Σύνδεση

View Full Version : Ducati Panigale V4 2025

zpaf
26/07/2024, 07:06
https://www.youtube.com/watch?v=19mAEU94JI4

Νέο μοντέλο μετά απο 5 χρόνια.

Πολύς λόγος για το τέλος του μονόμπρατσου αλλά ολα στον βωμό της εξέλιξης.
Πανέμορφη στα δικά μου μάτια.

RaGe_Raptor
26/07/2024, 07:42
https://www.youtube.com/watch?v=19mAEU94JI4

Νέο μοντέλο μετά απο 5 χρόνια.

Πολύς λόγος για το τέλος του μονόμπρατσου αλλά ολα στον βωμό της εξέλιξης.
Πανέμορφη στα δικά μου μάτια.
όμορφο σαν ducati
και μια φωτο για να υπάρχει
454717

giorgosb
26/07/2024, 08:38
"Το βάρος είναι στα μόλις 187 κιλά, δύο λιγότερα από το προηγούμενο μοντέλο (και -4 από το "απλό", πλήρες υγρών αλλά άνευ καυσίμου) και αποδίδει +0,5 ίππο παρά την πιο περιοριστική έγκριση Euro5+.

Ο κινητήρας αποδίδει 216 ίππους στις 13.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 12,3 κιλών στις 11.250 σ.α.λ. Τιμές που αυξάνονται με την υιοθέτηση της αγωνιστικής εξάτμισης Ducati Performance από την Akrapovič, όπου η μέγιστη ισχύς αυξάνεται στους 228 ίππους.

Το νέο ψαλίδι μειώνει την πλευρική ακαμψία (-37% σε σύγκριση με το προηγούμενο, μονόμπρατσο ψαλίδι) και το βάρος χάρη στα δύο μεγάλα κενά. Σε συνδυασμό με τον πίσω τροχό, το σύνολό πλέον ζυγίζει 2,7 κιλά λιγότερο από το προηγούμενο και είναι πιο αποτελεσματικό στο να περνάει τη δύναμη στο έδαφος.

Οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου με τα πέντε μπράτσα, εμπνευσμένες από αυτές του Desmosedici GP, ζυγίζουν μόνο 2,95 και 4,15 κιλά για εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Το μπροστινό πλαίσιο είναι ελαφρύτερο (3,47 κιλά σε σύγκριση με το προηγούμενο στα 4,2) και έχει αναδιαμορφωθεί ως προς την ακαμψία σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο (-40% πλευρικά).

Δεν λείπουν τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, με την σουίτα να περιλαμβάνει αδρανειακή μονάδα 6 αξόνων που ελέγχει τα Race eCBS, Ducati Traction Control (DTC), Ducati Slide Control (DSC), Ducati Wheelie Control (DWC), Ducati Power Launch (DPL), Ducati Quick Shift (DQS) 2.0 και Engine Brake Control (EBC) στο πλαίσιο του Ducati Vehicle Observer (DVO). Το τελευταίο, προσομοιώνει την είσοδο πάνω από 70 αισθητήρων, βελτιώνοντας έτσι τις στρατηγικές ηλεκτρονικού ελέγχου, με σχεδόν προγνωστικό τρόπο."

Πηγή (https://www.bikeit.gr/nea-montela-ducati/item/38920-ducati-panigale-v4-2025-allagmeno-rizika-kai-pio-etoimopolemo-apo-pote)

454720

454721

454722

454723

454724

454725

454726

Bowleno
26/07/2024, 09:27
Πανέμορφο! Και θα ζητάει ολικό σετ οργάνων (νεφρά, καρδιά, μάτια, πνεύμονες...) η τιμή του:cry:

harris_x
26/07/2024, 09:53
:pink:

