View Full Version : Αντιπαράθεση σχετικά με μηχανή
laantonios
11/08/2024, 18:52
Καλησπέρα σε όλους. Νέο μέλος εδώ αλλά παλιός αναβάτης.
Τα τελευταία 15 χρόνια με scooter Beverly (500, 300 και πλέον 250 μαύρο) της προηγούμενης γενιάς (2006-2012).
Έχω στην κατοχή μου και δευτερο Beverly 125 cc (το λευκό) το οποίο αρχικά το είχα για τη σύζυγο αλλά βλέπω να το παίρνω εγώ.
Σκέφτομαι να δώσω το ένα λοιπόν, το 250αρι μου του 2008 προς ανταλλαγή με κάτι διαφορετικό και ειδικότερα με Honda Magna 250 του 1999 που βρήκα αναβάτη να θέλει.
Η αντιπαράθεση λοιπόν έχει ως εξής:
Piaggio Beverly 250 2008 ή Honda Magna 250 1999?
Βγαίνω "χαμένος" στην ανταλλαγή ή είναι καλή κίνηση;
Πολύ μικρή χρήση μέσα στην πόλη, πιο πολύ θα κάνω το κέφι μου.
mp-giorgos
11/08/2024, 19:07
Το magna θελει διπλωμα οδηγησης τρακτορα με επικαθημενο για να στριψει.....
Αν το οδηγησες και δεν σε προβληματιζει αυτο αλλαζουν τα δεδομενα.
laantonios
11/08/2024, 19:11
Το magna θελει διπλωμα οδηγησης τρακτορα με επικαθημενο για να στριψει.....
Αν το οδηγησες και δεν σε προβληματιζει αυτο αλλαζουν τα δεδομενα.
Χααα ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν , είχα προ 15ετιας Cb500 ως κάτι κοντινό μοιάζει περίπου στο στρίψιμο;
Θα πρέπει να κάνω ταξιδάκι 100 χλμ για την ανταλλαγή έχει παλιά λάστιχα και σκέφτομαι μετά οτι ίσως θα το παντρευτώ
o_gavros
11/08/2024, 19:17
ίσως;;;
Χορταρεα πρέπει να σε λένε φίλε, διαβάζεις το μέλλον :D
mp-giorgos
11/08/2024, 19:17
Δεν εχω οδηγησει cb500 για να κανω συγκριση, αλλα σε σχεση με το virago 250 που ειχα δανεικο για κανα εξαμηνο, οδηγωντας το magna δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι ηταν τοσο δυσκολο στο στριψιμο.Αν μπορεις να το κανεις μια βολτα πριν το ''παντρευτεις''.
laantonios
11/08/2024, 19:18
ίσως;;;
Χορταρεα πρέπει να σε λένε φίλε, διαβάζεις το μέλλον :D
:lol: :lol: :lol:
κατάλαβα, είπα να ξεφύγω λίγο απο τα πλαστικά αλλά με βλέπω να κρατάω πάλι το scooter
mp-giorgos
11/08/2024, 19:20
Υποψιν, εχουμε και αναδρομο Ερμη.
laantonios
11/08/2024, 19:20
Δεν εχω οδηγησει cb500 για να κανω συγκριση, αλλα σε σχεση με το virago 250 που ειχα δανεικο για κανα εξαμηνο, οδηγωντας το magna δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι ηταν τοσο δυσκολο στο στριψιμο.Αν μπορεις να το κανεις μια βολτα πριν το ''παντρευτεις''.
είχε γωνία στρέψης σχετικά καλή αλλά το magna με ενδιαφέρει μεταπωλητικά αν κρατάει την αξία του ή αν είναι ρίσκο
mp-giorgos
11/08/2024, 19:24
Με τα ''συλλεκτικα'' δεν τα παω καλα, οποτε δεν μπορω να εκφερω αποψη.
Χααα ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν , είχα προ 15ετιας Cb500 ως κάτι κοντινό μοιάζει περίπου στο στρίψιμο;
Θα πρέπει να κάνω ταξιδάκι 100 χλμ για την ανταλλαγή έχει παλιά λάστιχα και σκέφτομαι μετά οτι ίσως θα το παντρευτώ
οχι "ίσως" αλλά σίγουρα θα το παντρευτείς :lol:
Ηταν κακό μηχανάκι όταν πρωτοβγήκε κακό παραμένει και τώρα, δεν στρίβει, δεν πάει....και σε αυτήν την ηλικία, όλο και θα ζητάει, κοινώς, βαρέλι χωρίς πάτο....
Κοίτα έστω για κάτι πιο σύγχρονο.....
Α, και πούσαι, καλώς ήρθες. :beer:
laantonios
12/08/2024, 05:26
οχι "ίσως" αλλά σίγουρα θα το παντρευτείς :lol:
Ηταν κακό μηχανάκι όταν πρωτοβγήκε κακό παραμένει και τώρα, δεν στρίβει, δεν πάει....και σε αυτήν την ηλικία, όλο και θα ζητάει, κοινώς, βαρέλι χωρίς πάτο....
Κοίτα έστω για κάτι πιο σύγχρονο.....
Α, και πούσαι, καλώς ήρθες. :beer:
Ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές✌️✌️ .
telegonos
12/08/2024, 06:42
είχε γωνία στρέψης σχετικά καλή αλλά το magna με ενδιαφέρει μεταπωλητικά αν κρατάει την αξία του ή αν είναι ρίσκο
Εννοείς να το πάρεις κανά 500-700ρι ευρώ και να το δώσεις κάποια στιγμή πάλι ένα 500-700ρι;
Γιατί τόσο αξίζει. Οτιδήποτε δώσεις παραπάνω, σε κοροιδέψανε.
Coyote.V
12/08/2024, 11:28
25 χρονών μηχανάκι όσο συντηρημένο και να είναι χωρίς ανακατασκευή θα βγάζει συνέχεια... Όχι ότι το σκούτερ είναι σκυλί αλλά από ανταλλακτικά νομίζω είναι φθηνότερα.
doctor_john
12/08/2024, 11:53
Πως και σκέφτεσαι αυτή την μοτό; μήπως νομίζεις ότι είναι 250 και είναι ευκολότερη από μια μεγαλύτερη;
laantonios
12/08/2024, 12:01
Οχι την κοιτούσα ως κάτι διαφορετικό.
o_gavros
12/08/2024, 13:10
κάτι διαφορετικό θα ταν να βάλεις κοτόπουλο στο μουσακά.
αστηνα στην ακρηα αυτή τη σκέψη :p
Οχι την κοιτούσα ως κάτι διαφορετικό.
Σίγουρα θα κάνει την διαφορά στην τσέπη σου, θα στην αδειάσει σε χρόνο dt.:cry::lol:
Άστο ρε παλικάρι, εδώ μέσα άλλος συμφορουμίτης πήρε...virago (ίδιας φιλοσοφίας με αυτό που θες) το οποίο υποτίθεται ήταν πιο αξιόπιστο από το magna και τώρα έχει μείνει με το μοτέρ στο χέρι ...
doctoras
12/08/2024, 15:18
Το magna είναι καλό για αυτό που είναι
Power cruiser στα 250cc και σχεδιάστηκε για να ρολάρει σε λεωφόρους
Για να παρεις μοτοσυκλέτα όμως πρέπει να έχει εντελώς διαφορετικό ερέθισμα απο αυτό που περιέγραψες, αν κατάλαβα καλά βρέθηκε κάτοχος που απυ πρότεινε αντικατάσταση με το σκούτερ σου.
Το ορθολογικό είναι αν θέλεις να μπεις στο χώρο της μοτοσυκλετας, να έχεις επιλέξεις σε μια από τις αρκετές κατηγορίας που υπάρχουν, να καθορίσεις μπατζετ για μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα αλλά και εξοπλισμό αναβάτη.
Μετά από αυτά να στοχεύσεις σε μοντέλα της κατηγορίας που αρέσκεσαι.
Συνυπολογίζοντας την παλαιότητα του μοντέλου σε σχέση με το μπατζετ συμπεριλαμβάνοντας τι θα χρειαστεί από αναλώσιμα για να μπορείς να καβαλήσεις με ασφάλεια και απόδοση συνόλου.
Παράδειγμα: λάστιχα, τακακια, αλυσογραναζα και λαδια φίλτρα θέλεις ένα 600ρι