PDA

View Full Version : Κάμερες και αφαίρεση διπλώματος ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

XLGeorge
15/06/2024, 19:49
Ταξιδευα προσφατα στη Ευρωπη (Ιταλια κ Γαλλια) και μουκανε εντυπωση ποσες καμερες υπαρχουν πλεον παντου, στην Ιταλια σε ολα τα χωρια καμερες των 50χμω αλλα και σε επαρχιακους, ευτυχως οχι ακομα στους αυτοκινητοδρομους (εκει ειχα δει μονο μια παλιοτερα, μεταξυ Γενοβας και Τορινου). Επισης πολλες και στη Γαλλια και εκει πολλες φορες στημενοι μπατσοι με καμερα σε σημεια που τα βλεπεις την τελευταια στιγμη :eek:

Ημουνα προσεκτικος και ελπιζω να μη μουρθει καμια κληση μετα απο μηνες αλλά την περασμενη Κυριακη στη Γαλλια πηγαινοντας για Καλαί να παρω το τρενο στο τουνελ το κυνηγησα επειδη επιασε πολυ δυνατη βροχη για ενα διαστημα που με καθυστερησε αρκετα και αναγκαστηκα να παω με συνεχη 160-170χμω GPS με την ψυχη στο στομα για να ειμαι στην ωρα μου, επειδη κανείς, μα κανείς, δεν πηγαινε με πανω απο 140χμω GPS (οριο τα 130χμω). Και μ'εκοψε κρυος ιδρωτας οταν ειδα ενα στημενο-κρυμενο "μπατσικό με πολιτικα" λιγο πριν τα τελευταια διοδια αλλά ευτυχως εκει ειχα κοψει στα 140χμω :rolleyes:

Αλλά η ουσια ειναι οτι ακουσα μια τρελη ιστορια για παρσιμο διπλωματος στη Γαλλια την οποια αναφερω εδω. Στο καραβι για Ανκώνα πετυχα ενα ζευγαρι μ'ενα Fazer 1000 που πηγαινανε κι'αυτοι για Φλωρεντια το πρωτο βραδυ και μαλιστα σχεδιαζανε να περασουνε το πασο του Muraglione οπως εγω και αποφασισαμε να ταξιδεψουμε παρεα μεχρι τη Φλωρεντια. Το αλλο πρωι λοιπον, με καφεδες στην Piazza Duomo με θεα τον τεραστιο καθεδρικο, ηρθε η κουβεντα στο οτι θελει πια προσοχη με ψηλες ταχυτητες στην Ευρωπη και ο τυπος με το Fazer μου διηγηθηκε την εξης φοβερη ιστορια.

Ταξιδευε και ταξιδευει στην Ευρωπη για χρόνια, παλιοτερα με ενα φιλο του με Busa. Το καλοκαιρι λοιπον του 2011 και ενω πηγαινανε ΠΟΛΥ γρηγορα, τους χτυπησε κρυμενο μπατσικο με καμερα κοντα στην Τουλουζη στη Γαλλια με 247χμω!! :eek: Οπως γινεται συνηθως σ'αυτες τις περιπτωσεις, με το που φτανουν στα διοδια βλεπουν στημενη αστυνομια με μηχανες, αυτοκινητα, κλπ. Το παιδι με το Fazer λεει στον αλλον με το Busa "Τι παιζει, λες ναναι για μας?" και ο αλλος του απανταει "Ελα ρε, παντα μεσα στην απαισιοδοξια εισαι". Αλλα δυστυχως ητανε στημενοι γι'αυτους, και αφου αφηνουν το Busa να περασει επειδη ειχανε "χτυπησει" τo Fazer, αφου ο τελευταιος πληρωνει του λενε να τους ακολουθησει και οτι τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα. Τον βαζουνε λοιπον αρχικα και πληρωνει 600€ προστιμο με καρτα, του παιρνουνε το διπλωμα για 6 μηνες και του λενε οτι δεν μπορει πια να οδηγησει το μηχανακι του και να βρει τροπο να το στειλει στην Ελλαδα!

