View Full Version : Βόλτα Θεσσαλονίκης - τριήμερο 28ης Οκτωβρίου
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα, όπως το συζητήσαμε και στην συνάντηση, ήρθε η ώρα για την επόμενή μας βόλτα στα πέριξ της Θεσσαλονίκης :)
Η βόλτα προγραμματίζεται για την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν την αργία της 28ης οπότε και θα έχουν φύγει όσοι σκοπεύουν να μετακινηθούν για το τριήμερο ήδη από την Παρασκευή ή το Σάββατο και έτσι θα έχει λιγότερη κίνηση στον δρόμο.
Επίσης με αργία για την περιοχή μας πριν και μετά, η βόλτα θα είναι πιο ξεκούραστη για όσους περιμένουν το τριήμερο για να χαλαρώσουν...
Η διαδρομή θα είναι η πιο κόμπακτ επιλογή των 135 συνολικά χιλιομέτρων και επιλέχθηκε ώστε η βόλτα να είναι άνετη και προσιτή για όλους και να μην δεσμεύει όλη την ημέρα, ώστε να έρθουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι:
http://tiny.cc/wvgozz
456468
Ανεβαίνουμε Πανόραμα, κατεβαίνουμε Χορτιάτη, στρίβουμε για Σχολάρι, σταματάμε για φωτό στο κιόσκι ή στις Νυφόπετρες και για φαγητό ή καφέ παραλίμνια στη Μικρή Βόλβη, κυκλώνουμε τη λίμνη μέσω Ρεντίνας και επιστροφή ελεύθερη ή από την ίδια διαδρομή.
Συνάντηση στο πάρκινγκ της Κάβας Θεοδωρίδη, Ν. Πλαστήρα 46, απέναντι από το καφέ The Monk στις 11:00 και αναμονή μέχρι τις 11:20 πριν αναχωρήσουμε όλοι μαζί:
456469
Όποιος έχει υπόψη επιπλέον τοποθεσίες ενδιαφέροντος και μέρη για φαγητό ή καφέ μπορεί να τα προτείνει ελεύθερα στο ενδιάμεσο :a013:
Όπως πάντα είστε όλοι ευπρόσδεκτοι, όσο κοντά ή μακριά βρίσκεστε!
Παρακαλώ μόνο όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις μας να δηλώσετε τη συμμετοχή σας το συντομότερο δυνατόν και όχι τελευταία στιγμή, ακόμα και αν δεν είστε 100% σίγουροι, ώστε να έχουμε μία γενική εικόνα της κατάστασης :beer:
doctoras
07/10/2024, 12:56
αν δε στραβώσει κάτι μέσα είμαι
doctoras
07/10/2024, 13:17
επειδή το έκανα πρόσφατα οικογενειακώς, σημεία ενδιαφέροντος για φωτό - περιήγηση
Λιμανάκι Νέας Μαδύτου
https://maps.app.goo.gl/bn8NQbFut1mCTHUQ9
Loutra Volvis
https://maps.app.goo.gl/ULiuToZkRdL2JGy46
αν θελήσετε φαγητό υπάρχει στην Αρέθουσα ωραίο ταβερνάκι με κρεατικά και καλές τιμές
https://maps.app.goo.gl/8nzNaLgsogB55H4ZA
Πολλή ευθεία ρε παιδιά... Βόλτα ακατάλληλη για το RC.
Καλά να περάσετε. :beer:
αν δε στραβώσει κάτι μέσα είμαι
:beer:
επειδή το έκανα πρόσφατα οικογενειακώς, σημεία ενδιαφέροντος για φωτό - περιήγηση
Λιμανάκι Νέας Μαδύτου
https://maps.app.goo.gl/bn8NQbFut1mCTHUQ9
Loutra Volvis
https://maps.app.goo.gl/ULiuToZkRdL2JGy46
αν θελήσετε φαγητό υπάρχει στην Αρέθουσα ωραίο ταβερνάκι με κρεατικά και καλές τιμές
https://maps.app.goo.gl/8nzNaLgsogB55H4ZA
Είσαι ωραίος Χρήστο τέτοια ψάχνουμε :)
karellen
07/10/2024, 16:03
Ωραία βόλτα ακούγεται.
Να περάσετε σούπερ παιδιά! :beer:
SeniorCanardo
07/10/2024, 16:37
Και εγώ λογικά μέσα είμαι.
Μάλλον όμως θα σας συναντήσω ή στον Αγ.Βασίλειο ή μετά το Σχολάρι και την επιστροφή την κάνουμε παρέα.
Ωραία βόλτα ακούγεται.
Να περάσετε σούπερ παιδιά! :beer:
Να είσαι καλά Νίκο :beer:
Και εγώ λογικά μέσα είμαι.
Μάλλον όμως θα σας συναντήσω ή στον Αγ.Βασίλειο ή μετά το Σχολάρι και την επιστροφή την κάνουμε παρέα.
Τέλεια, όπως σε βολεύει καλύτερα αν και τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα μάλλον η πόλη θα είναι έρημη και εύκολη να τη διασχίσεις :)
Τι ωραία πράματα αλλά με το σκούτερ δεν...
Ζηλεύω!
Τι ωραία πράματα αλλά με το σκούτερ δεν...
Ζηλεύω!
Στην επόμενη συνάντηση τότε :beer:
Εγώ θα ενημερώσω τις τελευταίες μέρες πριν από τη βόλτα, θέλω να δω αν θα μου βγουν κάποια πράγματα από άποψη χρόνου.
Εγώ θα ενημερώσω τις τελευταίες μέρες πριν από τη βόλτα, θέλω να δω αν θα μου βγουν κάποια πράγματα από άποψη χρόνου.
