View Full Version : Διπλό Στάντ GLX
PhantoLx
14/08/2024, 11:16
Σήμερα άλλαξα διπλό σταντ στο glx μου για λόγους εμφάνισης και ομορφιάς γιατί το παλιό ήτανε... κάπως... Το θέμα τώρα είναι ότι είναι πολύ ελαφρύ να το πω? Δεν έχει αντίσταση και φοβάμαι μη πέσει όλο το μηχανάκι κάτω... δηλαδή σαν το ελατήριο δεν έχει δύναμη, ενώ το ελατήριο δεν αλλάχτηκε...
karellen
14/08/2024, 11:33
Το ελατήριο δεν έχει να κάνει με το κράτημα της μηχανής,είναι απλώς να κρατάει το σταντ ψηλά όταν κινείσαι.
Εφόσον το παπί ανεβαίνει στο σταντ και κάνει αυτή τη μικρή κίνηση κατά πίσω και το σταντ 'κλειδώνει' δεν έχεις να φοβάσαι κάτι.Το πολύ πολύ κούνησέ το προσεκτικά για να δεις αν πάει να πέσει με το παραμικρό.
mp-giorgos
14/08/2024, 11:35
Αν με το παλιο σταντ δεν υπηρχε προβλημα, δες αν το καινουργιο εχει τις ιδιες διαστασεις.
PhantoLx
14/08/2024, 13:19
Ναι όντως κλειδώνει και στέκεται αλλά αν το σπρώξω μπροστά πέφτει, αλλά πέφτει πιο εύκολα με το νέο στάντ... με το άλλο είχε μια αντίσταση... ναι δεν ξέρω μια χαρά στέκεται αλλά φοβάμαι αν το έχω κάπου έξω μη πάει κανένας έξυπνος και το ρίξει κατά λάθος...
kostaskk
14/08/2024, 13:25
Στην ανοικτή θέση το ελατήριο είναι τέρμα τεντωμένο και προσφέρει αντίσταση για να μείνει σε αυτή τη θέση, θες ποιο κοντό ελατήριο η ποιο Σκληρό
PhantoLx
14/08/2024, 14:09
Χαχαχα... το έβαλα τώρα σε ένα πάρκινγκ και έπεσε σε μια σουζούκι μηχαναρα δε ξέρω εγώ πόσα χιλιάρικα κάνει, δεν τη γρατζουνισε πάλη καλά... χαχα.... ναι πρέπει να κάνω κάτι επειγόντως... πως λέγονται τα ελατήρια αυτά?
doctor_john
14/08/2024, 14:23
Ελατήρια διπλού σταν ...
https://katsantonisteam.gr/periferiaka/diplo-stan/elatirio-diploy-stan
θα ναι στα γαλλικά και δεν προφέρεται το τ στο τέλος.. :lol:
PhantoLx
14/08/2024, 17:43
Ευχαριστώ! Αλλά μου την έχει σπάσει τόσο πολύ αυτό το παπί... >:( υπάρχουν GLX σε χειρότερη κατάσταση και είναι καλύτερα σε άλλα πράγματα... ναι δεν έχω ιδέα αλλά είναι σπαστικό, θέλω να κάνω κάτι καλύτερο και κάτι χαλάει ... έχω ξενερώσει φουλ... Αντε να πάω 18 να βγάλω για 125 να πάρω τίποτα της προκοπής αχαχαχ, τουλάχιστον να μην θέλει κάτι όλη την ώρα χαχαχα
motojojo
14/08/2024, 18:00
Με αυτό το "κάπως" που λες ότι ήταν το παλιό, τι εννοείς; Ήταν άσχημο ή είχε κάποιο πρόβλημα;
Το να ξαναβαλεις το παλιό, εφόσον ήταν λειτουργικό, δεν παίζει;
PhantoLx
15/08/2024, 15:09
Τελικά λέω να βάλω το παλιό, πηγα χτες να πάρω ελατήριο από τοπικό μαγαζί με ανταλλακτικά, πήγα στον φαναρτζή να μου το βάλει μια στα γρήγορα και μου λέει το ίδιο είναι και αυτό απλά καινούριο... ναι φοβάμαι μη μου πέσει καμία ώρα και πάρω καμιά άλλη μηχανή ντόμινο... οπότε θα βάλω το παλιό αλλά δεν θα πάω στον ίδιο φαναρτζή γιατί θα φάω κράξιμο... ( παιδεύωταν να το βάλει...) και μόνος μου ούτε πρόκειται να το βάλω... ναι δεν θέλω γιατί ούτε αρκετά εργαλεία/κλειδιά έχω, ουτε την όρεξη και εμπειρία... οπότε θα πάω στον μάστορα μου να το βάλει αλλά αυτός είναι διακοπές τώρα... ( θέλω και αλλαγή στα λάδια) τώρα ένα άλλο θέμα είναι ότι με όλα αυτά άλλαξα και μασπιε, ο μασπιες αυτός είχε όντος θέμα, σκουριά παντού, λυγισμένος και αν το έπλενα έσταζε νερό με πηχτή σκουριά, έβαλα και καινούριο μασπιε αλλά το μονό σταντ είναι λίγο στον κόσμο του, πρέπει να βάλω το μηχανάκι με ακρίβεια μη πέσει με το μονο, και αν έχω το τιμόνι προς τα δεξιά πάει να διπλώσει και να κλίσει... ναι δεν ξέρω όλα τα κακά μαζί, πάω να κάνω κάτι καλό και κάτι άλλο χαλάει...