View Full Version : Περί αναρτήσεων
ThatSlowMF
14/10/2024, 12:12
Καλημέρα στα πλήθη... Λοιπόν... Έχω αποφασίσει ότι μιας και η φρεζα (TLR) θα μπει μέσα τον χειμώνα για να επιστρέψει στις δόξες της, είναι μια καλή ευκαιρία να λύσω τα θέματα των αναρτήσεων της. Όλως παραδόξως δεν έχω θέμα με την πίσω αφού έχω ήδη αποφασίσει να ακολουθήσω τον δρόμο της Hyperpro και να πετάξω το περιστροφικό, αλλά με το μπροστινό το οποίο αφού θα γίνει σέρβις θέλω να του αλλάξω ελατήρια. Εδώ λοιπόν είναι η ερώτηση:
-θα πηγαίνατε σε προοδευτικά ελατήρια σε μια τέτοια μηχανή? (γενικά είναι συνήθης μετατροπή αλλά μαζεύω γνώμες)
- αν όχι, σκέφτομαι να το σκληρυνω λιγάκι και να πάω σε κάτι τύπου 9.5-10 kg/mm.. πως ακούγεται κάτι τέτοιο στους γκουρου των αναρτήσεων.
Γενικά η μηχανή δεν πολυκυκλοφορει εθνικές αλλά επαρχιακούς βουνο-στριφτερους δρόμους σε γρηγορουτσικους ρυθμούς. Οπότε θέλω να το χρησιμοποιώ αρκετά το μπροστινό μου από κάνω αρκετά χρήση trail braking.
Α επίσης να αναφέρω είμαι 75 κιλά αν βοηθάει κάπου
Σταύρο δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά παχουλή η μπαλαρίνα σου για να θυσιάσεις ένα μέρος της διαδρομής για άνεση μιας και η χρήση είναι κυρίως γρήγορες βόλτες.
Πιστεύω ότι το "σκαλί" στη σκληρότητα των προοδευτικών θα είναι προφανές και θα ενοχλεί με τη μετατόπιση του βάρους ενώ με τα γραμμικά θα έχεις περισσότερη σιγουριά και σαφήνεια.
Ισχύουν τα γνωστά για το περιστροφικό ότι μετά από λίγο ζεσταίνεται και χάνει δραματικά σε απόδοση ή ήταν υπερβολές της εποχής;
ThatSlowMF
14/10/2024, 13:03
Στο δρόμο είναι λίγο δύσκολο να το "ψήσεις" τόσο ώστε να έχει θέματα θερμοκρασίας σε σύγκριση πχ με πίστα... Βέβαια ακόμα και σε νορμάλ θερμοκρασίες είναι λίγο περίεργη αίσθηση και δεν εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη.
Δεν είναι απαγορευτικό ειδικά για γρήγορο τουρισμό είναι υπέρ υπέρ αρκετό.
Προσωπικά όμως μετά από σχόλια συν-κατόχων που λένε ότι η διαφορά ανάμεσα σε αφτερμαρκετ είναι μέρα-νυχτα ειδικά όταν το "κυνηγάς" θεωρώ ότι θα κάνω καλή επιλογή.
Τώρα για τα προοδευτικά πιστεύω κλείνω προς τα εκεί σιγά σιγά. Δλδ να πάω σε κάτι πιο σκληρό χτισμένο για εμένα... αφού όντως δεν την κάνω καθημερινή χρήση ας είναι τέλεια στημένη για αυτό που την θελω
Στο δρόμο είναι λίγο δύσκολο να το "ψήσεις" τόσο ώστε να έχει θέματα θερμοκρασίας σε σύγκριση πχ με πίστα... Βέβαια ακόμα και σε νορμάλ θερμοκρασίες είναι λίγο περίεργη αίσθηση και δεν εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη.
Δεν είναι απαγορευτικό ειδικά για γρήγορο τουρισμό είναι υπέρ υπέρ αρκετό.