454729

454730

Για να σχεδιάσει το νέο Panigale V4, το Centro Stile Ducati εμπνεύστηκε από το θρυλικό Ducati 916. Στόχος των σχεδιαστών ήταν να εμπνευστούν από την εμβληματική μοτοσυκλέτα της εταιρείας από το Borgo Panigale και να ενσωματώσουν τις εργονομικές και αεροδυναμικές λύσεις του Desmosedici GP. Η πλάγια όψη του νέου Panigale V4 βρίσκει αυτή την ισορροπία μεταξύ εμπρός και πίσω μέρους, τυπική της 916 όπως αναφέρουν και οι Ιταλοί, με μια πιο οριζόντια γενική διάταξη και περισσότερο σαν αυτή των μοτοσυκλετών MotoGP των τελευταίων ετών. Η αδιαμφισβήτητη γραμμή της 916 ήταν επίσης η έμπνευση για τη σχεδίαση του μπροστινού φωτιστικού συνόλου, στο οποίο η δυναμική εμφάνιση υπογραμμίζεται από το διπλό DRL σε σχήμα V.

Πηγή... (https://www.bikeit.gr/nea-montela-ducati/item/38920-ducati-panigale-v4-2025-allagmeno-rizika-kai-pio-etoimopolemo-apo-pote)

Nitse3
26/07/2024, 10:01
Κόσμημα :pink:

THRESH
26/07/2024, 13:47
"Μειώνει την πλευρική ακαμψία" ? :confused:

Στα υπόλοιπα, πλέον αν έχεις μηχανάκι κοντά στα 200 κιλά με καυσιμο και 228 άλογα , πρέπει να είναι εμπειρία.

Μόνο Μουτζέλο πλέον βλέπω να ανοίγεις κάτι τέτοιο :lol:

DoctoR_k6
26/07/2024, 13:49
Μόνο Μουτζέλο πλέον βλέπω να ανοίγεις κάτι τέτοιο :lol:

Ετοιμο για κοντρες στη βουτα το βλεπω... :lol:

freco
26/07/2024, 14:15
Το προηγούμενο είναι πιο όμορφο.

454733

Pan
26/07/2024, 15:05
Το . προ - προηγούμενο είναι πιο όμορφο.

454733

fixed

TheRegulator
26/07/2024, 15:36
Ομορφο οπως καθε Ducati, αλλα πολυ CBRιζει ρε γμτ...

husky21
26/07/2024, 15:54
Ομορφο οπως καθε Ducati, αλλα πολυ CBRιζει ρε γμτ...

Ιεροσυλια να μπαινει στην ιδια προταση το cbr με το panigale

THRESH
26/07/2024, 16:31
ο Θεός δεν έφτιαξε όλα τα CBR ίσα πάντως :evil:

https://www.honda-motorcycles.gr/range/CBR1000RRR_SP/technical/

TheRegulator
26/07/2024, 16:32
Ιεροσυλια να μπαινει στην ιδια προταση το cbr με το panigale

Φαντασου που φτασαμε, πες μου τωρα εσυ οτι δεν βλεπεις ομοιοτητες μπροστα με τα τα CBR 1000RR-R-R-AAAAAAAAAAARRRRHHH και το 600αρι Με δυο ΑΑΑΑΑΑΡΡΡ...

TheRegulator
26/07/2024, 16:36
ο Θεός δεν έφτιαξε όλα τα CBR ίσα πάντως :evil:

https://www.honda-motorcycles.gr/range/CBR1000RRR_SP/technical/

Νταξει ναι, αλλα στα 30κ (Ιδια τιμη με εδω/Ελαφρως φθηνοτερο στην Ελλαδα), δεν παιρνεις χοντα, οσο καλο και να ειναι... πας σε Ευρωπαικο και τελειωνει το πανυγηρι.. Ξερω οτι το νεο Μ1000RR ειναι 6κ πιο ακριβο εδω αλλα δεν πας σε κατι μη ευρωπαικο..

RaGe_Raptor
26/07/2024, 16:37
Φαντασου που φτασαμε, πες μου τωρα εσυ οτι δεν βλεπεις ομοιοτητες μπροστα με τα τα CBR 1000RR-R-R-AAAAAAAAAAARRRRHHH και το 600αρι Με δυο ΑΑΑΑΑΑΡΡΡ...

