PDA

View Full Version : Ασφαλιστική εταιρεία με κάλυψη κλοπής στο εξωτερικό;

Taz
16/06/2024, 17:55
Καλησπέρα,
Ξέρει κανείς αν υπάρχει ασφαλιστική εταιρεία που να παρέχει κάλυψη κλοπής κατά την διάρκεια ταξιδιού εκτός Ελλάδος;
Διαβάζω σε ένα γερμανικό forum για κάτι R1300GS που τα έκλεψαν σε περιφραγμένο parking ξενοδοχείου στη Γαλλία και με έχουν ζώσει τα φίδια.
Η ασφάλεια που έχω αυτή τη στιγμή από όσο ρώτησα με καλύπτει για κλοπή μόνο εντός Ελλάδος.

CorpseAlive
16/06/2024, 19:01
Καλησπέρα,
Ξέρει κανείς αν υπάρχει ασφαλιστική εταιρεία που να παρέχει κάλυψη κλοπής κατά την διάρκεια ταξιδιού εκτός Ελλάδος;
Διαβάζω σε ένα γερμανικό forum για κάτι R1300GS που τα έκλεψαν σε περιφραγμένο parking ξενοδοχείου στη Γαλλία και με έχουν ζώσει τα φίδια.
Η ασφάλεια που έχω αυτή τη στιγμή από όσο ρώτησα με καλύπτει για κλοπή μόνο εντός Ελλάδος.
Δεν υπάρχει κάτι , από δίκη μου αναζητηση γιατί και εγώ φοβάμαι .

Taz
16/06/2024, 19:18
Γενικά οι ασφαλιστικές μας σχίζουν κανονικά όσον αφορά στις μηχανές.
Στην Γερμανία για μικτή ασφάλιση σε R1250RT ο τύπος πληρώνει 350€/έτος. Δείτε στο 3:30

https://youtu.be/I2Oa3rW5l6M?si=28S5zqp1wzWtcq0-

Εδώ μου ζήτησαν 4-5 φορές πάνω για μικτή στο R1300GS. :eek:

νεοσσός
16/06/2024, 19:40
Εδώ μου ζήτησαν 4-5 φορές πάνω για μικτή στο R1300GS. :eek:
Υπάρχει μικρή ασφάλιση σε μοτοσυκλέτες; Δηλαδή να καλύπτει ίδιες ζημιές;

Taz
16/06/2024, 19:45
Υπάρχει μικρή ασφάλιση σε μοτοσυκλέτες; Δηλαδή να καλύπτει ίδιες ζημιές;

Ναι, την προσφέρει η Allianz μέσω της BMW. Τζάμπα πράγμα, ~1700€, με απαλλαγή 10%

CorpseAlive
16/06/2024, 21:44
Τώρα είμαι σε σκέψεις για αλυσίδα ή για δεύτερο λουκέτο ή για συναγερμό ή Airtag ή τίποτα γιατί αν την βάλουν στο μάτι ούτως ή άλλως θα την πάρουν , επομένως κατάλυμα με πάρκινγκ και κουκούλα-λουκέτο.

Taz
16/06/2024, 21:54
Τώρα είμαι σε σκέψεις για αλυσίδα ή για δεύτερο λουκέτο ή για συναγερμό ή Airtag ή τίποτα γιατί αν την βάλουν στο μάτι ούτως ή άλλως θα την πάρουν , επομένως κατάλυμα με πάρκινγκ και κουκούλα-λουκέτο.

Αν την βάλουν στο μάτι θα την πάρουν. Αλλά οι περισσότερες κλοπές είναι ευκαιριακές οπότε όσα περισσότερα έχεις πάνω τόσο το καλύτερο. Ως minimum κλειδαριά δισκόφρενου, αλυσίδα, συναγερμός και κουκούλα για οτιδήποτε παραπάνω από μια σύντομη στάση.
Σε σύντομες στάσεις κλειδαριά δισκόφρενου και συναγερμός.

CorpseAlive
16/06/2024, 22:51
Αν την βάλουν στο μάτι θα την πάρουν. Αλλά οι περισσότερες κλοπές είναι ευκαιριακές οπότε όσα περισσότερα έχεις πάνω τόσο το καλύτερο. Ως minimum κλειδαριά δισκόφρενου, αλυσίδα, συναγερμός και κουκούλα για οτιδήποτε παραπάνω από μια σύντομη στάση.
Σε σύντομες στάσεις κλειδαριά δισκόφρενου και συναγερμός.

Μεχ , από την δική μου εμπειρία ένα λουκέτο και κουκούλα είναι αρκετά για να απομακρύνει τους επίδοξους περαστικούς-ευκαιριακούς. Όλα τα υπόλοιπα, αν ο άλλος θέλει θα το πάρει.
Γενικά θεωρώ τους συναγερμούς ψιλό άχρηστους . Αλλά thats me πιθανό να έχω άδικο.

Billymuse
17/06/2024, 15:51

Βάλε κουκουλα που να γράφει πάνω "kawasaki'' δεν θα ασχοληθεί κανεις :lol:

stavrouliasp
17/06/2024, 16:34
Πας το ταξίδι σου και αν στην κλέψουν γυρίζεις και δηλώνεις κλοπή εδώ.

Bowleno
17/06/2024, 16:59
Βάλε κουκουλα που να γράφει πάνω "kawasaki'' δεν θα ασχοληθεί κανεις :lol:

Καλύτερα "made in Loncin"......:D