Σύνδεση

View Full Version : Εσύ έχεις μείνει από βενζίνη;

ΟΚΤΑΝΙΟ
14/06/2024, 12:32
...κανε vroοm αν εχεις μεινει και εσυ απο βετζινα σε καποιο ταξιδι σου στην εθνικη :lol:

karellen
14/06/2024, 12:51
Κάνε βρουμ άμα πήγαινες εθνική με 6η και 2.000 στροφές,για οικονομία καικαλά και στις κατηφόρες να σβήνεις :cry:

Volpad
14/06/2024, 13:39
Έκανα βρούμ και στα 2... :bawl:

karellen
14/06/2024, 14:28
:lol:

DoctoR_k6
14/06/2024, 14:31
Κάνε βρουμ άμα πήγαινες εθνική με 6η και 2.000 στροφές,για οικονομία καικαλά και στις κατηφόρες να σβήνεις :cry:

Το δικο σου προηγειται του ΟΚΤΑΝΙΟυ... :bawl:

Παντου βρουμ λεμε...

Bowleno
14/06/2024, 14:57

Κι εγώ...:bawl:

Volpad
14/06/2024, 15:00
Έχω δεικτη καυσίμου ΚΑΙ μετράω τα χλμ απο γεμισμα σε γέμισμα. Έτσι έχω αντιληφθει κάπως την ακρίβεια του δείκτη και υπολογίζω την αυτονομία. Ανεξαρτητως συνθηκών ξερω πόσα χλμ μπορεί να βγαλει κάθε κουτάκι.
Το ρουμπινέτο το έχω μόνιμα στη ρεζέρβα, δεν έχει νόημα να βρίσκεται στην κανονική θέση όταν έχω και δεικτη (το ίδιο εκανα και στο παπι παλιά).

2 φορες κόντεψα να μείνω από βενζίνη, την πρωτη φορά όταν την αγόρασα, έσβησε μπροστα στην αντλία πριν κάνω το πρώτο γέμισμα ever. Δεν μου πέρασε ποτέ απο το μυαλό να το γυρισω στη ρεζερβα.
Τη δευτερη φορά μου γυρισαν το ρουμπινετο στο συνεργειο και στα καλά καθουμενα αρχισε τις διακοπές, λιγο έξω από την πολη. Εκει ημουν πιο υποψιασμένος, αφου το τσεκαρα το γυρισα στη ρεζερβα και ολα καλά.

Έχω παρόμοιο close call...

Με το KLE, το είχα στο κανονικό και όταν τελείωνε, γύρναγα το ρουμπινέτο στην ελεύθερη ροή (όχι στη ρεζέρβα, για να κατεβάσει πιο γρήγορα στα καρμπυρατέρ).
Μία μέρα λοιπόν, έβαλα βενζίνη και ξέχασα να γυρίσω το ρουμπινέτο στο κανονικό.

Μερικές μέρες μετά, εκεί που πήγαινα όμορφα και καλά στην Καβάλας, αρχίζει ο "βήχας". Ψύχραιμος εγώ, σηκώνω το μπούτι και βάζω το χέρι να πιάσει το ρουμπινέτο, οπου και διαπιστώνω δια της αφής, οτι είναι στην ελεύθερη ροή....
Πήγα όσο με πήγε και με τη φόρα που είχα, συμπλέκταρα, έβαλα και νεκρά, έσκυψα κιόλας να γίνω αεροδυναμικός και κατάφερα να φτάσω στο βενζινάδικο, που ήταν καμία 800αριά μέτρα μακριά, χωρίς να χρειαστεί να σπρώξω καθόλου... :bawl:

Μέχρι και σήμερα το θεωρώ ένα απο τα μεγαλύτερα μοτοσυκλετιστικά μου κατορθώματα....

harris_x
14/06/2024, 15:18

vroom λεμε :lol:

karellen
14/06/2024, 15:26
Κι επειδή η μ@λακια δεν έρχεται μόνη της, πήρα ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ.
Ερχόμενος από Άνω Χώρα στη διασταύρωση στο Ρέρεσι αντί να πάω ευθεία για Ναύπακτο έστριψα αριστερά για Λιδωρικι, 4 σταγόνες βενζίνη είχε το KLR οι μισές πήγαν στράφι. (καλός ##&&***είμαι και ελόγου μου)

Δε θέλω βρουμ ρε :cry:

harris_x
14/06/2024, 15:43
Το hornet είχε λαμπάκι και ρουμπινέτο για τη ρεζέρβα.