Δεν ξέρω ποιο ψβρ είχε στο μυαλό του ο αγαπητός χάσκι αλλά το ρρρρρρρ είναι μουν.ρος

TheRegulator
26/07/2024, 18:02
Δεν ξέρω ποιο ψβρ είχε στο μυαλό του ο αγαπητός χάσκι αλλά το ρρρρρρρ είναι μουν.ρος

Περι ορέξεως…. Βέβαια για καλό και για κακό θέλεις να σε στείλω στην οφθαλμίατρο μου?

harris_x
26/07/2024, 18:03
[...]

Το μονόμπρατσο ψαλίδι, μια πάλαι ποτέ αγωνιστική λύση το ίδιο, εξυπηρετούσε τον σκοπό των ταχύτερων αλλαγών ελαστικών στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων του παρελθόντος. Ναι, η επιρροή του στην εμφάνιση των μοτοσυκλετών στις οποίες χρησιμοποιήθηκε ήταν καταλυτική – σκεφτείτε όχι μόνο τα Ducati, αλλά και τα MV Agusta, αλλά και τις Honda VFR/RVF της δεκαετίας του 80 – όμως σε τεχνικό επίπεδο το μονόμπρατσο είναι πονοκέφαλος! Και αυτό, διότι είναι βαρύτερο από ένα συμβατικό ψαλίδι, ενώ φέρνει ασυμμετρίες στην κατανομή του βάρους αλλά και στην δυναμική του πλαισίου, κάνοντας δυσκολότερο το στήσιμο της μοτοσυκλέτας.

Χαρακτηριστική της κατεύθυνσης που ακολούθησε η Ducati, είναι η διαφορά σε βάρος που έχει το νέο, συμβατικό ψαλίδι της Panigale MY2025, σε σχέση με το μονόμπρατσο: Μείον 3,8 κιλά από το ψαλίδι (σε μία συνολική δίαιτα της μοτοσυκλέτας κατά 3,27 κιλά, μπορεί να πει κανείς ότι το ψαλίδι έπαιξε τον κύριο ρόλο στην μείωση του βάρους της Panigale MY25!), αλλά και αύξηση στρεπτικής ακαμψίας του ψαλιδιού κατά 37%!

Τα πλεονεκτήματα του δίμπρατσου ψαλιδιού δεν μπορούν να αγνοηθούν και σε αγωνιστικές εφαρμογές: Στο MotoGP, δεν υπάρχει ούτε μία μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ και στα WSBK ουσιαστικά μόνο η Ducati συνέχιζε, μέχρι τώρα, σε αυτή την κατεύθυνση. Όσο για το θέμα ταχύτερης αλλαγής ελαστικών, προφανώς δεν απασχολεί σε καμία περίπτωση τα paddocks, όπως παλιότερα…

[...]

Απο το ΒΙΚΕΙΤ!... (https://www.bikeit.gr/texnika-all/item/38934-mini-texniko-giati-i-ducati-aperripse-to-monompratso-stin-nea-panigale-v4-2025?fbclid=IwY2xjawEQpn9leHRuA2FlbQIxMAABHS15mHH7Ntdpx8_k2PtfMYusWQJCWN_ny2TYwSQ_8TQ_WgfTgUavvvowlw _aem_nl7yQYebPoK4erLiGgUTug)

THRESH
26/07/2024, 18:05
Νταξει ναι, αλλα στα 30κ (Ιδια τιμη με εδω/Ελαφρως φθηνοτερο στην Ελλαδα), δεν παιρνεις χοντα, οσο καλο και να ειναι... πας σε Ευρωπαικο και τελειωνει το πανυγηρι.. Ξερω οτι το νεο Μ1000RR ειναι 6κ πιο ακριβο εδω αλλα δεν πας σε κατι μη ευρωπαικο..

