a014: :a014: :a014: :beer: :beer:
λογω πυρκαγιων στην κορινθο μας ειχαν μαντρωσει με επιφυλακη και χρονος λιγοστος. σημερα παλεψα με αργους ρυθμος και καφε τριπλο.
εβαλα και το φρενο αλλα η ντιζα φρενου θα αλλαχτει
456279
λασπωτηρας ποιο διακριτικος απο την κουβερτα που ειχε ο μπαρμπας. τοτε συνήθως εβαζαν μεχρι να ακουμπαει το δρομο. μπηκε ο πισω τροχος και ξαναπατησε στα ποδια του μετα απο 3μηνες
456281
456280
εβαλα και τεποζιτο να το δω πως ειναι
456282
ρωτησα σε ενα καλο καταστημα για την σελα και μου ειπε 200 ευρω...και επειδη το ταμειο ειναι μειον σκεφτηκα να την λυσω μονος μου και να βγαλω αθικτο το καλυμα να το δωσω σε εναν να μου ραψει ενα ιδιο και να το περασω μονος μου. αν ξερεται καποιον που μην να ζηταει νεφρο πειτε μου
456348
εξω τα πλαινα αλουμινενια πιχακια
456349
456350
ετσι κραταει το σημα στην ουρα της σελας
456351
456352
ολα απο την σελα τα μπιμπιλικια
456353
τελικα το εβγαλα αθικτο το καλυμα...ο αφρος ειναι εντελος off
456354
πλεον ξεβρακωτη θα τριφτει και θα βαφτει
456355
η σελα τριμενη βαμενη
456371
και ηρθε η ωρα του μοτερ...δουλευε κανονικα αλλα το καρμπ εσταζε. ηρθε κιτ φλατζες και η πλακα του τσοκ που ελειπε
456372
με ενα απλο ορινγκ το ειχα για τις δοκιμες μου..πεταμα
456373
το εκλεισα και δουλευει με το γκαζι η πλακα το δοκιμασα δεν σταζει πουθενα και επομενως ηρθε η ωρα του μοτερ
456374
εξω η κεφαλη
456375
456376
456377
οι φλατζες ειχαν διαρροή και τα ειχαν κανει χαλια ολα
456378
η φλατζα τελειως ξερη..λογικο..την εβγαλα σε τευχη
456379
και τα κοσμηματα οπως τα λεω εγω....
456380
πολυ τριψιμο λεμε..με κουρασαν οι ψυκτρες..πολυ ταλαιπωρια αλλα τα βλεπεις και ξεκουραζεσαι
456381
456382
ο κυλινδρος να πω δεν ειχε κανενα σημαδι..καθρεπτης ..δεν το περιμενα να πω την αληθεια
456384
σειρα ειχε το καπακι με την μανιβελα ..made germany
456385
καποια στιγμη πρεπει να εκοψε αλυσιδα και το πληγωσε.
456386
και αφου εκλεισα το μοτερ και το εβαλα να λειτουργησει μην εκανα καμια πατατα αχισε ο καθαρισμος του. αλλαξα φλατζα πανω κατω και ελατηρια. δουλεψε ποιο νευρικα και δεν καπνισε σχεδον καθολου και ο ηχος του ποιο αρχοντικος.
456387
kostaskk
04/10/2024, 03:42
Το πιστόνι και ελατήρια φαίνονται καλά, αν χάνουν μαυρίζει το πιστόνι κάτω από τα ελατήρια,
Το υπερβολικό τρίψιμο (να γίνουν καθρέπτης) στις ψήκτρες και μέταλλα κινητήρα δεν κάνει καλό γιατί μειώνεται η ψύξη ( μειωμένη επιφάνεια επαφής με αέρα, για αυτό πολλά Κιτ πχ malossi βγαίνουν με πόρους σαν να έχουν περάσει χοντρή αμμοβολή)
Το πάχος στις κάτω φλάντζες εκτός από συμπίεση αλλάξει και τον χρονισμό των θυρίδων, αλλάζει το ύψος τους,ανοίγουν σε άλλες μοίρες και μεταφέρεται άλλου η ροπή.