Φευγουνε λοιπον τα παιδια 2καβαλο στο Busa μεχρι ενα ξενοδοχειο σε μια κοντινη πολη οπου εκει τα παιδια του ξενοδοχειου τους υποδεχτηκανε σαν ηρωες οταν τους ειπανε την ιστορια, επειδη ειχε συμβει και σε αλλους αναβατες που μεινανε εκει, και προθυμοποιηθηκαν να τους βοηθησουν. Πανε λοιπον με αυτοκινητο στα διοδια και φερνει πισω το Fazer ο οδηγος του Busa. Την αλλη μερα λοιπον πανε με το Busa και το αυτοκινητο μεχρι μετα τα συνορα της Ισπανιας που ειναι σχετικα κοντα, γυρνανε και πανε παλι με Fazer και αυτοκινητο μεχρι το σημειο στην αρχη της Ισπανιας που ειχανε αφησει το Busa.

Εκει χαιρετανε/ευχαριστουνε τα παιδια του ξενοδοχειου και πανε Βαρκελωνη οπου βγαζουνε εισιτηριο με πλοιο Βαρκελωνη-Γενοβα. Στο πλοιο ρωτανε τι παιζει στη Γενοβα και καποιος απο το πληρωμα τους λεει οτι πιθανα ζητανε χαρτια οχηματος και διπλωμα στην εξοδο του λιμανιου και τους κοβονται τα πόδια. Αλλά καποιος αλλος τους λεει οτι αυτο γινεται συνηθως για πλοια που ερχονται απο το Μαροκο και οχι απο την Ισπανια. Με την ψυχη στο στομα λοιπον φτανουν Γενοβα οπου ευτυχως δεν τους ζηνανε χαρτια μηχανης και διπλωματα στην εξοδο του λιμανιου και μετα φτανουν Ελλαδα μεσω Ανκώνας. Και φυσικα για καποιους μηνες κυκλοφορουσε ελαχιστα και με πολλη προσοχη χωρις διπλωμα, μεχρι που πηρε πισω το διπλωμα του μετα απο 6 μηνες. Προσωπικα νομιζα οτι τετοιες ιστοριες παιζουν μονο στη Σκανδιναυια και εχω ταξιδεψει στο παρελθον με το VFR με συνεχη 200αρια σε Γαλλια και Ιταλια, οποτε μ'εκοψε κρυος ιδρωτας αναδρομικα :look:

Και δυο φωτο, αρχικα τα μηχανακια στο ψηλοτερο σημειο στο περασμα του Muraglione αργα το απογευμα γυρω στις 8μμ οπου δεν υπηχε ψυχη λογω ωρας και καιρου, ακομα και το γνωστο μαγαζι ητανε κλειστο. Το Fazer στη φωτο ειναι το ιδιο που πηγαινε σφαιρα στην autoroute το μακρινο 2011.

453851

Και εδω τα καφεδακια στην Piazza Duomo οπου το δικο μου κοντεψε να μου βγει απ'τη μυτη ακουγοντας συτη την ιστορια!

453852

viper1
16/06/2024, 00:55
Βγάλε και το δίπλωμα μια φωτογραφία να την έχεις να το θυμάσαι

katsar
16/06/2024, 01:39
Πριν πολλά χρόνια,τέλη 1990 ,εμείς 16χρονοι και οι μεγάλοι της ας πούμε πιάτσας φεύγουν καλοκαίρι για Ιταλία με τις μηχανές.
oldschool μηχανόβιοι , ένα gsxr 750 μαύρο με χρυσά γράμματα ,ένα μαύρο-κόκκινο 1100 και κανα δυο ακόμα ίδιας κατηγορίας.
Τους σταματάνε λοιπόν με το που κατέβηκαν Ιταλία στο λιμάνι,με εξατμίσεις μπουριά, χωρίς καθρέφτες τα μισά,με πινακίδες κάτω από τον κώλο,χωρίς φλας κτλ
οπότε τους έδωσαν 2 επιλογές. Τα παρατάτε σε παρκινγκ εδώ στο λιμάνι και καλές διακοπές ή γυρνάτε πίσω με το επόμενο καράβι
και μην λέτε και πολλά γιατί είστε για πρόστιμο όλοι ,αυτές οι μηχανές δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ιταλία όπως και να έχει.
Ε γύρισαν με το επόμενο καράβι πίσω :smokin:

