Σύνδεση

View Full Version : Κατάσχεση μοτοσυκλέτας λόγω μη έγκυρου εγγράφου της ΕΛΠΑ

giorgosb
18/07/2024, 15:41
"Μια απίστευτη ταλαιπωρία βίωσε ο γνωστός ταξιδιώτης μοτοσυκλέτας (https://www.motomag.gr/news/taxidiotika-arthra-epikairotita/konstantinos-mitsakis-apisteyti-talaiporia-sto-pakistan-apo) και συνεργάτης του ΜΟΤΟ, Κωνσταντίνος Μητσάκης στο Πακιστάν, όπου οι τελωνιακοί κατέσχεσαν τη μοτοσυκλέτα με την οποία ταξίδευε στη διαδρομή του QJ TRANS ASIA 2024, πληροφορώντας τον πως το έγγραφο Carnet De Passages en Douane για τη μοτοσυκλέτα του Κ. Μητσάκη που εξέδωσε η ΕΛΠΑ ήταν πλαστό (μη έγκυρο)! Σημειώστε πως το CDP αποτελεί τελωνειακό έγγραφο που ταυτοποιεί το όχημα του ταξιδιώτη σε έναν σημαντικό αριθμό χωρών στον κόσμο, με τη FIA να είναι υπεύθυνη για αυτό."

Λέει ο ίδιος:

"Το Carnet De Passages που είχα εκδώσει από την ΕΛΠΑ, έχοντας καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ ως εγγύηση, ήταν πλαστό (μη έγκυρο) σύμφωνα με το e-mail που είχε σταλεί στο συνοριακό τελωνείο από την FIA.

Εδώ και 4 χρόνια η ΕΛΠΑ δεν είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIA (Federation Internationale de I’ Automobile) και κατά συνέπεια δεν έχει την δικαιοδοσία να εκδίδει Carnet!

Οι τελωνειακές αρχές κατάσχεσαν την μοτοσυκλέτα κι εγώ κατέλυσα σ’ ένα κοντινό ξενοδοχείο, απ’ όπου ξεκίνησα έναν μαραθώνιο επικοινωνιών με Ελλάδα και με τις Ελληνικές διπλωματικές Αρχές στο Πακιστάν. Κατόπιν έντονων πιέσεών μου, η ΕΛΠΑ απέστειλε ένα γελοίο e-mail στο τελωνείο, τ’ οποίο δεν έγινε αποδεκτό λόγω ψευδών και ανακριβειών.

Μια βδομάδα αργότερα παρέλαβα ένα καινούριο Carnet από την ADAC Γερμανίας. Κι αφού αποδεσμεύθηκε η μοτοσυκλέτα και μου επιστράφηκε, συνεχίζω πλέον την διαδρομή του QJ TRANS ASIA προς τα αφγανικά σύνορα και κατόπιν για την περιοχή της Κεντρικής Ασίας..."

Bowleno
18/07/2024, 16:19
Καλά....υπάρχει ακόμα η ΕΛΠΑ;;;;

thunder ace
18/07/2024, 16:26
φοβαμαι μην υπαρχει ακομα ο Ικαρος!!!!!!

Tsber
18/07/2024, 17:00
Καλά....υπάρχει ακόμα η ΕΛΠΑ;;;;

Πριν τρία χρόνια είχα βγάλει διεθνές δίπλωμα για Αμερική με 90 ευρώ και ίσχυε κανονικότατα, για τώρα δεν ξέρω...

motojojo
18/07/2024, 17:09
Πριν τρία χρόνια είχα βγάλει διεθνές δίπλωμα για Αμερική με 90 ευρώ και ίσχυε κανονικότατα, για τώρα δεν ξέρω...

.......εισαι σίγουρος ότι ίσχυε; :P

Tsber
18/07/2024, 17:21
.......εισαι σίγουρος ότι ίσχυε; :P

Στο Αμέρικα το διαπιστώνεις άμεσα :lol:

o_gavros
18/07/2024, 18:11
Όλοι μαζί παιδιά: ένα μπουρδέ... ένα μπουρδέ...

