PDA

View Full Version : Ελαστικά για cf Moto clx 700



Dimmanoukas
05/08/2024, 09:21
Καλημέρα σε όλους και όλες.

Έχω στη κατοχή μου την μηχανή του τίτλου και θέλω να ρωτήσω καθώς δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε μηχανές, πότε ιδανικά πρέπει να αλλάξω τα λάστιχα και εάν ναι με τί τύπο - μάρκα κλπ.

Άρα πρώτη ερώτηση, χρειάζονται αλλαγή?

Τα ελαστικά βάση dot είναι Ιουνίου του 2021, είναι δυστυχώς εκτεθειμένα σε βροχή, ήλιο, αλλά δεν έχουν πολλά χιλιόμετρα (6500).

Από τα δεδομένα εικάζω μάλλον ναι καθώς μπορεί να μην έχουν χιλιόμετρα αλλά είναι πλέον τριετίας.

Δεύτερη ερώτηση, εάν ναι με ποια αλλάζονται?

Αρχικά η μπροστινή διάσταση ειναι λίγο pain in the ass να το πω σε απλά ελληνικά.
110/80/18, ενώ η πίσω είναι πιο κοινή 180/55/17.

Τώρα έχουν τα pirelli mt 60 επάνω και διαβάζω γενικά καλά σχόλια, αλλά τσιμπάνε λίγο στην τιμή (μια πρώτη προσφορά που πήρα ήταν στα 460!!!).

Από μια γρήγορη ψακτικη που έκανα σε μικτού τύπου βρίσκω επίσης τα continental tkc 70 και τα mutant της Dunlop, σε κόστος περίπου 100 ευρώ κάτω από τα pirelli (ίσως και λίιιιγο πιο κάτω).

Τρίτη ερώτηση, εάν συντρέχουν λόγοι αλλαγής
Να παραμείνω σε μικτού τύπου ή να πάω σε δρόμου και εάν σε ποιο?

Η χρήση που γίνεται στην μηχανή είναι κυρίως σε αστικό κύκλο και Αττική οδό, χώμα δεν έχει μπει και δεν ξέρω εάν θα μπει ποτέ.

Η σκέψη είναι ότι τα μικτού μήπως είναι πιο καλά για τις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων? Και ίσως πιο καλά στο βρεγμένο?

Για να τελειώνω αν με ρωτούσε κάποιος αυτή τη στιγμή μάλλον προς τα mutant με κόβω , αλλά λέω να πάρω καμιά γνώμη μην κάνω καμιά πανυγηρικη μ@λ@κια λόγω αγνειας.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και αναμένω γνώμες.

doctoras
06/08/2024, 10:07
Δυστυχώς οι διαστάσεις είναι η μια πιο περιορισμένη η άλλη εμπορική μεν αλλά πολύ λάστιχο δε…όποτε θα είναι ακριβά, αλλά 460 τα RS ?? Κάπου έλεος…

Τα mutant είναι ότι πιο κοντινό στα πρώτης τοποθέτησης και χαρακτήρα μοτο

Από εκεί και μετά θα μπορούσες να συνδυάσεις ST ελαστικά αλλά και πάλι θα είναι για μεγαλύτερο βάρος και απόδοση μοτοσυκλέτας

katsar
06/08/2024, 10:34
Καλημέρα.
Μόνο dunlop GPR300 Sportmax να ΜΗΝ βάλεις ψάχνοντας για 110/80/18 (μην σε ξεγελάσει η τιμή !)

Dimmanoukas
06/08/2024, 10:41
Merci για τις απαντήσεις

Σε μια πρώτη ψακτικη που έκανα, τα mutant τα βρίσκω με 340 και μάλλον για εκεί με κόβω αρχές Σεπτέμβρη.

Να βάλω st λάστιχα δύσκολο καθώς ούτε το βάρος - επιδόσεις αλλά και ούτε η χρήση που της κάνω τα δικαιολογούν.

Αν κάποιος έχει εικόνα από mutant και τα conti tkc 70 ευπρόσδεκτη είναι.

Ευχαριστώ

giorgosb
06/08/2024, 10:52
Δύσκολη διάσταση, είναι περιορισμένες οι επιλογές..

Με μια γρήγορη ψακτική σε μοτολαστιχάδικο, βγάζει 3 επιλογές:

Mutant (335€)

AX41S της Bridgestone (310€)

και ΜΤ60 που φοράει τώρα στα 415€...! :uplate:


Παρ' όλα αυτά, μήπως είναι νωρίς για αλλαγή; Αν δεν έχουν ξεραθεί, μήπως τα κρατούσες ακόμα; Δεν κάνεις πολλά χλμ το χρόνο.

Dimmanoukas
06/08/2024, 11:15
Παρ' όλα αυτά, μήπως είναι νωρίς για αλλαγή; Αν δεν έχουν ξεραθεί, μήπως τα κρατούσες ακόμα; Δεν κάνεις πολλά χλμ το χρόνο.

Μου περνάει και εμένα από το μυαλό αλλά φοβάμαι μήπως όταν το καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά με τα λάστιχα είναι ήδη αργά!

Θα το δω όμως πως θα πάει αρχές Σεπτέμβρη και με καμία βροχουλα και αναλόγως πράττω.

katsar
06/08/2024, 12:42
Δυστυχώς αυτό είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που έχουν αρκετά καινούργια οχήματα πλέον αφού διαλέγουν 18'' ζάντα για λόγους εμφάνισης (scraMbler κτλ)
και σχεδόν κανείς (ακόμα και έμπειρος) δεν του δίνει σημασία πριν την αγορά.
Ούτε εγώ θα το σκεφτόμουν μάλλον αν δεν είχα το ίδιο πρόβλημα με την 18'' ζάντα του Tdm.

doctor_john
06/08/2024, 13:22
Ωραίος είναι και ο 18" εμπρός, έχει καλά χαρακτηριστικά αν δεν κυνηγάς άλλους με 17".

Λευκάδιος
06/08/2024, 14:10
Mutant (335€)

AX41S της Bridgestone (310€)

και ΜΤ60 που φοράει τώρα στα 415€...! :uplate:

Έχω δοκιμάσει 19αρι μπροστινό AX41S και ήταν πάρα πολύ καλό ακόμα και σε συνθήκες καρτοπίστας.Φαντάζομαι ότι και το πίσω δεν θα είναι υποδεέστερο.


Τα χλμ που έχεις δεν είναι πολλά αλλά τα τρία χρόνια (ειδικά σε εκτεθειμένες συνθήκες) δεν είναι και λίγα.
Πιστεύω ότι κανείς δουλειά με αυτά που έχεις ήδη πάνω αλλά την μηχανή δεν μπορείς να την ευχαστηθείς όπως με ένα ζευγάρι φρέσκα λάστιχα.

SeniorCanardo
07/08/2024, 10:19
Mutant φοράω και εγώ στο ΚουΛουΡι.

Μια χαρά λαστιχάκι είναι, καθημερινή (σχεδόν) χρήση στην πόλη και καρτόπιστα μπήκε και "χώμα" πήγε και εκδρομή έκανε και σε στεγνό και σε βρεγμένο.

Είναι και σχετικά οικονομικό.

karellen
07/08/2024, 10:21
Mutant φοράω και εγώ στο ΚουΛουΡι.

Μια χαρά λαστιχάκι είναι, καθημερινή (σχεδόν) χρήση στην πόλη και καρτόπιστα μπήκε και "χώμα" πήγε και εκδρομή έκανε και σε στεγνό και σε βρεγμένο.

Είναι και σχετικά οικονομικό.

Κώστα την πρώτη γενιά ή τα καινούργια;

SeniorCanardo
07/08/2024, 14:24
Κώστα την πρώτη γενιά ή τα καινούργια;

Τα περισσότερα πράγματα τα έκανα με το παλιό. (Πιο ωραία χάραξη στα δικά μου μάτια).

Τώρα πίσω φοράω το καινούργιο (κάνα 2 χρόνια) και μπροστά έχω ακόμα το παλιό.