motojojo
16/06/2024, 08:36
Άμα σας πάρουν το δίπλωμα στο εξωτερικο για πολλους μήνες, γυρνάτε Ελλάδα και δηλώνετε απώλεια. Καινουργιο διπλωμα και γεια σας :lol:
(μόνο μην ξαναγυρίσετε στη χωρα αυτη οσο εχουν το διπλωμα σας!!)

Πέρα από την πλάκα, μετά από κάτι τετοια να εκτιμάτε και λίγο το μπουρδελακι που έχουμε εδω.

Bowleno
16/06/2024, 10:24
Άμα σας πάρουν το δίπλωμα στο εξωτερικο για πολλους μήνες, γυρνάτε Ελλάδα και δηλώνετε απώλεια. Καινουργιο διπλωμα και γεια σας :lol:
(μόνο μην ξαναγυρίσετε στη χωρα αυτη οσο εχουν το διπλωμα σας!!)

Πέρα από την πλάκα, μετά από κάτι τετοια να εκτιμάτε και λίγο το μπουρδελακι που έχουμε εδω.

Νομίζεις....κάποτε ίσως, όχι πλέον.

DimisK
27/02/2025, 09:13
Καλημέρα στην παρέα

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Μου ήρθε κλήση από ιταλία μετά από 18 μήνες.....τέλεια :a7:

Το θέμα είναι ότι πιθανόν να είχε σταλεί ξανά (ήρθε τώρα ως reminder), αλλά δεν έλαβα ούτε ειδοποιήθηκα ποτέ μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που ήρθε ο φάκελος σπίτι.
Αποτέλεσμα; Δε μου βγάζει πλέον τη γνωστή επιλογή με το μειωμένο ποσό σε περίπτωση που πληρώσω εκγαίρως. Στο έγγραφο του φακέλου μου δείχνει μόνο ένα ποσό, το τελικό, όπως και στο site όταν πάω στο payment.
Αν κατεβάσω κανονικά το αρχείο της κλήσης δείχνει όλες τις επιλογές πληρωμής κανονικά*

Ξέρει κανείς πως μπορώ να το χειριστώ το θέμα; Δε φέρω ευθύνη αν δεν ειδοποιήθηκα ποτέ μέχρι σήμερα, ώστε να πληρώσω όλο το ποσό ρε γμτ!

Αν τους κάνω κατάθεση το μειωμένο και να πάνε να γ@μ.... λέτε να είναι οκ;:D

DimisK
27/02/2025, 09:20
Ενημερωτικά για το θέμα:

Ήταν έξω από Φλωρεντία. Με όριο ταχύτητας 70 με έγραψε με 93,27!
Ήρθε με φωτογραφία κομπλέ απ'όλα!

Γενικά όποιος βγει να έχει το νου του γιατί σε πολλές πόλεις φορτώνουν κάμερες. Από φέτος κιόλας ιταλία αυξήσανε τα πρόστιμα αρκετά, άρα πολύ προσοχή όσοι ταξιδέψουν έξω πάλι
(για Γερμανίες - Ελβετίες δε σχολιάζουμε καν....σε πετσοκόβουν)

***αν ενοχλεί που πετάχτηκα στο θέμα του ανθρώπου (σορυ XLGeorge προκαταβολικά), εννοείται μεταφέρομαι αλλού ε

CorpseAlive
27/02/2025, 09:22
Ενημερωτικά για το θέμα:

Ήταν έξω από Φλωρεντία. Με όριο ταχύτητας 70 με έγραψε με 93,27!
Ήρθε με φωτογραφία κομπλέ απ'όλα!

Γενικά όποιος βγει να έχει το νου του γιατί σε πολλές πόλεις φορτώνουν κάμερες. Από φέτος κιόλας ιταλία αυξήσανε τα πρόστιμα αρκετά, άρα πολύ προσοχή όσοι ταξιδέψουν έξω πάλι
(για Γερμανίες - Ελβετίες δε σχολιάζουμε καν....σε πετσοκόβουν)

Αγχώνομαι πολύ να ξέρεις...

Tsber
27/02/2025, 09:44
Μπράβο Γιώργο :beer:

Συμβουλή, παρατηρείτε πάντα πώς πηγαίνουν οι ντόπιοι οδηγοί γύρω σας, αν τους δείτε να κόβουν τελείως ή να πηγαίνουν χελώνα ο ένας πίσω από τον άλλο κάτι τρέχει :D

Σε κατοικημένες περιοχές πάντα πιο σιγά από το σιγά και ΠΡΙΝ μπείτε μέσα ή δείτε πινακίδες.

Το ίδιο και όπου γίνονται έργα και παρακάμψεις!

Και στον αυτοκινητόδρομο μέχρι 140 αυστηρά, στις περισσότερες χώρες το όριο είναι 130 οπότε με 140 κοντερίσια το ραντάρ θα γράψει 132 -134χλμ/ώρα και είτε δεν θα σας σταματήσουν, είτε θα πληρώσετε ένα μικρό ή κανονικό πρόστιμο.

Επίσης έξω η αστυνομία είναι Kinder έκπληξη, μπορεί να τους πετύχεις από το πιο αναμενόμενο μέχρι το πιο απίθανο σημείο, φαράγγια, περάσματα κλπ και γενικά τελικιάσματα, τρελές σφήνες, κόφτες και άλλα τέτοια κρατήστε τα για εντός συνόρων!

geioann
27/02/2025, 10:09
Αν τους κάνω κατάθεση το μειωμένο και να πάνε να γ@μ.... λέτε να είναι οκ;:D

Πλήρωσε το μειωμένο και το πολύ να σου ξαναστείλουν μετά από κάνα χρόνο να πληρώσεις την διαφορά!

Το έχω κάνει!

Έχει και πόντους απ' το δίπλωμα??

DimisK
27/02/2025, 10:23
Πλήρωσε το μειωμένο και το πολύ να σου ξαναστείλουν μετά από κάνα χρόνο να πληρώσεις την διαφορά!

Το έχω κάνει!

Έχει και πόντους απ' το δίπλωμα??

Ναι έχει και μπόνους 3 πόντους

geioann
27/02/2025, 12:28
Φαντάζομαι σου έχουν στείλει και κάποια φόρμα να συμπληρώσεις και να στείλεις πίσω στην αστυνομία δηλώνοντας τα στοιχεία του διπλώματος απ' το οποίο θα αφαιρεθούν οι πόντοι?

Peterjackson
27/02/2025, 14:22
Το χειρότερο δεν είναι τόσο οι στιγμιαίες κάμερες, όσο η μέσης ταχύτητας. Πάντως με όλους τους πόντους συμπληρωμένους στην Πολωνία, μου απαγόρευσαν την οδήγηση αλλά δεν μου κράτησαν το δίπλωμα. Απλώς μου είπαν, για δύο χρόνια αν ξανάρθεις εδώ μόνο με τα μέσα κι αν σε πιάσουμε είσαι για την στενή.

