Σύνδεση

View Full Version : Moto Guzzi V85TT test ride review

Nassosa
26/06/2024, 14:22
Καλησπέρα στην παρέα. Πριν μέρες είχα την τύχη να πάρω το Moto Guzzi V85TT για μια βόλτα (45 λεπτά περίπου).

Είμαι στην φάση που σκέφτομαι να βάλω μια τέτοιου τύπου μηχανή στο γκαράζ αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τρελάθηκα και θα εξηγήσω το γιατί.
1. Λίγα τα άλογα και φαίνεται. Ή απλά έχω μάθει σε μηχανές με πιο πολλά άλογα... μπορεί.
2. Τρίζει τρέμει και κουνιέται συνέχεια. Οκ μηχανή είναι αλλά η όλη αίσθηση είναι κάπως αγροτική όπως λέω και στο βίντεο. Μπορεί να είναι κάτι που σας αρέσει εγώ δεν είμαι σίγουρος.
3. Ταχύτητες ενώ στην αρχή οι αλλαγές ήταν μαλακές όσο πέρναγε η ώρα γινόταν όλο και πιο σκληρό το σασμάν.
4. Τελευταίο είναι τα υλικά. Αν και η μηχανή είχε 5.800 χλμ πάνω, μπορούσα να δω παντού φθορές. Στα γράμματα στα κουμπια, στα πλαστικά κλπ. Πιθανό να έχει να κάνει με το ότι είναι τεστ μηχανή αλλά έχω πάρει και άλλες που είναι και δεν έχουν τέτοιες φθορές πάνω.

Σαν γενικό σχόλιο είναι ότι δεν με ενθουσίασε. Μου αρέσει πολύ εμφανισιακά και γιαυτό την δοκίμασα αλλά σαν μηχανή δεν μου έκανε κάτι. Ένιωσα ότι πολύ ευκολα την "τελίκιασα" (αν βγάζει νόημα) και ότι δεν είχε πολλά να δώσει. Αλλά σαν μηχανή για χαλαρό ταξίδι σίγουρα κάνει.
Έχω πάρει και το Mandello από την ίδια εταιρεία και ήταν μέρα νύχτα η διαφορά. Εκείνη η μηχανή ας πούμε, μου άρεσε πάρα πολύ. Προφανώς θα πείτε 1100 κυβίκα ρε φίλε τι μας λες τώρα. Δεκτό αλλά μιλάω πιο πολύ για το τι μου έδωσε η μια μηχανή σε σχέση με την άλλη και όχι για απόλυτα νούμερα.

Περισσότερα λοιπόν στο παρακάτω βίντεο και ελπίζω να μην παραβαίνω κανονές του φόρουμ.

V85tt. https://www.youtube.com/watch?v=5OOIdITTEOg

Βάζω και το Mandelo σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον.

Mandello. https://www.youtube.com/watch?v=tqaiptVjvAs

CorpseAlive
26/06/2024, 15:16
Καλησπέρα στην παρέα. Πριν μέρες είχα την τύχη να πάρω το Moto Guzzi V85TT για μια βόλτα (45 λεπτά περίπου).

Είμαι στην φάση που σκέφτομαι να βάλω μια τέτοιου τύπου μηχανή στο γκαράζ αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τρελάθηκα και θα εξηγήσω το γιατί.
1. Λίγα τα άλογα και φαίνεται. Ή απλά έχω μάθει σε μηχανές με πιο πολλά άλογα... μπορεί.
2. Τρίζει τρέμει και κουνιέται συνέχεια. Οκ μηχανή είναι αλλά η όλη αίσθηση είναι κάπως αγροτική όπως λέω και στο βίντεο. Μπορεί να είναι κάτι που σας αρέσει εγώ δεν είμαι σίγουρος.
3. Ταχύτητες ενώ στην αρχή οι αλλαγές ήταν μαλακές όσο πέρναγε η ώρα γινόταν όλο και πιο σκληρό το σασμάν.
4. Τελευταίο είναι τα υλικά. Αν και η μηχανή είχε 5.800 χλμ πάνω, μπορούσα να δω παντού φθορές. Στα γράμματα στα κουμπια, στα πλαστικά κλπ. Πιθανό να έχει να κάνει με το ότι είναι τεστ μηχανή αλλά έχω πάρει και άλλες που είναι και δεν έχουν τέτοιες φθορές πάνω.

Σαν γενικό σχόλιο είναι ότι δεν με ενθουσίασε. Μου αρέσει πολύ εμφανισιακά και γιαυτό την δοκίμασα αλλά σαν μηχανή δεν μου έκανε κάτι. Ένιωσα ότι πολύ ευκολα την "τελίκιασα" (αν βγάζει νόημα) και ότι δεν είχε πολλά να δώσει. Αλλά σαν μηχανή για χαλαρό ταξίδι σίγουρα κάνει.
Έχω πάρει και το Mandello από την ίδια εταιρεία και ήταν μέρα νύχτα η διαφορά. Εκείνη η μηχανή ας πούμε, μου άρεσε πάρα πολύ. Προφανώς θα πείτε 1100 κυβίκα ρε φίλε τι μας λες τώρα. Δεκτό αλλά μιλάω πιο πολύ για το τι μου έδωσε η μια μηχανή σε σχέση με την άλλη και όχι για απόλυτα νούμερα.

Περισσότερα λοιπόν στο παρακάτω βίντεο και ελπίζω να μην παραβαίνω κανονές του φόρουμ.

V85tt. https://www.youtube.com/watch?v=5OOIdITTEOg

Βάζω και το Mandelo σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον.

Mandello. https://www.youtube.com/watch?v=tqaiptVjvAs

Το Mandelo είναι πολύ ωραίο μηχανάκι και εμένα μου φάνηκε εξαιρετικά ποιοτικό όταν το οδήγησα.
Θεωρώ ότι εκεί που χάνει είναι στην θέση οδήγησης για τον χαρακτήρα του. Τιμονάτο και παράξενα επιθετική χωρίς λόγο.

BLiTzER
26/06/2024, 17:36
Κάποια μηχανάκια κατασκευάζονται μόνο για φανμπόιδες, οπότε είτε χαλάνε κάθε 500 χλμ, είτε δεν πάνε βήμα, είτε κουδουνίζουν σαν κροταλίες, δεν κάνει απολύτως καμία διαφορά. Δηλαδή σοβαρά υπάρχει ποτέ περίπτωση κάποιος αντικειμενικός αναβάτης που θέλει μια καλή μοτοσικλέτα να επιλέξει μοτογκούτσι; :lol:

atom_smasher
26/06/2024, 20:50
Εγώ θα ήθελα. Λεφτά δεν περισσεύουν.

CorpseAlive
26/06/2024, 21:08
Κάποια μηχανάκια κατασκευάζονται μόνο για φανμπόιδες, οπότε είτε χαλάνε κάθε 500 χλμ, είτε δεν πάνε βήμα, είτε κουδουνίζουν σαν κροταλίες, δεν κάνει απολύτως καμία διαφορά. Δηλαδή σοβαρά υπάρχει ποτέ περίπτωση κάποιος αντικειμενικός αναβάτης που θέλει μια καλή μοτοσικλέτα να επιλέξει μοτογκούτσι; :lol:

Θα έλεγα εγώ αλλά αγόρασα BMW τελικά για την αξιοπιστία της

svaboda
26/06/2024, 21:13
Το ότι τρέμει it's not a bug it's a feature. Ναι υπάρχουμε και εμείς που φέρνουμε από το κοτέτσι κατευθείαν μαρέγκα τα αυγά στο σπίτι.

panavour
26/06/2024, 23:47
Θα έλεγα εγώ αλλά αγόρασα BMW τελικά για την αξιοπιστία της

:beer::beer::beer:

D3300
27/06/2024, 06:12

Επιβεβαιώνω την κουδουνίστρα αλλά τα γκούτσι είναι ιδέα.