Αρχίζει λοιπόν τα γνωστά σε κάποιους κοψίματα, πιάνω το ρουμπινέτο να το γυρίσω στη ρεζέρβα αλλά είχα ξεχάσει να το βάλω στην αρχική θέση όταν γέμισα, οπότε μετά από μερικά κοψίματα ακόμα έσβησε.
Το καλό είναι ότι δε χρειάστηκε να σπρώξω, πάτησα τον συμπλέκτη και έφτασα ως τη μάνικα :tooth:

453812

motojojo
14/06/2024, 16:10
Όταν ειχα το παπι, ειχα φτασει στο τσακ να μεινω απο βενζινη αλλα δεν θυμαμαι γιατι. Ειχα διαπιστώσει όμως το εξης: όταν αρχιζαν τα βηχαλακια ανοιγα τερμα το τσοκ και το μοτερ ξαναζωντανευε ελαφρως κερδιζοντας καποια μετρα αυτονομιας ακομα.

Volpad
14/06/2024, 16:14
Όταν ειχα το παπι, ειχα φτασει στο τσακ να μεινω απο βενζινη αλλα δεν θυμαμαι γιατι. Ειχα διαπιστώσει όμως το εξης: όταν αρχιζαν τα βηχαλακια ανοιγα τερμα το τσοκ και το μοτερ ξαναζωντανευε ελαφρως κερδιζοντας καποια μετρα αυτονομιας ακομα.

Στα παλιά παπιά, άμα άνοιγες την τάπα και έφτυνες μέσα 2 - 3 φορές, έκανες άλλα 10 χιλιόμετρα...

thunder ace
14/06/2024, 16:24
Εχουμε μεινει (80/81; ) ενα YZ125 και ενα BULTACO PURSANG 360 απο βενζινη (και οι δυο) καταχειμωνο με στρωμενο χιονι στην πισω πλευρα του Υμητου και βραδιασε.
Τα υπολοιπα (και τι καταληξη ειχαμε) ειναι ιστοριες που τις λεμε σε μυστικα καταγωγια πλεον.

karellen
14/06/2024, 16:25
Στα παλιά παπιά, άμα άνοιγες την τάπα και έφτυνες μέσα 2 - 3 φορές, έκανες άλλα 10 χιλιόμετρα...
Και μερικά πάτερ ημά...

taisteal
14/06/2024, 16:30
Γαλλία το 2013,δικάβαλο και μπαγκάζια.
Ρολάρω σε επαρχιακό, ανάβει το λαμπάκι στο dakar και μου λέει το κορίτσι ας βάλουμε βενζίνη πριν κλείσουν τα βενζινάδικα γιατί ήταν απόγευμα.
Λέω άστο μωρέ, βγαίνει.
Ε,δεν βγήκε.
Εσπρωχνα βραδυάτικο το μηχανάκι φορτωμένο και άκουγα και τα καντήλια μου δικαίως.
Έφτασα σε πρατήριο αλλά έβαζες μόνο με κάρτα ντόπιου, οπότε πήρα τα τρία μου.
Έρχεται κάποια στιγμή ένας τύπος και του ζητάμε να μας βάλει βενζίνη με την κάρτα του και να του τα δώσουμε μετρητά.
Γίνεται η δουλειά,και φεύγοντας μας δίνει ένα κουτί με μπισκότα που πήγαινε στη γυναίκα του γιατί έτσι όπως ήμασταν μας λυπήθηκε :lol:

grharris
14/06/2024, 16:39
Άπειρες φορές....και σε ταξίδι και στην πόλη και με μηχανή και με αυτοκίνητο....

Ιστορίες πολλές και απείρου κάλους!

...μέχρι και που ξέρω (και έχω κάνει ο ίδιος φυσικά) πως να βγάζεις βενζίνη από αντλίες σε κλειστό βενζινάδικο!!!

