PDA

View Full Version : Τσιμούχες και Ξύστρες μπροστινής ανάρτησης.

Billybob
28/09/2024, 21:12
Καλησπέρα στο φόρουμ. Πριν λίγες μέρες πήρα το xtx μου απο τον μάστορα που το είχα αφήσει για αλλαγή τσιμουχών, ξυστρών και λαδιού μπροστινής ανάρτησης. Μου έβαλε arriete αντι των γνήσιων καθώς μου είπε πως ποιοτικά ειναι αρκετά κοντά και οτι γενικά είναι αξιόπιστη μάρκα. Μετά απο λιγο δούλεμα παρατηρώ πως αφήνει σημάδι στα καλάμια το λάδι, δεν τρέχει προφανώς αλλά φαίνεται μέχρι που εχει μπει το καλάμι μέσα στην μπότα. Ειναι φυσιολογικό ολοκαίνουργιες τσιμούχες και Ξύστρες να το κάνουν αυτό; Πρέπει το καλαμι να βγαίνει πεντακάθαρο στην επαναφορά ή ειναι φυσιολογικό να υπάρχουν αυτα τα σημάδακια. Θα προσθεσω και φωτογραφίες τις επόμενες ημέρες.
Ευχαριστώ!

telegonos
28/09/2024, 22:10
Καλησπέρα στο φόρουμ. Πριν λίγες μέρες πήρα το xtx μου απο τον μάστορα που το είχα αφήσει για αλλαγή τσιμουχών, ξυστρών και λαδιού μπροστινής ανάρτησης. Μου έβαλε arriete αντι των γνήσιων καθώς μου είπε πως ποιοτικά ειναι αρκετά κοντά και οτι γενικά είναι αξιόπιστη μάρκα. Μετά απο λιγο δούλεμα παρατηρώ πως αφήνει σημάδι στα καλάμια το λάδι, δεν τρέχει προφανώς αλλά φαίνεται μέχρι που εχει μπει το καλάμι μέσα στην μπότα. Ειναι φυσιολογικό ολοκαίνουργιες τσιμούχες και Ξύστρες να το κάνουν αυτό; Πρέπει το καλαμι να βγαίνει πεντακάθαρο στην επαναφορά ή ειναι φυσιολογικό να υπάρχουν αυτα τα σημάδακια. Θα προσθεσω και φωτογραφίες τις επόμενες ημέρες.
Ευχαριστώ!

Καταρχάς γίνε σίγουρος ότι αυτό που βλέπεις είναι λάδι της ανάρτησης και οχι περίσσευμα από το γράσσο που βάζει ο μάστορας οταν περνάει την καινούρια τσιμούχα.

Billybob
29/09/2024, 00:24
Μπορει να ειναι και αυτο. Ειναι μια πολυ λεπτη στρωση απο λαδι ή γρασο. Θα επρεπε η ξυστρα να το σκουπιζει τελειως;

telegonos
29/09/2024, 01:53
Σκούπισέ το-καθάρισέ το μια-δυο φορές και αν είναι περίπτωση του γράσσου, θα σταματήσει να εμφανίζεται.

Αν οχι, και εξακολουθεί να εμφανίζεται με...αμείωτο ενδιαφέρον, τότε δυστυχώς κάτι δεν πήγε καλά στην αλλαγή τσιμουχών.

ratamahatta
29/09/2024, 12:49
Σχεδόν πάντα στις πρωτες βόλτες αφήνει κάποια υπολείμματα από το γράσο, σε λίγες μερες θα είναι μια χαρά
Το εχω παρατηρήσει 2 φορές που είχα κάνει σέρβις στα μπροστινά και πήγαινα στον μάστορα τσάμπα να το τσεκάρει