View Full Version : Honda z50j 1979
thkassanis
12/07/2024, 18:39
Καλησπέρα σε όλους τους αναβάτες. Απευθύνομαι στο forum και ζητώ τη βοήθεια των φιλώ της honda!
Έχω στην κατοχή μου ένα Honda z50j του 1979 το οποίο είναι στην κυριολεξία ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Και όταν λέω καινούργιο το εννοώ. Το μηχανακι αυτό αγοράστηκε από έναν θείο του πατέρα μου ο οποίος δεν το χρησιμοποίησε πότε. Φυλάσσονταν σε θερμαινόμενο γκαράζ και δεν έχει ίχνος σκουριάς.
Για να σας δώσω να καταλάβετε φοράει ακόμα τα γιαπωνέζικα εργοστασιακά λάστιχα. Έχει μόλις 118 χιλιόμετρα.
Πέρασε λοιπόν στην κατοχή του πατέρα μου και στη συνέχεια στην δική μου. Το φυλάω σε ένα δωμάτιο στο σπίτι μου τα τελευταία 15 χρονια σχεδόν.
Έχει άδεια κυκλοφορίας και τα χαρτιά του.
Θα ήθελα να μάθω από κάποιον που μπορεί να με βοηθήσει πόσο και που μπορώ να το πουλήσω γιατί νομίζω ήρθε η ώρα. Το φυλαγα για τον γιο μου αλλά έκανα κόρη!
Εχω δει παρομοια ανακατασκευασμενα και μη να πουλιονται για τρελα ποσα. Η περιπτωση του δικου μου ομως ειναι μοναδική. Μιλάμε για 45 ετών καινούργιο!
Τα φώτα σας παρακαλώ και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kostaskk
12/07/2024, 18:49
Άλλο τι βλέπεις στις αγγελίες που τα βάζουν 5000€ και περιμένουν το θύμα που δεν θα έρθει ποτέ και άλλο πόσο πραγματικά πουλιούνται αν πουληθούν, αν όντος είναι όπως τα λες θα μπορούσε να πιάσει πολλά, αλλά είναι κάπως απίθανο να βρεθεί κάποιος που να θέλει το συγκεκριμένο και να έχει και πάρα πολλά λεφτά
thkassanis
12/07/2024, 18:57
Μα για αυτό ακριβώς το λόγο μπήκα στη διαδικασία να ρωτήσω μήπως και κάποιος μπορεί να με καθοδηγήσει σε κάποιο συγκεκριμένο forum ή site ώστε να δω πως μπορώ πραγματικά να το πουλήσω σε κάποιο συλλέκτη.
https://www.bonhams.com/department/MOT-CYC/motorcycles/
Νομίζω η πώληση στο εξωτερικό για καλή τιμή είναι μονόδρομος. Μπορείς να πιστοποιήσεις ότι έχει όντως τόσα λίγα χιλιόμετρα;
Μπορεί να πω χαζομάρα αλλά η ελληνική αντιπροσωπεία μπορεί να το κάνει αυτό μετά από επικοινωνία; Εγώ αν ήμουν Honda θα το αγόραζα για την έκθεση,
panavour
12/07/2024, 21:25
βάλε καμμια φωτο ,ΑΝ επιθυμεις.
karellen
12/07/2024, 22:08
Καλησπέρα σε όλους τους αναβάτες. Απευθύνομαι στο forum και ζητώ τη βοήθεια των φιλώ της honda!
Έχω στην κατοχή μου ένα Honda...
Βάλε υψηλή τιμή. Από 4.000 και πάνω. Το μηχανάκι θεωρείται με το σπαθί του συλλεκτικό και κάποιος λάτρης θα βρεθεί να το πάρει.
ΥΓ. Αν βάλεις αγγελία και στο fb απενεργοποίησε οπωσδήποτε τα σχόλια γιατί θα αρχίσουν τα σχόλια από κάτω οι μίζεροι καρμοίρηδες.
Δε θα ασχολιομουν καθόλου με την εγχώρια αγορά.
Προσεγμένη αγγελία σε mobile.de και autoscout24.com. Οι πιθανότητες να βρεθεί συνειδητοποιημένος αγοραστής εδώ είναι πολύ μικρές.
thkassanis
13/07/2024, 07:27
Ευχαριστώ παιδιά όλους σας για τις απαντήσεις. Σε ότι έχει να κάνει με τα χιλιόμετρα δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να τεκμηριωθει ότι είναι τόσα. Στην ουσία το μοτερ είναι άστρωτο και ένα μηχανικός θα μπορούσε να το καταλάβει αυτό. Τα grips και γενικά όλα τα πράγματα επάνω στο μηχανάκι είναι του εργοστασίου. Άφθαρτα! Θα βγάλω μερικές ωραίες φωτογραφίες τις επόμενες μέρες και θα επανέλθω. Ίσως προσπαθήσω να έρθω και σε επικοινωνία με την επίσημη αντιπροσωπεία του Σαρακάκη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον γιατί τα συγκεκριμένα τα συλλέγουν αρκετοί. Το θέμα είναι να το πάρει κάποιος που θα αναγνωρίσει πραγματικά την αξία του. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
lykourgi
14/07/2024, 06:15
Και γιατί να το πουλήσεις;
Επειδή έκανες κόρη, αντί για γιο;
Η κόρη, δεν το θέλει;
Και γιατί να το πουλήσεις;
Επειδή έκανες κόρη, αντί για γιο;
Η κόρη, δεν το θέλει;
Είναι κρίμα να κυκλοφορήσει. Καλύτερα να φύγει και για την κόρη υπάρχουν μυριάδες σύγχρονα και ασφαλή μηχανάκια.
Λίγη υπομονή και πώληση στο εξωτερικό είναι σχεδόν μονόδρομος.
Θα σου στείλω σε μήνυμα κάποιον που μπορεί να ενδιαφέρεται να το πάρει σε μία καλή τιμή (for both).
Αν μπορούσα θα το έπαιρνα εγώ οπωσδήποτε._
thkassanis
15/07/2024, 15:35
Δυστυχώςη κόρη μου είναι 8 χρόνων και δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον! Σίγουρα καλύτερα θα ήταν να το αγοράσει κάποιος που θα το εκτιμήσει και θα το χαρεί παραπάνω από εμάς! Θα επανέλθω αύριο με αναλυτικές φωτογραφίες για να το δείτε όλοι.
lykourgi
15/07/2024, 16:18
Είναι πολύ μικρή για να ξέρει τι σημαίνει "οικογενειακό κειμήλιο" ή "αυτό μου το άφησε ο πατέρας μου".
