View Full Version : Τυπογραφικό λάθος στην άδεια μοτοποδηλατου!!
thkassanis
31/07/2024, 19:01
Καλησπέρα σε όλους!
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θέλω τη βοήθεια σας.
Κατά την μεταβίβαση μοτοποδηλατου ως πωλητής ο αξιωματικός υπηρεσίας της τροχαιας που πήγε να γίνει η μεταβίβαση αρνήθηκε να γίνει καθώς ενώ το μοντέλο είναι z50 η άδεια γράφει c50! Λάθος που δεν είχε υποπέσει στη αντίληψη μου. Ο αριθμός πλαισιου και ο αριθμός κινητήρα είναι σωστοί καθώς και η πινακίδα κυκλοφορίας!
Μετά από συζήτηση με τον αξιωματικό προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι είναι λάθος της τροχαιας που έβγαλε την άδεια προ 15ετιας. Ο αριθμός πλαισιου που είναι και η ταυτότητα της μηχανής αντιστοιχεί στο z50 μοντέλο. Απλά ο αστυνόμος εκ περιδρομης έγραψε c50.
Παρόλο που του εξηγούσα ότι ταυτίζονται αριθμός πλαισιου, κινητήρα και άδεια κυκλοφορίας αυτός ήταν ανένδοτος. Έχει κανείς καμιά ιδέα?
doctor_john
31/07/2024, 19:25
Πες τους πως την έχασες (https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/dikaiologitika/motopodilata-adeia-odigisis-adeia-kykloforias-metavivasi/pou-na-apefthyntho-gia-tin-ekdosi-antigrafou-adeias-kykloforias-motopodilatou-se-periptosi-klopis-i-apoleias-kai-ti-dikaiologitika-chreiazontai/)και οταν σου επανεκδώσουν μιά μην την δεχθείς με το λάθος τους.
Όλα αυτά γίνονται πηγαίνοντας έναν φάκελο με τα δικαιολογητικά στο κοντινό σου ΚΕΠ.
Εκτός και αν σου αρέσει ο συναγελασμός.. :lol:
CorpseAlive
31/07/2024, 19:29
Καλησπέρα σε όλους!
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θέλω τη βοήθεια σας.
Κατά την μεταβίβαση μοτοποδηλατου ως πωλητής ο αξιωματικός υπηρεσίας της τροχαιας που πήγε να γίνει η μεταβίβαση αρνήθηκε να γίνει καθώς ενώ το μοντέλο είναι z50 η άδεια γράφει c50! Λάθος που δεν είχε υποπέσει στη αντίληψη μου. Ο αριθμός πλαισιου και ο αριθμός κινητήρα είναι σωστοί καθώς και η πινακίδα κυκλοφορίας!
Μετά από συζήτηση με τον αξιωματικό προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι είναι λάθος της τροχαιας που έβγαλε την άδεια προ 15ετιας. Ο αριθμός πλαισιου που είναι και η ταυτότητα της μηχανής αντιστοιχεί στο z50 μοντέλο. Απλά ο αστυνόμος εκ περιδρομης έγραψε c50.
Παρόλο που του εξηγούσα ότι ταυτίζονται αριθμός πλαισιου, κινητήρα και άδεια κυκλοφορίας αυτός ήταν ανένδοτος. Έχει κανείς καμιά ιδέα?
Αίτηση προδηλου σφάλματος στην περιφέρεια .
Αν σου πουν παράξενα την χάνεις και ζητάς επανέκδοση .
thkassanis
31/07/2024, 19:37
Αίτηση προδηλου σφάλματος στην περιφέρεια .
Αν σου πουν παράξενα την χάνεις και ζητάς επανέκδοση .
Τι σημαίνει ακριβώς αυτό? Μπορείς να μου το εξηγήσεις?
Αν μέσα στο σύστημα τους είναι c αντί για z πάλι λάθος θα τη βγάλουν..
CorpseAlive
31/07/2024, 19:42
Τι σημαίνει ακριβώς αυτό? Μπορείς να μου το εξηγήσεις?
Αίτηση διόρθωσης . Ζητάς την διόρθωση λάθους που είναι προφανές . Την κανείς στην περιφέρεια .
thkassanis
31/07/2024, 20:03
Αίτηση διόρθωσης . Ζητάς την διόρθωση λάθους που είναι προφανές . Την κανείς στην περιφέρεια .
Ακόμα και αν αυτό έχει να κάνει με την τροχαία? Απευθύνομαι στην περιφέρεια?
kostaskk
31/07/2024, 20:31
Για τον συλλεκτικό μπομπο που λέγανε ότι πιάνει 5-6 χιλιάρικα? Για αυτό μετά από κάθε αγορα-μεταβιβαση-νεα άδεια ελενχουμε πολύ καλά τους κωδικούς και τα νούμερα πλαισίου και μοτέρ, και μένα είχαν κάνει λάθος(νομίζω λογιστικό γραφείο που έκανε και μεταβιβάσεις) και τους έβαλα να ξανατρεχουν να γίνει σωστά.. τόσα χρόνια στην κατοχή σας κανένας δεν είδε ότι γράφει c50 η άδεια?
Τώρα η διόρθωση αν δεχτούνε και αν γίνεται,το καλό σενάριο,, αλλιώς άλλο μοτέρ από c50, η δεν πουλιέται,
thkassanis
31/07/2024, 20:47
Για τον συλλεκτικό μπομπο που λέγανε ότι πιάνει 5-6 χιλιάρικα? Για αυτό μετά από κάθε αγορα-μεταβιβαση-νεα άδεια ελενχουμε πολύ καλά τους κωδικούς και τα νούμερα πλαισίου και μοτέρ, και μένα είχαν κάνει λάθος(νομίζω λογιστικό γραφείο που έκανε και μεταβιβάσεις) και τους έβαλα να ξανατρεχουν να γίνει σωστά.. τόσα χρόνια στην κατοχή σας κανένας δεν είδε ότι γράφει c50 η άδεια?
Τώρα η διόρθωση αν δεχτούνε και αν γίνεται,το καλό σενάριο,, αλλιώς άλλο μοτέρ από c50, η δεν πουλιέται,
Συγνώμη σημασία έχει τι μοντέλο γράφει η άδεια δηλαδή? Η ταυτότητα της μηχανής είναι ο αριθμός πλαισιου και όχι ο τύπος c50! Αυτό είναι παράλογο! Και είναι γραμμένο με το χέρι! Είναι αστείο να μου λες ότι δεν γίνεται να αλλάξει! Γίνεται να έχουν βάλει λάθος μοντέλο σε λάθος αριθμό πλαισίου και να έχουν εκδόσεις άδεια? Το λάθος είναι προφανώς της τροχαιας!
kostaskk
01/08/2024, 00:05
Του πλαισίου και του μοτέρ,
Και συνιθος πρέπει να είναι ίδιος ο κωδικός.
Κοιτάνε τα γράμματα πριν τα νούμερα,
Δηλαδή το c50, τα υπόλοιπα νούμερα δεν τα πολύ βλέπουν, και αν είναι διαφορετικά από ότι γράφει η άδεια δεν είναι πολύ πρόβλημα γιατί θεωρείται ότι άλλαξες μοτέρ με ίδιου τύπου, δλδ χάλασε και έβαλες το ίδιο, δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο να δηλωθεί αυτό..
Εσύ τώρα θεωρουν ότι άλλαξες το μοτέρ με διαφορετικού τύπου (σαν παπί με μοτέρ από dr650 φαντάσου)
kostaskk
01/08/2024, 02:06
Μια λύση είναι να βρεις την έγκριση τύπου του μοντέλου από εισαγωγέα η στο μηχανογραφικό. Που περιέχει στοιχεία για το μοντέλο όταν πρωτοήρθε Ελλάδα, όπου λογικά θα λέει τους κωδικούς μοτέρ, και σε συνδιασμό με απόδειξη αγοράς καινούριου αν έχεις να αποδείξεις ότι έγινε λάθος στην πρώτη καταγραφη
kostaskk
01/08/2024, 03:42
Τώρα είδα ότι έχουν κάνει λάθος στον αριθμό πλαισίου (πριν νόμιζα στου μοτέρ ήταν το λαθος) άρα είναι δηλωμένο σαν παπί honda c50 με μοτέρ Μπόμπου z50, πολύ μπέρδεμα και προβλέπω μεγάλες αναμονες, γραφειοκρατία, τρέξιμο από γραφείο σε γραφείο και πολλά χαρτιά, όλα αυτά γιατί ένας δημόσιος υπάλληλος πριν 15 χρόνια δεν πρόσεξε να κάνει μια σωστή αντιγραφή.
thkassanis
01/08/2024, 06:16
Τώρα είδα ότι έχουν κάνει λάθος στον αριθμό πλαισίου (πριν νόμιζα στου μοτέρ ήταν το λαθος) άρα είναι δηλωμένο σαν παπί honda c50 με μοτέρ Μπόμπου z50, πολύ μπέρδεμα και προβλέπω μεγάλες αναμονες, γραφειοκρατία, τρέξιμο από γραφείο σε γραφείο και πολλά χαρτιά, όλα αυτά γιατί ένας δημόσιος υπάλληλος πριν 15 χρόνια δεν πρόσεξε να κάνει μια σωστή αντιγραφή.
Όχι ο αριθμός πλαισιου και κινητήρα είναι σωστός. Όπως τον γράφει η άδεια. Έχουν κάνει λάθος μόνο το μοντέλο!!
Έχω επικοινωνήσει με τον ειδικό συνεργάτη του σαρακακη για να μου δώσει επίσημη πιστοποίηση γιατί το μηχανακι έχει κατά 99.9% έχει γίνει εισαγωγη από αυτόν! Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει η διαδικασία όμως.
thkassanis
01/08/2024, 07:34
Μόνο αυτό που έχω κυκλωσει είναι λάθος
454950
Ένα γράμμα δηλαδή. Όλα τα άλλα ταυτίζονται