PDA

View Full Version : Καθαρισμός Εξοπλισμού.

CorpseAlive
15/07/2024, 13:53
Αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το θέμα για να υπάρχει ένας μπούσουλας για το πως καθαρίζουμε τον εξοπλισμό μας .
Όποιος θέλει μοιράζεται την εμπειρία του και τα DYI που έχει κάνει!

Σε εξοπλισμό αναφέρομαι φυσικά στα παρακάτω:
1. Κράνος
2. Γάντια
3. Μπουφάν
4. Παντελόνι
5. Μπότες

Προσωπικά την εσωτερική επένδυση του κράνους την βάζω στο πλυντήριο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και τα αφήνω να στεγνώσουν απλώνοντας τα .
Αντιστοίχως πράττω και για τα μπουφάν-παντελόνια αφού αφαιρέσω όλες τις προστασίες.

Ωστόσο , οι μπότες και δει οι Adv. που είναι κομμάτι ψηλές εσωτερικά πως καθαρίζονται?

Τα γάντια πως τα πλένουμε ώστε να μην φθαρούν?

To μόνο που βρήκα στο Tube είναι αυτό αλλά αφορά κυρίως το εξωτερικό ενώ εμένα με ενδιαφέρει και το εσωτερικό .

https://www.youtube.com/watch?v=0mhvgEeT4Qo&t=723s

karellen
15/07/2024, 14:53
Ωστόσο , οι μπότες και δει οι Adv. που είναι κομμάτι ψηλές εσωτερικά πως καθαρίζονται?

Τα γάντια πως τα πλένουμε ώστε να μην φθαρούν?

Αλά παλαιά,ζεστό νεράκι μέσα στις μπότες και κατόπιν σφουγγάρι με ava,χώνεις το χέρι σου και αρχίζεις και τρίβεις όπου φτάνεις.Ακολούθως ξεπλένεις με μπόλικο κρύο νερό και αφήνεις να στεγνώσουν μόνες τους.
Τα δε γάντια εγώ το εξωτερικό το πλένω ως εξής,τα φοράω και τα τρίβω με νερό και ava σα να πλένω τα χέρια μου δηλαδή,καθαρίζουν με λεπτομέρεια.Το δε εσωτερικό τους όπως μπορείς καλύτερα,μόνο μη κάνεις το λάθος και τα γυρίσεις το μέσα έξω,θα παιδευτείς και στο πρώτο γύρισμα αλλά και στην επαναφορά.

Εναλλακτικά για το στέγνωμα όλων αυτών υπάρχει επίσης η πατέντα να τα βάλεις δίπλα σε έναν αφυγραντήρα σε ένα δωμάτιο και να επιστρέψεις σε μερικές ώρες!

2stroker
15/07/2024, 14:55
Εσωτερικο κρανους,μποτες,γαντια τα πλενω ολα στο χερι μεσα σε λεκανη με ζεστο νερο και απορρυπαντικο και μετα απλωμα.

Μπουφαν μονο σε καθαριστηριο για στεγνο καθαρισμα. Το φοβαμαι το μπουφαν να το βαλω πλυντηριο η να το πλυνω στο χερι για να μη χασει αυτη τη μικρη αδιαβροχοποιηση που εχει.

Πλεον γνωστο καταστημα εχει ειδικο μηχανημα που πας και σου πλενει το κρανος με μικρο αντιτιμο.

Vassilis
15/07/2024, 18:42
Προσωπικά πάντα κοιτάω το καρτελάκι του κατασκευαστή πριν πλύνω οτιδήποτε. Αν θυμάμαι καλά, τα Revit γαντια που εχω γραφουν οτι δεν πλενονται.

asxetost
15/07/2024, 20:29
+1 για τα γάντια, και εμένα το ίδιο λένε τα nordcode, έχουν γίνει εργαστήριο με τόση βρώμα που έχουν πιάσει.

