Σύνδεση

View Full Version : Στολή Κράνος | SKG gooooo

Val75
24/09/2024, 16:21
Εισαγωγή :
Ανοίγω αυτή την συζήτηση για μια μειονότητα αναβατών από ότι διαπιστώνω...
Για αυτούς που θέλουν να βάλουν την στολή τους και να βγουν στο βουνό.
Να κάνουν κάτι διαφορετικό από τις 15 στροφές τις πίστας.

Κυρίως θέμα : Οι Διαδρομές είναι στο σύνολο απαιτητικές και για μηχανή και αναβάτη. Υπάρχει κούραση, υπάρχει ρίσκο, δεν υπάρχει η ασφάλεια της πίστας, αλλά υπάρχει απόλαυση και αυτό είναι το ζητούμενο. Η βολταρα!
Είναι απλά θέμα επιλογής.
Άλλοι πίστα , άλλοι βουνό. Όλα καλά.
Βέροια Σέρρες Δράμα Χαλκιδική Κατερίνη Γρεβενά, ακόμα κ Θεσσαλονίκη έχουν πολύ πράμα.

Το λιγότερο λοιπόν είναι 70χλμ βουνό , χωρίς να υπολογίζουμε την απόσταση μέχρις το σημείο. ( από εδώ και στο εξής ΑΠΛΗ διαδρομή ) και πίσω στη βάση.
Υπολογίστε το λιγότερο 5 στροφές/χλμ και φτάνει σε περιπτώσεις τις 10/χλμ.
Άρα κάντε τα μαθηματικά...
Πολύ κλειστές αργές Διαδρομές, τύπου Χολομώντα και Πετροκέρασα είναι εκτός.
Πρωτίστως πρέπει να υπάρχει μια σχετική ταχύτητα. Να μπορείς να ανοίγεις την μηχανή. Εκτός και είναι motard, αυστηρά, οπότε πάω πάσο.

Με έχει τρελάνει αυτό το ξενερωτο 100 μηχανάκια ότι να ναι, ο ένας πίσω απο τον άλλο, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, σκούτερ με superbikes και adventure με sport touring.

Τι να πω...
Όπως είπαμε είναι θέμα επιλογής.
Σεβαστό.

Επίλογος : Είμαστε μια μικρή παρέα, βγαίνουμε την βόλτα, πότε μπορεί ο ένας πότε ο άλλος και λέμε δεν μπορεί, θα ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι άλλοι !
Τι στο καλό;

28,29 ΣΕΠ θα είναι ΣΚ εκδηλώσεων, αν δεν βρέχει.
Θα ενημερώσω για το μέρος.

Για όποιον και αν αγγίζει όλο αυτό.
Όλες οι προτάσεις ομως είναι ευπρόσδεκτες.

Με εκτίμηση
Γιάννης

Υ.γ. αν κούρασα ζήτω συγγνώμη, έπρεπε κάπως να το περιγράψω

doctoras
24/09/2024, 16:33
αν θέλεις δώσε περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους:
απο που ξεκινάτε
τι είδους μηχανάκια καβαλάτε, μοντέλα κλπ
τα 70χλμ είναι γιατί ξεκινάτε πρωί και επιστρέφετε αυθημερόν μεσημέρι
τι οδηγικό επίπεδο είναι το παρεάκι
και τι τέμπο θέλετε να ακολουθείτε

Val75
24/09/2024, 18:07
Ξεκινάμε από Θεσσαλονίκη.
Κάθε βόλτα είναι 3-4 ώρες κ πάνω.
Από 300 χλμ η μικρότερη.
Επιλέγουμε βουνό φεύγουμε.
Συνήθως πρωί , κατά τις 10.

Παραθέτω ένα παράδειγμα στην Βέροια : Απλή Θεσ/νίκη Βέροια κ πίσω.
Ρυθμός ; Άργος. Ήρεμος. Δεν βιαζόμαστε , δεν κουραζόμαστε.
Ο σκοπός είναι να πολεμήσεις στο Φράγμα και στο Πολυμυλο. Εκεί τα δίνεις όλα.