Προφανώς πάνω - κάτω όλοι έτσι θα το πάμε γιατί στα τριήμερο μπορεί να προκύψουν διάφορα πλάνα, και μόνο που δηλώνετε πρόθεση φτάνει και την επιβεβαιώνετε όταν πλησιάζουν οι μέρες με το καλό :beer:
Πχ κλασικά rainmike και tsakgr θα μας περιμένoυν στο σημείο αναχώρησης χωρίς να έχουν γράψει ούτε γεια :tooth:
TheRegulator
09/10/2024, 06:34
Ήταν ισως οι χειρότερες ημερομηνίες για εμένα!
19-20 θα είμαι στην Γαλλία και έχω ξεκινήσει ήδη σε νέα εταιρία όποτε δεν με παίρνει να πάρω άδεια από τώρα!
Επίσης αν δεν κάνω λάθος ο Σταύρος δεν έχει έτοιμο μηχανάκι!
Ήταν ισως οι χειρότερες ημερομηνίες για εμένα!
19-20 θα είμαι στην Γαλλία και έχω ξεκινήσει ήδη σε νέα εταιρία όποτε δεν με παίρνει να πάρω άδεια από τώρα!
Επίσης αν δεν κάνω λάθος ο Σταύρος δεν έχει έτοιμο μηχανάκι!
Πολύ σε χαίρομαι που έχεις τέτοιο μεράκι και όρεξη Δημήτρη :beer:
Θα σου το πω από τώρα που είναι νωρίς, η καλύτερη πιθανότητα για βόλτα σωστή με παρέα θα είναι την άνοιξη, καλοκαίρι και χειμώνα δύσκολα, αν λοιπόν κανονίσεις να έρθεις για το Πάσχα ή λίγο πριν ή μετά θα οργανώσουμε μια βόλτα σπέσιαλ για σένα έτσι γιατί γουστάρεις πολύ.
Μην αγχώνεσαι λοιπόν, έλα με το καλό για τις γιορτές και τα λέμε από κοντά πιο αναλυτικά.
TheRegulator
09/10/2024, 11:28
Πολύ σε χαίρομαι που έχεις τέτοιο μεράκι και όρεξη Δημήτρη :beer:
Θα σου το πω από τώρα που είναι νωρίς, η καλύτερη πιθανότητα για βόλτα σωστή με παρέα θα είναι την άνοιξη, καλοκαίρι και χειμώνα δύσκολα, αν λοιπόν κανονίσεις να έρθεις για το Πάσχα ή λίγο πριν ή μετά θα οργανώσουμε μια βόλτα σπέσιαλ για σένα έτσι γιατί γουστάρεις πολύ.
Μην αγχώνεσαι λοιπόν, έλα με το καλό για τις γιορτές και τα λέμε από κοντά πιο αναλυτικά.
Αφού όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη!
Εννοείται ότι θα το μιλήσουμε από κοντά για να το οργανώσουμε σωστά!
SeniorCanardo
09/10/2024, 12:11
Τέλεια, όπως σε βολεύει καλύτερα αν και τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα μάλλον η πόλη θα είναι έρημη και εύκολη να τη διασχίσεις :)
'Έχει μαθητική παρέλαση εκείνη την ημέρα, αλλά θα το δούμε τότε.
'Έχει μαθητική παρέλαση εκείνη την ημέρα, αλλά θα το δούμε τότε.
Κανένα πρόβλημα, παρελαύνεις κι έρχεσαι :D
SeniorCanardo
09/10/2024, 16:34
Κανένα πρόβλημα, παρελαύνεις κι έρχεσαι :D
Αν έρθεις να με χειροκροτήσεις και να κουνήσεις σημαιάκι βάζω μίνι και κρατάω βήμα. :bawl:
για μας τους νέους τι ισχύει για τις βόλτες; τι σημαίνει ότι μπαίνω στην κατηγορία των "μικρών" ; (από τους όρους)
κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι εδώ και θα μπορώ να έρθω
για μας τους νέους τι ισχύει για τις βόλτες; τι σημαίνει ότι μπαίνω στην κατηγορία των "μικρών" ; (από τους όρους)
κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι εδώ και θα μπορώ να έρθω
Καλησπέρα φίλε μου, κατ' αρχάς θα χαρούμε πολύ να βολτάρεις μαζί μας :beer:
Θα είναι μία απλή βόλτα παρέας με χαλαρό ρυθμό και ο μόνος κανόνας είναι να είμαστε μία ομάδα και να περιμένει ο ένας τον άλλον σε περίπτωση που σταματήσουν πχ σε φανάρι οι μισοί.
Δεν χρειάζεται καν να "μάθεις" τη διαδρομή και θα γραφούν αναλυτικά οι όποιες στάσεις για καφέ και φαγητό που επίσης δεν είναι υποχρεωτικές για όποιον δεν προλαβαίνει ή δεν θέλει.
Ο σκοπός είναι να περάσουμε μία όμορφη και χαλαρή ημέρα γεμάτη μοτοσικλέτα, φύση και καλή διάθεση :)
CorpseAlive
14/10/2024, 15:39
(υ.γ. Παντελή, φαίνεται ωραία βόλτα και έχω ερωτευθεί και μία που προτάθηκε παραπάνω , αν μπορέσω θα ενημερώσω κανένα μήνα πριν να ακολουθήσω σε μία ερχόμενος από Αθήνα)
(υ.γ. Παντελή, φαίνεται ωραία βόλτα και έχω ερωτευθεί και μία που προτάθηκε παραπάνω , αν μπορέσω θα ενημερώσω κανένα μήνα πριν να ακολουθήσω σε μία ερχόμενος από Αθήνα)
Να είσαι καλά φίλε μου, μακάρι να μας έρθεις με το καλό και κανονίζουμε άμεσα!