lospsi
16/07/2024, 06:49
Ρουχισμό και γάντια τα πετάω στο πλυντήριο σε πρόγραμμα ευαίσθητων χαμηλής θερμοκρασίας. Αφήνω και τις επενδύσεις μέσα (εκτός της πλάτης για να μπορεί να διπλώνει το μπουφάν). Πιθανώς έτσι να έχουν μεγαλύτερες φθορές από να τα πλένω στο χέρι αλλά δεν με πολυνοιάζει γιατί δεν αγοράζω premium εξοπλισμό και τον αλλάζω σχετικά σύντομα.
Για το κράνος, έχω κάποια σπρέι της Motul για εσωτερικό/εξωτερικό για ενδιάμεσους καθαρισμούς. Φουλ καθαρισμός με επενδύσεις στο πλυντήριο όπως πιο πάνω και υπόλοιπο κράνος ψεκάζω με βαποριζατέρ ένα μείγμα σαπουνόνερου και με πινέλο ή σφουγγάρι σαπουνίζω μέσα/εξω, σκουπίζω με βρεγμένο πανάκι και αφήνω να στεγνώσει.
Μπότες δεν έχει τύχει να χρειαστούν πλύσιμο καθώς τις φοράω περιστασιακά, εξωτερικά με πανάκι και έχω πάρει κι ένα γαλάκτωμα της motul επίσης για καθαρισμό δερμάτινων.

doctoras
16/07/2024, 07:02
αντι για πλυντήριο που δεν ενδείκνυται,
βάλτε σε μια λεκάνη, χλιαρό νερό, και μαλάξεις στα τμήματα που θέλετε να καθαρίσουν και άπλωμα σε σκιερό μέρος.

Τα τεχνικά ρούχα και παπούτσια με επιστρώσεις και layers για τις προστασίες που υπόσχονται, είναι πολύ ευαίσθητα σε μεγάλες μεταβολές, το παραπάνω είναι το μέγιστο που μπορείτε να κάνετε και συνιστούν οι κατασκευαστές
:wave2:

airmav
16/07/2024, 07:35
και εγω συμφωνα με την πρακτικη του ντοκτορ (εχει και ενα phd ο ανθρωπας) ολα σε λεκάνη με χλιαρό νερο και απλωμα το απόγευμα... για τις μποτες πλένονται μόνες τους ααααααν βρεξει σε καποια βόλτα

DoctoR_k6
16/07/2024, 08:49
Ποτε πλυντηριο για μενα.
Γεμισμα μπανιερας με χλιαρο νερο και ολα μεσα (Ειδικα μπουφαν η κανα παντελονι).
Προφανως τα του κρανους και γαντιων γινονται και σε λεκανακι.
Εγω βαζω το παιδικο σαμπουαν...και τελος.

BLiTzER
16/07/2024, 08:58
Ποτέ "ava" και άλλα σκληρά καθαριστικά σε εξοπλισμό. Παιδικό σαμπουάν ή κάτι σχετικό μόνο. Κατά τ' άλλα όπως τα λέει ο doctoras.

sam4g
16/07/2024, 09:07
Ωραία όλα αυτά αλλά το λευκό μπουφάν που έχω, το καλοκαιρινό, πλέον δεν καθαρίζει τελείως με τίποτα. Τι χλιαρό νερό σε μπανιέρα με πράσινο σαπούνι, τι με ειδικό σαπούνι για μωρά και χρήση οδοντόβουρτσας για να φύγει η μαυρίλα, δεν καθαρίζει με τίποτα.

Τελευταία φορά το έβαλα πλυντήριο στο πιο ήπιο πρόγραμμα. Μαντέψτε! Πάλι δεν καθάρισε.

ΌΧΙ ΑΣΠΡΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΙΚΑ ρούχα.

THRESH
16/07/2024, 12:26
Τα ανοιχτόχρωμα / μπεζ κλπα είναι πανέμορφα για πάνω στη μηχανή αλλά τα μυγάκια έχουν πάντα διαφορετική άποψη :smokin:

Λίγο ήπιο υγρό καθαριστικό για ρούχα , μέτριες θερμοκρασίες, στο χέρι και θα καθαρίσει πολύ καλά χωρίς φθορές.

Οτιδήποτε άλλο , θέλει εξειδεικευμένο καθαριστήριο.