Και το κλείνω εδώ.
Και μόνο το γεγονός πως με φρέσκια βενζίνη και 3-4 μανιβελιές θα πάρει μπρος με εξιτάρει επικίνδυνα...
thkassanis
16/07/2024, 12:51
Παιδιά δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες στο θέμα. Οπότε σας στέλνω την αγγελία.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/41329693-honda-z-50
panavour
16/07/2024, 12:59
Διόρθωσε το "πετρέλαιο" και βάλε " βενζίνη" και σβήσε τα βαψιματα,διότι ο αγοραστής ψυλιαζεται ότι για κάποιο λόγο το έβαψες.
harris_x
16/07/2024, 13:02
454512
454513
454514
454515
karellen
16/07/2024, 13:03
Τι κόσμημα είναι αυτό!
thkassanis
16/07/2024, 14:37
Ρε παιδιά είναι δυνατόν να μου λένε ότι κοστίζει μόνο 2000 ευρώ?
1500 δίνουν τα lifan..
karellen
16/07/2024, 15:19
Κοίτα ξανά το ποστ #7 τελευταία παράγραφο.
Κοινώς μην ακούς και,κυρίως,μην απαντάς σε τέτοια.
kostaskk
16/07/2024, 15:41
Δεν έχει σχεδόν καμία πρακτική αξία. Όποιος το πάρει θα τα δώσει για να το βλέπει μόνο .
Φαντάσου έναν μαντραχαλο 2 μέτρα 100 κιλά να πηγαίνει με αυτό στον Κηφισό,, για δουλειά ντελιβερι δεν κάνει, ούτε μακρινές βόλτες, άντε μέχρι το περίπτερο που είναι 10 λεπτά απόσταση η για να μάθει να οδηγεί ο 15χρονος γιος.
Άρα το αγοραστικό κοινό είναι μόνο συλλέκτες που θέλουν μόνο αυτό,, και έχει και πάρα πολλά συλλεκτικά μηχανάκια που είναι και χρηστικά,
Όπως παλιά τουριστικά,παλιά xt 550 κτλ
Τα βαψιματα αφαιρούν αξία,
Υρ ξέρω εμπόρο που του πήγαινες τέτειο με 5000 χιλιόμετρα, τα γυρνούσε στα μηδέν και το ξαναπουλουσε για καινούριο.
Ρε παιδιά είναι δυνατόν να μου λένε ότι κοστίζει μόνο 2000 ευρώ?
1500 δίνουν τα lifan..
Ό,τι σου είπε ο karellen. Μην ασχολείσαι. Και φθηνά το έχεις βάλει. Αυτοί που σου τα λένε αυτά δε σε απασχολούν γιατί πολύ απλά δεν είναι το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεσαι.
Βάλε αγγελία σε ξένα site. Αν δεν το έχεις με τις ξένες γλώσσες ζήτα βοήθεια από κάνα πιτσιρικά.
Παίζει να το πήγαινα στο cash or trash αν ήταν δικό μου πάντως. Όχι για να το πάρουν αυτοί προφανώς, αλλά για να το δει κόσμος.
thkassanis
16/07/2024, 18:23
Ό,τι σου είπε ο karellen. Μην ασχολείσαι. Και φθηνά το έχεις βάλει. Αυτοί που σου τα λένε αυτά δε σε απασχολούν γιατί πολύ απλά δεν είναι το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεσαι.
Βάλε αγγελία σε ξένα site. Αν δεν το έχεις με τις ξένες γλώσσες ζήτα βοήθεια από κάνα πιτσιρικά.
Παίζει να το πήγαινα στο cash or trash αν ήταν δικό μου πάντως. Όχι για να το πάρουν αυτοί προφανώς, αλλά για να το δει κόσμος.
Να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα και γω!
motojojo
16/07/2024, 18:36
Μια παρατήρηση αν μου επιτρέπεις....
Μετά τα βαψίματα (που όντως ηταν άστοχα) δεν συμπληρώνεις και λίγο αέρα στα λάστιχα;
Το μηχανακι ειναι πραγματικά μπιμπελό και οι φωτογραφίες επάνω στο τραπέζι του δίνουν πόντους (ότι του λείπει από μπόι δηλ!) :lol: αλλά βάλε λίγο αερα στα λάστιχα!
Δεν ειναι ότι θα κάνει την τρελή διαφορά (ίσως και καμία) αλλά για το γαμώτο.
Καλοπούλητο!
thkassanis
16/07/2024, 21:40
Μια παρατήρηση αν μου επιτρέπεις....
Μετά τα βαψίματα (που όντως ηταν άστοχα) δεν συμπληρώνεις και λίγο αέρα στα λάστιχα;
Το μηχανακι ειναι πραγματικά μπιμπελό και οι φωτογραφίες επάνω στο τραπέζι του δίνουν πόντους (ότι του λείπει από μπόι δηλ!) :lol: αλλά βάλε λίγο αερα στα λάστιχα!
Δεν ειναι ότι θα κάνει την τρελή διαφορά (ίσως και καμία) αλλά για το γαμώτο.
Καλοπούλητο!
Έχεις δίκιο απλά δεν έβρισκα την τρομπα! Παιδιά τελικά υπάρχει ζήτηση και έχω ήδη 4-5 που μου λένε να έρθω να το πάρω αύριο. Δεν ξέρω τι να κάνω και σε ποιον να το δώσω.
panavour
16/07/2024, 23:00
1)μαζεψε τους ολους,και βαλτους σε πλειστηριασμό.
2)βαλτους σε σιδερενιο κλουβι ,κι ο τελευταιος που θα μεινει δωστο.
3)κατα χρονικη σειρα,και αν δεν αποφασισει ή αλλαξει γνωμη ,ο επομενος.
4)με κληρωση παρουσια ολων των ενδιαφερομενων.
thkassanis
16/07/2024, 23:36
1)μαζεψε τους ολους,και βαλτους σε πλειστηριασμό.
2)βαλτους σε σιδερενιο κλουβι ,κι ο τελευταιος που θα μεινει δωστο.
3)κατα χρονικη σειρα,και αν δεν αποφασισει ή αλλαξει γνωμη ,ο επομενος.
4)με κληρωση παρουσια ολων των ενδιαφερομενων.
:roflmao::a4::roflmao::a4:
Dimmanoukas
17/07/2024, 00:17
Πάντως πέρα από την πλάκα, η λογική για εμένα είναι first in, first served.