Προσωπικά όμως μετά από σχόλια συν-κατόχων που λένε ότι η διαφορά ανάμεσα σε αφτερμαρκετ είναι μέρα-νυχτα ειδικά όταν το "κυνηγάς" θεωρώ ότι θα κάνω καλή επιλογή.
Τώρα για τα προοδευτικά πιστεύω κλείνω προς τα εκεί σιγά σιγά. Δλδ να πάω σε κάτι πιο σκληρό χτισμένο για εμένα... αφού όντως δεν την κάνω καθημερινή χρήση ας είναι τέλεια στημένη για αυτό που την θελω
Εννοείται ότι η τελική απόφαση είναι δική σου, διάβασε πάντως και ρώτα όσο πιο εξειδικευμένα μπορείς γιατί το θέμα ανάρτηση είναι κομβικό για την μοτοσικλέτα σου και σίγουρα θα έχουν δοκιμαστεί ήδη αρκετοί συνδυασμοί :a013:
Tallyban
14/10/2024, 14:53
Καημένο TLR τι σου 'μελλε να πάθεις....
ThatSlowMF
14/10/2024, 15:19
Καλά σίγουρα απλά μαζεύω όσες πιο πολλές γνώμες και απόψεις μπορώ ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης από άτομα που την έχουν πατήσεις πριν από εμένα :bawl:
ThatSlowMF
14/10/2024, 15:22
Ανάγκη δεν έχει ο δεινόσαυρος... Από το να γίνει ευθειάδικο καλύτερα να του φάω τα περιφερειακά σε βουνοδρομους
TheRegulator
14/10/2024, 15:37
Πουλα βρε καφρε την αρχαιολογία να τελειώνουμε. :lol:
Αλλά ναι, απ το να κανεις τον καφέ ρεϊσερ της δεκάρας επένδυσε στις αναρτήσεις!
CorpseAlive
14/10/2024, 15:42
Έχεις δοκιμάσει να παίξεις με τα λάδια πριν αλλάξεις ελατήρια?
υ.γ. εγώ που είχα αλλάξει μπρος πίσω στην τρανσαλπ 700 τις αναρτήσεις είδα διαφορά αλλά όχι σε τόσο ακραίο βαθμό που να πεις ότι άξιζε πλήρως την επένδυση. (εκτός αν τα έχουν κλάσει που τότε δνε είναι επένδυση αλλά αναγκαιότητα)
TheRegulator
14/10/2024, 15:50
υ.γ. εγώ που είχα αλλάξει μπρος πίσω στην τρανσαλπ 700 τις αναρτήσεις είδα διαφορά αλλά όχι σε τόσο ακραίο βαθμό που να πεις ότι άξιζε πλήρως την επένδυση. (εκτός αν τα έχουν κλάσει που τότε δνε είναι επένδυση αλλά αναγκαιότητα)
Έχουν κλασει γι αυτό ετοιμάζεται να επενδυσαχαχαχαχαχαχ στο θλιμμένο σκουμπρί!
ThatSlowMF
14/10/2024, 16:23
Αυτό ήταν το αρχικό πλάνο αλλά μετά από τόσα χρόνια νομίζω μόνο καλό θα του έκαναν ένα σετ φρέσκα ελατήρια.
Θα πρότεινα προοδευτικα ελατηρια αλλα χρειαζεται αρκετη εξοικείωση πριν πας μαλιοκουβαρα,..;)
Έχει φυγει κοσμακης "με τα ματια" γιατι δεν ειχε την σωστή (κατ' αυτον) πληροφόρηση στο φρενάρισμα..
Tallyban
14/10/2024, 19:24
Φέρσου αρχοντικά στο μηχανάκι...
Δικυλινδρο μονοκαβαλο GT με εντυπωσιακή αεροδυναμική εμφάνιση,και καινοτόμα υδραυλικά πίσω ...μη το πειράζεις...
doctor_john
14/10/2024, 20:28
Συγχωρέστε με, δεν καταλαβαίνω την λογική..
Για εμένα χρειάζεται γραμμικά στα κιλά που πρέπει για να πετύχει το sag που χρειάζονται μαζί με την μοτό.