Καλά να περάσετε κι εσείς στη Βουνίσια, ήταν να έρθω κι εγώ αλλά δυστυχώς προέκυψε συμβολαιογραφικό έξοδο άνω των 2000 ευρώ πρόσφατα και από το πουθενά :cry:
doctoras
14/10/2024, 19:39
Παντελή μιας που φτάνουν οι μέρες, πρόταση μου είναι σε ομαδικές βόλτες που έχουν μια σχετική απόσταση καλά είναι να ξεκινήσουμε νωρίτερα. Ένας να χρειαστεί μια στάση για οποιοδήποτε λόγο έχουμε πιάσει μεσημέρι και δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη.
Εγώ θα ακολουθήσω, αλλά δες το
Ένα δεύτερο είναι για τον προγραμματισμό της βόλτας, πρέπει να αποτυπωθεί για να γνωρίζουν όλοι εκ των προτέρων το πλάνο, αλλά και για να μη βγούμε εκτός και μας πιάσει βράδυ.
Όπως το βλέπω πρέπει να βάλουμε μαξ 2 στάσεις, μια φυσιολατρική μισάωρη ή και λίγο παραπάνω (λόγω λίμνης) και μία ωριαία ή παραπάνω για καφέ / σνάκ ή ελαφρύ φαγητό σε ταβέρνα για την παρέα. Οτι διαλέξουν οι ενδιαφερόμενοι
Παντελή μιας που φτάνουν οι μέρες, πρόταση μου είναι σε ομαδικές βόλτες που έχουν μια σχετική απόσταση καλά είναι να ξεκινήσουμε νωρίτερα. Ένας να χρειαστεί μια στάση για οποιοδήποτε λόγο έχουμε πιάσει μεσημέρι και δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη.
Εγώ θα ακολουθήσω, αλλά δες το
Ένα δεύτερο είναι για τον προγραμματισμό της βόλτας, πρέπει να αποτυπωθεί για να γνωρίζουν όλοι εκ των προτέρων το πλάνο, αλλά και για να μη βγούμε εκτός και μας πιάσει βράδυ.
Όπως το βλέπω πρέπει να βάλουμε μαξ 2 στάσεις, μια φυσιολατρική μισάωρη ή και λίγο παραπάνω (λόγω λίμνης) και μία ωριαία ή παραπάνω για καφέ / σνάκ ή ελαφρύ φαγητό σε ταβέρνα για την παρέα. Οτι διαλέξουν οι ενδιαφερόμενοι
Εννοείται ότι θα ανανεωθεί το θέμα με λεπτομέρειες, αρχικά έριξα μια ματιά στην ταβέρνα που πρότεινες και νομίζω είναι ιδανική για μεγάλη στάση φαγητού.
Συμφωνώ και για τη δεύτερη στάση κάπου παραλίμνια.
Για την ώρα είναι αλήθεια ότι θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα, προσωπικά έχω και μια άλλη υποχρέωση εκείνο το πρωί αλλά μπορώ να το ρυθμίσω :)
ThatSlowMF
15/10/2024, 08:58
Σε επόμενο 3ημερο εγώ
Και σας έχω ήδη διαδρομή σημειωμένη και περπατημενη στα δικά μου μέρη προς Κοζάνη μεριά... Προς το παρόν κρύβω λόγια μη ματιαξω την φρεζα μου :D
*UPDATE*
Η βόλτα προγραμματίζεται για την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν την αργία της 28ης οπότε και θα έχουν φύγει όσοι σκοπεύουν να μετακινηθούν για το τριήμερο ήδη από την Παρασκευή ή το Σάββατο και έτσι θα έχει λιγότερη κίνηση στον δρόμο.
Επίσης με αργία για την περιοχή μας πριν και μετά, η βόλτα θα είναι πιο ξεκούραστη για όσους περιμένουν το τριήμερο για να χαλαρώσουν...
Η διαδρομή θα είναι η πιο κόμπακτ επιλογή των 160 συνολικά χιλιομέτρων και επιλέχθηκε ώστε η βόλτα να είναι άνετη και προσιτή για όλους και να μην δεσμεύει όλη την ημέρα, ώστε να έρθουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι:
http://tiny.cc/e3iqzz
456696
Ανεβαίνουμε Πανόραμα, κατεβαίνουμε Χορτιάτη, στρίβουμε για Σχολάρι, σταματάμε για φωτό ή καφέ παραλίμνια στη Μικρή Βόλβη και για φαγητό στην ταβέρνα Μπίκρος στην Αρέθουσα κυκλώνουμε τη λίμνη μέσω Ρεντίνας και επιστροφή ελεύθερη ή από την ίδια διαδρομή. Ο καφές και το φαγητό δεν είναι υποχρεωτικά – η καλή διάθεση και παρέα είναι :)
Συνάντηση στο πάρκινγκ της Κάβας Θεοδωρίδη, Ν. Πλαστήρα 46, απέναντι από το καφέ The Monk στις 10:00 και αναμονή μέχρι τις 10:20 πριν αναχωρήσουμε όλοι μαζί:
456697
Όποιος έχει υπόψη επιπλέον τοποθεσίες ενδιαφέροντος και μέρη για φαγητό ή καφέ μπορεί να τα προτείνει ελεύθερα στο ενδιάμεσο.
Παρακαλώ μόνο όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις μας να δηλώσετε τη συμμετοχή σας το συντομότερο δυνατόν και όχι τελευταία στιγμή, ακόμα και αν δεν είστε 100% σίγουροι, ώστε να έχουμε μία γενική εικόνα της κατάστασης.