TONYBANDIT
19/07/2024, 05:00
Στην μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους δεν με εκπλήσσει τίποτα μα ΤΙΠΟΤΑ λέμε

motojojo
19/07/2024, 08:15
Αυτό τώρα δεν ειναι αφορμή για καταγγελία; Ανακατευτηκαν προξενεία για μια τόσο εξωφθαλμη απάτη και στο τέλος όλα καλά; Ο τύπος έσκασε 3 χιλιάρικα και το συμπέρασμα είναι μόνο παιδιά μην βγαζετε το συγκεκριμένο έγγραφο στην ΕΛΠΑ;

Tsber
19/07/2024, 09:54
Μου κάνει εντύπωση πάντως που αποκαλεί το έγγραφο πλαστό δύο φορές, αν είναι όντως πλαστό πώς έφτασε μέχρι το Πακιστάν;

Προφανώς τα ταξίδια αυτά είναι η δουλειά του ανθρώπου και δεν τον αμφισβητώ αλλά ένα πλαστό έγγραφο είναι πλαστό παντού άρα το μη έγκυρο που γράφει είναι και το πιο ακριβές για μένα.

Βάζω και το δικό μου διεθνές δίπλωμα που προανέφερα και έχει πιστοποίηση της FIA, το άσπρο χαρτάκι, και στη μέση ένα βιβλιαράκι σε διάφορες γλώσσες χωρών στις οποίες είναι έγκυρο:

454597

454598

Μάλλον στις προηγούμενες χώρες που πέρασε δεν μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν το έγγραφο επισταμένως αν και πάλι κάτι τέτοιο θα μου έκανε εντύπωση γιατί το καρνέ είναι ουσιαστικά το διαβατήριο της μοτοσικλέτας...

Edit: Χάρη ευχαριστώ για την επισήμανση, ελπίζω να είναι εντάξει τώρα :beer:

o_gavros
19/07/2024, 15:36
Να βάλω ένα υποθετικό σενάριο για να το φέρω λίγο πιο κοντά;
Όπου αυτός ο τύπος ο Μητσάκης του μοτο, βάλτε ο Γιάννης,ο Κώστας,ο Μάκης από τα κάτω Σεκλανα.
Έχει κάνει λοιπόν ο ταξιδιώτης τα κουμάντα του, κάνοντας για χρόνια το σκατό του παξιμάδι, προκειμένου να εκπληρώσει αυτό το ταξίδι ζωής. Πάει,κάνει ότι διαδικασία πρέπει, βγάζει ότι έγγραφο χρειάζεται να βγάλει και με τα βασάνων και κόπων ξεκινάει! Γεμάτος χαρά και ικανοποίηση βλέπει τις χώρες της Ανατολής να περνάνε στην όψη του καθρέφτη του και σκέφτεται πόσο τυχερός και ταυτόχρονα ευτυχισμένος νιώθει.
Μέχρι τη στιγμή που φτάνει στο "τριτοκοσμικό" Πακιστάν, για να ανακαλύψει αίφνης ότι το κύριο έγγραφο του μετά το διαβατήριο, για το οποίο μάλιστα έσκασε και ένα πολύ δύσκολα μαζομενο τριμπαλο, είναι πλαστό/άκυρο λόγω επειδή ΕΛΠΑ!!!
Ο φίλος μας όμως,δεν έχει τη δυνατότητα όπως ο κ.Μητσακης (δεν τον ξέρω τον άνθρωπο,δεν έχω τρόπο να γνωρίζω την οικονομική του επιφάνεια,εικασία κάνω) της ιστορίας, να προχωρήσει και σε 2η κατάθεση τριμπαλου σε άλλο φορέα προς απόκτηση του σωστού εγγράφου.