Να "σκληρύνει" τα ελατήρια χωρίς λόγο και να τα πάρει προοδευτικά; και μετά πως θα οδηγεί στο φάσμα των σκληρών;
Οι μηχανικοί που θα πάρεις το hyperpro θα σου εξηγήσουν τι χρειάζεσαι μπροστά.
Και για Όνομα, βάλε μια led στο κωλοφάναρο! σε χάνει ο άλλος και του βγαίνουν κακίες..
TheRegulator
14/10/2024, 22:53
Συγχωρέστε με, δεν καταλαβαίνω την λογική..
Για εμένα χρειάζεται γραμμικά στα κιλά που πρέπει για να πετύχει το sag που χρειάζονται μαζί με την μοτό.
Να "σκληρύνει" τα ελατήρια χωρίς λόγο και να τα πάρει προοδευτικά; και μετά πως θα οδηγεί στο φάσμα των σκληρών;
Οι μηχανικοί που θα πάρεις το hyperpro θα σου εξηγήσουν τι χρειάζεσαι μπροστά.
Και για Όνομα, βάλε μια led στο κωλοφάναρο! σε χάνει ο άλλος και του βγαίνουν κακίες..
Που και να δεις τι του λέει ο άλλος στα πριβέ και κρυβέ…
Αλλά το να τον χάσω απ την στιγμή που η αρχαιολογία του είναι μόνιμα στο συνεργείο λίγο δύσκολα..
Θες να ακούσεις κάτι καλύτερο? Του λέω έλα ρε μαλακα να παρουμε συνεταιρικό μηχανάκι να έχω όχημα όταν ερχομαι Ελλάδα, και τι πρότεινε? ΝΤΟΥΚΑΤΙ 999…. Θα εχουμε μηχανάκι αλλά θα είναι σαν να μην εχουμε!
ThatSlowMF
15/10/2024, 06:23
Δεν σκοπεύω να το πειράξω ούτε εμφανισιακά ούτε μηχανικά. Απλά το περιστροφικό όσο καινοτόμο και αν ήταν ποτέ δεν δούλεψε όπως ήθελε η Suzuki και σίγουρα ποτέ δεν έφτασε τα συμβατικά συστήματα. Σε αυτόν τον τομέα δεν είναι πείραγμα αλλά αναβάθμιση. Το μπροστινό μόνο λόγο ηλικίας πλέον χρήζει συντήρησης και εφ όσων θα γίνει αυτό γιατί όχι και αναβάθμισης!
ThatSlowMF
15/10/2024, 06:27
Εκεί καταλήγω όσο περισσότερο σκαλίζω το θέμα. Πρέπει να κάτσω με έναν μηχανικό και να βγει μια λύση κομμένη ραμμένη στα μέτρα μου. Τα προοδευτικά έχω καταλάβει απλά ότι είναι μια "μέση λύση". Όχι απαραίτητα κακή αλλά όχι και αυτό που ψάχνω :beer:
ThatSlowMF
15/10/2024, 06:49
Ρε κάτσε καλά η μηχανή ακόμα συνεργείο δεν έχει μπει.... καλά μπήκε, αλλά για ανορθωτή που όλοι ξέρουμε ότι είναι αναλώσιμο :a016:
Πριν πειράξεις τα εμπρός ελατήρια, έχεις τσεκάρει το sag και είναι ανεπαρκές? Αν βάλεις σκληρότερα και δεν έρχεται σωστά το sag, νομίζω πως θα κάνεις μια τρύπα στο νερό.
Προσωπικά, αν είχα αποφασίσει ότι θα το κράταγα το TLR, θα έκανα μια κρούση εδώ
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/26460728-suzuki-tl-1000
να δω πόσο μπορώ να το πάρω και θα έβγαζα τα πράγματα που φοράει, τα υπόλοιπα κάβα για το μέλλον...
doctoras
15/10/2024, 07:02
και εγώ θα συμφωνούσα με τους περισσότερους, ελατήρια στα κιλά σου, όμως γραμμικά για καλύτερη επίδοση στη χρήση που θέλεις να κάνεις
και μετά μπορείς να παίξεις με το λάδι +/- 5 sae για τις αποσβέσεις
doctor_john
15/10/2024, 07:44
Που και να δεις τι του λέει ο άλλος στα πριβέ και κρυβέ…
Αλλά το να τον χάσω απ την στιγμή που η αρχαιολογία του είναι μόνιμα στο συνεργείο λίγο δύσκολα..
