PDA

View Full Version : Ακούω προτάσεις για πατέντα

PortisHead
05/08/2024, 09:33
Πρόβλημα:
Σαμάρια μηχανης, δώρο απο φίλο, υλικο ας πουμε cordura, τα οποια ομως οταν κρεμονται, το δεξι κομματι φλερταρει επικινδυνα με την εξάτμιση.
Εχω παει ήδη και το έχω δωσει για μάζεμα (διπλή ραφη) για να μικρυνει λιγο το πλατος και να μην κρεμονται τοσο πολυ

Ερωτηση :
Υπαρχει κάποιο υφασμα, πυραντοχο, να μπορουσα να κολλήσω - ράψω κατω απο το δεξιο σαμαρι για παν ενδεχομενο ?
Αν γινεται οχι αμιαντο.

Thanks...

Dimmanoukas
05/08/2024, 10:07
Θέλει προσοχή γιατί όπως ανέφερε άλλο μέλος σήμερα είδε στην εθνική ένα hunter της royal Enfield να έχει πάρει φωτιά πιθανόν το σαμάρι από την επαφή με την εξάτμιση.

Το πιο safe βέβαια είναι κάποια σωστή βάση πάνω στην οποία θα ακουμπά το σαμάρι για να είσαι 100% σίγουρος.

PortisHead
05/08/2024, 10:15
Θέλει προσοχή γιατί όπως ανέφερε άλλο μέλος σήμερα είδε στην εθνική ένα hunter της royal Enfield να έχει πάρει φωτιά πιθανόν το σαμάρι από την επαφή με την εξάτμιση.

Το πιο safe βέβαια είναι κάποια σωστή βάση πάνω στην οποία θα ακουμπά το σαμάρι για να είσαι 100% σίγουρος.

Κατάλαβα....

455037

Bowleno
05/08/2024, 11:30
Βάσεις οπωσδήποτε, στην εξάτμιση δεν πρέπει να ακουμπάει τίποτα, ακόμα και τα λεγόμενα "πυράντοχα" υφάσματα έχουν κάποιο χρονικό όριο αντοχής, μετά....

ΓιώργοςΤΤ
05/08/2024, 11:33
Πήγαινε σε κατάστημα που πουλάνε υλικά κατασκευών. Έχουν αυτό που είναι σαν φύλλο αλουμινίου. Θα σε σώσει από στιγμιαία επαφή, αν ακουμπάει επάνω συνεχώς, αργά ή γρήγορα θα γίνει ανάφλεξη.

PortisHead
05/08/2024, 12:04
Δεν θα ακουμπαει, ηδη του εχω δημιουργησει μια αποσταση 3-5 εκατοστων, απλα για να μην πυρωσει.

doctor_john
05/08/2024, 14:22
Νομίζω δεν έχεις πιο σίγουρη λύση από το να φτιάξεις σχαρακι προστασίας από αλουμίνιο.
Αν έχει 1cm -2cm απόσταση από το τελικό και να ακουμπά κάτι πάνω του θα πάρει φωτιά πολύ δύσκολα.