View Full Version : Smart 2002 αυτονομία.
thunder ace
10/09/2024, 15:16
Θα φέρω ένα τέτοιο σμαρτακι Αθήνα -Αγρινιο.
Γνωρίζει κάποιος τι αυτονομία έχουν;
Dimmanoukas
10/09/2024, 15:32
Είχε η γυναίκα μου ένα τέτοιο και μάλιστα πειραγμενο brabus με 101 άλογα μέχρι που το έκλεψαν... χαχα.
Ήταν βενζίνη, το 450 ως μοντέλο και 700 κυβικά εκατοστά.
Έβγαζε γύρω στα 450 χιλιόμετρα στο γέμισμα σε μικτό κύκλο.
Όσο μπορώ να θυμάμαι γιατί πέρασαν και χρόνια από τότε.
Κατανάλωση είχε κανέναν 5αρι στα 100 χλμ?
thunder ace
10/09/2024, 15:35
Αυτό που θα ταξιδέψει είναι 600αρι.
Έχει τόσο μεγάλη αυτονομία!!!!!
ΓιώργοςΤΤ
10/09/2024, 16:02
Προσοχή μόνο, τα κλέβουν για πλάκα στην Αθήνα.
thunder ace
10/09/2024, 16:13
Αγρινιο θα το φερω
motojojo
10/09/2024, 18:33
Ένας σκασμός βενζιναδικα υπάρχουν στο δρόμο, προς τι η ανυσηχία για την αυτονομία;
thunder ace
10/09/2024, 18:41
Πιθανότατα να ταξιδέψω βράδυ,αλλά πάντα είμαι προετοιμασμένος όταν ταξιδεύω.
Μου είναι εντελώς άγνωστο αυτό το αμαξάκι και θα ήθελα πέντε πράγματα να μου πούνε οι κάτοχοι.
Δλδ,πόσα λίτρα παίρνει,πόση αυτονομία έχει με ένα γεμάτο τεποζιτο,με πόσο είναι πρέπον να πηγαίνω κλπ.
Πάντα όταν ταξιδεύω είτε με μοτό είτε με αμάξι ,περνώ τα μέτρα μου και ποτέ μα ποτέ δεν έχω μείνει.
Ένας σκασμός βενζιναδικα υπάρχουν στο δρόμο, προς τι η ανυσηχία για την αυτονομία;
Είναι ακριβά εκεί:p
thunder ace
10/09/2024, 18:43
Ε ναι...έχουμε σαφώς πιο ακριβή βενζίνη εδώ.
motojojo
10/09/2024, 19:57
Η wiki δίνει 22 λιτρα για το 0.6. Που σημαίνει θεωρητικά βγάζει 400χλμ με 5λτ/100.
Το Maps λέει Αθήνα Πάτρα 275χλμ επομένως σε βγάζει άνετα με ενα γέμισμα. Άλλα με τα διπλά άλογα και κυβικά 22 λιτρα δεν καινε για την ίδια απόσταση.
Άντε επειδή είναι και πρώτη φορά να βάλεις καμια 10αρια λιτρα σε καποια σεα. Θα σου κοστίσει 2-3 ευρω παραπάνω σε σχέση με το βενζινάδικο της γειτονιάς. Μικρό το κόστος για τη σιγουρια που θα σου προσφέρει.
Το να μην το πιέσεις με τελικές κλπ είναι αυτονόητο, θα υπολόγιζα μια ταχύτητα ταξιδιου γύρω στα 100χαω στα ισάδια.
thunder ace
10/09/2024, 19:59
Η wiki δίνει 22 λιτρα για το 0.6. Που σημαίνει θεωρητικά βγάζει 400χλμ με 5λτ/100.
Το Maps λέει Αθήνα Πάτρα 275χλμ επομένως σε βγάζει άνετα με ενα γέμισμα. Άλλα με τα διπλά άλογα και κυβικά 22 λιτρα δεν καινε για την ίδια απόσταση.