thunder ace
14/06/2024, 16:40
Ιστορια τελειωμενης βενζινης (μαζι με σκασμενο λαστιχο) νο 2
1982 με εντελως καινουριο 50 cc παπι ,ξεκιναμε 2 τυποι (ο YZ και ο BULTACO) απο την προηγουμενη ιστορια του Υμητου και παμε για Πατρα στο καρναβαλι.
Βραδυ περιπου 1 η ωρα κατεβαινουμε τελικιασμενοι (70,,72..το πολυ 75χλμ)μια κατηφορα πριν το Αιγιο.
Αρχιζει το παπι να χορευει καρσιλαμα πισω.
Σταματαμε ...σκασμενο λαστιχο πισω.
Να μη περναει ΤΙΠΟΤΑ...ουτε στο δικο μας ρευμα ,ουτε στο απεναντι.
Λεει ο φιλος:καπου στο βαθος μαλλον βλεπω φωτα.
Παμε λεω και οτι ειναι.
Για να μη το σπρωχνουμε βαζω πρωτη και ισα ισα που ανοιγω το γκαζι να πηγαινει οσο ο βηματισμος μας.
Τελικα μενει απο βενζινη το παπι και εκει πιασαμε το ΤΖΟΚΕΡ: τα φωτα που βλεπαμε (απο χιλιομετρα μακρια )ηταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ βενζιναδικο που ηταν ανοικτο απο Κορινθο εως Πατρα
Και ειχε και Fast.

harris_x
14/06/2024, 16:40
Άπειρες φορές....και σε ταξίδι και στην πόλη και με μηχανή και με αυτοκίνητο....

Ιστορίες πολλές και απείρου κάλους!

ε γράψε μία ντε

azar41
14/06/2024, 16:45
Πολλές φορές με το CRM έμενα και απο ρεζέρβα!
Είχε όμως μια δικλείδα ασφαλείας,το ξάπλωνα τελείως κάτω και περναγε το τελευταίο λίτρο απο το δεξί μάγουλο του τεπόζιτου στο αριστερό του ρουμπινέτου!

νεοσσός
14/06/2024, 17:00
Κάντε βρουμ αν σας έχει τύχει να έχει μείνει από βενζίνη το βενζινάδικο.
:p

Bowleno
14/06/2024, 17:03
Δεν θέλετε να ξέρετε πόσες φορές έμεινα από βενζίνη με το CB 250RS.....:cry:
Εποχές απόλυτης ένδειας....:( Ούτε να τις θυμάμαι θέλω πια......

HelenKoR
14/06/2024, 17:19
Κάντε βρουμ αν έχετε μείνει από βενζίνη ΕΞΩ από βενζινάδικο :D

karellen
14/06/2024, 17:20
Κάντε βρουμ αν έχετε μείνει από βενζίνη ΕΞΩ από βενζινάδικο :D
:lol:

νεοσσός
14/06/2024, 17:28
Έχω μείνει από hamburger, ΜΕΣΑ σε φαστφουντάδικο.

thunder ace
14/06/2024, 17:31
Εγω ξερω μερικους με GUZZI που αφησαν το ταξιδι (Αθηνα ..Λαμια) επειδη δεν ειχαν στροφαλους τα βενζιναδικα

RaGe_Raptor
14/06/2024, 18:21
κάντε βρουμ αν έχετε μείνει από βενζίνη ΑΦΟΤΟΥ γεμίσατε σε βενζινάδικο. (φουλ νερό στο καυσιμο):cry:

ΟΚΤΑΝΙΟ
14/06/2024, 18:23
Βενζινοιστορια Νο1 (...απο τις 300 που μου εχουν τυχει :cry: )

Τα πρωτα χρονια που αφησα την Αθηνα κ ηρθα μονιμα Ζακυνθο, σχεδον καθε μηνα καβαλουσα το μηχανακι (τοτε ενα ZX-6R) Σαββατο μεσημερι, εβλεπα τα φιλαρακια μου και γυριζα Κυριακη βραδυ).
Ερχομενος παντα εκανα μια σταση για μπετΖινα μετα τη Πατρα, και ετρωγα σα μπουστης στα goodys (σημειωστε το αυτο, θα γινει αναφορα) και μετα ξαναβαζα στα ΣΕΑ στο Κιατο, οπου ξαναμανα ετρωγα στα McDonalds. Μετα, ξαναβαζα μπετζινα καθως εφευγα απο Αθηνα την επομενη μερα.