Εγώ βλέπω 2 ακριβές halo μοτοσυκλέτες , με πολύ exotic εξαρτήματα που οι συλλέκτες γνωρίζουν πολύ καλά τι και πως. Μακάρι να είμαι σε θέση να σου απαντήσω σε λίγα χρόνια σε τι θα πάω :p

Μην γράψω για τις πολύ ειδικές Desmosedici / RC213V-S , κρεμ ντε λα κρεμ

BLiTzER
26/07/2024, 18:07
πας σε Ευρωπαικο και τελειωνει το πανυγηρι.

Ποτέ δεν τελειώνει το πανηγύρι με ένα ευρωπαϊκό.

Επίσης όλα τα SS πάνω-κάτω ίδια είναι εμφανισιακά. Get over it. :p

peterTHErider
26/07/2024, 18:59
Ποτέ δεν τελειώνει το πανηγύρι με ένα ευρωπαϊκό.

Πάνω κάτω ίδια εμφανισιακά και πάνω κάτω έως καμία διαφορά σε γυρολογια στον μέσο και λίγο προχωρημένο αναβάτη.
Σίγουρα το ducati είναι κούκλα αλλά δικαιολογεί τα 38-40κ που θα κάνει το s?
Δεν νομίζω,
Μου αρέσει? Σίγουρα.

RaGe_Raptor
26/07/2024, 19:06
Παράλληλα με την αύξηση της στρεπτικης, μείωσαν την πλευρική ακαμψία για πρόσφυση στην κλίση. (Στο 2μπρατσο ψαλίδι)

Α, και κατι που ξεχάσαμε:Αν δεν δω συγκριτικό με το Κ5 , δεν με πείθει πλήρως :bawl:

TheRegulator
26/07/2024, 19:12
Θα είμαστε σε θέση μανμου! Απλά μην πάρεις το μπεμβε για να έχει χουλιαμα η φάση!

Τα δυο που αναφέρεις κάνουν όσο το πανιγκαλε και το Μ μαζί και δώρο ενα 1250 για καθημερινό

lospsi
26/07/2024, 19:20
Διαστημόπλοιο, εμένα μου αρέσει περισσότερο από τα προηγούμενα.

TheRegulator
26/07/2024, 19:48
Κλαίω με όλα τα σχόλια….

billyka
26/07/2024, 20:12
Λιγο παπαρια το οτι η εμπνευση και μπλα μπλα μπλα απο το 916..Λες και ειναι τελειως αλλο μηχανακι εμφανισιακα απο το προηγουμενο

Bowleno
27/07/2024, 01:13

Λογικό δεν είναι; η αεροδυναμική είναι ίδια για όλους....

telegonos
27/07/2024, 12:31
Και αυτό, διότι είναι βαρύτερο από ένα συμβατικό ψαλίδι

H γνωστή αυθαίρετη πρόταση που είπε κάποιος γιατί του φάνηκε λογικοφανές, και επαναλαμβάνουν όλοι χωρίς να έχουν ιδέα αν αληθεύει ή οχι.

sanctusan
27/07/2024, 13:45
Σαν διασταύρωση του προηγούμενου Panigale με το Despocedici RR μου μοιάζει εμφανισιακά!!!

RaGe_Raptor
27/07/2024, 13:52
H γνωστή αυθαίρετη πρόταση που είπε κάποιος γιατί του φάνηκε λογικοφανές, και επαναλαμβάνουν όλοι χωρίς να έχουν ιδέα αν αληθεύει ή οχι.

Φαντάζομαι η Ducati Corse εχει μια ιδέα, όχι?

telegonos
27/07/2024, 15:01
Φαντάζομαι η Ducati Corse εχει μια ιδέα, όχι?

Και το 2000, την ίδια ιδέα είχε με το 999, και την πήρε πίσω στο 1098.

Επίσης εγώ δεν σχολίασα τι είπε το Ducati Corse, σχολίασα τους Ελληνες δημοσιογράφους, που αφού προφανώς μετρήσανε με ορθολογικό τρόπο την πίσω μη-αναρτώμενη μάζα (και όχι το ψαλίδι μόνο) μοτοσυκλετών παρόμοιας κατηγορίας με μονόμπρατσο και με δίμπρατσο, κατέληξαν οτι ''είναι βαρύτερο το μονόμπρατσο''. Ούτε απέξω δεν πέρασαν, αλλά λέω γω τώρα.