Άντε επειδή είναι και πρώτη φορά να βάλεις καμια 10αρια λιτρα σε καποια σεα. Θα σου κοστίσει 2-3 ευρω παραπάνω σε σχέση με το βενζινάδικο της γειτονιάς. Μικρό το κόστος για τη σιγουρια που θα σου προσφέρει.
Το να μην το πιέσεις με τελικές κλπ είναι αυτονόητο, θα υπολόγιζα μια ταχύτητα ταξιδιου γύρω στα 100χαω στα ισάδια.
Προφανως ηθελες να γραψεις Αθηνα Αγρινιο 275
motojojo
10/09/2024, 20:00
ουπς ναι! Είχα την Πάτρα στο μυαλό σαν πιθανή ενδιάμεση στάση.
thunder ace
10/09/2024, 20:08
χεχεχεχεεχεχ σταματισα μια κυρια με σμαρτ και την ρωτησα:
Μπορει το αμαξακι αυτο να κανει το ταξιδι;
Και μου λεει: φυσικα και μπορει ,απλα να προσεχεις να μη φυσαει!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dimmanoukas
10/09/2024, 20:29
Μην το γελάς δεν έχει άδικο καθώς είναι πολύ ευπαθή σε πλευρικούς ανέμους.
Επίσης εάν δεν το ξέρεις θα πρέπει να ξέρεις πολύ καλά σε τι κατάσταση είναι η τουρμπίνα καθώς σε περίπτωση ραγίσματος δυστυχώς ανεβάζουν θερμοκρασία και είναι ένα πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου ειδικά σε μεγάλο ταξίδι.
Έχουν ένα περίεργο τρόπο ψύξης του κινητήρα, δεν ξέρω δεν είμαι μηχανικός, αλλά παίζει ρόλο και η τουρμπίνα σε αυτό.
Στα της συμπεριφοράς μπορεί να ταξιδέψει εάν είναι σε καλή κατάσταση έως 110 με 120, αλλά δεν είναι το φόρτε του ξεκάθαρα.
Το καλύτερο του είναι η κίνηση σε σφιχτό αστικό κύκλο, όπου είναι μανούλα.
Αυτά είναι τα μοντέλα 450 και έβγαιναν σε δύο εκδόσεις, με 600 κυβικά και τα νεότερα με 700 που είναι και λίγο καλύτερα.
Παραδόξως παρά το μικρό εξωτερικό μέγεθος η καμπίνα του είναι απροσδόκητα άνετη και με αξιοπρεπή πορτ μπαγκαζ.
;Και μου λεει: φυσικα και μπορει ,απλα να προσεχεις να μη φυσαει!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...και αυτή τη συμβουλή να μη τη πάρεις ποτΕς αΠΣηφιστα ;)
thunder ace
10/09/2024, 21:14
Hδη σκεφτομαι σεναρια:
Ιπταμενος και τζεντλεμαν
Το μεροκαματο του φοβου
Αν εχεις τυχη διαβαινε
Ραντεβου στον αερα
Μια τρελη τρελη πτηση.
https://www.youtube.com/watch?v=9-IFULUzJ2A
doctor_john
10/09/2024, 22:34
Το καταλαβαίνεις μη σε ανησυχεί. Από ένα σημείο και πέρα ορκίζεσαι ότι δεν πατάει κάτω.
Έχεις δίκιο, κόψε.
Το είχα πάρει το 2011 στην γυναίκα μου το 700 διότι δεν ήξερε να οδηγεί και ξεκινήσαμε από την αρχή, είχε αυτονομία 350 χλμ περίπου αλλά στο δρόμο ήταν για κλάματα όταν φυσούσε, μια φορά θυμάμαι μάλλον ξέχασα να βάλω χειρόφρενο και από τον αέρα το βρήκα περίπου 5 μέτρα πιο κάτω από εκεί που το είχα άφησει σε ανοιχτό πάρκινγκ κάτω από το σπίτι μας!! Ευτυχώς μας το έκλεψαν (το είχα ασφαλίσει) και γλυτώσαμε, βέβαια μετά πάλι smart πήρε η αθεόφοβη αλλά τουλάχιστον αυτό με τις τέσσερεις θέσεις που δεν το κλέβουν, μόνο τις ζάντες μας έκλεψαν και το βρήκα ένα πρωί σε τσιμέντο λίθους, παντως στο θέμα μας μέχρι 100 χλμ καλά είσαι παραπάνω τρεμει
Κοντά στα παραπάνω περί αέρα κλπ, να αποφεύγεις τις...τσίχλες, αν πατήσει καμιά, κολλάει και μένει εκεί...