Όσες φορές χρειάστηκε να πουλήσω κάτι, τήρησα αυστηρή σειρά προτεραιότητας σε αυτούς που δέχτηκαν σοβαρά τα αιτήματα μου.
Πάντα λειτουργούσα με το σκεπτικό, πως θα ήθελα εμένα να με αντιμετωπίσει ο πωλητής, υπό αυτήν την λογική λειτούργησα και ευτυχώς δεν το μετάνιωσα.
Καλοπουλητο να είναι αν και εάν δεν έχεις ανάγκη τα χρήματα και δεν σου είναι βάρος, καλό είναι να το κρατήσεις.
Lioulios
17/07/2024, 00:50
Εγω ας πουμε που ειμαι γεννηνενος την συγκεκρημενη χρονια , αν ειχα πολλα λ7 και δεν με ενοιαζε , μπορουσα να το παρω και για τα 2πλασια απο αυτα που ζητας .
Αυτα τα μηχανακια δεν εχουν τιμη .
Την τιμη την καθοριζει ο κατοχος και οποιος θελει ας το παρει .
Δεν ξερω αν την χαλαω σε κανεναν που το θελει , αλλα εγω για 4Κ δεν θα το εδινα με τιποτα .
Ενα ιδιο στα χρωματα του xr της εποχης , αλλα χωρις να εχει παρει ποτε μπροστα πουληθηκε στα 8 Κ πριν καμποσα χρονια .
Σημερα αν το πουλαγα εγω,δεν θα το εδινα κατω απο 6Κ.
Αλλα θα προσπαθουσα να το κρατησω και να το δοσω στο παιδι μου εστω και κορη ,βλεποντας το σαν επενδυση .
Οσο παλιωνει , τοσο παιρνει αξια , αν η κατασταση παραμηνει η ιδια .
Θα συμφωνησω με το φιλο πιο πανω που σου ειπε πως αυτα εχουν τους πελατες τους .
Οσο και να το βαλεις , αυτος που θα το παρει , δεν θα σε ρωτησει ποτε ποσο το αφηνεις
Θα τον ενδιαφερει μονο να το δει απο κοντα για να διαπιστωσει την κατασταση που βλεπει στις φωτο και αν του αρεσει θα το παρει .
Ολοι οι υπολοιποι δεν ειναι για σενα .
Παιδιά τελικά υπάρχει ζήτηση και έχω ήδη 4-5 που μου λένε να έρθω να το πάρω αύριο. Δεν ξέρω τι να κάνω και σε ποιον να το δώσω.
Αυτη ειναι η μεγαλυτερη αποδειξη οτι το εχεις βαλει φτηνα. Θα συμφωνησω με τον Lioulios οτι ανετα σε παιρνει να ζητησεις ενα 50% πανω. Εχεις κατι μοναδικο και μαλιστα σε ξεχωριστο μοντελο που μπορει να χτυπαει συναισθηματικη χορδη σε πολλους (πχ πρωτο μηχανακι οταν ηταν πιτσιρικαδες).
GogosLux
17/07/2024, 08:30
Θα συμφωνήσω με τους προηγουμενους οτι η αξία του ειναι ΜΟΝΟ συναισθηματική.
ΠΧ αν ήταν γαλάζιο ντεπόζιτο με καφέ ανοιχτόχρωμη σέλα θα το έπαιρνα σήμερα και €5000 να έλεγες, ηταν το μηχανακι που ειχε γειτονας και το εβλεπα στον υπνο μου πιστιρικάς.
Σε κόκκινο δεν μου κάνει να δώσω πάνω απο Χ λεφτά.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία ενος αντικειμένου είναι εκείνη που ειναι διατεθειμένος κάποιος να την μετατρέψει σε χαρτονομίσματα.
Πολλοί πουλάνε πράγματα σε τιμές που δεν αντιστοιχουν σε λεφτα που ειναι διατεθιμένος κάποιος να δώσει.
Παντως εσύ είσαι ο πιο καλός πωλητής γιατι εισαι "κληρονόμος" ;)
Lioulios
17/07/2024, 13:15
Η αξια δεν ειναι μονο συναισθηματικη .
Προκειται για σπανια μοντελα που ΔΕΝ ξαναβγαινουν δηλαδη ΜΟΝΑΔΙΚΑ και επειδη λιγα υπαρχουν μαμα και ακομα λιγοτερα με ελαχιστα χλμ σαν καινουρια ,μιλαμε για ιδιαιτερη περιπτωση .
Δεν ειναι απο ανακατασκευη ...Ειναι μαμα , καινουριο ...
Και ενοειται πως τα μαμα λαστιχα δεν θα τα βγαλεις απο πανω ποτε .
Μονο αν καποια στιγμη αποφασισεις να το κυκλοφορεις.
thkassanis
17/07/2024, 16:02
Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και για τις διάφορες απόψεις. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά που λέτε τα ακούω από κόσμο που με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει το θέλω γιατί ήταν το πρώτο μου μηχανακι. Δυστυχώς δεν μπορώ να νοιώσω το ίδιο. Και σίγουρα πολλοί από αυτούς δεν είναι και άνετοι θεωρώ οικονομικά για μια τέτοια αγορά χωρίς ουσιαστική χρήση. Αλλά το συναίσθημα είναι δυνατό και στο μέλλον μπορεί να κάνω και γω το ίδιο με το πρώτο μου μηχανακι. Οσονούπω θα ανεβάσω και βίντεο να το χαζεύουμε μαζί όσο είναι ακόμα στην κατοχή μου.
Lioulios
17/07/2024, 20:33
Προκειμενου να το αποκτησουν , μπορει να ακουσεις διάφορα ...
Μην απορρησεις αν το δωσεις και μετα αυτος που ηταν το 1ο του μηχανακι το ανεβασει στο καρ κανα δυο χιλιαρικα πανω ...
Μπορει επισης και να μεταπωληθει σε ατομα που ηλικιακα αν το παρεις ...δεν εχουν καμια σχεση με το ιντερνετ αλλα εχουν μαρουλι.
Μην πιστευεις κανεναν απο την αλλη ακρη του ακουστικου οτι και να σου λεει ....ακομα και αν σου λεει την αληθεια .
Έχεις απόλυτο δίκιο!
Πριν αρκετά χρόνια πουλούσα (φθηνά) ένα ψιλοσάπιο καλάθι από BMW R25 και με πήρε κάποιος τηλέφωνο, λέγοντάς μου ότι το θέλει για να ασχολείται ο πατέρας του που είχε παλιά ένα ίδιο.