Μια Κυριακη που λετε, ειχε αγωνα στη Τριπολη. Παω μπρωι, χτυπαω το κουδουνι του φιλου, κατεβα του λεω, παμε Τριπολη. Δικαβαλο. Ξεκιναμε, φτανουμε στην εξοδο για Τριπολη στη Κορινθο, και λιγο πριν περασουμε τα διοδια, γρρρρρρρρρρ. Γυριζω το ρουμπινετο στη ρεζερβα, ξεκιναει το μηχανακι, περναμε τα διοδια, μπλοκο :bawl:
-Τα εχουμε ολα? μου λεει
-Δεν εχω βενζινη του λεω
-Δε πειραζει, πιο κατω εχει βενζιναδικο
Και συνεχιζουμε. Σημειωση. Με ρεζερβα εκανα τουλαχιστον 30χλμ ακομα.
Του δινουμε γκαζακι, παμε ωραια, και ξαφνικα βλεπω ταμπελα "τουνελ Αρτεμισιου 1500μ" και το μηχανακι μενει ακριβως την ωρα που εμπαινα στο τουνελ.
Παταω συμπλεκτη και προσπαθουσα να κατεβασω νεκρα ωστε να ρολαρει το μηχανακι, αλλα χωρις καμια τυχη.
Με το συμπλεκτη πατημενο, ανοιγω ζελατινα (φιμε μαυρη κατραμι) με το δεξι χερι, και να θελω να βγαλω και τα γυαλια ηλιου για να βλεπω στο σκοταδι, αλλα οταν περνανε απο διπλα σου μηχανακια με 200+, και εχοντας και την ευθυνη για τον συνεπιβατη, το τελευταιο που σκεφτεσαι ειναι να αφησεις το τιμονι....
Με τα πολλα βγαζω και το γυαλι, συμπλεκτης πατημενος, και παμε οπου βγει. Ευτυχως το τουνελ ειναι κατηφορικο (αλλιως ακομα θα εσπρωχνα) και μετα απο λιγο εβλεπα ενα φως στην ακρη του τουνελ (κλοπυραΗτ νικολουλη) που μεγαλωνε οσο πλησιαζαμε την εξοδο.
Βγαινουμε εξω, μπροστα μας το βενζιναδικο. Φουλαρε το, του λεω του βενζινα. Πηρε 5.100 δραχμες, οταν βαζοντας βενζινη σε νορμαλ συνθηκες, δεν ειχα βαλει ποτε πανω απο 3.000 δραχμες.

Αυτα. Φτανει για σημερα

νεοσσός
14/06/2024, 18:30
... παντα εκανα μια σταση για μπετΖινα μετα τη Πατρα, και ετρωγα σα μπουστης στα goodys (σημειωστε το αυτο, θα γινει αναφορα) ...

Έχω μείνει από hamburger, ΜΕΣΑ σε φαστφουντάδικο.

Στα λόγια μου έρχεσαι. :lol:

o_gavros
14/06/2024, 18:40
Πριν καμιά δεκαριά και βάλε χρόνια, δουλεύω μηχανάκι σε μια εταιρεία οπτικών. Ότι έχω πάρει το κρυφτον κάνα τρίμηνο τετράμηνο και δεν ήξερα στα πόσα ακριβώς διανυθεντα χλμ σβήνει και λέω ότι σήμερα πρέπει να το μαθω. Εκείνη την καυτη ημέρα του καλοκαιριού, στα 152χλμ το παπί σβήνει πάνω στη γέφυρα οξω από το Καραϊσκάκη προς λιμάνι. Ευχές αγάπης ινσταντλυ, κι ας έφταιγα.
λέω δε θα το ζήσουμε πολύ μέσα στο νταλα και επιτόπου κάνω σήμα στοπ στο πρώτο μηχανάκι που έρχεται.
Με βλέπει,κάνει άκρη. Πακιστανουλης μισο τσουβαλι κόκκαλα και δύο φλιτζάνια αίμα, με τελειωμένο Κινέζο με όλο το σετ για καθαρισμούς κοτσαρισμενο απάνω, κουβάδες, απορρυπαντικά , σφουγγαρίστρες, κοντάρια,τα πάντα όλα,κινητό βανακι ο μαν.
Κάνε με ρε φίλε λίγο πατάκι να μην σπρώχνω μέσα στο λαλαρο,του λέω και του εξηγώ ότι το βενζινάδικο είναι στα 600-700μετρα.οκ μου λέει και προσπαθεί.
Αμ δε! Ο μαν δε το χει.
Χωρίς πολλά πολλά,έλα σκατζα του κάνω και μένει να με κοιτάει σαν εξωγήινος με τα μάτια πεταγμένα έξω.
Ανεβαίνω στον Κινέζο,ο φίλος που έχει αρχίσει να προσεύχεται στον Αλλάχ να τον βοηθήσει ανεβαίνει με το έτσι θέλω στο κρυφτον μου και μας πάω μέχρι το βενζινάδικο με .συνοπτικες.
Σοκραν του λέω και Αλλάχ ακμπαρ, τον χαιρετάω και πήγε ο καθείς στη δουλειά του. Θα με θυμάται μέχρι τα γεράματα.