26 χλμ πολύ γρήγορων στροφών, το πρώτο, 65-70χλμ. το δεύτερο.
Σύνολο περίπου 100. Εγώ προσωπικά τα κάνω επί 2. Λιώσιμο. Καταδρομικές.
Ρυθμός; Τάπα , τέρμα όσο μπορεί ο καθένας. Γενικώς όμως πάμε πολύ
γρήγορα.
Επιστροφή ή μεταξύ απλών επικρατεί ηρεμία...

Μηχανάκια : Honda Cbr1000rr - Honda 954 , 929 , Kawasaki ZX10r , Ducati MTS1200S , Tracer Gt , Suzuki SV1000, το μόνιμο κ σκαλωνουμε από κανέναν.

Φαντάσου το Cbr1000rr το έχω κοντύνει μπρος πίσω γρανάζι

CorpseAlive
24/09/2024, 21:23
Εισαγωγή :
Ανοίγω αυτή την συζήτηση για μια μειονότητα αναβατών από ότι διαπιστώνω...
Για αυτούς που θέλουν να βάλουν την στολή τους και να βγουν στο βουνό.
Να κάνουν κάτι διαφορετικό από τις 15 στροφές τις πίστας.

Κυρίως θέμα : Οι Διαδρομές είναι στο σύνολο απαιτητικές και για μηχανή και αναβάτη. Υπάρχει κούραση, υπάρχει ρίσκο, δεν υπάρχει η ασφάλεια της πίστας, αλλά υπάρχει απόλαυση και αυτό είναι το ζητούμενο. Η βολταρα!
Είναι απλά θέμα επιλογής.
Άλλοι πίστα , άλλοι βουνό. Όλα καλά.
Βέροια Σέρρες Δράμα Χαλκιδική Κατερίνη Γρεβενά, ακόμα κ Θεσσαλονίκη έχουν πολύ πράμα.

Το λιγότερο λοιπόν είναι 70χλμ βουνό , χωρίς να υπολογίζουμε την απόσταση μέχρις το σημείο. ( από εδώ και στο εξής ΑΠΛΗ διαδρομή ) και πίσω στη βάση.
Υπολογίστε το λιγότερο 5 στροφές/χλμ και φτάνει σε περιπτώσεις τις 10/χλμ.
Άρα κάντε τα μαθηματικά...
Πολύ κλειστές αργές Διαδρομές, τύπου Χολομώντα και Πετροκέρασα είναι εκτός.
Πρωτίστως πρέπει να υπάρχει μια σχετική ταχύτητα. Να μπορείς να ανοίγεις την μηχανή. Εκτός και είναι motard, αυστηρά, οπότε πάω πάσο.

Με έχει τρελάνει αυτό το ξενερωτο 100 μηχανάκια ότι να ναι, ο ένας πίσω απο τον άλλο, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, σκούτερ με superbikes και adventure με sport touring.

Τι να πω...
Όπως είπαμε είναι θέμα επιλογής.
Σεβαστό.

Επίλογος : Είμαστε μια μικρή παρέα, βγαίνουμε την βόλτα, πότε μπορεί ο ένας πότε ο άλλος και λέμε δεν μπορεί, θα ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι άλλοι !
Τι στο καλό;

28,29 ΣΕΠ θα είναι ΣΚ εκδηλώσεων, αν δεν βρέχει.
Θα ενημερώσω για το μέρος.

Για όποιον και αν αγγίζει όλο αυτό.
Όλες οι προτάσεις ομως είναι ευπρόσδεκτες.

Με εκτίμηση
Γιάννης

Υ.γ. αν κούρασα ζήτω συγγνώμη, έπρεπε κάπως να το περιγράψω

Φίλε μου , τσέκαρε λίγο πως γράφουμε για τις βόλτες , υπάρχει και Thread με οδηγίες και τι πρέπει να περιέχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σαν πληροφορία.
Φτιάξε το Post ωραίο και θέσε εξ αρχής ότι ο ρυθμός θα είναι σβέλτος/ταυτότητες στο στόμα.

Ωστόσο, θα έλεγα ότι εγώ προσωπικά , δεν θα πήγαινα με άγνωστους βόλτα για να κυνηγηθώ αν πρώτα δεν είχα πάει μία πιο ''νορμαλ'' μαζί τους γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τι γραμμές κρατάτε , τι εννοείτε σβέλτα , τι εννοείτε απαιτητικά κλπ κλπ γιατί όλα αυτά είναι πολυυυυυύ υποκειμενικά.