Θες να ακούσεις κάτι καλύτερο? Του λέω έλα ρε μαλακα να παρουμε συνεταιρικό μηχανάκι να έχω όχημα όταν ερχομαι Ελλάδα, και τι πρότεινε? ΝΤΟΥΚΑΤΙ 999…. Θα εχουμε μηχανάκι αλλά θα είναι σαν να μην εχουμε!
Σου πρότεινε μια μοτό που άφησε εποχή σε όλα της, που διδάσκει οδήγηση, που θα αποδώσει σαν μικρή επένδυση αργότερα,
το πιο ταιριαστό modern classic ss που μπορείς να βολτάρεις με τζιν, που έγινε θέμα στο περιοδικό Ottagono και δεξιώθηκε κόσμο σε γκαλερί του Μιλάνο..
και εσύ λές όχι! θέλω να πηγαίνει 324 και να απαντάω μνματα μέσα στη στροφή.. :lol:
ThatSlowMF
15/10/2024, 08:31
Το ζυγίζω εδώ και καιρό αυτό το ρημαδι κυρίως για την ολινς πίσω βέβαια. Ακόμα δεν έχω πάει σε μηχανικό να το τεσταρουμε οπότε το θέμα μου ίσως να είναι ότι χρήζει σέρβις λόγω ηλικίας και να μη χρειαστεί καν περαιτέρω επέμβαση αλλά μαζεύω γνώμες γενικά γιατί έχω διαβάσει από άλλους ιδιοκτήτες ότι είναι από τα πράγματα που αξίζουν να γίνουν στην μηχανή. Και εδώ ήρθα για μια πιο γενική άποψη περί του θέματος.
Άσε που στο προηγούμενο ποστ με είπες να το αφήσω κάτω αφού το ζαχαρωνεις για επόμενο sbk project :D :beer:
ThatSlowMF
15/10/2024, 08:32
Καλά σίγουρα στα γραμμικά θα γίνει μελέτη για το τι σκληρότητα θα μπει και επίσης τι λάδι. Δεν θα γίνει τυχαία επιλογή :lol:
ThatSlowMF
15/10/2024, 08:34
Σου πρότεινε μια μοτό που άφησε εποχή σε όλα της, που διδάσκει οδήγηση, που θα αποδώσει σαν μικρή επένδυση αργότερα,
το πιο ταιριαστό modern classic ss που μπορείς να βολτάρεις με τζιν, που έγινε θέμα στο περιοδικό Ottagono και δεξιώθηκε κόσμο σε γκαλερί του Μιλάνο..
και εσύ λές όχι! θέλω να πηγαίνει 324 και να απαντάω μνματα μέσα στη στροφή.. :lol:
ΝΑ ΑΓΙΆΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ή το πληκτρολόγιο ή το ίντερνετ που έστειλε το μήνυμα μέχρι εδώ... Όλα τα παραπάνω :beer:
TheRegulator
16/10/2024, 14:26
Δεν διαφωνώ ως προς το μηχανάκι αλλά ως προς τις επιλογές του για daily usable μηχανάκι…
TheRegulator
16/10/2024, 14:32
ΝΑ ΑΓΙΆΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ή το πληκτρολόγιο ή το ίντερνετ που έστειλε το μήνυμα μέχρι εδώ... Όλα τα παραπάνω :beer:
Εσυ μην παίρνεις φόρα… ξέρω που μένεις!
ThatSlowMF
16/10/2024, 16:21
Τι ντειλι ρε ψευταρα για 10 μέρες τον χρόνο θα το θες εσύ και εγώ όταν θα πηγαίνει για σέρβις το TL much