Taz
14/06/2024, 18:52
Κάντε βρουμ αν σας έχει τύχει να έχει μείνει από βενζίνη το βενζινάδικο.
:p

Μετράει αν το βενζινάδικο είχε βενζίνη αλλά δεν είχε λάδι για 2χρονο;

grharris
14/06/2024, 20:14
Μέρος 1ο - Επαναλαμβανόμενη ιστορία
Στις κλασικές εξορμήσεις στον Μπράλο με την καγκουροπαρέα, ούτε το Hornet ούτε το R1 έφτανε Άγιο Κωνσταντίνο με ένα ντεπόζιτο.
Πλέον όλοι στην παρέα είχανε μάθει ότι όταν έκλεινα το γκάζι και ρόλαρα, ήταν επειδή είχα ήδη μείνει από βενζίνη. Είχα γίνει δε τόσο καλός που έμενα στην Εθνική και πάντα έφτανα σβηστός στο βενζινάδικο που έχει λίγο πιο κάτω από την έξοδο για Άγιο.

Μέρος 2ο
Άνοιξη του 2005, πάω ΣΚ στην Βέροια για την βάφτιση της ανιψιάς μου. Είμαι τόσο "ορεξάτος" που αποφασίζω να πάω με το Hornet και όχι με το αυτοκίνητο παρότι έριχνε καρέκλες.
Παρά την βροχή, η καημένη η Maya, οριακά έβγαζε 100-110 χιλιόμετρα αυτονομία έτσι όπως την πήγαινα.

Πάθημα 1ο, που φυσικά δεν ποτέ δεν έγινε μάθημα, μετά την Λαμία, το επόμενο βενζινάδικο ήταν στα Τέμπη...αν δεν κλείσεις λίγο το γκάζι, θα μείνεις από βενζίνη πάνω στην Εθνική και θα πρέπει να πας ρολαριστός μέχρι το επόμενο βενζινάδικο. Οκ λέω, τυχερός ήμουν αυτή τη φορά, θα το έχω στο νου μου στην επιστροφή μην την ξαναπάθω....

Πάθημα 2ο, στην επιστροφή που είχα το νου μου, πέτυχα μετά τα Τέμπη το μοναδικό άνοιγμα του καιρού όλου του διημέρου.....Καταλαβαίνετε τι έγινε....φυσικά και έμεινα, φυσικά έφτασα ρολαριστός σε ένα βενζινάδικο έξω από την εθνική που έπιασα με την άκρη του ματιού όσο τσούλαγα σβηστός. Αυτή η περιπέτεια όμως δεν τελειώνει εδώ. Καθώς ήταν μεσημέρι, προφανώς ο βενζινάς είχε πάει για σιέστα.
Έβγαλα λοιπόν το μπουκαλάκι με το νερό από το backpack, το τίναξα καλά και άρχισα να χοροπηδάω στις σωλήνες από τις αντλίες μέχρι να τις αδειάσω όλες. Κατάφερα να βγάλω μισό λίτρο.
Λογικό είναι να μην με πάει πολύ μακριά με αυτό, έτσι ξαναέμεινα πάνω στην Εθνική και αυτή τη φορά στο πουθενά, μόνο χωράφια τριγύρω. Αφήνω την Maya πάνω στον δρόμο (ούτε μισό μέτρο ΛΕΑ δεν είχε...έτσι ήταν τότε...μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και χωρίς διάζωμα), και ξεκινάω με τα πόδια, πάνω στην Εθνική, ούτε και ξέρω για που. Δεν έκανα ούτε 50 μέτρα και βλέπω τα κλαδιά ενός δέντρου να κουνιούνται. Πάω κοντά αλλά δεν βλέπω κάποιον. Αρχίζω να φωνάζω, με ακούει και εμφανίζεται ο τύπος που φρόντιζε προφανώς το χωράφι του...μην τα πολυλογώ...200 μέτρα πιο κάτω είχε βενζινάδικο αλλά ήταν στροφή και δεν το έβλεπα!!!