454071

Taz
27/06/2024, 06:55
Επιβεβαιώνω την κουδουνίστρα αλλά τα γκούτσι είναι ιδέα.

454071

Ιδέα είναι σίγουρα.
Τώρα αν είναι καλή ή καλή είναι υπό συζήτηση :smokin:

doctor_john
27/06/2024, 07:11
Θες να ρωτήσουμε μερικές φίλες ποιο τους αρέσει περισσότερο; :evil:

BLiTzER
27/06/2024, 07:48
...αλλά τα γκούτσι είναι ιδέα.

Which proves my point. :p

panavour
27/06/2024, 09:07
Εμεις οι γεροι καποτε πριν 40 χρονια λεγαμε:
διαδηλωση δεν γινεται χωρις τον ΑΡΚΟΥΔΕΑ
Αυτος δεν ειναι ανθρωπος ,αυτος ειναι ΙΔΕΑ
Και αι ιδεαι δεν αποθνησκουν ποτέ.
Ετσι και οι MOTO GUZZI

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD_%CE%91%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AD%CE%B1%CF%82#:~:text=%CE%9F %20%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD%20%CE%91%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AD%CE%B1%CF%82%20(26%20% CE%9D%CE%BF%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85,%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%A3%20%CF%84%CE%BF%20%CE% B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%201986%2D1988.

giorgosb
27/06/2024, 09:26
διαδηλωση δεν γινεται χωρις τον ΑΡΚΟΥΔΕΑ
Αυτος δεν ειναι ανθρωπος ,αυτος ειναι ΙΔΕΑ
Ετσι και οι MOTO GUZZI

Πήγαινες και σε διαδηλώσεις panavour..;

454074

panavour
27/06/2024, 09:38
Πήγαινες και σε διαδηλώσεις panavour..;

454074

Αλλες εποχες τοτε επί ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΣΟΚ
Ολη η Ελλαδα ηταν μιά διαδήλωση.:bawl:

Nassosa
27/06/2024, 10:44
χαχαχα. ωραία σχόλια.

για να μην φανώ κάπως μου αρέσουν πολύ οι Guzzi απλά δεν μου έκανε τόσο αυτή. Το mandello και σήμερα πήρα το Stelvio (σύντομα βίντεο) είναι άλλο πράγμα και μου αρέσαν πιο πολύ. Σαν γκάζι κλπ κλπ.

Bowleno
27/06/2024, 12:00

Έναν Terens τι τον έχεις; :D

panavour
27/06/2024, 12:08
Έναν Terens τι τον έχεις; :D

ο τερενς συνομηλικος,τον εχουμε χασει χρονια,ηταν εκ των ψυχων του φορουμ.ελπιζω να ειναι καλα.

kyriakosrod
27/06/2024, 21:47
Είναι μοντέλο του 24; γιατί έχει αναβαθμιστεί. Απέκτησε μεταβλητό χρονισμό και IMU

Nassosa
28/06/2024, 13:53
Είναι μοντέλο του 24; γιατί έχει αναβαθμιστεί. Απέκτησε μεταβλητό χρονισμό και IMU

όχι είναι το προηγούμενο. Φαντάσου όμως και ο αντιπρόσωπος μου είπε ε οκ... δεν έχει διαφορά. "και εμένα δεν μου άρεσε..."
Κάποιος θα πει ότι οκ θέλει να σου πουλήσει πιο ακριβή μηχανή ή απλά όντως δεν είναι κάτι το φοβερό το V85. Για εμένα σίγουρα δεν ήταν.

Ilias_83
28/06/2024, 14:26
Τουλάχιστον εσύ βρήκες να οδηγήσεις. Εγώ όταν ζήτησα test ride το V100 μου είπαν να μιλήσουμε μήπως κάνεις μια βόλτα σε ένα μεταχειρισμένο που έχουμε και για το V7 που ήταν και αυτό που ήθελα πραγματικά να δω πως είναι μου είπαν πως δεν έχουν.