PDA

View Full Version : Περί ΚΤΕΟ ο λογος

arisrodolivos
27/09/2024, 15:19
Καλησπέρα κύριοι
Τον Οκτώβριο του 2013 αγόρασα μηχανή μεταχειρισμένη και λίγες μέρες μετά,για δικούς μου λόγους κατέθεσα πινακίδες στην εφορία.Τωρα μετά απο11 χρόνια σκέφτομαι να κάνω άρση της αδειαςκυκλοφοριας παίρνοντας νέα πινακίδα φυσικά.Το πρόβλημα είναι ότι τότε δεν ξέρω η μάλλον δεν θυμάμαι αν περνουσαν ΚΤΕΟ οι μοτο.
Τα λίγα που ρώτησα είναι ότι θα πληρώσω ένα πρόστιμο στο ΚΤΕΟ έξτρα μαζί με το νέο ΚΤΕΟ που θα περάσει η μηχανή
Γνωρίζει κανείς σας κάτι;;

Volpad
27/09/2024, 15:22
Όσο είναι κατατεθειμένες οι πινακίδες, δεν υπάρχει υποχρέωση για ΚΤΕΟ.

Phantom
27/09/2024, 15:28
Ναι, αλλά μην φανταστείς οτι θα είναι κανένα τεράστιο ποσό αναλογικά με τα 11 χρόνια που πέρασαν από τότε.. :P
Το παράβολο για μοτοσικλέτα είναι (αν θυμάμαι καλά) 41 ευρώ για καθυστέρηση άνω των 6 μηνών (χωρίς άνω όριο)

Phantom
27/09/2024, 15:30
Όσο είναι κατατεθειμένες οι πινακίδες, δεν υπάρχει υποχρέωση για ΚΤΕΟ.

Αυτό συμβαίνει μόνο αν το ΚΤΕΟ έληγε ενώ είχε γίνει κατάθεση πινακίδων.
Αν το ΚΤΕΟ έληγε π.χ. 20 Νοεμβρίου και η κατάθεση πινακίδων έγινε 20 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους, τότε το όχημα θα πληρώσει πρόστιμο.

Phantom
27/09/2024, 15:35
Χμμμ. Διάβασε καλύτερα εδώ που τα λέει πιο αναλυτικά..
https://www.gocar.gr/useful/law/42641,KTEO_pagida_arsh_akinhsias.html

Ίσως και να γλυτώσεις το πρόστιμο αν έχεις τα σωστά χαρτιά μαζί σου..

grinderx
27/09/2024, 16:01
Χμμμ. Διάβασε καλύτερα εδώ που τα λέει πιο αναλυτικά..
https://www.gocar.gr/useful/law/42641,KTEO_pagida_arsh_akinhsias.html

Ίσως και να γλυτώσεις το πρόστιμο αν έχεις τα σωστά χαρτιά μαζί σου..
Συγνώμη, αλλά πόσο δύσκολο τους είναι να διασυνδεσουν τα συστήματά τους;;;

Phantom
27/09/2024, 16:15
Συγνώμη, αλλά πόσο δύσκολο τους είναι να διασυνδεσουν τα συστήματά τους;;;

Καθόλου.. αλλά πλέον με το GDPR.. :P ώρες ώρες έχω την εντύπωση πως πάμε προς τα πίσω..

Bowleno
27/09/2024, 19:06
Καλησπέρα κύριοι
Τον Οκτώβριο του 2013 αγόρασα μηχανή μεταχειρισμένη και λίγες μέρες μετά,για δικούς μου λόγους κατέθεσα πινακίδες στην εφορία.Τωρα μετά απο11 χρόνια σκέφτομαι να κάνω άρση της αδειαςκυκλοφοριας παίρνοντας νέα πινακίδα φυσικά.Το πρόβλημα είναι ότι τότε δεν ξέρω η μάλλον δεν θυμάμαι αν περνουσαν ΚΤΕΟ οι μοτο.
Τα λίγα που ρώτησα είναι ότι θα πληρώσω ένα πρόστιμο στο ΚΤΕΟ έξτρα μαζί με το νέο ΚΤΕΟ που θα περάσει η μηχανή
Γνωρίζει κανείς σας κάτι;;

Την είχες 11 χρόνια να κάθεται; το κτεο είναι το απολύτως μικρότερο κόστος που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει....
Ισχύει ότι είπε ο Phantom

arisrodolivos
27/09/2024, 19:51
Ξέρει κανείς η θυμάται ποτέ ξεκίνησε επίσημα το ΚΤΕΟ για μοτο;
Όσο για αυτό που λες Bowleno ναι είναι το μόνο που μ ενδιαφέρει
τα άλλα είναι οκ

rainmike
27/09/2024, 20:03
Οσο εχεις παραδωσει πινακιδες προφανως και το μηχανακι δεν περναει ΚΤΕΟ.
Εχε απλά υποψιν σου οτι αν παρεις τις πινακιδες πισω,εχεις 14 μερες προθεσμια να το περασεις.
Αν καθυστερησεις θα πρεπει να πληρωσεις προστιμο για ΚΤΕΟ με βαση του ποτε επρεπε να περασει.

McGyver
28/09/2024, 08:13
Ξέρει κανείς η θυμάται ποτέ ξεκίνησε επίσημα το ΚΤΕΟ για μοτο;
Όσο για αυτό που λες Bowleno ναι είναι το μόνο που μ ενδιαφέρει
τα άλλα είναι οκ

Για Αττική.
https://www.patt.gov.gr/category/koinonia/metafores/metafores_kteo/page/2/

telegonos
28/09/2024, 09:05
Εχε κατά νου, ότι είναι σχεδόν βέβαιο, θα έχει καταστραφεί από την ΔΟΥ η πινακίδα της μοτοσυκλέτας σου.

Από την ΔΟΥ θα πάρεις το χαρτί της ακινησίας που θα γράφει πλέον με σφραγίδα και την ημερομηνία ΑΡΣΗΣ της ακινησίας, ΚΑΙ ένα χαρτί ακόμα που θα λέει ότι η ΔΟΥ κατέστρεψε την πινακίδα.

Με το χαρτί αυτό περί καταστροφής, και με κόστος 30 ευρώ παράβολο που βγάζεις ηλεκτρονικά, θα πας στο γραφείο συγκοινωνιών της περιοχής σου, να αιτηθείς νέα άδεια-πινακίδα.

Μετά, με το χαρτί της ακινησίας-άρσης ακινησίας, θα δείξεις στο ΚΤΕΟ ότι δεν υποχρεούσαι ΚΤΕΟ διότι στην εποχή του ΚΤΕΟ η μηχανή σου ήταν σε ακινησία. Προσοχή έχεις 15 μέρες διορία από την ημερομηνία άρσης ακινησίας, αλλιώς αρχίζουν να σε πιάνουν τα πρόστιμα.

Μια ακόμα λεπτομέρεια: Η άρση ακινησίας προβλέπει να πληρώσεις το τέλος κυκλοφορίας της τρέχουσας χρονιάς. Αν θέλεις να πουλήσεις την μηχανή, πρέπει να πληρώσεις το πλήρες τέλος της χρονιάς. Αν όμως δεν θέλεις να την πουλήσεις, μπορείς να κάνεις άρση ακινησίας αναλογική των μηνών, και να πληρώσεις και το αντίστοιχο τέλος, π.χ. για τους υπολοιπους μήνες του 2024.

Τι μηχανή είναι; Αυτό το ρωτάω έτσι για να γουστάρουμε μαζί σου.

arisrodolivos
28/09/2024, 19:05
Ένα 650 dominator
Μηχαναρος για μενα

arisrodolivos
29/09/2024, 17:32
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
Από βδομάδα θα αρχίσω το ψάξιμο και βλέπουμε..

motojojo
13/10/2024, 08:41
Τετριμένη ερώτηση:
Από τη λήξη του κτεο πόσες μέρες περιθωριο υπάρχει για να περάσει το όχημα από τον έλεγχο;

Λόγω αφαίρεσης του διπλώματος χάνω τη λήξη του κτεο, συμπτωματικά όμως το παίρνω 10 μέρες μετά που σημαινει θεωρητικά μέχρι τότε είναι αδύνατο να το παω για έλεγχο.

McGyver
13/10/2024, 08:48
Τετριμένη ερώτηση:
Από τη λήξη του κτεο πόσες μέρες περιθωριο υπάρχει για να περάσει το όχημα από τον έλεγχο;

Λόγω αφαίρεσης του διπλώματος χάνω τη λήξη του κτεο, συμπτωματικά όμως το παίρνω 10 μέρες μετά που σημαινει θεωρητικά μέχρι τότε είναι αδύνατο να το παω για έλεγχο.
Μια εβδομάδα.

D3300
13/10/2024, 08:50
Πόσο είναι το πρόστιμο για εκπρόθεσμο έλεγχο;

Ο ιδιοκτήτης κάθε οχήματος έχει την υποχρέωση να το περάσει από τεχνικό έλεγχο από 3 εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία, έως και 1 εβδομάδα μετά από αυτήν. Σε περίπτωση εκπρόθεσμου ελέγχου, εκτός από το κόστος του ελέγχου επιβάλλεται επιπλέον πρόστιμο, το οποίο εξαρτάται από το χρόνο καθυστέρησης του ελέγχου. Αναλυτικά:

Καθυστέρηση έως 30 ημέρες
Επιβατικά ΙΧ 16 €
Δίκυκλα 10 €

Καθυστέρηση έως 6 μήνες
Επιβατικά ΙΧ 33 €
Δίκυκλα 20 €

Καθυστέρηση άνω των 6 μηνών
Επιβατικά ΙΧ 65 €
Δίκυκλα 41 €

Nikos77
13/10/2024, 09:54
Τετριμένη ερώτηση:

Μέχρι μια βδομάδα αφού λήξει μπορείς να το πας.
Πήγαινε με κάποιο φίλο σου. Δεν είναι υποχρεωτικό να οδηγός εσυ

motojojo
13/10/2024, 11:07
Δεν εχω κάποιον για να το πάω. Αλλά για 10 ευρω θα εξαντλήσω το μήνα.

Αλλά έτσι για το γαμώτο, δεν προβλέπεται κάτι; Το να βρω καποιον να το πάει για μένα είναι λύση από μένα που εξυπηρετεί εμένα, όχι από το νόμο που δεν μου επιτρέπει να οδηγήσω.
Ας έρθει η τροχαια που μου πηρε το διπλωμα να το περάσει για μένα.

Volpad
13/10/2024, 18:55
Μπορείς να καταθέσεις πινακίδες ηλεκτρονικά, μέχρι να πάρεις το δίπλωμα σου πίσω, και μετά να κάνεις άρση ακινησίας...

Nikos77
13/10/2024, 18:57
Μπορείς να καταθέσεις πινακίδες ηλεκτρονικά, μέχρι να πάρεις το δίπλωμα σου πίσω, και μετά να κάνεις άρση ακινησίας...
Σωστο