Και το ταξίδι του κόβεται απότομα,με αυτόν τον τρόπο!εκεί,στο "τριτοκοσμικό" Πακιστάν,μένει με το πουλί στο χέρι επειδή κάποιοι... καταλαβαίνετε με τι λόγια αγάπης θέλω να τους περιγράψω οπότε το προσπερνάω, κάνουν απατεωνιες με την πλάτη του κράτους μας (το κράτος φυσικά το γράφω για να ευθυμησουμε).
Παιδιά δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα αυτά θα με κάνανε τρομοκράτη, όπως θα χαρακτηριζομουν από τα Μέσα αφού τελείωνε η επίσκεψη μου εκεί. Στάχτη & Burberry μόνο θα άφηνα πίσω μου.
Ασύλληπτο!

Taz
19/07/2024, 15:43
Απόλυτα λογική η αντίδραση σου.
Είμαι περίεργος αν ο Μητσάκης, αφού λύθηκε το πρόβλημα αν θα στραφεί δικαστικά κατά της ΕΛΠΑ. Ελπίζω πως ναι.

harris_x
19/07/2024, 15:54
Απόλυτα λογική η αντίδραση σου.
Είμαι περίεργος αν ο Μητσάκης, αφού λύθηκε το πρόβλημα αν θα στραφεί δικαστικά κατά της ΕΛΠΑ. Ελπίζω πως ναι.

Κανονικά θα πρέπει να το κάνει. Κι αν όχι ο ίδιος, το motomag

sanctusan
19/07/2024, 16:06
NEW FEAR UNLOCKED!!!!!

Dimmanoukas
19/07/2024, 16:24
NEW FEAR UNLOCKED!!!!!

Για το Πακιστάν ή για την ΕΛΠΑ πάει αυτό?

sanctusan
19/07/2024, 16:30
Για το Πακιστάν ή για την ΕΛΠΑ πάει αυτό?

Για την εμπιστοσύνη εγγράφων και παραστατικών σε περίπτωση ταξιδιού (και γενικά για κάθε χρήση).

Tsber
19/07/2024, 16:40
Να βάλω ένα υποθετικό σενάριο για να το φέρω λίγο πιο κοντά;
Όπου αυτός ο τύπος ο Μητσάκης του μοτο, βάλτε ο Γιάννης,ο Κώστας,ο Μάκης από τα κάτω Σεκλανα.
Έχει κάνει λοιπόν ο ταξιδιώτης τα κουμάντα του, κάνοντας για χρόνια το σκατό του παξιμάδι, προκειμένου να εκπληρώσει αυτό το ταξίδι ζωής. Πάει,κάνει ότι διαδικασία πρέπει, βγάζει ότι έγγραφο χρειάζεται να βγάλει και με τα βασάνων και κόπων ξεκινάει! Γεμάτος χαρά και ικανοποίηση βλέπει τις χώρες της Ανατολής να περνάνε στην όψη του καθρέφτη του και σκέφτεται πόσο τυχερός και ταυτόχρονα ευτυχισμένος νιώθει.
Μέχρι τη στιγμή που φτάνει στο "τριτοκοσμικό" Πακιστάν, για να ανακαλύψει αίφνης ότι το κύριο έγγραφο του μετά το διαβατήριο, για το οποίο μάλιστα έσκασε και ένα πολύ δύσκολα μαζομενο τριμπαλο, είναι πλαστό/άκυρο λόγω επειδή ΕΛΠΑ!!!
Ο φίλος μας όμως,δεν έχει τη δυνατότητα όπως ο κ.Μητσακης (δεν τον ξέρω τον άνθρωπο,δεν έχω τρόπο να γνωρίζω την οικονομική του επιφάνεια,εικασία κάνω) της ιστορίας, να προχωρήσει και σε 2η κατάθεση τριμπαλου σε άλλο φορέα προς απόκτηση του σωστού εγγράφου.