Η ώρα αναχώρησης - συγκέντρωσης άλλαξε κατά μία ώρα νωρίτερα και προστέθηκε στάση για φαγητό στην ταβέρνα Μπίκρος στην Αρέθουσα με τη συνολική απόσταση να ανεβαίνει στα 160χλμ - θα γίνει επίσης άλλη μία στάση παραλίμνια και χωρίς χιλιομετρική επιβάρυνση που θα προστεθεί στο τελικό πλάνο της βόλτας που θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, με αναμενόμενα μικρές πάντως μετατροπές
dumutrus
15/10/2024, 14:48
Παλικάρια όπως είπα και στο καφέ δε θα μπορέσω να έρθω μιας και κανονίσαμε οικογενιακή εκδρομή το τριήμερο και για άλλον λόγο θα τον γράψω τις επόμενες μέρες καλά να περάστε και στείλτε μια φωτογραφία στο viper όταν θα είστε όλοι μαζί να ταξιδέψω και γώ μαζί σας :beer:
Παλικάρια όπως είπα και στο καφέ δε θα μπορέσω να έρθω μιας και κανονίσαμε οικογενιακή εκδρομή το τριήμερο και για άλλον λόγο θα τον γράψω τις επόμενες μέρες καλά να περάστε και στείλτε μια φωτογραφία στο viper όταν θα είστε όλοι μαζί να ταξιδέψω και γώ μαζί σας :beer:
Υπό προϋποθέσεις (αν ο καιρός είναι καλός και βρω ξενοδοχείο σε λογική τιμή) το ψήνω να ανέβω.
Υπό προϋποθέσεις (αν ο καιρός είναι καλός και βρω ξενοδοχείο σε λογική τιμή) το ψήνω να ανέβω.
Σε περιμένουμε φίλε μου, θα έχεις και :beer: κερασμένη!
RaGe_Raptor
15/10/2024, 20:13
δεν παίζετε τίμια... :bawl:
456735
(μικρή πιθανότητα αλλά ίσως)
doctoras
15/10/2024, 21:52
Παντελή μια χαρά! :beer:
Να προσθέσω σχετικά με την λιμνη, πως η νοτια μεριά της βολβης διαθέτει παραλιακα σποτ που μπορεις να κατέβεις. Πιο όμορφα σε παρατήρηση.
Από Λουτρά βολβης με τον μικρό οικισμό πάνω στη λίμνη, το δασάκι της νέα Απολλώνια που έχει πατημένο χωματόδρομο και ωραίες off-road χαραγμένες διαδρομές, και το λιμανάκι της Μαδητου που είναι το πιο προσβάσιμο και περιποιημένο σημείο.
Η βόρεια μεριά ειναι λίγο πιο άγρια με πυκνή βλάστηση μέχρι το νερό και ανάμεσα στους οικισμούς μικρή και μεγάλη Βόλβη χωμάτινα δρομακια που περνάνε μέσα από αγροτεμάχια και καταλήγουν στην λίμνη
Ο πιο όμορφος καφές στη λίμνη ειναι να εχεις πάρει να φτιάξεις έναν εκεί και με μια πτυσσόμενη καρέκλα καμπινκ να αράξεις αγναντεύοντας
Αξία ανεκτίμητη!
Dimmanoukas
15/10/2024, 22:20
Off topic mode on
Αυτό είναι things to do κάποια στιγμή στο μέλλον, καλά να είμαστε.
Ιδανικά light εξοπλισμός και για μια διανυκτέρευση (προφανώς όχι solo αλλά και όχι broke back mountain φάση χαχα)
Πηγή έμπνευσης αυτός με τα αντίστοιχα video
https://youtu.be/n_Rh5yixQs4?si=UzMMlqZXx76vr8x_
Off topic mode off
δεν παίζετε τίμια... :bawl:
456735
(μικρή πιθανότητα αλλά ίσως)
Τέτοια θέλω να διαβάζω :D
Άντε, με το τζίξερ μισή γκαζιά είναι!
Παντελή μια χαρά! :beer:
Να προσθέσω σχετικά με την λιμνη, πως η νοτια μεριά της βολβης διαθέτει παραλιακα σποτ που μπορεις να κατέβεις. Πιο όμορφα σε παρατήρηση.
Από Λουτρά βολβης με τον μικρό οικισμό πάνω στη λίμνη, το δασάκι της νέα Απολλώνια που έχει πατημένο χωματόδρομο και ωραίες off-road χαραγμένες διαδρομές, και το λιμανάκι της Μαδητου που είναι το πιο προσβάσιμο και περιποιημένο σημείο.
Η βόρεια μεριά ειναι λίγο πιο άγρια με πυκνή βλάστηση μέχρι το νερό και ανάμεσα στους οικισμούς μικρή και μεγάλη Βόλβη χωμάτινα δρομακια που περνάνε μέσα από αγροτεμάχια και καταλήγουν στην λίμνη
Ο πιο όμορφος καφές στη λίμνη ειναι να εχεις πάρει να φτιάξεις έναν εκεί και με μια πτυσσόμενη καρέκλα καμπινκ να αράξεις αγναντεύοντας
Αξία ανεκτίμητη!
Ωραίες οι πληροφορίες Χρήστο, προσωπικά δεν θα ήθελα καθόλου χωματόδρομο ή το πολύ μερικά μέτρα από τον κεντρικό προς την όχθη.
Επίσης αν είμαστε πχ πέντε - έξι άτομα πιστεύω θα ήταν καλύτερα να καθίσουμε σε ένα παράκτιο καφέ και να χαρούμε από εκεί την λίμνη παρά να πάμε πάνω στο κύμα και να μην έχει τίποτα, αν και το δεύτερο είναι σίγουρα πιο κοντά στη φύση, για πρακτικούς λόγους - κράνη, μπουφάν κτλ.