Μόλις το αγόρασε - πριν το παραλάβει καν - ανέβασε αγγελία στο car με τις δικές μου φωτογραφίες και τιμή +500€! Ήταν από μαγαζί στη Θεσσαλονίκη!
SeniorCanardo
18/07/2024, 13:11
Θα είμαι ειλικρινής, οπότε το πιθανότερο όχι ευχάριστος.
Όταν είδα το ποστ σου πριν προλάβει να απαντήσει κανείς, μου άφησε μια αίσθηση "παπάντζας".
Μου φάνηκε ότι μπήκες εδώ να βολιδοσκοπήσεις διαθέσεις, να δεις τιμές και ίσως να βρεις και πιθανό αγοραστή.
Βρέθηκαν διάφοροι, γαλαντόμοι, "χουβαρντάδες", που ο καθένας πρότεινε την δικιά του τιμή, φυσικά με "ξένο" αντικείμενο και με "ξένο" πορτοφόλι.
Κανείς ως συνήθως, δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη, αλλά αρκέστηκαν όλοι σε φιλοφρονήσεις και αν και αν και αν...
Δεν σχολιάζω καν τις "μαρκετίστικες" γελοιότητες που γραφτήκαν.
Αρχικά έχω κάποιες απορίες:
- Το μηχανάκι που φυλάσσονταν σε εσωτερικό χώρο γιατί χρειάστηκε βαφή σε σκελετό και ντεπόζιτο;
- Βάφτηκε με τους κωδικούς της Honda και από ποιόν;
- Έχω την εντύπωση ότι το κόκκινο έβγαινε με νίκελ φτερό μπρος-πίσω και όχι με μπέζ.
Κάνω λάθος;
- Τα πλαϊνα καπάκια φαίνονται ότι έχουν επεξεργασία, είναι γυαλιστερά ενώ στο μαμά νομίζω όχι, κάνω λάθος;
Φαίνεται σαν να έχει περάσει βούρτσα.
-Στα νίκελ φαίνεται αρχή "ψώρας" ή ξεγελάει η φωτο;
- Πολυ θα ήθελα να δω μια αυθεντική φωτό από την εποχή της αγοράς του ή έστω από τα παλιά.
Στα της "αγοράς" τώρα.
Όταν βγαίνει κάτι για πώληση, πρώτοι τηλέφωνο παίρνουν οι επαγγελματίες, τα λεγόμενα και "κοράκια", που θέλουν να αγοράσουν φθηνά για να μεγιστοποίησουν το κέρδος τους.
Είτε μιλάμε για τρακαρισμένο για ανταλλακτικά, είτε για "συλλεκτικό κομμάτι".
Θες να πουλήσεις, κάτι "εξειδικευμένο", που καταλήξατε με κάποιο τρόπο ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε "συλλέκτες".
Μικρό κοινό έτσι κι αλλιώς, στην Ελλάδα ακόμα μικρότερο.
Όσο ανεβαίνει η τιμή του αντικειμένου, μικραίνει, πολλές φορές ούτε καν αναλογικά και το αγοραστικό κοινό.
Βάζεις μια τιμή με την οποία είσαι εσύ ικανοποιημένος, ΣΗΜΕΡΑ.
Αξιολόγησε πόσο αξίζουν οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα σου, βρες το price tag σου και όταν φύγει έφυγε και θα ξέρεις ότι δεν θα έρθει κανένας στον ύπνο σου να σου λέει "τι μαλακία πήγες και έκανες".
Άσε τι θα βγάλει ο αγοραστής, αν θα το πουλήσει πιο ακριβό, αν θα το δώσει στο γιο του να το σπάσει, αν ήταν το πρώτο του μηχανάκι ή αν με αυτό φίλησε την πιο όμορφή κοπελιά της γειτονίας στα 13.
Τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία, ούτε για εσένα ούτε για εκείνον.
Το πούλησες, το αγόρασε, έφυγε για ΠΑΝΤΑ.
Αν το μετανιώσεις, ας πρόσεχες, ας το σκεφτόσουν καλύτερα.
Άραγε πόσο κοστολογούνται, τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις, "δήθεν" και "αληθινές;:hmm:
Υποθέτω διαφορετικά για τον καθένα.;)
Για να είμαι και στο κλίμα το φόρουμ, και πιο large απ' ούλους, βάλτο 30.000€ και όποιος το θέλει πολύ ας το πάρει.:smokin:
kostaskk
18/07/2024, 14:27
Και 700€ να το έβαζε εγώ θα προτιμούσα να πάρω ένα χρέπι παπί, supra, dv,glx γιατί είναι ποιο χρήσιμα.
Στα 3000 παίρνεις καινούριο honda παπί, η xt,ktm, versus,africa,cr, Πήγασο,enduro,γυμνό,on off, και γενικά καμιά 20αρια ακόμα επιλογές σε μεγάλες μηχανές μέχρι 100 άλογα σε ότι κατηγορία υπάρχει,
454572
Εδώ μια φοτο, όλα αυτά τα πούλησα κοντά 8000€+
Που ήταν περίπου τα διπλάσια από όσο τα πήρα,
Άλλοι βάζανε ένα ίδιο σε χειρότερη κατάσταση 8000. Εγώ πούλησα οι άλλοι είναι ακόμα στο car gr
Θα μπορούσα και περισσότερα αν περίμενα η έδινα στο εξωτερικό. Συλλεκτικά,σπάνια, με γκάζι, με ποιότητα,με ιστορία,και με αγωνιστική ιστορία..
Αν είχα την επιλογή με 3000 να αγοράσω ένα από αυτά η τον μπομπο, σίγουρα δεν θα διάλεγα τον μπομπο.
Ενταξει kostaskk, το καταλαβαμε. Εσενα δε σου κανει. Παμε παρακατω.
Δε νομιζω πολλα απο τα δικα σου να ειχαν 115χλμ στο κοντερ παντως. Μη συγκρινουμε μηλα με πλυντηρια.
Lioulios
18/07/2024, 21:37
Kουβαρντας δεν ειμαι αλλα αν ειχα πραγματικα πολλα λ7 και δεν με ενοιαζε ...και ηταν αβαφο ( γιατι εγω δεν ειδα πουθενα να λεει οτι ειναι βαμενο) και με αυτα τα χλμ αν ειναι πραγματικα , θα εδινα οσο μου ζητουσαν για να το αποκτησω ....χθες...
Μιας και ειμαστε της ιδιας χρονολογιας .