:D
:p
Κοντά στα παραπάνω περί αέρα κλπ, να αποφεύγεις τις...τσίχλες, αν πατήσει καμιά, κολλάει και μένει εκεί...
:D
:p
Α και ότι μπορείς να το πλύνεις στο νιπτήρα...
doctoras
11/09/2024, 08:17
είχαμε παλιά ένα τέτοιο leasing στην δουλειά για δουλειές στο κέντρο.
έχει πολύ περίεργη συμπεριφορά στις στροφές σαν ενα πολύ κοντό van, θέλει προσοχή, όχι τόσο να κρατήσεις μέση ωριαία αλλά κυρίως τι κάνεις σε ακραία περίπτωση, όπως αποφυγή εμποδίου και φρένα πάνω σε στροφή. Δεν είναι τυχαίο τα ατυχήματα που έχουν συμβεί με αυτό το μοντέλο σε εθνική οδό
αγάλι αγάλι πήγαινε, 80χαω επαρχιακό και κάποιες δυναμικές δοκιμές να καταλάβεις πως πατάει
thunder ace
11/09/2024, 08:22
Κατάλαβα...με 80 και πολύ μου είναι.
harris_x
11/09/2024, 09:07
Κατάλαβα...με 80 και πολύ μου είναι.
To αυτοκίνητο για αυτό που είναι έχει άριστη συμπεριφορά.
Τα παραπάνω είναι κάπως υπερβολικά.
Dimmanoukas
11/09/2024, 09:32
Συμφωνώ με το Χαρη από πάνω και το επιβεβαιώνω, καθώς έχω κάνει πάνω από 60 Χιλ χλμ με αυτό.
Αυτό που οδηγούσα βέβαια ήταν κάπως πειραγμενο και πιο καλά στημένο με πιο σκληρά ελατήρια.
Ωστόσο, είναι αρκετά νευρικό στη συμπεριφορά του εντός της στροφής, καθώς είναι πισωκίνητο με πολύ κοντό (έως ανύπαρκτο) μεταξόνιο, άρα θέλει να μην το ξεχνάς αυτό.
Οι αλλαγές του αυτόματου κιβωτίου είναι αργές (ευτυχώς είχα μοντέλο με f1 ταχύτητες όπου μπορούσα να χειρίζομαι εγώ τις αλλαγές κατά το δοκούν) και υπάρχει μια αισθητή ασάφεια στο τιμόνι που το διαπιστώνει ένας έμπειρος οδηγός.
Τα φρένα και αυτά δεν είναι άριστα...τούτων λεχθεντων, εάν σεβαστείς το χαρακτήρα του και κανείς τη χρήση που του αρμόζει, είναι πολύ καλό. Θα πιάσεις τον εαυτό σου να δυσανασχετεί όταν το συνηθίσεις να παίρνεις άλλο αυτοκίνητο.
Υ.γ. έχω κάνει άπειρα ταξίδια στην εθνική και έχω πιάσει και 180!!! Ευτυχώς είμαι αρτιμελής, αλλά εάν μου λέγανε να το κάνω τώρα δεν θα το ξαναέκανα.
thunder ace
11/09/2024, 09:39
Το αμαξι απλως θα το φερω απο Αθηνα εδω που μενω.
Δεν προκειται να το χρησιμοποιησω για δικο μου οχημα,
Οταν θα φτασει η στιγμη που θα γυρισει στο ονομα μου ,κατευθειαν θα το πουλησω.