Off topic mode on
Ιδανικά light εξοπλισμός και για μια διανυκτέρευση (προφανώς όχι solo αλλά και όχι broke back mountain φάση χαχα)
Off topic mode off
Αν και έχω φίλους που λατρεύουν το κάμπινγκ εγώ έχω κόμπλεξ από τον στρατό μετά από άπειρα σκοινάκια - γιατάκια κλπ και δεν θέλω ούτε να ακούω για τέτοια :lol:
Άσε που στρίβουμε και από Ρεντίνα που την πέρασα Φλεβάρη μήνα με - 10 βαθμούς!
Τώρα που μου τα θύμισες θα ξεθάψω το φούτερ του ΚΕΑΠ να το φορέσω στη βόλτα για ποζεριά :tooth:
doctoras
16/10/2024, 18:56
Off topic mode on
Off topic mode off
Τον τύπο τον έχω παρακολουθήσει και σε αλλά παρόμοια βίντεο αρχικά λόγω του scrambler αφετέρου για τα ωραία φυσιολατρικα σημεία που παρουσιάζει στα βίντεο του. Βέβαια είναι λίγο κάπως, μιας και μου δίνει την εντύπωση ότι το κάνει για το βίντεο περισσότερο από ότι για την εξόρμηση.
Ομως όπως και αν έχει δίνει ωραίες ιδέες.
Είναι πολλοί αντίστοιχοι μπλόγκερς με παρόμοιο περιεχόμενο και τα δάση τους δεν έχουν πάρει την πολιτική έκταση της πράσινης ανάπτυξης.
Συνεπώς συμβιώνεις με το δάσος την χλωρίδα και πανίδα τους ξεφεύγοντας από τα τσιμέντα.
Η μοτοσυκλέτα είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την φύση. Είτε επιλέξει κάποιος όν ή οφ δρόμου.
Προσωπικά έχοντας γυρίσει αρκετες βολτες, βρίσκω πάντα ενδιαφέρον μικτές διαδρομές που θα έχουν και λίγο χώμα γιατί είναι το αλατοπίπερο την εξόρμησης.
Και οποίος δεν το έχει κάνει αν το τολμήσει θα ανταμειφθεί και ενδεχομένως να εθιστεί(με οτιδήποτε είδους μηχανάκι).
Επίσης, για την σίτιση σε μικρές βολτες που δεν έχουν κούραση προτιμώ πάντα ένα ωραίο σποτ (που δεν είναι επιλέξιμο από τους εκδρομείς με κουτιά) τον αυτοσχεδιασμό vs ετοιματζίδικο.
Ελάχιστα πράγματα αν οργανώσεις όπως τι θέλεις να φας και να το παρεις μαζί σου μαζί με μια πτυσσόμενη καρέκλα να κατσεις με τους συντροχους γίνεται μια ωραία και ζέστη κατασταση από ότι τα κλασσικά σημεία για φαγητό με αμφιλεγόμενες πολλές φορές ποιότητες.
Για τις ομαδικές βολτες ισχύει οτι θέλει η ομάδα, θα ακολουθήσω (προτάσεις κάνουμε μη το δει κάποιος δεσμευτικό ότι γράφω).
Άψογα, στην επόμενη βόλτα μου δίνει το CRF ο doctoras και μου στήνει σκοινάκι ο Dimmanoukas :lol:
Κι εγώ φέρνω την κιθάρα να τραγουδήσουμε γύρω από τη φωτιά :a49:
Dimmanoukas
16/10/2024, 21:55
Καλά γελά το αλλά αυτό για εμένα είναι πλέον ένας μικρός μέσο μακροπρόθεσμος στόχος* (και δεν εννοώ να σου στήσω το σκοινακι προφανώς)
Αλλά ταυτίζομαι απόλυτα σε αυτό που λέει ο γιατρός, όχι τόσο επιτηδευμένα όσο το παρουσιάζει ο τύπος στο video αλλά μια μικρή καβαντζα - απόδραση, με καλή παρέα και μίνι τσιμπούσι και το κατάλληλο απεριτιφ.
*Έχω μια γεμάτη εικοσαετία που δούλευα σε πολύ εντατικούς ρυθμούς, χωρίς να δώσω τον απαραίτητο χρόνο σε αρκετά πράγματα να τα βιώσω όπως πρέπει, πλέον την έχω δει αλλιώς.
Την μερίδα του λέοντος την έχει πλέον ο πεντάχρονος γιός, αλλά θέλω κάποια στιγμή ως ψυχοθεραπεία να κάνω κάτι τέτοιο (το πρώτο στάδιο έγινε με το να αποκτήσω δίπλωμα και μηχανή στα 43)
Τέλος το off topic από εμένα και εύχομαι να περάσετε τέλεια.
doctoras
16/10/2024, 22:54
Άψογα, στην επόμενη βόλτα μου δίνει το CRF ο doctoras και μου στήνει σκοινάκι ο Dimmanoukas :lol:
Κι εγώ φέρνω την κιθάρα να τραγουδήσουμε γύρω από τη φωτιά :a49:
Μέσα και για τα δυο
Αλλά ρε φίλε να μας κάνεις τον δύσκολο, ενώ στην πραγματικότητα αν χαθείς στην ηρεμία της φύσης παίζει να εμπνευστείς για κάνα δυο νεα απομνημονεύματα!!
* ριτα ριτακι μόνο μην πιάσεις στο όργανο :) (αν και τους εκτιμώ βαθύτατα τους Κατσιμιχαιους)
dumutrus
16/10/2024, 23:20
Και η φύσηωέχει τη χάρη της κάτω από τις κατάλληλες ψυχολογικές φάσης-καταστάσης το να κάτσεις στη μέση του πουθενά εσύ η φύση και άμα τύχει και παρέα έχει τη φάση του εγώ πάντος δε θα είμουν αρνητικός σε μία τέτοια βόλτα.