RaGe_Raptor
27/07/2024, 15:07
Και το 2000, την ίδια ιδέα είχε με το 999, και την πήρε πίσω στο 1098.

Επίσης εγώ δεν σχολίασα τι είπε το Ducati Corse, σχολίασα τους Ελληνες δημοσιογράφους, που αφού προφανώς μετρήσανε με ορθολογικό τρόπο την πίσω μη-αναρτώμενη μάζα (και όχι το ψαλίδι μόνο) μοτοσυκλετών παρόμοιας κατηγορίας με μονόμπρατσο και με δίμπρατσο, κατέληξαν οτι ''είναι βαρύτερο το μονόμπρατσο''. Ούτε απέξω δεν πέρασαν, αλλά λέω γω τώρα.

Πιστεύεις πως , πέραν της εμφάνισης, υπάρχει λόγος ύπαρξης του μονόμπρατσου?

peterTHErider
27/07/2024, 15:10
Η ντουκατι ανακοίνωσε 3.6 κιλά ελαφρύτερο το νέο ψαλίδι από το παλιό. Συν όλα τα θετικά από ακαμψία κλπ κλπ. Σίγουρα το συμβατικό έχει κάποια επιπλέον εξαρτήματα που χρειάζεται αλλά αμφιβάλλω ότι καλύπτει την διαφορά των 3.6 κιλών. Έχεις κάποια άλλη τεκμηριωμένη μέτρηση?

kostaskk
27/07/2024, 15:44
Αυτά είναι γνωστά από το 1990 ίσως και ποιο πίσω.
Τα nsr250 mc21 gull arm του 1992 που είχα είχαν ποιο ελαφρύ και ποιο άκαμπτο ψαλίδι από τα mc28 pro arm του 1994 (μόνο μπράτσο) (σε συνεργασία με elf αν θυμάμαι καλά) και τα παλιά ήταν ποιο στιβαρά -σκληρα πίσω, το μόνο καλό που έχει το μόνομπρατσο είναι η γρήγορη εξαγωγή ρόδας και η εμφάνιση, σε αγωνιστικά όλοι έχουν κανονικα

harris_x
27/07/2024, 16:17
Αν διαβάσεις παρακάτω λέει ότι γλύτωσαν κάπου στα 3 με 3,5kg αν θυμάμαι καλά.

Δε νομίζω να το έβγαλαν από το μυαλό τους.

macdeath_s
28/07/2024, 19:44
Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το παλαιότερο και όχι γιατί αν δεν παινέψεις το σπίτι σου αλλά επειδή το μπροστινό μέρος και οι αεροτομές ήταν πιο όμορφες. Όπως και να χει να χαμε να λέγαμε γούστα είναι αυτά. Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά το ερώτημα που θα θέσω εγώ είναι αν πραγματικά χρειάζονται. Πλέον τόσο το καινούργιο Panigale όσο και το S1000RR είναι χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής πολύ κοντά στο PlayStation ίδιως σε ότι αφορά γκάζι και φρένα. Έβλεπα χτες τον αγώνα του WWD που τρέχαν όλοι με σχετικά στοκ Panigale και κάνανε χρόνους 3-5" πιο αργούς από το ρεκόρ πίστας του 23. Προφανώς δεν συγκρίνεται με GP μηχανάκι και επίσης δεν πιέζανε όσο σε έναν αγώνα, ίσως να εξαιρείται ο Marquez :p Θεωρώ ότι αυτά τα μηχανάκια έχουν όρια που είναι πολύ πιο πάνω όχι μόνο από εμάς αλλά και από ερασιτέχνες αγωνιζόμενους. Στο δια ταύτα από όσα διάβασα μέχρι στιγμής και βάσει της προσωπικής μου άποψης με την συμβίωση στις πίστες με το MY23:

- μισό άλογο παραπάνω και σε 500rpm πιο πάνω: η αλήθεια είναι ότι το ζητούσανε πολλοί ιδιοκτήτες και πρώτος εγώ μιας και αυτό έλειπε για να ρίξω δύο δεύτερα ακόμα