Έχω μια συλλογή από αστυνομικές καρτ ποσταλ από διάφορες χώρες και νομίζω ότι πλέον δεν την γλιτώνεις πουθενά. Ειδικά αν είσαι με νοικιασμένο όχημα, καλύτερα να πληρώσεις άμεσα για να γλιτώσεις και τις προσαυξήσεις. Στην περίπτωσή σου, αν και δεν έχω ιταλικό ενθύμιο, θα έστελνα κάποιο μεηλ στην αντίστοιχη διεύθυνση ή θα έπαιρνα τηλέφωνο στο ελληνικό προξενείο κάπου εκεί κοντά.
Είχα παρόμοιο θέμα με χαρτάκι εκ Πορτογαλίας και το λύσαμε στα μέηλ.

DimisK
27/02/2025, 15:27
Φαντάζομαι σου έχουν στείλει και κάποια φόρμα να συμπληρώσεις και να στείλεις πίσω στην αστυνομία δηλώνοντας τα στοιχεία του διπλώματος απ' το οποίο θα αφαιρεθούν οι πόντοι?

Ναι και φαντάζομαι πρέπει να το στείλω, σωστά;
Το καλοκαίρι θα ξαναπάω προς τα μέρη τους...

antonis_fr4-4
27/02/2025, 17:03
Εάν τους γράψεις και δεν πληρώσεις τίποτα, τι μπορεί να γίνει;

Dimmanoukas
27/02/2025, 18:58
Έχω κάνει ταξίδι οδικώς στο εξωτερικό τρεις φορές, δύο φορές Ιταλία και μια νότο Γαλλίας.
Με αυτοκίνητο μισθωμένο.

Στη Γαλλία ενώ ήταν 8 ημέρες και είχα κάνει πάνω από 5000 χλμ ούτε ένα πρόβλημα, ούτε μια κλήση.

Στην Ιταλία και τις δύο φορές τρεις ημέρες το ταξίδι τρεις κλήσεις πήρα.

Την πρώτη φορά έκανα τα δικά μου (είχα μπει ανάποδα σε κεντρικό δρόμο στο Μιλάνο κλπ) οποτε μάλλον καλά έκανα και με ζωγράφισαν.

Τη δεύτερη όμως φορά είχα πάει προετοιμασμενος και ήμουν κυρία...5 χλμ κάτω από το όριο, πάντα με εισιτήριο για παρκάρισμα, οδήγηση προβλεπε κλπ.

Ε και εκεί όμως μια από ίδια σε σημείο που είχα εκνευριστεί και είδα σε διάφορα site ότι είναι και λίγο φάμπρικα.

Είχαν έρθει κλήσεις από τη δημοτικη αστυνομία και καλά για διέλευση σε περιορισμένης κυκλοφορίας ζώνη (όπου εγώ δεν είχα δει καμία σήμανση σχετική).

Εκτός των κλήσεων είχα και ισοποσο penalty από την εταιρεία μισθωσεων λόγω των παραβασεων.Αυτά τα πήραν από την κάρτα απευθείας. Τα άλλα όμως της δημοτικής αστυνομίας τα αγνόησα. Το είχα πάρει πατριωτικά λέω να μου δουν τον γκιωνη.

Μετά από κανένα εξάμηνο ήρθε έγγραφο από δικηγορικό γραφείο όπου ο δήμος είχε εκχωρησει την είσπραξη.

Ε εκεί που το σκεφτόμουν ότι όχι ρε δεν θα τους κάνω την χάρη, κιοτεψα, λέω του πο@στη θα ξαναπάω κάποια στιγμή στην Ιταλία, δεν λέει να κινούμαι σαν τον Παλαιοκωστα χαχαχα.

Οπότε ξέρω ότι δεν το αφήνουν στην τυχη τους, τώρα εάν το συνέχιζα μέχρι που θα έφταναν δεν ξέρω.

geioann
27/02/2025, 21:11
Ναι και φαντάζομαι πρέπει να το στείλω, σωστά;
Το καλοκαίρι θα ξαναπάω προς τα μέρη τους...

Ναι, πρέπει να το στείλεις αλλά μην περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι που θα ξαναπάς! Λογικά γράφει επάνω τους τρόπους αποστολής.