Κλείσαμε παιδιά, η επόμενη δεν θα είναι βόλτα αλλά εξόρμηση στη φύση :beer:
Δημήτρη να τον χαίρεσαι και να πραγματοποιήσεις ό,τι ονειρεύεσαι!
Λοιπόν παιδιά η πρώτη μας στάση θα γίνει στο καφέ Ακρολίμνιο στη Μικρή Βόλβη, όμορφη θέα, άνεση χώρου και ουσιαστικά πάνω στην αρχική μας διαδρομή και τη λίμνη:
457000
Επειδή δεν αλλάζει κάτι επί χάρτου, ισχύουν ακριβώς όσα αναγράφονται στο update της προηγούμενης σελίδας με την προσθήκη του καφέ :beer:
*BUMP*
*UPDATE*
Η διαδρομή θα είναι η πιο κόμπακτ επιλογή των 160 συνολικά χιλιομέτρων και επιλέχθηκε ώστε η βόλτα να είναι άνετη και προσιτή για όλους και να μην δεσμεύει όλη την ημέρα, ώστε να έρθουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι:
http://tiny.cc/e3iqzz
456696
Ανεβαίνουμε Πανόραμα, κατεβαίνουμε Χορτιάτη, στρίβουμε για Σχολάρι, σταματάμε για φωτό ή καφέ παραλίμνια στη Μικρή Βόλβη και για φαγητό στην ταβέρνα Μπίκρος στην Αρέθουσα κυκλώνουμε τη λίμνη μέσω Ρεντίνας και επιστροφή ελεύθερη ή από την ίδια διαδρομή. Ο καφές και το φαγητό δεν είναι υποχρεωτικά – η καλή διάθεση και παρέα είναι :)
Συνάντηση στο πάρκινγκ της Κάβας Θεοδωρίδη, Ν. Πλαστήρα 46, απέναντι από το καφέ The Monk στις 10:00 και αναμονή μέχρι τις 10:20 πριν αναχωρήσουμε όλοι μαζί:
456697
Όποιος έχει υπόψη επιπλέον τοποθεσίες ενδιαφέροντος και μέρη για φαγητό ή καφέ μπορεί να τα προτείνει ελεύθερα στο ενδιάμεσο.
Παρακαλώ μόνο όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις μας να δηλώσετε τη συμμετοχή σας το συντομότερο δυνατόν και όχι τελευταία στιγμή, ακόμα και αν δεν είστε 100% σίγουροι, ώστε να έχουμε μία γενική εικόνα της κατάστασης.
Η ώρα αναχώρησης - συγκέντρωσης άλλαξε κατά μία ώρα νωρίτερα και προστέθηκε στάση για φαγητό στην ταβέρνα Μπίκρος στην Αρέθουσα με τη συνολική απόσταση να ανεβαίνει στα 160χλμ - θα γίνει επίσης άλλη μία στάση παραλίμνια και χωρίς χιλιομετρική επιβάρυνση που θα προστεθεί στο τελικό πλάνο της βόλτας που θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, με αναμενόμενα μικρές πάντως μετατροπές
Παιδιά αν δεν κάνω λάθος την Κυριακή της βόλτας αλλάζει και η ώρα οπότε κερδίζουμε μία ώρα ύπνο και χάνουμε μία ώρα φωτός οπότε έχετέ το και αυτό υπόψη για τον προγραμματισμό σας!
Θα αρχίσει να νυχτώνει από τις 17:35 και ο καιρός προβλέπεται αίθριος :)
Παρακαλώ όποιος φίλος θα έρθει στη βόλτα να το δηλώσει στο θέμα τις επόμενες ημέρες :beer:
doctoras
Tsakgr
rainmike - you know you want it :lol:
Tsber
SeniorCanardo
23/10/2024, 11:48
Εγώ είμαι μέσα, μέχρι στιγμής.
Δεν θα έρθω στο σημείο συνάντησης, αλλά θα σας συναντήσω σε κάποιο σημείο της διαδρομής.
Εκτός απροόπτου, κι εγώ μέσα. Θα κάνει καλό καιρό όπως φαίνεται και θα ανέβω από Αθήνα.
Εγώ είμαι μέσα, μέχρι στιγμής.
Δεν θα έρθω στο σημείο συνάντησης, αλλά θα σας συναντήσω σε κάποιο σημείο της διαδρομής.
Τέλεια Κώστα, θα τα πούμε τηλεφωνικώς :beer:
Εκτός απροόπτου, κι εγώ μέσα. Θα κάνει καλό καιρό όπως φαίνεται και θα ανέβω από Αθήνα.
Άρχοντας :beer:
Θα σου στείλω κινητό για έξτρα συνεννόηση :a013:
Εγώ δεν έχω προλάβει να διεκπεραιώσω αρκετά από αυτά που ήθελα και δουλεύω την 28η, συνεπώς θα τη βγάλω σπίτι το Σαββατοκύριακο μπας και τα μαζέψω. Δυστυχώς δηλώνω απών.
Εγώ δεν έχω προλάβει να διεκπεραιώσω αρκετά από αυτά που ήθελα και δουλεύω την 28η, συνεπώς θα τη βγάλω σπίτι το Σαββατοκύριακο μπας και τα μαζέψω. Δυστυχώς δηλώνω απών.
Στην επόμενη με το καλό Άρη :beer:
*UPDATE*
Μία μικρή αλλαγή χωρίς έξτρα χιλιομετρική επιβάρυνση για πρακτικούς λόγους, θα περάσουμε πρώτα από τη νότια όχθη της λίμνης και έπειτα θα ανηφορίσουμε προς Αρέθουσα ώστε να σταματήσουμε πρώτα για φαγητό και μετά για καφέ στη Μικρή Βόλβη.