- φρένα: νομίζω τα Stylema είναι κορυφή και νομίζω σε κανα2 βίντεο που χω ανεβάσει φαίνεται η ποιότητα τους παρότι φρενάρω νωρίς. Παρόλα αυτά τα καινούργια προσφέρουν καλύτερη ψύξη (στα παλιά απλά έβαλα racing υγρα kai Ζ10 τακάκι και δεν έχει καθόλου fade) αλλά το σημαντικότερο κατ' εμέ 15% λιγότερη φθορά από την περιστροφή των δίσκων όταν δν φρενάρεις

- μπροστινά φτερά wings είναι πλέον ενσωματωμένα στο fairing: αυτό θεωρώ ότι ίσως είναι δίκοπο. Τα προηγούμενα ναι μεν σπάγανε για πλάκα σε πτώση και σου γαμούσαν και τα πλαστικά αλλά μπορούσες να τα βγάλεις. Πλέον δεν μπορείς να τα βγάλεις αλλά φαντάζομαι θα είναι πιο στιβαρά. Αν σπάσουν όμως τι γίνεται ?

- καθρέφτες: φαίνονται πιο εύκολοι στο βάλε βγάλε και επίσης γλιτώνεις ένα 100ρικο ή πατέντες για να "ταπώσεις" το κενό που άφηνε

- εργονομία/περισσότερος χώρος: Νομίζω ήδη ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, ειδικά για γομάρια σα του λόγου μου αλλά όσα σημεία βελτίωσαν όντως θα κάνουν διαφορά. Το κάθισμα θα βοηθούσε πολύ να ήταν πιο πίσω στο παλιό μοντέλο ενώ επίσης (χωρίς υπερβολή ο μόνος λόγος που σκεφτόμουν το καινούργιο) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βγάλανε αυτά τα άχρηστα μαύρα πλαστικά που υπήρχαν κάτω από τη σέλα τα οποία έχω σπάσει ήδη δύο φορές, μόνο από την μία πλευρά, επειδή λέει κρεμιέμαι περίεργα :a014: Θα γράψω περισσότερα επί τούτου στο άλλο νήμα που χω ανοίξει. Επίσης σημαντικό upgrade είναι ότι μερίμνησαν για καλύτερη αποβολή θερμοκρασίας αν και αμφιβάλλω αν θα κάνει τρελή διαφορά. Το καλοκαίρι είναι αδύνατον να το οδηγήσεις με κάτι λιγότερο από τζιν μηχανής (καλά για σορτς βερμούδα - limanakia riders - δεν το συζητώ ότι το εγκαυματάκι δεν το γλιτώνεις.

- ηλεκτρονικά: Μεγάλη κουβέντα, δεν νομίζω ότι ποτέ θα χρειαστεί ένας μέσος οδηγός κάτι παραπάνω από ότι είχε το προηγούμενο μοντέλο και επίσης δεν ξέρω κατά πόσον σε βοηθάνε να εξελιχθείς ή να πηγαίνεις πιο γρήγορα χωρίς να εξελλίσεσαι αλλά και να μην πηγαίνεις για surf ή ενόργανη στην άμμο και τα βοτσαλάκια.

Πιθανών να μας καλέσουν για test ride στη πίστα πριν το τέλος του χρόνου αλλά τα έχουν υποσχεθεί κι άλλες φορές αυτά.

Sorath
28/07/2024, 20:01
Νομίζω αν έβαφαν το ψαλίδι μαύρο και κράταγαν επίσης μαύρα και τα φτεράκια, θα ήταν πιο όμορφο.

ptc
17/09/2024, 22:21
Εχουν βγει αυτες τις μερες αρκετα videos απο την παρουσιαση του νεου μοντελου και ολοι μιλανε για μεγαλο αλμα εξελιξης. Τα ηλεκτρονικα κανουν θαυματα λενε.

Πρεπει να ξανακανουν στο common tread βιντεο-συγκριση με το Κ5. Δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα αυτη τη φορα για το legendary.