Ηταν του αδελφου μου που εφυγε πριν ενα μηνα απο την ζωη και επειδη δεν ειχε δικη του οικογενεια εμεινε σε εμενα.
yannis24
11/09/2024, 10:12
Δεν εχεις κανενα προβλημα με το ταξιδι ουτε με την αυτονομια.
Ξεκινας κανονικα, ταξιδευεις ανετα με 90-100κμ την ωρα, σταματας καπου και βαζεις βενζινη και ξαναξεκινας.
Ειναι γενικα πολυ τιμιο για μεσα στην πολη μετακινησεις κτλ.
ΥΓ. Τα συλλυπητήρια για τον αδερφό σου.:(
telegonos
11/09/2024, 10:20
Τα συλλυπητήρια για τον αδερφό σου.
Το ότι μπαίνει μοτέρ από hayabusa το ξέρεις ε;
Αυτά που σου γράφουν είναι σαχλαμάρες, μια χαρά πατάει κάτω το αυτοκίνητο, καλύτερα από μικρής κατηγορίας σβαρνοκωλα που νομίζουν ότι πήραν αυτοκίνητο όσοι τα έχουν.
thunder ace
11/09/2024, 10:54
Τα συλλυπητήρια για τον αδερφό σου.
Αυτά που σου γράφουν είναι σαχλαμάρες, μια χαρά πατάει κάτω το αυτοκίνητο, καλύτερα από μικρής κατηγορίας σβαρνοκωλα που νομίζουν ότι πήραν αυτοκίνητο όσοι τα έχουν.
χχεχεχεχεχεχεεχεχεχ εισαι ωραιος!!!!!!!!!
argiris34
11/09/2024, 11:26
χχεχεχεχεχεχεεχεχεχ εισαι ωραιος!!!!!!!!!
συλλυπητηρια κιαπο μένα , αχαρο πραμα να μαζευεις πραγματα καποιου που εφυγε, μηπως να βάλεις το μοτερακι του thunder να κανεις και πλακες στους αγρινιώτες???
thunder ace
11/09/2024, 11:30
Μπα.....αν το θελει καποιος απο τους γιους μου ,οκ να το παρει.
Αλλα δεν το βλεπω.
Μαλλον θα παει για πουλημα να μπαλωσω καμμια τρυπα.
Απλα γκουγκλαρε Smartuki :D
Πες μας οτι δεν εχεις οδηγησει smart σε εθνικη με αερα χωρις να μας πεις οτι δεν εχεις οδηγησει smart σε εθνικη με αερα :p
Από ενεργητική και παθητική ασφάλεια αν δεν ήταν γερμανικό δεν θα έπαιρνε έγκριση για κυκλοφορία στην Ευρώπη
Έχει σκοτωθεί πολύς κόσμος με γελοίους τρόπους με δαυτο
motojojo
11/09/2024, 13:03
Από ενεργητική και παθητική ασφάλεια αν δεν ήταν γερμανικό δεν θα έπαιρνε έγκριση για κυκλοφορία στην Ευρώπη
Έχει σκοτωθεί πολύς κόσμος με γελοίους τρόπους με δαυτο
Δεν λεει τίποτα αυτό. Με όλα τα οχήματα έχει σκοτωθεί κόσμος. Με τα μηχανάκια να δεις....! :lol:
Το αμαξακι αυτό φτιάχτηκε για μια δουλεια και κατά γενική ομολογία την κάνει τέλεια.
harris_x
11/09/2024, 19:37
455682
Αυτό ήταν το δικό μου.
Το αυτοκινητάκι είναι ό,τι πρέπει για πάααααααρα πολλές χρήσεις.
Ταξιδεύει πολύ καλύτερα από τα περισσότερα μικρά αυτοκινητάκια.
Θέλει κάπως ειδικό χειρισμό για το παρκάρισμα (απλά πρέπει να μπαίνεις πολύ κοφτά γιατί αλλιώς θα παιδεύεσαι για ώρες :lol: ) λόγω μικρού μεταξόνιού αλλά κατά τα άλλα είναι πολύ ευχάριστο.
