View Full Version : Ποια μαρκα μπαταριας ?
PortisHead
16/07/2024, 13:23
Ηξερα τις Yuasa...δεν ειναι πλεον Japan αλλα Ινδονησια
Varta και Bosch που ηταν τα τρανταχτά ονοματα της Γερμανιας....Κινεζικες πλεον.
Exide....Ινδια
Τι γινεται ?
Τι προτείνετε ?
(Οχι Shein και Temu :D)
thunder ace
16/07/2024, 13:28
Yuasa και ας είναι και από το Καμερούν
labrosDR800
16/07/2024, 15:25
https://bs-battery.com/
Τις έχω χρησιμοποιήσει σε VFR, DR800 , F650.
RaGe_Raptor
16/07/2024, 16:01
Ηξερα τις Yuasa...δεν ειναι πλεον Japan αλλα Ινδονησια
Varta και Bosch που ηταν τα τρανταχτά ονοματα της Γερμανιας....Κινεζικες πλεον.
Exide....Ινδια
Τι γινεται ?
Τι προτείνετε ?
(Οχι Shein και Temu :D)
μόνο οι yuasa gs είναι made in japan (καλή τύχη αν προσπαθήσεις να τις βρεις), οι σκέτο yuasa είναι taiwan. τις χρησιμοποιώ χρόνια (τις taiwan) και τις προτείνω ανεπιφύλακατα! έβαλα και στο gsxr τελευταία αφού οι γνήσιες furukawa (made in japan) που χρησιμοποιούσα , ψιλοξέφυγαν σε τιμή.
harris_x
16/07/2024, 16:10
https://bs-battery.com/
Τις έχω χρησιμοποιήσει σε VFR, DR800 , F650.
κι εγώ BS είχα στο 675 και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
telegonos
16/07/2024, 17:01
BS από το bike alert. Και λογικές τιμές και πολύ καλές, παρατηρημενο πολλές φορές
εγω απο το 2017 παιρνω μονο λιθιου skyrich,αποδειχτηκαν αξιοπιστες με διαρκεια πανω απο 3 χρονια,οποτε δεν εχει νοημα να κουβαλαω το εξτρα βαρος της μολυβδου
ratamahatta
17/07/2024, 10:19
εγω απο το 2017 παιρνω μονο λιθιου skyrich,αποδειχτηκαν αξιοπιστες με διαρκεια πανω απο 3 χρονια,οποτε δεν εχει νοημα να κουβαλαω το εξτρα βαρος της μολυβδου
Σωστός , στο 390 είχα και εγώ όταν με το καλό θα χρειαστεί να αλλάξω προς τα εκεί θα πάω , όχι τίποτα άλλο είχα πάρει και τον φορτιστή-συντηρητή …μην πάει χαμένος
Έχει φτάσει κανείς στα πέντε χρόνια απροβλημάτιστα με μπαταρία λιθίου;
Τις "κλασικές" τις αλλάζω προληπτικά κάθε πέντε χρόνια χωρίς καμία συντήρηση, μόνο με καμιά προληπτική μέτρηση - φόρτιση τον χειμώνα όταν περάσουν τα χρόνια.
Με "τρώει" να δοκιμάσω τη νέα τεχνολογία αλλά από την άλλη δεν έχω κανένα θέμα με την παλιά πέρα από το μεγαλύτερο βάρος :hmm:
PortisHead
17/07/2024, 11:31
Ωραια.
Να δω τις BS λοιπον.
Αλλα ποια η διαφορα του τύπου MF (οπου πρεπει την 1η φορα να βαλεις τα υγρα και να την φορτισεις πλήρως - μετα εινα λεει MaintenaceFree)
και του τύπου SLA (όπου είναι plug 'n play)
Απλα στην αρχική διαδικασία ?
Στην MF η ζωή της ξεκινά όταν βάλεις τα υγρά,στις τύπου τζέλ όταν κατασκευάζονται.
Mastrojohnny
17/07/2024, 11:50
Έχει φτάσει κανείς στα πέντε χρόνια απροβλημάτιστα με μπαταρία λιθίου;
Τις "κλασικές" τις αλλάζω προληπτικά κάθε πέντε χρόνια χωρίς καμία συντήρηση, μόνο με καμιά προληπτική μέτρηση - φόρτιση τον χειμώνα όταν περάσουν τα χρόνια.