Μην ρωτάτε αν ξαναέμεινα από βενζίνη...έχω πολλά τέτοια να σας πω...ακόμα και πρόσφατα :D

stefanos
15/06/2024, 10:07
Όταν λοιπόν σπούδαζα τέλη 80 αρχές 90 Θεσσαλονίκη, οικονομικά οριακά, σε επίπεδο να μην αδειάζω τασάκι για να έχω καβάντζα τις γόπες, είχα ένα cz175.
Πιτσιρικάς και τρελαμένος, ανέκαθεν με τις μοτοσυκλέτες ουσιαστικά δεν κατέβαινα από πάνω.
Και όταν κατέβαινα Αθήνα ή το έπαιρνα στο τρένο μαζί, η κατέβαινα με αυτό.
Το πρόβλημα ήταν ότι εκείνη την εποχή μόλις είχε φτιαχτεί ο "κλειστός αυτοκινητόδρομος" Θεσσαλονίκη Κατερίνη που δεν υπήρχε βενζινάδικο.
Και το cz δεν έφτανε Κατερίνη.
Πάντα όταν έμενα το έριχνα στο πλάι για να αδειάσει το άλλο μάγουλο του ντεπόζιτου, και συνήθως είχε και σπρώξιμο κανα χιλιόμετρο.
Στο τέλος βέβαια κουβάλαγα στο σάκο με τα άπλυτα και ένα μπουκάλι βενζίνη...:)

pektis
17/06/2024, 08:28
Την εποχη που βγαιναμε για βολτες σχεδον καθε εβδομαδα, ειχα με αποφασισει με ενα φιλαρακι να κανουμε καμια συνηθισμενη βολτα 500χλμ. στην Πελοπόννησο...
Ο φιλαρακος με τουονο gen 1.
Ειχαμε στην παρεα και εναν με KTM δεν θυμαμαι πιο (1190-1290) και στην εθνικη δεν επεφταν απο τα 160...
Στο γυρισμο εκει που ημασταν κοντα στους Αγ. Θεοδώρους από εθνικη με πλευρίζει και μου λεει...εχει γινει μαλακια, εχει αναψει ρεζερβα εδω και πολλά χιλιόμετρα...Θα σβησει, δεν με βλέπω να προλαβαινω βενζιναδικο...εεε...δεν προλαβαινει να το πει και αρχιζει το λόξιγκα το μηχανακι!
Στιγμιαια του λεω ανοιξε το πισω πατακι ρεεε....και κοιτα να στριψεις Αγ.Θεοδωρους από τον παλιο να βαλουμε βενζινη!
Πιανουμε ακρη ακρη με πατακι και με 80-90 χλμ./ωρα φτασαμε και βενζιναδικο...ολα καλα...:lol::lol:

kordix
17/06/2024, 09:28
Με το ΥΖ είχα μείνει 3 φορές από βενζίνη στον Υμηττό γιατί το μαμίδι ως μοτοκρός δεν είχε ρεζέρβα . Και κάπως έτσι γνώρισα έναν άλλο σπορ το Downhill :D

Επίσης εχω μείνει πάλι με το ΥΖ από βενζίνη 10 km πριν τερματίσω τον αγώνα Αττικά εντούρο στο.Λουτράκι το 2007. Και ναι το ΥΖ είχε πινακίδα φώτα κανονικά και έτσι μπορούσε να τρέξει εντούρο.

Mε το ασημί Άφρικα φορτωμένο φουλ ξεκινάμε με τη γυναίκα για Σερβία. Στις ευθείες της Λάρισας έμεινε από βενζίνη γιατί ο τρόμπας είχα ξεχάσει τον διακόπτη του ρακόρ στη ρεζέρβα. Του είχα βάλει πιο μεγάλα ζιγκλερ και πήγαινε ωραία αλλά με 140++ στην εθνική με 2 δόντια πιο μακριά γρανάζωμα με τα 23 λίτρα έκανε μόλις 220 km, δηλαδή έκαψε κάπου 10,5 λίτρα στα 100 km :p. Μας βοήθησε η εταιρεία διαχείρισης του δρόμου κτλ κτλ. Το ταξίδι συνεχίστηκε μετα από 3 ώρες με ταχύτητες 120-130 :look:

Με το λευκό xrv750 που χω τώρα έμεινα προχτές έξω από μια καφετέρια γιατί πάλι είχα ξεχάσει το ρουμπινετο στη ρεζέρβα. Η καφετέρια παραδόξως είχε πολύ ωραίο καφέ.Και εννοείται βγήκαν διάφοροι και άρχισαν τις μαντεψιές, ανορθωτής ο ένας, τρομπα ο άλλος,ρελέ κτλ κτλ. Ρε ουστ, βενζίνη ήθελε τ' αργαλείο.