Και το ταξίδι του κόβεται απότομα,με αυτόν τον τρόπο!εκεί,στο "τριτοκοσμικό" Πακιστάν,μένει με το πουλί στο χέρι επειδή κάποιοι... καταλαβαίνετε με τι λόγια αγάπης θέλω να τους περιγράψω οπότε το προσπερνάω, κάνουν απατεωνιες με την πλάτη του κράτους μας (το κράτος φυσικά το γράφω για να ευθυμησουμε).
Παιδιά δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα αυτά θα με κάνανε τρομοκράτη, όπως θα χαρακτηριζομουν από τα Μέσα αφού τελείωνε η επίσκεψη μου εκεί. Στάχτη & Burberry μόνο θα άφηνα πίσω μου.
Ασύλληπτο!

Προφανώς και έχει δίκιο ο άνθρωπος και ευτυχώς που δεν είναι ο κάθε Γιάννης, ο Κώστας ή ο Μάκης γιατί θα περνούσε ένα ονειρικό καλοκαίρι στα Ίνδο-Πακιστανικά σύνορα :lol:

Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο κανενός αλλά κάτι δεν κολλάει, πλαστό είναι ένα Ιταλικό διαβατήριο που θα παραγγείλεις στον Μπάμπη τον Σουγιά για να συμπληρώσεις τη συλλογή σου.

Το συγκεκριμένο είναι ένα παράτυπο έγγραφο αλλά από τη στιγμή που πέρασε από άλλες χώρες κανονικά, δεν γνωρίζουμε τον βαθμό της παρατυπίας του.

Από τη στιγμή που τα τρία χιλιάρικα κατατίθενται ως εγγύηση το μόνο καθαρό κέρδος που απομένει είναι τα έξοδα έκδοσης των διαφόρων εγγράφων, τα οποία σε περίπτωση κομπίνας πρέπει να μοιραστούν και σε διάφορα μέρη.

Αν όντως έχει διακοπεί η συνεργασία με τη FIA και εξακολουθούν να εκδίδουν έγγραφα, κάτι που δεν προκύπτει μέχρι το 2022 από προσωπική εμπειρία, με τις σφραγίδες και τις υπογραφές τους, τότε θα είναι πλήρως εκτεθειμένοι λόγω βλακείας!

o_gavros
19/07/2024, 18:45
Παντελή, νομίζω ο όρος πλαστό χρησιμοποιείται εδώ για να καταδείξει το μη έγκυρο.
Πριν από πολλά χρόνια, νομίζω το 2007, περίπου τότε που έλεγαν ότι μπορείς να ταξιδέψεις στη ΕΕ με ταυτότητα, εγώ τότε εμένα Τσεχία λόγω σπουδών.
Μου παίξανε μια κουτοπόνηρη πουστια οι αγαπητοί δημόσιοι υπάλληλοι του προξενείου στην Πράγα τότε και δεν κατάφερα να ανανεώσω το διαβατήριο μου που έληγε αν δεν θυμάμαι λάθος,σε κάνα 6-8μηνες μπροστά.
Ερχόμενος Ελλάδα για Χριστούγεννα, επισκέφθηκα το τμήμα για να βγάλω τη νέα ταυτότητα που θα μου άνοιγε τις πόρτες.
Το σόου και η ταλαιπωρία που έφαγα, δεν περιγράφονται ούτεε τα πιο εύστοχα σκετσάκια του Χάρυ Κλυνν. Τέλος πάντων δεν εστιάζω τώρα εκεί. Στο τέλος εκείνης της ημέρας, και by τέλος εννοώ το μεσημέρι φυσικά, εγώ (και άλλοι )είμαι ήδη 11 ώρες στην αναμονή. Έρχεται η σειρά μου κι αρχίζουν να γελάνε.Λεω ώπα κόψτε τα γέλια γιατί εγώ περιμένω από τις 4 το χάραμα! Σημειώνω ότι δύο μέρες μετά είχα πτήση κλεισμένη για επιστροφή.
Να μη στα πολυλογω, με είχαν λαθεμένα στείλει στο τμήμα εκείνο και κατ'εξαιρεση λόγω της κατάστασης μιλάει με το τμήμα της περιοχής μου και λέει πήγαινε βρες τον τάδε.
Πετάω εκεί για να μη φύγει,είπαμε, μεσημεριασε, και τον προλαβαίνω.
Κάνουμε τα προβλεπόμενα και όταν του δίνω τη φωτό την οποία οι ίδιοι μου υπόδειξαν που θα πάω να τη βγάλω (κεντρικό Κοντακ φωτογραφείο στο λιμάνι) μου λέει τι είναι αυτό;;;
Εγώ άγαλμα.
Αρχίζουν οι επικλήσεις στα θεία από αυτόν προς τους πριν!!!
Εγώ μάρμαρο,λέω τον ήπιαμε,πάνε οι πτήσεις,πάνε τα λεφτά,πάει η εξεταστική,πάμε για βρουβες.
Με τα πολλά,μου λέει κοίτα ρε φίλε,επειδή σε γαμησαμε σήμερα εγώ θα στη βγάλω την ταυτότητα αλλά να ξέρεις είναι πλαστή!!!:eyepop:
Ο εκδότης τώρα έτσι;
Ήταν εξαιρετική δοκιμασία αυτοελέγχου.
Αν ήμουν ο Μητσάκης στο Πακιστάν, μόνο στάχτη θα άφηνα.

Και

454606

CorpseAlive
19/07/2024, 18:54
Παντελή , αν έχω καταλάβει καλά από όσα διάβασα , η ΕΛΠΑ έχει πλέον ακριβώς την ίδια δικαιοδοσία να εκδίδει Carnet με τον Γαύρο.
Τώρα για το αδίκημα αν το παραπάνω ισχύει στοιχειοθετεί από Κακουργηματική Απάτη ,αντιποίηση και τον μισό ποινικό κώδικα σχετικά με τα υπομνήματα (Πλαστογραφία δια της καταρτίσεως ψευδούς πιστοποιητικού κλπ κλπ κλπ)

Tsber
19/07/2024, 18:56
Παντελή, νομίζω ο όρος πλαστό χρησιμοποιείται εδώ για να καταδείξει το μη έγκυρο.
Πριν από πολλά χρόνια, νομίζω το 2007, περίπου τότε που έλεγαν ότι μπορείς να ταξιδέψεις στη ΕΕ με ταυτότητα, εγώ τότε εμένα Τσεχία λόγω σπουδών.
Μου παίξανε μια κουτοπόνηρη πουστια οι αγαπητοί δημόσιοι υπάλληλοι του προξενείου στην Πράγα τότε και δεν κατάφερα να ανανεώσω το διαβατήριο μου που έληγε αν δεν θυμάμαι λάθος,σε κάνα 6-8μηνες μπροστά.
Ερχόμενος Ελλάδα για Χριστούγεννα, επισκέφθηκα το τμήμα για να βγάλω τη νέα ταυτότητα που θα μου άνοιγε τις πόρτες.
Το σόου και η ταλαιπωρία που έφαγα, δεν περιγράφονται ούτεε τα πιο εύστοχα σκετσάκια του Χάρυ Κλυνν. Τέλος πάντων δεν εστιάζω τώρα εκεί. Στο τέλος εκείνης της ημέρας, και by τέλος εννοώ το μεσημέρι φυσικά, εγώ (και άλλοι )είμαι ήδη 11 ώρες στην αναμονή. Έρχεται η σειρά μου κι αρχίζουν να γελάνε.Λεω ώπα κόψτε τα γέλια γιατί εγώ περιμένω από τις 4 το χάραμα! Σημειώνω ότι δύο μέρες μετά είχα πτήση κλεισμένη για επιστροφή.
Να μη στα πολυλογω, με είχαν λαθεμένα στείλει στο τμήμα εκείνο και κατ'εξαιρεση λόγω της κατάστασης μιλάει με το τμήμα της περιοχής μου και λέει πήγαινε βρες τον τάδε.
Πετάω εκεί για να μη φύγει,είπαμε, μεσημεριασε, και τον προλαβαίνω.
Κάνουμε τα προβλεπόμενα και όταν του δίνω τη φωτό την οποία οι ίδιοι μου υπόδειξαν που θα πάω να τη βγάλω (κεντρικό Κοντακ φωτογραφείο στο λιμάνι) μου λέει τι είναι αυτό;;;
Εγώ άγαλμα.
Αρχίζουν οι επικλήσεις στα θεία από αυτόν προς τους πριν!!!
Εγώ μάρμαρο,λέω τον ήπιαμε,πάνε οι πτήσεις,πάνε τα λεφτά,πάει η εξεταστική,πάμε για βρουβες.
Με τα πολλά,μου λέει κοίτα ρε φίλε,επειδή σε γαμησαμε σήμερα εγώ θα στη βγάλω την ταυτότητα αλλά να ξέρεις είναι πλαστή!!!:eyepop:
Ο εκδότης τώρα έτσι;
Ήταν εξαιρετική δοκιμασία αυτοελέγχου.
Αν ήμουν ο Μητσάκης στο Πακιστάν, μόνο στάχτη θα άφηνα.

Και

:eek:

Εντάξει, τι να πω μετά απ' αυτό;

Case closed...

o_gavros
19/07/2024, 18:58
Παντελή , αν έχω καταλάβει καλά από όσα διάβασα , η ΕΛΠΑ έχει πλέον ακριβώς την ίδια δικαιοδοσία να εκδίδει Carnet με τον Γαύρο.
Τώρα για το αδίκημα αν το παραπάνω ισχύει στοιχειοθετεί από Κακουργηματική Απάτη ,αντιποίηση και τον μισό ποινικό κώδικα σχετικά με τα υπομνήματα (Πλαστογραφία δια της καταρτίσεως ψευδούς πιστοποιητικού κλπ κλπ κλπ)
Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύ....:roflmao:

:eek:

Εντάξει, τι να πω μετά απ' αυτό;

Case closed...
Για αυτό επανέρχομαι στο αρχικό ποστ: ένα μπουρδέ...ένα μπουρδέλο είμαστε

CorpseAlive
19/07/2024, 19:01
Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύ....:roflmao:

Αν το παίξουν σωστά και ισχύουν όλα τα παραπάνω ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην καμπανιαστούν.

Σου βάζω εύκολα 1 καφάσι μπύρες στοίχημα.

Tsber
19/07/2024, 19:01

Με...κάλυψε ο προλαλήσας :(

Aν χρειαστείς πάντως τον Μπάμπη τον Σουγιά για κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο... :a01:

o_gavros
19/07/2024, 19:06
Ρε συ, εδώ τον διασφαλίζουμε την ασφάλεια τον ξαναεκλεξαμε βολευτη, που εκεί φάγανε κόσμο.
Με μας τους απλυτοπλεμπαιους που τραβιομαστε στα Πακιστάν και σε κάθε κατσαπλιαδοχωρι θα ασχοληθούν;

Το γεγονός ότι συνέβη,είναι από μόνο του αρκετά ενδεικτικό του ΠΌΣΟ μπουρδέλο είμαστε.

CorpseAlive
19/07/2024, 19:08
Ρε συ, εδώ τον διασφαλίζουμε την ασφάλεια τον ξαναεκλεξαμε βολευτη, που εκεί φάγανε κόσμο.
Με μας τους απλυτοπλεμπαιους που τραβιομαστε στα Πακιστάν και σε κάθε κατσαπλιαδοχωρι θα ασχοληθούν;

Το γεγονός ότι συνέβη,είναι από μόνο του αρκετά ενδεικτικό του ΠΌΣΟ μπουρδέλο είμαστε.

Ας μην επεκταθούμε. Έλα μία δευτέρα να φωνάζουμε ριζίτικα μετά μπύρας.

o_gavros
19/07/2024, 19:10
Φέρειπειν ρε παιδάκι μου,βάλε πίσω το καριοφίλι

CorpseAlive
19/07/2024, 19:10
Φέρειπειν ρε παιδάκι μου,βάλε πίσω το καριοφίλι

Κρατώ στα χέρια μου το άδειο Rio Mare ήδη.

free rider
20/07/2024, 14:54
αξιόλογο θέμα
χαίρομαι να βλέπω πως λειτουργούν τα σοβαρά κράτη και τηρούν τους νόμους

bulmont
21/07/2024, 11:32
....Δεν θέλω να κάνω τον δικηγόρο κανενός αλλά κάτι δεν κολλάει, πλαστό είναι ένα Ιταλικό διαβατήριο που θα παραγγείλεις στον Μπάμπη τον Σουγιά για να συμπληρώσεις τη συλλογή σου.!

Mάλλον όσο νόμιμος είναι ο Μπάμπης ο Σουγιάς άλλο τόσο νόμιμη
είναι και η ΕΛΠΑ να ''εκδίδουν'' παντός τύπου έγγραφα.....

Tsber
21/07/2024, 13:01
Mάλλον όσο νόμιμος είναι ο Μπάμπης ο Σουγιάς άλλο τόσο νόμιμη
είναι και η ΕΛΠΑ να ''εκδίδουν'' παντός τύπου έγγραφα.....

Εκεί καταλήγουμε δυστυχώς...

Αν ΕΛΠΑ και Μητσάκης ήταν...Αμερικανοί, ο ταξιδευτής θα είχε οσονούπω εξασφαλίσει οικονομικά και τα τρισέγγονά του.

Να δούμε και την ελληνική κατάληξη.

Kepler Fun
22/07/2024, 14:33
Και όσο σκέφτομαι ότι πριν 1 χρόνο είχα βγάλει διεθνές δίπλωμα από την ΕΛΠΑ και οδηγούσα στο Κάιρο.....

Ευτυχώς δεν με σταμάτησαν για έλεγχο.

Οι Αγυπτιακές φυλακες δεν είναι το φόρτε μου.
Μπρρρρρ (Uriah Heep ακούει ?)

Taz
22/07/2024, 14:58
Και όσο σκέφτομαι ότι πριν 1 χρόνο είχα βγάλει διεθνές δίπλωμα από την ΕΛΠΑ και οδηγούσα στο Κάιρο.....

Ευτυχώς δεν με σταμάτησαν για έλεγχο.

Οι Αγυπτιακές φυλακες δεν είναι το φόρτε μου.
Μπρρρρρ (Uriah Heep ακούει ?)

Η πλάκα είναι ότι το link για διεθνές δίπλωμα σε στέλνει στη σελίδα της ΕΛΠΑ η οποία όμως δεν ανοίγει :rolleyes:

https://internationaldrivingpermit.org/country/greece/

Bowleno
22/07/2024, 16:16
(Uriah Heep ακούει ?)

Τι να γίνεται και αυτή η ταξιδιάρα ψυχή; ελπίζω να είναι καλά και να ταξιδεύει στις ερήμους.....

OldMan
23/07/2024, 11:26
Τι να γίνεται και αυτή η ταξιδιάρα ψυχή; ελπίζω να είναι καλά και να ταξιδεύει στις ερήμους.....

Μπαασα... Πουλησε μηχανακι(α) για αισθηματικους (όχι συναισθηματικους) λογους και εχει αραξει κοντα σε κατι αποστακτηρια..

Αλλαα γενικως, ειναι καλα (νομιζω..);)