PDA

View Full Version : Καταναλωση και καντηλια.

TheRegulator
13/06/2024, 09:50
Στο τελευταιο γεμισμα αποφασισα να δω αν το trip computer ελεγε αληθεια η το νουμερο ηταν πολυ καλο για να ειναι αληθινο..
Τελικα ηταν οντως αληθινο και χαρηκα γιατι το μηχανακι ειναι παααααααααααααααααρα πολυ οικονομικο.. 15λτ - 280χλμ

Τα καντηλια πανε στο βλακεντιο που σχεδιασε το UI και σκεφτηκε πως ειναι κακη ιδεα να βαλει δεικτη βενζινης ή εστω ενα range ωστε να ξερει ο αναβατης ποση βενζινη εχει.. Πρωτη φορα εφαγα τετοιο τρελο range anxiety γιατι το μηχανακι μου αναψε το fuel ΜΟΛΙΣ περασα το τελευταιο βενζιναδικο και ειχα 30χλμ μεχρι το επομενο...

453747

Taz
13/06/2024, 10:36
Που να είχες ηλεκτρικό. Εκεί να δεις range anxiety...

panavour
13/06/2024, 14:55
Στην αρχη διαβαζοντας τομ τιτλο νομισα,πως ρωταγες ποσο καιει το καντηλι,και ημουν ετοιμος να παω να ρωτησω παπά:priest:

DoctoR_k6
13/06/2024, 15:03
17αρι ντεποζιτο δεν εχεις?
Οταν αναβει το λαμπακι δεν εχει ακομα 3-4 λιτρα? Τουλαχιστον?

doctor_john
13/06/2024, 15:34
Αν είναι σε επίπεδο τερέν ναι.

telegonos
13/06/2024, 17:19
Αν είναι σε επίπεδο τερέν ναι.

Αν πηγαίνει σε πλακόστρωτο σε νησί δλδ, καίει άλλο;

telegonos
13/06/2024, 17:26
Στο τελευταιο γεμισμα αποφασισα να δω αν το trip computer ελεγε αληθεια η το νουμερο ηταν πολυ καλο για να ειναι αληθινο..
Τελικα ηταν οντως αληθινο και χαρηκα γιατι το μηχανακι ειναι παααααααααααααααααρα πολυ οικονομικο.. 15λτ - 280χλμ

Τα καντηλια πανε στο βλακεντιο που σχεδιασε το UI και σκεφτηκε πως ειναι κακη ιδεα να βαλει δεικτη βενζινης ή εστω ενα range ωστε να ξερει ο αναβατης ποση βενζινη εχει.. Πρωτη φορα εφαγα τετοιο τρελο range anxiety γιατι το μηχανακι μου αναψε το fuel ΜΟΛΙΣ περασα το τελευταιο βενζιναδικο και ειχα 30χλμ μεχρι το επομενο...

453747

Ξέρεις -υποτίθεται- την αυτονομία της μηχανής π.χ. 250χλμ, κόβεις κανά 50ρι για ασφάλεια οπότε πες 200χλμ , κοιτάς χιλιομετρητή όταν βάζεις βενζίνη π.χ. 85400 χλμ, προσθέτεις, άρα στο 85600 αρχίζεις και κοιτάς για βενζίνη.

Βενζινομετρητές, φλοτέρ, καλωδιώσεις, και λοιπά εξαρτήματα είναι περιττές πολυπλοκότητες, όταν το μυαλό μπορεί να κάνει εύκολα την δουλειά.

doctor_john
13/06/2024, 18:00

Αν είσαι σε ανηφόρα ή κατηφόρα αλλάζει η μέτρηση ανάλογα την θέση του αισθητήρα.

Το multistrada σου έδειχνε σχεδόν άδειο σε κατηφόρα, το cbf έσβησε σε ανηφόρα της εθνικής νομίζω 21km πριν την Κόρινθο προς Αθήνα.
Πήρε στην ευθεία και γέμισε ~15lt.

harris_x
13/06/2024, 18:13

Αφού είσαι έξυπνο παιδί, τι δε κατάλαβες; :rolleyes:

devil's animal
13/06/2024, 19:07
και να μεινεις απο βενζινη, δεν τρεχει τιποτα...εμπειρια ειναι...
κατα τ'αλλα οτι ειπε ο telegonos...

νεοσσός
13/06/2024, 19:11
Ο σωστός ο μοτοσικλετιστής καταλαβαίνει την ποσότητα της βενζίνης στο ντεπόζιτο, από τη μεταβολή της αδράνειας της μοτοσικλέτας. :p

harris_x
13/06/2024, 19:35
Ο σωστός ο μοτοσικλετιστής καταλαβαίνει την ποσότητα της βενζίνης στο ντεπόζιτο, από τη μεταβολή της αδράνειας της μοτοσυκλέτας. :p

:lol:

Ή και από τον μερικό χιλιομετρητη που τον μηδενίζει μετά το γέμισμα και όταν ανάψει το λαμπάκι.

panavour
13/06/2024, 19:35

Αν είναι κατηφορικό το πλακόστρωτο ναι.

karellen
13/06/2024, 19:37
Ο σωστός ο μοτοσικλετιστής καταλαβαίνει την ποσότητα της βενζίνης στο ντεπόζιτο, από τη μεταβολή της αδράνειας της μοτοσυκλέτας. :p
Σέβας.

Dimmanoukas
13/06/2024, 19:39
Προσωπικά επειδή η ηλεκτρονική ένδειξη στο clx μου είναι τελείως κουκουρούκου όταν φτάσει στην μέση με κανένα δεκαρικο το φουλαρω (13αρι ντεπόζιτο)

Έτσι έχω το κεφάλι μου ήσυχο αλλά και με κάποιο τρόπο δεν στεγνώνει η αντλία (κάπου έχω διαβάσει και χωρίς να είμαι ειδικός ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να κινείται ένα όχημα με μισό άδειο το ντεπόζιτο)

toyar
13/06/2024, 19:58
Εμένα έχει δείκτη
Και μερικό χιλιομετρητή
Και ρουμπινετο
Και τελικα καταλήγω να ανοίγω τάπα και να το κουνάω για να δω πόση έχει ακόμα

TheRegulator
13/06/2024, 22:17
17αρι ντεποζιτο δεν εχεις?
Οταν αναβει το λαμπακι δεν εχει ακομα 3-4 λιτρα? Τουλαχιστον?

17αρι ειναι ναι αλλα δεν ξερω απο που μετρανε τα 17. Απ το αλουμινενιο καυλιτσεκι και κατω η τερμα πανω?

viper1
13/06/2024, 22:39
Εγώ έχω βάλει αυτήν την ένδειξη και γίνεται πορτοκαλί όταν μπει η ρεζέρβα.

453790

νεοσσός
13/06/2024, 22:52
19,3 κιλά καύσιμο ανά ώρα λεπτό, είναι πολλά. Σκέψου μήπως πάρεις κανένα μικρό για τις καθημερινές μετακινήσεις.

TheRegulator
13/06/2024, 22:54
Εμένα έχει δείκτη
Και μερικό χιλιομετρητή
Και ρουμπινετο
Και τελικα καταλήγω να ανοίγω τάπα και να το κουνάω για να δω πόση έχει ακόμα

το εκανα στο φαναρι.. Δεν φανηκε τιποτα και με επιασε ενας κρυος ιδρωτας...

doctoras
13/06/2024, 23:01
19,3 κιλά καύσιμο ανά ώρα, είναι πολλά. Σκέψου μήπως πάρεις κανένα μικρό για τις καθημερινές μετακινήσεις.

:lol: :lol:

panavour
13/06/2024, 23:17
19,3 κιλά καύσιμο ανά ώρα, είναι πολλά. Σκέψου μήπως πάρεις κανένα μικρό για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Aνά λεπτό γραφει οχι ανα ωρα.

DoctoR_k6
13/06/2024, 23:57
Για αρχή βλέπεις τι λέει το μανιουαλ.
Είναι νωρίς ακόμα και δεν το ξέρεις.
Αν δεν έχεις μείνει από βενζίνη δεν έχεις κάνει δουλειά..
Πάντα μηδενισμός μερικού χλμετρητη όταν βάζεις.

Tsber
14/06/2024, 10:08
Εγώ έχω βάλει αυτήν την ένδειξη και γίνεται πορτοκαλί όταν μπει η ρεζέρβα.

Μη μας λέτε τέτοια καπετάνιε γιατί είχα δει κάτι ντοκιμαντέρ με αεροπλάνα που μένουν από καύσιμο και μου είχε σηκωθεί η τρίχα κάγκελο, εδώ ψάχνεις βενζινάδικο με το μοτοσακό στη ρεζέρβα και σε πιάνει αγωνία και λαχτάρα, δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς μπορεί να νιώθει κανείς σβηστός στους αιθέρες και με κόσμο στην καμπίνα :cry:

yannis24
14/06/2024, 10:35

Ή και από τον μερικό χιλιομετρητη που τον μηδενίζει μετά το γέμισμα και όταν ανάψει το λαμπάκι.

αυτο ακριβως κανω εγω.......
μηδενιζω παντα οταν βαζω καυσιμο, γεμιζω παντα μεχρι πανω-πανω( στο βενζιναδικο που βαζω χρονια τωρα λενε ηρθε ο περιεργος !!! ), και ξερω οτι εχω αυτονομια στα 350κμ περιπου ανεξαρτητως τι γραφει στο καντραν.....μολις περασω τα 320 γεμιζω.....

RaGe_Raptor
14/06/2024, 13:57
συνήθως αναβοσβήνει το πορτοκαλί λαμπάκι στα 4 λίτρα και μένει μονίμως αναμμένο όταν πέσει κάτω από 1 (έχεις μείνει και δεν το ξέρεις)

έχει τα κουμπάκια στα όργανα κι όχι στο τιμόνι, που να τεντώνεσαι τώρα...!

motojojo
14/06/2024, 14:39
Έχω δεικτη καυσίμου ΚΑΙ μετράω τα χλμ απο γεμισμα σε γέμισμα. Έτσι έχω αντιληφθει κάπως την ακρίβεια του δείκτη και υπολογίζω την αυτονομία. Ανεξαρτητως συνθηκών ξερω πόσα χλμ μπορεί να βγαλει κάθε κουτάκι.
Το ρουμπινέτο το έχω μόνιμα στη ρεζέρβα, δεν έχει νόημα να βρίσκεται στην κανονική θέση όταν έχω και δεικτη (το ίδιο εκανα και στο παπι παλιά).

2 φορες κόντεψα να μείνω από βενζίνη, την πρωτη φορά όταν την αγόρασα, έσβησε μπροστα στην αντλία πριν κάνω το πρώτο γέμισμα ever. Δεν μου πέρασε ποτέ απο το μυαλό να το γυρισω στη ρεζερβα.
Τη δευτερη φορά μου γυρισαν το ρουμπινετο στο συνεργειο και στα καλά καθουμενα αρχισε τις διακοπές, λιγο έξω από την πολη. Εκει ημουν πιο υποψιασμένος, αφου το τσεκαρα το γυρισα στη ρεζερβα και ολα καλά.

DoctoR_k6
14/06/2024, 14:50
Έχω δεικτη καυσίμου ΚΑΙ μετράω τα χλμ απο γεμισμα σε γέμισμα. Έτσι έχω αντιληφθει κάπως την ακρίβεια του δείκτη και υπολογίζω την αυτονομία. Ανεξαρτητως συνθηκών ξερω πόσα χλμ μπορεί να βγαλει κάθε κουτάκι.
Το ρουμπινέτο το έχω μόνιμα στη ρεζέρβα, δεν έχει νόημα να βρίσκεται στην κανονική θέση όταν έχω και δεικτη (το ίδιο εκανα και στο παπι παλιά).

2 φορες κόντεψα να μείνω από βενζίνη, την πρωτη φορά όταν την αγόρασα, έσβησε μπροστα στην αντλία πριν κάνω το πρώτο γέμισμα ever. Δεν μου πέρασε ποτέ απο το μυαλό να το γυρισω στη ρεζερβα.
Τη δευτερη φορά μου γυρισαν το ρουμπινετο στο συνεργειο και στα καλά καθουμενα αρχισε τις διακοπές, λιγο έξω από την πολη. Εκει ημουν πιο υποψιασμένος, αφου το τσεκαρα το γυρισα στη ρεζερβα και ολα καλά.

Οχι στη ρεζερβα ρε συ...ασε ενα μαξιλαρακι ασφαλειας λεμε.
Ποσες φορες ειχα μεινει παλια με το DT γιατι ειχα ξεχασει τη ρεζερβα ενω ειχα γεμισει. Επιφ φειλ λεμε...

harris_x
14/06/2024, 15:16
έχει τα κουμπάκια στα όργανα κι όχι στο τιμόνι, που να τεντώνεσαι τώρα...!

εγω κάνω γιόγκα και είμαι ευκίνητος οπότε δε με είχε προβληματίσει στο Daytona :tooth:

harris_x
14/06/2024, 16:15
Οι ιστορίες μας εδώ: https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=163690

TheRegulator
14/06/2024, 18:15
Εχω κλαψει με τις απαντησεις μπεσα...
Παντα μηδενιζω, και στο αμαξι και στο μεκανακι, απλα μερικες φορες χρειαζεσαι ενα heads up νωριτερα..