ΟΚΤΑΝΙΟ
17/06/2024, 11:02
Να κουοταρω τον εαυτο μου, ενα πραμα σαν αυτους που κανουν λαΗκ σε δικο τους ποστ :lol:

Ερχομενος παντα εκανα μια σταση για μπετΖινα μετα τη Πατρα, και ετρωγα σα μπουστης στα goodys (σημειωστε το αυτο, θα γινει αναφορα) και μετα ξαναβαζα στα ΣΕΑ στο Κιατο, οπου ξαναμανα ετρωγα στα McDonalds.

Βενζινοιστορια Νο2
Αρχες 2000, ξεκιναω με το R1 να ερθω Αηθνα για ΣΚ. Το μηχανακι δεν ειχε ρουμπινετο ρεζερβας, ειχε ενα περτικαλι λαμπακι, και ειχα μετρησει μια φορα 42 χλμ αυτονομιας απο τη στιγμη που αναβε. ( τι πως το ξερω? ειχα μεινει και τοτενες :D )
Εκεινο το Σαββατομεσημερο, ειχα χρονο και εφαγα σπιτι, μπηκα στο καραβι κ ξεκινησα χορτατος.

Στο καραβι βλεπω το αφεντικο του κλαμπ που δουλευα τα βραδυα, με το τσεροκι του, και μου λεει "Προσεχε, μη τρεχεις" κτλ κτλ
Δε τρεχω, του λεω, παω νορμαλ
(Σημ. δε παω του σκοτωμου, ουτε και να σερνομαι. Γρηγορη σβελτη ανθρωπινη οδηγηση)
Φτανω κυλληνη, βγαινω απο το βαπορι και κΣεκιναμεεεεεεε

Βγαινω απο Πατρα, σταματαω για τη καθιερωμενη κρεπαλη στο goodys και μπετζινα στο μηχανακι, και ξεκινω
Ο ρυθμος γρηγορος, εφτασα νωριτερα απο οτι συνηθως στα McDonalds στο Κιατο και καθως πλησιαζα μια φωνη στο μυαλο μου λεει:
"Δε πειναω, ειμαι σκασμενος απο το φαι, δε σταματαω...."
και συνεχιζω.

Λιγο πιο κατω στη γεφυρα μου αναβει λαμπακι. "Oh FUCK" μουνολογω :cry:
Δε πειραζει, του μπουστη, θα βρω μπετζιναδικο πιο κατω, και συνεχιζω στο ρυθμο μου.
Τα χιλιομετρα στη ρεζερβα τρεχανε και μπετζιναδικο πουθενα. Εκοβα ρυθμο, 200, 180, 150, 120.... 100, 80, μια χελωνα και ενας παππους με ποδηλατο με προσπερνουν απο εξωτερικη, και η κατρακυλα συνεχιζεται.

Ειχε αρχισει να σκοτεινιαζει, καπου πριν τον Ισθμο, βλεπω μπροστα μου μια νταλικα να πηγαινει τερμα δεξια με 70-80. Εδω ειμαστε λεω, θα κολλησω απο πισω της (αεροδυναμικες κιΕτς, το'χω δει στα μοτοτΖιπι), συνεχιζω και οπου με παει. Εκει στα διυλιστηρια που ειναι 4-5 λωριδες, αντι να πηγαινω με 250 ξερω γω, να πηγαινω με 50 και να εχω και το χρονο να πετραω ποσα κουνουπια εχουν κολλησει στη ζελατινα μου.....

Μετα απο ατελειωτη ωρα, φτανω στα ΣΕΑ στα Μεγαρα. Εφτασα ευτυχως. Κοιταζω καντραν, 52 χλμ με τη ρεζερβα. Μενω μαλακας (μεταφορικα, γιατι αλλου μενω κανονικα, σε σπιτι :lol: ). Ποσο σιγα πηγαινα λεω, που καταφερα και εβγαλα 52 χλμ με τη ρεζερβα?