Αντί να στρίψουμε προς Σχολάρι δηλαδή, συνεχίζουμε προς Ρεντίνα και έπειτα Αρέθουσα :beer:
doctoras
25/10/2024, 07:00
Καλές θα είναι οι συνθήκες την Κυριακή ήπιος ο καιρός
457228
SeniorCanardo
25/10/2024, 10:45
*UPDATE*
Μία μικρή αλλαγή χωρίς έξτρα χιλιομετρική επιβάρυνση για πρακτικούς λόγους, θα περάσουμε πρώτα από τη νότια όχθη της λίμνης και έπειτα θα ανηφορίσουμε προς Αρέθουσα ώστε να σταματήσουμε πρώτα για φαγητό και μετά για καφέ στη Μικρή Βόλβη.
Αντί να στρίψουμε προς Σχολάρι δηλαδή, συνεχίζουμε προς Ρεντίνα και έπειτα Αρέθουσα :beer:
Συγνώμη, αλλά νομίζω ότι δεν έχει κανένα νόημα αυτό.
Κάνουμε το πιο βαρετό, ανούσιο, με μεγαλύτερη όχληση κομμάτι, το πρωί που θα είμαστε φρέσκοι και με όρεξη για οδήγηση ενώ θα έπρεπε να το αφήσουμε για την επιστροφή :a027:
Ακόμη θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε τελείως.
Να πω την αλήθεια εγώ δεν είχα σκοπό να το κάνω ούτε στη επιστροφή.:D
Μη πω ότι θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να στρίβαμε από Βαϊοχώρι - Ασκός - Αρέθουσα και επιστροφή Αρέθουσα - Μικρή Βόλβη - κλπ κλπ. - Λαγκαδίκια κλπ κλπ
Εκείνο το κομμάτι παράλληλα στη λίμνη, είναι υπέροχο με τη δύση του ηλίου.
Εκτός και αν δεν πάμε για οδήγηση και πάμε για φαγητό και καφέ.
Συγνώμη, αλλά νομίζω ότι δεν έχει κανένα νόημα αυτό.
Κάνουμε το πιο βαρετό, ανούσιο, με μεγαλύτερη όχληση κομμάτι, το πρωί που θα είμαστε φρέσκοι και με όρεξη για οδήγηση ενώ θα έπρεπε να το αφήσουμε για την επιστροφή :a027:
Ακόμη θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε τελείως.
Να πω την αλήθεια εγώ δεν είχα σκοπό να το κάνω ούτε στη επιστροφή.:D
Μη πω ότι θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να στρίβαμε από Βαϊοχώρι - Ασκός - Αρέθουσα και επιστροφή Αρέθουσα - Μικρή Βόλβη - κλπ κλπ. - Λαγκαδίκια κλπ κλπ
Εκείνο το κομμάτι παράλληλα στη λίμνη, είναι υπέροχο με τη δύση του ηλίου.
Εκτός και αν δεν πάμε για οδήγηση και πάμε για φαγητό και καφέ.
Καλησπέρα Κώστα, θα μπορούσαμε να πάμε από τη βόρεια παραλία αλλά έτσι θα προσπερνούσαμε την καφετέρια, θα ανεβαίναμε στην Αρέθουσα και μετά θα έπρεπε να κατεβούμε και να πάμε πίσω στην καφετέρια και μετά πάλι πίσω προς νότια παραλία.
Επειδή η διαδρομή είναι επί της ουσίας η ίδια με διαφορετική φορά νομίζω θα ήταν καλύτερο να φάμε πρώτα και μετά να πιούμε ένα καφεδάκι πάνω στο κύμα πριν επιστρέψει ο καθένας όπως αγαπάει.
Για εμένα αυτές οι πρώτες βόλτες είναι ουσιαστικά συναντήσεις με μοτοσικλέτα για ευνόητους λόγους, μία διαδρομή σχετικά κοντινή με λίγο από όλα, βατή και προσιτή για όλους.
Το πιο εύκολο για εμένα θα ήταν να προτείνω μια διαδρομή 300+ χλμ που να μην ισιώνει πουθενά αλλά νομίζω είναι νωρίς ακόμη.
Προσωπικά αν αυτή τη φορά είμαστε περισσότεροι από την προηγούμενη και περάσουμε το ίδιο καλά, θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος :)
doctoras
25/10/2024, 13:52
σίγουρα έχουμε κάνει όλοι μας πιο ενδιαφέρον διαδρομές, νομιζω το πόιντ εδώ είναι η συμμετοχή και η παρέα
στην συνάντηση μπορεί να προτείνει ο κάθε ένας ότι επιθυμεί να μπει στο επόμενο πλάνο
SeniorCanardo
25/10/2024, 14:41
Μάγκες κατανοητό και δεν έχει νόημα να το συζητάμε παραπάνω και ειδικά από εδώ.
Τελικά αποφάσισα πως δεν θα ακολουθήσω, τα λέμε σε κάποια άλλη συνάντηση.
Καλά να περάσετε!!!
:beer: :beer: :beer:
Ένα τελευταίο bump για αύριο:
Ανεβαίνουμε Πανόραμα, κατεβαίνουμε Χορτιάτη, συνεχίζουμε προς Ρεντίνα, σταματάμε για φαγητό στην ταβέρνα Μπίκρος στην Αρέθουσα και για φωτό - καφέ παραλίμνια στη Μικρή Βόλβη...
457307
...και επιστροφή ελεύθερη, ο καφές και το φαγητό δεν είναι υποχρεωτικά – η καλή διάθεση και παρέα είναι :)
457308
*Μην ξεχάσετε την αλλαγή της ώρας*
Καλή αντάμωση :beer:
doctoras
26/10/2024, 20:32
Θα έχουμε προσθήκη και τον teotset, οι μέρες είναι ιδανικές για βολτα!
Θα έχουμε προσθήκη και τον teotset, οι μέρες είναι ιδανικές για βολτα!
:beer::beer::beer:
To λοιπόν μαζευτήκαμε τέσσερις νοματαίοι και κινήσαμε προς τα ανατολικά :)
Καιρός απίθανος και διάθεση ανεβασμένη στην πρώτη μας στάση στο λιμανάκι της Νέας Μαδύτου:
457353
457354
457355
Όπως βλέπετε η βόλτα ήταν Big Four με Honda, Suzuki, Kawasaki και Yamaha :D
457356
Όπως υποσχέθηκα κότσαρα και τη μπλούζα του ΚΕΑΠ για να θυμηθώ το νιάτα μου μιας και περνούσαμε από την περιοχή της Ρεντίνας :lol:
457358
Η διαδρομή της βόλτας επεκτάθηκε προς Βρασνά και μία υπέροχη ημιορεινή διαδρομή που μας έβγαλε ακριβώς πάνω στην ταβέρνα που είχαμε σταμπάρει!
457359
Φυσικά ήρθε άμεσα και τετράποδη παρέα :D
457360
Μετά το γεύμα ξαναπιάσαμε τον παραλιακό επαρχιακό μέχρι τη Μικρή Βόλβη όπου αράξαμε και για ένα καφεδάκι στην ακρολιμνιά:
457361
457362
457363
Η λίμνη και ο ήλιος που χαμηλώνει σταδιακά μας ηρεμούν απόλυτα :)
457364
457365
457366
Κάποια στιγμή έρχονται να γεμίσουν τις δεξαμενές τους δύο Καναντέρ που είχαμε δει και στον δρόμο προς το καφέ :eek:
457367
457368
Υπέροχο και επιβλητικό θέαμα αν και ελπίζουμε να έκαναν απλώς εξάσκηση :wave2:
457369
Η επιστροφή μας γύρω από τις όχθες των λιμνών με τον ήλιο να αστράφτει στην επιφάνειά τους ήταν πολύ ωραία, και τα στροφιλίκια του Χορτιάτη μία ωραία ευκαιρία για στρίψιμο πριν χαιρετιστούμε στην είσοδο της πόλης :)
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ειδικά στον Δημήτρη - rex4539 που ήρθε από την Αθήνα και συνεχίζει προς Αλεξανδρούπολη!
Σας ευχαριστώ για την παρέα και την όμορφη ατμόσφαιρα, από αριστερά προς τα δεξιά rex4539, doctoras, Tsber και teotset :beer:
457370
Όπως τα λέει ο Παντελής. Περάσαμε ωραία με καλή παρέα και διάθεση. Δεν το μετάνιωσα καθόλου που ήρθα από Αθήνα για τη βόλτα.
Ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τα παιδιά, ο καιρός απλά υπέροχος και ευχαριστήθηκα τη διαδρομή. Στα επόμενα λοιπόν :)
457371
457372
457373
Μπράβο παιδιά! Ωραίες εικόνες, ωραίες μηχανές και καλή παρέα! Πάντα τέτοια. :beer:
Ωραία βόλτα που τα είχε όλα, μπράβο στους συμμετέχοντες! Η φωτό με τις μοτό είναι big Honda,τρία μικρά και το τέρας του Θοδωρή!
doctoras
27/10/2024, 18:35
Καλή η βόλτα αλλα και η παρέα ακόμη καλύτερη.
Ετσι όπως έχουμε γίνει κοινωνικά μας λείπουν οι μοτοσυκλετιστικες συναντήσεις, όταν όλα συνδυάζονται απο καλή διάθεση, ήπιο καιρό, όμορφες εικόνες φύσης και κάτι μηχανικό να παλινδρομείται ανάμεσα στα πόδια ανεξαρτήτου κυβικών, το πράγμα γίνεται ιδανικό
Εντωμεταξύ πως έκατσε, σκάσαμε γιαπωνεζοι εκπρόσωποι
Honda-Yamaha-Kawasaki-Suzuki
457374
457375
457376
Και στα επόμενα
doctoras
27/10/2024, 18:47
Ωραία βόλτα που τα είχε όλα, μπράβο στους συμμετέχοντες! Η φωτό με τις μοτό είναι big Honda,τρία μικρά και το τέρας του Θοδωρή!
big 4 με πρόλαβες, το μικρό ήταν το δικό μου τα αλλα δύο είναι μεσαία μη τους μειώνεις :p
karellen
27/10/2024, 19:02
Βολτάρα!
Μπράβο παιδιά και στην επόμενη. :beer:
dumutrus
27/10/2024, 20:45
Ωραίοι και στα επόμενα παρέα :beer:.
CorpseAlive
27/10/2024, 20:52
Στις επόμενες!! :beer:
harris_x
28/10/2024, 07:22
Ωραίοι!
:beer::beer::beer:
Super βόλτα. Πάντα τέτοια.
Ωραία βόλτα!!! Μπράβο παίδες!!
Alexis55
29/10/2024, 20:25
Μπράβο σε όλους.
Πολύ όμορφα μέρη και πολύ κοντά στην Θεσσαλονίκη.:beer:
Πάντα τέτοια.
Μπράβο σε όλους.
Πολύ όμορφα μέρη και πολύ κοντά στην Θεσσαλονίκη.:beer:
Πάντα τέτοια.
Βρε καλώς τον, ελπίζω να συμπέσει κάποια στιγμή η βόλτα Θεσσαλονίκης με την παρουσία σου εδώ όπως έγινε με την πίτα!
Να είσαι καλά ρε φίλε και να μας έρθεις σύντομα :beer: