Σύνδεση

View Full Version : 3d Printing

PortisHead
14/10/2024, 11:09
Μπορώ να απευθυνθώ κάπου με ενα πλαστικό εξάρτημα, το οποιο έχω,
και να μου φτιαξουν αντίγραφο/α ?
Κι αν ναι, απο τι υλικό θα ειναι ?

(δεν αφορα ανταλλακτικο μοτοσυκλετας)

lithan
15/10/2024, 22:16
Αρχικά να πούμε πως όλοι οι 3D εκτυπωτές χρησιμοποιούν πολυμερή ως υλικό για την "εκτύπωση" των αντικειμένων

Από τι υλικό θα υλοποιηθεί ένα μοντέλο εξαρτάται από τις ανάγκες του αντικειμένου...πχ μια βίδα θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη και μεγαλύτερη σκληρότητα από μια χτένα παράδειγμα.

τώρα πέρα από τα υλικά, όλη η "μαγκιά" είναι όταν ξεκινάς από το μηδέν για να δημιουργήσεις το τρισδιάστατο μοντέλο. Πάλι εκεί αν μιλάμε για εξαρτήματα μηχανών πχ θέλει μετρήσεις ακριβείας 2 δεκαδικών το λιγότερο.
για τον ποιον θα βρεις για αυτό, δεν ξέρω να σε βοηθήσω δυστυχώς.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο μου λες γτ ασχολούμαι με το 3d printing σπίτι μου...

PortisHead
15/10/2024, 22:27
Ευχαριστω πολυ.
Ευτυχως βρηκα ακρη με μια εταιρεία κι εμαθα και μερικα πραγματα.
Βασικα χρειαζονται τρισδιαστατο αρχειο για να σου φτιαξουν το οτιδηποτε, δεν αρκει να τους δωσεις απλα διαστασεις.
Τελικα αυτο που ηθελα δεν συμφερει οικονομικα γιατι στην αγορα εχει τα μισα λεφτα.

lithan
15/10/2024, 22:29
δεν ξέρω τι σου είπαν και τι "τρισδιάστατο" αρχείο χρειάζονται γτ το νόημα ήταν να το φτιάξουν ώστε μετά να το τυπώσεις ....

PortisHead
15/10/2024, 22:37
Ειναι εταιρεια που τους δινεις το αρχειο και στο εκτυπωνουν στο υλικο και χρωμα που ζητας και πας και παιρνεις ετοιμο το αντικειμενο που ζητησες.

PortisHead
15/10/2024, 22:39
.stl και .stp αρχεια δεχονται

doctor_john
16/10/2024, 08:14
Υπάρχουν μικρά καταστήματα που σχεδιάζουν και τυπώνουν το κομμάτι που χρειάζεσαι.
Τους έψαξα για ανταλλακτικά grohe 30ετίας από εργαλειο πλαστικό. Ενδεικτικά είχα 45-70 ευρώ το κομμάτι όταν τα oem αν βρεθούν έχουν 280.

Κοίταξε στην Λεύκτρων στο περιστέρι αλλά και αναζητώντας καταστήματα 3d printing

PortisHead
16/10/2024, 08:19
Υπάρχουν μικρά καταστήματα που σχεδιάζουν και τυπώνουν το κομμάτι που χρειάζεσαι.
Τους έψαξα για ανταλλακτικά grohe 30ετίας από εργαλειο πλαστικό. Ενδεικτικά είχα 45-70 ευρώ το κομμάτι όταν τα oem αν βρεθούν έχουν 280.

Κοίταξε στην Λεύκτρων στο περιστέρι αλλά και αναζητώντας καταστήματα 3d printing

Βρηκα ακρη, απλά δεν συμφέρει.
Το αντικειμενο υπάρχει ετοιμο στην αγορά στη μιση τιμη (απλά δεν υπάρχει στην Ελλαδα)

Dant3
16/10/2024, 11:02
Βαλε μια φωτο.
Αν ειναι κατι απλο, στο σχεδιαζω και στο εκτυπωνω φρι. Η κερνα μια πιτσα ξερω γω.

PortisHead
16/10/2024, 11:07
Βαλε μια φωτο.
Αν ειναι κατι απλο, στο σχεδιαζω και στο εκτυπωνω φρι. Η κερνα μια πιτσα ξερω γω.

:uplate::uplate::uplate:

Θα σου στειλω p.m.

PortisHead
17/10/2024, 11:58
Βαλε μια φωτο.

Σου εχω στειλει p.m.