Κοίτα πάχος στα ελατήρια,γι αυτό δεν πάθεναν τίποτα!
Το πιστόνι και ελατήρια φαίνονται καλά, αν χάνουν μαυρίζει το πιστόνι κάτω από τα ελατήρια,
Το υπερβολικό τρίψιμο (να γίνουν καθρέπτης) στις ψήκτρες και μέταλλα κινητήρα δεν κάνει καλό γιατί μειώνεται η ψύξη ( μειωμένη επιφάνεια επαφής με αέρα, για αυτό πολλά Κιτ πχ malossi βγαίνουν με πόρους σαν να έχουν περάσει χοντρή αμμοβολή)
Το πάχος στις κάτω φλάντζες εκτός από συμπίεση αλλάξει και τον χρονισμό των θυρίδων, αλλάζει το ύψος τους,ανοίγουν σε άλλες μοίρες και μεταφέρεται άλλου η ροπή.
Αυτο με το τριψιμο δεν το ήξερα. Τα ετριψα με σβουρακι κοκκινο οχι συρμα
Το παχος τις παλιας νομίζω ότι πρέπει να ηταν ποιο χοντρό απο αυτές που εβαλα. Δεν το κοιταξα ομως δουλεύει πολυ καλύτερα. Καλα εκανες και το ανεφερες να το κοιταξω
Κοίτα πάχος στα ελατήρια,γι αυτό δεν πάθεναν τίποτα!
Να ηταν μονο τα ελατήρια? Εδω αντεξε τοσα χρονια παρατημένο. Αλλα μέταλλα τοτε φιλε. Τωρα είναι ολα ανακυκλωμένα
αυτη δεν ελυνε με τιποτα και σακατεμενη
456478
συμαζεμα το καπακι με την μανιβελα
456479
456480
456481
το μοτερ μπηκε επανω και αρχισα να βαζω τα περιφεριακα του...οι ντιζες θα αλλαχτουν προσωρινα εχω τις παλιες για να το δοκιμασω δεν κρατιεμαι:smokin:
456482
456483
456484
μπηκε και το λαμαρινακι και φαινεται ποιο γεματο στο ματι το εργαλειο
456485
ας αδειασω τις βαλβολινες για να βαλω καινουριες...80αρα
456486
το τεποζιτο:D
456487
πριν αφαιρεσω τα λαδια εβαλα ταχυτητα να το περπατησω αλλα μου εσβηνε. η δεν απομονονε σωστα ο συμπλεκτης η ειχε πολυ γκαζι....δεν προλαβα να κανω ρυθμισεις γιατι το αφησα κατι μου ετυχε. παντως με μιση μανιβελια επερνε εμπρος.....και η μανιβελα δεν επρεπε να ειχε καποιο στοπ??? γιατι επεφτε εμπρος..θα την δω οταν μπει και το καπακι του ανεμιστηρα
456488
456489
456490
και οι μερες του πλησιαζουν ας ηρεμησει λιγο...
456491
karellen
07/10/2024, 21:24
πριν αφαιρεσω τα λαδια εβαλα ταχυτητα να το περπατησω αλλα μου εσβηνε. η δεν απομονονε σωστα ο συμπλεκτης η ειχε πολυ γκαζι....δεν προλαβα να κανω ρυθμισεις γιατι το αφησα κατι μου ετυχε. παντως με μιση μανιβελια επερνε εμπρος.....και η μανιβελα δεν επρεπε να ειχε καποιο στοπ??? γιατι επεφτε εμπρος..θα την δω οταν μπει και το καπακι του ανεμιστηρα
456489
Ωραία το προχωράς μπράβο!
Τα κλέμενς δεν δείχνουν και τόσο καλά,θεωρώ καλύτερα θα ήταν κόλληση με καλάι και από πάνω θερμοσυστελλόμενο.
456489
Τα εβαλα για να ειναι οσο ποιο μαμα γίνεται. Ετσι τα ειχε με κλεμες. Ακομη και το ηλεκτρικό σχέδιο τα εχει ετσι. Ειδικα του κινητηρα ειναι κοκκαλινη.
H μανιβέλα δεν μπαίνει τυχαία όπου να 'ναι χρειάζεται ''κούρδισμα''
ετσι ώστε να δουλεύει σε συγκεκριμένες γωνίες....
Αυτο λεω και εγω. Κανει την δουλειά της μια χαρα αλλα κατι πρέπει να λειπει γιατί δεν σταματαει και γερνει λιγο εμπρός. Ενα ελατήριο λειπει για να την μαζευει προς το σασι αλλα για εμπρός το ψαχνω. Αν ξέρει κάποιος ας πει την γνωμη του
tsirvoulis
08/10/2024, 08:50
καλημέρα
μπράβο για την καλή δουλειά!!!
το στόπ της μανιβέλας είναι η μεγάλη "ροδέλα" που μπαίνει πάνω απο το ελατήριο της μανιβέλας, στην εσωτερική μεριά του αριστερού καπακιού!!
Αν δεν την έχεις βάλει λάθος , τότε ( συνηθισμένο λόγω χρήσης) θα έχει λιώσει η προεξοχή της ροδέλας που σταματάει την μανιβέλα στο άνω σημείο.
ότι θέλεις ρώτα... το τηλ μου το έχεις
tsirvoulis
08/10/2024, 08:54
δες και αυτό το διάγραμμα γιατί δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς μοτερ φοράς ( 276-286)
Το 276 μοτέρ εχω. Η φαρδια ροδελα δεν εχει καποιο εξογκομα για στοπ. Το ιδιο βλέπω και στο σχεδιο που μου εχεις δωσει. Η ροδελα φαίνεται στην φωτο που ανεβασα. Βλεπεις κατι διαφορετικο????
tsirvoulis
08/10/2024, 09:22
στο 276 αν θυμάμαι καλά, το στοπ της ροδέλας είναι απο την μεριά του ελατηρίου!
λυστο και ψαξτο καλά και θα το δείς!
απο εκει σταματάει η μανιβέλα!! αλλά ήταν πολύ συνηθισμένο ( ειδικά στα 276 ) να είναι χαλασμένο το στοπ ...
και το δικό μου τέτοιο στόπ έχει....
η μανιβελα δεν ειχε επαναφορα και επρεπε να δω το ελατηριο σε τι φαση ειναι
455240
βγαλαμε την ασφαλεια και τελικα το ελατηριο ειχε βγει απο την θεση του
455241
455242
Για να βοηθησω με φωτο. Ετσι ειναι απο μεσα οπως την βρηκα. Το ελατήριο ειχε φυγει...στοπ δε βλεπω. 2&3 φωτο
tsirvoulis
08/10/2024, 10:05
δες την φώτο που σου στέλνω... αυτό στο κόκκινο κύκλο που σου έχει σπάσει, επάνω στο καπάκι, είναι το στοπ, που δουλεύει με τις εγκοπές στην εξωτερική μεριά της ροδέλας, που σου την έχω και αυτή κυκλωμένη...
σε μερικές μερες μόλις μπορέσω, θα λύσω το δικο μου, να σου στείλω φώτο, για να σε βοηθήσω....
πάνε γύρω στα 10 χρόνια που το έφτιαξα αυτό, και δεν θυμάμαι ακριβώς την διάταξη..
θα σου στείλω φώτο μόλις μπορέσω...
Καταλαβα ..κλασικη περίπτωση βλαβης που ελεγε και ο τσακωνας...εχει σπασει...να δω τι πατέντα θα κανω εκει μέχρι να βρω αλλο
τωρα στα τελιωματα εχω μπλεξει με κατι δουλειες και δεν προλαβαινω αλλα σημερα ασχοληθηκα και προχωρησα.
456612
οι βιδες ειναι προσωρινες μεχρι να βρω πεταλουδα και να επισκευασω την κλειδαρια. το ηθελα να κλεισει
456614
καινουριο ρουμπινετο με εσωτερικα φιλτρακια και εβαλα και ενα λαστιχακι στην υπερχυληση του καρμπ
456615
μπηκε και το προστατευτικο του γραναζιου
456616
μπηκε φαναρι αναψαν τα φωτα εκανα την πρωτη μου βολτα ειχε ωραια κυληση. εχω θεματακι στο ξεκινημα μου σβηνει..η δεν μπραγιαζαρει σωστα η εχω υψηλες στροφες θα το δω..οι ταχυτητες μπαινουν κανονικα....αυτο λογικα εχει 3..μια κατω και οι αλλες επανω.
για ολες αυτες τις ρυθμισεις περιμενω τις ντιζες ,,,αναμενω και την σελα...τα φωτα μικρη μεγαλη σκαλα απο διακοπτη ολα οκ..πισω το πορειας οκ αλλα του φρενου θελει ρυθμιση το λαμακι που παταει τον διακοπτη...
456617
456618
456619
456620
εδω ο γιοκας μου καμαρωνει αφου το βολταρε
https://youtube.com/shorts/dUO78TM6dIo?feature=share
και η δικη μου αφεντια χαρουμενος σαν παιδακι και εγω
https://www.youtube.com/shorts/QO5fTwnOMgI?feature=share
panavour
13/10/2024, 22:01
ε καιρος ειναι να τροποποιησεις το nick name σε belo ο ζουνταπακιας.:beer:
ε καιρος ειναι να τροποποιησεις το nick name σε belo ο ζουνταπακιας.:beer:
:lol::lol: το 1ο που ανακατασκευαζω ειναι,,,,, λες να αλλαξω τωρα?? να πω την αλήθεια μου αρεσε η απλοτητα του. εχω λιγη δουλιτσα ακομα διοτι μου κανει νερα στο ξεκινημα ...μηπως θελει δισκους. σε πορεια παιρνει τις ταχυτητες αλλα οταν ξεκιναω δεν μπραγιαζαρει σωστα και σβηνει....
καινουριες σχαρες τσουζουν μεταχειρησμενες τζοκερ και επειδη το μπατζετ πρεπει να μεινει σε χαμηλα επιπεδα ειπα να την συμαζεψω
456724
α
δοκιμες επανω διοτι ηταν στραβη απο τουμπα η υπερβολικα βαρη..μην ξεχναμε οτι ηταν οχηματα για ολες τις δουλειες. ειχε το ρολο φορτηγου αυτοκινητου και πολλα αλλα που παιζει να ξανακαταληξουμε εκει με τις φτωχειες που ερχονται
456725
456726
456727
456728
456729
ας κλεισει και η αλλη πλευρα...μπηκε και το πλαστικο που κανει το ρολο της τσιμουχας
456730
με της δικες του βιδες αφου τις εφτιαξα σε αυτοσχεδιο τορνο με δραπανο και γυαλοχαρτο διοτι ειχαν βιαστει βαναυσα και χωρις σαλιο
456731
και ετσι ειναι απο πανω,,,αυτη η τρυπα να ειχε καποιο εξαρτημα η ετσι ειναι...απο εκει ειχε μπει το ποντικι και ειχε γεμισει σπορια μεσα
456732
τα φωτα μια μου αναβαν και μια οχι τελικα ηθελε γειωση απο το σασι και ολα οκ. οι ντιζες ειναι απο λαθος σημειο περασμενες απλα θα μπουν μια και καλη...
456733
συνεχεια σχαρας...αφου κολησα εκει που βιδωνει επρεπε ναα φτιαξω και το κομματι που ελειπε και ειχε βαλει ο μπαρμπας συρμα
456763
βρηκα ιδιας διαμετρου σωληνα και λυγισμα για να γινει ιδιο με την αλλη πλευρα
456764
456765
και ετοιμο
456766
τροχισμα οσο μπορουσα...
456767
456768
και βουαλα μετα απο πολυ κοπο
456769
dumutrus
16/10/2024, 23:12
Μπράβο Κώστα πολύ σε χαίρομαι.
Coyote.V
17/10/2024, 00:26
455880
455881
455882
Στην ουσία αυτό το χρώμα είναι αντισκωριακό, είναι το χρώμα που βάφουν τις μέγγενες. Πολύ σκληρό χρώμα !
Έχεις χώρο φίλε, εργαλεία και κάνεις τα πάντα, μα προπαντός πιάνουν τα χέρια σου. :beer:
Σημερα αλλαξα ντιζες (αλλο μηχανακι) . Ρυθμισα σωστα το μπραγιαζ....εφτιαξα σωστα τα φωτα μικρή μεγάλη σκαλα πορειας πισω και το στοπ. Τα φρένα αρχισαν και πατανε σωστα διότι η σκουριές ειχαν βιασει το χώρο που φρεναρει. Εβαλα την σχαρα που πλεον ειναι ισια και σταθερή. ( Την χρειαζοταν γιατί οπτικα γεμισε) Περιμενω σελα απο εβδομαδα μια εξάτμιση διότι αυτη χαλια. Η πατεντα με ατερμονα δεν δουλεψε θα παραγγείλω καινούργιο γραναζακι απο εξω.
Εχει ωραιο βημα και σηκωνει τον τοπο οπου περναει και φυσικά τραβαει τα βλεματα.
Ποιο κατω απο σημερα.
456832
Καθάρισα και το παγκο μου πλεον. Σας χρωσταω λιγες φωτο ακομα παιδια
456833
Μετά από πολύ καιρό που με είχαν περιορίσει η ελιές ήρθε το τελευταίο κομμάτι του puzzle. Κάτω χαμηλά θα μπουν τα νίκελα της σέλας και πίσω το κόκκινο σηματάκι ζούνταπ.
458581
458582
Ψιλοδουλεια που έπρεπε να γίνει.
458620
458621
Αναμένοντας αύριο το κόκκινο σηματακι
458622
Το ταξίδι τελιωσε με τις τελευταίες φωτο. Περίμενα τα κόκκινα σηματάκια της ζούνταπ. Επειδή είχαν σπάσει τα δικά τους έφτιαξα σε 3d ίδιο. Κατά τη γνώμη μου δείχνουν ωραία στη σελα τοκόκκινο είναι το δικό του απλά βαμμένο.
Ευχαριστώ πολύ για την παρεα και τις πολλές συμβουλες που μου εδωσαν αρκετοι. Παίρνει μπρος με μιση μανιβελια ο σατανας και οταν το κυκλοφορώ στην πόλη μου γυρνανε ολοι. Το οδηγώ και το φτυνω λεμε.
458913
458914
458915
458916
458917
458918
grinderx
16/12/2024, 18:03
Πολλά μπράβο για το μεράκι και την αγάπη που βάζεις σε όλο αυτό! :beer:
dumutrus
16/12/2024, 22:53
Να είσαι γερός να το χαίρεσαι κούκλα το έκανες μπράβο.
karellen
17/12/2024, 07:41
Ομορφιές,μπράβο για το μεράκι σου! :beer:
Να βάλεις κι ένα σκόρδο κάτω απο τη σέλα.
motojojo
17/12/2024, 12:11
Πολύ όμορφο, σαν καινουργιο το έκανες! Καλές βολτες.
Mπράβο, πολύ καλό έγινε και σε πολύ καλό χρόνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Συνήθως αυτές οι δουλειές τραβάνε πολύ μακρυά.........
Αντε τώρα, να το βγάζεις καμμιά βολτίτσα να μην ξαναξεπέσει......να το χαρείς!!!!!!!!!!!
Κουκλί, άξιζε τον κόπο σου, καλές βόλτες!
Θα το δούμε σε βίντεο να δουλεύει;
https://www.youtube.com/shorts/dUO78TM6dIo?feature=share
και η αφεντια μου
https://www.youtube.com/shorts/QO5fTwnOMgI?feature=share
sanctusan
21/12/2024, 08:54
Φοβερή δουλειά!!!
Το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο!
Μία ένσταση, τα χερούλια μου θυμήζουν το dildo μια πρώην μου
Να είσαι καλά μου έφτιαξες την διαθεση με την διαπίστωση των γκριπς. Χαχαχαχα