ΥΓ με απλο σαμπουάν τίποτε δε καθαρίζεται πλήρως, ρωτήστε και καμιά νοικοκυρά :lol:

harris_x
16/07/2024, 12:28
ΑΡΚΑΔΙ BABY ΥΓΡΟ ΜΟΝΟ

454508

:tooth::bawl::tooth::tooth::bawl::bawl::tooth::tooth::bawl::bawl:

CorpseAlive
16/07/2024, 12:30
ΑΡΚΑΔΙ BABY ΥΓΡΟ ΜΟΝΟ

454508

:tooth::bawl::tooth::tooth::bawl::bawl::tooth::tooth::bawl::bawl:

Με αυτό κάνω ντουζ τι εννοείς?

harris_x
16/07/2024, 12:33
Με αυτό κάνω ντουζ τι εννοείς?

Eγμμμμ.... είναι για τα ρούχα, όχι για ντουζ.... :look:

harris_x
16/07/2024, 12:34
θα σου πρότεινα το παρακάτω που χρησιμοποιώ κι εγώ

454509

harris_x
16/07/2024, 12:37
βέβαια το καλύτερο είναι το παρακάτω αλλα έπαψα να το χρησιμοποιώ για να στηρίξω την ελληνική εταιρία

454510

CorpseAlive
16/07/2024, 12:54
Πολύ Baby βλέπω και αγχώνομαι ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΡΕ ακόμα. Άσε με ήσυχο!

pektis
16/07/2024, 12:56
Πολύ Baby βλέπω και αγχώνομαι ... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΡΕ ακόμα. Άσε με ήσυχο!

Ελα ρε φιλε...ολα στο προγραμμα ειναι...μην αγχωνεσαι!:lol:

pektis
16/07/2024, 12:56
Εγω τα πλενω με την συνταγη του doctor!;)

Lioulios
17/07/2024, 01:05
Στα δερματινα εσεις τι κανετε ?

THRESH
17/07/2024, 09:51
Τη προσευχή μας :lol:

Νομίζω εκεί θέλει εξειδικευμένο.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πανακι, λίγο νερό αλλά για προπερ συντήρηση και καθαρισμό ή και επαναφορά, θες ειδικό.

ratamahatta
17/07/2024, 09:55
Στα δερματινα εσεις τι κανετε ?
Καθάρισμα εξωτερικά με νωπό πανί και πέρασμα με ειδικό λάδι ώστε να ενυδατώσει το δέρμα , για καθαρισμό εσωτερικά εγώ θα το πάω σε καθαριστήριο ρούχων.

motojojo
17/07/2024, 18:02
Το υφασματινο το επλυνα πρόσφατα στο πλυντήριο. Εβγαλα όλες τις προστασίες και το πέταξα μέσα μόνο του, σε πρόγραμμα για ευαίσθητα χωρις στιψιμο στους 20 βαθμούς. Αρχικά με ελάχιστο απορυπαντικό, δεν καθάρισε και το ξαναέβαλα με πιο γεματη δόση απορυπαντικού και επιτέλους έφυγαν όλες οι μαυρίλες.

Το δερμάτινο μόνο με νερό. Τρίψιμο επιφανειακό με βρεγμενη πετσέτα. Μια φορά το είχα περάσει και με minkoil.
Θέλω να την ξανακάνω την διαδικασία αλλά βαριέμαι.

katsar
18/07/2024, 13:25
Το δερμάτινο από έξω είναι σχετικά εύκολο.
Υπάρχουν ειδικά προιόντα αν και εγώ το καθάριζα με μωρομάντηλο + νωπο πανί . 1-2 φορές τον χρόνο με το λίπος και έβγαλε 30 χρόνια !
Το μέσα είναι ζόρι,θέλει καθαριστήριο κανονικά για να φύγει ο ιδρώτας .
Εγώ μετά από κάθε χρήση το ψέκαζα εσωτερικά σε μασχάλες και μανίκια με ένα σπρέι καθαρισμού για το εσωτερικό κράνους,και καλά εξουδετερώνει τα βακτήρια αν δεν κάνω λάθος
που προκαλούν κακοσμία , βοήθησε ανάμεσα καθαριστήρια.

Edit Το ίδιο κάνω και στα δερμάτινα γάντια,δεν θέλω να τα βάλω στο νερό οπότε γύρισμα ανάποδα,καλό στέγνωμα και πλιτςπλιτς με το σπρει.
Να αναφέρω πως έκανε καλή δουλειά και στο κράνος :)