Και το κερασακι στη τουρτα?
Πισω μου ερχεται ο αφεντικος με το τσεροκι του.
-Τωρα εφτασες? μου λεει.
-Ναι, απαντω.
-Μπραβο, μου λεει. Δεν ετρεχες, μαζι φτασαμε.
-Ε ναι, απαντω, αφου σου ειπα οτι δε τρεχω....
:cry::cry::cry::cry:

Φοραω κρανος, βαζω γαντια, ξεκιναω για το ιππολοιπο της διαδρομης.....
Θα πρεπει μεσα απο το τζιπακι του να ακουγε την εξατμιση μου μεχρι που εφτασα Αθηνα :bawl:

kordix
17/06/2024, 12:03
Να κουοταρω τον εαυτο μου, ενα πραμα σαν αυτους που κανουν λαΗκ σε δικο τους ποστ :lol:

Βενζινοιστορια Νο2
Αρχες 2000, ξεκιναω με το R1 να ερθω Αηθνα για ΣΚ. Το μηχανακι δεν ειχε ρουμπινετο ρεζερβας, ειχε ενα περτικαλι λαμπακι, και ειχα μετρησει μια φορα 42 χλμ αυτονομιας απο τη στιγμη που αναβε. ( τι πως το ξερω? ειχα μεινει και τοτενες :D )
Εκεινο το Σαββατομεσημερο, ειχα χρονο και εφαγα σπιτι, μπηκα στο καραβι κ ξεκινησα χορτατος.

Στο καραβι βλεπω το αφεντικο του κλαμπ που δουλευα τα βραδυα, με το τσεροκι του, και μου λεει "Προσεχε, μη τρεχεις" κτλ κτλ
Δε τρεχω, του λεω, παω νορμαλ
(Σημ. δε παω του σκοτωμου, ουτε και να σερνομαι. Γρηγορη σβελτη ανθρωπινη οδηγηση)
Φτανω κυλληνη, βγαινω απο το βαπορι και κΣεκιναμεεεεεεε

Βγαινω απο Πατρα, σταματαω για τη καθιερωμενη κρεπαλη στο goodys και μπετζινα στο μηχανακι, και ξεκινω
Ο ρυθμος γρηγορος, εφτασα νωριτερα απο οτι συνηθως στα McDonalds στο Κιατο και καθως πλησιαζα μια φωνη στο μυαλο μου λεει:
"Δε πειναω, ειμαι σκασμενος απο το φαι, δε σταματαω...."
και συνεχιζω.

Λιγο πιο κατω στη γεφυρα μου αναβει λαμπακι. "Oh FUCK" μουνολογω :cry:
Δε πειραζει, του μπουστη, θα βρω μπετζιναδικο πιο κατω, και συνεχιζω στο ρυθμο μου.
Τα χιλιομετρα στη ρεζερβα τρεχανε και μπετζιναδικο πουθενα. Εκοβα ρυθμο, 200, 180, 150, 120.... 100, 80, μια χελωνα και ενας παππους με ποδηλατο με προσπερνουν απο εξωτερικη, και η κατρακυλα συνεχιζεται.

Ειχε αρχισει να σκοτεινιαζει, καπου πριν τον Ισθμο, βλεπω μπροστα μου μια νταλικα να πηγαινει τερμα δεξια με 70-80. Εδω ειμαστε λεω, θα κολλησω απο πισω της (αεροδυναμικες κιΕτς, το'χω δει στα μοτοτΖιπι), συνεχιζω και οπου με παει. Εκει στα διυλιστηρια που ειναι 4-5 λωριδες, αντι να πηγαινω με 250 ξερω γω, να πηγαινω με 50 και να εχω και το χρονο να πετραω ποσα κουνουπια εχουν κολλησει στη ζελατινα μου.....

Μετα απο ατελειωτη ωρα, φτανω στα ΣΕΑ στα Μεγαρα. Εφτασα ευτυχως. Κοιταζω καντραν, 52 χλμ με τη ρεζερβα. Μενω μαλακας (μεταφορικα, γιατι αλλου μενω κανονικα, σε σπιτι :lol: ). Ποσο σιγα πηγαινα λεω, που καταφερα και εβγαλα 52 χλμ με τη ρεζερβα?

Και το κερασακι στη τουρτα?
Πισω μου ερχεται ο αφεντικος με το τσεροκι του.
-Τωρα εφτασες? μου λεει.
-Ναι, απαντω.
-Μπραβο, μου λεει. Δεν ετρεχες, μαζι φτασαμε.
-Ε ναι, απαντω, αφου σου ειπα οτι δε τρεχω....
:cry::cry::cry::cry:

Φοραω κρανος, βαζω γαντια, ξεκιναω για το ιππολοιπο της διαδρομης.....
Θα πρεπει μεσα απο το τζιπακι του να ακουγε την εξατμιση μου μεχρι που εφτασα Αθηνα :bawl:

:lol::bawl: