Σύνδεση

View Full Version : Αποστολή φακέλου στην άλλη άκρη της γης.

thunder ace
25/08/2024, 19:33
Καλησπέρα.
Θέλω να στείλω ένα φάκελο στις Φιλιππίνες.
Ανεξάρτητα από το κόστος ,ποια εταιρία είναι η πιο γρήγορη;
DHL,elta ;
Γνωρίζει κάποιος;

Phantom
25/08/2024, 20:05
Δεν είναι τόσο θέμα εταιρείας, όσο της υπηρεσίας που θα επιλέξεις.
Όλες λίγο πολύ οι εταιρείες έχουν απλές και priority υπηρεσίες. Οι priority (π.χ. International Priority της FedEx) κοστίζουν σαφώς περισσότερο αλλά είναι πολύ πιο γρήγορες από τις απλές (standard/economy)
Για αποστολές ΑΠΟ το εξωτερικό προς Ελλάδα έχω πολύ καλές εμπειρίες όσον αφορά την ταχύτητα και από FedEx, και από UPS. Από DHL όχι και τόσο.
Κάτι άλλο που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι οτι ανάλογα με το τι είναι/έχει μέσα ο φάκελος, μπορεί να σταματήσει τελωνείο.
ΑΝ σταματήσει τελωνείο, τότε θα χρειαστεί 2-3 μέρες έξτρα να περάσει την όποια γραφειοκρατική διαδικασία του εκτελωνισμού, αν και εφόσον χρειαστεί και αν και εφόσον υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σημείωση: Αν πρόκειται για απλό φάκελο αλληλογραφίας, το τελωνείο λογικά δεν χρειάζεται να σ' ανησυχεί.

Δεν κάνω αποστολές στο εξωτερικό, αλλά δέχομαι πολλές αποστολές ΑΠΟ το εξωτερικό, οπότε η εμπειρία μου αφορά το πόσο γρήγορα έρχονται τα δέματα Ελλάδα από την κάθε εταιρεία και με βάση τι υπηρεσία διάλεξε ο αποστολέας κατά την αποστολή.

doctor_john
26/08/2024, 07:09
Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις και τους ίδιους ;)

Ένωση Φιλιππινέζων Ελλάδος Kasapi Hellas
Τηλέφωνο :210-8659141 FAX :210-8664527 Email :kasapi@hol.gr

Μηθύμνης 18, Αθήνα 112 57, Ελλάδα

thunder ace
27/08/2024, 18:13
λοιπον παληκαρια: η DHL ζηταγε 68 ευρω...μια αλλη 78 και τελικα τον εστειλα τον φακελο με 7 ευρω με ΕΛΤΑ!!!!!!
Οι σπεσιαλ εταιριες μου ελεγαν οτι θα κανει (περιπου)4 ημερες.
Τα ΕΛΤΑ μου ειπαν περιπου 7.
Ευχαριστω για την βοηθεια.