RaGe_Raptor
17/09/2024, 22:31
Εχουν βγει αρκετα videos απο την παρουσιαση του νεου μοντελου και ολοι μιλανε για μεγαλο αλμα στο νεο μοντελο. Τα ηλεκτρονικα κανουν θαυματα λενε.

Πρεπει να ξανακανουν στο common tread βιντεο-συγκριση με το Κ5. Δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα αυτη τη φορα για το legendary.

δύο-τρία που είδα (20-30 λεπτά το καθένα) εστιάζουν στο πόσο εύκολο είναι. "καβαλιέται σαν ιαπωνικό" ήταν το χαρακτηριστικότερο σχόλιο όσον αφορά την ουδετερότητα του πλαισίου.
Το αυτόματο πάτημα του πίσω φρένου βαθειά μέσα στη στροφή ΑΦΟΤΟΥ έχεις τελειώσει το trail-braking με τα μπροστά φρένα! Κάνουν χρήση της αγωνιστικής εμπειρίας/δεδομένων και την/τα φέρνουν στο δρόμο.

edit: μην ξεχάσετε να παραγγείλετε και την ολόσωμη akrapovic , κάπου γύρω στα 10.000€, ναι διάβασες σωστά, δέκα χιλιάδες ευρώ

macdeath_s
17/09/2024, 23:09
Και το παρόν παραείναι εύκολο για το επίπεδο που είναι, αν το κάνανε όντως ακόμη πιο ξεκούραστο τι να πω. Έχω αμελήσει να τελειώσω το thread που θέλω να "ξεράσω" όλα τα αρνητικά. Θεωρώ ότι παραείναι πολλά λεφτά για αυτό που είναι... Τι 10k για ολόσωμη ή 5k για τελικό. Μετά το σέρβις 100€ η ώρα ακατέβατα και το μεγάλο κάνει 1000€. Ναι οκ σε κάνει να νιώθεις πιλότος και πιο γρήγορος από ότι είσαι με όλα αυτά ηλεκτρονικά, ακραίο γκάζι και γενικότερα επιδόσεις αλλά αν του κάνεις πραγματικά σκληρή χρήση δεν νομίζω ότι αξίζει το κόστος για το τι σου δίνει. Για αξιοπιστία θα τα μαζέψω όλα στο thread.

O Neevesy από το MCN που τον θεωρώ πολύ αντικειμενικό είπε ότι η κυριότερη διαφορά που είδε στο ψαλίδι είναι η σταθερότητα όταν αρχίζει να χαιρετάει το λάστιχο κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό μιας και τρώει λάστιχα για πλάκα.

RaGe_Raptor
17/09/2024, 23:30
στο 12ο λεπτό ξεκινάει το on-board του Alessandro Valia. Παράνοια!

https://youtu.be/4YUYW8h0-Cc?si=UiNcCNMCOtHleFR8

macdeath_s
17/09/2024, 23:38
Ακραίο! και σε πίστα που δεν είναι και ότι καλύτερο για τέτοιο μηχανάκι. Ντάξει τρενάκι του τρόμου αλλά ο μαν δεν είναι τυχαίος συν ότι το χει κάνει πολλές φορές πρόβα για να βγει έτσι.

Σημείωση, αν ήταν αίλυνας δημοσιογράφος (χωρίς παρεξήγηση) τα νούμερα στα βοηθήματα θα ήταν ανάποδα (το antiwheelie στο 1 και τα άλλα 3+)

TheRegulator
22/09/2024, 11:23
Έρωτας είναι το μηχανάκι….
Αυτό, το προηγούμενο σε R, ένα M1kRR και ένα GS1250 και δεν θέλω τίποτα άλλο στην ζωή μου..
Μετά κυκλοφορώ και με Subaru Forester….

telegonos
22/09/2024, 11:59
Αποβάλεται η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.

Η θερμοκρασία που είναι η στάθμη της θερμότητας σε έναν χώρο, απλά αυξάνεται ή μειώνεται.