Για τα υπολοιπα τεχνικα και βουρτες -μπ@υτσες , δεν εχω ιδεα
thkassanis
18/07/2024, 21:59
Θα είμαι ειλικρινής, οπότε το πιθανότερο όχι ευχάριστος.
Όταν είδα το ποστ σου πριν προλάβει να απαντήσει κανείς, μου άφησε μια αίσθηση "παπάντζας".
Μου φάνηκε ότι μπήκες εδώ να βολιδοσκοπήσεις διαθέσεις, να δεις τιμές και ίσως να βρεις και πιθανό αγοραστή.
Βρέθηκαν διάφοροι, γαλαντόμοι, "χουβαρντάδες", που ο καθένας πρότεινε την δικιά του τιμή, φυσικά με "ξένο" αντικείμενο και με "ξένο" πορτοφόλι.
Κανείς ως συνήθως, δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη, αλλά αρκέστηκαν όλοι σε φιλοφρονήσεις και αν και αν και αν...
Δεν σχολιάζω καν τις "μαρκετίστικες" γελοιότητες που γραφτήκαν.
Αρχικά έχω κάποιες απορίες:
- Το μηχανάκι που φυλάσσονταν σε εσωτερικό χώρο γιατί χρειάστηκε βαφή σε σκελετό και ντεπόζιτο;
- Βάφτηκε με τους κωδικούς της Honda και από ποιόν;
- Έχω την εντύπωση ότι το κόκκινο έβγαινε με νίκελ φτερό μπρος-πίσω και όχι με μπέζ.
Κάνω λάθος;
- Τα πλαϊνα καπάκια φαίνονται ότι έχουν επεξεργασία, είναι γυαλιστερά ενώ στο μαμά νομίζω όχι, κάνω λάθος;
Φαίνεται σαν να έχει περάσει βούρτσα.
-Στα νίκελ φαίνεται αρχή "ψώρας" ή ξεγελάει η φωτο;
- Πολυ θα ήθελα να δω μια αυθεντική φωτό από την εποχή της αγοράς του ή έστω από τα παλιά.
Στα της "αγοράς" τώρα.
Όταν βγαίνει κάτι για πώληση, πρώτοι τηλέφωνο παίρνουν οι επαγγελματίες, τα λεγόμενα και "κοράκια", που θέλουν να αγοράσουν φθηνά για να μεγιστοποίησουν το κέρδος τους.
Είτε μιλάμε για τρακαρισμένο για ανταλλακτικά, είτε για "συλλεκτικό κομμάτι".
Θες να πουλήσεις, κάτι "εξειδικευμένο", που καταλήξατε με κάποιο τρόπο ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε "συλλέκτες".
Μικρό κοινό έτσι κι αλλιώς, στην Ελλάδα ακόμα μικρότερο.
Όσο ανεβαίνει η τιμή του αντικειμένου, μικραίνει, πολλές φορές ούτε καν αναλογικά και το αγοραστικό κοινό.
Βάζεις μια τιμή με την οποία είσαι εσύ ικανοποιημένος, ΣΗΜΕΡΑ.
Αξιολόγησε πόσο αξίζουν οι αναμνήσεις και τα συναισθήματα σου, βρες το price tag σου και όταν φύγει έφυγε και θα ξέρεις ότι δεν θα έρθει κανένας στον ύπνο σου να σου λέει "τι μαλακία πήγες και έκανες".
Άσε τι θα βγάλει ο αγοραστής, αν θα το πουλήσει πιο ακριβό, αν θα το δώσει στο γιο του να το σπάσει, αν ήταν το πρώτο του μηχανάκι ή αν με αυτό φίλησε την πιο όμορφή κοπελιά της γειτονίας στα 13.
Τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία, ούτε για εσένα ούτε για εκείνον.
Το πούλησες, το αγόρασε, έφυγε για ΠΑΝΤΑ.
Αν το μετανιώσεις, ας πρόσεχες, ας το σκεφτόσουν καλύτερα.
Άραγε πόσο κοστολογούνται, τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις, "δήθεν" και "αληθινές;:hmm:
Υποθέτω διαφορετικά για τον καθένα.;)
Για να είμαι και στο κλίμα το φόρουμ, και πιο large απ' ούλους, βάλτο 30.000€ και όποιος το θέλει πολύ ας το πάρει.:smokin:
Καλησπέρα στον φίλο. Στο νήμα του forum ανέφερα με λεπτομέρειες τα πάντα. Την αγγελία την την ανέβασα γιατί δεν μπορούσα να ανεβάσω τις φωτογραφίες. Καμία διάθεση πώλησης εδώ μέσα. Ούτε χρειάζεται να ψαρέψω αγοραστές όπως λες. Αυτό ίσως είναι η μεγαλύτερη αστοχία σου και θα σου εξηγήσω τον λόγο.
Ακόμα και μπαταρία που πήγα να πάρω για να αλλάξω στο μηχανάκι βρήκα αγοραστή. Και πίστεψε αν το κάνω μια βόλτα 9 στους 10 θα με ρωτήσουν αν το πουλάω. Ίσως να μη δεινουν τα λεφτά που ζητάω αλλά οι πιθανότητες μου αυξάνονται κατακόρυφα.
Το ντεπόζιτο καχυποπτε φίλε μου βάφτηκε γιατί είχε ένα μικρό χτυπήματακι επάνω. Όπως και ο σκελετός για φρεσκάρισμα. Δυστυχώς όταν πέρασε στην κατοχή του πατέρα μου δεν είχαμε κανέναν να μας συμβουλέψει ότι δεν θα έπρεπε να το κάνουμε. Κοινώς κάναμε λαλακια! Και τα καπάκια είναι γυαλισμένα γιατί μου άρεσαν περισσότερο. Επίσης λάθος! Τώρα αυτά για ψωρες κτλ που λες δεν τα ξέρω.
Ο μηχανικός που το άφησα σήμερα να καθαρίσει το καρμπυρατέρ και να αλλάξει λάδια έπεσε επάνω του και το φιλαγε σήμερα.
Όλοι οι αγοραστές ενημερώνονται για τα πράγματα που έχουν γίνει. Παρόλα αυτά η ιστορία είναι αληθινή δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν την πιστεύεις και αν ενδιαφερόσουν και μου ζήταγες φωτογραφίες κατά πάσα πιθανότητα θα γέλαγα μαζί σου.
