View Full Version : Κοστος επανεξετασησ.
Καλησπερα στην ομαδα! Εδωσα για διπλωμα Α2 σημερα αλλα κοπηκα και τωρα η σχολη μου ζηταει 115 ευρω για επανεξεταση τα οποια μου φενονται παρα πολλα. Ξερει κανενας καμια σχολη στην θεσσαλονικη μηπως με χαμηλοτερο κοστος?
CorpseAlive
28/06/2024, 18:48
Καλησπερα στην ομαδα! Εδωσα για διπλωμα Α2 σημερα αλλα κοπηκα και τωρα η σχολη μου ζηταει 115 ευρω για επανεξεταση τα οποια μου φενονται παρα πολλα. Ξερει κανενας καμια σχολη στην θεσσαλονικη μηπως με χαμηλοτερο κοστος?
Αν δεν κάνεις άλλο μάθημα τα καθαρά παράβολα είναι αυτά :
Στα σήματα (θεωρητική εξέταση), θα πρέπει να προμηθευτείς το παράβολο με κωδικό 26 και κόστος 20 ευρώ.
Στην οδήγηση (πρακτική εξέταση), θα πρέπει να προμηθευτείς το παράβολο με κωδικό 27 και κόστος 20 ευρώ.
Μήπως η επανεξέταση περιλαμβάνει αναγκαστικά και κάποια μαθήματα?
Ο δασκαλος με ειπε οτι δεν χρειαζομαι αλλο μαθημα απλα την ημερα τησ εξετασης να ειμαι ενα δυωρο πιο πριν στην πιστα να κανω καμια γυρα. Ρωτησα στις μισες σχολες τισ θεσσαλονικης και ολοι μου ειπαν κοστος επανεξετασησ ειναι στα 100-130 ευρω αρα 80-110 ευρω τσεπη θελουν :/
Nostradamus
29/06/2024, 14:36
Η σε άλλη τσέπη.
Chris_symphony
23/08/2024, 09:02
Ισχύει η τιμή. Κ γω κόπηκα την Παρασκευή, κ για την επανεξέταση μου ζήτησαν 115€ χωρίς μάθημα, 130€ με μάθημα.
Το παράβολο όντως έχει 20€. Τραγικά τα ποσά.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οδηγάω σκουτερ, έχω μια μικρή εμπειρία με συμπλέκτη, κ κατάφερα κ κόπηκα στην ισορροπία γτ ακούμπησα λίγο την γραμμή! :mad::a52:
Lioulios
23/08/2024, 09:13
Οποιος ακουμπαει λιγο την γραμμη , βαζει λιγο ποδι ...κατι μικρο τελος παντων ...γινεται αυτοματως πελετακι .
Δεν ξερω πως τα μοιραζουν μεταξυ τους , αλλα ειναι βεβαιο πως σας περιμενουν στη γωνια
Chris_symphony
23/08/2024, 10:04
Οποιος ακουμπαει λιγο την γραμμη , βαζει λιγο ποδι ...κατι μικρο τελος παντων ...γινεται αυτοματως πελετακι .
Δεν ξερω πως τα μοιραζουν μεταξυ τους , αλλα ειναι βεβαιο πως σας περιμενουν στη γωνια
Όντως το διαπίστωσα αυτό που λες. Μόνο λέιζερ δεν έβγαλε για να με βλέπει στις γραμμές. Λίγο ακούμπησα κ αμέσως με κάνει τέλος!
Το σίγουρο είναι ότι παρα κονομάνε τσάμπα!!
Άρα ζητάνε περίπου 100€ για την παράσταση (να σου φέρουν την μηχανή). Ήμαρτον...
harris_x
23/08/2024, 11:56
Άρα ζητάνε περίπου 100€ για την παράσταση (να σου φέρουν την μηχανή). Ήμαρτον...
Δεν είναι μόνο το να σου φέρουν τη μηχανή.
Είναι και τα παράβολα.
Πέρα όμως από αυτά πρέπει να πληρωθεί και ο δάσκαλος με τους εξεταστές.
Φθηνό το βρίσκω.
Chris_symphony
23/08/2024, 12:35
Που η μηχανή είναι στον ίδιο χώρο στην πίστα.
Είναι και τα παράβολα.
Φθηνό το βρίσκω.
Εγώ βλέπω ένα παράβολο είναι που κοστίζει 20€ Εμένα πολλά μου φαίνονται!