Όπως και να έχει , καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιοι.

doctoras
24/09/2024, 21:42
Με όλο το συμπάθιο για την προαγωγή μοτοσυκλετισμού
επειδή "το τέρμα όσο μπορεί ο κάθε ένας" είναι λίγο ακραίο και συνδυαστικά με τα μεγάλα μηχανάκια σας, να επιστήσω την προσοχή σας μοιραζόμαστε τους δρόμους και με άλλους ανθρώπους, μοτοσυκλετιστές ποδηλάτες, αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα, άγρια και μη ζώα κλπ..η σύνεση και η αυτοσυγκράτηση πρέπει να ειναι πάνω απο ολα

την ταχύτητα και τα πάθη της λίγο πιο πάνω στης σέρρες όπως προανέφερες έχει ενα πολύ ασφαλέστερο playground ανώτερο όλων

Το βουνό θα πρέπει να είναι, βόλτα, περιήγηση, εξερεύνηση και εναρμόνιση του οικοσυστήματος

:wave2:

RaGe_Raptor
24/09/2024, 21:52
όλα είναι πάρα πολύ σχετικά και υποκειμενικά.
το 'τέρμα' του καθενός βρίσκεται σε όλο το φάσμα. το ρίσκο που είναι διατεθιμένος να παρει ο καθένας είναι δραστικά διαφορετικό.
γι'αυτό το λόγο έχω επιλέξει να βγαίνω βόλτα με 2-3 εκλεκτούς φίλους που ταιριάζουμε στο ρυθμό αλλά και στον καφέ
είναι λίγο ρίσκο η ανοιχτή πρόσκληση σε γρήγορη βόλτα στο δρόμο.

υγ:ένας ψιλο-αντικειμενικός μπούσουλας είναι το ότι όποιος δεν έχει βρεθεί σε πίστα δεν έχει καταλάβει πόσο πραγματικά αργός είναι. (δεν πάει σε εσένα,το γράφω εξ αφορμής του θέματος)

καλούς δρόμους:beer:

Phantom
24/09/2024, 22:41
μοιραζόμαστε τους δρόμους και με άλλους ανθρώπους, μοτοσυκλετιστές ποδηλάτες, αυτοκίνητα, γεωργικά μηχανήματα, άγρια και μη ζώα κλπ..

Amen

Val75
24/09/2024, 22:56
Αγαπητοί σύντροφοι, με την άλλη ιδιότητα μου ως αγωνιζόμενος στους αγώνες Ράλι εδώ και 24 χρόνια σε όλο το πανελλήνιο σας διαβεβαιώ ότι η αλήθεια βρίσκεται μόνο στο χρονόμετρο και σε αυτούς που δεν φοβούνται να καταγράψουν και να καταγραφούν σε κάποιον αγώνα.
Scripta manent, Verba volant.
Όχι σε προπονήσεις σε πίστες
Όχι σε trackdays
Άρα όχι και στα βουνά εννοείται

Σαφώς κι έχουμε γνωριστεί για να μπορούμε να πατάμε μαζί

Επίσης δεν ψάχνουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη, με το συμπάθειο.
Αν βολεύει, εγώ πρώτος δηλώνω την έχω μικρότερη.

Εκεί είναι η πίστα των Σερρών, και η συμμετοχή στο βαλκανικό στο amateur open 1000 που είναι όλοι σε επίπεδο ερασιτεχνικης εμπλοκής.
Εκεί, τον τελευταίο που μπορεί να γυρνάει και 35 τον σέβομαι απόλυτα.

Άρα δεν ψάχνουμε να κάνουμε αγώνες.

Τι ψάχνουμε λοιπόν εδώ;
Τιμόνια , φερέλπιδες ή ήδη, που θέλουν να χαρούν το μηχανάκι τους , οοχι στην Εθνική με 300, οοχι στον περιφερειακό κάνοντας σφήνες, όχι στην παραλιακή, στην Τσιμισκή και σε όλο τον αστικό ιστό της κάθε πόλης επειδή δεν ξέρουν πως αλλιώς , αλλά σε άλλο περιβάλλον.
Να στρίψουν δυνατά, στην δικιά τους comfort zone που λένε οι Άγγλοι
Για να έχουν ένα κάποιο γρήγορο, ή πολύ γρήγορο, μηχανάκι σημαίνει ότι κάτι και κάπως την ψάχνουν την δουλειά.
Για αυτόν τον λόγο μίλησα εξαρχής για μειονότητα αγαπητοί.

Τους 100 τους βρήκαν στο Facebook και κάνουν κόμβοι τον Όλυμπο. Θεμιτό αλλά άκρως αδιάφορο για μένα.
Δεν το κατακρίνω σε καμία των περιπτώσεων.
Μηχανάκια τους είναι, ότι θέλουν κάνουν
Κι εμείς επίσης.

Για τον ένα ίσως δημιουργήθηκε αυτή η συζήτηση. Θα χαρώ απείρως να είναι περισσότεροι .

Αν έχω θιξει κάποιους ή το forum ζήτω συγγνώμη, δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση. Αν πιστεύετε ότι είναι προκλητικό , διαγράψτε την συζήτηση.
Δεν κρατώ κακία.
Εγώ την βολταρα που λέγαμε έχω σαν στόχο... και κανά τσιπουρακι αν κάτσει στο τέλος

Πολύ φιλικά σε ολους

BLiTzER
24/09/2024, 22:57
Αγαπητοί σύντροφοι, με την άλλη ιδιότητα μου ως αγωνιζόμενος στους αγώνες Ράλι εδώ και 24 χρόνια σε όλο το πανελλήνιο σας διαβεβαιώ ότι η αλήθεια βρίσκεται μόνο στο χρονόμετρο και σε αυτούς που δεν φοβούνται να καταγράψουν και να καταγραφούν σε κάποιον αγώνα.

Η αλήθεια βρίσκεται στο χρονόμετρο σε πραγματικές συνθήκες κίνησης. Στην ασφάλεια της πίστας όλοι γρήγοροι είναι. :smokin:

Val75
24/09/2024, 23:15
Χα, κι αυτό παίζει

DoctoR_k6
24/09/2024, 23:40
Παίζουν ακομα αυτές οι βόλτες?
Να πας με άλλους που δεν γνωρίζεις πως οδηγούν και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν πλέον μου φαίνεται δύσκολο.
Πάνε οι εποχές που κατεβαίναμε κάθε σκ Επίδαυρο, Ρώσο, Μπραλο και βλέπαμε 1-2 θανατηφόρα.
Δεν είναι για πολλά χλμ και πολύ ώρα το να πας τάπα στον επαρχιακό.
Πολλές οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά.

Καλές βόλτες και προσοχή.

Bowleno
25/09/2024, 06:44
Ο doctoras και ο DoctoR_k6 τα είπαν όλα για μένα.....καλή τύχη τόσο σε εσάς όσο και σε όσους/ότι (αμάξια/μηχανές/ζώα κ.λ.π.) συναντάτε στον δρόμο σας.
Στο δημόσιο δρόμο (είτε επαρχιακό στα βουνά είτε εθνική οδό, αδιάφορο) δυστυχώς εκτός από πραγματικά "τιμόνια", συναντάς και άσχετους, ειδικά τα ΣΚ, (οι οποίοι και και απείρως περισσότεροι....) που δεν ξέρουν/μπορούν να κρατήσουν το όποιο όχημά τους στην πορεία...προσέχετε λοιπόν.
Αυτά από κάποιον που οδηγούσε επαγγελματικά 20+ χρόνια και έχει δει τα όσα πλείστα. :wave2:

doctoras
25/09/2024, 07:26
Για τον ένα ίσως δημιουργήθηκε αυτή η συζήτηση. Θα χαρώ απείρως να είναι περισσότεροι .

Αν έχω θιξει κάποιους ή το forum ζήτω συγγνώμη, δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση. Αν πιστεύετε ότι είναι προκλητικό , διαγράψτε την συζήτηση.
Δεν κρατώ κακία.
Εγώ την βολταρα που λέγαμε έχω σαν στόχο... και κανά τσιπουρακι αν κάτσει στο τέλος

Πολύ φιλικά σε ολους

Δεν έχεις θίξει κάποιον όμως έπρεπε να διευκρινιστεί το εγχείρημα σας. Τώρα δείχνει πιο κατατοπιστικό για τον ενδιαφερόμενο.

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμη, για την χαρά της γωνίας κλίσης στις στροφές θα μπορούσατε να σχεδιάσετε πιο κατσαρές διαδρομές, δηλαδή κλειστές καμπές στροφών με διελεύσεις των 60 - μαξ 80χαω που θα είστε λίγο ασφαλέστερα (ως προς ενδεχόμενο πτώσης) και εντός των ορίων των δρόμων(ή όχι πολύ εκτός).
Εν αντιθέσει ανοιχτών καμπών στροφών τύπου μπράλου που για να πιάσει την γωνία κλίσης θα πρέπει να δει τα απαγορευμένα δεύτερα τριψήφια νουμερα που εκεί αν δεν είσαι τυχερός....:priest:

Καλή τύχη, πάντα όρθιοι και προσοχή σε όλους και όλα!
:wave2:

SeniorCanardo
25/09/2024, 10:09
Ενδιαφέρουσα μοτοσυκλετιστική προσέγγιση, που όντως ξεφεύγει από την "σούπα".

Καλές βόλτες "αλάνια".
:beer:

RaGe_Raptor
25/09/2024, 10:17
Καλό είναι να θέτονται ξεκαθαρες προϋποθέσεις.

Σε περιμένω προς Ξάνθη-Καβάλα- Δράμα να σε ξεναγήσω! Εχει άπειρα τέτοια μέρη/ δρόμους. :beer::D

harris_x
25/09/2024, 12:02
Παίζουν ακομα αυτές οι βόλτες?
Να πας με άλλους που δεν γνωρίζεις πως οδηγούν και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν πλέον μου φαίνεται δύσκολο.
Πάνε οι εποχές που κατεβαίναμε κάθε σκ Επίδαυρο, Ρώσο, Μπραλο και βλέπαμε 1-2 θανατηφόρα.
Δεν είναι για πολλά χλμ και πολύ ώρα το να πας τάπα στον επαρχιακό.
Πολλές οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά.

Καλές βόλτες και προσοχή.

Mη το λες...

Το ίδιο γίνεται και τώρα αλλά προς Βιλια.
Και μετράμε νεκρούς σχεδόν κάθε ΣΚ.

karellen
25/09/2024, 12:10
Mη το λες...

Μπροστά στα μάτια μου τον πέταξε έξω η στροφή ένα fazer λίγο πριν την Οινόη πέρισυ.
Ευτυχώς που ήταν χωράφι και πήγε ευθεία,δεν έπεσε καν.

DoctoR_k6
25/09/2024, 14:10
Mη το λες...

Καλα οτι πανε ακομα βολτες πανε...απλα τοτε στα 10 μοτο τα 8-9 ηταν SS.
Και επαιζε πολυ μοτοσακο γιατι και οι μπεντζινες ηταν πολυ πιο φθηνες!!!

Εχεις δικαιο για τα Βιλια παντως.

Val75
25/09/2024, 15:19
Rage_Raptor ήμουν πριν 3 εβδομάδες πάνω κάτω Σιδηρόνερι 84χλμ και μετά Γρανίτη Βροντού Σέρρες. Λιωσαμε...
Να κανονίσουμε όμως

Val75
25/09/2024, 15:56
Επίσης παίδες υπενθυμίζω ότι το θέμα της συζήτησης είναι πλέον ξεκάθαρο.
Οι σκοτωμοί και οι θάνατοι είναι εκτός θέματος.
Οικογένεια με 2 παιδιά έχω. Και οι άλλοι επίσης τα ίδια.
Τάσεις αυτοκτονίας δεν έχουμε.
Έχει 8 χρόνια τώρα που πατάμε και δεν έχει γίνει το παραμικρό, ακριβώς γιατί η επιλογή του πεδίου γίνεται με γνώμονα την μικρότερη δυνατή κίνηση και άλλους παράγοντες που θέλουν πολύ χρόνο να τους αναλύσω.
Κανένας δεν πήρε την μηχανή κ στο ξεκουδουνο άρχισε να κάνει μλκιες.
Τα όρια της ζώνης άνεσης ( comfort zone αγγλιστί) του καθενός διαφέρουν παρασάγγας. Όταν δεν γίνεται ο διαχωρισμός αρχίζει το πρόβλημα.
Το ότι δεν υπάρχει οικειότητα με τον τρόπο της συγκεκριμένης βόλτας το κατανοώ.

Ή μιλήστε όμως για την βόλτα ή μην μιλάτε.
Ανοίξτε άλλο topic με θέμα την οδική ασφάλεια και μαθήματα ηθικής στην οδήγηση.

Πάντα φιλικά

Υ.Γ. φερειπειν στο Σιδηρόνερι όσοι ξέρουν 2-3 και 4 γελαδες θα βρεις, 1 αυτοκίνητο βαριά βαριά θα βρεις.
Ε που αλλού να πας; Στο φεγγάρι;

Volpad
25/09/2024, 16:16
Επίσης παίδες υπενθυμίζω ότι το θέμα της συζήτησης είναι πλέον ξεκάθαρο.
Οι σκοτωμοί και οι θάνατοι είναι εκτός θέματος.
Οικογένεια με 2 παιδιά έχω. Και οι άλλοι επίσης τα ίδια.
Τάσεις αυτοκτονίας δεν έχουμε.
Έχει 8 χρόνια τώρα που πατάμε και δεν έχει γίνει το παραμικρό, ακριβώς γιατί η επιλογή του πεδίου γίνεται με γνώμονα την μικρότερη δυνατή κίνηση και άλλους παράγοντες που θέλουν πολύ χρόνο να τους αναλύσω.
Κανένας δεν πήρε την μηχανή κ στο ξεκουδουνο άρχισε να κάνει μλκιες.
Τα όρια της ζώνης άνεσης ( comfort zone αγγλιστί) του καθενός διαφέρουν παρασάγγας. Όταν δεν γίνεται ο διαχωρισμός αρχίζει το πρόβλημα.
Το ότι δεν υπάρχει οικειότητα με τον τρόπο της συγκεκριμένης βόλτας το κατανοώ.

Πάντα φιλικά

Υ.Γ. φερειπειν στο Σιδηρόνερι όσοι ξέρουν 2-3 και 4 γελαδες θα βρεις, 1 αυτοκίνητο βαριά βαριά θα βρεις.
Ε που αλλού να πας; Στο φεγγάρι;

Αυτό το θέμα, δεν είναι θέμα βόλτας όμως...
Διάβασε αυτό (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164015&p=3222532&viewfull=1#post3222532) που σου έγραψε ο CorpseAlive στην αρχή.

Εγώ διαφωνώ σε πολλά σημεία με το post σου.

...

...

Ναι, οκ, αλλα απο αυτές τις βόλτες βρίσκεις με ποιους ταιριάζεις οδηγικά...

Αμα πηγαίνεις βόλτες μονο με αυτούς τους 5 φίλους σου και δεν έρχεσαι σε καμία βόλτα απο αυτές με τα 100 μηχανάκια όπως λές, δεν θα βρείς ποτέ άλλους.
Σε βεβαιώ, οτι μέσα σε αυτούς τους 100, υπάρχουν και άλλοι σάν εσένα.

Εν πάση περιπτώσει, άνοιξε ένα θέμα για συγκεκριμένη βόλτα, γράψε οτι η ταχύτητα της βόλτας θα είναι γρήγορη ή πολύ γρήγορη, ή πάρα πολύ γρήγορη ή όπως τέλος πάντων θές, και όποιος ενδιαφέρεται, θα απαντήσει.

Στο συγκεκριμένο θέμα φαίνεται σαν να γράφεις την άποψή σου και όχι να κανονίζεις μία βόλτα, οπότε οι απαντήσεις που θα λάβεις, θα είναι η άποψη του καθενός.

harris_x
25/09/2024, 16:23
Αυτό:

είναι αρμοδιότητα των mods, απο τους χρήστες θεωρείται mini modding και λαμβάνει κίτρινη κάρτα.

Ρίξε μια ματιά στους κανόνες λειτουργίας (https://www.moto.gr/forums/misc.php?do=showrules).