Με "τρώει" να δοκιμάσω τη νέα τεχνολογία αλλά από την άλλη δεν έχω κανένα θέμα με την παλιά πέρα από το μεγαλύτερο βάρος :hmm:
Σύστημα που δουλεύει μη το πειράζεις η λιθίου είναι καλές αν δε κουνάς το μηχανάκι συχνά αλλά για να σου βγάζουν πέντε χρόνια μάλλον το κουναε
PortisHead
17/07/2024, 13:03
Στην MF η ζωή της ξεκινά όταν βάλεις τα υγρά,στις τύπου τζέλ όταν κατασκευάζονται.
Σε αυτες που βαζεις τα υγρα, πρεπει να τις βαλεις και σε μηχανημα για φορτιση για καποια ωρα ?
DoctoR_k6
17/07/2024, 13:30
Σε αυτες που βαζεις τα υγρα, πρεπει να τις βαλεις και σε μηχανημα για φορτιση για καποια ωρα ?
Nαι. Τοσα χρονια στις Yuasa Japan του σουτζουκι μου τις αφηνα για φορτιση.
Το γραφει και πανω στην μπαταρια.
Με EXIDE (απλή) στο δικό μου 3 χρόνια χωρίς καμία συντήρηση, δεν είχα κανένα θέμα
(και είναι ζόρικο στα ρεύματα το Κ)
PortisHead
17/07/2024, 13:41
Nαι. Τοσα χρονια στις Yuasa Japan του σουτζουκι μου τις αφηνα για φορτιση.
Το γραφει και πανω στην μπαταρια.
Γνωρίζεις χρόνο πρωτης φόρτισης ?
Πρεπει να περιμενω καμμια ωρα εκει ?
Η 14 MF θέλει κανά πεντάωρο με τον φορτιστή του λίντλ που έχω.
Βάλε μόνος σου τα υγρά,άφησέ τη μια ώρα να κρυώση και μετά στο φορτιστή.
Σύστημα που δουλεύει μη το πειράζεις η λιθίου είναι καλές αν δε κουνάς το μηχανάκι συχνά αλλά για να σου βγάζουν πέντε χρόνια μάλλον το κουναε
:lol:
Ναι, κινείται συνεχώς το δικό μου αλλά αν δεν ασχολούμαι καθόλου, ή έστω μια - δυο φορές στα πέντε χρόνια με τη λιθίου δεν θα με χαλούσε καθόλου μικρότερο βάρος!
harris_x
17/07/2024, 14:19
λογικά μπορείς να συνεννοηθείς να σου την ετοιμάσουν και να πας να την παρεις όταν θα είναι έτοιμη.
DoctoR_k6
17/07/2024, 14:20
Αν ειναι σε γρηγορο φορτιστη ναι.
Αν ειναι σε αργο κανα 5ωρο-8ωρο.
Συνηθως σε καταστημα αν το κανονισεις νωριτερα την φορτιζουν.
Απλα εβαζα τα υγρα και την αφηνα για λιγη ωρα πριν την βαλω στη φορτιση.
Αν δεις στην φωτο γραφει για τροπο φορτισης.
454540
ratamahatta
17/07/2024, 15:55
:lol:
Ναι, κινείται συνεχώς το δικό μου αλλά αν δεν ασχολούμαι καθόλου, ή έστω μια - δυο φορές στα πέντε χρόνια με τη λιθίου δεν θα με χαλούσε καθόλου μικρότερο βάρος!
Εδώ που τα λεμε τα περίπου 5κιλα μείον αλλάζοντας την είναι αρκετά
telegonos
17/07/2024, 16:01
Ωραια.
Να δω τις BS λοιπον.
Αλλα ποια η διαφορα του τύπου MF (οπου πρεπει την 1η φορα να βαλεις τα υγρα και να την φορτισεις πλήρως - μετα εινα λεει MaintenaceFree)
και του τύπου SLA (όπου είναι plug 'n play)
Απλα στην αρχική διαδικασία ?
Στις sla το υγρό δεν συγκρατείται από την βαρύτητα, αλλά από ειδικό υλικό που βρίσκεται ανάμεσα στις πλάκες του μολύβδου.
Έτσι, οι μπαταρίες αυτές μπορούν να δουλεύουν απροβληματιστα τοποθετημένες υπό κλίση, πλαγιά στα κ.ο.κ. κάτι που οι απλές mf, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν κάνουν.