Αποβάλεται η θερμότητα από έναν χώρο, και κατά συνέπεια μειώνεται η στάθμη της στον χώρο αυτό δλδ η θερμοκρασία.

Αυτό λίγο με τις παρόμοιες λέξεις, τελείως διαφορετικές έννοιες, ας το έχουμε κατά νου.

Συνεχίστε για το V4

RaGe_Raptor
22/09/2024, 12:46
Αποβάλεται η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.

Η θερμοκρασία που είναι η στάθμη της θερμότητας σε έναν χώρο, απλά αυξάνεται ή μειώνεται.

Αποβάλεται η θερμότητα από έναν χώρο, και κατά συνέπεια μειώνεται η στάθμη της στον χώρο αυτό δλδ η θερμοκρασία.

Αυτό λίγο με τις παρόμοιες λέξεις, τελείως διαφορετικές έννοιες, ας το έχουμε κατά νου.

Συνεχίστε για το V4

Το μονομπράτσο δεν είπες. Πέρα από την εμφάνιση (είναι πανέμορφο) εχει κάτι άλλο να προσφέρει? Ειδικά μετά τα quick release συστήματα στα συμβατικά ψαλίδια στους αγώνες αντοχής.

RaGe_Raptor
04/10/2024, 20:00
ένα από τα πολύ ωραία βίντεο που κυκλοφόρησαν όλοι όσοι προσκλήθηκαν να καβαλήσουν το νέο πάνι στη Vallelunga. είχαν τον προσωπικό τους data analyst που τους έδειχνε με δεδομένα που 'πονάει" η riding technique τους /τι πρέπει να αλλάξουν + πόσο προηγμένα είναι τα ηλεκτρονικά της νέας τους μοτο.. highlight το αυτομάτως παρατεταμένα\ο φρενάρισμα του πίσω τροχού ακόμα και μετά το τελείωμα του trail-braking. μια στρατηγική την οποία έχτισαν πάνω στα δεδομένα που είχαν από τους επαγγελματίες αγωνιζόμενους. κάτι που αποδεικνύει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το φρένο στο στρίψιμο.enjoy!

https://youtu.be/kKOZCUy1cFo?si=03NxIWdEBIzqUYgL

giorgosb
08/12/2024, 19:28
Ducati Panigale V4 Tricolore 2025 - Συλλεκτικό Made In Italy περιορισμένης παραγωγής

Από bikeit.gr (https://www.bikeit.gr/nea-montela-ducati/item/40325-ducati-panigale-v4-tricolore-2025-syllektiko-made-in-italy-periorismenis-paragogis)

458737

458738

458739

458740

458741

458742

458743

458744

husky21
08/12/2024, 20:29
Πανεμορφο οπως και το "απλο" πανιγκαλε
Πιστευω αν ηταν ενιαιο το ψαλιδι,δλδ να μην εχει ολο αυτο το κενο,θα ηταν ακομα ομορφοτερο

basilis_k6
08/12/2024, 20:53
ιταλικη "συλλεκτική" εκδοση μοτοσυκλέτας νο471....για φέτος

ThatSlowMF
09/12/2024, 09:22
Πανεμορφο οπως και το "απλο" πανιγκαλε
Πιστευω αν ηταν ενιαιο το ψαλιδι,δλδ να μην εχει ολο αυτο το κενο,θα ηταν ακομα ομορφοτερο

Αυτό αυτό... δεν με χάλασε στο μάτι (και μηχανολογικά προφανώς) τόσο οτι έφυγε το μονόμπρατσο, αλλά το σχέδιο αυτουνού που μπήκε.

macdeath_s
09/12/2024, 22:50
Προσεχώς σε trackday είπανε αλλά ακόμα περιμένουμε...

458772

458773

harris_x
10/12/2024, 11:27
Προσεχώς σε trackday είπανε αλλά ακόμα περιμένουμε...

458772

458773

τι μηχανάκι είναι αυτό ρπστμ... :a8:

zpaf
14/01/2025, 09:34
Εδω ειμαστε. :)

459470