Εκτός από αυτά που ανέφερα παραπάνω το μηχανακι είναι όλο μαμά. Ούτε βίδα. Όλα 45 χρόνων και τα χιλιόμετρα είναι 115. Αν ξέρεις μπορείς εύκολα να το καταλάβεις. Αν είχες την ευκαιρία να το δεις από κοντά.
Όσο για την αίσθηση παπατζας δεν το σχολιάζω. Δεν με ξέρεις, οπότε την επόμενη φορά θα σε συμβουλευα να προσέξεις πως χαρακτηριζεις τα λεγόμενα μου.
Ευχαριστώ τους λοιπούς μη καχυποπτους για την βοήθεια τους.
thkassanis
18/07/2024, 22:03
Kουβαρντας δεν ειμαι αλλα αν ειχα πραγματικα πολλα λ7 και δεν με ενοιαζε ...και ηταν αβαφο ( γιατι εγω δεν ειδα πουθενα να λεει οτι ειναι βαμενο) και με αυτα τα χλμ αν ειναι πραγματικα , θα εδινα οσο μου ζητουσαν για να το αποκτησω ....χθες...
Μιας και ειμαστε της ιδιας χρονολογιας .
Για τα υπολοιπα τεχνικα και βουρτες -μπ@υτσες , δεν εχω ιδεα
Φίλε μου αν δεν ήταν βαμμένο το ντεπόζιτο θα το έδινα 10000. Όχι 4000.
Ρώτησα και μίλησα με έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες στην Ελλάδα. Έχει 20 τέτοια. Δεν υπάρχει ούτε σαν ιδέα καινούργιο ντεπόζιτο. Ούτε καν μεταχειρησμενο.
Τελικά πουλήθηκε? Γιατί έχω ένα monkey με συμπλέκτη 4ταχυτο να ανεβάσω. Να παίρνω σειρά :D
Φίλε μου αν δεν ήταν βαμμένο το ντεπόζιτο θα το έδινα 10000. Όχι 4000.
Ρώτησα και μίλησα με έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες στην Ελλάδα. Έχει 20 τέτοια. Δεν υπάρχει ούτε σαν ιδέα καινούργιο ντεπόζιτο. Ούτε καν μεταχειρησμενο.
Σου είπε τι θεωρεί ως λογική τιμή;
thkassanis
18/07/2024, 22:53
Σου είπε τι θεωρεί ως λογική τιμή;
Νομίζω δεν έχει πλέον νόημα να συζητάμε για τιμές. Αν ήταν άβαφο δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, ούτε αγορά για να την καθορίσεις. Ακόμα και τα αξεγαδιαστα είναι ανακατασκευασμενα με γνήσια ανταλλακτικα. Δεν είναι το ίδιο και δεν κοστολογειται. Μπορεί και 10000. Πάντα στον κατάλληλο αγοραστή.
panavour
18/07/2024, 23:06
Οποτε πουλα το ΚΑΝΑ ΤΑΛΛΗΡΟ,και μια χαρά ειναι.Καλοπούλητο λοιπόν , και αμα φύγει,πες το και στο φόρουμ ,γιά να χαρουμε.:beer:
thkassanis
18/07/2024, 23:34
Οποτε πουλα το ΚΑΝΑ ΤΑΛΛΗΡΟ,και μια χαρά ειναι.Καλοπούλητο λοιπόν , και αμα φύγει,πες το και στο φόρουμ ,γιά να χαρουμε.:beer:
Να σαι καλά φίλε μου. :beer:
kostaskk
18/07/2024, 23:40
Αν όντος έχει τόσους που ενδιαφέρονται τα πράγματα είναι πολύ απλά, λες σε όλους ότι το θέλουν αλλά 10 άτομα,περιμένεις κάνα μήνα και το δίνεις σε όποιον δώσει τα περισσότερα..
Η αν βιάζεσαι το δίνεις σε όποιον έρθει πρώτος με τα λευτα που θες στο χέρι.
Αν πουληθεί γράψε εδώ την τιμή για να φύγει η απορία πόσο πάνε αυτά..
Σαν εξωτερικός παρατηρητής 100+ χιλιόμετρα στο κοντέρ και βαμμένα,γυαλισμένα,πειραγμενα
πράγματα δεν πάνε μαζί,
Όσοι έχουν τετεια προσπαθούν να τα κάνουν να δείχνουν η να κοροϊδέψουν ότι έχουν ποιο λίγα χιλιόμετρα από τα πραγματικά για να πιάσουν καλητερη τιμή,,,
Το κοντέρ γυρίζει πίσω σε ότι νούμερο θες μέσα σε 10 λεπτά,,,
βρίσκεις φτηνά δίσκοπλακες,ντιζες, λάστιχα original από τρακαρισμένα, διεγραμενα, παρατημένα
Και τα πετάς πάνω, με ένα βάψιμο και μινι ανακατασκευή που το μάτι ενός ψιλοασχετου δεν θα το καταλάβει έτοιμο το καινούριο αχρησιμοποίητο με 100 χιλιομετρα, (που στην πραγματικότητα είναι 50.000) αλλά δεν φαίνονται γιατί άλλαξες ότι είχε φθορά, και χρησιμοποίησες παλιά original παρατημένα αναλώσιμα όπου χρειάζεται (λάστιχα,τακάκια, αυτοκόλλητα)
Επίσης το ότι βαφτικε σκελετός σημαίνει ότι λυθικε όλο, άρα ροπές βιδων δεν είναι εργοστασιακές,δεν είναι άλυτες όλες, καλώδια και σωληνάκια μπορεί να μην έχουν περάσει από τα σωστά μαμά μεροι και πολλά άλλα...
Δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει αλλαχτεί σε αυτή τη διαδικασία,, οποίος είναι να δώσει 5.000 για αυτό θα τα ψάξει όλα αυτά και πρέπει να είναι σίγουρος ότι όλα είναι όπως τα λες,,, γιατί όλοι προσπαθούν να γυρίζουν πίσω τα χιλιομετρα
Στην ουσία η ίδια διαδικασία γίνεται και στο ανακατασκευασμένο, λύνεται όλο και ξανά δένεται
doctor_john
18/07/2024, 23:52
τι συζητάμε ρε παιδιά, αν είναι χρηστική μια μοτό συλλογής - επένδυσης;
Φυσιολογική η τιμή που το δίνεις
Εφόσον είναι ξεκάθαρα (115km) περιουσιακό στοιχείο και όχι μέσο μετακίνησης σας, γιατί να μην το τελειοποιήσεις
με στόχο την ρευστοποίηση του την περίοδο των σπουδών;
Αν ψάξεις με διάρκεια θα πετύχεις και απείρακτα περιφερειακά, πιθανά λίγο άθλια και σε τρελή τιμή.
Όλα μπορούν να γίνουν όπως στο εργοστάσιο, με τα ίδια υλικά, τα ίδια σφάλματα αν υπήρξαν κ.λπ.
Η φυσιολογική φθορά αποθήκευσης μπορεί επίσης να αναπαραχθεί με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει φυσικά αλλά με τεχνητά
μέσα. Αυτό δηλώνεται και τοποθετείται στην κατάλληλη κλάση.
Ίσως ακούγομαι αιρετικός, δεν προτείνω να κάνει κάποιος απατεωνιά, λέω πως αν θέλει κάποιος μπορεί να μελετήσει σε βάθος
και να αναπαράγει όσα υπήρξαν πριν την επισκευή.
Τα δεδομένα που θα πετύχει θα κρίνουν το επίπεδο της αναπαραγωγής. Αν δεν είναι ακριβώς ίδια και ρεαλιστικά, το επίπεδο της πέφτει αλλά λίγο.
Σε αυτή την περίπτωση αν το αποκρύψεις είσαι απατεώνας.
Υπάρχει και η περίπτωση τα δεδομένα να είναι ίδια (πολύ δύσκολο, θέλει και τύχη) και δεν ανιχνεύεται η αναπαραγωγή, θα κρίνουμε με βάση αυτά που βλέπουμε, μετράμε.
Η δήλωση γίνεται αλλά συχνά θα είναι στην κρίση του ελεγκτή που το πιστοποιεί. Αν καταφέρεις κάτι τόσο τέλειο που τον ενθουσιάζει ενώ είσαι ειλικρινής, έχει πολλές πιθανότητες να περάσει στην επόμενη κλάση.
Το κόστος της διαδικασίας ξεφεύγει τόσο σε χρόνο που δικαιολογεί σαν επένδυση την αύξηση της αξίας του σαν κλασικό.
Ελπίζω καταλαβαίνετε τον ελιτισμό της προσπάθειας που περιγράφω, δεν θα θελα να μείνει λάθος εντύπωση.
thkassanis
19/07/2024, 00:11
Αν όντος έχει τόσους που ενδιαφέρονται τα πράγματα είναι πολύ απλά, λες σε όλους ότι το θέλουν αλλά 10 άτομα,περιμένεις κάνα μήνα και το δίνεις σε όποιον δώσει τα περισσότερα..
Η αν βιάζεσαι το δίνεις σε όποιον έρθει πρώτος με τα λευτα που θες στο χέρι.
Αν πουληθεί γράψε εδώ την τιμή για να φύγει η απορία πόσο πάνε αυτά..
Σαν εξωτερικός παρατηρητής 100+ χιλιόμετρα στο κοντέρ και βαμμένα,γυαλισμένα,πειραγμενα
πράγματα δεν πάνε μαζί,
Όσοι έχουν τετεια προσπαθούν να τα κάνουν να δείχνουν η να κοροϊδέψουν ότι έχουν ποιο λίγα χιλιόμετρα από τα πραγματικά για να πιάσουν καλητερη τιμή,,,
Το κοντέρ γυρίζει πίσω σε ότι νούμερο θες μέσα σε 10 λεπτά,,,
βρίσκεις φτηνά δίσκοπλακες,ντιζες, λάστιχα original από τρακαρισμένα, διεγραμενα, παρατημένα
Και τα πετάς πάνω, με ένα βάψιμο και μινι ανακατασκευή που το μάτι ενός ψιλοασχετου δεν θα το καταλάβει έτοιμο το καινούριο αχρησιμοποίητο με 100 χιλιομετρα, (που στην πραγματικότητα είναι 50.000) αλλά δεν φαίνονται γιατί άλλαξες ότι είχε φθορά, και χρησιμοποίησες παλιά original παρατημένα αναλώσιμα όπου χρειάζεται (λάστιχα,τακάκια, αυτοκόλλητα)
Επίσης το ότι βαφτικε σκελετός σημαίνει ότι λυθικε όλο, άρα ροπές βιδων δεν είναι εργοστασιακές,δεν είναι άλυτες όλες, καλώδια και σωληνάκια μπορεί να μην έχουν περάσει από τα σωστά μαμά μεροι και πολλά άλλα...
Δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει αλλαχτεί σε αυτή τη διαδικασία,, οποίος είναι να δώσει 5.000 για αυτό θα τα ψάξει όλα αυτά και πρέπει να είναι σίγουρος ότι όλα είναι όπως τα λες,,, γιατί όλοι προσπαθούν να γυρίζουν πίσω τα χιλιομετρα
Στην ουσία η ίδια διαδικασία γίνεται και στο ανακατασκευασμένο, λύνεται όλο και ξανά δένεται
Ρε μάγκες όσοι πιστοί προσέλθετε! Θα σας το φέρω σε καμία συνάντηση να το εκτιμήσετε :D
Μεγάλε και μόνο που το σκέφτηκα κουράστηκα.
Δεν θα είχε λόγο κανένας να το κάνει αυτό. Το πουλάω κομμάτια και βγάζω πάνω από 5000.
Η τάπα του ντεποζιτου ενδεικτικά έχει ένα 100ρικο. Η πιπα από το μπουζί 20 ευρώ. Απλά για να καταλάβεις. Και πολλά από τα ανταλλακτικά δεν υπάρχουν καν σαν καινούργια. Πχ ντεπόζιτο όπως σου ειπα
CorpseAlive
19/07/2024, 00:15
Εχω την εντύπωση πως αυτό το γαϊτανάκι περί του αν είναι legit ή όχι πρέπει να σταματήσει .
Ούτε μπορείτε να το αποδείξετε ιντερνετικα ούτε υπάρχει αντικειμενικά λόγος .
Ο Αγοραστης καλό θα είναι να το ψάξει αλλά από τα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι το κοινό είναι περιορισμένο και επομένως κατά πάσα πιθανότητα θα το ψάξει άνευ άλλου τίνος .
Τώρα για τα λοιπά νομίζω ο φίλος πήρε την βοήθεια που πιθανόν να χρειάστηκε .
Παρακαλώ ας αποφύγουμε τα περεταίρω και ιδιαίτερα χαρακτηρισμούς πιθανολογήσεις πλημμελημάτων κλπ κλπ .
kostaskk
19/07/2024, 02:34
τι συζητάμε ρε παιδιά, αν είναι χρηστική μια μοτό συλλογής - επένδυσης;
Φυσιολογική η τιμή που το δίνεις
Εφόσον είναι ξεκάθαρα (115km) περιουσιακό στοιχείο και όχι μέσο μετακίνησης σας, γιατί να μην το τελειοποιήσεις
με στόχο την ρευστοποίηση του την περίοδο των σπουδών;
Αν ψάξεις με διάρκεια θα πετύχεις και απείρακτα περιφερειακά, πιθανά λίγο άθλια και σε τρελή τιμή.
Όλα μπορούν να γίνουν όπως στο εργοστάσιο, με τα ίδια υλικά, τα ίδια σφάλματα αν υπήρξαν κ.λπ.
Η φυσιολογική φθορά αποθήκευσης μπορεί επίσης να αναπαραχθεί με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει φυσικά αλλά με τεχνητά
μέσα. Αυτό δηλώνεται και τοποθετείται στην κατάλληλη κλάση.
Ίσως ακούγομαι αιρετικός, δεν προτείνω να κάνει κάποιος απατεωνιά, λέω πως αν θέλει κάποιος μπορεί να μελετήσει σε βάθος
και να αναπαράγει όσα υπήρξαν πριν την επισκευή.
Τα δεδομένα που θα πετύχει θα κρίνουν το επίπεδο της αναπαραγωγής. Αν δεν είναι ακριβώς ίδια και ρεαλιστικά, το επίπεδο της πέφτει αλλά λίγο.
Σε αυτή την περίπτωση αν το αποκρύψεις είσαι απατεώνας.
Υπάρχει και η περίπτωση τα δεδομένα να είναι ίδια (πολύ δύσκολο, θέλει και τύχη) και δεν ανιχνεύεται η αναπαραγωγή, θα κρίνουμε με βάση αυτά που βλέπουμε, μετράμε.
Η δήλωση γίνεται αλλά συχνά θα είναι στην κρίση του ελεγκτή που το πιστοποιεί. Αν καταφέρεις κάτι τόσο τέλειο που τον ενθουσιάζει ενώ είσαι ειλικρινής, έχει πολλές πιθανότητες να περάσει στην επόμενη κλάση.
Το κόστος της διαδικασίας ξεφεύγει τόσο σε χρόνο που δικαιολογεί σαν επένδυση την αύξηση της αξίας του σαν κλασικό.
Ελπίζω καταλαβαίνετε τον ελιτισμό της προσπάθειας που περιγράφω, δεν θα θελα να μείνει λάθος εντύπωση.
Μερικά πράγματα απλά δεν γίνονται,, πχ γυαλισμένα καλάμια η Κάπακια μοτέρ δεν μπορείς να τα ξανακάνεις μαμά,,, οι καινούριες βαφές φαίνονται και κάποιος που ξέρει καταλαβαίνει πως πρέπει να είναι μια γνήσια απείραχτη 30-40 χρόνων,
Οποιος το είχε πάρει καινούριο και θυμάται λεπτομέρειες πως ήταν, η εχει φοτογραφιες,η βρίσκει φοτο στο ιντερνετ από επιβεβαιώμενα απείραχτα γνήσια, μπορεί να καταλάβει αν όντος είναι, και με λίγη προσοχή σε λεπτομέρειες.
οι ποιότητες των υλικών επίσης δεν γίνονται ίδιες...
Πχ μπορεί το γνήσιο λάστιχο ντιζάς να αντέχε 20 χρόνια και το φτερό να μην σκουριάζε ποτέ.
Και η σημερινή γνήσια ντιζα να αντέχει 5 χρόνια γιατί βάλανε οικολογικά υλικά μέσα η ανακάλυψαν κάτι στην παλιά που προκαλούσε φαγούρα σε πιγκουίνους, οπότε η ίδια γνήσια του τότε και του τώρα, κανένας δεν μου λέει ότι έχουν ίδια ποιότητα
Και στο συλλεκτικό απείραχτο θες την παλιά σε καλή κατάσταση.. όλα αυτά με τεχνητες παλαιωσεις δεν αξίζει κανένας να τα κάνει, ούτε μπορείς να αναπαράγεις την σφυριλατηση που έβγαζε το τάδε μηχάνημα στο εργοστάσιο τις honda που έχει γίνει ποια σκραπ, ούτε τις βαφές ακριβός και σχεδόν τίποτα, γιατί δεν είναι ίδια τα μηχανήματα, υλικά, επεξεργασία, νοοτροπία,εργατες
Ο ποιο καλός τρόπος που έκανα κ εγώ για να φτιάξω ένα μηχανάκι όσο γνήσιο γίνεται όπως όταν βγήκε από το εργοστάσιο είναι η αγορά πολλών κομματιών(μηχανάκια ολόκληρα) ενός μοντελου..
Πχ μαζεύεις ότι βρεις από africa 750 1998.
Τρακαρισμένα,χαλασμένα,μισά ότι βρεις...
Αν πάρεις 10, θα βρεις καλές ζάντες, θα βρεις γνήσια καλά μαμά σωληνάκια φρένων,καλές δίσκοπλακες,καλά καρπυρατερ, καλό κοντέρ με 5.000 κμ απείραχτο, καλά πλαστικά κτλ..
Συγκεντρώνεις όλα τα καλά κομμάτια σε μια μοτοσυκλέτα και έχεις κάτι όσο το δυνατόν ποιο γνήσιο και σε καλή κατάσταση .. πουλάς τα υπόλοιπα ότι περίσσεψε και τέλος
kostaskk
19/07/2024, 02:47
Ακόμα και αν δεν βγάζεις κέρδος από την συνεχή αγοραπωλησία ανταλακτικων το κέρδος σου είναι ότι η μηχανή σου γίνεται ποιο γνήσια και σε ποιο καλη κατάσταση... Πχ αγοράζεις τέλεια πίσω ζάντα 100€ γιατί η δικιά σου έχει μια γρατζουνιά.
Την περνάς στην μηχανή σου και βάζεις την δικιά σου γρατζουνισμενη 100€ για πουλημα.
Αυτά βέβαια ποιο παλιά που είχε ποιο ενεργή αγορά ανταλλακτικών,λιγότερους απατεώνες,κόσμο με χρήμα, και έβρισκες ολόκληρα μηχανάκια με 300€ και υπηρχε μηδέν ελενχος στις αγοραπωλησίες, τώρα αν στείλεις πάνω από 3 κομμάτια (τυχαίο νούμερο) με ΕΛΤΑ σε 2 μήνες μπορεί να σε ελενξουν για παράνομο εμποριο-προστιμα