Άμα δεις το manual θα δεις ότι στις απλές mf σου δίνει ένα περιθώριο μέχρι π.χ. 15 μοίρες κλίση στην τοποθέτηση της μπαταρίας, ενώ στις sla είναι +-90 το όριο.
Αν η μηχανή σου παίρνει κατακόρυφη την μπαταρία, βάλε απλή mf, αν την παίρνει πλαγιαστη, ξαπλωτη κ.ο.κ. βάλε sla
Tallyban
17/07/2024, 19:42
Κάποιοι γνωστοί που έχουν και αυτοκίνητο και δε το χρησιμοποιούν συχνά,μόλις τους χάλασε η μπαταρία από ελλιπή χρηση,δε πήραν καινούργια αλλά βγάζουν τη λιθίου και τη κοτσαρουν στο αυτοκίνητο,κανένα πρόβλημα.
Προϋπόθεση βέβαια μην είναι πολλά κυβικά το αυτοκίνητο,και να βγαίνει εύκολα από το μηχανάκι.
Εδώ που τα λεμε τα περίπου 5κιλα μείον αλλάζοντας την είναι αρκετά
5 κιλα μειον; Δλδ ποσο ζυγιζει η μια και ποσο η αλλη;
Υπερβολη μου ακουγεται το νουμερο. Ειχα την εντυπωση οτι μιλαμε για 2-3 κιλα διαφορα.
DoctoR_k6
17/07/2024, 23:35
5 κιλα μειον; Δλδ ποσο ζυγιζει η μια και ποσο η αλλη;
Υπερβολη μου ακουγεται το νουμερο. Ειχα την εντυπωση οτι μιλαμε για 2-3 κιλα διαφορα.
Υπερβολή το 5κιλα προφανώς.
Στα χαρτιά πχ η δικιά μου Yuasa είναι 3.5 κιλα και η λιθίου σκάρτο κιλό(~800-900γρ).
Πέντε κιλά δεν είναι μάλλον, αλλά every little helps ειδικά στις μοτοσικλέτες, άσε που είναι και βάρος σχετικά ψηλά τοποθετημένο στις περισσότερες ;)
Μη ξεχνάτε ότι ολόκληρες εταιρείες κόβουν κεντρικά σταντ και λίτρα απ' το ντεπόζιτο για το θεαθήναι.
ratamahatta
18/07/2024, 12:55
Υπερβολή το 5κιλα προφανώς.
Στα χαρτιά πχ η δικιά μου Yuasa είναι 3.5 κιλα και η λιθίου σκάρτο κιλό(~800-900γρ).
Το στρογγύλεψα λίγο lol
Παντως αν θυμάμαι καλά ήταναπό 3,5κιλα εωσ 4 κιλά το κέρδος, με ζυγαριά
DoctoR_k6
18/07/2024, 13:07
Το στρογγύλεψα λίγο lol
Παντως αν θυμάμαι καλά ήταναπό 3,5κιλα εωσ 4 κιλά το κέρδος, με ζυγαριά
Θα ζυγισω την μαμα μπαταρια που εχω το απογευμα μολις επιστρεψω για να δουμε νουμερα. :D
RaGe_Raptor
18/07/2024, 13:09
Θα ζυγισω την μαμα μπαταρια που εχω το απογευμα μολις επιστρεψω για να δουμε νουμερα. :D
3.5 κιλά με τα υγρά λέει το site της yuasa
DoctoR_k6
20/07/2024, 09:34
3.5 κιλά με τα υγρά λέει το site της yuasa
Για του λόγου το αληθές...Την χρωστούσα...
454610
Ωραίος, όπως και να 'χει το κέρδος σε βάρος είναι σημαντικό πάντως, αν όντως κρατούσαν πέντε χρόνια οι λιθίου θα ήταν μονόδρομος για εμένα.
RaGe_Raptor
20/07/2024, 09:56
Για του λόγου το αληθές...Την χρωστούσα...
454610
Ναι αλλά αυτή είναι furukawa, όχι yuasa :D
DoctoR_k6
20/07/2024, 11:32
Ναι αλλά αυτή είναι furukawa, όχι yuasa :D
Δεν εχει διαφορα (https://corp.furukawadenchi.co.jp/en/products/trans/tra_motor.html)... :p
Tsber εγω ειμαι ακομα στα 2 και κατι ψιλα με την λιθιου. θα δειξει ποσο θα βγαλει.