Εγω νομίζω ότι όποιος το πάρει θα το ευχαριστηθεί.
thunder ace
11/09/2024, 19:54
Το "δικό μου"
455683
thunder ace
11/09/2024, 20:45
455684
thunder ace
11/09/2024, 20:55
Oκυβος ερριφθη....Κυριακη ερχομαι Αθηνα και το παιρνω.
Ριξτε καμμια προσευχη μη πατησω καμμια τσιχλοφουσκα, μη φυσαει πανω απο 1,5 μποφορ, και μη με ξεφτυλισει κανα crypton x στην Εθνικη.
Dimmanoukas
11/09/2024, 21:03
Με το καλό να έρθεις και με το ακόμη καλύτερο να φτάσεις.
Τώρα για το crypton για παν ενδεχόμενο βάλε 100αρα μπας και πάρει κάνα άλογο... χαχα.
thunder ace
11/09/2024, 21:22
Παίρνει καύσιμο;
Δεν κουρδίζει από κάπου;
455685
Σίγουρα είναι το 600; Αυτά τα φανάρια τα είχε το 700
*ειχα το 451 brabus look καινούριο από το 2007 και πουλήθηκε πέρυσι
Dimmanoukas
12/09/2024, 16:23
Και εμένα για 700αρι μου κάνει οπότε καλύτερα, εκτός και εάν είχε πέσει κόψε ραψε σε μούρη και κώλο.
thunder ace
12/09/2024, 16:48
Θα σας πω την Κυριακη που θα εχω και τα χαρτια στα χερια μου.
Παντως ο αδερφος μου καμμια σχεση με πειραγματα και βελτιωσεις.
Νορμαλ το ειχε,εκτος αν αυτος που του το πουλησε ειχε κανει κατι.
At the very quick, because i run like the gay (....στα πολυ γρηγορα γιατι τρεχω σα το μπουστη)
Τα πρωτα κουβαδακια ('98-'02) φορουσαν 600ρι μοτερ, που καθε 60-90 χιλ χλμ ηθελε ανκατασκευη/αλλαγη το μοτερ.
Τα επομενα ('03-'07) φορουσαν ιππερτροφοδοτουμενο (δλδ turbo, αλλα ηθελα να γραψω το ιππ) κινητηρα mitsubishi 700 κυβικων, που δεν ειχε τα θεματα και προβληματα του 600ριου.
Ωραιο, μικρο, χαμηλη καταναλωση. Παρκαρε παντου.
Το ειχα απο το '05 μεχρι και το '08 και παρολο που τα κοροιδευα οταν τα εβλεπα, σωθηκα με αυτο (το πηρα λογω μηδαμινης θεσης παρκινγκ και κυκλοφοριακου εδω στο νησι)
Πουληθηκε καπου το '10 για να γινει τουβλα για το σπιτι που εφτιαχνα τΟτενες
Η επομενη γενια ('07-'14) φορουσε 1000ρι μοτερ (τουρμπο αλλα και ατμοσφαιρα)ηταν λιγο μεγαλυτερο απο τα προηγουμενα και ειχε καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα και πατημα στο δρομο.
Το πηρα με 37χιλ χλμ και τωρα εχω 150+ και μεχρι να λυωσει ευελπιστω να το εχω.
Αν θες τη γνωμη μου. Αν ειναι το 700ρι, μη το δωσεις. Αν μπορεις κρατα το. Οταν εδωσα το 700ρι, εκανα πως και πως να μπορεσω να κΣαναπαρω.
Εχω κανει πολλα χλμ σε εθνικη και με το παλιο, και με το νεο. Εχω δει κοντερισια 155 χλμ οπου και εκει μπαινει ο κοφτης ( ο κανονικος, οχι ο κουραδοκοφτης ακα string)
Αν εχει αερα και πας πανω απο 110-120, το νοιωθεις.... ειναι ο χαρος που σου λεει "ελα" :lol:
Μεχρι τα 100 δεν ιππαρχει προβλημα, εκτος και φυσαει ο φυσσουν (ο πετρος)
Σκηνικο που δε ξεχνιεται. Μετα τα τουνελ στη Πατρα, εχει δυνατα ρευματα καθως βγαινεις απο αυτα. Θυμαμαι ημουν μεσσαια λωριδα και πηγαινα γρηγορα να προλαβω το καραβι.
Καθως βγαινω απο ενα τουνελ, η σφαλιαρα του αερα με πεταξε 2 μετρα απο τις μπαρες. Εχω ακομα το χεσμενο σωβρακο απο εκεινο το ταξιδι να το μυρισει οποιος δε με πιστευει.
Απο το '15 και μετα, τα νεα σμαρτακια ειναι ρενω twingo με σημα smart. ο νων νοητο
Οτι βοηθεια η πλΕροφοριες θες, εδω ειμαι ;)
Dimmanoukas
13/09/2024, 11:14
Μπορώ να επαληθεύσω όλα όσα γράφει ο φίλος OKTANIO εκτός από τη μυρωδιά.
Όντως εάν είναι το 700αρι και σε παίρνει να το κρατήσεις το κρατάς.
thunder ace
13/09/2024, 11:47
Τελικά είναι 699 κυβικά, έτσι λέει η άδεια, οπότε είναι 700αρι
motojojo
13/09/2024, 11:53
Ωραια του λετε εσεις να το κρατήσει, το ερώτημα ειναι....το χρειάζεται;
Ωραια του λετε εσεις να το κρατήσει, το ερώτημα ειναι....το χρειάζεται;
Αμα το κρατησει 1 βδομαδα και το κΕκλοφορησει, μετα θα το χρειαζεται :lol:
Edit.
Γιατι, σε πιο αλλο αυτοκινητο κλανεις απο βραδης και την αλλη μερα το πρωι η μυρωδια ειναι ακομα εκει? :lol:
Στα μειον, προσεχε στο δρομο μη πατησεις τσιχλα.... κολλησες :cry:
Και μερικα tips, αφου εχεις τουρμπατο...
1)Του βαζεις barομετρο για να βλεπεις ποσα bar ανεβαζει η τουρμπινα
2) Του βαζεις σκαστρα για να κανει τσσσσσφφφφφφ οταν κανεις ανοιγματα
Δεν εχει σημασια οτι η σκαστρα δε θα ακουστει σχεδον ποτέ, η οτι το μπαρομετρο θα σου δειχνει κατι περισσοτερο απο μηδΕν, αλλα θα μπορεις να φλεξαρεις οτι εχεις διθεσιο τουρμπατο αυτοκινητο και οι κομενιτσες θα μπζαρωνουν :lol:
Και λιγη Oktanopedia:
Η λεξη Smart προερχεται απο τη συνεργασια της ορολογοποιιας Swatch και της αυτοκινητοβιομηχανιας Mercedes
Swatch Mercedes Art
.
.
.
.
.
.
.
και ουτε καν τα ρολογακια στο ταμπλο των smart δεν ειναι απο τη Swatch :bawl:
Ακομα ενα Edit
www.evilution.co.uk
Αμα το κρατησεις, αυτο το λινκ ειναι το ευαγγελιο των smart. Θα βρεις τα ΠΑΝΤΑ (οχι τα ζωακια)
thunder ace
13/09/2024, 13:39
Δεν εχει σημασια οτι η σκαστρα δε θα ακουστει σχεδον ποτέ, η οτι το μπαρομετρο θα σου δειχνει κατι περισσοτερο απο μηδΕν, αλλα θα μπορεις να φλεξαρεις οτι εχεις διθεσιο τουρμπατο αυτοκινητο και οι κομενιτσες θα μπζαρωνουν :lol:
Και λιγη Oktanopedia:
Η λεξη Smart προερχεται απο τη συνεργασια της ορολογοποιιας Swatch και της αυτοκινητοβιομηχανιας Mercedes
Swatch Mercedes Art
.
.
.
.
.
.
.
Ακομα ενα Edit
www.evilution.co.uk
Αμα το κρατησεις, αυτο το λινκ ειναι το ευαγγελιο των smart. Θα βρεις τα ΠΑΝΤΑ (οχι τα ζωακια)
ΟΥ!!!!!!!!Θα βγαλω και γκομενακια!!!!!!!
Τι καλα!!!!!
motojojo
13/09/2024, 14:03
Απο το '15 και μετα, τα νεα σμαρτακια ειναι ρενω twingo με σημα smart. ο νων νοητο
Μια διορθωση:
Το smart forfour ειναι renault twingo, το fortwo ειναι πλεον μονο ηλεκτρικο.
PaNick67
13/09/2024, 16:41
Και λιγη Oktanopedia:
Swatch Mercedes Art
.
.
.
.
.
.
.
Ακομα ενα Edit
www.evilution.co.uk
Το 98 το πρωτο ειδα στο Παρισι μεσα σε καταστημα Swatch, η συζυγος το ελεγε αμαξι αγκαλιτσα. :lol: Μετα το προτζεκτ δεν περπατησε απο την εταιρια και το πηρε εξ ολοκληρου η ΜΒ κρατωντας το ονομα.
Καφενείο το κάνατε, να συνεχίσω και εγώ!
Όταν είχε πρώτο εμφανιστεί βλέπαμε κάποιος να παιδεύονται να παρκάρουν και κοροιδεύαμε!
Μπορεί να είναι απο το μικρό μεταξόνιο που είπε και πιο πάνω.
Αλλά μετά απο κάποια χρόνια δούλευα παρκαδόρος και ερχόντουσαν πολλά.
Εκεί κατάλαβα οτι το γκάζι και ο τρόπος που ξεκινάει είναι το θέμα ενα μικρό σκατό και να μήν μπορείς να το κουνήσεις πόντο πόντο όπως θέλεις. Μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο δύσκολο ήταν όταν ήθελες να κινηθείς ελάχιστα μπρός η πίσω.
Tallyban
13/09/2024, 19:39
Προσοχη στα φρένα με βροχή ,ειδικά σε αυτά που έχουν πιο φαρδιά λάστιχα,φέρνει σβούρες για πλάκα.
Έχει σκοτωθεί πολυς κόσμος με τα τριμπουρδελα.
thunder ace
13/09/2024, 19:53
. Αι γνωμαι διίστανται
telegonos
14/09/2024, 13:35
. Αι γνωμαι διίστανται
Όλα τα κεντρομηχανα-πισωκινητα είναι Βάρδα και κάνεις σήκωμα από το γκάζι ενώ είσαι στην στροφή. Η μεταφορά βάρους μπορεί να αποφορτίσει τους πίσω τροχούς και σου κάνει το γνωστό και ως snap oversteer που λέμε και στο Μαρκοπουλλλλλο, δλδ σε προσπερνάει απότομα το πίσω μέρος.
Συχνά όταν συμβαίνει αυτό, ο -άπειρος- οδηγός προσπαθεί να το ισορροπήσει με ανάποδο τιμόνι, εκεί όμως καραδοκεί η υπερδιορθωση, και το λεγόμενο pendulum effect (αυτό το λένε στο Κορωπί)
Η λύση στο snap oversteer είναι αφενός να μην το προκαλέσεις, αφετέρου ΑΦΟΥ συμβεί, πατάς τον συμπλέκτη να σκοτώσεις την ροπή του κινητήρα και να έχουν περιθώριο τα λάστιχα να βρουν πρόσφυση.
Στο Σμαρτ με το κιβώτιο που έχει, καλή τύχη το πάτημα συμπλέκτη που δεν έχει.
Αυτά ισχύουν όταν πας γρήγορα και το πιέζεις, όταν πας σαν άνθρωπος δεν σε απασχολούν τέτοια προβλήματα.
αυτο το πραγμα ειναι αρκετα γρηγορο λογω χαμηλου βαρους ομως δεν στριβει και δεν φρεναρει λογω κοντου μεταξονιου
ειναι τελειως ασταθες λογω ανισης κατανομης βαρους
επισης το παιρνει ο αερας
και τελος δεν εχει απολυτως καμμια ζωνη παραμορφωσης
προσωπικα ουτε τη φωτογραφια μου δε βαζω μεσα
thunder ace
14/09/2024, 14:14
Δεν παω καλυτερα να πολεμησω στο ΟυκρανικοΡωσσικο μετωπο...πιο πολλες πιθανοτητες εχω να βγω ζωντανος.
Δεν παω καλυτερα να πολεμησω στο ΟυκρανικοΡωσσικο μετωπο...πιο πολλες πιθανοτητες εχω να βγω ζωντανος.
Ρε συ, απλά κάνε την χρήση για την οποία έχει κατασκευαστεί, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Είναι κουβάς πόλης, να κατεβαίνεις κέντρο να κάνεις τα ψώνια σου και χαλαρές βόλτες. Μέχρι εκεί, είναι μια χαρά!
antoncbf
14/09/2024, 19:07
:beer::beer::beer:
αυτο το πραγμα ειναι αρκετα γρηγορο λογω χαμηλου βαρους ομως δεν στριβει και δεν φρεναρει λογω κοντου μεταξονιου
ειναι τελειως ασταθες λογω ανισης κατανομης βαρους
επισης το παιρνει ο αερας
και τελος δεν εχει απολυτως καμμια ζωνη παραμορφωσης
προσωπικα ουτε τη φωτογραφια μου δε βαζω μεσα
:a23::a23::a23::a23::a23:
PaNick67
15/09/2024, 11:13
Έλα μωρέ πώς κάνεις έτσι;
Γενιά του 60 δεν είσαι;
Θυμήσου πως ήταν ο σκαραβαίος ή τα Φίατ 500-600 με την μηχανή πίσω και φερσου ανάλογα.
Όσο σέβεσαι το εμβαδόν τραπεζομάντηλου που έχουν οι τροχοί του και δεν κάνεις δύο πράγματα ταυτόχρονα, φρένο και στροφή ή γκάζι και στρίψιμο, μια χαρά θα είναι.
thunder ace
15/09/2024, 18:14
Ξεκίνησα......
motojojo
15/09/2024, 18:25
Καλό ταξιδι!
thunder ace
15/09/2024, 22:58
Ευχαριστώ.
Λοιπόν...δεν συνάντησα τίποτα περίεργο ή δύσκολο στο ταξίδι
Το Σμαρτ ΔΕΝ κάνει για ταξίδι και φυσικά κανένας σώφρον άνθρωπος θα πάρει αυτό το αμάξι για ταξίδια.
Όσο δεν φύσαγε όλα πήγαιναν καλά...το πήγαινα με 100-110.
Αν όμως συναντούσε πλάγιους,τότε έπρεπε να είσαι προσεκτικός.
Όχι όμως ότι γινόταν επικίνδυνο.
Σε καμμία περίπτωση δεν ένιωσα κάποια επικινδυνότητα.
Μετά την γέφυρα του Ρίο ο καιρός μαλάκωσε (δλδ δεν φύσαγε καθόλου)και εκεί πραγματικά το φχαριστηθηκα.
Σε μια κατηφόρα δε το τερμάτισα το κοντέρ.
140 και κάτι ψιλά.
Από κατανάλωση πραγματικά πρέπει να καίει...τίποτα.
Αυτά για τώρα.
thunder ace
15/09/2024, 22:59
455816
kostaskk
16/09/2024, 00:54
Είναι ένας κουβάς με Ρόδες..
Τι κάνει ο κουβάς? Στριφογυρίζει και κάνει τούμπες.. αν μπεις με πολλά σε καμία στροφή, μπορεί να φύγεις στριφογυριστος στο γκρεμο.
Κάποια,ίσως και πολλα στα 50.000 παρέδιδε η τουρμπίνα, έχω πετύχει και στον δρόμο να βγάζει καπνό ποιο πολύ από καπνογόνο, τα πλαστικά του μάλλον έβγαιναν εύκολα όλα μαζι με ένα Άλεν και τα εκλεβαν