View Full Version : Ποιά Cardo να πάρω;
harris_x
02/10/2024, 12:52
Θα χρησιμοποιηθεί απο τη γυναίκα μου όταν πάμε κάπου μαζί ή και ο καθένας με το δικό του μηχανάκι.
Οπότε μάλλον δεν θα χρειαστεί να έχει πολύ μεγάλη εμβέλεια.
Γενικώς προσανατολίζομαι προς την Spirit HD.
Μήπως όμως να έπαιρνα την 2x;
456313
Η σπουδαία διαφορά είναι το Live intercom, αξίζει τα επιπλέον χρήματα;
Το Live Intercom στην ενδοεπικοινωνία Cardo Freecom 4x προσφέρει μια συνεχή και αυτόματη σύνδεση μεταξύ των αναβατών, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε επανειλημμένες κλήσεις ή να πατάτε κουμπιά. Κάποιες από τις βασικές λειτουργίες του Live Intercom είναι οι εξής:
1. Αυτόματη Επανασύνδεση: Αν κάποιος από τους αναβάτες βγει εκτός εμβέλειας, το σύστημα τους επανασυνδέει αυτόματα μόλις επιστρέψουν στην ακτίνα επικοινωνίας.
2. Απεριόριστη διάρκεια συνομιλίας: Το σύστημα επιτρέπει αδιάκοπη συνομιλία, χωρίς χρονικούς περιορισμούς, σε πραγματικό χρόνο.
3. Ποιότητα Ήχου: Χάρη στην τεχνολογία JBL που ενσωματώνεται στο σύστημα, εξασφαλίζεται υψηλή ποιότητα ήχου ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.
4. Εμβέλεια: Υποστηρίζει εμβέλεια μέχρι 1,2 χλμ μεταξύ των συσκευών.
5. Αυτόματη Μείωση Θορύβου: Μειώνει αποτελεσματικά τον εξωτερικό θόρυβο, επιτρέποντας καθαρότερη επικοινωνία, ακόμα και σε περιβάλλοντα με έντονους θορύβους, όπως στον αέρα ή σε κίνηση.
Συνολικά, το Live Intercom προσφέρει μια απροβλημάτιστη εμπειρία ενδοεπικοινωνίας για ομάδες μέχρι 4 αναβατών, με βελτιωμένη ποιότητα ήχου και αμεσότητα.
Από τις τρεις, κι εγώ την 2Χ θα έπαιρνα.
Αλλά...δεν θα έπαιρνα Cardo. Αυτή όμως είναι κουβεντα για άλλο νήμα :)
harris_x
02/10/2024, 15:03
Από τις τρεις, κι εγώ την 2Χ θα έπαιρνα.
Αλλά...δεν θα έπαιρνα Cardo. Αυτή όμως είναι κουβεντα για άλλο νήμα :)
Ποιά θα έπαιρνες;
Φίλος που έχει Cardo μου έχει πει τα χειρότερα. Δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος. Διαρκείς αποσυνδέσεις χωρίς λόγο, αδυναμία σύνδεσης ακόμη και με άλλες Cardo...
Όταν συνδέθηκα εγώ μαζί του με το Sena μου (άμεση σύνδεση μέσω Bluetooth), είπε ότι ήταν πρώτη φορά που έγινε σύνδεση με την πρώτη και που κατά τη διάρκεια της βόλτας (είχαμε παει μονοήμερη στην ορεινή Κορινθία, εκεί που καίγονται τώρα...) δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα.
Εγώ στη σύζυγο πήρα μια Interphone (https://motokinisi.gr/gr/endoepikinonia-monh-u-com-3-hd-interphone-en5904-93814337.html) και το έκανα λόγω της πλήρης συμβατότητας με το Sena που έχω εγώ (https://motokinisi.gr/gr/endoepikoinvnia-monh-gia-kranh-nxr2-srl-ext-shoei-1351902.html). Πολύ καλό value for money και απροβλημάτιστη λειτουργία εδώ και 1 χρόνο.
Κι εγώ με το Sena, κανένα απολύτως πρόβλημα εδώ και 1,5 χρόνο, καθημερινά.
Αν έχεις ήδη κάποια καλή Cardo για σένα (Packtalk Edge κλπ), ίσως να έχει νόημα να πάρεις την ίδια μάρκα για τη σύζυγο.
Εγώ, μετά από αυτά που μου είπε ο φίλος, θα απέφευγα το οικοσύστημα της Cardo γενικότερα. Αλλά, όπως είπα, είναι θέμα συζήτησης για άλλο νήμα. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλοί ένθερμοι χρήστες απόλυτα ευχαριστημένοι με Cardo.
harris_x
02/10/2024, 15:28
Φίλος που έχει Cardo μου έχει πει τα χειρότερα. Δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος. Διαρκείς αποσυνδέσεις χωρίς λόγο, αδυναμία σύνδεσης ακόμη και με άλλες Cardo...
Όταν συνδέθηκα εγώ μαζί του με το Sena μου (άμεση σύνδεση μέσω Bluetooth), είπε ότι ήταν πρώτη φορά που έγινε σύνδεση με την πρώτη και που κατά τη διάρκεια της βόλτας (είχαμε παει μονοήμερη στην ορεινή Κορινθία, εκεί που καίγονται τώρα...) δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα.
Εγώ στη σύζυγο πήρα μια Interphone (https://motokinisi.gr/gr/endoepikinonia-monh-u-com-3-hd-interphone-en5904-93814337.html) και το έκανα λόγω της πλήρης συμβατότητας με το Sena που έχω εγώ (https://motokinisi.gr/gr/endoepikoinvnia-monh-gia-kranh-nxr2-srl-ext-shoei-1351902.html). Πολύ καλό value for money και απροβλημάτιστη λειτουργία εδώ και 1 χρόνο.
Κι εγώ με το Sena, κανένα απολύτως πρόβλημα εδώ και 1,5 χρόνο, καθημερινά.
Αν έχεις ήδη κάποια καλή Cardo για σένα (Packtalk Edge κλπ), ίσως να έχει νόημα να πάρεις την ίδια μάρκα για τη σύζυγο.
Εγώ, μετά από αυτά που μου είπε ο φίλος, θα απέφευγα το οικοσύστημα της Cardo γενικότερα. Αλλά, όπως είπα, είναι θέμα συζήτησης για άλλο νήμα. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλοί ένθερμοι χρήστες απόλυτα ευχαριστημένοι με Cardo.
Έχω την 4x και σε βόλτες που την έχω χρησιμοποιήσει δεν αντιμετώπισα προβλήματα σαν αυτά που περιγράφεις.
Θα είχε αξία αν μπορούσες να μάθεις ποια Cardo έχει ο φίλος σου.
:beer:
Τον ρώτησα μόλις. Έχει την 2X αυτός και την Spirit HD η κοπέλα του. Και μου είπε να σου πω ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ CARDO :lol:
Ilias_83
02/10/2024, 18:51
Έχω Cardo Edge εδώ και πάνω κάτω 2 χρόνια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Όσοι με έχουν ακούσει να μιλάω μαζί τους στο τηλέφωνο δεν πιστεύουν πως είμαι σε μηχανή, πιστεύουν πως είμαι σπίτι μου.
Δεν είχα ποτέ θέμα με συνδέσεις και χωρίς να είμαι οπαδός της εταιρίας ή να θέλω να αμφισβητήσω τα γραφόμενα του συνφορουμίτη @rex4539 μου κάνει τρομακτική εντύπωση αυτό που λέει για Cardo και Sena, μιας και από τους δύο είναι η Cardo που ακολουθεί το OBI Protocol για να μπορεί να συνδέεται με άλλα Brands.
Επιπλέον πριν αρκετό καιρό, έκαναν ένα major update το οποίο στόχευε ξεκάθαρα στο connectivity με την Sena κάνοντας δυνατό να φέρεις Sena συσκευή στο Mesh της Cardo. Κολλητός με Sena (λόγω Schuberth κράνους) δεν έχει πάρει ποτέ αντίστοιχο update που να βελτιώνει την συνδεσιμότητα με τρίτους.
Αν κάνω λάθος και έχω ελλειπή πληροφόρηση και δεν ισχύει στα Sena που είναι μη Schuberth, τότε ζητώ συγνώμη.
Ilias_83
02/10/2024, 18:58
Για την ομοιομορφία θα αγόραζα την Freecom 2x. Είναι πρακτικά η ίδια με τη δική σου, με τη δυνατότητα να συνδεθεί με λιγότερους χρήστες.
PortisHead
03/10/2024, 08:07
Μια ευκαιρια ειχες για λιγες ωρες ησυχιας, αλλα εκει εσυ...να τις καταστρεψεις.
Παρε οποιο θες, το ιδιο θα το μετανιωσεις :lol:
harris_x
03/10/2024, 08:34
:lol:
Εγώ του το είπα αλλά φευ.....:(
:lol:
ratamahatta
09/02/2025, 18:13
Για όποιον ενδιαφέρεται τρέχει έκπτωση στις cardο από την motodirect 22%
Cardo edge ktm edition με 40 άρια ηχεία