Γτ ο εξεταστής από την σχολή οδηγών πληρώνεται?
Κ θέλουν κ 250€ για λάδωμα να σε περάσουν.
harris_x
23/08/2024, 12:38
Λες να πηγαίνει για τη ψυχή της μάνας του;
Chris_symphony
23/08/2024, 12:41
Λες να πηγαίνει για τη ψυχή της μάνας του;
Ο δάσκαλος από την σχολή οδηγών να το καταλάβω ότι παίρνει κάποιο μέρος των χρημάτων από αυτό. Ο εξεταστής όχι. Λογικά θα έχουν κάποια ομοσπονδία κάτι. Δεν ξέρω.
Στην Ελλάδα βρίσκεστε. Βρίσκουν πώς να τα πάρουν και τι να τα κάνουν, μην ανησυχείτε. Ευτυχώς είναι πάντα εκεί παρόν για να σας προστατέψει το κράχχααχαχαχαχααχα.
Είναι και τα παράβολα.
Φθηνό το βρίσκω.
Του ζητάνε 115€, για αυτό γράφω 100€ αφού περίπου 20€ είναι τα παράβολα.
Προφανώς τα 100€ τα παίρνει ο δάσκαλος, και όχι οι εξεταστές που είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Η υπηρεσία τους πληρώνεται απο το παράβολο.
Τουλάχιστον αυτή η νόμιμη διαδικασία. Τώρα, αν γίνεται μοίρασμα του ποσού με τους εξεταστές για προφανείς λόγους, είναι άλλο θέμα.
Όπως και να έχει 100€ να παίρνεις απο ΚΑΘΕ εξεταζόμενο εκείνη την ημέρα, προσωπικά μου φαίνεται υπερβολικό.
Chris_symphony
23/08/2024, 13:11
Του ζητάνε 115€, για αυτό γράφω 100€ αφού περίπου 20€ είναι τα παράβολα.
Προφανώς τα 100€ τα παίρνει ο δάσκαλος, και όχι οι εξεταστές που είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Η υπηρεσία τους πληρώνεται απο το παράβολο.
Τουλάχιστον αυτή η νόμιμη διαδικασία. Τώρα, αν γίνεται μοίρασμα του ποσού με τους εξεταστές για προφανείς λόγους, είναι άλλο θέμα.
Όπως και να έχει 100€ να παίρνεις απο ΚΑΘΕ εξεταζόμενο εκείνη την ημέρα, προσωπικά μου φαίνεται υπερβολικό.
Αυτό ακριβώς. 4 άτομα να είναι στην σχολή, έβγαλαν για πλάκα 400€. Μισό μηνιάτικο σε μια μέρα!!!
Δεν παίρνουν 100€ από κάθε εξεταζόμενο. Από τους περισσότερους παίρνουν 250€.
Δεν παίρνουν 100€ από κάθε εξεταζόμενο. Από τους περισσότερους παίρνουν 250€.
100€ είναι για επανεξέταση μοτο.
200€ είναι για επανεξέταση αυτοκινήτου.
250€ είναι για να λαδώσεις για αμάξι.
Τα φέρνουν έτσι ώστε να σκέφτεται ο υποψήφιος, οτι για την μικρή διαφορά, ας λαδώσει απευθείας.
ΓιώργοςΤΤ
23/08/2024, 13:22
Οκ, με αμάξι μπορεί να κοπείς για χίλιους δυο λόγους. Με μηχανάκι πώς είναι δυνατόν να κοπείς; Θυμάμαι τον εξεταστή να μου λέει στην ισορροπία, φύγε να τελειώνουμε γιατί το πήγαινα πολύ αργά, πάπια, Suzuki FX 125, if you know you know.
Θυμάμαι τον εξεταστή να μου λέει στην ισορροπία, φύγε να τελειώνουμε
Όταν έδωσα για το ελεύθερο δίπλωμα μηχανής, στην πορεία, ο εξεταστής με έβαλε να μπω ανάποδα(!!!) σε στενό για να κάνουμε μικρότερο κύκλο και να ξεμπερδεύουμε. Πριν στρίψω φυσικά, είπα 3-4 φορές στην ενδοεπικοινωνία οτι έχει απαγορευτικό, και στο τέλος μόνο που δεν μου είπε "ρε στρίψε, ρε bro να τελειώνουμε!" :bawl: